Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu devlet size ne yaptı lan!
Şüpheci Dinsiz
10-08-2015, 08:45
Sol.org.tr (http://haber.sol.org.tr/turkiye/ozel-harekat-santiye-basip-iscilere-iskence-etti-turkun-gucunu-goreceksiniz-125590)
Özel Harekat şantiye basıp işçilere işkence etti: Türk'ün gücünü göreceksiniz
Hakkari Yüksekova'da Özel Harekat timleri şantiye basarak 52 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların yüzüstü yere yatırıldığı videoda, polisin işçileri "Ne yaptı lan bu devlet size. Türk'ün gücünü göreceksiniz" diye tehdit ettiği görülüyor.
DİHA'nın haberine göre Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde özel harekât timlerinin 5 Ağustos'ta Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın kuzeyinde özel bir şantiyeye yaptığı baskında 52 kişi gözaltına alındı.
Baskın sırasında yapılan işkence görüntülerine bugün ulaşıldı. Görüntülerde polisin işçileri tehdit ederek "Ne yaptı lan size bu devlet? Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapıyor karşılığını görecek! Türk'ün gücünü göreceksiniz!" dediği görülüyor.
Gözaltına alınanlardan 46'sı götürüldükleri emniyette serbest bırakılırken, İlyas Yorgun, Metin Gezen, Niyazi Bayazit, Uğur Han, Kemal Yeklitaş ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın ise bugün adliyeye getirilmesi bekleniyor.
Serbest bırakılan kişiler de işkenceye uğradıklarını bildiriyor. İşte o görüntüler:
https://www.youtube.com/watch?v=5XPHuNqGM3c
Bu devlet bize ne mi yaptı?
Özel harekatçı açtırdı kutuyu, söyletti kötüyü.
Yüzlerce, binlerce entry girilmiş. Devletin işkence ve katliam tarihi ortaya serilmiş.
Twitter #BuDevletBizeNeYapti (https://twitter.com/search?q=%23NeYapt%C4%B1BuDevletBize&src=tyah)
Facebook #BuDevletBizeNeYapti (https://www.facebook.com/hashtag/neyapt%C4%B1budevletbize?source=feed_text&story_id=499014736915347)
Şov yapıyor yaw!
Kendisini kameraya çekmiş bir de. :)
Facebook'ta paylaşıp, artlislik yapmayı planlıyordu muhtemelen, tanıdık akrabalara.
İnsan kendini kameraya çeker mi yaw!
Kurdistannn
10-08-2015, 09:17
Türkün gücünü gördük, neden gösteriyor ki...Süleyman Şah Türbesini, ancak YPG nin yardımı ile kaçırdıklarını biliyoruz o zaman görmüştük Türkün gücünü :)
İlahimasal
10-08-2015, 09:20
2 maaşını ödemesin devlet en azılı hırsız,rüşvetci olur.maaş almadan yurt sever olucaksın,
İnşaata çalışan adama gücü yeten maaşlı yurt sever.türklükden bahsediyor.türklük maaşlı itlik deildir.
Emekciye gücün yetmişşşş. Millettin a.koyacagım diyen cengiz inşatın sahibine gücün yetsin ya ,ona birşey desen senin a. koyar demi.
Bu tip adamları,piç ,anasiz ,babasız,yurttan alınan çocuklardan seçerler. Türklükle alakaları yokdur.
İlahimasal
10-08-2015, 09:28
Adama sormazlarmı
Kreşdeki bebeler ne yapdı size.
Türkün gücünü gördük, neden gösteriyor ki...Süleyman Şah Türbesini, ancak YPG nin yardımı ile kaçırdıklarını biliyoruz o zaman görmüştük Türkün gücünü :)
Sen istediğin kadar eziklen! Biz Türkler güçlü ve üstünüz bir kere.
Sembolümüz KURT! Düşün artık?
Auwwwwwwwww!
Ha sembolümüz fil olsaydı! Daha güçlü ve üstün olurduk ama...
Fillerin anavatanı afrika olunca, bulamadık fil.
Auwwwwwwww! :)
http://s12.postimg.org/mcp5tyhct/ustunirk.jpg
Agnostica
10-08-2015, 12:29
istersen biraz daha eskilere gidelim o zaman Türkün gücünü görebilirsiniz tarihi bilen bunu bilir, Kürtçülük yapmayıda hiç bırakmıyorsunuz arada sıkıştırmışsın ypg lafını. Arjantinli Maceracı CHE Atan olmuş tarihinizden ata çıkart desek isyancı koyun güden Saidi, Rızayı sayarsınız.
Adamlar taaaaaaa orta asyadan gelmiş size Türkçe isimler takmış size Türkçe öğretmiş.
Kurdistannn
10-08-2015, 12:52
istersen biraz daha eskilere gidelim o zaman Türkün gücünü görebilirsiniz tarihi bilen bunu bilir, Kürtçülük yapmayıda hiç bırakmıyorsunuz
Kürtçülük ,Türkçülük yapana yapılır.
Aranırsa, her milletin tarihinde zaferler bulunur.
Ayrıca bırak tarihi, şu an ki sefalete çare bulun.
iarada sıkıştırmışsın ypg lafını..
Doğruya doğru demek lazım.YGP sayesinde türbe taşındı.
Arjantinli Maceracı CHE Atan olmuş tarihinizden ata çıkart desek isyancı koyun güden Saidi, Rızayı sayarsınız.
CHE en azından Türk Milliyetçileri kadar onursuz değil.
Adamlar taaaaaaa orta asyadan gelmiş size Türkçe isimler takmış size Türkçe öğretmiş.
Demek Türkçe öğretmiş.Şu konuştuğumuz dil, Fransızca, Arapça ve Farsça kırması bir dil. Doğru düzgün Türkçe kelime yok.
Siz Fransızlara, Araplara ve Farsça konuşanlara dua edin. Konuştuğunuz her 10 kelimeden 9 u onlara ait.
Diğer arkadaşlar kusura bakmasın, Türk olanlar da alınmasın ama karşımdaki benim seviyeye çıkamayacağına göre onun seviyeye inip konuşmam lazım.Başka türlü anlamayacak
Kurdistannn
10-08-2015, 13:00
Sen istediğin kadar eziklen! Biz Türkler güçlü ve üstünüz bir kere.
Sembolümüz KURT! Düşün artık?
Auwwwwwwwww!
Ha sembolümüz fil olsaydı! Daha güçlü ve üstün olurduk ama...
Fillerin anavatanı afrika olunca, bulamadık fil.
Auwwwwwwww! :)
http://s12.postimg.org/mcp5tyhct/ustunirk.jpg
Böyle yapma :)
Şimdi bu mallar ciddiye alır bunu :)
oo foruma yeni bir heval gelmiş! alırım bir dal.. biji obama :) foşik dövlet al sana bonbe!
Böyle yapma :)
Şimdi bu mallar ciddiye alır bunu :)
Tamam yapmam. :) Lakin bence hiç bulaşma bunlara. Eski arkadaşı dirilt geri gel foruma. Boşu boşuna canın sıkılır.
Sen bilirsin tabi.
Ayrıca ne dersen de, hiç kusura bakmam ben. :)
Kurdistannn
10-08-2015, 14:10
oo foruma yeni bir heval gelmiş! alırım bir dal.. biji obama :) foşik dövlet al sana bonbe!
İsteyen herkese dal uzatırım.yeter ki isteyin. Ama biraz kalın ve uzun bir dal. Yani en azından kızlar öyle diyor.
Ama sizi mi kıracam , siz dal isteyin, uzatmak benden :)
Ne mutlu Türküm diyene ulannnnnn, auuuuuuuuuuu (Kurtlar böyle mi uluyordu) Onun gibi işte...
bakkalmahmud
10-08-2015, 14:13
İsteyen herkese dal uzatırım.yeter ki isteyin. Ama biraz kalın ve uzun bir dal. Yani en azından kızlar öyle diyor.
Ama sizi mi kıracam , siz dal isteyin, uzatmak benden :)
Ne mutlu Türküm diyene ulannnnnn, auuuuuuuuuuu (Kurtlar böyle mi uluyordu) Onun gibi işte...
Postu degismissin ama kokun hep ayni:D,tekrar hosgeldin.
Üzerlerinden çıkan silahları da göz önüne alarak degerlendirme yapmak lazım. Bazınızın Terör den agzı yanmadan bi yakını atılan molotof dan canlı bombanın patlattıgı bomba dan gebermeden terörün ön koşulsuz kabul edilemeyecegini idrak edemeyecek. Bu ülke öyle bir kokuyor ki teroristi masum barışsever gösteriyor gün gelir umarim aranizda teroristlere sempati duyanlariniz babasının otobusu yakilinca isyan eden geri zekalı pkk sempatizanı kizin durumun gibi olur da daha agiri olmaz. Böylelikle daha saglıklı düsünebilirmisiniz
Kurdistannn
10-08-2015, 14:38
Üzerlerinden çıkan silahları da göz önüne alarak degerlendirme yapmak lazım. Bazınızın Terör den agzı yanmadan bi yakını atılan molotof dan canlı bombanın patlattıgı bomba dan gebermeden terörün ön koşulsuz kabul edilemeyecegini idrak edemeyecek. Bu ülke öyle bir kokuyor ki teroristi masum barışsever gösteriyor gün gelir umarim aranizda teroristlere sempati duyanlariniz babasının otobusu yakilinca isyan eden geri zekalı pkk sempatizanı kizin durumun gibi olur da daha agiri olmaz. Böylelikle daha saglıklı düsünebilirmisiniz
Kardeş, uzaktan atıp tutması kolay. Silahların gölgesinde büyümek nedir bilir misin.
Sırf dilimizi, kültürümüzü korumak için direndiğimizden, çekmediğimiz acı kalmadı....Ailem evde Zazacayı hep sessizce konuşurdu, kısık sesle.Yıllarca kendi anadilimizi sokakta konuşmaktan korktuk. Evde sessizce konuşurduk. Bunun vebali kimin? Ne işe yaradı peki? Kültürümüze daha da sıkı sarıldık bu baskılara tepki olarak.
Sırf Kürt, Alevi ya da Zaza olduğun için işkence görmek nedir bilir misin?
Ellerinde hiçbir delil olmadığı halde, sırf kültürümüze sahip çıktığımız için işkence görmek nedir bilir misin?
Bekara karı boşamak kolay tabi.
spartacus
10-08-2015, 14:53
Arkadaşlar ne silah ne de benzer şeyler...
46 Kişi serbst bırakıldı(üstelik gözaltında iken!) ve sanırım 6 kişi adliyeye sevk edildi.
O silahların gerçek olduğunu düşünmüyorum, olsa bile İstihbaratı alan zaten kime ait olduğunu da biliyordur...
Şimdi İŞİD operasyonu yapısa ve yapılan bölgede bütün insnalar yere yatırılıp bu şekilde davranılır mı? Mümkün değil, mesele fırsattan istifade kusulan ayrımcılık.
Polise heleki Gestapo'ya(Özel hareket Polisi, özel harekat Askeri) güvenmek, uçaktan paraşütsüz atlamak gibi...
Bu polis ki, 2010 model yazı fontları ile 1990'lara ait sahte belgeler düzenleyebiliyor(yani o fontların tarih sahnesine çıkmadığı zamanlar). neyse ki bu kadarcık açık bırakıyorlar, şimdi onuda bırakmıyorlarsa vay geldi hale...
Sonra bu polis ve bu ordu, kendi elleriyle sağa, sola bomba bırakabiliyor(bilhassa camilere!)... Yine eroin, şu bu, sahte belge, delillerde karartma tümünü yapıyor ki, kaldı ki 3-5 silah koymasın.
Geçmişte bilen bilir, sözde yakalananlar TRT haberlerine çıkartılırdı, önlerine bir ordu dolusu silah, mühimat dizilir ve resimleri çekilirdi. Hatta bir dolu örgüte üye yapmaları yetmezmiş gibi, olmayan örgütlere kadar üye yapılırlardı vs.
Yedikleri işkence, eziyet derken devlet ne o silahalrın o kişilere ait olduğunu ne de o örgütlere üye olduklarını ispatlayamazdı.
Bu devletin ne yaptığını maddeler halinde sıralasam, 1000 maddeyi geçer...
