Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanki bazıları Türklerin ırkçı olmasını istiyor
Gözlemim doğru mudur? Değil midir bilmiyorum. Uzun süredir yurtdışında olduğumdan Türkiye'yi ancak internetten gözlemleyebiliyorum. Daha önce de yazmıştım.
Bir süredir internetten bir gözlemim de şu ki;
Sanki bazıları, bazı azınlıklar Türklerin içinde şovenist milliyetçilik olmasını istiyorlarmş gibi.
Bunu nasıl gözlemledin derseniz, genelde Facebook yorumlarından.
Türkiye'de yeni hümanist ve insan haklarına saygılı bir genç nesil var. Bunlar genelde Erasmusla falan yurtdışına çıkmış, lokal düşünceden sıyrılmış, eğitim almış gençler.
Lakin bazı sayfalarda gördüğüm o ki; Bu gençlerin yorumları azınlıklar tarafından görmezden geliniyor ve atlanıyor. Yerine devlete ve Türklere karşı şovenist yorumlar öne çıkıyor, beğeni topluyor.
Nasıl ki; MHP ve benzer tarafgirleri PKK'nın bitmesini istemiyor, buradan karakter kazanıyorlarsa, sanki bazı Kürt azınlıklar da Türk milliyetçiliğinin bitmesini istemiyor, buradan karakter kazanıyorlar izlenimi edindim.
Eğer bu gözlemim doğruysa, azınlıkların da (azınlık sözünü beğenmiyorum sadece kelime bulamıyorum yerine) kendi özeleştirilerini yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Tam tersi bana göre, bahsettiğin Kürt azınlıklar, en başta söylediğin hümanist, seküler, ırksız, milliyetsiz vs. gençlerin bitmesini istemezler.
Yani o tür gençler her türlü tavizi -toprak dahil- seve seve verirler isteyene. Türk Irkçıları asla böyle bir şey yapmaz, son nefeslerine kadar vatanın bölünmezliğini, Türk'ün üstünlüğünü savunur.
Nana Buluku
12-08-2015, 19:23
Tam tersi bana göre, bahsettiğin Kürt azınlıklar, en başta söylediğin hümanist, seküler, ırksız, milliyetsiz vs. gençlerin bitmesini istemezler.
Yani o tür gençler her türlü tavizi -toprak dahil- seve seve verirler isteyene. Türk Irkçıları asla böyle bir şey yapmaz, son nefeslerine kadar vatanın bölünmezliğini, Türk'ün üstünlüğünü savunur.
Ben ırkçı değilim ancak Türkiye topraklarında Kürdistan kurulmasına karşı çıkarım. Kürdistan'ı Türkiye toprakları dışında kurmalarına ise hiç bir söz söylemem.
O zaman en azından milliyetçisin diyebilir miyiz? Bence öyle. Ama Boolean'ın bahsettiği gençler, milliyetçi de olmayan gençler yanlış anlamadıysam.
Sen tek taraflı bakarsan olaya böyle görmen doğal. Fakat milliyetçilik tek taraflı bitmez. Çok taraflı biter.
İçinde ulusal veya milli şovenist hisler barındırmayan bir Kürt, neden toprak istesin? Milliyetçilik tek taraflı bitecek bir şey değil ki;
Hani Amerika'da milliyetçilik mi var? Peki nasıl vatansever oluyor ve bir American Nation çevresinde birleşebiliyorlar?
Amerikalı diye bir ırk mı var? Yine de bir nation oluşturmayı başarmışlar. Bu bizde neden oluşmuyor?
Çünkü her grupta milliyetçilik hakim.
Toprak ve taviz vermek istememek ile toprak taviz almak istemenin sebebi aynı şey.
Türklerde milliyetçilik bitecek, Kürtlerde milliyetçilik bitmeyecek şeklinde bir görüş savunmuyorum.
Sen "insan" merkezli bakmadığın, taraf merkezli baktığın için, "şovenizm ve milliyetçilik" odak noktasını bütün taraflar için tepeye oturtamıyorsun bence.
Ama Boolean'ın bahsettiği gençler, milliyetçi de olmayan gençler yanlış anlamadıysam.
Doğru. Öyle.
Hani Amerika'da milliyetçilik mi var?
Orası burası gibi değil ama; Batı emperyalizminin beşiği olduğu için, haliyle emperyalizm ihraç eder, kendi topraklarında müsaade etmez böyle bir şeye.
Yoksa dediğin gibi 70 küsur milletten insan var orda ama hepsi de "I'm American" diyor geçiyor - sıkıysa demesinler.
Fark var yani, burada emperyalistlerin devletin başına koyduğu adamlar başlıyor bölücülüğü yapmaya, "Türk'ü de Kürd'ü de Laz'ı da Çerkes'i de Roman'ı da Arnavut'u da Pomak'ı da vs." sayıyor da sayıyor başbakanlar, bakanlar vs.
Nana Buluku
12-08-2015, 19:35
O zaman en azından milliyetçisin diyebilir miyiz? Bence öyle. Ama Boolean'ın bahsettiği gençler, milliyetçi de olmayan gençler yanlış anlamadıysam.
Ülke çıkarları ve mantıklı olan Türkiye topraklarında ABD kuklası bir terör devletinin kurulmamasıdır. Bu yüzden karşı çıkarım. Bu sebepten dolayı milliyetçi oluyorsam, evet, milliyetçiyim.
Amerika ki, dünyaya "tu, kaka" olarak telkin ettiği ırkçılığın en aşağılık şeklini uygulamış ve halen el altından uygulayan bir ülke; ama emperyalist başı olduğu için her şeyi örtecek sihirli güçlere sahip bir ülke. Örnek verilebilecek en son yer bana göre.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/%22Colored%22_drinking_fountain_from_mid-20th_century_with_african-american_drinking.jpg
Orası burası gibi değil ama; Batı emperyalizminin beşiği olduğu için, haliyle emperyalizm ihraç eder, kendi topraklarında müsaade etmez böyle bir şeye.
