PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sayın ırkçılar veyahut milliyetçiler

gur91
14-08-2015, 22:30
Neden ırkçı veya milliyetçisiniz?Bilgi edinmek amacıyla soruyorum şimdiden teşekkürler.

Aleph
14-08-2015, 22:42
Bence spor olsun diye... :D

gur91
14-08-2015, 22:58
Bence spor olsun diye... :D
Artık orasını bilemem , bugün bir söz gördüm "Türk olmak üstün olmak için kafidir" diye , Atatürk söylemiş , o zamanın koşulları nasıldı da bu sözü söyledi bilmiyorum ama ben hayatımda aklı başında bir insandan bu kadar saçma bir söz duymadım , gerçekten merak etmeye başladım bu insanlar neden ırkçı,milliyetçi diye.Ben sadece bir sebep buldum , o da bu forumdakilere pek uymuyor dinsiz oldukları için.

Barlas
14-08-2015, 23:01
Başbuğ ATATÜRK büyük bir Türkçü'ydü, ve elbette Türk Irkçısı'ydı. Irkçı beyanatları çoktur.

http://2.bp.blogspot.com/-sKnSuOVOEpA/VZ3IfGtNGRI/AAAAAAAAEPw/ZHDEmIC9ueo/s1600/ATAT%25C3%259CRK-T%25C3%25BCrk%252C%2B%25C3%25A7etin%2Bi%25C5%259Fl er%2Bba%25C5%259Farmak%2Bi%25C3%25A7in%2Byarat%25C 4%25B1lm%25C4%25B1%25C5%259Ft%25C4%25B1r.jpg

Barlas
14-08-2015, 23:10
Önceden de yazmıştım, bana göre hemen herkes ırkçıdır.

Örneğin "Kürt halkı" dedin - olay bitti: Ayrımcılık yaptın. Eh, kendinin yaptığı ayrımcılığı bana "yapma" demek, bu da olmaz.

Örneğin "Biz Laz'lar" dedin, yine ayrımcılık yaptın, ulusun bir kısmını bir kısmından ayrı tuttun.

Ve saire işte.

Aleph
14-08-2015, 23:12
Budistler deyince de dincilik mi yapmış oluyoruz o zaman? Bu nasıl bir mantıktır..?

Barlas
14-08-2015, 23:14
Etnik bazda ayrımcılık oluyor işte Laz, Kürt, Arnavut, Rum vs. diye saymaya başladık mı.

Barlas
14-08-2015, 23:19
Şu var bir de: Madem bu ırkçılıktır-milliyetçiliktir kötü bir huylar, çocukça şeyler falan; o vakit kimse diğer etnik grupların adını ağzına almasın, Türk Ulusu konmuş bu ulusun adı, ne konduğunun da önemi olmamalı, Türk'üm desin geçsin herkes.

Oluyor mu? Olmuyor. Adam "Ben Kürt'üm" diyor, "Benim şöyle mazim var, böyle tarihim var, gelenek-ananelerim bunlar, farklıyım, şu dili konuşurum, törem bu" falan işte, böylelikle ayırıyor kendisini.

Naçizane biz de ayırıyoruz kendimizi.

Kurdistannn
14-08-2015, 23:21
Türkiyede iken lise yıllarında iken Zaza olduğumu bile bilmezdim.
Sorduklarında Türküm derdim. Evde Zazaca konuştuğumuz halde, Zaza olduğumuzu bile bilmezdim :) Zazaca konuşan bir Türk olarak görürdüm kendimi.

Üniversiteyi kazanınca 1. sınıftan sonra Zaza Milliyetçisi oldum:) Ama biraz da ODTÜnün ortamının etkisi oldu. Bir asilik, bir başkaldırı havası vardı herkeste (1995-2000 yıllrası arası). Gençlik heyecanı işte. Ama ODTÜ ye beraber girdiğimiz Erbakancı bir arkadaş, okul bittiğinde ateist idi. Bir rüzgar vardı.
İleride Zazaları tek çatı altında toplayacak bir dernek kurmayı amaçlıyordum.Bunu gerçekleştiremeden okul bitti.

Her ne ise, Amerikaya gidince 1-2 yıl sonra her tür milliyetçikten uzak durmaya başladım. Halen de öyleyim:)

Belki Genetik okumamın etkisi olmuştur.
% 100 Türküm diyen arkadaşlarımın genlerinde Türklüğün çıkmadığını gördük. Ama ben % de kaç Zazayım diye araştırmadım, aşmıştım artık bunu :)

Tabi evde Zazaca konuşuruz halen. Her milletin; kendi içinde kendi dili ile konuşması gerektiğine inanıyorum. Bu ise milliyetçilik kapsamına girer mi bilmem.

Ama ırkçılıkta ve milliyetçilikte insanı çeken bir tatlılık var. Düşünsene, hiçbir şey yapmıyorsun, sadece doğuştan gelen özelliğinle övünüyorsun.Bedava gelen, doğanın sana bahşettiği bir özellik. Bu çok tatlı geliyor insanlara. Milliyetçi olduğum dönemler bana da öyle gelmişti.

Barlas
14-08-2015, 23:25
Ya, bir nevi aile-sülale olayı gibi yani. İnsan anasını, babasını, dayısını, kardeşini, halasını, amcasını (ulan Ahzab:50 gibi oluyor dedim de, erkekler de var neyse); teyzesini, yeğenini vs. ayırmaz mı herkesten, önce onları koruyup kollamaz mı?

Bunun gibi bence.

Aleph
14-08-2015, 23:39
Kabilecilik mi yapalım şimdi Barlas? Tarihin hangi evresindeyiz..?

Bedevi
14-08-2015, 23:40
Ya, bir nevi aile-sülale olayı gibi yani. İnsan anasını, babasını, dayısını, kardeşini, halasını, amcasını (ulan Ahzab:50 gibi oluyor dedim de, erkekler de var neyse); teyzesini, yeğenini vs. ayırmaz mı herkesten, önce onları koruyup kollamaz mı?

Bunun gibi bence.

Barlas, seni turandursunforum sponsorlugunda orta asyaya yollamaya karar verdik. Orada koyun sagar, ne biliyim cadir kurar, kimiz icer hevesini alir, enerjini atarsin.

Ne yapacaksin bu pis araplasmis ulkede.

Barlas
14-08-2015, 23:43
Ne yapacaksin bu pis araplasmis ulkede.
Zaten ATATÜRK'e kendimi borçlu hissetmesem, bir de evli olmasaydım çoktan Moğolistan'a gitmiş, orda yaşıyordum... Yüzölçümü Türkiye'nin iki katından büyük, nüfus dersen sadece "3 milyon" - her taraf yemyeşil arazi işte, Müslüman da yok önemli miktarda; kalan ömrüm için orada bir hayat kurmak isterdim. Aşağıdaki gibi de bir sempatik Moğol kızı, daha ne isteyeyim...

http://pthumb.lisimg.com/image/7438248/250full-feed.jpg

spartacus
14-08-2015, 23:54
Önceden de yazmıştım, bana göre hemen herkes ırkçıdır.

Örneğin "Kürt halkı" dedin - olay bitti: Ayrımcılık yaptın. Eh, kendinin yaptığı ayrımcılığı bana "yapma" demek, bu da olmaz.

Örneğin "Biz Laz'lar" dedin, yine ayrımcılık yaptın, ulusun bir kısmını bir kısmından ayrı tuttun.

Ve saire işte.
Barlas, çok mu içtin? :)

Etnisite SOSYO-KÜLTÜREL bir zemin, aslında millet faktörünün siyasetle alakası yok. Siyasi olarak kullanmak ayrı, farklılığı dile getirmek ayrıdır.

Yani Çekik Gözlü demekle ırkçılık yapılmış mı olur? Hayır, biyolojik bir farklılığın ifadesidir-AYRMIN değil, ama kişi 21. Yüzyılda hala 1400 yıl önceden kalmış islam anlayışının bir benzeriyle, "çekik gözlüler üstündür, üstün ırktır vs" zırvalarsa işte o zaman ırkçılık olur. Farklılık ayrı, ayrımcılık ayrı şeylerdir.

