PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erken seçim - 2015

Şüpheci Dinsiz
17-08-2015, 19:11
Önceki seçim sonuçları garip (olmayan) bir şekilde tek başına veya koalisyon hükümeti kurulmasına yetmedi.

Cumhurbaşkanı, aynı zamanda parti lideri, aynı zamanda şeyhülislam, aynı zamanda eğitim-ekonomi-dış işleri-iç işleri ve saymadığım bir dolu işlerden sorumlu zat, tek yetkili olamayacağı hiç bir formüle olur vermedi.

Yetmezmiş gibi, ülkeyi iç savaşın eşiğine getirdi.

Erken seçim ne işe yarayabilir? Muhtemelen 1-2 puan oynamalarla öncekine yakın oy oranları elde edilecek. Bu, malum zatın beklentilerini karşılayacak mı? Sanmıyorum. O halde nedendir bu erken seçimde diretme?

Muhtemelen ülkeyi tümden veya Doğu/Güneydoğu'yu OHAL durumuna, belki de sıkı yönetim durumuna sokarak, silahların gölgesinde seçim yaptırmak, HDP'ye gidecek oyları devşirmek peşinde.

Veya, basitçe zorla/darbe ile istediğini alacak.

Meşruluğu umurunda değil, çünkü asker-polis-yargı elinde.

Paralel evrendeki Mürkiye'den bahsediyorum elbette.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler

Kurdistannn
17-08-2015, 19:13
Gücünü kaybettiğinde başına ne geleceğini biliyor.

Ya iktidar olacak ya da iç savaş çıkartacak.

Şüpheci Dinsiz
17-08-2015, 20:44
Dikkat ettiniz mi?

Cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini geç verdi.
AKP ciddi ciddi koalisyon yapacakmış gibi CHP'yi, MHP'yi ve kamuoyunu oyaladı.
45 günlük hükümet kurma süresi 23 Ağustos'ta doluyor.
AKP genel başkanı Davutoğlu, hükümet kurma görevini 20 Ağustos'ta iade edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini CHP'ye aynı gün verse bile, ki hiç böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum, geriye 2 gün kalıyor.

Müthiş bir orta oyunu.
Buradan erken seçime oy devşirilir mi? Halkın %60'ını ne biçim dolandırdık mı diyecek? Sanmıyorum.

--/--

Bir de Almanya'nın ve ABD'nin patriotları geri çekme meselesi var. Adamlar "iyice zıvanadan çıktı bu, başımıza bir iş getirmesin" diye düşünmüş olmasınlar?

Dialectics
17-08-2015, 20:55
Sanıyorlar ki "ülkenin düzlüge çıkması için AKP tek başına iktidar olmali" algısı yaratıyorlar toplumda...

Ama sanki giderek iş "AKP gitmeden bu ülke düzlüge çıkmaz" algısına dönüşüyor gibi.

postalmarx
17-08-2015, 22:41
Yetmezmiş gibi, ülkeyi iç savaşın eşiğine getirdi.

Benim bildiğim Suruç'ta bombayı AKP değil IŞİD patlatmıştı. Ne diye bombayı AKP patlattı gibi konuşuluyor?

"AKP'nin işine yarıyor o zaman AKP patlatmıştır" gibi bir mantıktan mı ibaret bu zannın temeli? Biraz ucuz değil mi? Yani bu çok büyük bir iddia. Bu kadar uyduruk temeller üzerinde durabilir mi bu? AKP'nin nasıl işine yaradığı da meçhul tabi. MHP'liler AKP'ye mi oy vercekmiş şimdi?

Başkası da der ki IŞİD bombası en çok IŞİD'in işine yaradı. İşte PKK ile savaşıyorlardı şimdi PKK'ya Türkiye'de ikinci bir cephe açtırdılar. Türkiye şimdi PKK'yı bombalıyor. IŞİD'in düşmanı zayıflamış oluyor. Mesela.

Cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini CHP'ye aynı gün verse bile, ki hiç böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum, geriye 2 gün kalıyor.

Müthiş bir orta oyunu.

CHP sanki bir CHP-MHP-HDP koalisyonu mu kuracak? Böyle birşeye imkan var mı sence? MHP, AKP ile bile koalisyon kurmadı, CHP ile hiç kurmaz. HDP'lilere selam bile vermiyorlar.

Tamam yapılan belki bir ayıptır ama sanki CHP'nin koalisyon kurma şansı varmış da elinden alınıyormuş gibi de konuşmamak lazım. Bilmeyen biri duysa inanır buna. Demagoji bu.

Bir de Almanya'nın ve ABD'nin patriotları geri çekme meselesi var. Adamlar "iyice zıvanadan çıktı bu, başımıza bir iş getirmesin" diye düşünmüş olmasınlar?Benim bildiğim o patriotlar İran'a ve Rusya'ya karşı getirilmişti. İran'la müzakere sağlandı, demek ki Rusya ile de aralarını düzeltmek istiyorlar. Başka bir manası olduğunu sanmıyorum.

Muhtemelen ülkeyi tümden veya Doğu/Güneydoğu'yu OHAL durumuna, belki de sıkı yönetim durumuna sokarak, silahların gölgesinde seçim yaptırmak, HDP'ye gidecek oyları devşirmek peşinde.Doğuda seçimler zaten silahların gölgesinde yapılıyor uzun zamandır. PKK köylere gidiyor, "buradan bir tane farklı oy çıkarsa bittiniz siz" diyorlar. Bu şekilde oluyor.

Kurdistannn
18-08-2015, 00:34
Doğuda seçimler zaten silahların gölgesinde yapılıyor uzun zamandır. PKK köylere gidiyor, "buradan bir tane farklı oy çıkarsa bittiniz siz" diyorlar. Bu şekilde oluyor.
Kim uyduruyor bunları?
Ben İzmirde gidip oyumu HDP ye verdim, mitingede gittim ,onbinlerce insan mitingdeydik.
Kimse bize baskı yapmadı. Doğu zaten HDP nin. Kendi adamlarına niye baskı yapsınlar.

İstisnalara birşey demem ama genel itibari ile insanlar gönüllü verdiler. İstanbulda MHP yi geçti HDP.
Bu insanlar baskı ile mi oy verdiler.

HDP nin aldığı oyu çekemeyen godoş tayfasının haberlerine itibar etmeyin.

Aleph
18-08-2015, 00:49
Doğuda seçimler zaten silahların gölgesinde yapılıyor uzun zamandır. PKK köylere gidiyor, "buradan bir tane farklı oy çıkarsa bittiniz siz" diyorlar. Bu şekilde oluyor.
AKP yüksek oy alınca bunu makarnaya bağlayan zavallı solcuların düştüğü duruma düşüyorsunuz bu argümanı ileri sürerek..

2011 ve 2015 seçimlerini kıyaslarsanız bu argümanın çok zayıf ve mantık dışı olduğunu görürsünüz..

postalmarx
18-08-2015, 08:29
Kim uyduruyor bunları?
Ben İzmirde gidip oyumu HDP ye verdim, mitingede gittim ,onbinlerce insan mitingdeydik.
Kimse bize baskı yapmadı. Doğu zaten HDP nin. Kendi adamlarına niye baskı yapsınlar.

"Doğu zaten HDP'nin" değil. Kürt oylarına bakarsan geçmiş senelerde Kürtler'in oylarının sadece %40'ı Kürt partisine gitmiştir. %60 diğer partilere, özellikle AKP'ye oy gitmiştir.

"Kendi adamlarına niye baskı yapsınlar", çünkü adam kendisi zorba birisi.

Batı'da insanlar gönüllü verdiler ama Doğu'da herkesin gönüllü verdiğini sanmıyorum.

blackwater
18-08-2015, 09:21
Siyasal islamcılar demokrasiyi araç olarak kullanarak devlet gücünü ellerine aldılar. Kendilerine karşı herhangi bir tehdit kalmadığından emin olduklarında da demokrasiyi bitirmek için çalışmalara başladılar.

Seçimle başa geldim diyen eli uzun adam Türkiye'nin yönetim şekli fiilen değişmiştir diyerek kendisinin seçilmesini sağlayan düzeni kaldırıyor.

Düşüncem o dur ki fazla özgürlük ve demokrasi iyi bir şey değilmiş. Cehaletten ve cahil halktan gücünü alan Siyasal islamcıların kafaları ezilmeliydi.

Onlara tanınan özgürlük ve demokratik haklar gün geldi bizim özgürlüğümüzün ve demokratik haklarımızın elimizden alınmasına neden oldu.

45 günlük süreyi görevi CHP'ye vermeden bitirmek için 50 takla aran sözde demokratlar kafalarının IŞİD kafasından farkı olmadığını daha kaç kez kanıtlayacaklar.

Yıllar sonra bu günleri torunlarıma anlatırken Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana nasıl ihanet ettiğine vurgu yapacağım. 200 tane üniformalı hapiste yatınca Cumhuriyeti teslim ettiler. Kağıttan kaplan bile olamadılar.

postalmarx
18-08-2015, 09:43
Siyasal islamcılar demokrasiyi araç olarak kullanarak devlet gücünü ellerine aldılar. Kendilerine karşı herhangi bir tehdit kalmadığından emin olduklarında da demokrasiyi bitirmek için çalışmalara başladılar.

Seçimle başa geldim diyen eli uzun adam Türkiye'nin yönetim şekli fiilen değişmiştir diyerek kendisinin seçilmesini sağlayan düzeni kaldırıyor.

Düşüncem o dur ki fazla özgürlük ve demokrasi iyi bir şey değilmiş. Cehaletten ve cahil halktan gücünü alan Siyasal islamcıların kafaları ezilmeliydi.

Onlara tanınan özgürlük ve demokratik haklar gün geldi bizim özgürlüğümüzün ve demokratik haklarımızın elimizden alınmasına neden oldu.

45 günlük süreyi görevi CHP'ye vermeden bitirmek için 50 takla aran sözde demokratlar kafalarının IŞİD kafasından farkı olmadığını daha kaç kez kanıtlayacaklar.

Yıllar sonra bu günleri torunlarıma anlatırken Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana nasıl ihanet ettiğine vurgu yapacağım. 200 tane üniformalı hapiste yatınca Cumhuriyeti teslim ettiler. Kağıttan kaplan bile olamadılar.

İşte bu ülkenin bir süredir göremediğimiz eski Kemalist akıl hastalıklı zihniyetini bize tekrar hatırlatan enteresan bir yazı. Nerelerden geldiğimizi unutmayalım.

Ülke öyle bir akıl hastalığında yaşıyordu ki. Bu adamlar kendilerinden başka kimseyi konuşturmuyorlardı. Haliyle bu yukarda görülen bariz çelişkili lafları yıllarca söyleyegeldiler. Çelişkili ama kimse çıkıp "çelişkili" de diyemiyor. Bu ülke böyle akıl hastası oldu.