Yoksa dediğin gibi 70 küsur milletten insan var orda ama hepsi de "I'm American" diyor geçiyor - sıkıysa demesinler.
Fark var yani, burada emperyalistlerin devletin başına koyduğu adamlar başlıyor bölücülüğü yapmaya, "Türk'ü de Kürd'ü de Laz'ı da Çerkes'i de Roman'ı da Arnavut'u da Pomak'ı da vs." sayıyor da sayıyor başbakanlar, bakanlar vs.
Sıkısya demesinler diye bir şey yok. Kimse Amerikalıların kafasına silah dayamıyor "im american" diyeceksiniz diye. Bu halkta oturmuş. Bunu bir renk, bir güzellik olarak görüyorlar.
Jazz müzik yapan bir siyahtan, beyaz gururlanıyor Amerika'da.
Her taşın altında emperyalistler var. Diye bir durum da yok. Bunun bir paranoya limiti var. Türkiye'de o limit de kaçırılıyor.
Yarın Amerika'da beyazlar şovenist davranışlar sergilemeye başlarsalar, siyahlarda da etki tepki şeklinde bu başlar.
Lakin beyazlarda bir düşüş başladığında, siyahlarda da bir düşüşün başlaması lazım. Bizde Türklerde bir düşüş var, Kürt tarafında ise daha bir artış var sanki.
Yılların getirdiği baskı sebebiyle midir? Onu bilmiyorum lakin.
Azınlıklar da azcık dengeli şekilde şu işi azaltmaları lazım gerektiğini düşünüyorum.
1940'ların, 1960'ların Amerika'nın örneğini verme yani.
Katılıyorum. Ancak sadece bu alt kimligi olmayan gençler icin geçerli. Alt kimligi bulunmayan Türkleri ise kimliksizlestirmeye calisiyorlar. Dunya batsın kac nefer sehit olmus siklerinde degil bu genclerin. Azınlık kimlikler ise aynı zümre tarafından Türklere karşı kışkırtılmakta bir mikro milliyetçilik inşaa edilmekte. Yapılmaya çalışanı görmek için laz ya da çerkes sayfalarında bu kimliklere ait insanlardan çok yorum yapan bazı milliyetci kurtleri gorebilirsin. Adam gelmiş bu guruhların sayfasına Pkk propagandası yapıyor bi de utanmadan bunu savunmayan laz ya da cerkesleri devsirme ya da asimile olmakla sucluyor. Nasıl bir kafaysa bu. Hükümet kurtlere gidiyor seyh sait den giriyor cerkeslere geliyor ethem den çıkıyor. Amacı oy devsirmek ve bunun icin cok tehlikeli bir iş yapıyor
1940'ların, 1960'ların Amerika'nın örneğini verme yani.
Günümüzde de farklı değil ki Amerika, bin beter bilâkis.
Sadece iki Irak savaşının bilançosu, yaklaşık 1.5 milyon Müslüman katledildi, 4 milyon kadın da tecavüze uğradı.
Dunya batsın kac nefer sehit olmus siklerinde degil bu genclerin.
Azcık küfür etmeden konuşun ya hu. Gelinde Türklük orgazmı yapın, şehit çığlıkları ve şovenizmi yapın diye açmadım bu başlığı.
Kendi hayatının sorumluluğunu başkalarının üstüne yıkan insanların durumu gibi sizinkisi. Türkiye'deki meseleleri "Amerikalıların" üstüne yıkmak, Faiz lobisinin AKP'yi batırması ile aynı şey.
Günümüzde de farklı değil ki Amerika, bin beter bilâkis.
Sadece iki Irak savaşının bilançosu, yaklaşık 1.5 milyon Müslüman katledildi, 4 milyon kadın da tecavüze uğradı.
Siyah Amerikan başkanı ne iş o zaman Amerika'da? Irak meselesi ilen bizim konuştuğumuz konuyu birleştirerek, emperyalistler Türkiye'yi parçalamaya çalışıyor bağlantısı yapma rica ederim.
Türkiye'deki meseleleri "Amerikalıların" üstüne yıkmak...
Daha önce de demiştim, BOP örneğini vermiş olmam lazım; yaptıkları terbiyesizlikleri iftiharla anlatacak kadar da soysuzdurlar. Bir örnek sana:
Amerikalı diplomat Henry Alfred Kissinger’ın ülkesinin davranış biçimini özetleyen sözü: “Kendi içimizdeki hainleri en ağır şekilde cezalandırırız. Başka ülkelerinkini ise el üstünde tutarız!”
Gazete: AYDINLIK – Türker Ertürk, 22.Şubat.2014, s.4
Sana biraz Amerika'dan örnekler vermek lazım anlaşıldı, çok yanlış tanıyorsun o canavarı:
1898’de Küba ve Filipinler İspanya işgali altındaydı; ancak bu iki ülke ABD için hayati önemdeydi. Ancak ABD, İspanya ile dosttu, savaşması için sebep bulunması gerekiyordu: Kendi savaş gemisini Havana limanına çektirdi, sonra gemiyi havaya uçurdu, suçu İspanya’ya attı, kamuoyu yarattı; İspanya’ya savaş ilan etti ve Küba ile Filipinleri işgal etti.
