Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağaç : en son teknoloji cihaz
Bir ağaç dünyanın en gelişmiş hava ve çevre temizleyici cihazıdır. Kendi kendine çalışır. %100 güneş enerjisi ile çalışır. Çevreyi güzelleştirir, çevre kirliliğini azaltır, havayı filtre eder, yaşamımız için gerekli hava ortamını sürekli temizler. Çevreyi güzelleştirir ve artan ısıyı dengeleyip serinlik kazandırır.
Bugüne kadar ağaçlardan daha teknolojik bir hava ve çevre temizleme aracı yapılamamıştır.
Ağaçların faydası:
1. Ağaçlar havayı temizler:
1000 metrekarelik ağaçlık alanın emdiği karbon miktarı, arabanızı 10.000 km kullandığınızda yaydığınız karbondioksit miktarına eşittir.
2. Ağaçlar kötü kokuyu temizler:
Ağaçlar atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emer; kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreler.
3. Ağaçlar oksijen üretir:
4.000 metrekarelik ağaçlık alan, bir yılda 18 kişiye yetecek kadar oksijen üretir.
4. Ağaçlar şehri ve sokakları serinletir:
Los Angeles'ta son 50 yılda ısıyı çeken asfalt yol ve binalar hızla artarken, havanın 14,5 derece arttığı tespit edilmiştir. Ağaçlar, bina ve yollara gölgelik alan yaratarak, şehirlerdeki ısı adalarının oluşumunu önleyerek ve yaprakları yolu ile havaya su buharı püskürterek yoğunluklarına göre şehrin ısısını 12 dereceye kadar serinletebilirler.
5. - Ağaçlar enerji tasarrufu yapar:
Müstakil bir evin dört yanına doğru biçimde dikim yaparak yaz aylarındaki klima gideri %50 oranında azaltılabilir.
6. - Ağaçlar su tasarrufu yapar:
Suyun az bulunduğu alanlarda, ağaç gölgeleri buharlaşmayı yavaşlatır. Daha yeni ekilmiş bir ağaç bile haftada en fazla 55 litre suya ihtiyaç duyar ve bu suyu yeraltı suyu olarak doğaya geri bırakır.
7 - Ağaçlar erozyonu önler
8 - Ağaçlar çocukları ve büyükleri ultraviyole ışınlardan korur:
9 - Ağaçlar gıda üretir:
Tek bir elma ağacı ufacık bir toprak alana dikilebilir ve yılda 300 kg meyve verir. Ağaçlar, insanlar dışında kuşlar ve diğer hayvanlar için de gıda deposudur.
10 - Ağaçlar iyileştirir:
Araştırmalar sonucunda penceresinden ağaç gören hastaların görmeyenlere göre daha çabuk ve daha az komplikasyonla iyileştiği ortaya konmuştur. Ağaçlarla temas içinde olmak, akli yorgunluğu azaltarak konsantrasyonun artmasını sağlar.
11. - Ağaçlar ekonomik fırsatlar yaratır:
Mahalle bostanlarındaki ağaçlarda yetişen meyveler satılarak gelir elde edilebilir.
12. - Ağaçtan birlik doğar:
Bir yaşam alanının simgesi haline getirilen ağaçlar o alana yepyeni bir kimlik kazandırır ve mahalle sakinlerinin yaşadıkları alanla gurur duymalarını sağlar.
13. - Ağaçlar hayvanlar için tente ve yuva görevi görür.
kuş, arı ve karıncalar için mükemmel yuvalar olarak iş görürler.
14. - Ağaçlar tahta sağlar:
Tahta ve odun mobilya veya yakacak üretiminde kullanılabilir. Fazla miktarda kesilmemesi temennisi ile..
15. - Ağaçlar gayrimenkule değer katar:
Yeşil alanı olan evler diğerlerine göre daha pahalıdır.
16. - Ağaçlar gürültüyü absorbe ederek gürültüyü azaltır:
yaklaşık 60 metre genişliğindeki bir ormanlık alan, çevresinden geçen yollardan açığa çıkmakta olan gürültüyü 25-30 desibel kadar absorbe etmektedir.
17. - havadaki tozları absorbe ederek havayı temizler:
Ormanlar her yıl ortalama 25-55 ton kadar tozu bünyelerinde tutarak çevrenin kirlenmesini engellemektedir.
18. - Kağıt elde ederiz.
Ağaçlarda bulunan selüloz malzemesi sayesinde kağıt elde ederiz.
Belki bunlardan fazla maddelerde eklenebilir.
Sonuçta ağaç en güzel, en teknolojik cihazdır.
Bizi yaratan Allah bizim için ne lazımsa onları da yaratmış...
Çevreyi kirleten, bozan bizleriz.
Yıldıztozu
11-08-2015, 14:05
Allah yaratmadı, evrimin ve karşılıklı evrimin sonuçları bunlar.
Ağaç bizim için çalışmıyor. Biz ağacın ozeliklerine uyum sağladık. Ağaç yerine farklı bir nesne veya farklı özelliklere sahip xyz canlısı olsaydı ona uyum sağlardık ve onun özellikleri işimize yarardi.
Mesela ağaçlar oksijen yerine karbondioksit uretseydi biz de oksijen yerine karbondioksit solurduk.
Evrim teorisi ile gelişen tek şey "evrim teorisi"dir. Zamanla süslenmiştir.
Evrim teorisi ilk canlılığı açıklamaz. Bazı evrim tutunucuları hala bunu bilmiyor.
Yazı tura sanki. Koskoca bir sistemden bahsediyoruz. Rasgele random fonksiyonu ile 60 sayfalık bir kitap üretilebilirse o zaman evrime inanırım.
Hadi bakalım. Başlayın tüm dünyadaki bilgisayarları 60 trilyon yıl çalıştırsanız üretilemez. milyar da neymiş. trilyon diyom bak. Sanki insan DNA sı 60 sayfalık kitaptan daha az karmaşık.
Yıldıztozu
11-08-2015, 14:22
Evrimi sadece rastgelelige baglayamazsin ki.
Evrimde önce rastgele mutasyonlar, dna değişimleri olur. Sonra bu değişimler arasından faydalı olanlar secilir ve sonraki kuşaklara aktarılır. Seçilimde rastgelelik yok. Mutasyonlarin da çoğu faydasız azı faydalı.