Bu çocuk sadece 12 yaşında. Yanındaki keleş'i koyan kim ise katilide o. Şimdi bu çocuğun annesi ya da aileden birisine Devlet Size Ne Yaptı? demek ne demek olur? Herhangi birimizin çocuğu olsa ne yapardık? (bunu yapanları bulmaya hayatımı adardım, kimi kime şikayet edeceksin ki?)
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/s720x720/11813267_10153253053308557_6362764833957127948_n.j pg?oh=883a8697de7778ba989b7cd5976b6aa0&oe=56829C97
BEBEK KATİLİ devlet, dikkat ÖZEL HAREKAT! (Yani Gestapo yine devrede). Birde "bebek katili Apo" propagandasının malzemesi idi o bebek, burada demek istediğim birilerini savunmak değil, madem bebek katilliği ileri düzeyde tasvip edilemez bir olay o halde Bebek katili Devlet demek ne demek? İkiyüzlü olmamak şart.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11811582_10207519585456514_7276579580763071302_n.j pg?oh=e0d4e1679c7bd52d8a99215fb2541040&oe=563ADF62&__gda__=1448085767_b6b93d85d9d44755b0f60612cde4880 7
Kardeş, uzaktan atıp tutması kolay. Silahların gölgesinde büyümek nedir bilir misin.
Sırf dilimizi, kültürümüzü korumak için direndiğimizden, çekmediğimiz acı kalmadı....Ailem evde Zazacayı hep sessizce konuşurdu, kısık sesle.Yıllarca kendi anadilimizi sokakta konuşmaktan korktuk. Evde sessizce konuşurduk. Bunun vebali kimin? Ne işe yaradı peki? Kültürümüze daha da sıkı sarıldık bu baskılara tepki olarak.
Sırf Kürt, Alevi ya da Zaza olduğun için işkence görmek nedir bilir misin?
Ellerinde hiçbir delil olmadığı halde, sırf kültürümüze sahip çıktığımız için işkence görmek nedir bilir misin?
Bekara karı boşamak kolay tabi.
Teroru boyle mesrulastirabilecegini mi saniyorsun ? uzerine bomba baglayip onlarca insani katleden teroristleri boyle savunamazsin. Hic bir sivili öldürmeye haklari yok. Ben de cerkesim. Biz de benzer baskilar ve asimilasyon politikalari gördük. Bunlar bahane.. hakkini teror estirerek terorunu baska insanlarin hayatlarini karartarak ve bunlarin arkasina saklanarak kimse mesrulastirmasin. Zaten hep bir seylerin arkasina saklanarak bunlari yapıyorsunuz bu ulkede. Gecmis de bunlar oldu biz de bu yuzden teror eylemleri yapiyoruz iste bu yuzden bizim kurtuculugumuz elestitilemez diyorsunuz. Yeri ri geldiginde sosyalizm yeri geldiginde solculuk arkasina saklaniyorsunuz. Onun icin Bana masal anlatma. azinlik kimliktenim. Senin gibi irkci teror destekcisi hatta turkun bebegini bile oldururum diyip sosyalistim diye gecinen kahrolsun fasizn yasasin halkarin kardesligi diyen kendi kimligimden insanlar tanidim.
Sırf dilimizi, kültürümüzü korumak için direndiğimizden, çekmediğimiz acı kalmadı....Ailem evde Zazacayı hep sessizce konuşurdu, kısık sesle.Yıllarca kendi anadilimizi sokakta konuşmaktan korktuk. Evde sessizce konuşurduk.
Türk milleti, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile bu vatanı, uğruna nice bedeller ödeyerek, bu mukaddes toprakları kanları ile sulayarak inşa etmiştir. Dolayısıyla bu topraklar üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip olanda yine Türk milletinin kendisidir. Eğer Türk toplumu, bu ülkeyi, bir ulus devlet olarak, tek millet/tek dil anlayışına uygun bir şekilde tasarlamayı uygun görmüş ise siz Kürtlerin buna biat etmek dışında bir alternatifiniz bulunmamaktadır.
Bu tür Kürtçe konuşmadığınız, kültürel baskı gördüğünüz üzerine ürettiğiniz ucuz ajitasyonlar ise kale alınabilmekten uzak kalmaktadır. Bu topraklar Türk'ün vatanıdır ve bu topraklar üzerinde diliyle, örfüyle, kültürüyle Türk'ün töresine uygun bir şekilde yaşamakla mükellefsiniz.
Türk milleti, boyun eğerek, Türk'e biat ettikleri sürece Kürtler ile bir problemi bulunmamaktadır. Fakat bölücülük yaparak, Alevi'cilik', Kürt'çülük' üzerinden mezhepsel ve etnik bölücülük içine girerseniz, Türk milleti ve Türk Devleti varlığını ve mukadderatını korumak için gerekli tedbirleri alacaktır. Tıpkı Türk Devleti'ne isyan eden Alevi'ci'-Kürt'çü' Seyid Rıza'nın, Kahraman Türk Ordusu tarafından ezilmesi olayında olduğu gibi...
Gerekirse savaşırız sizinle ama bu vatanı böldürmeyiz !
Kurdistannn
10-08-2015, 16:11
Teroru boyle mesrulastirabilecegini mi saniyorsun ? .
Devetin terörünü meşrulaştırcağını mı sanıyorsun?
uzerine bomba baglayip onlarca insani katleden teroristleri boyle savunamazsin. Hic bir sivili öldürmeye haklari yok. .
Ben de onu diyorum, devletin hiçbir sivili öldürmeye hakları yok.
Ben de cerkesim. Biz de benzer baskilar ve asimilasyon politikalari gördük. Bunlar bahane.
Yemişim sizlerin Çerkezliğini. Sizler asimile olmaya razısınız diye bizde mi olalım. Göz göre göre asimile olacak kadar da onursuz değiliz.
Yeri ri geldiginde sosyalizm yeri geldiginde solculuk arkasina saklaniyorsunuz..
Devletin arkasına vatan millet edebiyatının arkasına saklananlar mı bunu söylüyor
Onun icin Bana masal anlatma.
Masal okumak istiyorsan, resmi tarihi inceleyebilirsin.Çocukluğumuz o masalları okumakla geçti.
Bu Bedevi bana kalırsa sizden biri ha :)
Yani spartacus, shibumi, Deist_Tr falan gibi forumun kıdemlilerinden. ***şak geçmek için hesap açmışınız :thumb:
Bu ne ya? Adam baştan Arap ırkçısı olarak başladı, sonra Kürt ırkçılığına döndü, şimdi de ben kadar Türk ırkçısı oluverdi... Böyle kalsın bari, değişmesin gönül arzu eder ki...
Kurdistannn
10-08-2015, 16:26
Yani spartacus, shibumi, Deist_Tr falan gibi forumun kıdemlilerinden. ***şak geçmek için hesap açmışınız :thumb:
Bu ne ya? Adam baştan Arap ırkçısı olarak başladı, sonra Kürt ırkçılığına döndü, şimdi de ben kadar Türk ırkçısı oluverdi... Böyle kalsın bari, değişmesin gönül arzu eder ki...
Daha eşcinsel olacak...
Karşı çıktığı ve eleştirdiği her kılığa girdi. Eşcinselde oldu mu, kişilik bölünmesi turunu tamamlar, sonra fabrika ayarlarına geri döner.
Yok kesin moderatörlerden biri gırgır geçiyor bizle. Çok da ciddi yazdığından benzetemiyorsun kimsenin üslubuna.
Devetin terörünü meşrulaştırcağını mı sanıyorsun?
Ben de onu diyorum, devletin hiçbir sivili öldürmeye hakları yok.
Yemişim sizlerin Çerkezliğini. Sizler asimile olmaya razısınız diye bizde mi olalım. Göz göre göre asimile olacak kadar da onursuz değiliz.
Devletin arkasına vatan millet edebiyatının arkasına saklananlar mı bunu söylüyor
Masal okumak istiyorsan, resmi tarihi inceleyebilirsin.Çocukluğumuz o masalları okumakla geçti.
Birisi masum bir kurtu mu oldurdu git onu yapan polis asker den hesabi sor ancak sadece onu yapandan. Ben diyarbakir da senin gibi solcanlarin pohpohladigi bir canli bombaya ufak yigenimi kurban veriyordum az daha. Yok ezdiler buzdulet skrim* sizin ezilmisliginizi insan olun lan. Asimile olmamak icin mi teror estiriyorsunuz lan siz ?biz olmamak icin derneklere gidiyoruz anadilimizi boyle korumaya calisiyoruz. Brak edebiyati zerre kadar senin zihniyetine insanlik yaramaz. Hak ettiginiz gibi muamele goreceksiniz
Birisi masum bir kurtu mu oldurdu git onu yapan polis asker den hesabi sor ancak sadece onu yapandan. Ben diyarbakir da senin gibi solcanlarin pohpohladigi bir canli bombaya ufak yigenimi kurban veriyordum az daha. Yok ezdiler buzdulet skrim* sizin ezilmisliginizi insan olun lan. Asimile olmamak icin mi teror estiriyorsunuz lan siz ?biz olmamak icin derneklere gidiyoruz anadilimizi boyle korumaya calisiyoruz. Brak edebiyati zerre kadar senin zihniyetine insanlik yaramaz. Hak ettiginiz gibi muamele goreceksiniz
Sakin ol bakalım! Türk'ün vatanını savunmak bir çerkez olan şahsının ne haddidir, ne de görevi...
Sizin vatanseverliğinizi, İzmit'in Yunanlılar tarafından işgali sürecinde, Yunan ordusuna yardım ve yataklık ederken görmüştük. Bu sebeple Kütahya-Eskişehir Savaşları öncesi Yunanlılar, İzmit'ten çekilirken, senin İzmitli atalarından 4 bin kişide yaptıkları ihanet sebebiyle Yunan gemileri ile şehri terk etmişti. Yine aynı şekilde senin çerkez Ethem denilen çapulcu atan, Milli Mücadeleye ihanet ederek, en zor zamanında Türk milletini arkadan vurup Yunan Ordusu'na sığınmıştı.
Bu sebeple bir çerkez olarak şunu iyi bil ki; TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
Lâ havle ve lâ kuvveten :D
Barlas andam,
Osmanlı'nın, Bilecik'i fethi sırasında Türkler askerleri, bir harp hilesi ve taktik olarak kadın kılığında şehre sızmıştı. Bende sizleri denemek, vatanınıza olan sadakatinizi sınmak amacıyla farklı bir kimlikle, bu tür bir taktik uyguladım ve bu sınavı geçebilen,ırksal değerlerini muhafaza edebilen tek kişinin sen olduğunu gördüm.
Sakın moralini bozma sevgili ırkdaşım! Çünkü, biz elimizde kılıç, ırkımız uğruna savaşarak ölmesini bilenlerdeniz. Ve bir gün, pencerelerimizden, Sibirya'dan Edirne'ye kadar uzanan Turan topraklarını, elimizde kımızlarımızla izleyeceğiz.
Kök Tengri seni korusun! Türkçü selamıyla selamlıyorum seni...
http://www.meydansozluk.com/gorsel-buyuk/21712/ulkucu
Kesin shibumi gibi geliyor :) Onun stiline benzettim şimdi Şahin K. ile. Yanılabilirim tabii.
Sakin ol bakalım! Türk'ün vatanını savunmak bir çerkez olan şahsının ne haddidir, ne de görevi...
Sizin vatanseverliğinizi, İzmit'in Yunanlılar tarafından işgali sürecinde, Yunan ordusuna yardım ve yataklık ederken görmüştük. Bu sebeple Kütahya-Eskişehir Savaşları öncesi Yunanlılar, İzmit'ten çekilirken, senin İzmitli atalarından 4 bin kişide yaptıkları ihanet sebebiyle Yunan gemileri ile şehri terk etmişti. Yine aynı şekilde senin çerkez Ethem denilen çapulcu atan, Milli Mücadeleye ihanet ederek, en zor zamanında Türk milletini arkadan vurup Yunan Ordusu'na sığınmıştı.
Bu sebeple bir çerkez olarak şunu iyi bil ki; TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
Bırak bu boş mikro milliyetciligi. Ben zaten Türküm. Bunların altından da siz çıkıyorsunuz ki hiç şasırmıyorum. Kültür mevzuatı farklı. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Cerkes asıllı Türklerin bu ülkeye hizmetleri ortada. Bugun de aynı sekilde yasadıkları ülke de kaos estirenlerin kendi ayagına sıkanların bir parcası olmazlar. Sen de onur olsa maskeni çıkarır adam gibi ne mal isen o halinde kendi ifade edersin. Hepinizin kokunuzu kurutacaz.