Gazete: AYDINLIK – 09.Mart.2014, s.13
(9:17) Amerikan istihbaratından Zalmay Khalilzad’ın açıklaması: “Amerika için gündemin ilk maddesi enerji güvenliğidir. Bu açıdan Türkiye, İran Körfezi, Kafkasya ve Orta Asya’daki petrol ve gaz kaynaklarına yakınlığıyla eşsiz bir konumdadır”
Video: Banu Avar’la Dünya Düzeni, Sezon-1 Bölüm-2
(38:45) Philip Agee (Emekli CIA Ajanı): “CIA için ‘demokrasi’nin bir anlamı yoktur. Eğer bir ülkede seçilmiş bir hükümet varsa ve bizimle işbirliği yapıyorsa, ne ala! Eğer işbirliğini reddediyorsa; demokratikmiş, değilmiş, umurumuzda olmazdı!”
Video: Banu Avar’la Dünya Düzeni – Sezon-2, Bölüm-3
ABD’nin 26. başkanı olan Theodore Roosevelt 1909 tarihinde, ABD’nin niçin her daim bir savaşa ihtiyaç duyduğunu itiraf etmiştir: “Her türlü savaşı selamlarım. Savaş ABD’nin sağlık sigortasıdır. Her on senede bir dışarıda savaş yaşamaz isek, bu savaşı içimizde yapmak zorunda kalabiliriz” demiştir.
Gazete: AYDINLIK – 5.Mart.2014, s.13
Azcık küfür etmeden konuşun ya hu. Gelinde Türklük orgazmı yapın, şehit çığlıkları ve şovenizmi yapın diye açmadım bu başlığı.
Kendi hayatının sorumluluğunu başkalarının üstüne yıkan insanların durumu gibi sizinkisi. Türkiye'deki meseleleri "Amerikalıların" üstüne yıkmak, Faiz lobisinin AKP'yi batırması ile aynı şey.
Senin gibi insanların huzuru ve güvenligi için kendi hayatını feda eden insanlara bir hiç muamelesi yapan bir zihniyeti başka türlü izah etmek zor. Konuyu dagìtmayacagım
Freedom House: Ülkelere “özgürlük” karnesi veren örgütlerden biri. Türkçesi “Özgürlükler Evi” olan bir sivil toplum kuruluşu. 1941’de Roosewelt tarafından kurulmuş. Amerika kaynaklı bu örgüt, ülkelere özgür-yarı özgür-baskıcı rejim diye notlar veriyor. Toplumların demokrasiye geçişlerine yardım eder, insan haklarını, bağımsız yargıyı ve özgür medyayı desteklermiş…
Türkiye “yarı özgür”müş. Türkmenistan ise son sırada, yani “baskıcı rejim”miş; kötünün en kötüsü ABD’ye göre… Bunda Türkmenistan’ın batılı sivil toplum örgütlerine kapalı olmasının büyük rolü olmalı… Bir Türkmenistan vatandaşı: “Çabuk büyüyen devletleri istemiyorlar. Bizi kendilerine uydurmak istiyorlar, biz de uymak istemiyoruz. Bizim kendi geleceğimiz var. Biz Batı da değiliz, Doğu da değiliz. Biz, biziz. Biz onların tarafını tutmuyoruz. NATO’da da, IMF’de de değiliz. Biz tarafsızız. Cumhurbaşkanımız bize tarafsızlık statüsünü alıp verdi. Hiçbir tarafımıza dokunamadıkları için O’nu sevmiyorlar.
Video: Banu Avar – Küresel Çetenin Öncü
(23:40) Körfez Savaşı’nda da kullanılan Tomahawk füzesinin adedi yaklaşık olarak 1,5 milyon dolardır.
Video: Türker Ertürk – PKK-Ermenistan Hedef Aynı
Örneğin 1991 Körfez Savaşı’nda Amerika bu füzelerden 288 adet fırlatmıştır.
wikipedia-Körfez Savaşı 288 Tomahawk (erişim 31 03 2014)
Bu yüzden geleneksel savaş, psikolojik harbe göre çok daha maliyetlidir. 1,5 milyon dolarlık tek bir Tomahawk füzesi, aylık 10,000 dolardan xxx tane satılık hainin bir senelik maaşı olur…
TESEV, yurtdışından fonlanıyor ve düzmece raporlarla TSK’yı yıpratmaya yönelik psikolojik savaşın bir parçası konumunda. (Org. Yaşar Büyükanıt)
Kitap: Kurt Kapanı – Bartu Soral, s.70
Senin gibi insanların huzuru ve güvenligi için kendi hayatını feda eden insanlara bir hiç muamelesi yapan bir zihniyeti başka türlü izah etmek zor. Konuyu dagìtmayacagım
Kim yapmış hiç muamelesini? Niye yazıyoruz bunu? Askerler ölmesin diye. Sen ise bilgisayar başına oturmuş, vatan millet sakarya atıyorsun habire.
ABD’nin ilk başkan yardımcısı ve ikinci başbakanı olan John Adams (1735-1826); “Bir ulusu fethetmenin ve köleleştirmenin iki yolu vardır. Birisi kılıçla, diğeri de borçla…” der.
Kitap: Ömür Kurt – Banu Avar’la Konuşma “Kültürel Soykırım”, s.21
Nana Buluku
12-08-2015, 20:03
Sn. Barlas;
Her zaman başarılı olduğunu söyleyebilir miyiz peki ?
Kim yapmış hiç muamelesini? Niye yazıyoruz bunu? Askerleri ölmesin diye. Sen ise bilgisayar başına oturmuş, vatan millet sakarya atıyorsun habire.
Senin böyle davrandıgını söylemedim. O şuursuz gençlik den söz ediyorum. Son olarak beni düşünmene gerek yok. Ölmememiz için öncelikle bizi öldürmeye çalısanların terörist oldugunu iyi idrak etmen lazım. Iki kardesin kavgası degil bu. senin canını malını aileni terör saldırısından korumaya çalışan askerleri teröristler ile ortak kefeye koyma yeter. Barlas ile tartısmanı bölmeyeyim.