Örneğin bir aileyi düşün, 2 çocuklu, şimdi bu 2 çocuk aynıdır denebilir mi? Peki farklı kişiler olmaları, ayrımcılık mı? Hayır! Irkçılık nedir peki, ikisinden birisini ayırmaktır, ayrımcılıktır. Milliyetçilik mi? O da böyledir, aileleri düşünün ve çocukları, birde ırkçılığı ve milliyetçiliği, aileye yararı ne? Hiç, zararı ne çok(bu kısımda son paragrafıma küçük bir aydınlatma olsun). Irkçılık, milliyetçilik o ailede çocuklardan birisini dışlamak, brisine ayrıcalık tanımak, ötekisini ise küçümsemek, aşağılamak ve bir çok şeyden mahrum bırakmak anlayışıdır-hasılı dün feodal çocuk ile burjuva çocuğu ayrı tutabilmek ve karşı, karşıya getirebilmek için üretilen siyasetin(ümmetçilik/milliyetçilik), günümüzde sonucu buraya varır-..

Millet aslı, astarı insanların sosyo-kültürel farklılıkları ve sosyal yapı farklarını ifade eder. Milliyetçilik ise işin anti-laik kısmını ifade eder, yani siyaseti ve siyasete alet edilmişliği... Neye mi yarar-varır? Sürü psikolojisi e haliyle siyasete girdiği an birileri sürü, diğerleride bu psikolojidekilerin çobanıdır? Acaba nedir, nedir? Kimdir, kimdir?

Feodal dünyada ümmetçiliğe karşı kullanıldı, ümmet sürüsüne karşı millet sürüsü alternatif siyasi örgütlenme modeli olarak kullanıldı, lakin feodalide çökeli 1-2. Yüzyıl oldu... Milliyetçilik ve bağıl sürü ve psikolojsi, misyonunu çoktan tamamladı, bu misyonda direten ülkeler, diretmeyen ülkelere nazaran daha geridir. Aynen bir coğrafyada islam ne kadar yükselirse, yaşam kalitesi ve bilinç nasıl ki o kadar düşüyorsa, geri siyasi zeminlerin(örneğin misyonu bitmiş milliyetçilik) hakim olduğu ülkelerde de aynı sorun yaşanır :)

Lürfen gitme ve Moğolistan'ı rahat, doğal bırak :)

Bedevi
14-08-2015, 23:55
Allahaskina gitme barlas! Biz sensiz napariz sonra.

Barlas
14-08-2015, 23:58
:thumb:

Bedevi
15-08-2015, 00:04
Zaten ATATÜRK'e kendimi borçlu hissetmesem, bir de evli olmasaydım çoktan Moğolistan'a gitmiş, orda yaşıyordum...

Ataturkte mezarinda seni dusunuyomus barlas. Acaba barlas ne yapti, beni birakip mogolistanami gidecek diye mezarinda dort donuyomus.

Bize acimiyosan Ataya aci!

Barlas
15-08-2015, 00:11
Hissiyat bu Bedevi, anlatmak mümkün değil; vazgeçmekte. Hayatını biz şu saatte rahatça internette yazışalım diye harcayan, bizi emperyalistlere yem olmaktan kurtaran, bu uğurda bir gözünü, bir böbreğini cephelerde kaybeden, çok büyük olasılıkla masonlar tarafından zehirlenerek erken yaşta hayatı elinden alınan bir başbuğ... On binlerce isimsiz kahraman... 14-15 yaşında Çanakkale cephesine "ölmeye" giden çocuklar (atalarımız tabii)... Enver Paşa'nın yanlış bir komutasıyla iki günde donarak hayatını kaybeden yaklaşık 70 bin ana evlâdı...

Yani bunları bir kalemde pas geç, kaç mücadeleden - olmaz bence. Burda doğduk, burda yaşadık burda öleceğiz; umarım bu vatan emperyalistlerden tekrardan temizlenecek ben ölmeden.

gur91
15-08-2015, 00:50
Bir insan neden ırkçı,milliyetçi olur.Aklıma sadece bir sebep geliyor , o da kültürden dolayıdır.İçinde yaşadığı kültürü çok sevdiğinden dolayı ve ondan başka kültürlerde yaşadığı zaman huzursuz,mutsuz olduğu için o kültürü yani kültürü benimseyen insanı ve kültürün bulunduğu coğrafyayı korumak ister.Günümüz Türklerin kültürüne bakarsak İslam'la bütünleşmiştir artık , dinsizlerin milliyetçi olması bana göre manasız.Çevremizde toplumda gördüğümüz normlar bizim kültürümüzse öyle kültür yerin dibine batsın.

Aleph
15-08-2015, 01:06
Dini terk eden bir insanın ideolojilerin esiri olması bana dünyanın en saçma şeyi gibi geliyor..

postalmarx
15-08-2015, 01:13
İnsan DNA'sında bulunan kuvvetli bir içgüdü vardır ki kendi genlerini taşıyanları korumak ister. Bunun sebebi şudur: Davranışlar genlere hizmet eder, çünkü evrimin asıl aktörleri onlardır. Nasıl ki bir canlı kendi genlerini koruyup sonraki nesle geçirmeye çalışıyorsa, bunu içgüdüsel olarak yapıyorsa, kendi yavrularını da, ve kardeşlerini de ve bir nebzeye kadar kuzenlerini falan da korur çünkü bir kardeş genlerin yarısını, bir kuzen sekizde birini taşır. (Bkz: inclusive fitness, kin selection)

Büyük genetikçi Haldane esprili bir şekilde şunu demiştir: "ben iki kardeşim veya 8 kuzenim için canımı veririm." Biz farketmesek de beynimiz bu hesabı tutar.

Tabii günümüzde insanlar yeri geliyor çocuk sahibi olmuyor bile. Veya ortaçağda kendini manastıra kapatan rahipler keşişler vardı, bilerek çocuksuz kalıyorlar. Yani insan genlerin her dediğini yapıyor da değildir.

Şimdi milliyetçilik büyük ihtimalle bu içgüdüsel akraba nepotizmine dayalı birşey. Tabii ki "millet" denilen insanlar senin ikinci veya üçüncü dereceden kuzenin değildir. Ama bu şekilde bir "kardeşlik" falan ideolojisi ile bu içgüdü bir şekilde harekete geçiriliyor heralde.

Başka bir hesap da şu olabilir. İnsanların bilinçsizce yaptığı, ama genler tarafından gene programlanmış bir hesap olarak insanların beyninde şöyle bir hesap geçiyor olabilir: Birlikten kuvvet doğar, başka milletlerin saldırması yağması karşısında bir milletlik, veya buna benzer bir yapı benim faydamadır. Bu da zaten gene insan beyninde içgüdüsel olarak hali hazırda bulunan ve ahlaki davranışın temellerinden olan karşılıklılık ve kooperasyondan türer. (Bkz: reciprocal altruism)

Her halükarda, biyolojik imperatife karşı gibi duran davranışlar mesela bir insanın ülkesi veya dini veya ideolojisi için canını vermesi olayı, bu "akrabayı kollama" otomatik davranışından ne şekilde türüyor bunu açıklamak gerekir. Tahmin ediyorum ki zaten evrimsel psikoloji araştırmalarında bu işlenmiştir. Derinlemesine bilgim yok.

Bu konulara giriş olarak okunması gereken kitaplar:
Richard Dawkins - Gen Bencildir
Steve Pinker - Boş Sayfa

Barlas
15-08-2015, 01:19
Askerlikte "toprakçılık" olayı vardır bilirsiniz. Daha da küçük seviyede bir ayrımcılık. Güya yasaktır askeriyede ama kimse takmaz tabii: Adana'lı Adana'lıyı kayırır, İstanbul'lu İstanbul'luyu, Bursa'lı Bursa'lıyı vs.

postalmarx
15-08-2015, 01:35
Okuduğum bir liberal filozof (Richard Rorty) diyordu ki kitabında, ahlaki olarak kendimizi "biz" diye bir çemberin içine sadece sorumlu hissediyoruz. Liberaller olarak bu "biz" çemberini sürekli büyütmemiz gerekir.

Bu çok enteresan, ve bence evrimsel psikoloji ile de desteklenecektir.

Demek ki insan beyninde bir "biz" kavramı var, ve bu kavram bağlılığın sınırını belirliyor.

Bu "biz" ilkel bir toplumda bir kabile olabilir. Veya ortaçağda bir din olabilir. Veya modern zamanlarda bir ulus olabilir.

90larda yapılmış bir Amerikan filmi vardır İndependence Day diye. Bu filmde "biz" dairesi tüm insanlığı kapsayacak şekilde genişliyordu. Çünkü bu filmde dünyaya uzaylılar saldırıyor ve dünyanın her başkentini yokediyorlar. İnsanlık da birleşip topyekün savaşıyor. Film bu en geniş "biz" hissiyatını izleyene yaşatıyor.