Bırak bu boş mikro milliyetciligi. Ben zaten Türküm.
Kusura bakmayın ama size güvenemiyorum. Siz Ruslara karşı kendi vatanınızı dahi savunmayıp, Anadoluya göç etmiş, Yunan işgali sırasında ihanet içinde bulunmuş bir toplumsunuz!
Bugün Türküm diyen zat-ı şahanelerinizin olası bir Amerikan işgalinde de Türkiye'yi savunma yönünde bir refleks göstermeyip, bugün Türküm dediğiniz gibi Amerikalıyım demeyeceğinizin bir garantisi bulunmamakta...
Bu sebeple bana göre olası bir çerkez ihanetine karşı(ki tarihte bunun örneklerini görüyoruz), 1915 tehcirine benzer bir plan her ihtimale karşı masada bulundurulmalıdır.
Çünkü; Türkiye, Türklerindir!
Kusura bakmayın ama size güvenemiyorum. Siz Ruslara karşı kendi vatanınızı dahi savunmayıp, Anadoluya göç etmiş, Yunan işgali sırasında ihanet içinde bulunmuş bir toplumsunuz!
Bugün Türküm diyen zat-ı şahanelerinizin olası bir Amerikan işgalinde de Türkiye'yi savunma yönünde bir refleks göstermeyip, bugün Türküm dediğiniz gibi Amerikalıyım demeyeceğinizin bir garantisi bulunmamakta...
Bu sebeple bana göre olası bir çerkez ihanetine karşı(ki tarihte bunun örneklerini görüyoruz), 1915 tehcirine benzer bir plan her ihtimale karşı masada bulundurulmalıdır.
Senin endiselenmen icin önce Türk olman lazım. Dagıstan ķokenliyim. Türkiye de kuzey kafkasyalılar cerkes diye tanımlanır. Gerek benim ailem de gerek ortalama tanıdıgım her cerkesin ailesin de polis ya da asker vardır. Bu ulke icin canını vermiş ve hala daha gecen hafta canımı veren nice canlar vardır.Etnik bölücülügün arkasından kürt fasistlerinin cıkmasına niye ise hic sasırmiyorum. Bırak bu provakasyonu. Astsubay adayıyım ben. Yakında okulum da baslayacak. Sadece sunu bil ne yaparsanız yapın ne sen bedevi ne kurdistan ya da yardakcıları teroristler emelinizi ulasamayacaksınız.
Astsubay adayıyım ben. Yakında okulum da baslayacak.
Neden son dönemde terör saldırılarını yoğunlaştıran PKK'ya karşı etkin bir mücadele gerçekleştirilemediği merak ediliyordu. İşte nedeni bu! Safkan Türk olmayanların, ihanet içinde bulunması muhtemel unsurların ülkenin en mühim kurumlarına sızmış olduğunu görüyoruz!
Bana göre böylesine kritik bir safhada, olağanüstü tedbirler alma yoluna gidilmeli ve safkan Türk olmayanların ordudan ve emniyet teşkilatından tasfiye edilmesi gerekmektedir. Hatta tehcir seçeneği bile masada bulundurulmalıdır.
Neden son dönemde terör saldırılarını yoğunlaştıran PKK'ya karşı etkin bir mücadele gerçekleştirilemediği merak ediliyordu. İşte nedeni bu! Safkan Türk olmayanların, ihanet içinde bulunması muhtemel unsurların ülkenin en mühim kurumlarına sızmış olduğunu görüyoruz!
Bana göre böylesine kritik bir safhada, olağanüstü tedbirler alma yoluna gidilmeli ve safkan Türk olmayanların ordudan ve emniyet teşkilatından tasfiye edilmesi gerekmektedir. Hatta tehcir seçeneği bile masada bulundurulmalıdır.
Yav he he ))
Birisi masum bir kurtu mu oldurdu git onu yapan polis asker den hesabi sor ancak sadece onu yapandan.
Altını çizdiğim yere sonuna kadar katılıyorum
Daha eşcinsel olacak...
Karşı çıktığı ve eleştirdiği her kılığa girdi. Eşcinselde oldu mu, kişilik bölünmesi turunu tamamlar, sonra fabrika ayarlarına geri döner.
onun fabrika ayarları belli..
köyümüzün vesikalı orosbusudur hazret.
Kürtçülük ,Türkçülük yapana yapılır.
Aranırsa, her milletin tarihinde zaferler bulunur.
Ayrıca bırak tarihi, şu an ki sefalete çare bulun.
türkçülük yapana enternasyonalist bir argümanla karşı çıkman çıtayı yükseltmen demek değilmidir.
gerçi burda türkçülük yapanların çoğu ne hikmetse, ya devşirme ya da asimile olmuş tiplerdir.
kürtlere uyuz olmaları da belki bu yüzdendir.
şu yada bu ırk, şu yada bu din zamana karşı direnemez.
zamana direnebilecek yegane değer özgürlüktür.
özgürlük; din ırk sınıf cinsiyet tüm ayrım ve sömürülerin reddinin tek kelimelik özetidir.
artık insanlık milletinin oluşma zamanı geldi.
Kurdistannn
10-08-2015, 20:56
. Ben diyarbakir da senin gibi solcanlarin pohpohladigi bir canli bombaya ufak yigenimi kurban veriyordum az daha. Yok ezdiler buzdulet skrim* sizin ezilmisliginizi insan olun lan. Asimile olmamak icin mi teror estiriyorsunuz lan siz ?biz olmamak icin derneklere gidiyoruz anadilimizi boyle korumaya calisiyoruz. Brak edebiyati zerre kadar senin zihniyetine insanlik yaramaz. Hak ettiginiz gibi muamele goreceksiniz
Solucan senin gibi asimile olanlara denir, s.kerim senin vatan millet edebiyatını (senin üslubunla senin seviyene inmem gerekti, diğer arkadaşlar kusura bakmasın)
Hak ettiğimiz muameleyi görecekmişiz.:madgrin: Muameleyi genelevde hayat kadınları yapar.Gerçi siz de bir nevi o.ospusunuz. Vatan millet o.ospuları. Sanırım muamele alışkanlığı oradan geliyor :)
Neyse sen iyi muamele yap, bahşişi fazla fazla bırakırım.
Kurdistannn
10-08-2015, 21:01
türkçülük yapana enternasyonalist bir argümanla karşı çıkman çıtayı yükseltmen demek değilmidir.
gerçi burda türkçülük yapanların çoğu ne hikmetse, ya devşirme ya da asimile olmuş tiplerdir.
kürtlere uyuz olmaları da belki bu yüzdendir.
şu yada bu ırk, şu yada bu din zamana karşı direnemez.
zamana direnebilecek yegane değer özgürlüktür.
özgürlük; din ırk sınıf cinsiyet tüm ayrım ve sömürülerin reddinin tek kelimelik özetidir.
artık insanlık milletinin oluşma zamanı geldi.
Kardeş ben bu p.çlerin seviyesine inip onlara anladıkları dilden konuşmak için yapıyorum bu muhabbeti.
Dikkat edersen, iki tane anlamlı cümleyi art arda dizemiyorlar. Küfre ya da hakarete sarılıyorlar. Ben de onlara anladıkları dilden muamele ediyorum.
Yoksa, insanlığın geleceği ırklar ve dinler üstü bir yerlerde, bunu biliyorum. Dünyadaki tüm faşist köpeklere rağmen, insanlık evrimsel ilerleme ile bunu başaracak. Birgün, ırklar ve dinler üstü bir medeniyet kurulacak
Solucan senin gibi asimile olanlara denir, s.kerim senin vatan millet edebiyatını (senin üslubunla senin seviyene inmem gerekti, diğer arkadaşlar kusura bakmasın)
Hak ettiğimiz muameleyi görecekmişiz.:madgrin: Muameleyi genelevde hayat kadınları yapar.Gerçi siz de bir nevi o.ospusunuz. Vatan millet o.ospuları. Sanırım muamele alışkanlığı oradan geliyor :)
Neyse sen iyi muamele yap, bahşişi fazla fazla bırakırım. genelevdeki oros pu ya hakaret etme sen ondan daha oros pu sun. Senin gibi piclerin yaptiginin aksine teroristleri aklamaya calismadım. insan hayatına kıyanları savunmadım hic bir zaman. Insan insan diye insanlara kıyarsıniz. Senin medeniyet anlayisina sokayim. Bak bakalim benim mesaj gecmisime bu zamana kadar kimseye kufur etmismiyim? Etmedim cunku burada kimse carsi da gezerken insanları oldurmeye calisan teroristi acıtasyon yaparak masum gostermeye aklamaya calismadi sen ve birkac solucan disinda.
Kurdistannn
10-08-2015, 21:29
genelevdeki oros pu ya hakaret etme sen ondan daha oros pu sun. Senin gibi picler gibi teroristleri aklamaya calismadım. insan hayatına kıyanları savunmadım hic bir zaman. Insan insan diye insanlara kıyarsıniz. Senin medeniyet anlayisina sokayim. Bak bakalim benim mesaj gecmisime bu zamana kadar kimseye kufur etmismiyim? Etmedim cunku burada kimse carsi da gezerken insanları tipki burada nefes alanlar gibi oldurmeye calisan teroristi acıtasyon yaparak masum gostermeye aklamaya calismadi sen ve birkac solucan disinda.
Asıl ben senin medeniyet anlayışına sokayım.
Sen de bak bakalım senin gibi o.ospuluk yapanlar dışında kimseye küfür etmiş miyim.
Faili meçhulleri savunanlar da, insanların dillerini ve kültürlerini yok sayanlar da en ala o. çocuğudur. Sen de bu p.çlerden olduğun için sana karşı da anladığın dilden konuştum.
Yoksa karşımda adam akıllı tartışan olsa neden bunları yazayım.
Kimse kimseyi konuştuğu dilinden ya da kültüründen dolayı öldüremez, işkence yapamaz. Böyle bir hakkı yoktur. Bunu yaparlarsa, onlara karşı direnenler de olacaktır.
Asıl ben senin medeniyet anlayışına sokayım.
Sen de bak bakalım senin gibi o.ospuluk yapanlar dışında kimseye küfür etmiş miyim.
Faili meçhulleri savunanlar da, insanların dillerini ve kültürlerini yok sayanlar da en ala o. çocuğudur. Sen de bu p.çlerden olduğun için sana karşı da anladığın dilden konuştum.
Yoksa karşımda adam akıllı tartışan olsa neden bunları yazayım.
Kimse kimseyi konuştuğu dilinden ya da kültüründen dolayı öldüremez, işkence yapamaz. Böyle bir hakkı yoktur. Bunu yaparlarsa, onlara karşı direnenler de olacaktır.
Kimsenin kimseyi kulturunden oturu oldurmeye hakki yoktur dogru. Kimsenin dilinin yasaklanmasi dogru degildir dogru. Faili mechulleri gerceklestirenler katildir. Dogru. Bunları hic bir zaman savunmadim. Senin bir pic olmanin sebebi bu değil. Birak devletci ya da milliyetci olmayi burada kimse bir teroristin saldirisin da ölmek istemez. Sen istiyorsun ki burada belki bu saldiriya gelecek de ya da gecmis de hedef olmus ya da olacak insanlarin teroristlerin kurbani olmasini mesru gormesini beklemek yani katillerini hakli bulmalarini istemen ve onlarin hakli oldugunu savunmaya calisman. Sen teror orgutu propagandasi yapiyorsun. Bu yuzden adi bir orosspusun. Bu yuzden baska bir sey degil
Kurdistannn
10-08-2015, 21:39
Kimsenin kimseyi kulturunden oturu oldurmeye hakki yoktur dogru. Kimsenin dilinin yasaklanmasi dogru degildirm dogru. Faili mechulleri gerceklestirenler katildir. Dogru. Bunları hic bir zaman savunmadim. Senin bir pic olmanin sebebi bu değil. Birak devletci ya da milliyetci olmayi burada kimse bir teroristin saldirisin da ölmek istemez. Sen istiyorsun ki burada belki bu saldiriya gelecek de ya da gecmis de hedef olmus ya da olacak insanlarin teroristlerin kurbani olmasini mesru gormesi gerektigini ya da hakli oldugunu savunmaya calisman. Sen teror orgutu propagandasi yapiyorsun. Bu yuzden adi bir orosspusun. Bu yuzden baska bir sey degil
Ben asimile olmamış Kürt ve Zaza halklarının propagandasını yapıyorum sadece. Devlet terörüne karşı direnen ve kimliğini savunan insanların propagandasını yapıyorum sadece.