Harun yahya gibi evrimi de mi inkar ediyorsun yoksa :)
Canlılığın başlangıcı evrimden bagimsiz. Dünyanın ilkel şartlarında denizde moleküler çorba vardı, daha sonra molekullerden biri kendini kopyaladı ve evrim başladı.
Charsles Darwin bağlamış işte, kitabında 800 den fazla;
“could,” “perhaps” and “possibly” kelimeleri kullanmış.
Eee delil olmadığı için muhtemelen, belkide, ebilmiş olabilir.. diyecek ya ondan..
Nana Buluku
11-08-2015, 14:25
Evrim teorisi ilk canlılığı açıklamaz. Bazı evrim tutunucuları hala bunu bilmiyor.
İlk canlılık Evrimin konusu değil zaten. [Bkz. Abiyogenez.]
Yazı tura sanki.
Aynen, yazı tura atıyorsun rastgele yazı veya tura geliyor, evrimsel süreçte yazı avantajlı ise yazı gelecek nesle aktarılıyor. Tura gelenler eleniyor.
Koskoca bir sistemden bahsediyoruz. Rasgele random fonksiyonu ile 60 sayfalık bir kitap üretilebilirse o zaman evrime inanırım.
Hadi bakalım. Başlayın tüm dünyadaki bilgisayarları 60 trilyon yıl çalıştırsanız üretilemez. milyar da neymiş. trilyon diyom bak. Sanki insan DNA sı 60 sayfalık kitaptan daha az karmaşık.
Üretilir, şöyle ki:
Makine rastgele harflere basıyor, çıkan kelimelerden en uygun olanlar seçiliyor diğerleri eleniyor bu şekilde kısa süre içinde kitap ortaya çıkıyor. Mesela ktpg, kipgt, kitab, katib, kipat, kıtip, kitep gibi yüzlerce sözcükten 'kitap' sözcüğüne en yakın olan kitabtır. Kitab sözcüğü seçiliyor ve gelecek nesle aktarılıyor. Mükemmel olmasına da gerek yok çünkü her canlıda Evrimsel kusurlar var.
Biz maymundan geldik ama evrile evrile değil.
Bunu biliyorum.
Rab bizi kendi DNA sı ile Güney Afrika'daki bir maymun türünü birleştirerek üretti.
DNA'ya kutsal kitabımızda ruh dedi.
Ve ruhumdan verdim dedi.
Çamurda yarattım dedi çünkü toprak elementleri ile dünya gezegeninin yapısına uygun olalım diye, dış döllenme kabı bir toprak kap idi.
Nana' yazı tura da 2 ihtimal var. possiblity %50, 1/2. 0.5 yani.
Bana 60 sayfalık bir kitabın 29 harfden rasgele (random) fonksiyonu ile anlamlı bir kitap oluşturma ihtimalini yazabilir misin ?
Nana Buluku
11-08-2015, 14:31
Nana' yazı tura da 2 ihtimal var. possiblity %50, 1/2. 0.5 yani.
Bana 60 sayfalık bir kitabın 29 harfden rasgele (random) fonksiyonu ile anlamlı bir kitap oluşturma ihtimalini yazabilir misin ?
Yukarıda,
popülasyon içerisinde ki gen frekansı ne kadar çeşitli olursa o kadar iyidir. Yani daha fazla seçenek daha iyi. Yazı turada ki iki seçenek en kötüsü. Önce çeşitlilik oluşuyor sonra o çeşitler içerisinden seçilim oluyor. Bu kadar basit. Bu süreç devam ettiğinde karmaşık sistemler oluşuyor.
Sayın Nana, Öyle Darwin gibi atmasyon cümleler ile sanal alemde koşmayalım, ihtimal hesaplarını koyalım ortaya ondan sonra konuşalım.
Uzmanlar beynin oluşması için evrenin bilinen yaşının (15 milyar yaklaşık) yetmeyeceği görüşündeler.
Sadece beyin bu, hani bir insan vücudunu hesaplamaya ekle. Bakalım.
Şu an dünyanın en gelişmiş bilgisayarı (fujitsunun yaptığı halen galba) insan beyninin 1 snyelik aktivetesini simüle etmesi (o da kesin deli anlamsız sonuç üretmeyen bir aktivite iş olsun diye yani) kaç saat sürüyor bir baktın mı ?
Bunu test ettiler.. Ama bilim bu denemenin yeterli olmadığını söylüyor çünkü edinilen sonuçtan daha gelişmiş olduğu görüşündeler beynin.
ne kadar çok sonuç olsa da bir tane "insan" türü var. Demekki trilyarda bir ihtimal kelimesi bile yetersiz. Kattrilyonlarda bir ihtimal veya daha fazla. Peta Teta Okta..
Evrenin yaşı yetmiyor diyorum ihtimalleri sıramalaya. Hala daha kolay olmuştur diyorsun. Olaya bakışın aşırı iyimser.
Kemal Sunal gibisin; kesin bana çıkcak milli piyango diyorsun.
Çok insan var 70 milyon diyorum.
Yok yok çok olması daha iyi, çok olunca o zaman daha kesin olur diyorsun.
Ne mantık ne mantık...
alpha, birikimli seçilim diye bir şey var araştır.
60 sayfalık değil 1000000 sayfalık kitabı rastgelelik ve birikimlilik fonksiyonlarıyla oluşturabilirsin. Sadece sonunda hedeflediğin şeye varma amacına göre fonksiyonlar tasarlaman kafi.
Doğa, bu tür amaçlı fonksiyonlar yerine yalnızca hayatta kalabilme veya kalamama gibi basit bir şartla bu işi milyonlarca senede gerçekleştiriyor.
Doğaya bakarsan bir sistemlilik değil, birikimlilik ve miras alınmış bilgiden başka birşey göremezsin. Bu, gün gibi açıktır. Evrimsiz tıp bilimi diye bir şey mümkün bile olamaz. Olur, antik zamanlarda Galên'in yaptığı kadar olur.
Merhaba Nana;
Dediğin arge işinde bir denetçiyi gerektirir. Burada sen varsın. Yani bilinçli bir akıl. Bu durumda sen yani bilinçli akıl sen denetçilik yapmışsın. demişsin bu mantıklı bir kelime o zaman bu kalsın. Bu anlamsız bu gitsin. Yani oluşturduğun simülasyon sisteminde "sen" tanrısın. :)
Yani ile anlamlı veya anlamsız olduğunu belirleyici güçsün.