Çok enteresan bir durum. Demek ki bu "biz" kolaylıkla manipüle edilebilen bir zihin kategorisi. Milliyetçiler de hümanistler de komünistler de dinciler de bunu kendilerine yontabilirler. Kimin ideolojisine maruz kalırsa o zihin bu "biz" dairesini tanımlarken onlarınkini kullanıyor.

agnostikman
15-08-2015, 01:45
insan olarak gruplar halinde yaşarız. En küçük yapımız olan aile, en büyük yapımız olan vatan, yani milliyetçilik oluyor. Herkes ailesinin en iyi şekilde yaşamasını arzu eder. Bizim vatan sevgimiz buradan geliyor ve bu doğal bir refleks bence.
Irkçılıkta kıstas yine aileye ve akrabalık ilişkisine dayanıyor. Bizim ırkçılığımız ötekini reddetmeden ailemizi sevmeye dayanıyor .
Tengri biz menen.

postalmarx
15-08-2015, 01:45
Tabii şu da var ki bir ülke içersinde ülkenin tamamını kapsamayan bir milliyetçilik sadece gerizekalılık olur. Bu bölücülükten başka birşey olmaz. Yıkıcı birşeydir.

70 milyonsak 70 milyonun da "biz" diyebileceği bir kimlik altında birleşmeliyiz.

"Türkiyecilik" önerildi. Tayyip bile bunu demişti ama CHP şiddetle karşı çıktı. Çok zekiler çünkü.

Kurdistannn
15-08-2015, 01:51
Turkiyelilik kavrami da pek derde derman olmaz.Vatandaslik paydasi daha onemli.Ama bunu kabul etmekte yetmez.Anayasal guvence altina alinmali ve uygulanmali..Yoksa havada kaliyor.

Barlas
15-08-2015, 01:51
Ama Kemal Kılıçdaroğlu "Etnik tanımı kaldıracağız, Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı diyeceğiz" gibisinden konuşmuştu sanki bir TV programında.

postalmarx
15-08-2015, 01:54
insan olarak gruplar halinde yaşarız. En küçük yapımız olan aile, en büyük yapımız olan vatan, yani milliyetçilik oluyor. Herkes ailesinin en iyi şekilde yaşamasını arzu eder. Bizim vatan sevgimiz buradan geliyor ve bu doğal bir refleks bence.
Irkçılıkta kıstas yine aileye ve akrabalık ilişkisine dayanıyor. Bizim ırkçılığımız ötekini reddetmeden ailemizi sevmeye dayanıyor .
Tengri biz menen.

Burada "ırk" olarak yakınlık duyduğun insanları içgüdüsel olarak hissetmediğinin ama aslında nasıl tanımlanırsa ona göre inanıp bu hissiyatın beyninde hareket geçtiğinin en büyük ispatı şudur ki, ataların Rum veya Ermeni olmasına rağmen, ve genetik olarak yakınlığın Uygurlara falan değil de onlara olmasına rağmen, eğer ki Rumlar veya Ermenilere karşı birşey hissetmeyip Uygurlara karşı "ırkdaşlık" falan hissiyatın varsa, açık bir şekilde insan beyninin bu konuda bir altıncı hisse sahip olmadığı, kendi kan yakınlığını içgüdüsel olarak hissedemediği (en azından yakın akrabanın ötesinde, bu millet veya ırk kavramı çerçevesinde), ve aslında kandırılmaya ve manipülasyona çok müsait olduğu, ve bazı kelimelerin buna yettiği bence ortaya çıkıyor.

Boolean
15-08-2015, 09:45
Ben de niye yok o içgüdüler?

Birisi Türk olması dolayısıyla, zerre yakınlık hissetmiyorum.

Hatta şunu diyeyim, adamn tipine bakıyorum, tipi bozuksa isterse ismi Cengiz olsun, uzaklaşırım yanından, gider Kanadalı arkadaşımla dolanırım.

Türklükle ilgili de kültür, dil falan zerre umrumda değil.

Barlas'ın teorisi herkeste işlemiyor yani.

Türkiye'de insan haklarını değil de, Kürtlüğümüzü koruyamadık, Kürtlüğümüz elden gitti, dilimiz unutuldu, "bizi asimile etti bu haaayın Türk devleti" diye konuşanlar da, bu kavramlara hisler beslemeseler, umursamazlar bu kadar. Geleceğe bakarlar. Çünkü tarihe gittikçe, bir sürü savaş, zorbalık, katliam var.

Geçmişe takılı kalan bir Japon ve Çinli birbirini boğazlar. Fakat arkadaş oluyorlar artık, çünkü kafa gelecekte.

Çocuğum olursa yurtdışında,, ismi Aleks olsun fakat iyi eğitimli olsun, düzgün insan olsun, dürüst insan olsun. Ben buna bakarım.

Bunlar önemli.

Kürtler de anayasadaki Türk tanımını niye takıyorlar kafalarına bu kadar? (Türkiyeli olması, başka şey olmasına karşı değilim) De niye takıyorlar?

Açık açık itiraf etmeleri lazım, onların da milliyetçi olduklarını.

Resmi bir şey o. Benim de evraklarımda dini İslam yazıyor. E şimdi orada islam yazdı diye, müslüman mı oldum? Kağıt üzerinde bir şey.

Mesela;

Fransa'da doğan bir cezairli French citizen oluyor, Kore'de doğan bir Çinli, Korean citizen oluyor, Türkiye'deki Kürtler gibi dert etmiyor.

Çünkü insan hakları oturmuş.

Devletin yasaklarına ve asimilasyona karşı olmakla beraber, bazı Kürtlerin böyle resmi şeyleri kafalarına takıyor olmalarını da milliyetçiliklerine yoruyorum.

Boolean
15-08-2015, 10:08
Askerlikte "toprakçılık" olayı vardır bilirsiniz. Daha da küçük seviyede bir ayrımcılık. Güya yasaktır askeriyede ama kimse takmaz tabii: Adana'lı Adana'lıyı kayırır, İstanbul'lu İstanbul'luyu, Bursa'lı Bursa'lıyı vs.

Bunun kültür benzerliği ile alakası var ki; Kültür benzeşmelerinden doğan yakınlık olabilir. Konuşcak bir sürü konu var iki adam arasında. Benzer yerlerde büyümüşler.

Fakat iş; adam kayırma meselesine giriyorsa, saçmalık tamamen ve yanlış. Hatta tam tersi bir sürü adam, kendi memleketlisinden nefret ediyor. Öyle de çok insan var.

Çorumlu çorumludan, Erzurumlu Erzurumludan, Malatyalı Malatyalıdan nefret ediyor. Bu da çok var.

Boolean
15-08-2015, 10:37
Madem DNA ilen yürüyor bu işler. Türk ırkçıları gitsinler bakalım Orta-Asya'ya ne kadar anlaşacaklar Kazaklarla?

Anlaşamayacaklar çünkü Moğolları tanıyorum.

Bu adamların Kültürel bakımdan Türklerle uzaktan yakından alakaları kalmamış artık. Ne tipleri Türklere benziyor, ne Kültürleri.

Kazaklar da saz çalıyor, biz de saz çalıyoruz diye kimse kimseyle dost olmaz.

Anadolu Türkleri, Ermeni, Yunan, İtalyan ve Kürtlerle çok daha benzer yapıdalar.

Hem Kültür hem, görünüş hem de düşünce tarzı bakımından.

Ayrıca;

Irkçılığı savunan adamın tecavüzü de savunması lazım. Çünkü aynı mantıklan savunuyorlar.

Genlerimizi aktarmamız lazım mümkün olduğu kadar. Tecavüz de doğaldır o zaman.

Neden Tecavüz'e karşı çıkıyoruz?

Çünkü insancıl değil.

Peki ırkçılık insancıl mı?

O da değil.

Türklerde bu bitmeden, Kürtler'de, Kürtler'de bu bitmeden, Türkler'de bu bitmeyecek.

Dengeli bir şekilde iki tarafta da azalması lazım.

Dersim'de Kürtleri katleden, Türkler değil... Tarihti yani. O dönem Japonlar da Çinlileri katlediyordu, Amerikalılar Kızılderilileri.

Türkleri suçlamak doğru değil.

Aynı tarihte Kürtler olsalar veya Ermeniler olsalar, Türklerin yerinde... onlar da aynı şeyleri yapacaklardı.