Bunu anlamadığın için hem piçsin hem salak...
Git gide özelliklerin artıyor,hadi hayırlısı.
Ben bu yuzden dedim siz sosyalizm ya da sol kimliklerin arkasina saklanan solucanlarsiniz. Kokunuzu kaziyacagiz derken sizin zihniyetinizin ve insanliga zararli teroristlerinizin demek istemistim. Sizin asimile olmamistan kastiniz terorizm yanlisi destekcisi olan insanlar. Bana gore alakasi yok. Burada haksizca oldurulen yasal haklari cignenen bir kurt ya da zazanin yani sasirmadim sadece kendi kokunun hakkini savun bir sey demem. Bana gore dogru olan bi sey yaparsin ama terorizmi hakli gostermeye calisma pic
Kurdistannn
10-08-2015, 21:51
Ben bu yuzden dedim siz sosyalizm ya da sol kimliklerin arkasina saklanan solucanlarsiniz. Kokunuzu kaziyacagiz derken sizin zihniyetinizin ve insanliga zararli teroristlerinizin demek istemistim.
Ben sol arkasına neden saklanayım ya da HDP neden saklansın.O kadar çok Türk solcusu oy verdi ki HDP ye.
Kürt ve Zaza hareketinin sol kimliğe sahip olması, yarar değil zarar getirdi.
Kürt Milliyetçiliği yapan birçok dindar arkadaşım; Kürdistanın kurulmasını biz de istiyoruz ama siz solculuk yapıyorsunuz bu yüzden desteklemiyoruz demiştir.
Muhafakazar Kürtler ilk defa HDP çizgisine oy vermiştir.
Kürtlerde ve Zazalarda; solculuğun oy kaybettirdiği bile olmuştur.
Yani biz soldan faydalanmadık, sol bizden faydalandı ve güç buldu.
Kök kazıma meselesine gelince; Amerikadan Kanadaya,Çinden Avustralyaya..Dünyanın dört bir yanına dağılmışız.
Kökümüzü Dünyada hiçbir güç kazıyamaz. Çok geç artık.
Sadece devlet birçok masum Kürt ve Zazayı öldürüp, terörist öldürdük kılıfına saklanabilir. Çocukluğumuzda işin de gücünde olan çobanların öldürüldüğünü biliyoruz.Sonra da akşam tvlerde bugün falanca yerde iki terörist öldürüldü dendiğini biliyoruz.
Devlet kaç tane sivili öldürülüp, terörist süsü verdi. Ama bu Kürtlerde ve Zazalarda nefreti arttırmaktan başka bir işe yaramıyor.
Velhasıl, kökümüzün kazınması için çok geç artık.
Bu ülkede, Türklüğün ya da başka bir kimliğin dayatılmadığı, vatandaşlık üst kimliğinde birleşilmesi gerektiğini söylerim hep. O da olmazsa, zamanı geldiğinde Kürdistan kurulur zaten.
Ha 5 yıl sonra, ha 40 yıl sonra, ha 100 yıl sonra..Konjönktür uygun olduğunda, geri dönüşü olmayan yola girilecektir.
Senin bir pic olmanin sebebi
Sen de bak bakalım senin gibi o.ospuluk yapanlar
Gördüğünüz gibi bir kürt (Kürdistannn) ile bir çerkez (Lep) tartışıyor ve küfürler havada uçuştuğu gibi seviyede yerlerde geziyor. TÜRK'ün asaletinden zerre kadar nasibini alamamış bu iki zat, aslında mensup bulundukları milliyetlerinin de somut birer prototipi durumunda.
Şunu iyi bilin ki bu vatanı size böldürmeyiz. TÜRK'ün vatanında, TÜRK'e biat edeceksiniz.
7kzEl1wbKiU
Gördüğünüz gibi bir kürt (Kürdistannn) ile bir çerkez (Lep) tartışıyor ve küfürler havada uçuştuğu gibi seviyede yerlerde geziyor. TÜRK'ün asaletinden zerre kadar nasibini alamamış bu iki zat, aslında mensup bulundukları milliyetlerinin de somut birer prototipi durumunda.
Şunu iyi bilin ki bu vatanı size böldürmeyiz. TÜRK'ün vatanında, TÜRK'e biat edeceksiniz.
7kzEl1wbKiU
Lan ezik ben dagistan turkuyum. Kendin ol biraz kendin
o zaten kendi.
ve onun ne olduğunu bilmeyen kalmadı zaten buralarda.
sen çerkes misin yoksa dağıstan türkü mü.
iki mesajın var ve mesajlarda her ikisini de iddia etmişsin.
her neyse.
sana bir tek soru sorayım.
ulus olmak aşiret olmaktan daha ileri bir çizgimidir.
eğer cevabın evetse, insanlığın bir ferdi olmak da ulus olmakdan daha ileri bir çizgidir.
yani ırkının ya da ulusunun değil, türünün adıyla kendini tarif etmen daha nesneldir.
insan.
Öncelikle Dağıstanlılar Türk değildir! Diğer yandan eğer gerçekten Türk olma konusunda samimi olsaydın, kendini önce Çerkez, sonrasında ise Dağıstanlı olarak tanımlamaz, Türkiye'de doğduğun şehri, memleketin olarak belirtir, ''falanca şehirliyim'' derdin. Fakat bunu yapmadığın gibi kendini Çerkez olarak tanımlayarak bölücülük yaptın ve bilinçaltında yatan Türkiye düşmanlığını açığa çıkarmış oldun.
Şunu bil ki burası Türklerin vatanıdır ve bu topraklarda çerkezlik üzerinden bölücülük yapılmasına, ''ben çerkezim'' gibi bölücülüğe tekabül eden ifadelerde bulunulmasına müsade etmeyiz. Türk'ün vatanında, Türk'ün sabrını taşırmayın!
Türkiye'de tek kimlik Türklüktür...
gZnfcNPZx7s
"Türk-Kürt kardeştir, bunu bozan kalleştir!" (Ben de Bedevi'lik yapayım dedim)
o zaten kendi.
ve onun ne olduğunu bilmeyen kalmadı zaten buralarda.
sen çerkes misin yoksa dağıstan türkü mü.
iki mesajın var ve mesajlarda her ikisini de iddia etmişsin.
her neyse.
sana bir tek soru sorayım.
ulus olmak aşiret olmaktan daha ileri bir çizgimidir.
eğer cevabın evetse, insanlığın bir ferdi olmak da ulus olmakdan daha ileri bir çizgidir.
yani ırkının ya da ulusunun değil, türünün adıyla kendini tarif etmen daha nesneldir.
insan.
Ben dagistan kokenliyim. Ancak kuzey kafkasya halkarinin tamamina cerkes denir. Hatta osmanli da azeriler gocmenler de cerkes olarak kaydedilmistir. Bir ust kimlik gibi. Sayet soya geliyorsak tabiki dagistanlilar Türk tur. Ben insanları ırkları ile degerlendirniyorum. Zihniyetlerini görüyorum. Altlarındaki ırkcılıgı görüyorum. Pkk yı elestirme icin milliyetci olmama bile gerek yok. Insanlik ise insanliga varim ancak terore taamulum yok. Bir isidci kadar saygi duyarim. Benim teroristim komunist ise iyidir kurt ya da zaza ise iyidir ve haklidir diyen insanlarla tartisiyorum ve benim icin onlarin agizlarindan cikan baris kardeslik sloganlari o kadar sahte ve ikiyuzluce ki anlatamam
postalmarx
11-08-2015, 01:26
Tamam yapmam. :) Lakin bence hiç bulaşma bunlara. Eski arkadaşı dirilt geri gel foruma. Boşu boşuna canın sıkılır.
Sen bilirsin tabi.
Ayrıca ne dersen de, hiç kusura bakmam ben. :)
Postu degismissin ama kokun hep ayni:D,tekrar hosgeldin.
Kimden bahsediyorsunuz arkadaşlar?
Kurdistannn
11-08-2015, 01:38
Kimden bahsediyorsunuz arkadaşlar?
Aramızda şakalaşıyoruz, önemli bir şey değil :)
Ben dagistan kokenliyim. Ancak kuzey kafkasya halkarinin tamamina cerkes denir. Hatta osmanli da azeriler gocmenler de cerkes olarak kaydedilmistir. Bir ust kimlik gibi. Sayet soya geliyorsak tabiki dagistanlilar Türk tur. Ben insanları ırkları ile degerlendirniyorum. Zihniyetlerini görüyorum. Altlarındaki ırkcılıgı görüyorum. Pkk yı elestirme icin milliyetci olmama bile gerek yok. Insanlik ise insanliga varim ancak terore taamulum yok. Bir isidci kadar saygi duyarim. Benim teroristim komunist ise iyidir kurt ya da zaza ise iyidir ve haklidir diyen insanlarla tartisiyorum ve benim icin onlarin agizlarindan cikan baris kardeslik sloganlari o kadar sahte ve ikiyuzluce ki anlatamam
pkk, her türlü şahsiyetsizliğinizi örtbas etmenin yolu olmuş.
bu toprakların gördüğü en büyük terörist devletin kendisidir.
teröre tahammülü yokmuş.
o zaman faşizme methiyeler düzmeyi bırakacaksın önce.
barış , kardeşlik, özgürlük slogan değildir.
bir yaşama biçimidir.
Kürt ve Zaza hareketinin sol kimliğe sahip olması, yarar değil zarar getirdi.
Kürt Milliyetçiliği yapan birçok dindar arkadaşım; Kürdistanın kurulmasını biz de istiyoruz ama siz solculuk yapıyorsunuz bu yüzden desteklemiyoruz demiştir.
Muhafakazar Kürtler ilk defa HDP çizgisine oy vermiştir.
Kürtlerde ve Zazalarda; solculuğun oy kaybettirdiği bile olmuştur.
Bu; son derece yanlış ve tehlikeli(nankör) bir düşünce..
Bugün sana oy kaybettirdiğini sandığın sol yaklaşım sayesinde, her ne kadar aksini iddia etse de muhafazakar kürt seçmeninden oy aldığının farkında olman daha doğru/sağlıklı olur.. Kürt/türk farketmez müslim/gayrimüslim farketmez, herkes gücün arkasından bir şekilde gider, gitmek ister.. Hdpyede bu gücü beğen/beğenme, kabul et/etme sol söylemleri kazandırmıştır ki kendin ifade ettin sol türkler diye..
Ki sol ve türk/kürt kelimeleri nasıl yanyana geliyor anlayabilmiş değilim, hoş-nick Kürdistan olunca bunları yanyana kullanmakta normaldir muhtemelen:)
postalmarx
11-08-2015, 02:04
HDP büyük bir hayalkırıklığı oldu. Malesef bu ülkenin liberal tayfası gerçekleri kabullenemiyor. Hayal görmek istiyor. Bu coğrafyanın da bir potansiyeli olduğuna inanmak istiyor. Bu kaçıncıdır hayal kırıklığına uğruyoruz.
Kurdistannn
11-08-2015, 02:04
Bu; son derece yanlış ve tehlikeli(nankör) bir düşünce..
Bugün sana oy kaybettirdiğini sandığın sol yaklaşım sayesinde, her ne kadar aksini iddia etse de muhafazakar kürt seçmeninden oy aldığının farkında olman daha doğru/sağlıklı olur.. Kürt/türk farketmez müslim/gayrimüslim farketmez, herkes gücün arkasından bir şekilde gider, gitmek ister.. Hdpyede bu gücü beğen/beğenme, kabul et/etme sol söylemleri kazandırmıştır ki kendin ifade ettin sol türkler diye..
Ki sol ve türk/kürt kelimeleri nasıl yanyana geliyor anlayabilmiş değilim, hoş-nick Kürdistan olunca bunları yanyana kullanmakta normaldir muhtemelen:)
HDPye oy veren kitlenin belki % 95 Kürt ve Zazalardan oluşur. Burada kimlik kaygısı ile veren ciddi kitle var.
Türkiyede pasta sağdadır, solda değil.