"TANRI" SENSİN :)
Yıldıztozu
11-08-2015, 14:43
ne kadar çok sonuç olsa da bir tane "insan" türü var.
Bir tane insan turu yok. 15-20 tane var.
Daha 13 bin yıl öncesine kadar dünyada homo florensis yaşıyordu, 30 bin yıl öncesine kadar da neandertaller yaşıyordu. Hepsi insan türü ve bize benzer. Zekalari da gelişmiş.
Seçilimin doğru olduğunu düşünmüyorum.
"Evrimsiz tıp bilimi" olamaz mı ? Ne lakası var. BU bir yaftadan ibaret. Yafta pıştırma etiket yani. Bunu böyle görmek isteyenlerin edindiği bir etiket düstur.
Halbuki tıp ilmine göre kalp binlerce yıldır aynı şekilde atıyor, şimdi "kalp doktoru"na evrim teorisi ne yapacak.
Hastaya kalbiniz iyi evrilmemiş felan mı diyecek.
Buna tutunmuşsunuz, evrim teorisi sizin için bir "inanç" olmuş.
Bunu kendinizi itiraf etmenizi tavsiye ederim.
Nana Buluku
11-08-2015, 14:47
alpha;
Doğal seçilim bilinçli bir süreç değil.
alpha, tartışmaya sunacağın objektif bir veri yok ise ne girersin bu işlere...
Ben senin verdiğin örneğin tutarsızlığını gösterdim, çünkü burada sen belirleyiclik ile bir bilinç sin.
Dolayısı ile örneğin hala false. Başka bir örnek vermelisin belkide.
-------------------------------------------------------------------------------
Her şey obejktif dostum.
Scintific metoda göre evrim teorisi ispatlanamaz. Bu sadece bir varsayım.
Nana Buluku
11-08-2015, 14:52
Popülasyon içerisinde çeşitlilik ne kadar düşük ise tür o kadar yok olmaya eğilimlidir. Yazı ve turadan ikisi de uyumsuz ise tür yok olur. Zarda ki gibi 6 seçenek var ise 6 seçenekten birinin uyumlu olması daha yüksek bir ihtimaldir.
Karmaşık olasılık hesaplarına girmeye gerek yok.
Nana Buluku
11-08-2015, 14:56
Analojide iki makine varmış gibi düşün. Biri çeşitli kelimeler üretiyor diğeri seçiyor. İkisi de bilinçsiz. İki işi de tek bir makine yapıyor gibi de düşünebilirsin fark etmez.
Evrimsel mekanizmalar ikiye ayrılır.
1- Seçilim mekanizmaları
2- Çeşitlilik mekanizmaları
Mesela ;
M = mühendislik
:)
Tüm yaşayan canlılar mühendislik eseridir, dizayn edilmişlerdir.
evrim derki; bunların arkasında bir dizayncı yok.
Fakat gerçek değildir.
Yaşayan canlılar multi-fonsyionludur, yani çoklu-işlevli. Bunun anlamı; bir çok karmaşık şeyi aynı anda yaparlar. Fakat evrime göre step by step olması lazım idi hani ?
Örnek verim: AĞAÇ :)
Ağaç bize oksijen verir iken karbondioksit tüketir. Ki karbon dioksit bize toksindir. Aynı zamanda ağaç bize odun, kereste, sağlar, kuşlara ev olur, kökleri ise erozyonu engeller, meyvaları besin olur, ve çevreye gölge verir.
Amerika Department of Agriculture (Ziraat galiba) e göre;
"bir sağlıklı ağaç 10 odalık klimaya eş değer cooling etkisi oluşturur bir günde."
Tüm bu işle nasıl step by step oluyor ?
Kör Evrime inanmanız için tek gereken şey "inanç". Sanırım o da sizde fazlasıyla var.
Nana Buluku
11-08-2015, 15:04
Evrime inanılmaz, kabul edilir.
Çoklu-işlevli olması Evrim ile nasıl çelişiyor anlamadım ?
Evte bir de Simbiyoz var. Bilimde yani.
Simbiyoz ne demek ? :
Ortak yaşama demektir. İKi canlı fayda amaçlı ortak yaşarlar.
BUnun örneği, arı ve çiçeklerdir.
Arının yaşamak için çiçeklerden nektar alması gerekir ve çiçeklerin de pollerinin taşınması lazımdır popülasyon için. İkisi de birbirne bağlıdır.
Fakat: nasıl bir arı çiçeksiz olabilir ve çiçekler arısız ?
Unutmayın arılar yok olursa dünyada 4 yıl yaşayabiliriz. İmza : Einstein.
Bunun cevabı beraber yakın zamanda yaratılmış olmalarıdır.
Yıldıztozu
11-08-2015, 15:09
Canlılarda bir sürü mühendislik hatası var. İşe yaramaz organlar var.
Bunlar tasarımla anlamsız ama evrimle anlamlı.
İnsan embriyosunun ilk dönemlerinde solungac yarıkları var, balıklardan evrildigimiz için.
Yine embriyonun ilk dönemlerinde kuyrugumuz var, sonrasında korelip kuyruk sokumu kemiğine dönüşüyor.
Evrimin kanıtları her yerde.
Alpha hep din kitapları okuma biraz da bilimsel oku:)
Mesela Francisco Ayala' nin Evrim kitabını tavsiye ederim herkese.
Doğada; kalem, televizyon, tablet bilgisayar, vida, ekmek gibi tasarlanmış nesneler kendi başlarına bulunamaz, bunların tasarlanmaları gerekir. Allah bunları neden doğaya koymayı unuttu acaba...
Doğada; ağaç, ot, arı, timsah gibi şeyler bulunur.
Doğada kendiliğinden bulunabilen nesnelerin de nereden nereye geldiği, hangi bilgileri aktararak son halini aldığı bellidir.
Yani 1000000 sene sonra kalkıp birisi ilk televizyon aslında evrimleşmiştir derse millet poposuyla güler. Çünkü ilk televizyonu oluşturabilecek evrimsel mekanizmalara hiç bir şekilde ulaşamazsın, çünkü yoktur.
Ancak bugün tüm canlılığın nereden nereye geldiğini açıklayabilen genetik, fiziksel biyolojik çalışmalar kimse tarafından çürütülemez. Bunu tartışmak abestir.
Siz canlılığa dair bir takım metafizik, felsefik mevzuları çorba edip oradan insanı allah yaratmıştır, dolayısıyla evrim de yoktura varıyorsunuz ki bu saf cehâlettir.