Bunu niye yazdım. Kürtlerde milliyetçiliği neler tetikliyorsa, Türkler'de de bunlar tetikliyor. (Bir neden en azından)

Ha bir Ermeni veya Kürt diyorsa ki;

Biz yapmazdık, bizim ecdadımız şöyledir, böyledir. Ermeni, Kürt milliyetçisi farkında değil.

Türklerin de ülkenin vatandaşları olduğunu, oy veren herkesin eşit haklara sahip olduğunu, ülkenin kimsenin tapulu malı olamayacağını anlamaları lazım.

postalmarx
15-08-2015, 12:16
Ben de niye yok o içgüdüler?

Birisi Türk olması dolayısıyla, zerre yakınlık hissetmiyorum.

Ben yanlış anlaşıldım heralde. Yukarda bir iki kişi daha yazdığımı yanlış yorumlamış.

Ben dedim ki insan kendi genlerini taşıyanı koruma içgüdüsüne sahiptir. Bu da kimdir? Yakın ailesidir. Kardeşiyle genlerinin yarısı aynıdır. Kuzeniyle 8'de biri aynıdır. Buna göre de kardeşin kuzeninden daha değerlidir. Ama akrabalık derecesi azaldıkça bu gen benzerliği durumu, ve buna bağlı olan koruma içgüdüsü de haliyle azalıyor hem de geometrik artan bir oranla. Yani "ırka" falan gelinceye kadar pek birşey kalmıyor.

İnsan davranışı 2 milyon sene önce bugünkü son şeklini alacak şekilde evrimleşirken yaşam tarzımıda, ekolojimizde, "ırk" diye bir kategori yoktu. Geniş aileler şeklindeki tek tek gruplar göçebe bir hayat yaşardı. Evrim ancak ekolojide halihazırda mevcut faktörleri adresleyebilir. Yani insan psikolojisinde "ırk" diye bir kategori default olarak yoktur. Bu sadece mevcut kategorilerin biraz itilip kakılmasıyla, uzatılıp çekiştirilmesiyle oluşabilir diye tahmin ediyorum. Ama "ırk" yerine "fenerbahçeliler" de olur. Eşit derecede toplumsal bir kategori. Biyolojik bir kategori değil.

Kürtler de anayasadaki Türk tanımını niye takıyorlar kafalarına bu kadar? (Türkiyeli olması, başka şey olmasına karşı değilim) De niye takıyorlar?Anayasadaki tanım aslında asıl sorun değil. Asıl sorun Türklüğün anayasa dışındaki tanımları. Türklük eğer ki bu ülkede doğan herkesin genel ismiyse bu herkesi kapsar. Ama Türklüğü okul müfredatı farklı tanımlıyor. Oğuz Kağan'a, Moğolistana atıfla tanımlıyor. Veya TV'ye çıkan tarihçiler. Yazılan kitaplar. Nazım Hikmet'in şiirinde bile var. Bunların hepsi anayasadaki tanımla çelişiyor.

Peki bu niye bir sorun? Çünkü bu kültürde bir zimmilik mantığı var. Zimmi demek korunan azınlıklar demektir. İslam'da Ehli Kitap bu şekilde zimmi statüsündeydi. Yani Müslüman olmak için zorlanmadılar. Ama bunun bedeli de şuydu: silah kuşanamazsın, ata binemezsin Müslümanlar gibi, evinin damını Müslümanlardan daha yüksek bile yapamazsın. Müslümanlar kendi dinlerini açık açık yaşarlar ve serbestçe yayarlar, ama sen bunu yapamazsın. Yani bir ikinci sınıf vatandaşlık durumu.

Şimdi Atatürk Osmanlıdaki bu zihniyeti Türklüğe tahvil etti. Yani demiş oldu ki artık eskiden "Müslüman" dediğimize şimdi "Türk" diyecez. Böylece Türk olmayanlar aynı eskiden Müslüman olmayanların olduğu gibi insanların zihninde ikinci sınıf vatandaş olarak kaldılar. Siyaseten konuşma hakları yoktur, çizmeyi aşmasınlar vesaire. Halbuki aynı ülkenin vatandaşı. Ama Yargıtay'ın 70lerde aldığı bir karara göre "yerli yabancılar" aslında.

Kürtler "ben Türküm" dedikçe konuşma hakları oluyor ama "ben Kürdüm" dedikçe olmuyor mesela. Tahammül edilmiyordu.

Ben bunları bu İslam kültüründeki zimmilik olayına bağlıyorum. Yanlış da olabilirim tabi.

Nihayetinde, modern bir devlette eşit vatandaşlık olur. Etnik veya dini açıdan devlet vatandaşını ayırmaz. Birinci sınıf ikinci sınıf vatandaşlık olmaz.

Bizde kağıt üzerinde öyle değil ama uygulamada öyle.

Mesela bu geçen tartışılan videoda asker yere yatırmış olduğu Kürt işçilere diyor ki "devletin gücünü göreceksiniz, Türkün gücünü göreceksiniz." Yani devlet Türk devleti, bu yerde yatanlar da Türk değil, her ne kadar TC vatandaşı olsalar da.

Halbuki devlet herkesin devleti olmak durumunda. Bu modern devlet anlayışıdır. Daha medeni olan şeydir.

Ama şu da var ki bunu yapmayan bir devlet, yani kendi ülkesindeki azınlıklara ikinci sınıf muamelesi yapan bir devletin bu yaptığının yanına kar kalması için bu azınlığın nüfusa oranı da önemlidir. %1'lik bir azınlığa yaptığın şey ile %20'lik bir azınlığa yaptığın şeyin sonucu aynı gitmeyebilir.

Burada sadece ahlaken doğru ve medeni olan davranış olmasının ötesinde akıllıca da olan davranış şudur ki Kürtlere kamusal alanda eşit vatandaş olarak yer verilmeli. Etnik Türklüğün bir imtiyazı olmamalı. Ülke içinde vatandaşlar arası böyle bir siyasi imtiyaz, hem de etnikliğe dayanan bir imtiyaz hiyerarşisini olabilir mi bu devirde? Dediğim gibi, it muamelesi yaptığın azınlığın nüfusa oranı %1-2 falan olsa, olur belki yaptığın zulüm yanına kar kalır. Ama Kürtlerin nüfusa oranı %20. Bunun uzun vadede yürümesine imkan var mı?

Boolean
15-08-2015, 12:41
Ben yanlış anlaşıldım heralde. Yukarda bir iki kişi daha yazdığımı yanlış yorumlamış.

Yahu sen niye üstüne alınıyorsun? :) Sana demedim. Barlas'a dedim.

Anayasadaki tanım aslında asıl sorun değil. Asıl sorun Türklüğün anayasa dışındaki tanımları. Türklük eğer ki bu ülkede doğan herkesin genel ismiyse bu herkesi kapsar. Ama Türklüğü okul müfredatı farklı tanımlıyor. Oğuz Kağan'a, Moğolistana atıfla tanımlıyor. Veya TV'ye çıkan tarihçiler. Yazılan kitaplar. Nazım Hikmet'in şiirinde bile var. Bunların hepsi anayasadaki tanımla çelişiyor.

Bilimsel olarak doğrudur, yanlıştır. Türkiye Türklerinin kökeni nedir, Onu bilemem lakin Türk diye bir topluluk var ve bunun derslerde anlatılmasının bir kötü yanı yok. Sonuçta hepimiz Osmanlı'dan geliyoruz. Kurulmuş devlet o. Osmanlı nereden geliyor? Anadolu'ya akın eden Türklerden ve Bizans'ın birleşiminden.

Ders eğer şovenist Türk milliyetçiliğine kaçıyorsa ki; Kaçıyordu ben orta-okuldayken bunların düzeltilmesi lazım. Fakat Tarihde Kürt de, Ermeni de, Türk de aynı yerde birleşiyorlar. Ondan öncesi ise, birleşimden öncesi genel çerçevede anlatılabilir.

Mesela bu geçen tartışılan videoda asker yere yatırmış olduğu Kürt işçilere diyor ki "devletin gücünü göreceksiniz, Türkün gücünü göreceksiniz." Yani devlet Türk devleti, bu yerde yatanlar da Türk değil, her ne kadar TC vatandaşı olsalar da.

Adam ırkçı da o yüzden. Vatadaşlık ve insa haklarına saygısı olsa daha farklı sözler eder.

