Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran ve Dünyanın Yayılmış Olması
Bir yanlış anlama var.
Güya: Kuran dünya düz diyor.
Hayır Kuran'ın hiç bir ayetinde bu anlam yokdur.
Naziat 30: وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا
Okunuşu : Vel arda ba’de zâlike dehâhâ.
Kelime kelime:
1. ve el arda : ve arz, yeryüzü
2. ba'de : sonra
3. zâlike : bu
4. dehâ-hâ : onu yayıp döşedi
Evet düz leştirdi. Düz alanları artırdı. diyor. Ee düz mü dedi şimdi ?
Hayır işte yanlışa düşülen nokta burda, "erd" ile burada bahsedilen dünya değil, ard, yani land, yani arazi oluyor.
Eğer dünya denilecek olsaydı:
كوكب الارض (dünya gezegeni)
yada
عالم (alem)
denmesi gerekirdi.
Çok uğraşmaya gerek hatta google translate ile de bakabilirsiniz:
https://translate.google.com/#ar/tr/%D8%A7%D8%B1%D8%B6
Sonuç olarak Allah dünyayı değil, üzerinde yaşadığımız arazilerdeki düzlükleri artırmış.
Yıldıztozu
04-08-2015, 15:15
Dünyanın yuvarlak olduğu bilimsel olarak anlaşılana kadar islam alimleri kurandan dünyanın düz olduğunu çıkartmışlar.
Hatta dünyaya yuvarlak diyeni kafir ilan etmişler.
Kuranda gök yerden ayrılarak yukarı kaldırılmıştır açıkça ayetlerde yazıyor.
Evet isteyen çok uzakda değil, google translateden bile bakabilir "dünya" nın arapçası nedir diye..
İlahimasal
04-08-2015, 15:20
Bunu neremizden anlayalım bilimsel alpha
http://1.bp.blogspot.com/-dzHSXm_uxNw/VO8K1d40Z9I/AAAAAAAAKf0/eXPQ90RI1D8/s1600/%C4%9F22.png
İlahimasal
04-08-2015, 15:38
Meselene yardımcı olması için ekledim.hiç kötü niyet beslemedim.bilimsel alpha
https://dijitalkoleksiyon.files.wordpress.com/2013/09/165218_577184285635679_194102120_n.jpg
ilahi komedya bir kere de adam olsan şaşardım, akıllı telefon kullanan bir ortaçağlısın o kadar.
Yıldıztozu
04-08-2015, 16:08
Güneşin battığı yere varınca.. ayeti var daha ne olsun:D
Güneşin battığı yer ancak düz dünyada mümkündür.
Bunu neremizden anlayalım bilimsel alpha
Her zaman ki gibi "ilahi komedya" g.tünden anla. Sen oranla düşünmüyor musun ? Ee o zaman oranla anla. Bu adam da kim insan bile değil, Ama biliyor musun ? senin onla farkın yok. Sen sadece diğer kutupsun, yani doğruya diğer yönden uzak, fakat mutlak uzaklığınız aynı. Birisi doğrunun sağ tarafında uzaklaşmış diğer sol tarafında ama ikinizde aynı uzaklıktaki "yanlış"larsınız...
İlahimasal
04-08-2015, 16:21
Sakin ol şampiyon soru sorduk.
O adam da sizden domuz yimez,alkol içmez,allah allah deyu verir.senle aynı kıbleye döner .neden kızıyorsun hacıya.
Lütfen burada tartışıyoruz adam belkide doğru söylüyor.ne atarlanıyorsunki.
Tamam pampa.
Konuyla ilgili konuşmuyorsun ki
Alayı aşağılama alaya alma vs gibi. Eğer sen herkesle bu şekilde tartışmışsan sanırım hayatında hiç tartışmamışsın gerçek anlamda.
https://www.youtube.com/watch?t=149&v=pQazosZv5_A
İlahimasal
04-08-2015, 16:27
Dalga ,şaka yaparım adam olanla tartışırım,benden bilgili olduğunu düşündüğüm insanlarin yanında sadece dinlerim.