Madem bu ülke için faydalı. Irkçılık kötü bir şey. Kendi topraklarında müsade etmiyor. Sen de deme o zaman işte.
Komik yani bu.
Hem diyorsun Amerika milliyetçiliği yayıyor. Hem diyorsun ben Türk Irkçısıyım ama Amerika'ya karşıyım.
Böyle ama.
Her zaman başarılı olduğunu söyleyebilir miyiz peki ?
Söyleyemeyiz bence, zira Gezi gibi bir halk ayaklanması yeter bütün planlarının alt üst olmasına. "İhtilal için önce bilinç lâzımdır" der Mahmut Esat BOZKURT, Gezi'de bilinç olmadığı için emperyalizm def edilemedi.
Yoksa hepimiz gördük, milyonlar toplandı; çok değil 100.000 kişi yürüyüp meclisi teslim alsa, olay biterdi - bilinç olmadan yapılamaz tabii, tencere tava çalınır ancak.
Madem bu ülke için faydalı. Sen de deme o zaman işte.
Komik yani bu.
Hem diyorsun Amerika milliyetçiliği yayıyor. Hem diyorsun ben Türk Irkçısıyım ama Amerika'ya karşıyım.
Böyle ama.
Anlayamadım ki sn. Boolean, biraz daha açsanız..
Senin böyle davrandıgını söylemedim. O şuursuz gençlik den söz ediyorum. Son olarak beni düşünmene gerek yok. Ölmememiz için öncelikle bizi öldürmeye çalısanların terörist oldugunu iyi idrak etmen lazım. Iki kardesin kavgası degil bu. senin canını malını aileni terör saldırısından korumaya çalışan askerleri teröristler ile ortak kefeye koyma yeter. Barlas ile tartısmanı bölmeyeyim.
Bir kefe falan yok ortada. Kendimizi durumdan soyutlayıp bir değerlendirme yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi Uganda gibi düşün, Uganda'da sorunlar var. Sorun nasıl çözülür hakkında düşünce üretiyorsun. Durum böyle.
Sen sanki çatışmanın içinde misin? Oturmuşsun evinde yazıyorsun.
İnternetten terörist bulup avladıkça, dışşın dışşşın diye tatmin oluyorsun.
Bugün de internetten amma çok terörist öldürdüm şeklinde, mutlu oluyorsun.
Senin buradan had bildirmenin bir faydası var mı peki ülkeye?
Geldin küfürle girdin bak direkt. Başkası gelecek cevap verecek. Konu kaynayıp gidecek.
Dost, düşman şeklinde basitçe argüman üretilirse, ülkede çatışma biter mi?
Lakin ne diyoruz?
Çatışamaya ve savaşa ve teröre neden olan faktörler nelerse, onların ortadan kaldırılması lazımdır.
İnsan öldürerek terör biter mi? Bitmez.
Bunlardan bir tanesi de şovenist Kürt milliyetçiliği.
Aha onlar da senin gibi işte.
Facebook'ta dışşşın dışşın diye asker öldürüyor Rambolar.
Nana Buluku
12-08-2015, 20:18
Söyleyemeyiz bence, zira Gezi gibi bir halk ayaklanması yeter bütün planlarının alt üst olmasına.
Bu yüzden Sn. Boolean'ın da dediği gibi limiti kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.
Her taşın altında emperyalistler var. Diye bir durum da yok. Bunun bir paranoya limiti var. Türkiye'de o limit de kaçırılıyor.
Eski bir CIA ajanı olan Philip Agee: “…’Basın özgürlüğü’ demek, bizim hazırladığımız materyalleri kendisi yazmış gibi yayınlayan gazetecilere ödeme yapma özgürlüğümüz demekti.”
Kitap: Sivil Örümceğin Ağında – Mustafa Yıldırım, s.49
"ABD’nin demokrasi getirdiği Gürcistan, şu an gübre, şurup, şarap üretiyor. Eskiden? Jet savaş uçağı parçaları, bilgisayarlar, makine parçaları, askeri sanayi için üretim. Yine her şey aynıydı; özelleştirmeler, akabinde işsizlik, yoksulluk…"
Kitap: Böl ve Yut – Banu Avar, s.192,195,204,205
1983 yılında CIA’nin Başkanı William Colby, yaptığı bir konuşmada “Artık belli ülkelerde operasyonlarımızı topla tüfekle değil ‘demokrasi’ yoluyla yapalım; aydınları medyayı kurumları devşirelim ‘gerekli’ haberleri yayalım!” demişti.
Diğer: Banu Avar-Küreselleşme, Medya ve Türkiye (erişim 10 05 2014)
AB Komiseri Verhaugen: “Türkiye sindiremeyeceğimiz kadar büyük!” demişti.