Burada sadece ahlaken doğru ve medeni olan davranış olmasının ötesinde akıllıca da olan davranış şudur ki Kürtlere kamusal alanda eşit vatandaş olarak yer verilmeli. Etnik Türklüğün bir imtiyazı olmamalı. Ülke içinde vatandaşlar arası böyle bir siyasi imtiyaz, hem de etnikliğe dayanan bir imtiyaz hiyerarşisini olabilir mi bu devirde? Dediğim gibi, it muamelesi yaptığın azınlığın nüfusa oranı %1-2 falan olsa, olur belki yaptığın zulüm yanına kar kalır. Ama Kürtlerin nüfusa oranı %20. Bunun uzun vadede yürümesine imkan var mı?

%100 katılıyorum. Bunların düzelmesi lazım. Bunun yeri de siyaset işte. Halka anlatmak lazım. Etnik kimliğin önemli olmadığını göstermek için uğraşmak lazım. Lakin bu da; başka bir kimliği yücelterek olmaz. (Sen onu savunuyorsun diye yazmıyorum bunları. :) Alınma..)

Türk şovenizmi bitecek, Kürt şovenizmi kalacak, Ermeni şovenizmi kalacak şeklinde olmaz.

Onun için Türk şovenizmine ve milliyetçiliğine karşı çıkış, Kürt, Ermeni şovenizmi şeklinde değil. İnsan Hakları şeklinde olması lazım.

postalmarx
15-08-2015, 13:07
Bilimsel olarak doğrudur, yanlıştır. Türkiye Türklerinin kökeni nedir, Onu bilemem lakin Türk diye bir topluluk var ve bunun derslerde anlatılmasının bir kötü yanı yok. Sonuçta hepimiz Osmanlı'dan geliyoruz. Kurulmuş devlet o. Osmanlı nereden geliyor? Anadolu'ya akın eden Türklerden ve Bizans'ın birleşiminden.

Bak şimdi olay gayet basit.

Adam duyuyor ki "Türkiye Türklerindir" (Hürriyet gastesinin mottosu). Yani tersten söylersek: "Türk olmayanların değildir." Türk nedir? Bunu da ilkokulda öğreniyor: "Türk, atası Orta Asya'dan gelmiş olandır." Bu adam aynı zamanda ailesinden biliyor veya inanıyor ki "benim atam Orta Asya'dan gelmemiş." Bundan çıkan sonuç da şudur: "O zaman ben Türk değilim." Devamı da şöyle "O zaman bu ülke benim değildir". Ve "ben başkasının ülkesinde yaşıyorum."

Şimdi burada çıkan birinci sorun şu ki bu insan o devlete ve bayrağa bağlılık hissetmez. Çünkü "kendi ülkesi değil". İkincisi bu adamın psikolojisi ve kendini bok gibi hissetmesi, çünkü atadan dededen vatanında aslında bu adam ama "kendi ülkesinde değil". Üçüncüsü de bundan çıkabilecek politik sorunlar: "Madem benim kendi ülkem devletim bayrağım yok, kurayım da olsun, kimseye minnetim olmasın, kimse de bana hava atmasın."

Şimdi bunların çok basit bir çözümü var. (1) Ya Türklük Kürtleri de kapsayacak şekilde yeniden tanımlanır, ve bu tutarlı bir şekilde kullanılır, yani bugünkü gibi çelişkili şekilde değil, anayasanın dediğini müfredat reddediyor. (2) Ya da üst bir kimlik icat edilir ve Türklük bir alt kimlik olarak bir etnikliğin ismi olarak kalır. Bu Türkiyelilik olabilir, Anadoluluk olabilir vs.

Çünkü bir kelime aynı anda hem bir etnikliğin ismi, hem de bir üst kimlik olunca yukarda bahsettiğim şekilde sorunlar çıkıyor.

Şimdi buna cevap olarak denirse "Almanya'da şöyle Fransa'da böyle." Ben de derim ki onların yoksaydığı, it muamelesi yaptığı azınlığın nüfusa oranı %20 değil.

Boolean
15-08-2015, 13:42
Şimdi buna cevap olarak denirse "Almanya'da şöyle Fransa'da böyle." Ben de derim ki onların yoksaydığı, it muamelesi yaptığı azınlığın nüfusa oranı %20 değil.

İsterse 1 kişi olsun farketmez bence. İsterse Kürtler Türklerden daha çok olsunlar. Sonuçta söylediklerin doğru ve ayrımcılık yanlış.

Bizdeki sıkıntı Fransa'nın ulus devlet modelini örnek veriyoruz fakat Fransa'daki insan ve vatandaşlık haklarını atlıyoruz. Sıkıntı bu yani;

Çünkü artniyet var.

Şimdi bunların çok basit bir çözümü var. (1) Ya Türklük Kürtleri de kapsayacak şekilde yeniden tanımlanır, ve bu tutarlı bir şekilde kullanılır, yani bugünkü gibi çelişkili şekilde değil, anayasanın dediğini müfredat reddediyor. (2) Ya da üst bir kimlik icat edilir ve Türklük bir alt kimlik olarak bir etnikliğin ismi olarak kalır. Bu Türkiyelilik olabilir, Anadoluluk olabilir vs.

İçimden geçeni söylersem;

Yasayla, anayasayla falan olcak işler değiller bunlar. Toplumda var bu sorun. Anayasa'dan Türklüğü çıkarıp, yerine Anadoluluk koyulsa da hiçbir işe yaramaz.

Sanki ırkçıları ve ayrımcıları anayasa mı ortaya çıkarıyor?

Ayrıca bizi birleştircek ortak bir dil de lazım. Kürtler ve Ermeniler hayır lazım değil diyemezler. Şimdi onlar Türkçe bilmeseler biz nasıl anlaşcaz?

Yani ben Diyarbakır'a gittiğimde turist gibi yanımda, Kürtçe phrasebook mu taşıcam?

Ha isterselerse resmi dili Ugandaca yapsınlar. Hepimiz uganda dili konuşalım. Benim açımdan farketmez. Fakat ortak anlaşacağımız bir dil lazım, bu da Türkçe olarak seçilmiş artık.

Yani diyeceğim o ki;

Ülkedeki azınlıkların bazıları ırkçılığa, ayrımcılığa, Türk milliyetçiliğine karşı çıktıkları müddetçe ben desteklerim, lakin resmi dil Kürtçe istiyoruz, Kürdistan istiyoruz derlerse onlar da milliyetçi olacakları için desteklemem.

Anayasa'da Türk desin, Türkiyeli desin, Kürt bile diyebilir.

"Türkiye vatandaşı olan herkese Kürt denir"

Hatta daha iyisi;

"Türkiye vatandaşı olan herkese Sevişgen denir."

Daha da iyisi;

"Türkiye vatandaşı olan herkese Çükü Uzun denir."

Benim açımdan sıkıntı yok.

Sanki anayasa öyle dedi diye benim çüküm uzun mu oluyor?

Hayır!

Zaten uzun. :)

Barlas
15-08-2015, 15:39
Şimdi bazı marketlerde firmalar raf bedeli ödeyip belirli raf üzerinde bir takım haklar elde ediyor; örneğin Coca Cola'ysa yanına Pepsi dizdirmiyor, örneğin Eti raf bedeli vermişse Ülker'i yaklaştırmıyor falan gibi.

Biraz buna benziyor bizim halimiz, yani düşünüyorum da işimiz çok zor hakikaten bu aşamadan sonra. Çünkü kimse bir reyonu ortak kullanalım düşüncesine sahip değil artık tahminimce, yukarıda bahsettiğim süpermarket rafları gibi olsun isteniyor.

Bu işin sonu yaş arkadaş, öyle görüyorum, iç savaş kaçınılmaz.

kut
15-08-2015, 16:22
Neden ırkçı veya milliyetçisiniz?Bilgi edinmek amacıyla soruyorum şimdiden teşekkürler.

Türkiye'de ırkçılık herkesin diline pelesenk olmuş bir sözcük ancak kimse anlamını bilmiyor. Türkiye'de ırkçı yoktur, bunu bilin. Irkçı, yani racist, kendi ırkından olmayan adamı aşağı görür, sevmez. Türkiye'deki Türkçülere ırkçı deniyor mesela, oysa adamlar Mongoloid "ırktan" olan Kazaklara, Kırgızlara "kardeşim" diyor, bu nasıl ırkçılık? :) Bunu dünyadaki herhangi bir ırkçıya (gerçek ırkçıya) söyleseniz size güler.