CHP yi pek solcu sayamayız ama solcu desek bile sol oylar, Türkiyenin yarısına bile hiçbir zaman ulaşamamıştır.
Türkiyede, pastadan pay kapmak isteyen sağcı olur, solcu değil.Solcu olmak ve böyle bir parti kurmak risktir.
HDP sol söylemlerle bu riski almıştır. Ama Kürt ve Zaza taban olmasaydı; TKP,ÖDP gibi marjinal sol partilerin oy oranında kalırdı.
Bu ülkede Türk Solu denen ucube bile var. Hoş, MHP ye bile rahmet okuturlar ya neyse. Karşı çıkacaksanız onlara karşı çıkın.
Tabi, Türk damarınız okşanmıyorsa...
HDPye oy veren kitlenin belki % 95 Kürt ve Zazalardan oluşur. Burada kimlik kaygısı ile veren ciddi kitle var.
türkiyede pasta sağdadır, solda değil.
CHP yi pek solcu sayamayız ama solcu desek bile sol oylar, Türkiyenin yarısına bile hiçbir zaman ulaşamamıştır.
Türkiyede, pastadan pay kapmak isteyen sağcı olur, solcu değil.Solcu olmak ve böyle bir parti kurmak risktir.
HDP sol söylemlerle bu riski almıştır. Ama Kürt ve Zaza taban olmasaydı; TKP,ÖDP gibi marjinal sol partilerin oy oranında kalırdı.
Yapma Allah(!) ını seversen...
Seçim sonrası bizatihi hdpli kürtlerin yaptığı istatistiki (ki doğru verilerdir) üzerinden konuşuyorum.. Hdpye en çok oy akpden kaymıştır.. Ki sen bunu yazdın sol bize kaybettirdi diye, açıkla o zaman neden muhafazakar kürtler bu defa size oy verdiler?? Yoksa kobane düştü düşecek dediği için milli duyguları,dini duygularını bastırdı mı??
Sen inanıyor musun buna??
postalmarx
11-08-2015, 02:12
Türkiyede de ne pasta var be. Kişi başına düşen milli hasıla 10 bin dolar. Pastadan pay kapsan ne. Önce pastayı büyütmeye çalışmak gerekmez mi?
Marxisme göre önce kapitalizm gelişecek sonra sosyalizm gelecek. Türkiyede kapitalizm gelişmiş mi? Siyaset bile sınıfsal olarak mı bölünmüş?
pkk, her türlü şahsiyetsizliğinizi örtbas etmenin yolu olmuş.
bu toprakların gördüğü en büyük terörist devletin kendisidir.
teröre tahammülü yokmuş.
o zaman faşizme methiyeler düzmeyi bırakacaksın önce.
barış , kardeşlik, özgürlük slogan değildir.
bir yaşama biçimidir.
Ne kadar yaşamınız da yer edindigi belli. Faşızmi övmedim terörü lanetledim. Siz kavram karmaşası yaşıyorsunuz. Rusya da 6 sene kadar yaşadım. Egitimimi orada aldım. Orada çok sayıda sosyalist insanlar tanıdım. Gençler ya da ihtiyarlar. Sen de yaşamalısın ki farklı oldugunuzun aslında sosyalizm ile alakanızın olmadiginin farkına varasınız. Bu ülke de sosyalizmin önün de en büyük engel zaten bizzat sizsiniz. Çünkü herseyiniz yapmacık. Terör örgütleriyle devrim yapmaya çalışıyorsunuz Kendi halkınızı öldürerek ses getirmeye kalkışıyor ve tek bi sorumlu olarak da o sizin gibi düşünmeyen ve olmayan herseyi görüyorsunuz.. Kökten dinci bir hristiyandan ya da müslüman dan farklı degilsiniz. Sosyalizm sizin faşizminize ya da mikro milliyetci davalarınıza bir araç ya da bir sıgınak. Ancak toplum size karsı cidde bir farkındalık içinde bu yüzden başarısız olacaksınız. Devleti degiştirmek de sizin elinizde tabi devleti ve icinde sizden olmayan herkezi yok etmeyi mübah gören bir amlayısı terk ettiginiz muddetce. Bemim neyi eleştirdigim ve hangi konu da hak verdigim ortada. Ben kimsenin kimliginin yok edilmesini savunmadım. Ya da kültürünün. Asıl mevzu terör de. Elestirdigim sey ortada oldugu halde cesitli klasik suçlamalarla ırkcı faşıst devşirme ne kadar da (enternasyonalistce) ithamlara gectiniz halbuki tek elestirdigim sey bir teror orgutu idi. Bu yuzden maskeleriniz var dedim. Daha fazla yazıcak bi sey yok. Ne mal oldugunuz ortada ve acınası bir hal. Çok yazık )
Kurdistannn
11-08-2015, 02:13
Yapma Allah(!) ını seversen...
Seçim sonrası bizatihi hdpli kürtlerin yaptığı istatistiki (ki doğru verilerdir) üzerinden konuşuyorum.. Hdpye en çok oy akpden kaymıştır.. Ki sen bunu yazdın sol bize kaybettirdi diye, açıkla o zaman neden muhafazakar kürtler bu defa size oy verdiler?? Yoksa kobane düştü düşecek dediği için milli duyguları,dini duygularını bastırdı mı??
Sen inanıyor musun buna??
Yahu ne dediğin bile anlaşılmıyor:)Kendinle kavgalı gibisin.
Sen neyin kafasını yaşıyorsun?
Türkiyede de ne pasta var be. Kişi başına düşen milli hasıla 10 bin dolar. Pastadan pay kapsan ne. Önce pastayı büyütmeye çalışmak gerekmez mi?
Marxisme göre önce kapitalizm gelişecek sonra sosyalizm gelecek. Türkiyede kapitalizm gelişmiş mi? Siyaset bile sınıfsal olarak mı bölünmüş?
Ne demişler; her koyun kendi pastasını yer:)
postalmarx
11-08-2015, 02:19
Bir ülkede herşeyden önce olması gereken düzendir. İnsanlar bunu farketmiyor. Sokakta güvenle yürüyorsun, bakkala markete gidince orada alınacak birşey bulacağını biliyorsun, ekonomi dönüyor, mahkemeler kurumlar işliyor, herkes güvenle işine okuluna gidiyor. Nasıl aldığımız havayı farketmiyoruz, aynı böyle. Çocukça bir devlet düşmanlığı işte.
Devleti yıkmak isteyenin "halk için ey insanlar sizin için kendimi feda ediyorum" diye dedikleri, girdiği roller hep yalan.
Yahu ne dediğin bile anlaşılmıyor:)Kendinle kavgalı gibisin.
Sen neyin kafasını yaşıyorsun?
İşine gelmeyince yaşanan kafalardan bahsetmek..
Yav hehe :)
Esen kal
Kurdistannn
11-08-2015, 02:29
İşine gelmeyince yaşanan kafalardan bahsetmek..
Yav hehe :)
Esen kal
Yahu benim dediğim çok basit.
Türkiyenin çoğu sağcıdır, sağ parti kurarsan kafadan birkaç adım öndesin.
Sol parti kurarsan, kafadan birkaç adım geridesin.
Genç partinin kuruluşuna bakın.Hiçbir tabanı yoktu.Hiçbir ideolojik gerçekliği de yoktu ama adam kafadan sağ milliyetçiliğe oynadı, biraz da reklamı sağlam yapınca % 7 yi gördü.
Çünkü geniş bir alana hitap ediyor. Hangi sol parti Türkiyede böyle kurulur kurulmaz oy alabilir?
HDP, kendini sağa yakın gösterseydi, soldan gelen bir kısım oyları kaybederdi ama daha fazlasını kazanırdı.AKP den kopmayan Kürtler halen var.
HDP sağcı olsun demiyorum, sağcı olursa en başta ben oy vermem. Ama realiteyi de görmek lazım.
HDP nin şansı, etnik kimlik kaygısı ile oy veren ciddi bir taban var.Kürt ve Zaza kimliğini çıkar partiden, oylar % 1 e düşer.
Ne kadar yaşamınız da yer edindigi belli. Faşızmi övmedim terörü lanetledim. Siz kavram karmaşası yaşıyorsunuz. Rusya da 6 sene kadar yaşadım. Egitimimi orada aldım. Orada çok sayıda sosyalist insanlar tanıdım. Gençler ya da ihtiyarlar. Sen de yaşamalısın ki farklı oldugunuzun aslında sosyalizm ile alakanızın olmadiginin farkına varasınız. Bu ülke de sosyalizmin önün de en büyük engel zaten bizzat sizsiniz. Çünkü herseyiniz yapmacık. Terör örgütleriyle devrim yapmaya çalışıyorsunuz Kendi halkınızı öldürerek ses getirmeye kalkışıyor ve tek bi sorumlu olarak da o sizin gibi düşünmeyen ve olmayan herseyi görüyorsunuz.. Kökten dinci bir hristiyandan ya da müslüman dan farklı degilsiniz. Sosyalizm sizin faşizminize ya da mikro milliyetci davalarınıza bir araç ya da bir sıgınak. Ancak toplum size karsı cidde bir farkındalık içinde bu yüzden başarısız olacaksınız. Devleti degiştirmek de sizin elinizde tabi devleti ve icinde sizden olmayan herkezi yok etmeyi mübah gören bir amlayısı terk ettiginiz muddetce. Bemim neyi eleştirdigim ve hangi konu da hak verdigim ortada. Ben kimsenin kimliginin yok edilmesini savunmadım. Ya da kültürünün. Asıl mevzu terör de. Elestirdigim sey ortada oldugu halde cesitli klasik suçlamalarla ırkcı faşıst devşirme ne kadar da (enternasyonalistce) ithamlara gectiniz halbuki tek elestirdigim sey bir teror orgutu idi. Bu yuzden maskeleriniz var dedim. Daha fazla yazıcak bi sey yok. Ne mal oldugunuz ortada ve acınası bir hal. Çok yazık )
sana tek kelime söyleyeyim. ben anarşistim.
şimdi yukarda alıntıladığım mesajını bi daa oku.
benim uzun uzun ortaya koymama gerek yok, saçmaladığını kendin de göreceksin.
(bu arada önemsiz bir bilgi notu: kürt değilim)
Yahu benim dediğim çok basit.
Türkiyenin çoğu sağcıdır, sağ parti kurarsan kafadan birkaç adım öndesin.
Sol parti kurarsan, kafadan birkaç adım geridesin.
Genç partinin kuruluşuna bakın.Hiçbir tabanı yoktu.Hiçbir ideolojik gerçekliği de yoktu ama adam kafadan sağ milliyetçiliğe oynadı, biraz da reklamı sağlam yapınca % 7 yi gördü.
Çünkü geniş bir alana hitap ediyor. Hangi sol parti Türkiyede böyle kurulur kurulmaz oy alabilir?
HDP, kendini sağa yakın gösterseydi, soldan gelen bir kısım oyları kaybederdi ama daha fazlasını kazanırdı.AKP den kopmayan Kürtler halen var.
HDP sağcı olsun demiyorum, sağcı olursa en başta ben oy vermem. Ama realiteyi de görmek lazım.
HDP nin şansı, etnik kimlik kaygısı ile oy veren ciddi bir taban var.Kürt ve Zaza kimliğini çıkar partiden, oylar % 1 e düşer.
Bak şimdi yaptığın; realist gerçekler üzerinden kendini haklı çıkarma, savunma eyleminden başka bir şey değil.. Yukarıda bahsettiklerinde haklısın güxel kardeşim ama muhafazakar seçmen bu seçimde neden hdpye oy verdi? Senin sol türklerden(!) bahsetmen, hdpnin solculuktan kaybetmesinden bahsetmen ve muhafazakar kürtler.. Benim de sorum açık ;)
O zaman buyursun hdp sağdan yürüsün şu anda mhpnin yapmaya çalıştığı gibi, sence 1999 sonrası bu yaklaşımlar bu ülkede yer mi? Chp denemedi mi bunu d.b ile??
Soru şu(tekrar) ; muhafazakar(sünni) kürt seçmeni neden hdpye kaydı???
Bir ülkede herşeyden önce olması gereken düzendir. İnsanlar bunu farketmiyor. Sokakta güvenle yürüyorsun, bakkala markete gidince orada alınacak birşey bulacağını biliyorsun, ekonomi dönüyor, mahkemeler kurumlar işliyor, herkes güvenle işine okuluna gidiyor. Nasıl aldığımız havayı farketmiyoruz, aynı böyle. Çocukça bir devlet düşmanlığı işte.