Yıl 2015, elinin altında internet var, sen evrim gibi bir mevzuya ancak bir çobanın baktığı açıdan bakıyorsun. Kusura bakma, bu ancak katı tarafgirlikle veya saf cehâletle açıklanabilir.
Edit: Şu, her cümeye ingilizce bir şeyler katmaya çalışarak puan alma kafası da biraz komplekslerden ileri gelir alpha, yapmasan daha iyi.
Çok işlevli olması mı, ya ben anlatıcı iyi değilim kusra bakma Nana.
Bazı işlevler bir işlev olmasızın işe yaramaz.
Sen kendine bak, kalbin atmaz ise kanın yürümez, o olmazsa diğeri olmaz, hep biribirine bağlı. Fotosentez olmasa, sen gelişemezsin. Ayrı ayrı zamanlarda gelişemez. Biri varken diğeri olamaz. Çapraz bağlı bunlar. Yani sen geliş oluş ben şimdilik idare ederim bu yok. O zaman hepsi aynı anda en son teknolojiyi almış olmalılar. Anlatabildim mi bilmiyorum.
Biraz okumalısın. Bu konuda örnekler var ama ben unuttum.
Yani bi örnek daha verim;
Şimdi işlemci gelişmiş bilgisayarın, i5 var, sen bunu ancak i5 destekleyen bir anakarta takabilirsin, bu durumda ikisi aynı anda gelişmeli, yani same time. Nasıl olacak step by step gelişme.
O zaman evrim gelişirken diğer durumları kontrol edip ona göre yapmalı. Bu denetçisiz olamaz.
İşe yaramaz organlar hemen salla apandisit diye ben de inanayım :)
Çünkü okumyorsun ki, adamlar apandisit in useless olmadığını buldular.
Bir sürü diyor bir de.. Sanırsın vücudumun yarısı çöp. :)
Nana Buluku
11-08-2015, 15:14
alpha;
Kendi kendine 100 defa: ''Ben Evrim hakkında hiç bir şey bilmiyorum.'' diye bağır. Sonra gel yazdıklarımızı oku, anlarsın belki.
Bunların hepsi birbirine benzemesi seni aldatmasın. Bu tek fabrikadan çıktığına delildir yıldıztozu, hem sen ona kuyruk diyorsun ya onun adı kuyruk değil sadece kuyruğa benziyor.
Böyle benzetmeler olabilir ama o demek değildir.
Hem embriyo seviyesinde benzetiyorsunya, o önemli değil, biri de çıkar aa bak bende bir hücreli doğdum oldum, fil de... Dur daha ilk tuğlayı koyduk be birader, Bakalım saray mı yapacaz yoksa umumi hela mı ? :D
İlk proje aşamasında benzemesi şuna benzer her şey sudan yarattık diyor ya, onun gibi. Yada hepsinde DNA var. Modeller ayrı sadece.
Fabrika tek. Dizayncı aynı işte. Hani bizimkisi.
Nana Buluku
11-08-2015, 15:21
Körelmiş organ, işe yaramaz organ değil.
Asıl işlevi dışında kullanılan organlarda körelmiş organlardır.
Kuyruk sokumu, deve kuşunun kanatları gibi.
Yıldıztozu
11-08-2015, 15:22
Tamam tanrıya inanıyorsan yine inan ama evrimle birlikte inan.
Evrimi inkar etmek mümkün değil.
Sempanzelerle genlerimizin %98 benzemesi ve fizyolojik benzerliklerimiz de tesadüf mu yani. Allah bizi test etmek için mi bu benzerlikleri koymus ve o kadar fosil koymuş.
"şuraya biraz kemik koyayim da bakalım hangi kullarim bu oyuna gelmeyecek":)
Nana Buluku
11-08-2015, 15:25
Sempanzelerle genlerimizin %98 benzemesi ve fizyolojik benzerliklerimiz de tesadüf mu yani.
:) (6 karakter)
Doğada; kalem, televizyon, tablet bilgisayar, vida, ekmek gibi tasarlanmış nesneler kendi başlarına bulunamaz, bunların tasarlanmaları gerekir. Allah bunları neden doğaya koymayı unuttu acaba...
Valla çok şey biliyormuş gibi yazmışsın ama. Boş laf bunlar.
Seni koymuş işte ve sana onu yapacak beyin akıl da vermiş.
Ağacı yont kalem yap...
Doğa da taş, toprak, rüzgar, bulunur ama bunlar kendileri birleşip bir arı olamazlar. Onları birleştirmelisin. Bir DNA kodu üretmelisin, ve ilk canlı (dişi ve erkeği) üretip doğaya koymalısın. Aksi halde öyle toz, toprak, su, aynen devam.
Ancak bugün tüm canlılığın nereden nereye geldiğini açıklayabilen genetik, fiziksel biyolojik çalışmalar kimse tarafından çürütülemez.
Böyle bir şey yok ki çüretelim. İlk hücre nasıl oldu, yıllar önce bir adam simüle etmişmiş. Bugün bunu kritize eden çok. İnananlar (bak inanan diyorum) dine karşı oldukları için. Başka bir sebebi yok.
Ben bir dizayncıya mühendise inanıyorum, çünkü bilimsel bakış açısı bu gerektirir, dizayn var dizayncı yok, bir jet motoru var ama onun mühendisi yok. Böyle değil, herkes tek tek Allah yapmamış olabilir ama ilk insanı Allah yarattı bu kesin. Yani bir arge uzmanı.
Yıl 2015 uçtuk kaçıyoz mu ? Çok mu ilerledik ?
Sen bana deki 1 gram yiyecek yapıyoruz, 1 gram kan damlası yapabiliyoruz, hadi de bakalım.
Biri gelmiş yapmış işte bal, süt. Bu mantıklı. Neden birisi bunları yapmış olması sana eziklik mi veriyor ki ? Sen yapamadın diye mi ? Bu kesin buraya rüzgar uçtuda oldu diyorsun. Yağdı yağmur çaktı şimşek esti rüzgar hoooopp abrakadabra olduk biz. Asıl bu şey çok hayri bilimsel. Bizler bu dünyada bir ortamdayız, bugün bu mantığı kavrarsan, yarın Allah anlayışını güçlendirince inanmak yok. O zaman fayda vermez.
Çünkü; imanın şartı gayba inanmaktır.
Yalan yere sevgi kabul olmaz.