Bu kategorilerden ilkine giriyorsun.pampa
Yalnız insanin boşaltım sistemin son noktasını cumle içine koymadan yazmayı tercih ederim.
Sakin ol sinirlenme..sabırlı ol karşında kafirrrrr var.
Videodaki adamı geç .arafda kalmış.
Yıldıztozu
04-08-2015, 16:29
C.Taslaman tam bir pislik.
Dinleri mantıklı bir şeymiş gibi gösterip anlatıyor. Sözde kendisi felsefeci. Ama mantıklı düşünce sıfır.
Kuranda 2 kere 2 beştir yazsa bunun bile anlamını değiştireceksiniz. Ne yazarsa yazsın kuran kesin gerçektir sizin gözünüzde.
Aynı şey senin içinde geçerli (yani genel olarak ateistlerin) sayın Yıldıztozu.
Kuran da en belirgin bir gerçek bile yazsa sizde red içindesiniz.
Örnekler çok. Hangi şeyine haa bu Kuran'daki söz doğru dediniz. ?
Dolayısı ile siz de aynısınız. Diğer açıdan.
Babanızın adı yazsa kuranda bu benim babam değil dersiniz kesin. :)
Yıldıztozu
04-08-2015, 16:34
Yoo biz veya ben allaha inanmamak için kendimi zorlamadım. Neden kendimizi cehenneme atalım ki:)
Öyle bir bilgi olsa biz de inanırdık. Ama yok.
Ateistlerin önyargılı olmaları için nedenleri yok, olamaz. Çünkü ateizm bize bir şey vaad etmiyor. Ayrıca cehennem riski var.
Ama inançlıların önyargılı yaklaşması için çok neden var. Huzur buluyorlar, korkuyorlar, ölünce yok olmayı kabullenmek istemiyorlar. Bu gibi nedenlerden dolayı önyargılı ve saplantılı olmanız doğal.
Ama ateistlerin bu tarz gerekçeleri yok.
Bir konu açdık adam gibi bir adet cevap verebilen olmadı, dikkat ederseniz "verebilen" dedim. Siz işiniz gücünüzün "ebu leheb" ile aynı olmadığını ispatlayamadınız maalesef.
Yoo biz veya ben allaha inanmamak için kendimi zorlamadım. Neden kendimizi cehenneme atalım ki
Öyle bir bilgi olsa biz de inanırdık. Ama yok.
Öyle bir bilgi yok, ama olmadığına dair de bilgi yok. Yani bilim asla bunu ispatlayamaz. Ama şunu diyebilir: -mümkündür, yada -mümkün değildir.
Bilime göre sence ney cevap ?
Bilime göre bu mümkündür..
Yani cehennem mümkündür.
Sadece -vardır ,, yada -yoktur ispatı yok.
Ama mümkünsüz olamaz. Sonuçda ateşler içinde bir ortam, sıcak belli ki, bu tür bir yer, lokasyon olarak imkansız denilemez. Ben dine göre cevabını vermiştim.
Cehennem ileride bu dünya olacaktır.
Ha bu da bilime göre mümkündür.
Çünkü dünyanın yaşam koşullarının değişmesi uygun durumlar olduğu takdirde olabilirlik dahilindedir. İşte bu noktada sizin görüşünüz ney ?
Yani sizce bu "olamaz mı"
yoksa
"olabilir ama olmayacak" mı
hangisi sizin ki ?
Yıldıztozu
04-08-2015, 16:47
Kuranda doğrudan dünya düzdür demiyor. Ama kurandaki astonomi ayetlerini altalta koyup okursak düz olduğu anlamını çıkartmak zor değil.
Diyelim ki biz yanlış anladık. Peki allah neden düzmüş gibi anlatım yapsın? ki islam alimleri bile düz olarak anlamış.