Devleti yıkmak isteyenin "halk için ey insanlar sizin için kendimi feda ediyorum" diye dedikleri, girdiği roller hep yalan.
tam bir gerzeksin.
anarşist, sadece kendi adına konuşur;
ne halk ne de işçi sınıfı adına temsiliyet iddiasında bulunmaz.
bizzat bu iddianın bir tür iktidar ilişkisi içerdiğini ortaya koyar ve yadsır.
sana tek kelime söyleyeyim. ben anarşistim.
şimdi yukarda alıntıladığım mesajını bi daa oku.
benim uzun uzun ortaya koymama gerek yok, saçmaladığını kendin de göreceksin.
(bu arada önemsiz bir bilgi notu: kürt değilim)
Ne bok olursan ol! Mısırlı ateist kadının da dedigi gibi ama taşı bana atma! Mevzu da burada ya zaten. Fikirlerinizi şiddetle dikta etmeye kaos yaratmaya çalışıyorsunuz. Terör ile bir seyler degistireceginizi saniyorsunuz. Ancak dedigim gibi nafile gene de hayırlı işler))
Kurdistannn
11-08-2015, 02:41
Soru şu(tekrar) ; muhafazakar(sünni) kürt seçmeni neden hdpye kaydı???
Erdoğanın seçime yakın Kürt sorunu yoktur demesi ve Kobanede Kürtleri yalnız bırakması.
Bu Kürtler de tepkilerini böyle hissettirdiler.
Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta şu. Bu seçmen kitlesi, geçmişte PKK ya da mesafeli durmuş bir kitle. AKP den önce de Erbakana oy veren bir kitle. Kürt sorununun çözümünü isteyen ama PKKya mesafeli bir kesim.
Yani, bunlar AKP nin yeniden Kürt politikasında ciddi eksen kayması ile HDP den, tekrar AKP ye geçebilecek seçmen kitlesi. Çünkü Kürt milliyetçisi olsalar da, sola uzak insanlar bunlar.
Ne bok olursan ol! Mısırlı ateist kadının da dedigi gibi ama taşı bana atma! Mevzu da burada ya zaten. Fikirlerinizi şiddetle dikta etmeye kaos yaratmaya çalışıyorsunuz. Terör ile bir seyler degistireceginizi saniyorsunuz. Ancak dedigim gibi nafile gene de hayırlı işler))
olum malmısın sen.
durup dururken ağzına niye bok alıyorsun.
hangi fikri, hangi şiddetle dikte etmişim.
kaos nedir.
terör nedir.
bilmediğin kelimeleri kullanma, kısıtlı beyninle gelmiş zırlıyorsun.
kaos ve terörü kimin/kimlerin nasıl tezgahladığını iyi biliyoruz biz.
olum malmısın sen.
durup dururken ağzına niye bok alıyorsun.
hangi fikri, hangi şiddetle dikte etmişim.
kaos nedir.
terör nedir.
bilmediğin kelimeleri kullanma, kısıtlı beyninle gelmiş zırlıyorsun.
Istedigin boka bürünebilirsin diyorum sana. Kızma hemen ) Terörizmin mesru gerekçesi olmaz. Bu konuda tek elestirdigim sey buydu. Üzerine sazan gibi alınan sen ve saz arkadasındı. Yorumları okuyan ne mal oldugunuzu görür.
Kurdistannn
11-08-2015, 02:52
Istedigin boka bürünebilirsin diyorum sana. Kızma hemen ) Terörizmin mesru gerekçesi olmaz. Bu konuda tek elestirdigim sey buydu. Üzerine sazan gibi alınan sen ve saz arkadasındı. Yorumları okuyan ne oldugunuzu görür. Hadi siz devrimcilik oynamaya devam edin
Yahu Lep, senin gibilere kıl oluyorum.
İlkokul çocuğunun genel kültür seviyesi ile sözüm ona vatandaşlık dersi vermeye kalkıyorsunuz:)
Yani, siz süper zekisiniz ya biz bunları hiç düşünemiyoruz:clap2:
Büyüyünce, biraz da kendini geliştirirsen bizi anlarsın.
Yahu Lep, senin gibilere kıl oluyorum.
İlkokul çocuğunun genel kültür seviyesi ile sözüm ona vatandaşlık dersi vermeye kalkıyorsunuz:)
Yani, siz süper zekisiniz ya biz bunları hiç düşünemiyoruz:clap2:
Büyüyünce, biraz da kendini geliştirirsen bizi anlarsın.
Sadece senin anlayacagın seviye de sana ders veriyorum. Halbuki bir teşeķkürü bile çok görüyorsun bana. Şu biz ve bize karsı tüm dünya anlayısınızdan kurtulun artık. Devlet terörü olabilir. O da ele alınır fakat unutma ki sizin savundugunuz devrimci örgütlerin terörü de ele alınır.onları da sabaha kadar uğraş aklayamazsın. Sürekli bir düsman yaratarak hep birilerini suçlayarak bi yere varamazsınız. Bu yazıyı sadece sahsına yazmadıgımı idrak etmişsindir umarım
Istedigin boka bürünebilirsin diyorum sana. Kızma hemen ) Terörizmin mesru gerekçesi olmaz. Bu konuda tek elestirdigim sey buydu. Üzerine sazan gibi alınan sen ve saz arkadasındı. Yorumları okuyan ne oldugunuzu görür. Hadi siz devrimcilik oynamaya devam edin
hala saçmalıyorsun ve acı olan saçmaladığının farkında değilsin.
trolllemeye kalkman da cabası.
terörizmin elbette meşru gerekçesi olmaz.
o halde ne bok yemeye astsubay okuluna gidiyorsun.
teröristin en büyüğü olan devlete bi maaşa köpeklik etmeye niye gidiyorsun.
ortalık kızıştığında, bugün sözde küfrettiğin teröristlerden bin beter aşağılık bişey olacağını farkedemiyormusun.
dünkü bebe; sen vitaminken ben savaşın allahını yaşadım.
bir zamanlar İslamcıydım ve bosna iç savaşına katıldım.
sen ne savaş ne de barış hakkında benimle konuşamazsın.
bıdı bıdı yapma.
yazdığının yarısı kadar da oku.
imralıdakine bebek katili diyorsun.
yarın gururla giyeceğin üniformanı giyenlerin de bebek katili olduğu gerçeğini ne yapacaksın.
postalmarx
11-08-2015, 03:03
Kurdistannn foruma hoşgeldin, merak ettim, daha önce başka bir isimle mi katılıyordun? Boolean ve anti-ka sana "tekrar hoşgeldin" dedi de ondan soruyorum.
Erdoğanın seçime yakın Kürt sorunu yoktur demesi ve Kobanede Kürtleri yalnız bırakması.
Bu Kürtler de tepkilerini böyle hissettirdiler.
Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta şu. Bu seçmen kitlesi, geçmişte PKK ya da mesafeli durmuş bir kitle. AKP den önce de Erbakana oy veren bir kitle. Kürt sorununun çözümünü isteyen ama PKKya mesafeli bir kesim.
Yani, bunlar AKP nin yeniden Kürt politikasında ciddi eksen kayması ile HDP den, tekrar AKP ye geçebilecek seçmen kitlesi. Çünkü Kürt milliyetçisi olsalar da, sola uzak insanlar bunlar.
dediğim şey bu işte yine kendin söyledin-zeki adamsın vesselam ama kendini sorgulamıyorsun, neyse..
Erdoğanın söylemlerinin, kobanenin böyle bir etkisi olamaz, erdinin yapacakları ya da hdpnin sol ile arkasına almış olduğu rüzgardır bu seçmeni size kaydıran.. Güçtür... Gerek sol gerek sağ seçmen bilinçli veya bilinçsiz kendi çıkarları doğrultusunda tercih yapmakta..
Bana göre sol senin sandığından(sağdan beklediğinden) daha fazla başarıya ulaşmanızı sağlamıştır.. Sağdan hdp veya türevi herhangi bir oluşum için rte hayattayken ekmek yok;)
Esen kal
Kurdistannn
11-08-2015, 03:05
Sadece senin anlayacagın seviye de sana ders veriyorum. Halbuki bir teşeķkürü bile çok görüyorsun bana. Şu biz ve bize karsı tüm dünya anlayısınızdan kurtulun artık. Devlet terörü olabilir. O da ele alınır fakat unutma ki sizin savundugunuz devrimci örgütlerin terörü de ele alınır.onları da sabaha kadar uğraş aklayamazsın. Sürekli bir düsman yaratarak hep birilerini suçlayarak bi yere varamazsınız. Bu yazıyı sadece sahsına yazmadıgımı idrak etmişsindir umarım
Yahu eğer ben yaşasın PKK demişsem konuş. Ya da yaşasın DHKP-C demişsem konuş.
Ben, onları doğuran devlet politikasını eleştirmedikçe, yani musluğu kapatmadıkça sular altında kalmaya devam ederiz diyorum.
Sabaha kadar kahrolsun PKK diyelim ne olacak?
Bir yerlerde polisi, askeri çıkıp ta Kürde,aleviye, Zazaya işkence yaparsa ya da onların dillerine kültürlerine baskı yaparsa, PKK biter mi sanıyorsun.
Hadi diyelim, dağdaki tüm PKKlılar bugün bitirildi diyelim.
Yarın binlerce kişi yeniden dağa çıkmayacak mı...
Devlet baskısı bitmeden bu iş bitmez. Asla bitmez...
Devlet, vatandaşına ırk dayatmayacak, onun dilini, kültürünü kabul edecek, herkes vatandaşlık üst kimliğinde birleşecek...Başka türlü olmaz. Kıyamete kadar sürer bu savaş...
postalmarx
11-08-2015, 03:08
Yahu eğer ben yaşasın PKK demişsem konuş. Ya da yaşasın DHKP-C demişsem konuş.
Ben, onları doğuran devlet politikasını eleştirmedikçe, yani musluğu kapatmadıkça sular altında kalmaya devam ederiz diyorum.
Sabaha kadar kahrolsun PKK diyelim ne olacak?
Bir yerlerde polisi, askeri çıkıp ta Kürde,aleviye, Zazaya işkence yaparsa ya da onların dillerine kültürlerine baskı yaparsa, PKK biter mi sanıyorsun.
Hadi diyelim, dağdaki tüm PKKlılar bugün bitirildi diyelim.
Yarın binlerce kişi yeniden dağa çıkmayacak mı...
Devlet baskısı bitmeden bu iş bitmez. Asla bitmez...
Devlet, vatandaşına ırk dayatmayacak, onun dilini, kültürünü kabul edecek, herkes vatandaşlık üst kimliğinde birleşecek...Başka türlü olmaz. Kıyamete kadar sürer bu savaş...
Doğru diyorsun da son 5-6 senedir falan bir mesafe katedilmedi mi? AKP ne mücadelelerle devletin eski zihniyetini değiştiriyordu. Şimdi bu niye?
ortalık kızıştığında, bugün sözde küfrettiğin teröristlerden bin beter aşağılık bişey olacağını farkedemiyormusun.
bıdı bıdı yapma.
yarın gururla giyeceğin üniformanı giyenlerin de bebek katili olduğu gerçeğini ne yapacaksın.
Merak etme.. belki senin savundugun zihniyetin yaptıgı seyleri yapmam ve o terörü savunan sen kadar asagılık olmam. Senin terör magduru dediklerini bilmek isterdim. Bilhassa da dhkpc gibi örgütlerin canlı bombalarını. Sehit demeliydik sanırım.. Buradaki insanların cogu inancsizdir. Eminim hic kimse bir dhkpc bombacının saldırısında ölmek istemez. Velevki öldü. Senin gibiler o canlı bombaya özgürlük savaşcısı ya da sehit der. Öldürdükleri buradaki şu mesajı okuyan ya da farklı konularda suan gezinen ve yasamayı isteyen arkadaşlar ise öldükleri ile kalır. Onların en degerli seyini salak saçm düsmnligin ve ideolojin ugruna ellerinden alırsın. O yüzden senin ve ikiyüzlü zihniyetinin parcası olmakla bu ülke de asker olmak arasında daglar kadar fark var.
bıdı bıdı yapma.