Adam "demokrasiyi bitiriyor bu islamcılar" diyor, sonra da "kafalarını ezmekten" bahsediyor!!! "Asker de kağıttan kaplanmış be, bi gelip şunları ezmedi" diyor. Ki bu skandal lafı bir CHP milletvekili söylemişti.

Öğreniyoruz ki bu "siyasal islamcılar"dan önce bu ülkede "fazla demokrasi ve özgürlük" varmış! Mesela siyasal islamcıların veya kürtlerin partilerini iki senede bir kapatınca, yüksek yargıda kendi ideolojilerinde adamlarla kadrolaşıp ele geçirince, yüksek rütbeli askerlerde gene kendi ideolojileriyle kadrolaşınca, ve meclisi ve toplumu sürekli aba altından sopa ile korkutarak, müdaheler ederek, "balans ayarı" vererek ülkeyi yönettikleri dönemde "fazla demokrasi ve özgürlük" varmış.

Şimdi de "özgürlük ve demokratik hakları" ellerinden alınmış! Sanırım ellerinden gidden hakları şu şekilde: Siyasette ideolojik imtiyaz sahibi olup tekel kurmak, tek söz sahibi olmak, kimin kamusal alana girip kimin giremiyeceğine karar verebilmek, yüksek yargıda kadrolaşmak, müfredatta kendi ideolojisini yazmak, siyasal farklı fikir olursa partilerini kapatmak, olmuyorsa sadece kendi ideolojilerinin bekçisi olan asker eli ile meclise darbe yapmak. Bunun gibi heralde. Büyük bir zulüm, eşi benzeri görülmemiş bir haksızlık.

Kurdistannn
18-08-2015, 09:57
"Doğu zaten HDP'nin" değil. Kürt oylarına bakarsan geçmiş senelerde Kürtler'in oylarının sadece %40'ı Kürt partisine gitmiştir. %60 diğer partilere, özellikle AKP'ye oy gitmiştir.

"Kendi adamlarına niye baskı yapsınlar", çünkü adam kendisi zorba birisi.

Batı'da insanlar gönüllü verdiler ama Doğu'da herkesin gönüllü verdiğini sanmıyorum.
Zorba olan birisi varsa, o da malum diktatör olan kişidir.
İstediği seçim sonuçları çıkmayınca ortalığı kan gölüne çevirdi.

Sandığa müdahale budur işte.

Ayrıca AKP ye oy veren Kürt seçmen, aslında döndü.
Doğuda belli iller her zaman HDP düşüncesinin kalesi idi.

Şimdi HDP tek başına kaldı o illerde. Bunu hazmedemeyen demokrasi düşmanı AKPliler de, kendi diktatörlüklerini ve sandık manipülasyonlarını unutturmak için, akılları sıra HDP ye b.k atacaklar.

Biz hırsızlığı da AKP de gördük, baskıyı da AKP de gördük, diktatörlüğü de AKP de gördük.

postalmarx
18-08-2015, 11:18
Zorba olan birisi varsa, o da malum diktatör olan kişidir.
İstediği seçim sonuçları çıkmayınca ortalığı kan gölüne çevirdi.

Ortalığı kim kan gölüne çevirdi? Suruç'ta IŞİD bomba patlatıyor vatandaş ölüyor, "misilleme olarak" PKK askere polise saldırıyor, iş makineleri yakıyor, yol kesiyor araç yakıyor, doğalgaz boru hattı patlatıyor. Yani nasıl bir bağlantı var? Ne alaka?

Eğer ki Suruç'taki bombayı AKP patlattı diyorsan bunu açıkça söyle, delillerini de sun. Belki haklısındır beni de ikna edersin.

Hem AKP veya Tayyip sorumluysa bile niye polis asker ölüyor, vatandaşın malı tahrip ediliyor? Nasıl bir bağlantı var burada?

blackwater
18-08-2015, 11:36
Ülkenin geldiği ve gitmekte olduğu durumdan memnunsan sorun yok.

Şizofren, Narsist, Yobaz biri gelir Cumhuriyetin 80 yıllık kazanımlarını çöpe atar.

Eskiden mükemmel değildik belki haklısın ama eskiyi mumla arar olduk bu konuda da ben haklıyım. Eskiden hiç olmazsa hukuk önünde insanlar daha eşitti. Şimdi tayyip'i hırsızlığından, yolsuzluğundan dolayı yargılayamıyorsun bile.

Bu durumdan memnunsan hastalıklı kafa tabiri senin için daha uygun.

İşte bu ülkenin bir süredir göremediğimiz eski Kemalist akıl hastalıklı zihniyetini bize tekrar hatırlatan enteresan bir yazı. Nerelerden geldiğimizi unutmayalım.

Ülke öyle bir akıl hastalığında yaşıyordu ki. Bu adamlar kendilerinden başka kimseyi konuşturmuyorlardı. Haliyle bu yukarda görülen bariz çelişkili lafları yıllarca söyleyegeldiler. Çelişkili ama kimse çıkıp "çelişkili" de diyemiyor. Bu ülke böyle akıl hastası oldu.

Adam "demokrasiyi bitiriyor bu islamcılar" diyor, sonra da "kafalarını ezmekten" bahsediyor!!! "Asker de kağıttan kaplanmış be, bi gelip şunları ezmedi" diyor. Ki bu skandal lafı bir CHP milletvekili söylemişti.

Öğreniyoruz ki bu "siyasal islamcılar"dan önce bu ülkede "fazla demokrasi ve özgürlük" varmış! Mesela siyasal islamcıların veya kürtlerin partilerini iki senede bir kapatınca, yüksek yargıda kendi ideolojilerinde adamlarla kadrolaşıp ele geçirince, yüksek rütbeli askerlerde gene kendi ideolojileriyle kadrolaşınca, ve meclisi ve toplumu sürekli aba altından sopa ile korkutarak, müdaheler ederek, "balans ayarı" vererek ülkeyi yönettikleri dönemde "fazla demokrasi ve özgürlük" varmış.

Şimdi de "özgürlük ve demokratik hakları" ellerinden alınmış! Sanırım ellerinden gidden hakları şu şekilde: Siyasette ideolojik imtiyaz sahibi olup tekel kurmak, tek söz sahibi olmak, kimin kamusal alana girip kimin giremiyeceğine karar verebilmek, yüksek yargıda kadrolaşmak, müfredatta kendi ideolojisini yazmak, siyasal farklı fikir olursa partilerini kapatmak, olmuyorsa sadece kendi ideolojilerinin bekçisi olan asker eli ile meclise darbe yapmak. Bunun gibi heralde. Büyük bir zulüm, eşi benzeri görülmemiş bir haksızlık.

Bedevi
18-08-2015, 11:40
Ortalığı kim kan gölüne çevirdi? Suruç'ta IŞİD bomba patlatıyor vatandaş ölüyor, "misilleme olarak" PKK askere polise saldırıyor, iş makineleri yakıyor, yol kesiyor araç yakıyor, doğalgaz boru hattı patlatıyor. Yani nasıl bir bağlantı var? Ne alaka?

Bir bakıma Türklerin HDP'ye verdiği her oy, kendilerine mermi, mayın ve bomba olarak geri dönüyor.

Dialectics
18-08-2015, 12:01
Bir bakıma Türklerin HDP'ye verdiği her oy, kendilerine mermi, mayın ve bomba olarak geri dönüyor.

Bu dediğin sindirme politikasıdır. Tıpkı AKP li milletvekillerinin dediği "Ölen şehitlerde HDP ye oy verenlerin vebali var" mantığının uzantısıdır.

12 senedir bitmeyen çözüm süreci ne oldu da bir anda bitti? Bugün çözüm sürecini bitiren yeter nedenler misliyle gecmiste gerceklesti. Zamanında bu AKP sevdalıları Öcalanı nasıl savunmuş buyrun izleyin:

https://youtu.be/d7Wx-qXJuWU

Bedevi
18-08-2015, 12:20
Bu dediğin sindirme politikasıdır. Tıpkı AKP li milletvekillerinin dediği "Ölen şehitlerde HDP ye oy verenlerin vebali var" mantığının uzantısıdır.

HDP, PKK'nın siyasi kolu olarak, Kürt çıkarlarını gözetmek ve politik mecrada savunusunu yapma amacıyla kurulmuş bir siyasi partidir. HDP'nin bazı sol, femininst ve çevreci marjinal gruplar ile ittifak kurması da söz konusu partinin bu ''milliyetçi'' karakterini perdeleyememektedir.HDP'nin bir Öcalan projesi olduğunu, bizzat kendisi ifade etmiş ve Mahir Çayan'ın kendisine bıraktığı mirası HDP'ye verdiğini söylemiştir.

Peki bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı'nın suçu nedir? Ülkesini ve halkını savunmak mı? Sorarım size hangi bağımsız ülke, kendisini tehdit eden bir silahlı terör yapılanmasının varlığına müsamaha gösterir? Sırf Erdoğan karşıtlığı sebebiyle bölücü bir terör örgütünün fedailiğine soyunacak kadar milli bilincinizi kaybetmiş, soysuzlaşmışsanız Sayın Cumhurbaşkanı'nı suçlamak yerine, kendi çürümüş zihniyetiniz ve kişiliğiniz için bir özeleştiri vermeniz daha yerinde olacaktır.

Ezan dinmez, bayrak inmez!

Durmak yok, yola devam!

nrupg0SCMB8

postalmarx
18-08-2015, 12:55
Ülkenin geldiği ve gitmekte olduğu durumdan memnunsan sorun yok.

Ben durumdan memnunum demedim.

Ama CHP bu ülkeye hiçbirşey vermedi. Hala da bir umut ışığı görülmüyor.

Demokratik reformları onların AKP'ye dayatması lazımken durum tam tersi 13 senedir. Bu nasıl sol partiymiş ki?

Kusura bakma. Bu ülkenin demokratlarını AKP'ye muhtaç edenler utansın.

Dialectics
18-08-2015, 13:00
HDP, PKK'nın siyasi kolu olarak, Kürt çıkarlarını gözetmek ve politik mecrada savunusunu yapma amacıyla kurulmuş bir siyasi partidir. HDP'nin bazı sol, femininst ve çevreci marjinal gruplar ile ittifak kurması da söz konusu partinin bu ''milliyetçi'' karakterini perdeleyememektedir.HDP'nin bir Öcalan projesi olduğunu, bizzat kendisi ifade etmiş ve Mahir Çayan'ın kendisine bıraktığı mirası HDP'ye verdiğini söylemiştir.

Peki bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı'nın suçu nedir? Ülkesini ve halkını savunmak mı? Sorarım size hangi bağımsız ülke, kendisini tehdit eden bir silahlı terör yapılanmasının varlığına müsamaha gösterir? Sırf Erdoğan karşıtlığı sebebiyle bölücü bir terör örgütünün fedailiğine soyunacak kadar milli bilincinizi kaybetmiş, soysuzlaşmışsanız Sayın Cumhurbaşkanı'nı suçlamak yerine, kendi çürümüş zihniyetiniz ve kişiliğiniz için bir özeleştiri vermeniz daha yerinde olacaktır.

