PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google Fotoğraf Servisi çöktü mü? (28/07/2015)

Barlas
28-07-2015, 12:59
Dün geceden beri; yüklemiş olduğum hiçbir fotoğrafa ulaşılamıyor, görüntülenemiyor Google'ın fotoğraf servisinde.

Şu ana kadar blogspot.com sitelerime de erişemiyordum, ama şu an erişiliyor, ancak oraya yüklenen fotoğraflar da ulaşılmaz durumda.

Sizde de var mı aynı şikâyetler?

errata
28-07-2015, 14:10
1 Ağustos'tan itibaren bazı Google servisleri kapanacak. Bunun içinde Google Photos ve Picasa da var.

http://arstechnica.com/gadgets/2015/07/google-photos-shuts-down-august-1-google-photos-and-picasa-take-over/

Tabii, başka nedenlerle de giremiyor olabilirsin.

Barlas
28-07-2015, 14:13
Yavaş yavaş gelmeye başlamış bazıları, düzeltiyorlar herhalde;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=559020#post559020

De, bu fotoğraf servisinin 1 Ağustos'ta kapatılıyor olması iyi olmadı yahu... Ücretsiz kullanıyorduk, bir de acaba blogger, yani blogspot.com sitelerinde de mi iptal olacak fotoğraflar onu anlayamadım? Öyleyse işim yaş, tüm paylaşımlarım resimlerle benim. :(

errata
28-07-2015, 14:25
arstechnica'da yazana göre varolan resimlerin duracak ve yayımlanmaya devam edecek.

Sen yine de resimlerini local bir alana yedekle. Böyle kapatılmış servislerin ne zaman temelli ortadan kaybolacağı belli olmaz.

Barlas
28-07-2015, 14:37
Local alan derken?

(Bir de son olarak nereyi önerirsin shibumi, yani photobucket gibi, google drive gibi, en sağlam resim paylaşmak için sunucular, yandex olur mu mesela falan gibi... Sağol.)

errata
28-07-2015, 15:08
Kusura bakma "local" derken kendi bilgisayarında bir yere demek istedim.

Böyle servisleri pek kullanmıyorum ama bir keresinde imgur.com'a koyduğum resmin aylarca sorunsuz yayımlandığını görmüştüm.

spartacus
28-07-2015, 16:53
Local alan derken?

(Bir de son olarak nereyi önerirsin shibumi, yani photobucket gibi, google drive gibi, en sağlam resim paylaşmak için sunucular, yandex olur mu mesela falan gibi... Sağol.)
Yıllık düşük bir ücretle Host edinebilirsin, kendin tutabilirsin.
Google, Yandex gibi servislerin kamuya açık alanlarından ziyade Driver yani sana ait yükleme alanlarını, herkese açık olarak kullanabilirsin. (alırsın bir kaç tane nickli mail adresi olur biter)

Yine de kendi PC'nde resimlerin yedeğini tutmayı unutma(Shubimi bunu ifade etmiş), bu tür servislere güvenme...

Upload sitelerine ise hiç resim gönderme çünkü belirli bir süre sonra siliyor dingiller, bu resimler ise forumlarda paylaşılmışsa, al başına belayı...

Barlas
28-07-2015, 17:22
(alırsın bir kaç tane nickli mail adresi olur biter)
İzin veriyor mu google öyle bir şeye, yani bir e-posta hesabımın galiba 15 GB. ücretsiz alanı var, ama örneğin 5 ayrı hesap açsam 75 GB'a mı çıkacak alanım?

Müsaade ediyorlarsa ne alâ, çok iyi olur...

Yine de kendi PC'nde resimlerin yedeğini tutmayı unutma(Shubimi bunu ifade etmiş), bu tür servislere güvenme...

Aynen, her zaman en az iki hard diskte yedekleri var her şeyimin.

Upload sitelerine ise hiç resim gönderme
Photobucket dahil mi bunlara? (Ciddi bir yer olarak biliyorum ama yanılabilirim elbet)