Allah'ın amacı bizi kandırıp ve yanıltıp cehenneme atmak mı? :)
Valla sanırım sen yanlış anladın, çünkü benim bi arkadaş var Mısırlı ona sordum, dünya demiyor diyor, burada dünya kelimesi yokki diyor, çünkü dünya kelimesi arapça da başka bir kelime imiş. Ve onu söyledi. Yani dünya yazsaydı şu yazardı diyor. Dolayısı ile ya sen yada senin baktığın kaynaklar doğruyu söylemiyor. Alllah land yani araziyi düzleştirmiş ve bu düzlüğü artırmış yaymış anlamında.
Bundan sonrası is benim tahminim: araziyi düşleştirmekde ki amaç şehirleşmenin kolaylaşması için sanırım diye düşünüyorum. Çünkü bu iş en çok buna yarar.
Yıldıztozu
04-08-2015, 17:16
Dünya demiyor çünkü allahın dünyadan ve diğer gezegenlerden haberi yok.
Bu yüzden ''yer'' diyor.
Senin sedna dan haberin yok.. Sedna demedin çünküm :)
Biri bir şeyden bahsetmeyince, ondan haberi yok, bu kaide nerde yazii ?
Yıldıztozu kaidesi :) komiksin
Kurdistannn
07-08-2015, 21:07
Benim videoyu izlememe gerek yok, direk anadili Arap olan Bilgi Sistemleri Uzmanı arkadaşıma sordum. Bu ayette dünya demiyor diyor, dünya demek şu kelimeler demek diye izah etti.
Demek ki İngilizceye çeviren anadili Arapça olan müfessirler,Dünya diyerek hatalı çevirmişler.
Sahih International
And after that He spread the earth.
Muhsin Khan
And after that He spread the earth;
Pickthall
And after that He spread the earth,
Yusuf Ali
And the earth, moreover, hath He extended (to a wide expanse);
Shakir
And the earth, He expanded it after that.
Dr. Ghali
And the earth, after that He flattened it (for life).
Valla sanırım sen yanlış anladın, çünkü benim bi arkadaş var Mısırlı ona sordum, dünya demiyor diyor, burada dünya kelimesi yokki diyor, çünkü dünya kelimesi arapça da başka bir kelime imiş. Ve onu söyledi. Yani dünya yazsaydı şu yazardı diyor. Dolayısı ile ya sen yada senin baktığın kaynaklar doğruyu söylemiyor. Alllah land yani araziyi düzleştirmiş ve bu düzlüğü artırmış yaymış anlamında.
Benim de kuran üzerine sohbet ettigim arap arkadaşlarım kuran dilinden anlamıyorlar. Kuran dilinin eski arapca oldugunu o yüzden bir çok kelimenin ne oldugunu bilmedikleri gibi ne anlamda kullanıldıgından da bi haberler. Yani kriter günümüz arapçasını bilmek degildir. Kuranın yazıldıgı dönemin arapçası ile günümüz arapcası farklıdır.Arkadasında kendi düşüncesini dile getiriyor olabilir.
Merhaba Lep,
Olabilir idi, ama kelime eski dil değil, şu an da bile hala kullanılan kelime;
earth ingilizcesi ve erd arapçası.
Bu iki kelimede geçmişten günümüze kullanılagelen bir kelimedir.
Engse Hohol
02-09-2017, 06:44
✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/815528/AKP_Genclik_Kollari_Baskani__Dunya_nin_yuvarlak_ol masi_mason_uydurmasi__Dunya_duzdur.html) AKP gençlik kolları başkanı Tolgay Demir, düz dünya teorisi başlıklı bir yazı yayınladı: "Dünyanın yuvarlak olması mason uydurması, dünya düzdür" diyor yazısında. Ki biz bunu kur'an ayetlerinden biliyorduk zaten.