Ezan dinmez, bayrak inmez!

Durmak yok, yola devam!

Sn. C.baskanın ülkesinin degil kendi koltugunun çıkarlarını savunmaktadır. Bu güneş kadar çıplak bir gerçektir. Ülke ekonomik olarak, siyasal olarak, toplumdaki kutuplaşma olarak, dış ülkelerdeki prestij olarak, is kazaları, egitim, kadin haklari her alanda gerilemistir. Kaldi ki Pkk 12 sene önce bitme noktasina getirilmisken çözüm sürecini ilan eden, askeri etkisizlestiren, ergenokon ve balyoz gibi dosyaların acilmasina onay vererek degerli bazi komutanlarin da ordudan tasfiyesine yol veren ayni zattir. Simdi sorarim sana simdi ülke cikarlarini savunuyorda o zamanlar kimin çıkarını savunuyordu?

40 gündür memleket oyalaniyor. Böyle bir koalisyon arayisi tarihte yok. Daha ancak bu aksam güya görev iade edilecek. Bakalim senin ülke çıkarlarını savunan c.baskanin görevi Kilicdarogluna verebilecek mi...

Ayrıca ezanlar da dinmeli. Alarmlı saat diye bisey var. Herkeste akıllı telefon var.

Dialectics
18-08-2015, 13:15
Ben durumdan memnunum demedim.

Ama CHP bu ülkeye hiçbirşey vermedi. Hala da bir umut ışığı görülmüyor.

Demokratik reformları onların AKP'ye dayatması lazımken durum tam tersi 13 senedir. Bu nasıl sol partiymiş ki?

Kusura bakma. Bu ülkenin demokratlarını AKP'ye muhtaç edenler utansın.

Artık dengeye gelindi. Millet bu muhafazakarların ne melem oldugunu gördü. Sistemi de degistirdik diyerek zaten herhangi bir süpheye yer de birakmadilar. 90 yildir degismeyen amac belli, maksat belli. Kendi agizlarindan söyleyecek olursak demokrasi filan birer arac idi. Bir yere kadar bindiler o trene , yeri gelince de indiler.

Sen de artik insen iyi olur. Sol partilere camur atarak AKP nin demokratiksizliklerine ilimlilik kazandirma cabasi bu saatten sonra yandasliga girer. Ki bir yandasin da demokrasi edebiyati yapmasi abesle istigal olur.

postalmarx
18-08-2015, 13:29
Sn. C.baskanın ülkesinin degil kendi koltugunun çıkarlarını savunmaktadır. Bu güneş kadar çıplak bir gerçektir.

Ülke;

ekonomik olarak,
siyasal olarak,
toplumdaki kutuplaşma olarak,
dış ülkelerdeki prestij olarak,
is kazaları,
egitim,
kadin haklari

her alanda gerilemistir.

Bu yaptığın iddia o kadar büyük bir iddia ki. Bunların her biri için kitap yazılır. Ve dediğin doğruysa bu çok önemli birşey. Böyle yazıp geçemezsin. Bunu temellendirebilir misin? Öyle tek tük örnekle demagojiyle değil. Böyle istatistik veriler karşılaştırmalar falan var mı paylaşabileceğin kısa kısa? Yani bu kadar emin konuştuğuna göre araştırmışsındır heralde. Bak her bir konuda bir uzmanın (siyasal bilimler veya sosyoloji hocaları olur, veya ağırlığı olan bir entelektüel olur, dediğin konulardan birine adanmış ve istatistik tutan bir devlet kurumu veya STK olur) kısaca dediğin şekildeki görüşünü de getirsen kabul.

Kaldi ki;

Pkk 12 sene önce bitme noktasina getirilmisken [bitirmeyip?]
[3 sene önce?] çözüm sürecini ilan eden,
askeri etkisizlestiren,
ergenokon ve balyoz gibi dosyaların acilmasina onay vererek degerli bazi komutanlarin da ordudan tasfiyesine yol veren

ayni zattir.

İlk iki konuda zannetmiyorum uzmanların bu kadar kesin öyle veya böyledir diye bir konsensüste anlaşacaklarını. Bu konu çok anlaşılması zor, devletin zaten bize fazla bir bilgi de vermediği, ve herkesin farklı bir şey söylediği bir konu. Sen nasıl da bu kadar eminsin? Yani ima ettiğin şey de çok vahim. Tartışılmadan, delilleri değerlendirilmeden direk kabul edilmeli mi bu dediğin sence?

Diğer iki madde için de şunu sormak istiyorum. Asker etkisizleştirildi derken, yani siyasette mi demek istiyorsun, yoksa terörle mücadelede mi? Birincisi ise, asker siyasette önceden etkili imiş de bu elinden mi alınmış demek istiyorsun? İkincisiyse, bu çok vahim bir iddia. Bunu yapanın ne gibi bir amacı olabilir?

postalmarx
18-08-2015, 13:31
Artık dengeye gelindi. Millet bu muhafazakarların ne melem oldugunu gördü. Sistemi de degistirdik diyerek zaten herhangi bir süpheye yer de birakmadilar. 90 yildir degismeyen amac belli, maksat belli. Kendi agizlarindan söyleyecek olursak demokrasi filan birer arac idi. Bir yere kadar bindiler o trene , yeri gelince de indiler.

Sen de artik insen iyi olur. Sol partilere camur atarak AKP nin demokratiksizliklerine ilimlilik kazandirma cabasi bu saatten sonra yandasliga girer. Ki bir yandasin da demokrasi edebiyati yapmasi abesle istigal olur.

Sol parti mi? Hangi sol parti? Nerede?

Dialectics
18-08-2015, 13:41
Bu yaptığın iddia o kadar büyük bir iddia ki. Bunların her biri için kitap yazılır. Ve dediğin doğruysa bu çok önemli birşey. Böyle yazıp geçemezsin. Bunu temellendirebilir misin? Öyle tek tük örnekle demagojiyle değil. Böyle istatistik veriler karşılaştırmalar falan var mı paylaşabileceğin kısa kısa? Yani bu kadar emin konuştuğuna göre araştırmışsındır heralde. Bak her bir konuda bir uzmanın (siyasal bilimler veya sosyoloji hocaları olur, veya ağırlığı olan bir entelektüel olur, dediğin konulardan birine adanmış ve istatistik tutan bir devlet kurumu veya STK olur) kısaca dediğin şekildeki görüşünü de getirsen kabul.

İlk iki konuda zannetmiyorum uzmanların bu kadar kesin öyle veya böyledir diye bir konsensüste anlaşacaklarını. Bu konu çok anlaşılması zor, devletin zaten bize fazla bir bilgi de vermediği, ve herkesin farklı bir şey söylediği bir konu. Sen nasıl da bu kadar eminsin? Yani ima ettiğin şey de çok vahim. Tartışılmadan, delilleri değerlendirilmeden direk kabul edilmeli mi bu dediğin sence?

Diğer iki madde için de şunu sormak istiyorum. Asker etkisizleştirildi derken, yani siyasette mi demek istiyorsun, yoksa terörle mücadelede mi? Birincisi ise, asker siyasette önceden etkili imiş de bu elinden mi alınmış demek istiyorsun? İkincisiyse, bu çok vahim bir iddia. Bunu yapanın ne gibi bir amacı olabilir?

Ekonomik olarak Türkiye dünya siralamasinda Akp iktadari boyunca bir sıra gerilemistir. Issizlik oraninda cok önemli bir degisiklik olmamistir. Dunya gelismislik endeksinde en az 10 sira geriledik. Yillardir orta direk tuzagindayiz. GSMH yerinde sayiyor. Hepsini arastirabilirsin.

Siyasi kutuplasma had safhada. Yabanci gazeteler Turkiye de olasi bir ic savastan bahsetmeye basladi. C.baskani aradaki kutuplasmadan dolayi muhalefet liderleri ile bir araya gelemiyor. C.baskani anayasaya aykiri davraniyor. Hepsi asikar.

Turkiyede her gün 4 isci ölüyor. Akp döneminde kadin siddeti istatistiklerle de onayli sekilde artti. Akp döneminde egitim sisteminin delik desik oldugu, okula gitmeyi birakanlarin sayisinda artis oldugu, sinavlardaki hileler vb. hepsi belgeli.

Çözüm sürecinin ilan edildigi tarihlerde Pkk nin ne kadar köseye sıkısmıs oldugu ile ilgili cesitli komutanlarin yazilari var. Bulup paylasirim. Ergenekon dosyasi patlak verdiginde kibrista petrol arama faaliyetlerine basliyordu rumlar ve buna itiraz eden ne kadar komutan varsaergenokon ile tasfiye edildi. Bunlari elbette bir tarafimdan uydurmuyorum hepsini iddia eden calismalar var. Ikna olmak icin kaynak yeterli ise paylasacagim.

inferno
18-08-2015, 13:41
Erken seçim kısaca, bu ülkenin Cumhur başkanının, mevcut hükümetinin, Meclis üyelerinin, muhtemel muhalefet partilerinin halka "Ne biçim oy kullanıyorsunuz ulan bir kere daha kullanın" demesidir.

postalmarx
18-08-2015, 14:01
Dialectics, tamam bir giriş yaptın. Ama sadece daha çok iddialar sallıyorsun. "Böyle deniyor, bunu herkes biliyor" falan delil değildir. Ben her iddiaya delil istiyorum. Özellikle bu verdiğin konularda istatistik deliller önemlidir. Bugün şart değil, ufak bir çalışma yap, hem herkes de okur, faydalanırız. Ciddi birşey yap. Ben açık fikirliyim. Belki de haklısındır. Ama şu an dediklerinin Sözcü gastesinin standart yalan propaganda tekerlemesi olduğunu düşünüyorum kusura bakma. Yani "herşeyde" de geri gitmemişizdir. Buna imkan var mı? Hayır, sadece bir yalan.

Ben bu arada bu seçimde AKP'ye oy vermedim onu da söyleyim. HDP'ye oy vermiştim barajı geçsin diye. Ama sonuçtan memnun değilim. HDP terörle arasında mesafe koyamadı kendine oy verenleri de rezil etti. Hükümet de kurulamadı. Bir daha zor.

Kurdistannn
18-08-2015, 16:21

Eğer ki Suruç'taki bombayı AKP patlattı diyorsan bunu açıkça söyle, delillerini de sun. Belki haklısındır beni de ikna edersin.

Hem AKP veya Tayyip sorumluysa bile niye polis asker ölüyor, vatandaşın malı tahrip ediliyor? Nasıl bir bağlantı var burada?
Düne kadar İŞİD e sempati besleyen AKP liler sorumludur burada elbette.
Akılları sıra ESADı devireceğiz diye, ne kadar islamcı terörist grup varsa destek oldular.
Reyhanlıda patlama oluyor, ölen sünni vatandaşlarımız diyor Erdoğan..Patlamada öleni bile alevi-sünni diye ayırıyor.
MİT tırlarında yakalanan silahları unutmadık...Bunlar ya ÖSO ya İŞİD e giden silahlar. Her iki grupta terörist.