Kitap: Yugoslavya Dersleri – Teoman Alili, s.16
Ortadoğu ülkelerine barış götürme projesi olduğu iddia edilen BOP gerçeklerinden birini, Ebu Garip hapishanesinde kendisine Amerikan askerleri tarafından tecavüz edilip hamile bırakılan Iraklı Nur söylüyor: “Bizleri öldürün… Hepimizin karnında onların ******i var… Size yalvarıyoruz bizleri öldürün…”
Kitap: Yugoslavya Dersleri – Teoman Alili, s.112
Uzun yıllar Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Program Müdürlüğü görevinde bulunan, Bartu Soral, bir röportajında “Siz şimdiye kadar IMF ve Dünya Bankası reçeteleri, ekonomik programları ile kalkınan, gelişen, zenginleşen bir ülke gördünüz mü? Ben bunca yıllık araştırmalarımda ve BM kariyerimde hiç rastlamadım” diyordu. Aslında her şeyin açık ve net bir özetiydi bu…
İnt.Gazete: MİLLİ GAZETE-IMF ve Dünya Bankası ile kalkınmak hayal
Ortadoğu ülkelerine barış götürme projesi olduğu iddia edilen BOP gerçeklerinden birini, Ebu Garip hapishanesinde kendisine Amerikan askerleri tarafından tecavüz edilip hamile bırakılan Iraklı Nur söylüyor: “Bizleri öldürün… Hepimizin karnında onların ******i var… Size yalvarıyoruz bizleri öldürün…”
Kitap: Yugoslavya Dersleri – Teoman Alili, s.112
Barlas veya sn. Barlas yeter gözünü seveyim :) Biliyoruz Amerika'nın böyle stratejik planlar yaptığı ve oyunlar oynadığını lakin Amerika'ya göre mi düşünce geliştireceğiz?
Amerika bu kadar da büyük bir güç değil. Ne diyorum? Benim beynime çip mi yerleştirdi bunlar?
Sen fırsat vermedikten sonra kimse senin huzurunu kaçıramaz.
Mutlu birbirine saygılı bir aile düşün.
Dışarıdan insanlar ne kadar zorlarsa zorlasın bu ailenin huzurunu kaçıramaz.
Fakat koca karısını aldatıyor, kadın kocasından para çalıyor, çocuk babasına yalan söylüyorsa, o aileyi gelir dağıtırlar illa ki.
Türkiye de böyle işte.
Bir kefe falan yok ortada. Kendimizi durumdan soyutlayıp bir değerlendirme yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi Uganda gibi düşün, Uganda'da sorunlar var. Sorun nasıl çözülür hakkında düşünce üretiyorsun. Durum böyle.
Sen sanki çatışmanın içinde misin? Oturmuşsun evinde yazıyorsun.
İnternetten terörist bulup avladıkça, dışşın dışşşın diye tatmin oluyorsun.
Bugün de internetten amma çok terörist öldürdüm şeklinde, mutlu oluyorsun.
Senin buradan had bildirmenin bir faydası var mı peki ülkeye?
Geldin küfürle girdin bak direkt. Başkası gelecek cevap verecek. Konu kaynayıp gidecek.
Dost, düşman şeklinde basitçe argüman üretilirse, ülkede çatışma biter mi?
Lakin ne diyoruz?
Çatışamaya ve savaşa ve teröre neden olan faktörler nelerse, onların ortadan kaldırılması lazımdır.
İnsan öldürerek terör biter mi? Bitmez.
Bunlardan bir tanesi de şovenist Kürt milliyetçiliği.
Aha onlar da senin gibi işte.
Facebook'ta dışşşın dışşın diye asker öldürüyor Rambolar.
Arkadaşım ben zaten askerim. Ne konuşuyorsun sen ? Yaptıgın şey ne ? Bu ülke de teŕor var teror. Üç ay önce jandarma astsubay arkadaşım bildirdi diyarbakır merkezin de çarşıyı uçurmayı planlayan terörıstler yakaladık diye. Yuklu miktarda patlayıcıları vardı. Sen ne konuşuyorsun ? Terörün nedenleri araştırılsın tabi ancak sen barış derken kimin ile barıştan bahsettiginin farkında degilsin ? Asıl siz internet başında hdplilerin barıs laflarını dinleyip kandırılıyorsunuz bi de utanmadan bu ülkenılin askerleri için endiselenen onlara sahip cikan insanlara internetten vatan kurtarirsiniz diyorsunuz. O insanlar dan baska kimin umurundayiz da konusuyorsun sen ?secimden once de öldürüyorlardı bizi haberlere bile cikmiyordu hdp susuyordu sizin gibi adamlarda barış sureci yuruyor zannediyorlardi. Bir tanesi de secim den sonra tc saldırdı yazmis diger konuda. Sizin dunyadan haberiniz yok. Terör araştırılsın çıkılmamasın daglara tüm atılımlar yapılsın. Ancak senin dolastigin sokak da seni paramparca edecek bir pkk lının hangi makul sebebi olabilir ?asker öldürüyorlar ya hadi gectik peki ya senin gibi sivillerin öldürülmesinin gerekcesi ne ?asimilasyon mu ? Daha önce ezildiler de o yüzden mi ?Konuşturma beni.
Amerika bu kadar da büyük bir güç değil.
Daha önce de sordum, yine soruyorum sn. Boolean.
Türk Ordusu yaklaşık 700 bin kişi, Türk Polisi yaklaşık 300 bin kişi. Her türlü modern silah ve mühimmata sahip, tankı, topu, savaş uçağı, bataryası helikopteri; dünya çapında madalya kazanmış özel birlikleri ve saire...
6 ila 7 bin eşkiyadan oluşan PKK, ellerinde kaleşnikof ak 47, rpg 7 ya da 9 antitank mayını (roketatar); el bombası ve mayın - bunlardan başka doğru dürüst silahları yok...
Bu PKK, bu şartlarda 30 küsur senedir nasıl bitmez?
Cevap: Amerika sayesinde bitmez. Bu kadar basit.
Rambo detected!
http://s3.amazonaws.com/rapgenius/1337743560_rambo.jpg
Yok hdp bizi kandırıyormuş da, şuymuş da buymuş da.... Uğur Mumcu bunları söylerken HDP mi varmış ortada?