İslam'a göre gökte asılı yıldızlar vardır ve yeryüzüne düşen yıldızlar da vardır. Allah'ın 2 günde yarattım dediği 7 kat göğün üstü kubbe şeklinde kapalıdır ve allah'ın arşı oradadır. Gökyüzü korunmuş bir tavandır ve göktaşları şeytanlara atılmak için yaratılan taşlardır. Allah, Türkçesine göktaşı dediğimiz meteorları, şeytanları taşlamak için yaratmıştır. Şeytanlara atımlık göktaşı söylemi, Muhammed'in Hicr 27, Cin 8-9, mülk 5 ayetlerinde kendi söylediğidir. Ayetlere göre göktaşları Cin ve Şeytanların kafalarına iniyor ve 7 kat gökler arasındaki en yakın gök, yıldızlarla süslenmiştir. Oysa dünya atmosferinin hiçbir katında yıldız yoktur ve dünya'ya en yakın yıldız Proxima Centauri'dir. islam'a göre 7 kat bina edilmiş ve tavanı ile korunmuş, yaklaşan şeytanların taşlanarak kovalanması için göktaşları yaratılmıştır. İslamda yıldız kayması teorisi (http://ateistplatform.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=823) ile desteklenen islamın Düz dünya\evren modeli budur.
https://lh3.googleusercontent.com/-fkD3UCCJMBU/WI21TqvqiqI/AAAAAAAAJ4M/TOV8RqQlL_of0LLzHs9v1PrQRJaDMTK2wCJoC/w579-h410-p/o8i6f9.jpg
Tumagü İskicap
02-09-2017, 08:40
Dünya düzdür islami argümanını, Arabistan Başmüftüsü Abdülaziz Al Şeyh ve Arabistan fetva kurulu başkanı medya'ya açıkladıktan sonra dünya müslümanları cesaretlendiler bu konuda. Quran'da dünya düzdür sonucu, yeryüzü/arz düzdür ifadesini veren ayetlerden çıkarılabilir. Quran'ın evren kuramı kapalı evren modelidir. Kıyamet zamanı gökkubbe'den, sema'dan yeryüzü/arz'a yıldızların düşmesi ifadesi, quran'ın sema dediğinin, evrenin mi gökkubbesi, yoksa dünyanın mı gökkubbesi olduğu net anlaşılmıyor.
Shutur Nahundi
02-09-2017, 09:46
Kuran'da muhammed "güneş bir karar yerine doğru akıp gitmektedir" dediği yasin 38'de,
Gök kubbeli fanus içindeki düz dünyanın doğusundan batısına doğru güneşin akıp gittiği kastedilir.
Solar apex yörüngesi boyunca vega yıldızına doğru hareket ettiği kastedilmez.
Yasin 38'de solar apex yörüngesi ve vega yıldızı hakkında bilgi verilmez zaten.
Cercis Hz Circis
02-09-2017, 11:31
Tolgay demir'in makalesini okudum ben. tolgay demir'e göre güneş 93 milyon mil uzaklıkta değildir. çok daha yakın ve daha küçüktür. gemi ile yolculuğa çıktığınızda, güneşin kara balçıkta battığı yere yolculuk yapabilirsiniz. çünkü makalesinde yazdığına göre "güneş, dünya'ya yakın ve dünya'dan daha küçüktür! düz dünya'nın çevresinde ve yukarısında spiral şekilde çember çizerek dolaşır. yerçekimi gavity, masonların küre dünya modelindeki insanlara sistematik şekilde sundukları sihirli sözcüktür."
Engse Hohol
02-09-2017, 14:27
Ben de şuradan (https://web.archive.org/web/20170901174431/http://www.akgencfatih.com/makaleler/55-makaleler/duz-dunya-teorisi) okudum ve gördüm ki Tolgay Demir, kıble konusunda küresel dünyada, namazlarda kabe'ye doğru yönelen milyarlarca müslümanın, kabe'nin koordinatlarına tam isabet ettirseler bile kabe'ye yönelemediklerini, uzay boşluğuna yöneldikleri gerçeğinden epey rahatsızlık duyuyor.