Mesela Nordicistler yani beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Aryancılar vardır, bu adamlar ırkçıdır işte. Siteleri de var, organizasyonları da var, "stormfront" diye aratın bulursunuz. Mesela bu adamların forumlarına girin, beyaz ırktan olmadıkları için, Hint-Avrupa dilleri konuşsalar da İranlıları, Hintlileri, Kürtleri, Ermenileri hatta çoğu Yunan'ı, İsppanyol'u, Portekizli'yi ve İtalyan'ı kendilerinden saymazlar, buna mukabil, Hint-Avrupa dilleri konuşmayan Baskları, Macarları, Estonları ve Finlileri kendilerinden sayarlar, çünkü bu halklar "beyaz ırktan"dır. İşte "ırkçılık" diye buna denir.

Bizdeki Türkçüler örneği "kesinlikle" ırkçılığa girmez, giremez. Adam Mongoloid ırktan Tatar'a, Nogay'a sevgi besliyor, böyle bir ırkçılık türü yoktur. Buna dense dense Türkçülük denir ki deniyor da :) bizdeki olay daha çok "dil" bazlı ve kültürü merkeze alan bir akım.

Türküçülüğe "milliyetçilik" bile denemez bence. Çünkü bizdeki milliyetçilik, önemli ölçüde dine de atıf yapar. Mesela tipik bir Ülkücü, Sünni bir Arap'ı ya da Kürd'ü, şamanist bir Altaylıdan daha yakın görür kendine, hatta Tengrici Altaylıyı gavur olduğu için dışlar bile. Bırak Altaylıyı, Türkiyeli bir Aleviyi bile kendine yakın hissetmez ortalama bir Türk milliyetçisi (Türk-İslamcı). Yani bizdeki Türkçülük, özünde, Arap emperyalizmi olarak adlandırdığı İslam'ı red eden, dilde ve kültürde Araplaşmaya karşı duran, dil bazlı kültürü merkeze alan ve diğer Turkic diller konuşan halklara da yakınlık duyan bir akımdır. Dünyada eşi benzeri yoktur bu bağlamda, özgün bir harekettir.

Eskiden kalma bir gelenek olan "ırkçılık" tabirini Nihal Atsız kullanırdı mesela, ancak eski Türkçede "ırk" bugünkü gibi "race" anlamında kullanılmıyordu, daha çok "kültür birliği bir olanlar, millet, nation, ulus" anlamında kullanılıyordu. Mesela sıkı bir İslamcı olan ve Türkçülükle hiçbir ilgisi bulunmayan, dahası Arnavut kökenli olan Mehmet Akif dahi şiirinde ne diyor? "Kahraman ırkıma bir gül...", burada kast ettiği bugünkü anlamda ırk/race mi sizce? Tabii ki değil, burada ırk derken açıkça "millet" kast ediliyor. Yani yeniyetme Türkçüler Atsız'ın "ırkçıyız" demesini "racistiz" demek sanıyor, oysa Atsız "ırkçıyız" tabirini "milliyetçiyiz, nationalistiz" anlamında kullanırdı, çünkü henüz o devirde eski Türkçe kaynaklardan bulunup diriltilen "ulus" sözcüğü kullanımda değildi, Arapça kökenli "millet" kullanımda olduğu için unutulmuş bir sözcüktü ulus (gerçi ırk da Arapça kökenlidir ve "kök" anlamındadır). Millet sözcüğünün aynı zamanda "din birliği olanlar" anlamı da vardır, "İslam Milleti" gibi tabirler kullanılır, bu nedenle Atsız, İslam'a atıf yapmayan bir "ulusçuluk" güttüğü için ve o devirde ulus sözcüğü kullanımda olmayan, unutulmuş bir sözcük olduğu için "ırk" sözcüğünü kullanmıştır. Aksi takdirde Atsız'ın Türk tanımı şöyle olmazdı; "En az 3 kuşaktır kendini Türk bilenler Türk'tür". Racist bir adam bunu der mi? Gidin stormfrontçulara sorun, "Amerika'da kuşaklardır yaşayan ve anadilleri İngilizce olan Hispanikler, Çinliler, Siyahiler sizden midir, ne dersiniz?" diye de racist neymiş görün :)

Son olarak şunu da diyeyim, Barlas değinmiş; "Ben x'im demek milliyetçiliktir" diye, evet doğru. Mlliyetçilik bir oda ise, "Ben x'im" dediğin andan itibaren o odaya girdin, bitti. İnsanlar milliyetçiliği kötü bir şey sanıyorlar, sorun orada. Oysa milliyetçilik doğal bir şeydir, herkes milliyetçidir. "Ben Kürd'üm" dediğin andan itibaren milliyetçisin, "Ben Türk'üm" dediğin andan itibaren milliyetçisin... Kendini insanlığın geri kalanından bir biçimde ayırdın çünkü. Her türlü "biz" ve "onlar", "biz" ve "diğerleri" tanımı yapmana vesile olan şey milliyetçiliktir, ayrımcılıktır. Bunu ister ırkı baz alarak yap, ister dil ve kültürü baz alarak yap, istersen de dini, mezhebi baz alarak yap.

Boolean
15-08-2015, 17:02
Türkiye'deki Türkçülere ırkçı deniyor mesela, oysa adamlar Mongoloid "ırktan" olan Kazaklara, Kırgızlara "kardeşim" diyor, bu nasıl ırkçılık? Bunu dünyadaki herhangi bir ırkçıya (gerçek ırkçıya) söyleseniz size güler.

Gaz odalarına sokmadıktan sonra ırkçı olmaz diyon yani. :)

Son olarak şunu da diyeyim, Barlas değinmiş; "Ben x'im demek milliyetçiliktir" diye, evet doğru.

Ben Türküm. Milliyetçi mi oldum ben şimdi? Yahu ne alakası var? Buna bir önem arzeden insan milliyetçidir. Önem arzetmeyen insan değildir.

Götü pembe falan diye çıkışma bak hemen.

Götümün resmini çekip, siteye koydurma bana!

İnsanları ırklarına göre değerlendiren ırkçı.
Milliyetine önem veren milliyetçi.
Göt rengine göre değerlendiren de götçüdür.

Ben sadece memeye bakarım. Memeciyim ben.

Mesela üstün bir meme!

http://web-images.chacha.com/images/Gallery/5864/what-are-awesome-facts-about-boobs-1295273339-may-23-2013-1-600x450.jpg

Bu ise düşük bir meme!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e4/e4/3c/e4e43c4816ed6ba3e2d3a444062cab00.jpg

Aleph
15-08-2015, 17:08
Ben küçük memeleri daha çekici buluyorum.. Meme dediğin tomurcuk gibi/erik dikeni gibi olacak. Aslında kuran ayetlerindeki Huri tasvirleri beni fazlasıyla cezbediyor. Dine geri dönmeyi mi düşünsem, bilemedim şimdi..:confused:

gur91
15-08-2015, 17:42
Türkiye'de ırkçılık herkesin diline pelesenk olmuş bir sözcük ancak kimse anlamını bilmiyor. Türkiye'de ırkçı yoktur, bunu bilin. Irkçı, yani racist, kendi ırkından olmayan adamı aşağı görür, sevmez. Türkiye'deki Türkçülere ırkçı deniyor mesela, oysa adamlar Mongoloid "ırktan" olan Kazaklara, Kırgızlara "kardeşim" diyor, bu nasıl ırkçılık? :) Bunu dünyadaki herhangi bir ırkçıya (gerçek ırkçıya) söyleseniz size güler.
Türk bildikleri için kardeşim diyorlar zaten.

Bizdeki Türkçüler örneği "kesinlikle" ırkçılığa girmez, giremez. Adam Mongoloid ırktan Tatar'a, Nogay'a sevgi besliyor, böyle bir ırkçılık türü yoktur. Buna dense dense Türkçülük denir ki deniyor da :) bizdeki olay daha çok "dil" bazlı ve kültürü merkeze alan bir akım.
Bana kültürünü tanıtsana lütfen.Sen biliyor musun acaba kültürünü.Ayet bükenler gibi kelime oyunu mu yapıyorsun Türk ırkını kayırma denir buna zaten , beyaz ırkın üstünlüğünü savunanlar nasıl beyazları kayırıyor bu da aynı işte ne farkı var.