Dahası tüm bunlara rağmen halen İŞİD e, İŞİD diyemeyen AKP sorumludur herşeyden.
Akılları sıra bu islamcı gruplar aracılığıyla ESADı devireceklerdi.

Şeytan bile AKPlilerin yanında melek kalır.
PKK mevzusu ayrı konu. PKK nın o eylemleri yapması, fitili ateşleyen AKP ve İŞİD i masum yapmaz.
Birçok İŞİDlinin Türkiyede tedavi gördüğü, ölenlerin üstünde ise Türk pasaportları ve Türkiyeden silah aldıkları ortaya çıktı.
MİT nasıl çalışıyorsa, ülkesine girip çıkan bu kadar teröristi görmezden geliyor.
AKP nin görmezden gel emri olmasın sakın :) Ya da tarihin en beceriksiz MİT e sahibiz:)

Onu geçtim, 3-4 yaşındaki çocuk bile AKP nin sorumsuzluğunun bu olaylara sebep olduğunu bilir.

Şüpheci Dinsiz
19-08-2015, 18:20
Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini CHP'ye vermeyeceği anlaşıldı. Vermeme gerekçesi olarak CHP'nin kaçak saraya gitmemesini gösteriyor. Yaptığı elbette hukuka aykırı, ama guguka aykırı değil.

Sol.org.tr (http://haber.sol.org.tr/turkiye/erdogandan-chpye-rest-bestepenin-yolunu-bilmeyenlerle-vakit-kaybedecek-halimiz-yok-126797)

Erdoğan'dan CHP'ye rest: Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle vakit kaybedecek halimiz yok

[...]
O aydın geçinenlere, köşe yazarlarına sesleniyorum; Devletin size kkarşı bir yükümlülüğü yoktur, sizin kaleminizden damlayan mürekkep değil kandır. Bu mesele kesinlikle taviz meselesi değildir. Bu mesele demokrasi, haklar ve özgürlükler meselesidir. Bu meselenin gelecek, tarih, birlik ve beraberlik duygusuyla çözülebileceğine inanıyorum.

Hükümet kurma görevini verdiğim Sayın Başbakan koalisyon görüşmelerinden netice alamadı ve dün görevi iade etti. Kendi başarısızlıklarının faturasını şahsıma kesmeye çalışanlar beyhude uğraşıyor.

Hükümet kurma çalışmalarını anayasal çerçeve içinde yürütmeye devam ediyorum. Ülkemizde bir kısım ülkenin önündeki sorunları bırakarak şahsımı tartışıyor. Onlara sizin bu ülkede dikili bir ağacınız, yaptığınız bir eser var mı sormak lazım."Bilali ver iktidarı al" bu ne çirkin bir yaklaşımdır. Oğlum yolsuzluk yapmışsa bunun cezasını yargı verecektir. Evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey de olamaz.

Türkiye'de hükümet kurma çalışmalarının halkımın benimsediği bir yola gittiğini halkım çok iyi görüyor ve bunun hesabını soracak. Sen neden sorumluluğu yüklenmekten kaçıyorsun? Ufukları Beştepe'yle uğraşmak olanların milletimizin derdine derman olacak bir yaklaşım göstermeleri mümkün değildir. Şahsım üzerinden millete hakaret eden bu anlayış her zaman kaybedecek. Bu millet kaçıp gidenleri çok gördü. Beştepe'nin adresini bilmeyenle vakit geçirecek halimiz yok.Siyaseti ilkokul müsameresi seviyesinde götürenlerin bu ülkenin sorunlarına getireceği hiçbir çözüm yoktur.

spartacus
19-08-2015, 21:30
Ben bu arada bu seçimde AKP'ye oy vermedim onu da söyleyim. HDP'ye oy vermiştim barajı geçsin diye. Ama sonuçtan memnun değilim. HDP terörle arasında mesafe koyamadı kendine oy verenleri de rezil etti. Hükümet de kurulamadı. Bir daha zor.
Fakat terörle arasına(gerçekten terör için örgütlenmiş bir yapıyla) mesafe koyamayan başka bir parti, 3 dönem hükümet oldu ve dahi cumhurbaşkanlığına kadar gitti...

O derecedeki İŞİD'e sonuç dedi, halbuki o coğrafya da İŞİD sonuç olarak değerlendirilecek bir yapı değildi(bu şekilde değrlendirilebilir yapıalr ise zaten İŞİD'den evvel mevcuttu), tepeden kurulan bir yapıydı ve geçmiş hiç bir kitle bağı bulunmuyordu, Hazır "El Kaide" ilişkilerinden demlendi vs, yani teknik ayrıntılar temelinde inşa edilmişti... Ortadoğu'nun İsrail yenilgisi sonrası İsrail-ABD'nin stratejik önderlikte rol aldığı farklı bir devlet ve toplum-yapılaşması projesiyle geriye dönüşün hayli uzun zamana yayılmış etkileri de önemli bir etkendi(dine, mezhebe dayalı, tüm dünyaya karşı duyarsız ve bilinçsiz, afyonlu toplum projesi)... Dileyen ilgili ülkelerin tarihine şöyle bir göz atabilir ve tabi toplumlarının da yaşam biçimi, eğitim ve bilinç düzeyine, kırılma ne zaman olmuş buna da bakılabilir(İsrail yenilgisinin hemen sonrası ilk hedef alınan laikliktir). Şu anda sadece 1 ülke kaldı uyum göstermeyen, orasıda Suriye ve Suriye toplumunda değişen istem ve talepler çığ gibi büyüdü, artık kitleler eskisi gibi çağdaş bilinci istemiyor, iyi bir yaşam da istemiyor, sadece subjektif kahramanlarının şanı yürüsün, cennet garantilensin, Allah'ın buyrukları yönetsin gibi tamamen kendisine-çevresine karşı yabancılaştığı ideolojik bir potada eritiliyor. Çünkü bu süreğen biçimde enjekte edildi, bu ister bazı destekli örgütlenmeler eliyle olsun isterse yayılan inanç-anlayış ile olsun... Sonuç olarak her toplum hakettiği gibi yönetiliyor çünkü irade ve güç ellerinde iken bilinç öte tarafta kalıyor ve bir kaç etiketin siyasileştirmesine bağlı birer ayfyonik kula döndürülüyor, arada bazıları da işte Üsküdar'ı geçiyor ve tabi afyonlu olmadıkları için yönetime de talip oluyorlar, afyonu da basıyorlar...

Mesela AKP islam istismarı-afyonu yanına milliyetçiliğide ekledi, böylelikle daha geniş kitleyi afyonlama ve fayda peşinde, elbette faydalanır, gerisi ise bol bol afyonlanmaya devam... Bunun için ise milliyetçi duyguların sığınak noktası, adresi olabilmek için ciddi, ciddi kaos ve çatışmalı ortam stratejisine geçildi... 21. Yüzyıl siyasetine bakın, Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde etiket porpgandası ve afyonu siyasilerin kaderini tayin eder olmuş, siyaset değil bir guraba hırkası. halbuki siyaset insanların yaşadığı sorunlara çözüm yönünde aranan çıkış, fikir ve görüş öne sürmek demektir, yani siyaset sorunların çözümü sürecidir, mesela çatışmalı ortama bakın, hükümet siyaset filan yapmıyor yani çözüm diye bir çabası yok aksine sorunu daha bir can alıcı biçimde genişletmek derdinde(yani anti-siyaset). Ülkeyi bok götürse, siyasilerin 2 gündemi var, 1. din 2. millet afyonu... İşte Ordaoğu'ya da olan bu oldu, AKP ise sanki bu olan bitenin(Ortadoğululaşma), aynısının bu coğrafyada hayata geçirilmesi için, proje partisi gibi davranır oldu...

postalmarx
19-08-2015, 22:50
spartacus, AKP bir sonuçtur. :) Aynı dediğin gibi diyeyim. AKP bir proje partisi falan değildir. Bu ülkede gerçekten bu tarz insanlar var. Bu da onların partisi işte.

Şimdi bak, Müslüman bir coğrafyada Müslümanları baskı altına almaya çalışmak mantıklı bir iş değil. Çünkü bu iş uzun süre devam edemez. Olan şu ki, bir baskı olunca ve meşru siyaset bir kesime yasak olunca, aynı Kürt örneğinde olduğu gibi, daha radikal ve illegal örgütlenen yapılar ortaya çıkıyor ve bu underground siyaset, aynı mafya gibi, şiddet kullanarak, önce kendi kesiminde tekel oluyor, sonra da genel olarak topluma karşı yıkıcı bir güç haline geliyor.

Şimdi bak. Usame Bin Ladin diye bir adam vardı. Bu adamın asıl derdi sence Amerika ile miydi yoksa Saddam, Esed, Mübarek, Kaddafi, ve hatta Suud hanedanı ile miydi? Kendisi Suudi Arabistan'a girse idam edilecek biriydi çünkü adamları düşmanı ilan etmiş. İran'da mesela, bir İslam devrimi oldu. Bu devrimi yapan adam ne diye yurtdışından geldi? Demek ki o dönem bir siyasi yasaklıydı.

Uzun lafın kısası. Müslümanları sisteme entegre etmek önemli birşeydi. Çünkü er ya da geç olacak birşey. Asıl sorun şu. Aynı Erbakan'ın 90larda dediği gibi: Acaba bu değişim yumuşak mı olacak, sert mi olacak? Bu ülkede bu çok yumuşak bir şekilde oldu. Hatta ülkenin şansı yaver gitti Cemaat olayı bile, ki 40 senelik devasa bir projeydi, minimum hasarla halloldu. Bak, tamam iktidar Müslümanların ama en azından bunlar bir Müslüman Kardeşler değil. Bir İran mollaları gibi değil. Bu adamlar kravat takıyor. "Demokrasi" gibi laflar ediyorlar. Ve bir dereceye kadar samimiler de bunda.

Sen belki Kemalist dönemin çarpık perspektifinden bakıyorsun hala. Sanıyorsun ki Müslümanlar daha ilelebet kontrol altında tutulabilirdi. Nerden biliyorsun?

Kürt sorununda yapılan hata İslamcılık sorununda da mı yapılsaydı? PKK gibi bir tane de İslamcı bir illegal devrimci şiddet örgütümüz olsaydı ortalıkta?

Bilmiyorum sen belki diyorsan ki "mücadele edilmeliydi", anca bu kadar mücadele oluyor. Asker daha napsaydı? 28 Şubat yapıyor, "1000 sene sürecek" diyor, 5 sene sürmüyor. Bu milletin yapısı belli.

Çatışma olmaması için herkesin biraz alttan alması lazım. Herkesin biraz taviz vermesi lazım. Yani kimse "bizim atamız" diye başlamamalı. CHP'si derse farklı bir yere gider, AKP'si derse farklı bir yere gider. Kürdü de ayrı. Bu ülkede beraber yaşayabilmenin tek yolu var. O da herkesin tahammüllü olması. Herkesin sakin olması. Herkesin biraz alttan almayı öğrenmesi. Alçakgönüllü olmak. Aslında bu heralde. Ne bileyim.