Bana ne HDP'den yani! Sanki ben HDP'ye bakarak düşünce belirliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=OfDhTzrAegQ
spartacus
12-08-2015, 23:28
Bizde Asyalıyız diyebiliriz :) Millet ya da ırk eksenli darlaştırma, anti laiklik. Kişi Amerikan diyebilir, mesela bizde çoğu Asyalıyım, Anadoluluyum diyebilir, Türkiyeliyim de olabilir, lakin Türkiye'de istisnasız herkesin Türk'üm denmesi dayatıldı. Burada ciddi bir sorun var. İnsanlar mecbur mu Türk olmaya? Sebep?
Amerika da ise kişilere, etnik bir soru sorulduğunda rahatlıkla, Alman, İskoç vb olduğunu dile getirebiliyor, hiç bir sorun oluşturmuyor çünkü etnisitenin siyasette-hukukta yeri yok. Mesele de yine burada. Gelin Türkiye'ye. İnsanlara Türk'sün diye dayatılmış, devam da ediyor(bu durumun olumsuz sonuçlarına itiraz edenlerde anında katl-i vacip ilan ediliyor, ya vatan haini deniyor ya da PKK'cı, aynen şu sitede bizlerede dendiği gibi. Yani hem dinlerle hem de milliyetçi dinle mücadele ediyoruz, hem günümüz hem de geleceğimiz için. Bu iki kesimin etkisi ne kadar kırılrısa bu coğrafya o kadar özgürleşir, ilerler ve emperyalistlere de avucunu yalamak kalır-kullanacak malzeme biter-). İlla kabul edecek diye dayatım ise içinden çıkılamaz bir ayrılıktır, ayrımcı siyasettir.
Milliyetçilik mi? Çağın 200 yıl gerisi demektir, sultan ve kralların ümmetçiliği siyasi ve propagandif malzeme, dolgu olarak kullandığı dünya demektir(Şimdiki dünyanın 100-200 yıl gerisi!)... Hasılı böyle ve bir coğrafya da yöneticiler, herkesi tek bir etnisitenin mensubu olmayı dayatırsa, o coğrafyalarda istikrar mümkün değildir. Kısaca TC, dinci_milliyetçi unsurlarından da kurtulmadığı sürece geleceğin Ortadoğusudur, lamı cimi yok. Zaten az kaldı, yakında kaynak petrol değil uranyum olacak... Haliyle bazı yöneticilerin Türkü, Kürdü, Pomak'ı vb sayması olumsuz değil aksine olumludur, zira bu ülke koca bir coğrafyadır :)
İşte bizim her etnisiteden milliyetçilerimiz de o günlere asker ya da paravanlaştırılmış kul kitlesi olarak yetişiyor, sonrada öküz altında buzağı aranacak... Yok ABD denecek, yok emperyalistler denecek, halbuki, bölüp, parçalayan emperyalistler ise, bunu zaten milliyetçilik üzerinden yapıyordu. O halde böl-parçala yönetin mimarı kim? Elbette milliyetçi hakim siyaset ve hala bunda diretenler, öteki de tabiki kullanacak, çantada kekliğe kim hayır der ki?. O nedenle Türkiye tarihine bakın, yakın tarihe, ABD tarafından kullanılan kitlelerin bir tarafı islam ise diğer tarafıda Türk milliyetçiliğidir, tesadüf değildir, zira ikiside belirli bir kamplaşmanın, ayrım ve bölünmenin dolgu malzemesi ve var oldukları sürece de kullanılacaklar(!).
Tabi Amerika'da Amerikanım denir, çünkü bu topyekün olarak bir ülkenin, coğrafyanın resmi ismi... İnsanların etnik kimliği değil ki! ABD'de Alman milliyetçiliği ne bileyim envai çeşit kesimlerin milliyetçiliğini RESMİ olarak yapamazsınız, dahi devletide tanımlamaz. Gelin Türkiyeye devlet = Türk devleti deniyor, 200 yıl gerideyiz, yani Türk olmayan diğer etnisitelerin DEVLETİ olmadığının ilanıdır bu(diğer kültürel farklılıkalrı bu devlet temsil etmiyorsa, pardon kim temsil edecek? Marslılar mı?). Bu halde sorun nerede? Madem ABD ile kıyaslayacağız değil mi? Siz ABD devleti = Alman veya herhanhi bir başka milletin devletidir dendiği duydunuz mu?... Bizlerde Asyalıyız, Anadoluluyuz, Türkiyeliyiz, ama bu etnisiteyi belirtmek çerçevesinde olmamalı...
Etnik kimliğin devlet kimliği olarak kullanılması hem anti-laik hem çağ dışı, ama hemde ikide bir emperyalistlerin oyunu diyenlerin bu oyunda baş rolü paylaşmasıdır... İşte bu nedenle bizim ülkemizde milliyetçiler hiç bir zaman anti-emperyalist olmadılar, ne kadar anti-emperyalist bilinçlenme varsa üzerine dincilerden önce milliyetçilerin çöreklenmesi kendi başına buyruk değildi. Kullanıldıklarının ise hiç bir zaman farkına varmadılar(kullanan siyasetçiler ayrı tabi)...
Türkiye ne zaman içind eyaşayan tüm insanalrı, renk, din, dil, ırk, inanç vb ile bir bütün halinde temsil ve kabul noktasına gelir, işte o zaman yükselir. Bırakın şu ya da bunu, bu ülkeyi yıkmak için çalışan evvela milliyetçilerdir(ayrılıkçılar). Farkına varsın ya da varmasınlar, beğensin ya da beğenmesinler, gerçekler hem inatçı hem de bazen acıdır ve bu kesimler geleceğin enerji koridorunda potansiyel paravanalrı, kullanımlıkları ve böl-parçala yönet çerçevesinde kullanılmış baş aktörleri olacak...
Hani başka ülkelerin örnekleri var bu Anadolululuk, Türkiyelik vs. konusunda.
Yani, "İngiliz", "Fransız", "Alman", "İtalyan", "Japon", "Rus"... gibi, "Türk"...