Nana Buluku
11-08-2015, 15:29
alpha;
Tüm yazdıklarını çürütüyoruz hala aynı şekilde devam ediyorsun.
Evrim şöyle türlerden türlere süper bir geçiş yok. Yani türden başka tür yok. Tür içinde bir iki ufak tefek şey var bu kabul.
Ayrıca sümerlerden edindiğimiz bilgilere göre de, Rab bizi yaratmış, sonra bizi eğitmiş, tabii uğraşmış, ARGE (Araştırma Geliştirme) yapmış.
Kendi DNA sını almış maymun ile deneyler deneyler sonuçta insanı create etmiş. Sonra yetmemiş geliştirmiş, uygunlaştırmış,
Sonra eksiği varmış, cinsiyet geni hani, onuda kaburga kemiği iliğinden almış nakletmiş, hani Tevrat'ta derin uyku getirdi diyor Rab. İşte bu o ameliyat. Sonra 22+xy..
Bize sonsuz ömrü DNA mızdan silmiş. Silmek değilde daha çok comment etme.
Junk DNA olayı.
Böylece ömrümüz sınırlanmış.
Herkes ruhu şey zannediyor bir hayalet felan. Değil işte. RUH = DNA dır.
Allah ne diyor ben size ruhumdan üfledim. Yaw bunu üfürükçülük zannediyor hala ortaçağ örümcek beyinli müslümanlar. Değil işte. Bu tastamam bir gen transplantasyon işlemi. Kuran da tutcak ben size gen transplant ettim mi yazacaktı :)
Zaten ana fikir bu değil. Biraz mantıklı olalım.
Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sempanzelerle genlerimizin %98 benzemesi ve fizyolojik benzerliklerimiz de tesadüf mu yani.
Waoovvv..
Bunun anlamı yukarda yazıyor dostum. Allah diyorum bizi üretirken maymun ile kendi DNA sını birleştirdi. Dolayısı ile benzerlik var. Sana Tanrı yanın iyi gelsin :D
Ruhumdan üfledim diyorrrrrrrr..
Bunu hani şu teknolojik çağda anlayın artık.
Ve gereğini uygulayın. Anlayın ki biz buyuz. Ve söylenenler herşey bilimin sınırları içinde olmuş. Uygulanmış.
Yıldıztozu
11-08-2015, 15:42
Allah diyorum bizi üretirken maymun ile kendi DNA sını birleştirdi.[/QUOTE]
Allahın dna'sı mi varmış :D
Hem allah bizi yaratırken niye maymundan yardım alıyor? Kendi başına becerememiş mi?
Maymunla ilişkimizi kabul ediyorsun da balıkla, fareyle niye kabul etmiyorsun
Nana Buluku
11-08-2015, 15:43
Allah'ta karbon temelli bir canlı sanırım. :D
Hayır karbon temelli değil, zaten olmadığı için döllenme kabı toprak. Dolayısı ile çamurdan yarattım diyor. Böylece DNA atomları toprak elementleri ortamında dölleniyor. Çünkü elindeki un neyse ekmeğinde o tarz olur yani. Kepekse kepek ekmek gibi düşün.
Balıkla fare ile kabul niye etmiyorum ?
Bak sümerlerin metinleri ile Kuran-Tevrat-İncil hep paralel. Paralel olmasının sebebi; doğrunun tek olması. Dolayısı ile benzerlikler bundan. Farklılıklar anlatımsal. Sen farklı anlatırsın ahmet farklı mehmet farklı gibi.
Sümerlerin metinlerinde Rab insanı kendilerine benzer yarattığını söylüyor. Tevratta da böyle, kuranda da. Çünkü ortada iş yapmaya en uygun canlı seçilmiş. O da maymun türü. Böylece akıl ve fiziki özellikleri "insan" haline getirilmiş ki faydalı "useful" bir tür olsun.
Evet Allah'ın RUH'u var, ruhu olmasaydı kendi ruhumdan üfledim demezdi herhalde. Ama işte bu ruh DNA dır.
Bak Kuran'da bir de İsa nın yaratılmasını söyler, der ki;
"İsanın yaratılması yaratılmada tıpkı Adem gibidir" der. Neden ?
Çünkü İsa'da argedir. Biz değiliz, diğer insanlar değil. Biz anne babadan çiftleşme sonucu olmuşuz. Ama İsa ve Adem ise dışarda döllenme ile olmuş, ve taşıyıcı anneye konulmuş. Burada dışarda döllenmenin amacı DNA nın bir ARGE çalışması olmasından kaynaklanması. Yani İsa nın kodu özel olarak oluşturulmuş, maniple edilmiş. Kutsal Kase felan bundan yani, İsa nın döllendiği kap oluyor.
Ar-ge yapan bir yaratıcı.. :D Buna gerçekten inanıyorsan sen de bir üretim hatasısın alpha.. ;)
Bunu biliyorum.
Rab bizi kendi DNA sı ile Güney Afrika'daki bir maymun türünü birleştirerek üretti.
http://s27.postimg.org/ssadpla0z/richarddawkinstheist.jpg
Dünyada yazılmış en karmaşık program kodu "DNA" dır.
Dünyanın en süper bilgisayarları birleşse şifresini çözmeye teknolojileri yetmez.
Öyle hiç de dalga geçilecek bir konu değil. Dünya da ki bilim insanları bu konu üzerinde birleştiler ve sadece gen-haritasını çıkarabildiler. Bu bile 10 yıldan fazla bir zaman aldı. Gerçekten onu çözebilmek şu teknolojimizle imkansız ayarında.
Ve Allah'ın kuranda dediği bir kez daha doğrulanıyor;
"size ruhdan çok az bir bilgi verildi."
Gerçekten de ruh yani DNA dan bize çok az bilgi verilmiş.
İlahimasal
12-08-2015, 11:48
Neymiş ben o çok az verilen bilgi.hangi kitapda yazıyor o bilgi azcik olan kısmı yazıversene buraya bilimsel alpha.
Ellahuuu ekbevvvvv...hahhahahah
Nana Buluku
12-08-2015, 21:49
https://www.youtube.com/watch?v=V3gWFGjsa2s
Yapay DNA, üretiliyor derken ?
- Bir başka canlıdan alınıp, değiştirmekle üretiliyorsa bu ancak değiştirmektir.
- Yok eğer sıfırdan bir canlı olmaksızın üretiliyor ise olabilir.