Son olarak şunu da diyeyim, Barlas değinmiş; "Ben x'im demek milliyetçiliktir" diye, evet doğru. Mlliyetçilik bir oda ise, "Ben x'im" dediğin andan itibaren o odaya girdin, bitti. İnsanlar milliyetçiliği kötü bir şey sanıyorlar, sorun orada. Oysa milliyetçilik doğal bir şeydir, herkes milliyetçidir. "Ben Kürd'üm" dediğin andan itibaren milliyetçisin, "Ben Türk'üm" dediğin andan itibaren milliyetçisin... Kendini insanlığın geri kalanından bir biçimde ayırdın çünkü. Her türlü "biz" ve "onlar", "biz" ve "diğerleri" tanımı yapmana vesile olan şey milliyetçiliktir, ayrımcılıktır. Bunu ister ırkı baz alarak yap, ister dil ve kültürü baz alarak yap, istersen de dini, mezhebi baz alarak yap.
Milliyetçilik bana göre değil.İçinde bulunduğun milletin kültürünü seversin ve onu devam ettirmek istersin , bunun içinde o kültürü benimseyen insanları kayırabilirsin , bu olabilir , hak veriyorum.Bunun içinde Türk olduğunu özellikle belirtmek istersin veya Kürt olduğunu özellikle belirtmek istersin , buna da hak veriyorum.Ben körü körüne bir şeylere bağlanılmasına her zaman karşıyım eğer bu niyetle Türkçüyseniz amenna ama kendinizi bir kontrol edin , acaba siz bu kültüre göre mi yaşıyorsunuz , gerçekten bu kültürü çok mu seviyorsunuz , gerçekten daima yaşamasını mı istiyorsunuz yoksa fanatik misiniz?Bu durum size pek uymuyor , Türkiye'deki Türkler İslamcıdır , kültürü tamamen olmasa da İslam'a göre şekillenmiştir.Ayrıca nüfusun %20'sini başka kültürün oluşturduğu ve bu kültürü korumak isteyen insanların yaşadığı vatanda milliyetçilik yapamazsın , bu topraklarda ümmetçilik yapsan , milliyetçilikten kat kat daha mantıklıdır.

postalmarx
15-08-2015, 18:14

Tabii gülerler. Çünkü göz var izan var. Bu nasıl ırkçılık mı? Bu beceriksizce cahilce yapılmaya çalışılan bir ırkçılık. Irkını yanlış tespit etmiş bir ırkçılık. Yani ırkçılık olmasının ötesinde bir salaklık.

---

Milliyetçiliği de elimize yüzümüze bulaştırıyoruz. Biz Batı'dan aldığımız herşeyi zaten yanlış anlıyoruz ya da gerizekalı olduğumuz için bir bok beceremiyoruz. Elalem milliyetçiliği ülke dışına yaparken biz ülke içine milliyetçilik yapıyoruz. Kendi kendimizi bölüp yıkıyoruz. Kafamız bu kadar çalışıyor yapacak birşey yok.

postalmarx
15-08-2015, 18:20
Şimdi bazı marketlerde firmalar raf bedeli ödeyip belirli raf üzerinde bir takım haklar elde ediyor; örneğin Coca Cola'ysa yanına Pepsi dizdirmiyor, örneğin Eti raf bedeli vermişse Ülker'i yaklaştırmıyor falan gibi.

Biraz buna benziyor bizim halimiz, yani düşünüyorum da işimiz çok zor hakikaten bu aşamadan sonra. Çünkü kimse bir reyonu ortak kullanalım düşüncesine sahip değil artık tahminimce, yukarıda bahsettiğim süpermarket rafları gibi olsun isteniyor.

Bu işin sonu yaş arkadaş, öyle görüyorum, iç savaş kaçınılmaz.

Ben bunu yıllar önce demiştim. Türkler Kürtlerle eşit olmaktansa ülkeyi bölerler demiştim. Bu hastalıklı kompleksli bir kibirden kaynaklanıyor. Acilen ulusal çapta bir terapi ve psikolojik tedavi lazım. İş aydınlara düşüyor. Ama hepsi de Allahlık.

Barlas
15-08-2015, 22:16
Türkiye'de ırkçılık herkesin diline pelesenk olmuş bir sözcük ancak kimse anlamını bilmiyor. Türkiye'de ırkçı yoktur, bunu bilin. Irkçı, yani racist, kendi ırkından olmayan adamı aşağı görür, sevmez. Türkiye'deki Türkçülere ırkçı deniyor mesela, oysa adamlar Mongoloid "ırktan" olan Kazaklara, Kırgızlara "kardeşim" diyor, bu nasıl ırkçılık? Bunu dünyadaki herhangi bir ırkçıya (gerçek ırkçıya) söyleseniz size güler...

Anatolian Eagle: Önemli bir yazı, zevkle okudum - eline sağlık.

İlahimasal
15-08-2015, 22:52
Türkiyede ırkçılık yokmuşmuş.
Var efendim var.arap ların anadolu içindeki kırmaları var.
Arap yalakaları var.

Türk lük üzerinden arap ırkçılığı yapanlar var.
Örnekler altta
ALPARSLAN TÜRKEŞ

Biz ne kadar Türksek onlar da o kadar Türktür, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz

Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz.

Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da elhamdürillah müslümandırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı peygamberin ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız.
-----
KÜRŞAT TURAN (Yeniçağ yazarı)

söz konusu örgüt (PKK) dışarıdan kontrol edilmekte olup, üst düzey yöneticilerinin çoğunluğu Ermenidir. Ve tarih süzgecinde hep beraber mücadele verdiğimiz kürt kökenli Türk vatandaşlarımız ile uzaktan yakından ilgili değillerdir. Malazgirtte, Çanakkalede, Kıbrısta, Korede uğruna ölümü göze aldığımız o büyük mücadelelerde Kürtlerle aynı saftaydık. (...) Merhum Başbuğumuzun dediği gibi: "Biz ne kadar Türk isek onlar da o kadar Türk ve onlar ne kadar Kürt ise biz de o kadar Kürtüz." Kimsenin gücü, eti tırnaktan ayırmaya yetmeyecektir. Bu böyle biline
---
MUHSİN YAZICIOĞLU

Türk, Türkmen, Yörük, Kürt, Arap, Laz bir milletiz. Adımız Türk milletidir. Anadoluda yoğrulmuş, hamurlanmış, karışmış, kaynaşmış bir milletleşme sürecinin adıdır. Kürtlerle Türkmenler arasında ayrım yapmıyoruz. Bizi kimse kopartamaz. Barzani yahudidir. Kürtler kardeşimizdir.

Bakın en uçdakilerden örnekler......müslüman yani muhammedci olmayınca bitiniz siz,en aşşağılık,öldürülmesi gereken,malına ,canına,ırzına saldırılması gereken lerden bahsediyorlar.
Bahis var uygulamayı öyle kolay yapamıyorlar çünki atatürk engeli var.
Uygulamada
Maraşlar,dersimler,sivaslar,çorumlar,gaziler,malat yalar,suruçlar, yaptıkları ve hesap vermedikleri kıyımlardır.Daha bir çok örnek var.

İşin aslı bunların tek derdi vardır.din yani islaam. Türküz diyerek numara yaparlar.kurde selam onlar kardeşimiz derken muslüman olduklarına bakarlar.
Türk,kürt,laz,çerkez, eger din taraftarı olmasın ya ermenidir,ya yahudidir.Ölmesi gerekir,haindir .

Ben bir türküm ve kendi adıma derim.kürt ,laz,çerkez ne der bilmem

TÜRK OLAN ARABIN HİÇ BİR KAİDESİNİ,KURALINI,KÜLTÜRÜNÜ KABUL ETMEZ,BÜNYESİNE UYMAZ UYUYORSA O TURK DEİLDİR.

İŞDE BEN BİR IRKÇIYIM,KAFATASCIYIM,
ARAP BENİM YANIMA YÖREME GİREMEZ.
ARABA YALAKALIK YAPAN BU ÜSTTEKİ ARAPCI YALAKLAR TÜRK FALANDA DEİLDİR

LAFA BAK KURT MÜSLÜMAN DEİLSE KARDEŞİ DEİLMİŞDE ERMENİYMİŞ,YOK YAHUDİYMİŞ.
İT OĞLU İT ARAP SOYU SENİ.