Fransalı değil - Almanyalı da değil - Rusyalı da değil, gibi...
Bir de her ne kadar çoğu kişi kabul etmese de, bu ülkenin kurucusu buz gibi bir Türk Irkçısı'dır; yani başka türlü kurması düşünülemezdi ülkeyi. Bunun için Sinan MEYDAN, Banu AVAR vs. tarzı yazarlar, "efendim ATATÜRK milliyetçiliğiydi, herkesi kapsıyordu" falan filan kılıf bulmaya çalışırlar da değil.
Kılıf falan yok, bildiğin ben gibi ırkçıydı başbuğ ATATÜRK de. Yani "Herkes Türk olmak zorunda mı?" --- ülkenin kuruluş harcından ve kurucusundan gelen bir özellik bu, öyle diyebilirim.
http://4.bp.blogspot.com/-LMkD-K_9JsI/VakFaEGtMNI/AAAAAAAAEoc/tElbawlT2E8/s1600/ATAT%25C3%259CRK-T%25C3%25BCrk%2BIrk%25C4%25B1%252C%2Bkad%25C4%25B1 nlar%25C4%25B1n%25C4%25B1%2Bt%25C3%25BCm%2Bhizmetl ere%2Bortak%2Betmelidir.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-wT5rX-y6amE/VaUu2iRCIjI/AAAAAAAAEgQ/HfU7B1u46FQ/s1600/ATAT%25C3%259CRK-T%25C3%25BCrk%2BIrk%25C4%25B1%2Bd%25C3%25BCnyan%25 C4%25B1n%2Ben%2Bg%25C3%25BCzel%2B%25C4%25B1rk%25C4 %25B1d%25C4%25B1r.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-XioeO6nXi9o/VaSQeDPaMTI/AAAAAAAAEdw/ynswnDcRPCA/s1600/ATAT%25C3%259CRK-T%25C3%25BCrk%2Btarihini%2B700%2By%25C4%25B1l%2B%2 5C3%25B6nceki%2BOsmanl%25C4%25B1%2527dan%2Bba%25C5 %259Flatmaya%2B%25C3%25A7al%25C4%25B1%25C5%259Fan% 2Byobazlara%2Bcevap.jpg
Her isteyen, istediğini Atatürk'te bulur. Kimisi gider Türk ırkçılığını bulur, öteki gider hümanizmi bulur, öteki gider ulusalcılığı bulur.
İnsan o da çünkü. İnsanın görüşleri de zamanla değişime uğrar, yaşadığı dünyadan etkilenir.
"Gerçek İslam Bu" der gibi, "gerçek Atatürk bu" diyenler de dinlerini kendilerine uydurmaya çalışanlardır.
Yoksa Aziz Nesin'in;
"Yarın bir yobaz çıkıp, tuvalete gitmek günah diye fetva verse, tuvalete gitmeyecek ve altına yapacak o kadar öküz var ki bu ülkede."
dediği gibi,
Atatürk, tuvalete gitmek günahtır demiş olsa, altına sıçacak çok insan var memlekette.
postalmarx
14-08-2015, 17:34
Davutoğlu dün öyle bir laf etti ki televizyonda. Bu laf daha öncelerden söylenmiş olsaydı bugün bir Kürt veya terör sorunumuz olmazdı bence.
Dedi ki "Türkiye Kürtlerin de devletidir."
Bunu söylemek niye bu kadar zor oldu? 90 sene sonra anca söylenebildi.
Böyle şeylerdir bu ülkede birliği beraberliği sağlayacak olan.
Ama karşı fikir nedir? Çocukça birşey. Aynı şuna benziyor. Bir çocuk diğerine oyuncağını gösterip hava atıyor. Yani bu kadar basit bir kafa. Sonucu nedir? 30 yıl bitmeyen bir terör. Heba edilen canlar, milyar dolarlar, tohumları ekilen bir etnik nefret. Aksıyan bir ekonomik kalkınma. Demokrasinin yıpranıp faşist uygulamaların önünün açılması. Hepsi niye? Kürde gidip şunu diyecek "baaak benim bayrağım senin var mııı?" Koca dünyada kimse Türkleri adam yerine koymuyor diye mi böyle bir psikolojik ihtiyaç var ve Kürtler bu konuda ihtiyaca uyuyor? Peki yani maliyetine değiyor mu?
Fransız ve Alman. Bunların ülkesinde Fransız ve Alman nüfus %97 mi? %95 mi? Burada etnik Türk nüfus %70. Malesef olamıyor. "Amerikalıyım" demek bir coğrafi isimdir. Bir beyaz da zenci de, kıılderili de, latino da bunu diyebilir. "Ben Türküm" derken bunun manası nedir? "Benim atalarım Oğuz Kağan'dır, Moğolistandan gelmişler" demek midir? Bu nasıl "Amerikalıyım" demekle aynı?
Burada olayın iki boyutu var. Birincisi hakikat ve ahlak. İkincisi de siyaset, diploması ve pratik boyut. Şimdi doğru olan şu ki bu ülkede hemen hiçkimse Oğuz Kağan torunu değildir. Türkçe konuşmak kimsenin atasını Oğuz Kağan yapmaz. Bu topraklarda topyekün bir dil değişmesi olmuştur. İkincisi, bugün geçmiş yüzyıllarda Türkleşip bugün Ermeni ve Rum köklerini unutmuş olan ve kendine "Türk" diyen %70'lik çoğunluk, ülkenin %30luk kalanına bu şekilde eza edemez. Bir ülkede bütünlük bu şekilde olmaz.