Ben halen cuma namazının 2 rekat farzını ve ardından 4 rekat cuma'nın sünnetini kılıyorum sosyal baskıdan dolayı ve şöyle niyet ediyorum;
Allahım, biliyorsun içimi, niyet eyledim cuma namazının farzını kılmaya, uydum imam'a döndüm kıble'ye kıblem kabe allahü ekber.
Allahım, biliyorsun içimi, niyet eyledim cuma namazının sünnetini kılmaya, uydum kuran'a döndüm kıble'ye kıblem kabe allahü ekber.
Eksik-fazla, genelde namaza niyet böyledir ama döndüm kıble'ye kısmı, diğer kısımlardan farklı, coğrafya gerçeği olarak isabet ettirilemiyor oluşu, bazı pozitif vizyonu olan müslümanları sıkıntıya düşürüyor, tasalandırıyor. İşte Tolgay Demir, pozitif vizyonlu müslümanlardan birisi. Çünkü şöyle yazmış düz dünya teorisi makalesinde;
✔ (https://sites.google.com/site/islamdinine/allahi-fikirlet) "Güney kutbu diye birşey yoktur, dikkat ederseniz onun üzerinde hiçbir uçuş rotası yoktur. Kuzey kutbu denilen yer, karaların bulunduğu tam merkezdir pusulalar işte bu merkezi yani kuzeyi gösterir. El biruni yaptığı analizde dünyanın küre değil yuvarlak olduğunu söylemiştir, çünkü istikameti çember şeklindedir. Dinsel inançlarımızda herkesin belli bir istikamete dönmesi küre dünyada imkansızdır ama düz dünyada herkes aynı yöne örneğin Kabe'ye dönebilir".
Engse Hohol
02-09-2017, 20:32
Nuh tufanı düz dünya'nın kanıtıdır diyor dünya düzdür diyen Türk mucit.
https://www.youtube.com/watch?v=k-eIItkgKOw
Amon yarebbi
03-09-2017, 02:05
Su terazisi ile bakmak lazım. !!!
Dünyayı karpuz sanmış salak ortasından kesmiş kırmızı tarafını görüyor yeşil kısmın kabuk diyor. Aklı bu kadar arabın.
Engse Hohol
19-11-2017, 18:12
"Dünya düzdür, yuvarlak olduğunu söyleyenler masondur" diyen akp'li Tolgay Demir'in Amerikalı rakipleri konferans düzenlediler.
✔ (http://odatv.com/dunyanin-duz-olduguna-inananlar-bulustu-1911171200.html) Düz Dünya konferansından bir söylem: "Ufuk çizgisine bakın, dümdüz. Şeytan'ın en büyük yalanı..."
BATIRALP
06-12-2017, 01:09
Dünyanın yuvarlak olduğu bilimsel olarak anlaşılana kadar islam alimleri kurandan dünyanın düz olduğunu çıkartmışlar.
Hatta dünyaya yuvarlak diyeni kafir ilan etmişler.
Kuranda gök yerden ayrılarak yukarı kaldırılmıştır açıkça ayetlerde yazıyor.
yanlışınız var kuranda her daim dünyanın şekli deve kuşu yumurtası teşbihi ile elips şekline vurgu yapılmıştır hiçbir islam alimide asla düz dememiştir buyrun link vereyim inceleyin http://dostsozu.com/dunyanin-yuvarlakligini-bilen-musluman-ilim-adamlari
bu linktede kuranda dünyanın şekli birçok ayetde anlatılmıştır inceleyin
http://www.mucizeler.com/2011/03/dunyanin-geoit-sekli/
BATIRALP
06-12-2017, 01:15
"Dünya düzdür, yuvarlak olduğunu söyleyenler masondur" diyen akp'li Tolgay Demir'in Amerikalı rakipleri konferans düzenlediler.
✔ (http://odatv.com/dunyanin-duz-olduguna-inananlar-bulustu-1911171200.html) Düz Dünya konferansından bir söylem: "Ufuk çizgisine bakın, dümdüz. Şeytan'ın en büyük yalanı..."