Eğer ikinci durum sözkonusu ise ilk DNA ile üretilen canlı nedir ?
Bu sadece bir uydurma sanırım.
Böyle bir şey olmayacak ne bugün ne de yarın, maalesef :(
Dünyada yazılmış en karmaşık program kodu "DNA" dır.
Dünyanın en süper bilgisayarları birleşse şifresini çözmeye teknolojileri yetmez.
Öyle hiç de dalga geçilecek bir konu değil. Dünya da ki bilim insanları bu konu üzerinde birleştiler ve sadece gen-haritasını çıkarabildiler. Bu bile 10 yıldan fazla bir zaman aldı. Gerçekten onu çözebilmek şu teknolojimizle imkansız ayarında.
Ve Allah'ın kuranda dediği bir kez daha doğrulanıyor;
Gerçekten de ruh yani DNA dan bize çok az bilgi verilmiş.
Alıntıda kararttığım yerlere dikkat edin. alpha'nın konuştuğu konular hakkında hiç bir fikri yok.
alpha'yı okuyunca aklıma neden hep Yedi Bela Hüsnü filmindeki Kemal Sunal'ın sahtekâr yancısı Şevket Altuğ geliyor. Şevket Altuğ filmin bir yerinde şöyle diyor:
Yahu matematik profesörü gelse tırtlar.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUcP2Edt5iODgetRxfjeRAno_AIwFXn shRn2SmYq46nTcxgJlr
errata sadece vehimselsin, saçmalamışsın,
DNA konusunu Darwin'den daha iyi biliyorum.
Bilgisayar konusu benim mesleğim Sistem Uzmanı yım..
"Dünyadaki bilim adamları birleştiler" ;
projenin adı: Human Genome Project
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project
Sen anca öyle belden altı küfür savuran filmlerle kültür yaşamını doldurduğun için bugün senin seviyen bu ve dolayısıyla ortalamamızı düşürdüğün için Türk toplumunun seviyesi bu.
Anca gitmiş Türk filminden örnek vermiş errata. Vay anam vay, adamın zikri neyse fikride odur zaten..
Terbiyesiz..
Konuştuğum şeyleri öküzün trene bakması şeklinde okuyan errata;
"The Human Genome Project (HGP) is an international scientific research project with the goal of determining the sequence of chemical base pairs which make up human DNA, and of identifying and mapping all of the genes of the human genome from both a physical and functional standpoint."
Bak bu human genom projesinin tanımı. Öyle oku ama aynen öküzün trene bakması gibi okursun sen ;
http://www.estanbul.com/images/imported/2011/08/206.gif
errata sadece vehimselsin, saçmalamışsın,
DNA konusunu Darwin'den daha iyi biliyorum.
Bilgisayar konusu benim mesleğim Sistem Uzmanı yım..
"Dünyadaki bilim adamları birleştiler" ;
projenin adı: Human Genome Project
Sen anca öyle belden altı küfür savuran filmlerle kültür yaşamını doldurduğun için bugün senin seviyen bu ve dolayısıyla ortalamamızı düşürdüğün için Türk toplumunun seviyesi bu.
Anca gitmiş Türk filminden örnek vermiş errata. Vay anam vay, adamın zikri neyse fikride odur zaten..
Terbiyesiz..
Ben zaten Kamal Sunal filmlerini seyretmeyi bıraktım, yazdığın şeylerdeki komiklikler kâfi geliyor.
Yah sanırım sen buradaki projeyi okuyunca gülüyorsun:
Anlamadığın için mi gülüyorsun ?
Yoksa;
İnsanoğlunun bu çabasında insanoğlunu ezik görüp aşağılamak maksatlı mı gülüyorsun ?
Yada ney ?
Güldüğümü kim söyledi?
Seni ve söylediklerini komik buluyorum, ama gülmüyorum. Ortada bir mizah türü var amma gülmeceli değil.
spartacus
20-08-2015, 12:01
Yah sanırım sen buradaki projeyi okuyunca gülüyorsun:
Anlamadığın için mi gülüyorsun ?
Yoksa;
İnsanoğlunun bu çabasında insanoğlunu ezik görüp aşağılamak maksatlı mı gülüyorsun ?
Yada ney ?
Alpha madem aklın, zekan yerinde şurayı oku..
https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6zdebilim
Bilim insanlarının DNA incelemisiymiş, yok birleşmesiymiş, yok insan genomu projesiymiş vb, bunların senin fantastik iddialarınla zerre ilgisi yok.
Mesela DNA üzerinde çalışılması, DNA=ruh saçmalığına zerre olasılık vermez.
Kanımca sen evrim olgusunu da ret ediyorsun..
Bilim insanları birleşmişmiş, yok adamın biri evde garajında yapmış insan genom projesini dimi ?
Dünyanın gelmiş geçmiş en üst düzey projelerinden biri bahsettiğim, sen mışmuş konuş, gerçekten bilimi bu kadar alaya mı alıyorsun ? Yoksa bilim illa senin "inancına" mı uygun hareket ederse bilim oluyor ? İnsan Genom Projesinin neyi sana saçma geldi ? Bu kadar ortaçağda kalma lütfen.
---------------------------------------
Evrim in tamamını değil bazı kısımlarını reddediyorum.
Common ancestor olayını reddediyorum.
Bir türden başka türe geçmeyi reddediyorum.
Bir tür içinde o türü başka türe değiştirmeyecek değişiklikler olabilir.
--------------------------------
DNA ruh saçmalığı, sana göre saçma olabilir. Bu benim ruh un ne olduğuna dair bulduğum bir bilimsel açıklama. Her şeyi ile İslam ile uyumlu olduğunu ve bilim ile de uyumlu olduğunu gördüm.
Bilim insanları birleşmişmiş, yok adamın biri evde garajında yapmış insan genom projesini dimi ?
Dünyanın gelmiş geçmiş en üst düzey projelerinden biri bahsettiğim, sen mışmuş konuş, gerçekten bilimi bu kadar alaya mı alıyorsun ? Yoksa bilim illa senin "inancına" mı uygun hareket ederse bilim oluyor ? İnsan Genom Projesinin neyi sana saçma geldi ? Bu kadar ortaçağda kalma lütfen.
---------------------------------------
--------------------------------
DNA ruh saçmalığı, sana göre saçma olabilir. Bu benim ruh un ne olduğuna dair bulduğum bir bilimsel açıklama. Her şeyi ile İslam ile uyumlu olduğunu ve bilim ile de uyumlu olduğunu gördüm.