Ama senin mesela Müslümanlara karşı olan bu tavrın, demokratikliğin falan ötesinde sadece pratik açıdan bakıldığında aptalca, ve çatışmaya götürücü, ve en nihayetinde de kaybetmeye de mahkum ne yazık ki. Belki, sana farklı görünüyor bilmiyorum. Sen bir kere komünist halinle kime güveniyon onu da bilmiyorum. AKP karşıtlığı eğer sırtını laik kemalist Ordu'ya dayamıyorsa tamamen koftur. Üfleseler yeter yani. Sonunda onların kampına gireceksen ayrı bilemem. Ama dediğim gibi. Akıllı insan Ordu ile Müslümanların çatışmasının mantıklı olmadığını düşünür. O işin sonu anca Mısır gibi olur. Libya gibi olur. Müslüman ülkede salyangoz satmamak lazım.

Tayyip konusuna gelirsek. Bu adam kendine ayrı bir adam oldu artık. Çünkü bu yolsuzluk meselesi falan çıktı. Ve şimdi sanıyorum ki her an bu adamda bir "ya beni ne yapıp edip Yüce Divan'a çıkarırlarsa" diye düşünüyor olabilir. İslamcı zihniyetinin yanısıra bu da mı acaba artık onun stratejilerini etkileyen bir durum oldu? Böyle olduysa artık standart Türkiye İslamcılığının ötesinde başka bir adamla uğraşıyoruz demektir. Tabii bu bir varsayım.

Suriye konusunda falan tutumu, Mısır konusundaki gibi aynı. Tutarlı standart bir İslamcı duruş bu. Bizim ülkenin faydasına zararına oldu konusu ayrı. Ama bu son seçim zamanı, Kürt Sorunu masasını devirmesi, ve belki ima ettiğiniz gibi PKK ile çatışmayı kasten başlatması, belki de kendi şahsi hesapları yüzündendir. Öyle ise durum tabii ki daha vahim.

Ama bu da tabii bir yere kadar gider. Kendisi de göz göre göre ülkeyi tehlikeye atamaz. Diğer AKP'liler bir yere kadar buna izin verir. Sonuçta bu adamların ideolojisi öyle basit bir ideoloji değil. Tek bir adamın bunu çalması öyle kolay olmaz.

Bence senin sorunun şu. Nasıl ülkenin Batısında yaşıyan, Atatürkçü hezeyan dünyasında yaşıyan insanlar bu ülkede Demirel'in ifadesiyle "Kürt Realitesi" diye birşey olduğunu kabullenmekte bu kadar zorlandı, ve 20 sene oldu daha yeni dank ediyor. Sen de bu ülkede bir Müslüman veya Muhafazakar Realitesi olduğunu sanırım kabullenemiyorsun. Olayı bir Tayyip'e, bir AKP'ye dayandırman, olayın aslında bir "proje partisi" olduğunu söylemen bunu gösteriyor. Tayyip gider, AKP gider, bu adamlar yenisini çıkarır. Çünkü kimse bunları makarnayla falan kandırmıyor. Veya din-vatan-millet edebiyatıyla uyuşturmuyor. Bu adamlar zaten böyleler. Adam o yüzden Tayyip'i "ıstırıyor." Canları gibi seviyorlar çünkü kendilerini ifade ediyor. Tekrar ediyorum: kendilerini ifade ediyor. Demek ki Tayyip bu tabanı icat etmiyor veya yokken var gibi sunmuyor. Bu taban zaten var, ve Tayyip gibilerini bulup başına getiriyor. O olmazsa başkası olur. Ama barışçı kalmaları daha istenen birşey değil mi? Yasakla, kapat, nereye kadar gider bu? 10 sene 20 sene? Kürt Sorununda nereye gitti veya gidiyor?

Sen tabii komünist ve "devrimci" olman hesabıyla heralde farklı bakıyorsun. Ama dönüp bir kendi fikrinin bir gücüne bak bence. Tabii PKK'yı kendi ordun görüyorsan bilemem. Artık ne açıdan bakıyorsun olaya bilmiyorum tabii.

Sana ne dediğim önemli değil, çünkü sen bir yerde bir karar mekanizması değilsin. Ama yine de söyleyeyim. Savaş çatışma bunlar iyi değil, güzel değil, faydalı değil, biryere de gitmez. Aklı başında insanlar şunu yapar: Çatışma varsa bakar, iki taraftan hangisi daha az inatçı/cahil/taşkafalı/uzlaşmaz görünüyor ise, ona gider "biraz alttan al" der. Veya her kesimin kendi ılımlı insanı kendi radikallerini kontrol altına almaya çalışır. Çatışmayı kavgayı yatıştırmaya çalışır. Aksine yangına körükle gitmez. Bu akıllı adam işi değildir. Bu deli işidir. Aynı kavga edenler gibi deli. Bu çözümün değil sorunun parçası olmaktır.

spartacus
20-08-2015, 00:16
spartacus, AKP bir sonuçtur. :) Aynı dediğin gibi diyeyim. AKP bir proje partisi falan değildir. Bu ülkede gerçekten bu tarz insanlar var. Bu da onların partisi işte.
Proje partisi demedim, dönem stratejisi dedim :)

Şimdi bak, Müslüman bir coğrafyada Müslümanları baskı altına almaya çalışmak mantıklı bir iş değil. Çünkü bu iş uzun süre devam edemez. Olan şu ki, bir baskı olunca ve meşru siyaset bir kesime yasak olunca, aynı Kürt örneğinde olduğu gibi, daha radikal ve illegal örgütlenen yapılar ortaya çıkıyor ve bu underground siyaset, aynı mafya gibi, şiddet kullanarak, önce kendi kesiminde tekel oluyor, sonra da genel olarak topluma karşı yıkıcı bir güç haline geliyor.
Nedir bu baskı? baskı ile neyi kastediyorsun? İnceledin mi o ülkelerin tarihi ve toplumsal yapısını? Mesela Türkiye'de ayyuka çıkartılan mesele türban idi, ama bir çok araştırmacı bir zaman dilimi öncesi bu toplumun türbanın ne olduğuna dair bir fikri olmadığını da ifade eder. Tabi kamu kurum ve kuruluşlarda yasaklı idi(yanlış bir yasak!), iyide senin dediğin tarz baskıdan kurtulan ülkelerde kadınların zaten o kurumlarda bulunması da engelli! Siyasi anlamda devletin yasa yapamayacağı ve ancak Allah'ın hükmüyle (şeriat) yönetebileceği gibi konular siyasi konulardı ve işin garibi çok küçük bir azınlığı içeriyordu(Türk-İslam sentezi sonrası durum değişti, gökten zembille inmiyor ki, kısaca işine gelmeyince kabul ret verdiğin mühendislik işletildi, mimarlarından bazıalrı zaten ABD, İsrail, İngiltere, demokrasi getirmek vs hikaye aksine oligarşik, emir, komuta zincirli garip sistemler kurdular. Aynısı Somalide yaşandı işte, çomak değil ki göze sokulsun!)...

Bu ülkede bu çok yumuşak bir şekilde oldu. Hatta ülkenin şansı yaver gitti Cemaat olayı bile, ki 40 senelik devasa bir projeydi, minimum hasarla halloldu. Bak, tamam iktidar Müslümanların ama en azından bunlar bir Müslüman Kardeşler değil. Bir İran mollaları gibi değil. Bu adamlar kravat takıyor. "Demokrasi" gibi laflar ediyorlar. Ve bir dereceye kadar samimiler de bunda.
Postalmarx, andığım coğrafyaları incele, bu dediklerin oralarda da bir süre geçerli ama illa aynı sürede, her coğrafyada aynı olacak diye bir kaide yok, strateji belli, proje oluyor haliyle...

Sen belki Kemalist dönemin çarpık perspektifinden bakıyorsun hala. Sanıyorsun ki Müslümanlar daha ilelebet kontrol altında tutulabilirdi. Nerden biliyorsun?
İşte çarpıklığın farkında olmuyorsun, Kemalist mühendislikle, islam mühendisliği farklı değil, aynı çarpık yaklaşım, fikri neyse zikri o meselesi...

Çatışma olmaması için herkesin biraz alttan alması lazım. Herkesin biraz taviz vermesi lazım. Yani kimse "bizim atamız" diye başlamamalı. Alçakgönüllü olmak. Aslında bu heralde. Ne bileyim.
O halde bana sürekli PKK dememelisin. Sen işine gelen her türlü şeyi teröre bağlıyorsun ama işine geldiği gibi... Kaç kere daha anlatmalı terör bir yöntemdir, PKK bir yöntem partisi değil ama İŞİD yöntem partisidir. PKK nın siyasal görüşü umrumda değil, FKÖ, HAMAS, HİZBULLAH bak sayıyorum ne alakası var komünistlikle filan, bunlar aslında yöntem partisi değiller, stratejik yapılar ve ne yazık ki bunları üreten özünde devlet terörü, şiddeti idi, bu sürerse çözüm olur mu?...
Devlet kurşunuyla ölenler insan değil mi, bu şiddet değil mi? İyi işte diyorum madem alttan alacağız ve madem terör bu düzeyde kanıksanmış, bitirelim bu kafayı... Ama dürüst olmak şart, lamı, cimi yok sen ise devlet şiddetine maruz kalanlara onlarda şöyle olmasaydı, böyle düşünemseydi demeyide biliyorsun, hani alçakgönüllü olacaktık, hani inanç, ifade ve düşünce özgürlüğüne ne oldu? Hani şiddet ve teröre karşı idin? Ne oldu?...

Ama senin mesela Müslümanlara karşı olan bu tavrın, demokratikliğin falan ötesinde sadece pratik açıdan bakıldığında aptalca, ve çatışmaya götürücü, ve en nihayetinde de kaybetmeye de mahkum ne yazık ki. Hangi tavrım? yazımda müslümanlara dair bir tavır koyduğumu hatırlamıyorum.

Belki, sana farklı görünüyor bilmiyorum. Sen bir kere komünist halinle kime güveniyon onu da bilmiyorum.
Sana güvenmiyorum bu açık, çünkü daha düne kadar milliyetçiliğe, kemalist devlet modeline küfürler yağdırıyordun, AKP stratejisine milliyetçiliğide koydu, kemalistleri mumla aratan politik hatlara yöneldi(hukuk bile bu kadar vesayet altında değildi) bir anda başımıza Kenan Evrenden daha fazla devletçi ve bir o kadarda zalim kesildin üstelik utangaç milliyetçi siyasete de yeşil ışık var gibi... Şiddeti bile kimin, kime karşı yaptığına göre yorumlar oldun. İkincisi fikir ve görüş sahibi olabilmem için birilerine güvenmem mi gerekiyor? Şimdi en başta konuştuğuna gelelelim, müslümanlara baskı olursa falan, filan, e sonra? Demek ki PKK derken de aynı tutarlılığı sergilemen gerekir. Yani çözüm neymiş? Baskı ve şiddet ortamının bitmesiymiş, AKP politikaları ne diyor 3 aydır??? Birde bu politikaları bana karşı savunup durmuştun, al yine çeliştin...

