Orijinalini görmek için tıklayınız : Darwin'den özlü sözler
"Bir insan hem Tanrı'ya hem de evrim fikrine inanabilir. Bundan şüphe edilmesi bana saçma geliyor."
"Din ve bilimin birbirinden ayrı tutulmasını pek anlayamıyorum."
"En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrı'nın varlığını inkar edecek bir ateist olmadım."
"Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum."
Nana Buluku
17-08-2015, 10:17
Bilim insanlarının dini görüşleri değil bilime yaptıkları kaktı önemlidir.
Bence:
"Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez"
Bu bilimsel bir görüştür. Ve bende buna katılıyorum. Ama sen katılmıyorsun, bence sen faydacısın, yani senin neye ihtiyacın var ? Allah'ı inkar etmeye ve bu konudaki nefretini pekiştirmeye, böylece Darwin'in bir kısmını aldın, ama hepsi seni zehirliyor sanırım. Bence onun bu görüşünü de almalısın.
Nana Buluku
17-08-2015, 10:52
Dinsiz olduktan sonrada Evrimi reddetmeye devam ettim.
Evrim Teorisi ile Allah'ın varlığını inkar edemezsin. Tanrı, bilimin konusu değil.
Darwin Tanrı'dan şüphe etmemiş görünüyor, velev ki cesaretli biri, dine aykırı olsa da bilimsel görüşlerini sunmuş, ama unutma ki bilim her zaman gelişen bir şey, ve bu fikirler (fikir sonuçta kuram, varsayım) yanlışlanabilir, bugün günümüzde Gen Bilimi diye ayrı bilim dalları, moleküler biyoloji vs çıktı. Bu bilgiler ışığında değerlendirmelerimizi güncellemeliyiz.
Bence sende Tanrı dan şüphe etme.
Hem sana göre bilim Tanrı'yı ispatlayamaz (varlığını yada yokluğunu gösteremez) ise o zaman sen neden "yok" ettin ?
İnanç mı ?
Nana Buluku
17-08-2015, 11:06
Ateizm inanç değil.
Darwin'in(ve diğer tüm bilim insanlarının) dini görüşleri beni ilgilendirmiyor.
Sen neden Süpermen yok diyorsan, bende aynı sebepten Tanrı yok diyorum.
Evrim Teorisi bilim tarihinde ki en güçlü teorilerden biri ve başka açıklama yok.
Evrimsel biyoloji, Genetik ile çelişmez.
Süpermen in kaynağı comics, ama İslam'ın kaynağı Kuran dır.
Süpermen i anlatan bir peygamber gelmedi.
İslamı anlatan geldi.
Dünyada en çok satılan veya alınan kitap Kuran'dır.
Ama süpermen comics kaçıncı ?
Bence süpermen yok, bilimsel mantığı yok. Buna dair doğru yada yanlış herhangi bir delil yok.
Tanrı var, çünkü kendini en doğru biçimde anlatmış: inanç...
Bilimsel olarak da doğa kanunları var ama bunların hiç bir şekilde bir mekanizma / sistem / product üretmediği aşikardır. İnsan bedeni ise dünyadaki en karmaşık sistemdir. Doğa kanunları bunu açıklayamaz. Eğer bir bilgisayarı doğa kanunları ile açıklayabilirsen insanı da bir nebze olsun açıklayabilirsin.
Aksi takdirde inanç ın tersini yaşarsın kısa dünya hayatında: "inkar" ı...
Açıklama sadece bir teori. Bir kanıt değil. Deney yok. Gözlemlenmiş bir türün bir başka türe dönüştüğü olay yok. Bilim ilerledikçe evrim teorisi ndek çıkmazlar artmış. Ama herşeyde evrimi görmeye çalışanlar, bir şeyi sürekli ona bağlamaya çalışmışlar.
Çelişmediğini söylemek çelişdiğini görmemekten ibarettir.
Tıpkı kendimi Galileo gibi hissettim şimdi nana, dünya dönüyor diyor kimseye anlatamıyor, çünkü ortaçağ mantalitesi var, ben de diyorum, dna evrim ile çelişiyor. Sen yok diyorsun.
Evrimi anlatan Darwin in kitabını söylüyorsun. Bugünkü modern biyolojiden bir bilgi olmayan bir kitap. Dıştan bakıyor haa bu buna benziyor o zaman ya rüzgar etti, yağmur yağdı, çakdı şimşek sonra bu oldu.
Ben hadi dinciyim Allah'ın bile yarattıklarını abra kadabra ile yaratmadığına inanıyorum, sen güya bilime inancan ama bu abrakadabra ya inanıyorsun.
Hayır ne Allah ne de Evrim "şak" diye bilinçsizce bir şey yapamaz.
Allah yaptı çünkü o bilimsel olarak uğraştı bunlara, Deneyler yaptı. Maymun ile Kendi DNA sını birleştirdi. İlk denemeleri hatalı oldu. Yıllarca uğraştı.
Evet ben dine inandığım kadar bilime inanıyorum.
Yıllarca uğraştı, ve sonuçta "insan"ı yarattı. Eksik de oldu ilk insan ama sonra yine tamamladı çalışmasını.
Kesinlikle abra kadabra yok. Kendi DNA sından azaltıp eksilterek bizi oluşturdu.