Gülmeceler serisi devam ediyi...
spartacus
20-08-2015, 14:34
Alpha sende ciddi algı problemleri filan mı var?
Genom projesi'ne değil lafım, senin ancak safsatayla bağ kurabileceğin DNA=Ruh saçmalığına, hangi ortaçağ, ilk çağ mantığıyla kurguluyorsun..
Mesela Ay peynirdendir demişsin, sonrada bak işte İnsan Ay'a ayak bastı, demek ki Ay peynirden gibi bir mantık kuruyorsun.
Genom projesi şu ya da bu ne olursa olsun hiç birisi fantastik zırvalarına kaynak teşkil etmez, demek istediğim bu.
Evrim olgusu diye sordum... Bir olgunun birazı, tamamı, şurası, burası diye bir ayrımı olmaz... Evrm olgusunu ret ediyor musun?
Biz görmedik heleki bunu böylesine safsata fantazilere bağlamanla zaten bilim değil yaptığın sözdebilim. Linkinide verdim...
DNA-ruh ile Genom Projesinin ilgisi, alakası yok ki, benzer hiç bir araştırmanında, neden alakalıymış gibi söz ediyorsun?. Ay peynirden, sebep insan Ay'a ayak basmış, bu mantık sana anlamlı geliyor mu?. Genom projesini karşıma almışım gibi de bir algı oluşturmuşsun. Bu düzeyde bir algıdan DNA-Ruh fantazisi gayet tabi beklenebilir....
Eğer ruh varsa bu DNA dır.
Eğer ruh varlığına inanmıyorsanız, bu durumda yukardaki önermeyi dikkate almayınız.
OO evrim fully doğru ve falsifiable olamaz mı ? Dedim ya bu zaten bilime aykırıdır. Her türlü bilimsel önerme yanlışlanabilir ve bu bilimin ilerlemesi için gerekdir.
Aksi takdirde yanlışlanamaz bir önerme ancak bizim "tabu" olabilir, ve onun önermesi de bizim için "inanç" olur.
Gerizekâlı alpha; yanlışlayabilmen için bilimsel yöntem kullanman lâzım, o yöntemin de gerçeklikle bağı olması lâzım. Sahtekâr ve yalancı alpha senin ortaya koyduğun hangi fikri yanlışlayabilir ya da gerçeklikle bağını kurabiliriz.
Beyinsiz alpha; DNA'nın ruh olduğunu hangi yanlışlanabilir, bilimsel veriye dayanarak iddia ediyorsun?
gerizekalı errata. Beyinsiz errata. Anlayışı kıt errata.
Yanlışlanabilir den kasıt eğer ki postları takip etseydin, zıpçıktı gidi zıplamasaydın;
"evrim teorisinin yanlışlanamaz bir gerçeklik olduğu" nun söylenmesi üzerine idi. Dolayısı ile anlamamış ve falsiable olmayı dna ruh hipotezine bindirmişsin, halbuki kastım bu değildi. Biraz büyü gerizekalıymış. Önce kendine bak sonra sıç. Üstüne başına bulandırmışsın.
Biz maymundan geldik ama evrile evrile değil.
Bunu biliyorum.
DNA'ya kutsal kitabımızda ruh dedi.
Ve ruhumdan verdim dedi.
Çamurda yarattım dedi çünkü toprak elementleri ile dünya gezegeninin yapısına uygun olalım diye, dış döllenme kabı bir toprak kap idi.
Sen çok yanlış gelmişsin :spy:
Biri alpha'nın pimini çekmiş, ortalık yere bırakmış..
Allah kil ustası mübarek.
Eğer ruh varsa bu DNA dır.
Eğer ruh varlığına inanmıyorsanız, bu durumda yukardaki önermeyi dikkate almayınız.
OO evrim fully doğru ve falsifiable olamaz mı ? Dedim ya bu zaten bilime aykırıdır. Her türlü bilimsel önerme yanlışlanabilir ve bu bilimin ilerlemesi için gerekdir.
Aksi takdirde yanlışlanamaz bir önerme ancak bizim "tabu" olabilir, ve onun önermesi de bizim için "inanç" olur.
Evrim tabii ki yanlışlanabilir hocam mesela yer çekimi de yanlışlanabilir tabi bu ikisini yanlışlayabilmen için farklı bir evrende yaşıyor olman lazım.
Bizi yaratan Allah bizim için ne lazımsa onları da yaratmış...
.
Hocam uzun cevap verecektim ama anlamazsın diye cevabımı biraz kısaltmak istedim:
NAH!!!
İlahimasal
21-09-2015, 15:59
Evrenin başka bir yerinde fozok kurallarının bjrdaki fizik kurallarindan deişik olduğu ispatı allah denen putun varlıgının olmadığının kesin delili olucak..
Neymiş allahın kuralları kural her yerde aynı olur hele birde yüce bir şey tarafindan yapiliyorsa.
Allah put din para
Onun için de bulurlar bir açıklama. Tanrının var olmadığını hiçbir zaman kanıtlayamazsın.. ;)
https://pbs.twimg.com/media/CFyYDtHW8AAPbBb.jpg
Eğer Tanrı'nın varlığı bilimsel olarak kanıtlanabilse idi, yada var olmadığı, o zaman iman olmazdı.
İmanın şartı gayba inanmaktır. Bir zaman gelipte bunlar kanıtlandıktan sonra o zaman zaten iman kapısıda kapanacaktır.
Mantıklı olanın da felsefi açıdan bu olduğunu anlabiliyor musunuz.. Sanırım büyüklenme, aşağılama, hakir görme, kibirlenmeden bunları görmenize imkan yok.
Yıldıztozu
21-09-2015, 18:00
Eğer Tanrı'nın varlığı bilimsel olarak kanıtlanabilse idi, yada var olmadığı, o zaman iman olmazdı.
Tanrının varlığı değil de Muhammed'in peygamber olduğunu kanıtla. Ona da kanıt olmadan iman etmeliyiz diyorsan, ben de peygamberliğimi ilan edeceğim, bana da kanıt olmadan iman etmelisin. Yoksa cehenneme gidersin.
İmanın şartı gayba inanmaktır. Bir zaman gelipte bunlar kanıtlandıktan sonra o zaman zaten iman kapısıda kapanacaktır.