PKK yıllardır sapına kadar eleştirdiğim bir yapı sadece PKK değil ki dünyada tüm o tarz-yöntemde olan yapıları benimsemem, lakin bunların şu konularla alakası nedir, şu yukarıdaki ifadelerimle alakası ne? Kemalistlerdeki asli damar sorunu bu gün tekrar kabardı, yani stotükoda ısrar, değişime direnç, tabi kılıf, araç, gereç lazım, ya vatan haini olunur, ya iç düşman olunur, ya PKK lı olunur ya da işte komünist olduğun için farklı bakıyorsun vs denmeye başlanır. :)

Şu an ülkeye, topluma, coğrafyaya bakıyorum ona göre doğru-yanlış analizler yapıyorum. Ne zaman hükümetin bir politikasını eleştirsek önümüze PKK kozu sürülür oldu. Herkes bu trenime binin düdüklerini yemiyor demek ki, belki hayvan uzun yıllar pratiğinden dolayı terli, kısaca bu tarz yol ve yöntemler bilime ters, akıla ters, izana ters, mantığa ters, siyasete ters, ters oğlu ters, farkındaysam neden düşeyim?

Bırakın PKK yı İŞİD ancak böyle yapar deneni dahi devletten görüyoruz, o halde ne kaldı ki geriye? Mesela devletin sokak ortası şiddetini linklerim, koyunumuz çıkar PKK yı altına cevap diye kor. Ha koyunumuz PKK nın yaptığı bir saldırıyı koymuş, ötekine de oh çekmiş(!) gebersin o.çocukları demiş... Devlet ve PKK arasında birde gebersin o.çocukları diyen koyun arasında ne fark kaldı ki? Bu kafamı şiddete, teröre karşı olmaklığı anlatacak, bitirecek? Sebep, kendisi gibi şiddet ve terörü kutsamadığım için mi?(Bu mudur suçumuz?)... Şahsen yaşadığımız en önemli sorun bu, bir tarafın terör eylemini kutsamıyoruz diye, bize devlet terörünü kutsamamız dayatılıyor. Ne değişti, sen mi, Dünya'mı, çıkarların mı

Neyse o zaman ikisinin de Bu_Devlet-PKK köküne kibrit suyu desem anında karşıma da çıkmayı biliyorsun-uz-ne garip değil mi-ne desem kabahat olur yani-? PKK böyle bitmez, zira önce toplumsal baskı ortamı ve tabi devletin çehresi değişmek zorunda, çünkü bir yerde üreten zaten bu yapı, üretim varken hasadın davası anlam taşımaz... İşte bu nedenle AKP ye haddinden fazla yükleniyorum, neden mi, bildiği için. 3-5 Oy ve iktidar, oligarşik çeteleşmişlikleri uğruna yangına kıvılcım çakıp ortamdan faydalanma hesabında olabildikleri ve bunu da aynen senind eyaptığın gibi PKK lafzıyla meşrulaştırdıkları, BENİMSETTİKLERİ(!!!) için-anladın mı zırt pırt PKK diye önüme sürülenin ne olduğunu, benimsemiyorum bu politikaları, PKK değil feriştahınıda koz olarak dayatsanız benimsemiyorum, anladın mı??. Sesimiz, soluğumuz yok kabul ama hiç olmazsa iyi-kötü bu politikaların görülmesini istediğim için...

postalmarx
20-08-2015, 02:29
Spartacus, diyorsun ki,

...daha düne kadar milliyetçiliğe, kemalist devlet modeline küfürler yağdırıyordun, AKP stratejisine milliyetçiliğide koydu, kemalistleri mumla aratan politik hatlara yöneldi(hukuk bile bu kadar vesayet altında değildi) bir anda başımıza Kenan Evrenden daha fazla devletçi ve bir o kadarda zalim kesildin üstelik utangaç milliyetçi siyasete de yeşil ışık var gibi... Bence ta baştan beri Tayyib'i el birliğiyle Putinleştiriyor bu ülke. Nasıl mı? Gezi mesela. Veya şu an PKK. Cemaat. Ve on sene önce de Askerin ve Ulusalcıların yönelimleri ve "ergenekon" diye bilinen fiilleri. Ortada hukukun dışında çıkan veya demokrasiden oligarşiye dönmeye meyilli bir yönetim varsa, buna karşı mücadele de hukukun daha da dışına çıkılarak verilirse, sadece kendi altından meşruiyet zeminini çekmiş olursun. Karşı taraftan zorbaca faşistçe karşılıklar gelince bunlar o hareketlere göre artık daha meşru kalıyor olur, çünkü nihayetinde devlet bu, ve kendini koruması en meşru şeydir. Sonuç nedir? Hem kaybettiğinle kalırsın, hem de geriye daha da zorbalaşmış faşistleşmiş bir devlet veya onu ele geçirmiş bir güruh kalmıştır.

Herşeyden önce kökten ve kategorik olarak devlet düşmanı olmamak lazım ki bu aslında her anti-Tayyip kesimin düsturu değildir haliyle, ama sen bu kesimdesin çünkü sen anti-kapitalist olarak zaten baştan kapitalist demokrasiye, yani bizim devlet dediğimiz şeye inanmıyorsun, o yüzden bunu söylüyorum. Devlet Batılıların dediği gibi bir "necessary evil" yani mecbur olduğumuz, onsuz olamayacağımız bir beladır. Çünkü düzenin zıddı kaostur. Anarşi demek, polisin yargının olmaması demek, mafyaların eşkıyanın hakimiyeti demektir ve daha kötüsü başka milletler tarafından yağma edilmeye açık olmak demektir. Yani nihayetinde devlet hepimizin üstünde duran bir çatıdır. Bunun yıkılması hepimizin altında kalmamız demektir. Ve devlet kendi egemenlik alanı dahilinde meşru bir şiddet tekeline sahiptir. Tanım olarak. Devletin tanımından direk olarak çıkan bir durumdur bu.

Bu kabulden başlayarak, devleti yönetenleri evrensel hukukun çizgisine çekmek mücadelesinde önemli olan tek şey vardır o da bu adamlardan daha meşru olmak. Böylece onu meşru zemine, hukuksal çizginin gerisine çekmeye zorlarsın. 2015 dünyası bu. 1917 değil. Böylesi artık daha etkili bir yöntem. Daha etkili olmasının ötesinde daha insancıl, medeni, güzel vs.

Bunun güzel tarafı da şu ki, hem sonuç alır, hem de ortalık kan gölüne dönmez. Ekonomi darbe almaz. Demokratik standartlar düşmez. Demokrasinin en kırılgan olduğu zamanlar devlet açısından aciliyet olan ya da "olağanüstü" olan hallerdir. Zaten demokrasiye kastetmek ve yetkisini suistimal etmek isteyen bir yönetici için mükemmel bir fırsattır. Niye bu fırsat bu adamlara verilmeli?

Bu ülkede sorun eskiden beri muhalefette. Atatürkçü muhalefetin kibri ve hezeyanlı dünyası bir kere aklı başında hareket etmelerine izin vermiyor. Kürtler de zaten sadece öküzlemesine dalmayı ve kan davası gütmeyi biliyor. Sonuç olarak ne oluyor? Tayyib'i eskiden eleştirince sana "darbeci" diyorlardı. Sonra "cemaatçi" deniyordu. Şimdi eleştirirsen "PKKcı" olursun. Çünkü niye? Çünkü AKP veya Tayyip'ten bin kere daha fazla hukukun meşru çizgisinin dışında çıkmış hareketlerin yanından bu eleştiriyi seslendiriyorsun. Ya da sana öyle gelmiyor ama, veya sen aslında sadece Tayyip odaklı bir demokratsın ve sadece onu eleştirmeye zamanını ayırıyorsun ama, yaptığın şey bu gayrihukuki gayrimeşru hareketlerin ve odakların işine yaradığı için fiiliyatta sen de onlarla hareket ediyor gibi duruyorsun.

Bu yüzden Tayyip'i düzeltmek istiyorsan, ve devleti demokratikleştirmek istiyorsan, ilk önce bu hukuk-dışı saldıran odakların ortadan kalkmasını istemelisin. Ki o zaman geriye sadece devleti yönetenlerin hukuksuzlukları kalır.

Bu noktada zaten durup düşünürsen, Tayyip'e baştan niye tavır alıyorduk diye. Eğer ki Kemalist değilsen ve Tayyip'e sırf dindar olduğu için ve dindarların kamusal alanda ve devlette yeri olmadığına inandığın için karşı değilsen, o zaman Tayyip'in demokrasiye ve hukuk devletine zarar verdiğini düşündüğün için karşısındır büyük ihtimalle. O zaman demokrasiye ve hukuk devletine daha çok zarar veren odaklar veya hareketler olduğu zaman aynı ilkeden dolayı, onlara da karşı olman gerekmez mi? Hem de onların hukukun daha da dışında olmaları sebebiyle, ve direk olarak devletle, meşru hükümetle ve kolluk kuvvetleriyle çatıştıkları ölçüde, tanım gereği, meşru zeminden fersah fersah uzak olmaları sebebiyle, bunlara karşı duruşunun, Tayyip'e karşı olan duruşundan daha öncelikli, acil ve daha güçlü olması gerekmez mi?

spartacus
20-08-2015, 03:36
Spartacus, diyorsun ki,

Bence ta baştan beri Tayyib'i el birliğiyle Putinleştiriyor bu ülke. Nasıl mı? Gezi mesela. Veya şu an PKK. Cemaat. Ve on sene önce de Askerin ve Ulusalcıların yönelimleri ve "ergenekon" diye bilinen fiilleri. Ortada hukukun dışında çıkan veya demokrasiden oligarşiye dönmeye meyilli bir yönetim varsa, buna karşı mücadele de hukukun daha da dışına çıkılarak verilirse, sadece kendi altından meşruiyet zeminini çekmiş olursun. Karşı taraftan zorbaca faşistçe karşılıklar gelince bunlar o hareketlere göre artık daha meşru kalıyor olur, çünkü nihayetinde devlet bu, ve kendini koruması en meşru şeydir. Sonuç nedir? Hem kaybettiğinle kalırsın, hem de geriye daha da zorbalaşmış faşistleşmiş bir devlet veya onu ele geçirmiş bir güruh kalmıştır.
Yalnız aynı dili kullanıyorsun ve bece bu bir hata. Gezi gibi eylemler demokratik eylemlerdir, hukukidir. Bu tür eylemleri radikalleştirmek tepedekiler için bir çıkış yoludur, lakin sen toplumların en demokratik eylemlerini, tersin geri bir şeylerin sebebi olarak gösterirsen hata olur. Gezi gibi eylemler özünde toplumda taşan sabrın bir göstergesi idi.. Gözlemlerinde içinde bulunduğun hayat koşulları ya da çevre seni yanıltıyor olabilir. Örneğin gösteri ve yürüyüş ve ifade bir demokratik haktır ama bu hakkı kullanana TOMA ile gidilirse, sana göre sırf TOMA kullanıldı diye, bu eylem suç mudur? Öyle yazıyorsun sürekli.. Eeee nasıl olacak demokrasi, hukuk? Sen bile bu denli içselleştirememiş iken...