Tamam etnik Türkler %95 olsaydı belki etnik azınlıkları bu tarz bir inkarın hayatı genel olarak etkileyen bir neticesi olmazdı. Yapılan hayvanlık insanların yanına kar kalırdı. Belki zamanla o azınlık asimile bile olurdu. Ama burada rakamlar ve nüfus oranları kilit önemde.
Şimdi yıllarca "Kürt demeyin, Kürtçe dinlemeyin, Kürtçe yazı yok, kitap yok, eğitim yok, Kürt değilsiniz Türksünüz" falan diyerek bu asimilasyon olayı en beceriksizce, akıldan uzak bir şekilde yapılmaya çalışıldı. Olmayacağını devlet baştan görebilmeliydi. İnsanlara yaptığı eziyetle kaldı ve Kürt ayaklanmasına koz verdi.
Önemli olan zararın neresinden dönersen kardır şeklinde bakmaktır. Kürt Açılımı bu yüzden önemlidir. Kürtlerin gönlü alımalıdır.
Bunu yaparken de PKK ile bu iş birbirine bağlanmamalıydı. PKK'nın istediği tam da buydu, ve devlet aptalca bunu PKK'ya hediye etti. Ta baştan Kürtlük reformlarını PKK ile savaşa endeksledi. En büyük hata buydu.
Devlet Kürt Açılımını veya bu tarz reformları demokratikleşme olarak ve vatandaşlık hakları, veya azınlık hakları falan diye görüp bunları yapmalıydı. Ama PKK ile müzakerenin bunlar pazarlık maddesi haline getirildi. PKK'nın eline oynamaktan başka birşey değildir bu.
Ta baştan herşey düzgün yapılmalıydı. Ülkenin tüm etnik ve dinsel azınlıkları anayasada tanınmalıydı. Mecliste temsil edilmeliydi. Bugün bunları yaşamıyor olurduk. PKK kurulsa bile hiçbir esamesi okunmayan bir örgüt olarak kalırdı. 1920lerde Kürtler siyaset yapmaya başlasaydı PKK'nın kurulduğu 1970lerde çoktan Kürt siyaseti PKK gibi yeni yetme örgütlerin tekeline girmeyecek kadar olgunlaşmış olurdu. Halk da bunlara prim vermezdi, çünkü "benim ayrı devlete ihtiyacım yok ki" diyebilirdi. "Burası Kürtlerin de devleti, bu bayrak Kürtlerin de bayrağı, aha işte anayasada yazıyor" derdi.
postalmarx
14-08-2015, 17:57
Her isteyen, istediğini Atatürk'te bulur. Kimisi gider Türk ırkçılığını bulur, öteki gider hümanizmi bulur, öteki gider ulusalcılığı bulur.
İnsan o da çünkü. İnsanın görüşleri de zamanla değişime uğrar, yaşadığı dünyadan etkilenir.
"Gerçek İslam Bu" der gibi, "gerçek Atatürk bu" diyenler de dinlerini kendilerine uydurmaya çalışanlardır.
Yoksa Aziz Nesin'in;
"Yarın bir yobaz çıkıp, tuvalete gitmek günah diye fetva verse, tuvalete gitmeyecek ve altına yapacak o kadar öküz var ki bu ülkede."
dediği gibi,
Atatürk, tuvalete gitmek günahtır demiş olsa, altına sıçacak çok insan var memlekette.
Boolean ben ilk bu tarz forumlara girdiğim zaman, mesela 10 seneden fazla oluyor, ben o zamanlar kendim İngilizce kaynakları ve forumları takip ederek ateist olmuş olduğum için ve Amerikalı ateistlerin zihniyetini bilmiş olduğum için, ve Amerikan kültürü ve toplumunu da bizimkinden ileri gördüğüm için, beklentim oydu ki bizim burada da insanlar dini terkedince heralde bilimci olurlar, siyasetle de ilgileniyorlarsa ılımlı fikirleri olur, radikal olmazlar, çünkü benim katıldığım Amerikalı ve Avrupalı ateist internet ortamlarında ben çok nadir bir komüniste veya ırkçıya rastlıyordum. Genelde konuları din felsefesi, Tanrı ispatları, mantık, kozmoloji, evrim teorisi, siyaset ise de genelde Amerikan sağcılığına bir eleştirel bakış ama hiç de böyle abuk sabuk radikal şeyler değil. Çoğu konuşunca öyle akıllı bilgili şeyler derdi ki aklım uçardı. Ekonomiden konuşurlar, 20. yüzyıl dünya tarihinden konuşurlar... İfade özgürlüğü karşıtı birşey görünce hemen otomatik bir tepkileri... Irkçılığa bir otomatik tepkileri...
Sonra bizim Türkçe forumlara girmeye başladım ve baktım ki bizde kendini dinden dışarı atan akabinde kendini ya en yontulmamış bir ortodox marxisme veriyor, ya da gidip ırkçı falan oluyor.
Defalarca dumurlara uğradım, bazen aylarca terkettim akıl sağlımı kaybetmemek için, gittim gene İngilizce ortamlara, sonra oradaki olayı gene burada bulacağımı sanıp 50 kere geri döndüm ve tekrar ve tekrar, ve her seferinde dumur oldum.
Malesef sorun heralde bizim kültürün kendisinde. Kültür sığ ve sığ insanlar üretiyor. TV'de konuşulan ve konuşulmayan mevzulardan, yazılan ve çok satan kitaplara, siyasetçilerin tartışma şekli ve konularından, eğitim müfredatına, herşey farklı. Ve belki de malesef toplumsal evrim veya gelişim tek tip olmuyor, ve biz Batı'nın izlediği yolu izlemeyecez, ve haliyle onların vardığı yere de varmayacaz. Biz böyle acaip birşeyiz. Nasıl Hindistan kendine acaip birşeyse.