Barikat:)
Kurdistannn
11-08-2015, 03:17
Doğru diyorsun da son 5-6 senedir falan bir mesafe katedilmedi mi? AKP ne mücadelelerle devletin eski zihniyetini değiştiriyordu. Şimdi bu niye?
Kürtçe kanal bile kuruldu. AKP döneminde en rahat dönemlerini yaşadılar.Bu doğru...
Ama HDP tabanı, bunu PKK nın direnişine bağlıyor. Yani kimliğimizi PKK kabul ettirdi diyorlar. Kısacası, diyet borcumuz yok diyorlar.
AKP nin yarattığı bir şımarıklık var.
Ama AKP nin muhafazakar seçmeni, neden HDP ye kaydı onu net bilmiyoruz. Varsayımlar var şimdilik...
Merak etme.. belki senin savundugun zihniyetin yaptıgı seyleri yapmam ve o terörü savunan sen kadar asagılık olmam. Senin terör magduru dediklerini bilmek isterdim. Bilhassa da dhkpc gibi örgütlerin canlı bombalarını. Sehit demeliydik sanırım.. Buradaki insanların cogu inancsizdir. Eminim hic kimse bir dhkpc bombacının saldırısında ölmek istemez. Velevki öldü. Senin gibiler o canlı bombaya özgürlük savaşcısı ya da sehit der. Öldürdükleri buradaki şu mesajı okuyan ya da farklı konularda suan gezinen ve yasamayı isteyen arkadaşlar ise öldükleri ile kalır. Onların en degerli seyini salak saçm düsmnligin ve ideolojin ugruna ellerinden alırsın. O yüzden senin ve ikiyüzlü zihniyetinin parcası olmakla bu ülke de asker olmak arasında daglar kadar fark var.
öküz, bana terörü savunduğum bir satır göster.
gösteremezsin. işte bu yüzden müfteri ve aşağılık olan sensin.
benim zihniyetimde; amaç aracı meşrulaştırmaz.
bi anarşistle stalinist arasındaki farkı bile bilmeden zırvalamaya devam et sen.
soyut terör kavramı üzerinden kendi eko-politik satılmışlığını temize çıkaramazsın.
o masalları stalinistlere sakla.
insanlık ulusudur benim ütopyam.
postalmarx
11-08-2015, 03:20
Kürtçe kanal bile kuruldu. AKP döneminde en rahat dönemlerini yaşadılar.Bu doğru...
Ama HDP tabanı, bunu PKK nın direnişine bağlıyor. Yani kimliğimizi PKK kabul ettirdi diyorlar. Kısacası, diyet borcumuz yok diyorlar.
AKP nin yarattığı bir şımarıklık var.
Ama AKP nin muhafazakar seçmeni, neden HDP ye kaydı onu net bilmiyoruz. Varsayımlar var şimdilik...
Anlıyorum. Önceki soruma cevap vermedin? Forumda yeni misin acaba?
insanlık ulusudur benim ütopyam.
Çok duygulandım )) Geriye Insan bırakırsanız ne mutlu!
postalmarx
11-08-2015, 03:24
Bana da hiç inandırıcı gelmiyor.
Kurdistannn
11-08-2015, 03:28
Anlıyorum. Önceki soruma cevap vermedin? Forumda yeni misin acaba?
Yeni değilim, eski nikimi kardeşimle beraber kullanıyorduk yıllarca.Aynı siyasi ve dini düşüncelerimiz olduğu için 2 tane nik almayalım dedik.Ve birkaç yıl aynı niki kullandık.
Gerçi kafa yapımız çok yakındır ama belli konularda farklıyız.
Yani, ben G.Saraylıyım O Beşiktaşlıdır ..
İkimiz de Amerikada doktora yaptık ama ben Genetik alanında yaptım o Katıhal Fiziği alanında...
Şimdi o girince fizikten paylaşım yapabiliyor ya da çeşitli şeyler yazabiliyor, sonra ben aktif olunca bana soru soranlar oluyor, afallıyorum.
Neyse, uzun lafın kısası diğer niki kardeşime bıraktım. O da kullanmayacağını söyledi ama zırt pırt fikir değiştiriyor.
Bu yüzden kendime yeni nik aldım, eski nikimi iptal etmesini yönetimden rica ettim.
Olay bu. Aslında bu niki almakla iyi mi ettim bilmiyorum. Daha sade birşey alacaktım ama Kürtlere yönelik saldırılar artınca, refleks olarak bunu aldım..Neyse, uzun lafın kısası kardeşimden bıktım:)
kafandaki biriyle tartıştığın açık.
çünkü söylediklerini ve söylediklerimi iyi hatırlıyorum , hiç bir alaka da kuramıyorum.
ısrarla saçmalamaya devam ediyorsun.
kirli savaşın tarafısın. asimile olmuş dönme, eko-politik durumuna ideoloji icad etmeye kalkıyor.
maaşlı katil olmak için bi tarafını yırtan sensin.
istersen tekrar edeyim, kürt değilim 1. anarşistim 2.
kimin ne olduğunu önce bi anla, sonra ne anlattığını anla, ondan sonra etiketlemeye kalk.
Bana da hiç inandırıcı gelmiyor.
olum, yaramıyosa içmeyin ulan.
bu saatte beyniniz sulanıyo.
sizin gerzek ithamlarınızla uğraşmak akla ziyan.
postalmarx
11-08-2015, 03:37
Neyse, uzun lafın kısası diğer niki kardeşime bıraktım. O da kullanmayacağını söyledi ama zırt pırt fikir değiştiriyor.
Bu yüzden kendime yeni nik aldım, eski nikimi iptal etmesini yönetimden rica ettim.
Eski nikini iptal mi ettirdin kardeşine mi bıraktın? Anlaşılmadı orası.
kafandaki biriyle tartıştığın açık.
çünkü söylediklerini ve söylediklerimi iyi hatırlıyorum , hiç bir alaka da kuramıyorum.
ısrarla saçmalamaya devam ediyorsun.
kirli savaşın tarafısın. asimile olmuş dönme, eko-politik durumuna ideoloji icad etmeye kalkıyor.
maaşlı katil olmak için bi tarafını yırtan sensin.
istersen tekrar edeyim, kürt değilim 1. anarşistim 2.
kimin ne olduğunu önce bi anla, sonra ne anlattığını anla, ondan sonra etiketlemeye kalk.
Son sözümü boşuna dememiştim. Siz dünya sizin gibi olana kadar tüm insanlar kuracagınız duzenin parcası ister isteyerek ister istemeyerej bir parcası olana kadar ve sizin gibi düsünmeyen düsma kabul edildigi müddetce sizin açınızdan bu savaşın hiç bitmeyeceginden emin olabilirsin. Etiket mevzusuna gelirsek siz devrimcilerin insan pardon sizin gibi olmayan insan etiketlemeleriniz daha bi zengindir. Malum O kadar çok ki bir dünya kadar )))
Kurdistannn
11-08-2015, 03:48
Eski nikini iptal mi ettirdin kardeşine mi bıraktın? Anlaşılmadı orası.
İptal edilmesini yönetimden talep ettim.
Son sözümü boşuna dememiştim. Siz dünya sizin gibi olana kadar tüm insanlar kuracagınız duzenin parcası ister isteyerek ister istemeyerej bir parcası olana kadar ve sizin gibi düsünmeyen düsma kabul edildigi müddetce sizin açınızdan bu savaşın hiç bitmeyeceginden emin olabilirsin. Etiket mevzusuna gelirsek siz devrimcilerin insan pardon sizin gibi olmayan insan etiketlemeleriniz daha bi zengindir. Malum O kadar çok ki bir dünya kadar )))
:)
gerçekten zeka yetmezliği var sende.
hala kafandaki staliniste laf yetiştirmeye çalışıyorsun.
benim gibi düşünmeyen düşman değil.
sadece cahildir bana göre.
hangi düzenmiş o benim kuracağım.
ne zamandan beri bireyler düzen kurar oldular.
sen al maaşını, komutan öldür dediğinde de öldür.
işin bu. illa da meşruiyet arama.
ihtiyacın yok.
Yalnız bu tartısma verimli geçti gibi. diger konular da terörün hertürlüsü kınanmaya başlanmış. Terör ister devlet eliyle olsun ister başka tekellerin elinde istenirse kendi görüşünden ya da ırkından insanlar tarafından gerceklestirılsın ön koşulsuz reddedilmelidir. Sosyalojik tespitler yapmak başkadır ancak terör eylemlerini ama onlarda şöyle yaptı asıl onlar suçlu diye mesrulastıran yöne cekmek baskadır. Bunu dolaylı yoldan yapmayı daha cok seviyor bazı arkadaşlar. Dipnot: meraklanma dagdaki teroristi öldürmem icin illa maas almam gerekmiyor. Bunu seve seve de yaparım. Yaparım ki masum insanlara teror estirmesin. Sehirleri havaya ucurup senin gibi malların kendisini de ailesini de yok etmesin
Yalnız bu tartısma verimli geçti gibi. diger konular da terörün hertürlüsü kınanmaya başlanmış. Terör ister devlet eliyle olsun ister başka tekellerin elinde istenirse kendi görüşünden ya da ırkından insanlar tarafından gerceklestirılsın ön koşulsuz reddedilmelidir. Sosyalojik tespitler yapmak başkadır ancak terör eylemlerini ama onlarda şöyle yaptı asıl onlar suçlu diye mesrulastıran yöne cekmek baskadır. Bunu dolaylı yoldan yapmayı daha cok seviyor bazı arkadaşlar. Dipnot: meraklanma dagdaki teroristi öldürmem icin illa maas almam gerekmiyor. Bunu seve seve de yaparım. Yaparım ki masum insanlara teror estirmesin. Sehirleri havaya ucurup senin gibi malların kendisini de ailesini de yok etmesin
korumana ihtiyacım yok.
dağdaki teröristten daha terörist olduğun ise zaten çok açık.
öldürmeye teşnesin. hem de seve seve baksana.
peh peh.
bi şekilde rasyonalize etmeye uğraşıyosun sadece.
bi bakmışsın ki dağdaki terörist diye köy basıp, çoluk çocuk göbels cinayetleri işlemeye başlamışsın.
umarım yaşamazsın öyle şeyler.
korumana ihtiyacım yok.
dağdaki teröristten daha terörist olduğun ise zaten çok açık.
öldürmeye teşnesin. hem de seve seve baksana.
peh peh.
bi şekilde rasyonalize etmeye uğraşıyosun sadece.
bi bakmışsın ki dağdaki terörist diye köy basıp, çoluk çocuk göbels cinayetleri işlemeye başlamışsın.
umarım yaşamazsın öyle şeyler.
Senin terör anlayısına hastayım zaten. Eminim cogu kimse sen terorist derken acaba nihilist benden mi bahsediyor diye kendi kendine soruyordur. Seve seve öldürürüm dedim. Suruç daki canlı bombayı da patlama öncesinde seve seve gerekirse öldürürdüm. Çünkü baska insanların canını almayı kendine hak gören insanlara taamul edemiyorum. Orada bir arkadasımı da kaybettim.. Dagdaki terorist ile bu ulkenin güvenlik guclerini bir nasil gorebiliyorsun?. O çok sevmedigin asker polis teskilatı bir hafta calısmayı biraksin bu ulkenin ne hale gelecegini anlaman icin ferguson a bakman kafi. Polis de yanlıs yapar asker de. Ancak bu ülkenin güvenligi de o saglar ve bir hafta bu kurum dursun bu ulke de gorecegin rezillikleri hayal edemezsim belki de bosna dan edersin. senin canini malini da bu devlet korur. Illa asik ol demiyorum ama teroristlerlr bir tutman akil alir degil. Özellikle de beni bir tutman soyledigim dusman ve etiket mevzusuna getirir. Sen hayal alemin de yasiyorsun adeta. Uyanmanı dilerim. Iyi geceler
blackwater
11-08-2015, 11:13
Bu başlıkta seviye yerlerde sürünüyor. Sitenin adminleri modları el atarsa sevinirim.
Burası fikirlerin adam gibi tartışıldığı bir platform diye geliyoruz buraya. Bu özellik itina ile korunursa sevinirim.
bakkalmahmud
11-08-2015, 11:29
Bu başlıkta seviye yerlerde sürünüyor. Sitenin adminleri modları el atarsa sevinirim.
Burası fikirlerin adam gibi tartışıldığı bir platform diye geliyoruz buraya. Bu özellik itina ile korunursa sevinirim.