Bak geçen gün bir yazı paylaştım, gemide şarkı söylenmesine dahi tahammülsüzlük üzerine, ne olmuş orada? Yolcular aksine hareket etmiş, şarkı söylemek yasak diyen izmanduta sen kimsin denmiş ve yolcular başlamış şarkı söylemeye.. Bu ülke olsa ve yolcular orada dövülse idi ne olurdu, vurana öteki yanağını mı uzatırdı(demokrasi bu değil işte, demokrasi yeri gelir vurana yanak uzatmak değil kafasına sağlam bir yumruk indirmektirde)? Her şeye burnunu sokan bir hükümet, eni, sonu kimsin lan sen denirdi yine! Tabi ki Gezi gibi olurdu, lakin Gezi bilinçli olarak raydan çıkartıldı, bu tür iktidar oyunlarını neredeyse bebekler öğrenecek, hala bihaber ele alıyorsun...

Zaten en ufak bir hak ve demokrasi talebinde gaz ve jop kullanan bir hükümet var. haliyle senin algınla yaklaşan birisi için develt şiddet uygulamışsa, o eylem anti-demokratiktir, eylemin demokratik olduğunu eyleme karşı devlet şiddeti ve baskı-yasakların anti-demokratik olduğunu dile getirmen gerekirken aksini yapıp, demokrasiden bahsediyorsun-ciddi çelişkiler... Alakayı tersinden kuruyorsun, kitlelerin eylemi Putinleştirmedi, Putinleştiği için kitleler rahatsız ve şimdi kitleler suskun, zat-ı şahane ne Putin'i, Hitlerleşti, toplum rahatsızlığını dile getirsin Putinleşmek noktasını aşamazdı. tabi Gezi gibi anında şiddete yönelip, şiddet üretilirdi, ama yine de bu frenlerdi, şimdi ülkeyi masabaşından kaosa ve tek adamlığa götürmeyi belkide aklına getiremezdi belki cesaret edemezdi....

Herşeyden önce kökten ve kategorik olarak devlet düşmanı olmamak lazım ki bu aslında her anti-Tayyip kesimin düsturu değildir haliyle, ama sen bu kesimdesin çünkü sen anti-kapitalist olarak zaten baştan kapitalist demokrasiye, yani bizim devlet dediğimiz şeye inanmıyorsun, o yüzden bunu söylüyorum. Devlet Batılıların dediği gibi bir "necessary evil" yani mecbur olduğumuz, onsuz olamayacağımız bir beladır.
Hayır forumda yazdıklarım benim ne olduğumla ilgili değil, siyasi bir konu olursa orada görüşlerimi yazarım, bana göre devlet iki biçimde ele alınabilir, bir sermaye, iki emek tabi ki alt zeinde sınıfsal konumlanma kaçınılmaz olur, birisi bir, diğeri bir başka sınıfı temsil eder... Neyse, şimdiki sermaye devleti, ama en geri modelde olan(oligarşik, yani sorunlu ve sorun üreten-meela işte üzerinde konuştuğumuz sorun gibi-), benim istediğim ise yazdığım gibi sosyal-demokrat yapıda bir devlet(devlet istemedim demedim, çözüm açısından nasıl bir devlet sorusuna yanıt verdim halbuki)... Sonuç olarak daha öncede demişimdir, bende bu toplumun bir ferdiyim ve şimdi ne söylüyorsam sistemiçidir. Zira eleştirdiğim sistemiçi sityasettir.

Devletin her pisliğini kutsallaştırıp, kanıksamamanın zaten devlete karşısın diye bir yaklaşımı olamaz. Sen pislikleri kutsama ve buna da kılıf olarak PKK şu ya da bunu göstermede -çünkü alakasız öne sürüm- ben yine karşı olayım, olur mu? :)

Bu ülkede sorun eskiden beri muhalefette. Atatürkçü muhalefetin kibri ve hezeyanlı dünyası bir kere aklı başında hareket etmelerine izin vermiyor. Kürtler de zaten sadece öküzlemesine dalmayı ve kan davası gütmeyi biliyor.
Kan davası güdülesi olmadı ki-kan kurumuyor, mesele kan davası olarak görülemez-.. Aynı şey Türklerede yapılsa direniş farklı olmazdı. Sen toplumsal dışlanmayı, üvey evlatlığı, evladını ya da akrabanı ya da anne ve babanın acısını bir şiddet unsuru sonucunda yaşamamışsın, hadi buraya kadar kabul, ama hukukun yollarıda tıkalı, mücadele etmekten başka bir çıkar yol yok. İşte ne diyorum değişmesi gereken ne? PKK mı(paşa gönlü bilir, sen, ben kişiyiz sadece), yoksa besleyen koşullar mı? Meseleye böyle bakılır Kürtler, Türkler, şunlar, heleki kan davası diye değil... Örneğin 3 dönemdir AKP'den bir kez olsun BARIŞ kelimesini duydun mu, ama öte yanda barış, birlikte yaşamı savunmak diyen de yine Kürtler, sizle kan davalıyım, ayrıyım demiyorlar, lakin gerçekten ciddi MUHATAP yok.Sadece barış ve birlikte yaşam ortamı(çok uç siyasi şeyler bağlayıcı değil, öylesi bir ortama gidilse, Apo serbest kalsın, kalmasın söylemleri kitle bulamaz, ama beri yanda iktidar savaş, savaş diye bağırırsa tabi ki uç noktalar kaşınmış olur, birileride, bazı yapıalrda kültleşir, kurtarıcı görülür hale gelir)...

Sonuç olarak ne oluyor? Tayyib'i eskiden eleştirince sana "darbeci" diyorlardı. Sonra "cemaatçi" deniyordu. Şimdi eleştirirsen "PKKcı" olursun. Çünkü niye? Çünkü AKP veya Tayyip'ten bin kere daha fazla hukukun meşru çizgisinin dışında çıkmış hareketlerin yanından bu eleştiriyi seslendiriyorsun.
Hayır, PKK ya da türevlerini hiç anmadığım halde önüme sen getiriyorsun, duvar olarak örüyor şimdide kendi yaptığından beni sorumlu tutuyorsun. Hiç bir yazımda bu dediğini yapmadım ama bana cevap diye gelenler önceki yazımda ifade ettiğim şeyi yaptı. Nasıl ki sen kemalist devlet diye eleştirirken sana benzer şeyler sunuluyorsa, şimdi senin bana yaptığında aynı, diyoprum ya stotükonun depreşmesi :)

Bu yüzden Tayyip'i düzeltmek istiyorsan, ve devleti demokratikleştirmek istiyorsan, ilk önce bu hukuk-dışı saldıran odakların ortadan kalkmasını istemelisin. Ki o zaman geriye sadece devleti yönetenlerin hukuksuzlukları kalır.

Tayyip'i düzeltmek istemiyorum(düzelmez, çoktan kendi kurduğu ağa hapsoldu, hem menfaat noktasında hem de bir çeşit psikolojik -yüceltilme- sorunuyla), benim ifadelerimdeki çaba-niyet toplumsal bilinçtir, kişi isimlerinin bir değeri yok. Tayyip olsa ne Mütayyip olsa ne fark eder... Değişimi sağlayacak olan ne Tayyip ne de benzeri, toplumdur, toplumsal bilinçtir. Şimdi iktidar Tayyip üzre temsil edildiği için mecburen Tayyip diyorum ve eleştirdiğim Tayyip değil, politikalar. Objektif yaklaşıyorum, mesela her konuda AKP eleştiriyor filan değilim, o kadar çok eleştirilecek şey vardır, olumlanacakta ama çokta belirleyici olmayan ve KİŞİLERE göre değişken konuları önemsemiyorum.

Şu dönemde ise kaos ve savaş stratejisinin eleştirisinin ertelenebilir ya da şu ya da bunları öne sürerek meşru zemine çekilir ya da kuyruğuna takılır bir durumu yok. Yine beni eleştirinle çelişiyorsun, kaos politikasını savunan sen, eleştiren ben konumundayız, yani anarşi filan derken şaşırmış gibisin :)

Eleştiri oklarına karşı tersin geri PKK demek sadece savaş ve kaos politikalarına yedeklenmek demektir, bizlere hiç ama hiç bir hareket zemini bırakmama, köşeye sıkıştırma ya da kendisine yedekleme(burasını kendin adına düşün) taktiğidir. Başkasının yanlışı, sizin doğrunuz değildir. Bu tür süreçlerde sağduyu, uç noktaları kaşımamak ve mümkün olduğunca her türlü kara propagandadan uzak durmaktır. Eleştirilen ne ise siz ona bakarsınız ve bir yerde kitleler rahatsız ve bu rahatsızlığını dile getirdiğinde iktidarlarca sert ve şiddetli bastırmaya maruz kalıyorsa, ANTİ-DEMOKRATİK yol ve yöntemle iktidar saldırıyor ve böylelikle eylemleri demokratik satıhtan, anti-demokratik, güçlü olan benim ezerim noktasına taşıyorsa, oturup kurbanda yanlış arayıp, beri yanda hakim olanı mağdur duruma düşürmek tutarsızlıktır.(bence bu noktaya da dikkat etmen gerekir).

Şüpheci Dinsiz
24-08-2015, 22:56
HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde toplamda 80 milletvekili vardı.

Bu milletvekillerin 48 tanesi aşağıdaki illerden çıkmıştı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/genel_secim_2015/

Mv/Şehir
1 Ardahan
2 Kars
1 Erzurum
4 Ağrı
2 Tunceli
10 Diyarbakır
2 Siirt
7 Van
2 Gaziantep
5 Şanlıurfa
5 Mardin
4 Şırnak
3 Hakkari
------------
48 Milletvekili

Şimdi bu illerde çatışma var, OHAL var, sıkıyönetim var, terör var, yargısız infaz var, orman yangınları var, ne ararsanız var.

http://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11960068_10207686665313406_6592973409185951193_n.j pg?oh=1e99b96238d837b7797505aec3b1469c&oe=566E58CF&__gda__=1450091952_42877a1f9c8202c3c4baf3fb890ab39 6

Çumhurbaşkanı yenilenecek seçimin 1 Kasımda olacağını buyurdu.

Tahminimce bölgenin haritada işaretlenmeyen şehirleri de şiddetten nasibini alacak. Listede yer almayan vekillikler de listeye eklenecek. Sıkıyönetimle, kan dökmekle 50-60 vekillik AKP hanesine yazılmaya çalışılacak.