Mantıklı olanın da felsefi açıdan bu olduğunu anlabiliyor musunuz.. Sanırım büyüklenme, aşağılama, hakir görme, kibirlenmeden bunları görmenize imkan yok.
Bunun felsefi açıdan geçerli ve mantıklı olduğuna sanıyorum bir tek inananlar inanıyor.. :D
Sen Allah diyorsun ben de Yallah diyorum. La ilahe illa Yallah diyorum. Buna inanmayanlar da cezalandırılacaklar, diyorum. Bana itiraz edenlere de diyorum ki bakın delil olsa zaten inanmanızın bir anlamı olmaz, mesele delil olmadan inanmaktır, mesele gayba inanmaktır..
Şimdi söyler misin, senin Allah'ın da benim Yallah'ım da gayb, bu insanlar hangi birine inanacaklar? Söylediğin şey asıl felsefi açıdan çok mantıksız.
Gayba inanmak bir meziyet değil, aksine bir zayıflık, korkaklık ve kolaycılıktır. İnsanoğlu atmosfer dışına teleskop, 500 milyon kilometre ötedeki bir kuyruklıyıldıza robot gönderiyor evrenin sırlarına biraz da vakıf olmak, dünyanın ve canlılığın oluşumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için. Sense g*tünü devirmiş yatıyorsun, ben gayba inanıyorum, bu soruların cevabını zaten biliyorum diyorsun.. NAH! biliyorsun..
http://i52.tinypic.com/qoyliw.jpg
.
Bilgi kanıtlanamıyorsa bilginin doğru olduğuna delil de yoktur ve doğruluğu kanıtlanamayan bir iddiaya inanan insan salaktır ve maldır.Teşekkür ederim bu öz eleştiriyi yaptığın için.
Mesnetsiz söylemleriniz, ve **** vari konuşmalarınızın hiç bir önemi yok.
İbne gibi evet aynen bu şekildesiniz. Neymiş yallah..
Siz şu anda ateşin en dibini hak ettiğinizi ispatlıyorsunuz ve buna delil olsun yukardaki postları oluşturuyorsunuz. Bu sitenin kendisi bile silinse internetteki veriler kaybolmaz. Kaldı ki Allah bundan daha teknolojik bir log sistemi kullanıyor..
Neymiş peygambermiş, bi kere sahtelik kokuyor. Hadi ben köyde bir bedeviyim, köylüyüm, hayatımda lamba görmedim, düğmeli elektronik hiç bir cihaz kullanmadım, hadi bana bir mucize göster mesela AY ı ikiye böl.. Hadi bu iş sahte peygamber göz boyadı diyelim. Sende köylü olan birinin gözünü boya.
Hadi ben alanında ileri derecede bir bilgisayar uzmanı değilim de bir köylüyüm, ve sen köylüleri kandır bakalım peygamber olduğuna dair, dünyanın ileri gelen profösörleri neden Allah'a inanmış, ee tabi hepsi aptal bi siz akıllısınız..
Felsefi açıdan imanın şartı elbette gayba inanmak olacak. Kafanız çalışsa oraya yrrak resmi koymazsınız. Edepli olsanız adam gibi konuşursunuz. sizde ne edep var, ne de mantık.
Allah insanların kendisini sevmesini ve gerçek dost olmasını istiyor, yarattığı insanlarla dost arkadaş olmak istiyor. Bunun için güzel ve zenginliklerle dolu cennetide oluşturmuş. Ancak kimse komşusunun kötü olmasını istemez. O yüzden bu sınav dünya hayatını yaratmış. Bu dünya hayatı bir nevi 60 dklık sınav. 60-70 yıl kısa bir hayat. Eğer Allah kendi zenginliğini, gücünü aleni olarak gösterse, örneğin CNNe çıksa demeç verse, youtubeda kanal açsa, cennetten videolar yayınlasa, science dergisinde makale yazsa 'how i create the human' diye mesela, bu şekilde olsa veya benzeri, ve artık "insan bilimsel literatürüne" bir bilim adamı gibi girse Allah ve makaleleri/videoları, yayınları, röportajları.. o zaman insan diyebilcek mi : "Allah yok", allahı sevmiyorum, cennetin sana kalsın, ben cehennemde mutluyum,...
bir yolun ortasında duran biri hızla üstüne bir arabanın geldiğini görse yoldan çekilir, ancak manyak psikopat veya ruh hali bozuk birisi, intihar eyilimi içindeki biri yoldan belki çekilmez... Allahıda bilirseniz, o zaman kimisi zenginliği, kimiside büyüklüğünden korktuğu için seni sevdim diyecektir. Ama işte Allah bunu istemiyor, gerçekten sevgi içinde olanları ayırmak istiyor. Diyor ki 5 yıldızı bırak 50 yıldızlı süper ultra lüks herşey dahil bir otel sanki cennet. Ayrıca bedenleriniz tekrar yaratılarak her türlü hastalıktanda uzak olacaksınız. İstediğiniz kadar yiyip mide fesatı geçirmeyeceksiniz. Her türlü olanaklar ve bilemediğimiz bir sürü güzellikler düşünülmüş. Bunlara kavuşmanın şartı sadece Allaha dost olabilmek, sevgi içinde olabilmek. O yüzden evrenin en büyük gücü işte "sevgi" dir. Siz sevdiğinize kendi gücünüz nispetinde güzel şeyler vermek istemezmisiniz. Eşinize, çocuklarınıza, arkadaşlarınıza,...
Ama siz zenginsiniz diye size yalakalık yapan ve aslında arkanızdan küfürler ettiğini bildiğiniz birine ne yaparsınız..
İşte iman demek sevgi demektir, gerçek sevgi ortaya çıkması için bunun kalbi bir inanca bağlanması gerekir. Yoksalan aptal olan biri bile bile ateşe elini sokar. Bile bile süper ultra her şey dahil bir oteli/evi istemez.
BU şekilde yani küfürleriniz, aşağılamanız, alaya almanız sadece ve sadece sizin için azabınızı artıracak ve haklı çıkaracaktır.
Bakın bakın işte Allah'ın dünya hayatı sistemi nasıl da amacına ulaşmış, ki gerçekten kalplerinde sevgi olmayanlar ortaya çıkıyor. Örnek kendiniz.. kapish :)
Hadi ben alanında ileri derecede bir bilgisayar uzmanı değilim de bir köylüyüm...
Köylülere kurban ol, sen ileri derecede bir malsın..