Ayni fikirdeyim,,küfürcülük ve hakaretcilige son verilsin..küfür ve hakaretler özel mesajla yapilsin,,forum ortak kullanilan bir alan,,ortak kullanilan alanlarda bireysel özgürlük son bulur..burayi takip eden genci var bayani var cocugu var,,saygilar
Evet bende katılıyorum. Maalesef bu başlık altında yazan bir kürt( Kürdistannn), bir çerkez( Lep) ve bir laz (Nihilist), o iğrenç üslupları ile gayri-ahlaki bir tartışma ortamının oluşumuna yol açmışlar.
Safkan Türk olmayanların bazı başlıklara girmeleri ve yazmaları yasaklanmalı! Hatta gerekirse Türk olmayanların forumla ilişkisi kesilmeli.
Evet bende katılıyorum. Maalesef bu başlık altında yazan bir kürt( Kürdistannn), bir çerkez( Lep) ve bir laz (Nihilist), o iğrenç üslupları ile gayri-ahlaki bir tartışma ortamının oluşumuna yol açmışlar.
Safkan Türk olmayanların bazı başlıklara girmeleri ve yazmaları yasaklanmalı! Hatta gerekirse Türk olmayanların forumla ilişkisi kesilmeli.
Yalnız sen nasıl girecen lan o zaman deli ?)) 10 dakikaya bir şekil degiştiriyon millet ne oldugunu anlamadı dikkat et! Kurtculuk arapçılık lazcılık cerkescilik yaparken yakalanma admine )) hep böyle Türk kal oldu muı? )) hadi
Eh be Bedevi! :D
Niye güldün ırkdaşım?
Niye güldün ırkdaşım?
Türk Irkçısı Bedevi.
http://s21.postimg.org/xbl3khcdz/irkci_Bedevi2.jpg
Niye güldün ırkdaşım?
Hoşuna gidiyor insanın. :thumb:
spartacus
19-08-2015, 00:11
http://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar/lan-devlet-bize-ne-yapmadin-ki,12493?utm_medium=social&utm_content=sharebutton
dine mine ne
19-08-2015, 01:19
T.C Devleti’nin Özel Harekat Timi komutanı, Yüksekova’da bir şantiyede çalışan 52 işçiyi, elleri arkadan bağlı yüzükoyun yere yatırmış böğürüyor: “Ne yaptı lan size bu devlet! Hepinizi tanıyorum ben; kim ki vatan hainliği yapıyor karşılığını görecek. Türk’ün gücünü göreceksiniz!”
iyi demis cünkü
Yüksekova’da silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir şantiyede yapılan aramalarda silah ve mühimmat ele geçirildi.
"Hakkari Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bugün saat 05.30’da yaptığı operasyonla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yüksekova (http://www.milliyet.com.tr/yuksekova/) İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince PKK (http://www.milliyet.com.tr/pkk/)’ya yönelik yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın ele getçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen terör operasyonlarında İlimiz Yüksekova İlçesi Selahattin Eyyubi Havalimanının kuzeyinde özel şantiye içerisinde yapılan aramalarda, bölücü terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen;1 adet (Lançer olarak tabir edilen) Roket Atar Silahı, 3 adet Anti-Tank Roket Başlığı, 1 adet Anti-Personel Roket Başlığı, 4 adet Roket Atar Sevk Fişeği, 2 adet Roket Atar Sevk Fişeği Kılıfı, 1 adet Pompalı Av Tüfeği, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı vaziyette şarjör , şarjöre basılı vaziyette 5 adet 7.65 mm çapında fişek, 1 adet Telsiz, 1 adet Gece Görüş Dürbünü, 1 adet güneş gözlüğü şeklindeki gizli kamera, bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli tahkikata başlanılmış olup; adli tahkikat devam etmektedir"
Harekat Timi komutanı az bilem yapmis bence .
bu roketatarlari onlarin götüne sokmasi laszim bence
pis katil,ler hak ariyormus sikerler böyle hakki
spartacus
19-08-2015, 01:40
http://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/saraydaki-sultanin-korkusu-baris,12548
spartacus
19-08-2015, 01:44
http://t24.com.tr/yazarlar/hakan-aksay/vicdansizlikta-son-asama-tabuta-dayanarak-oy-istemek,12550
dine mine ne
19-08-2015, 02:22
http://www.gazetevahdet.com/suruc-katliaminda-cevap-bekleyen-sorular-28152h.htm
Şüpheci Dinsiz
19-10-2015, 00:21
Yau durun, hemen gülmeyin. :lol:
http://odatv.com/images/resimler/untitled-1(439).jpg
Diken.com.tr (http://www.diken.com.tr/sahi-napti-bu-adam-bize/)
Sahi n’aptı bu adam bize?
MEHVEŞ EVİN
mehvesevin@diken.com.tr
Malumunuz, Star gazetesi, “Bu adam size ne yaptı?” diyerek, Tayyip Erdoğan’ın ne kadar ‘öncü, başarılı bir lider’ olduğunu kendince sıraladı.
Dünyaya, insana, çevreye, inanca, evrensel haklara, Türkiye’ye yönelik gayet kısıtlı ve sorunlu bu metinle alay etmek kolay, çünkü eksik ve yanlış bilgilerle dolu. Kaldı ki ‘çıta’ o kadar aşağılara konulmuş ki, “Ekmek alabiliyorum, suyum akıyor, heyooo” deyip sevinmemiz bekleniyor…
Son çırpınışlar
Bu metin, 1 Kasım seçimleri öncesi çaresizliğin son çırpınışları olarak da okunabilir.
AKP’nin iktidara geldiği tarihin 2002 olduğu, içinde bulunduğumuz yılın ise 2015 olduğu görmezden gelinmiş.
“Bu adam size ne yaptı”da sıralanan argümanlar, 2. Dünya Savaşı’nda yaşanan kıtlık (ekmek karnesi), 1970’lerdeki ağır ekonomik bunalım (yağ, tüp, şeker kuyruğu) ve 1990’larda yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz günlerini yaşamış/hafızasına yerleştirmiş olanların korkularına hitap ediyor.
Diktatörlüğü ‘adam asmak’tan ibaret sanan bu anlayış için tek çare, o günlerle kendi iktidarını karşılaştırarak kendini yüceltmeye çalışmak olsa gerek.
‘Gelişmişlik kriteri’ni çöp toplamak, temiz su sağlamak, ekmek alabilmek, hastanede kuyrukta beklememek ve bol bol cami yapıp Sünnilerin dini inancını doyasıya yaşaması olarak belirliyorsan, geçmiş olsun!
Öte yandan halkın bir kesimi için sözkonusu listede sıralananların bir karşılığı olduğunu da unutmamak lazım.
Küresel rekabet edebilirlikte 51’nci sıraya düştük
“Tayyip Bey size ne yaptı?” serzenişinde, insan hakları ihlalleri, savaş ve çatışma hali, eşitsizlik, yolsuzluklar, çevre talanı, ifade ve basın özgürlüğü gibi ‘gereksiz’ konulara değinilmiyor elbet.
Dokunulmuyor, çünkü bunlar, AKP’ye oy veren tabanın da pek umrunda olmayan şeyler. Milletimiz ekmeğine, hastanesine, camisine, kuran kurslarına, işine gücüne bakıyor.
Madem öyle, AKP iktidarında Türkiye’nin gelir dağılımınında uçurumun nasıl açıldığına, dünyada rekabet edilebilirlikte nerede olduğuna, ekonomide diğer ülkelere kıyasla nerede durduğuna bakalım…
Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı 2015-2026 Küresel Rekabet Edebilirlik raporuna göre, Türkiye son bir yılda 45’ten 51’inci sıraya düşmüş.
Rekabet edebilirlik kriteri, kurumlar, uygulamalar, bir ekonominin üretim seviyesi faktörlere göre belirlenmiş.
Ülkelerin ekonomilerinde ilk karşılaştırma, ‘temel gereksinim’lerde. Nedir bunlar? Kurumların işleyişi, altyapı, makroekonomik ortam, sağlık ve ilköğretim. Yani RTE manifestosunda değinilen ‘gerek’lerin bir kısmı.
Türkiye’nin 144 ülke arasında sıralaması şöyle: Kurumlar 75, altyapı 53, makroekonomik ortam 68, sağlık ve ilköğretim 73’üncü sırada! Ortalama puan; 57. Hakikaten, ne kadar gururlansak az!
Tüm ekonomik kriterlerde düşüş
Gelelim bir ülkede verimliliği, dolayısıyla ticaret ve rekabet koşullarını belirleyen kriterlerde nerede olduğumuza…
Yüksek+mesleki eğitim 55, pazar verimliliği 45, emek pazarı verimliliğinde 127 (dünyanın en kötülerinden), fiannsal pazar gelişiminde 64, teknolojik hazırlılık 64, pazar büyüklüğünde 16’ıncı sırada Türkiye.
Raporda, Türkiye’nin tüm rekabet edebilme kriterlerinde düşüş yaşadığı, en vahiminin kurumların etkinliğinde (75) olduğu belirtilmiş. Ciddi yapısal reformların ‘hayati’ olduğu da belirtiliyor.
Kısacası, Türkiye’nin bir şey ürettiği, geliştirdiği yok; üstelik ticaretteki düşüş, bu tabloya göre hızlanarak devam edecek.
Bu manzaraya bakıp “Musluktan çamurlu su akmıyor” demek hakikaten pek acıklı. Belediye kuyruğunda saatlerce beklemediğiniz sürece temiz suya ulaşım, paralı. Bu mu başarı? Bu mu ‘Yeni Türkiye?’
Ekmek alabiliyoruz çok şükür, bir de alamasaydık?
Hoş, asgari ücretin 1000 TL olduğu, bir kişinin geçim maliyetinin 1628 TL olarak saptandığı ve nüfusun yüzde 15’inin yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede ekmek almak bile artık sorun…
Hastaneler pek havalı ama parasız değil
Termik santrallerle, plansız enerji, köprü, yol ve turizm projeleriyle, ekonominin abandığı inşaat sektörüyle başta büyükşehirler olmak üzere, şehirler yaşanmaz hale geldi.
Hastanelerde kuyrukta beklememek, yetersiz tesislerde tedavi olmak gibi tezler de maalesef doğruyu yansıtmıyor. Devlet ve üniversite hastaneleri bitirildi. ‘Görüntüde’ havalı hastanelerimiz var ve hepsi SGK’yla sözleşmeli. Fakat taburcu olunca milyarlık faturalar ödeniyor. Kimse sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ yararlanmıyor; sağlık hizmeti alabilmek için düzenli olarak sağlık sigortası primi, katılım payı ve ilave ücretler ödeniyor. (Sağlık sektöründeki ‘yalan’lar için)
TL, en çok değer kaybeden beşinci para birimi… Sadece yılbaşından Ağustos ayına kadar dolar karşısında yüzde 13’ün üzerinde değer kaybetti. Enflasyon ‘resmi rakam’lara göre yüzde 8.9’larda…
Hülasa, “Bu adam ne yaptı size”nin temel ekonomik ihtiyaç ve gereksinimler açısından kısa bir çetelesi bu…
deliadam
19-10-2015, 09:38
Bu Devlet ne yaptı bize, şimdilerden bir kaç örnek..
Dersim'de Askeri operasyon yapılıyor ve buna Yavuz Operasyonu adı veriliyor. Ölen bir askerin adıymış hesapta..(!) Alevi ilinde Yavuz Operasyonu, bu Devlet bunu yapar işte...
Ankara Katliamı Canlı Bomba nın Babası Mehmet Dündar: "Ambulansla sınırı geçti, Türkiye’de tedavi edildi, polis tarafından aranırken nüfus cüzdanı çıkarttı. Çocukta Devlet eliyle katliam yaptı...
Kürdün oy vermeyenin çocuğunun mezarını bile talan et, birde müslimim diye geçin ne Devlet ama....
Mezarlıklarını bombalayan zihniyet,
Tarihi yerlere baraj yapan zihniyet.
Kaç bin yıllık tarihi yerleşim yerlerini bombalayan ışid..
Büyük resmi görmek..
Bu yıkıcı yok edici ırkçı-dinci sömürü zihniyetini görmek ..
O kadar da zor olmasa gerek tarafsız bir gözlem ile bakarsak eğer , BU DEVLET İN NE YAPTIĞINI GÖREBİLİRİZ.......