Boolean
15-08-2015, 22:57
Ben küçük memeleri daha çekici buluyorum.. Meme dediğin tomurcuk gibi/erik dikeni gibi olacak. Aslında kuran ayetlerindeki Huri tasvirleri beni fazlasıyla cezbediyor. Dine geri dönmeyi mi düşünsem, bilemedim şimdi..:confused:

ahahah :) Söyleyelim de forum üyelerinin cinsel fantaazileri diye bir bölüm açtıralım foruma. :)

Sevgili forum

Üst kat komşum Şukufe ile sürekli balkonda karşılaşıyorduk. Üst kattan rüzgarla gelen çekici parfüm kokusu çok tahrik edici idi. Birgün şeker istemeye Şukufe'nin kapısını çaldım. Kapının deliğinden beni görmüş olmalı ki; kapıyı açtığında elbisesinin üst düğmelerini açmıştı....

İlahimasal
15-08-2015, 23:15
Böyle bir forumda bile
Suruçda gençler ölünce kurtler öldü oh olsun diyen arap soysuzları kendilerini turk gibi göstermeye çalışdı.o gençlerin içinde turk,laz,cerkez varmı diye sormadı bile
Neden sormadı onlarin hepsi kobaniye gitti ,onlar sol düşünceliydi,dinle falan işleride olmazdı .o zaman bunların ölmesi yok edilmesi gayet normaldi.

Arap zihniyetli yani camiye girip ,başına türban dolayan lar olsaydı o insanlar hepsi kutsanıp,övülmeliydi.

Bırakın sahtekarlığıda içinizdeki arap ırkçılığını söyleyin artık.
Kıbleniz bir olanlarla birlikde o gençlerin ölümüne sevindiğinizi anlatin burda.

32 insan ,32 can ,32 yaşam,32 ışık.
Onlarin anası ana deil demi,ermeni,yahudi,alevi,ateist onların anası ,sahtekarlar sizi
Onların ırk diye ,millet diye,din diye bir dertleri yok sahtekarlar.

İlahimasal
15-08-2015, 23:30
Turkiyede turk milliyetcisi gibi davrananların hepsi öz be öz arap milliyetcisidir.
Başka bir milleti sevmek için tek şartaları vardır. Din birliği ( islam) olmazsa olmazlarıdır.
Direk bir şekilde türklüğü ,atatürkü red edemezler.çünki devletin ataturkden kalan dverim yasaları buna musade etmez.bunu aşmak için türkçülük üzerinden hareket ederler.

Ellerine yeni bir firsat geçmişdir bu arapların ,tayip erdoğan faktörü.onunla bu durumu aşmaya çalışacaklar tabiki yine digerleri gibi hüsrana uğrayacaklar.

Siz gerçek bir türkü anlamak istiyorsanız onun arap milliyetciliğine ( islama) karşı dik duruşundan anlarsınız.

Bu günki mhp,akp ye oy veren halk yapısı turklük için deil, arapların kültür ve ırkçı yapısı burda hakim olsun diye destek verirler.

Bunu herkes bilir ama nedense dillendirmezler.

Bir mehapeliye,bir akapeliye sorun namaz kılmayan kürt nediir diye .
Cevap. ermenidir,yahudidir olacakdır.
Ne yapılmalı bu tur insana diye bir soru daha sorun
Cevap. Öldürün onu olur.

Sahtekar ,sahtekar arap milliyetciliği üzerinden kurtlere saldıran lar arapdır.

Bir türkün
Arabın camisinde,arabın tesettüründe,arabın ramazanında,arabın allahında arabın ezanında ne işi olurki?

İlahimasal
15-08-2015, 23:43
Türkiyede arap ırkçılığı halkın damarlarına kadar işlemişken
Türk ve atatürkcülerle bu kadar ugraşmalarınada hayret ediyorum

Babası hacı bir adam türk milliyetciligı yapmaz arap milliyetciliği yapar.
Ve babası gibi yaşlaninca mekkeye gider dönüncede camide bastonla kapı önünde pineklemeye mahkum olur.

Bu yapdıklarının hiç biride türk geleneğinde göreneginde yokdur.

Sahtekarlar lütfen anadoluculuk oynamasın.

İlahimasal
15-08-2015, 23:48
Bunlar türkmü ? Arapmı
http://turknews.org/wp-content/uploads/7.jpg

İlahimasal
15-08-2015, 23:56
Şimdi bu adam türkmü?
http://i.ytimg.com/vi/AcGCBfBFEUg/maxresdefault.jpg

kut
16-08-2015, 00:02
Bunlar türkmü ? Arapmı
http://turknews.org/wp-content/uploads/7.jpg

Ikisi de değil, fenotiplerine bakarsak büyük çoğunluğu Anatolid, bir kısmı da Armenoid :)

İlahimasal
16-08-2015, 00:02
Türkmü gormek istiyorsunuz. Buyrun
http://i.on5yirmi5.com/image/2009/11/10/22837.jpg

kut
16-08-2015, 00:04
Şimdi bu adam türkmü?
http://i.ytimg.com/vi/AcGCBfBFEUg/maxresdefault.jpg

Değil ama Arap da değil, fenotipi Anatolid-Alpinid karışımı, bir tarafı Balkan göçmeni olsa gerek.

kut
16-08-2015, 00:06
Türkmü gormek istiyorsunuz. Buyrun
http://i.on5yirmi5.com/image/2009/11/10/22837.jpg

Balkan Slavı + İlirian karışımı, Türk ya da Anatolid değil kesinlikle.

kut
16-08-2015, 00:13
Gaz odalarına sokmadıktan sonra ırkçı olmaz diyon yani. :)

Ben Türküm. Milliyetçi mi oldum ben şimdi? Yahu ne alakası var? Buna bir önem arzeden insan milliyetçidir. Önem arzetmeyen insan değildir.

Götü pembe falan diye çıkışma bak hemen.

Götümün resmini çekip, siteye koydurma bana!

İnsanları ırklarına göre değerlendiren ırkçı.
Milliyetine önem veren milliyetçi.
Göt rengine göre değerlendiren de götçüdür.

Ben sadece memeye bakarım. Memeciyim ben.

Mesela üstün bir meme!

http://web-images.chacha.com/images/Gallery/5864/what-are-awesome-facts-about-boobs-1295273339-may-23-2013-1-600x450.jpg

Bu ise düşük bir meme!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e4/e4/3c/e4e43c4816ed6ba3e2d3a444062cab00.jpg

Ideolojidaşız desene, ben de memeciyim :) tüm hetero erkekler aslında aynı ideolojideniz :) ama ben üstün meme Örneği olarak gösterdiğine katılmıyorum, Sağmal inek gibi ne o öyle? Süt üretim Çiftliği mi kuracağız? O kadar memeye gerek yok bence. Alttaki model bana daha yakın :)

İlahimasal
16-08-2015, 00:14
Ya o başındaki arap örtüsüsü turbanı çıkarırsın ve eşarp,tulbent,yemeni bağlarsın
Yada o bayrağı bırakırsın.
Bir koltukda iki karpuz olmaz
http://www.sacitaslan.com/f3/568_80d69.jpg

Barlas
16-08-2015, 00:26
At yar**ğına kelebek konmuş gibi aynen :D

İlahimasal
16-08-2015, 00:36
Kıvırgel milliyetci bohcalı
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJQctIj3STdTy5cloIAdorqq8q0oJ8C JnY_iBjedf8_ZfQuaxMjA
http://image.cdn.haber7.com/haber/haber7/bigmanset/devlet_bahceliden_basbakana_agir_sozler13848539660 _h1096648.jpg

Aleph
16-08-2015, 00:38
ahahah :) Söyleyelim de forum üyelerinin cinsel fantaazileri diye bir bölüm açtıralım foruma. :)

Sevgili forum

Üst kat komşum Şukufe ile sürekli balkonda karşılaşıyorduk. Üst kattan rüzgarla gelen çekici parfüm kokusu çok tahrik edici idi. Birgün şeker istemeye Şukufe'nin kapısını çaldım. Kapının deliğinden beni görmüş olmalı ki; kapıyı açtığında elbisesinin üst düğmelerini açmıştı....

http://i.capsspot.com/s/1/9/271189.jpg

İlahimasal
16-08-2015, 00:41
Kıvırgeç Milliyetci yüze konuşmaz
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2010/12/11/fft99_mf1018514.Jpeg

İlahimasal
16-08-2015, 00:43
Kanka naberr
http://d.aktifhaber.com/news/58892.jpg

Nana Buluku
16-08-2015, 12:05
Günümüzde Kürt, Türk, Japon, Alman vesaire yok, insan var.