Düz dünya saçmalığını ortaya ilk atan protestan kilisesi idi ! günümüzde de amerikalı sapkın ateist bir tarikat bu saçmalığı ortaya atmıştır bu tarikat dinleri yalanlamakda nasayı bilimide yalanlamaktadır saçma bir komplo teorisi üretip amerika bizi kandırıyor gidilmesini istemediği yerler var dünya düzdür diyorlar ! buyrun linki inceleyin http://www.guncelmeydan.com/pano/konu36834.html
kuranda ise dünyanın şekli deve kuşu yumutası teşbihi ile anlatılmıştır ki bu teşbih yerindedir dünya top gibi yuvarlak değildir üstten basık yanlardan şişkindir yuvarlak dese idi Tanrı bu seferde birçok insan Tanrı bilememiş dünya top gibi yuvarlak değildi diyecekleri ! ama deve kuşu yumurtası benzetmesini en cahil insanda alim bir profesör de rahatca anlar bazı cahil müslümanlarda dünya düz zannediyor tek bir ayet cımbızlıyorlar ki o ayetde de Allah düzlüklerde yarattı diyor düz dünya demiyor çünkü dünyada karaların pek çoğu daplık tepelik alan örneğin Türkiyenin karadeinz bölgesi doğu ve ege bölgesi dağlıktır ancak düzlük ovalık yerlerde vardır işte ayet bunu anlatıyor düzlüklerin bir nimet olduğuna vurgu yapıyor çünkü dağlık bölgelerde insan yerleşkesi imkansız ne makineli tarım yapılır nede sanayi kurulur ev yapılabilir yol ypılabilir .... buyrun dünyanın şekli linki okuyun http://www.mucizeler.com/2011/03/dunyanin-geoit-sekli/
Yaşar Nuri Öztürk (79/NÂZİÂT-30: Bundan sonra da yeri yayıp deve kuşu yumurtası biçiminde yuvarlattı.
Erathosthenes, Dünya'nın ortalama çevresini hesaplarken,
https://oceanservice.noaa.gov/education/kits/geodesy/media/geo02a_700.gif
çalışmasında pi için Arşimet'in çalışmasındaki aşağıdaki sayfada geçen,
http://www.math.ubc.ca/~cass/archimedes/circle/circle96.jpg (http://www.math.ubc.ca/~cass/archimedes/circle.html#circle96)
22/7 kesrini kullanmıştı!
Şu çalışmada (https://www.windows2universe.org/?page=/citizen_science/myw/w2u_eratosthenes_calc_earth_size.html) Eratosthenes'in Dünya'nın çevresine % 1 yaklaşmış olduğu geçer. Fakat kimse kesin sonucu bilmez. Ama yine de Eratosthenes'in Dünya'nın çevresine yeterince iyi yaklaşmış olduğunu tahmin edebiliyoruz.
Sorun şu: Eratosthenes, bu çalışmada Dünya'nın bir küre şeklinde olduğunu kabul ederken Arşimet, yukarıdaki sayfada yarım çember içinde uzunlukları giderek küçülen [CB], [DB], [EB], [FB] ve [GB] kirişlerinin, bu kirişlerin gördükleri çember yaylarına yaklaştıklarını gösteriyordu. Bu ise Dünya'nın düz olduğunu gösterir!
Evet, Dünya gerçekten de düz imiş!
Engse Hohol
17-12-2017, 09:26
✔ (https://twitter.com/akgencfatih/status/941994819685109760) Bilimsel proje niyetine Twitter'da "VII. iktiran hadis ve siret araştırmaları ödül törenine katıldık" meşazını yazan adam tolgay demir, söylediği yalanında bile intihal yapmış. Tolgay Demir'e göre Hiroşima ve Nagazaki'ye de atom bombası atılmadı ve ay'a hiç gidilmedi, ay'a hiçkimse ayak basmadı, bütün bunlar birer kandırmacaydı!