Bölge halkını çok zor günler bekliyor.

ahura mazda
25-08-2015, 01:38
Postalmarx demagojiye kaçmış. İnsanların derdi müslümanlar değil,islamcı ideolojinin otokrat tavrı. Yani namazını kılan,camiye giden,cumaları kaçırmayan ve dükkanında karınca duası asan bir insan ile benim ne gibi bir problemim olabilir. Tüm bu koşullarda olamaz ama adam tutup benim yaşam tarzıma çirkince saldırı gerçekleştiriyorsa,bu benim özgürlüğüme şahsi müdahaledir,ben onun hayat tarzına hiç bir müdahalede bulunmazken onun bana yaptığı bir hak ölçütü değildir.

Bunlar ateist bunlar terörist diye saldırıda bulunuyor,kitleleri kin ve nefrete sürüklüyorsa bu sadece ateistlerin özgürlüğüne değil,müslümanların özgürlüğüne de saldırıdır. Şayet müslümanlar bunu idrak edemiyorlarsa yapacak hiç bir şey yok.

Erdoğan'ın neredeyse her söylemi kin,nefret ve öfke içeriyor. Bir siyasetçinin özelliği pozitif olması,yapıcı eleştiriler geliştirmesi gerekir. Mesela Akp Bülent Arınç,Abdullah Gül ve Davutoğlu'ndan oluşsaydı insanların tepkileri ve reaksiyonları farklı olurdu ama tüm parti şuan Erdoğan'a bağlanmış durumda. Bahsettiğim üç adamla uyuşulmasa bile belirli bir üslupları ve ağırlıkları,söylem olarak algıları var. Argümanlarının yanlışlığı üzerine tartışıyor olurduk. Davutoğlu Erdoğan'ı taklit etmeye çalışıyor ve yakışmıyor adamın görüntü ve konuşma diksiyonu bariz bir şekilde mahalle kabadayısı olmadığını gösteriyor.

Velhasıl Erdoğan tehlikeli bir adamdır,yıkılışı da ülkeye ağır hasarlar bırakacaktır. Tedavisi mümkün olmayan yaralara neden olacaktır. Milan Kundera'nın güzel bir sözü vardır bir insanı neresinden yaralarsanız,orası onun kimliği olur diye. Erdoğan bu toplumun her kesimini her taraftan yaralayan bir figür ve bu yaralar ciddi bir kimliğe bürünürse yaşanacak infial sert olur.

Erdoğan'ı düzeltmek mümkün değildir çünkü kendini devlet gibi hissediyor yani devlet Erdoğan'ın vücudunda tecelli etmiş durumda. Buna güç zehirlenmesi deniyor ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri bu böyle. Bu yüzden bazı insanlara gücü vermemek toplumun elinde,verilmemesi gerekiyor doymuş ve oturmuş bir kişiliği,karakteri yok. Erdoğan'ı devirmek isteyen herkes vatan haini,dış mihrak,mason,paralel,ergenekoncu,pkklı vs.dir dediğim gibi Erdoğan devletin kendisi olmuş durumda bunu böyle hissediyor. Yapılan her iyi şey ondan kötü şeylerin hesabı ise başkalarından sorulmalı. Bu tehlikeli bir bomba mutlaka patlayacak.

dine mine ne
25-08-2015, 03:59
Yalnız aynı dili kullanıyorsun ve bece bu bir hata. Gezi gibi eylemler demokratik eylemlerdir, hukukidir. Bu tür eylemleri radikalleştirmek tepedekiler için bir çıkış yoludur, lakin sen toplumların en demokratik eylemlerini, tersin geri bir şeylerin sebebi olarak gösterirsen hata olur. Gezi gibi eylemler özünde toplumda taşan sabrın bir göstergesi idi.. Gözlemlerinde içinde bulunduğun hayat koşulları ya da çevre seni yanıltıyor olabilir. Örneğin gösteri ve yürüyüş ve ifade bir demokratik haktır ama bu hakkı kullanana TOMA ile gidilirse, sana göre sırf TOMA kullanıldı diye, bu eylem suç mudur? Öyle yazıyorsun sürekli.. Eeee nasıl olacak demokrasi, hukuk? Sen bile bu denli içselleştirememiş iken...

sevgili spartacus ben misal akp,nin gezi insaat projesini beyendim ve oyumu verdim ve devlet benim verdigim oyu hayata geciriyor ama sen gidib insaat olacak yerde eylem yapiyorsun is makineleri oraya gidip is yapamiyor neden ? sen orda varsin diye

senin gibi azinlikta olanlar benim verdigim oya neden saygi göstermiyorlar ?????
bu mu demokrasi
sana eylem yapma diyen mi oldu ? devlet senin icin eylem yerleri yapmis neden orada eyleminisi yapmiyorsunuz ????

gidip gezi parkinda yapip is makinelerini durduruyorsunuz
benim oyuma neden saygi göstermiyorsunuz?????

akp aniden gezi projesini cikarmadi ki ortaya adamlar projeyle
secime ggirdi ve kasandi

senin ne hakin var o is makinelerini durdurmaya söylermisin

orasi dag basimi ?

yürüyüs nasil yürüyüs bu ? insaat alani olmus yerde yürüyüs
olurmu

ama desene proje nasil durdurulacak ,öyle degilmi ?
hakin yok senin o proje yi durdurmaya güzel kardesim hakin yok devlet halk onayi ile orda hizmet yapacak onu engelliyorsun buna hakin yok siz birinci toplum icinde yasamayi ögrenin saygiyi ögrenin önce

o zaman ne toma gelir ne de gazi yersin saglikli ve mutlu yasarsin inan bana

böyle olaylarla benim verdigim oya karsi cikmak demokrasi ve hukuk olamaz

türkiyenin en büyük proplemi bu azinliklardir
bu topluma saygi göstermeyen tiplerdir

benim oyuma saygi göstermesen devlet,te senin boynunu zorla büker

bu gün kürdistan kurulsunmu diye oylama olsa ve türkiyenin
yüzde 70i ok oyu verse senin gibi tipler gider huduta oturur bunu yapamas,siniz diye
sonra su ve gaz yedimi yine hukuk arar bu nasil kafa yapisi böyle anlamadim gitti

ahura mazda
25-08-2015, 18:13
Dine mine ne senin yaşın epey küçük anlaşılan,kavram teamül davranış toplum vs. bunların hiç birine karşı doğru düzgün bilgin yok. Anlıyorum bilmiyorsun olabilir. Öncelikle partilerin programları olur,tüzükleri olur. Partiler tüzel varlıklardır ve bu programlara asgari şartla uymaları beklenir. Akp parti programına girdiğin vakit parti programına doğru düzgün uyulmadığı görülür. Biz görüntü ile tercih yapmıyoruz ben her seçim öncesi parti programlarına mutlaka göz gezdiririm sonra şartları ele alır bir teraziye koyar ona göre seçim sandığına gider oyumu veririm. Akp 13 yıldır iktidar olan bir parti,parti programlarından parti tüzüklerinden kopuk tek lider kültüne iman etmiş bir organizasyona dönüşmüş durumda.

Senin dediğin mevzuya dönelim topçu kışlası nedir,niçin yapılmalıdır buna dair fikrin yok gezi inşaat projesi diyorsun. Yani cehalet bu kadar bariz belli edilmez,senin yerine şeriatçı adamlar tercihimdir. Senin gibi 1000 tane adam yerine Hayrettin Karaman gibi bir milyon olsun,Davutoğlu gibi üç milyon adam olsun. Yani bu kadar cehaletle nasıl nefes alıyorsunuz anlayabilmem mümkün değil. Okuma - yazma sıkıntılı,cümleler kopuk belirgin bir düşünce ve mantık yok.

Şimdi senin buradaki insanlarla tartışman için belirli bir genel kültüre sahip olman gerekir. Ben sana dünya tarihini,düşünce tarihini,Türkiye tarihini baştan anlatamam kimsenin böyle bir gücü ve yetkisi yok. Burası matrix değil bende kafana usb vasıtası ile bilgi aktaramam. Okuman öğrenmen araştırman gerekir.

Ben şuan Akp'ye gitsem akpli olmama rağmen çok rahat yükselebilme şansım var çünkü parti nedir ? siyaset nedir ? Bunları az çok biliyorum. Sen bu düşüncelerinle gitsen sıradan bir figüran olarak kalırsın.

Cahil cesaretinden arınıp,bilginin depresif dünyasına adım atın. Öncelikle bir halt bilmediğinizi idrak edin. Öğrenin,okuyun,araştırın sonra gelin bir kitaptan bir alıntıdan bir düşünce türeterek fikir ifade etme biçiminizi geliştirin.

Aleph
25-08-2015, 19:20
Postalmarx demagojiye kaçmış. İnsanların derdi müslümanlar değil,islamcı ideolojinin otokrat tavrı. Yani namazını kılan,camiye giden,cumaları kaçırmayan ve dükkanında karınca duası asan bir insan ile benim ne gibi bir problemim olabilir. Tüm bu koşullarda olamaz ama adam tutup benim yaşam tarzıma çirkince saldırı gerçekleştiriyorsa,bu benim özgürlüğüme şahsi müdahaledir,ben onun hayat tarzına hiç bir müdahalede bulunmazken onun bana yaptığı bir hak ölçütü değildir.

Bunlar ateist bunlar terörist diye saldırıda bulunuyor,kitleleri kin ve nefrete sürüklüyorsa bu sadece ateistlerin özgürlüğüne değil,müslümanların özgürlüğüne de saldırıdır. Şayet müslümanlar bunu idrak edemiyorlarsa yapacak hiç bir şey yok.

Erdoğan'ın neredeyse her söylemi kin,nefret ve öfke içeriyor. Bir siyasetçinin özelliği pozitif olması,yapıcı eleştiriler geliştirmesi gerekir. Mesela Akp Bülent Arınç,Abdullah Gül ve Davutoğlu'ndan oluşsaydı insanların tepkileri ve reaksiyonları farklı olurdu ama tüm parti şuan Erdoğan'a bağlanmış durumda. Bahsettiğim üç adamla uyuşulmasa bile belirli bir üslupları ve ağırlıkları,söylem olarak algıları var. Argümanlarının yanlışlığı üzerine tartışıyor olurduk. Davutoğlu Erdoğan'ı taklit etmeye çalışıyor ve yakışmıyor adamın görüntü ve konuşma diksiyonu bariz bir şekilde mahalle kabadayısı olmadığını gösteriyor.

Velhasıl Erdoğan tehlikeli bir adamdır,yıkılışı da ülkeye ağır hasarlar bırakacaktır. Tedavisi mümkün olmayan yaralara neden olacaktır. Milan Kundera'nın güzel bir sözü vardır bir insanı neresinden yaralarsanız,orası onun kimliği olur diye. Erdoğan bu toplumun her kesimini her taraftan yaralayan bir figür ve bu yaralar ciddi bir kimliğe bürünürse yaşanacak infial sert olur.

Erdoğan'ı düzeltmek mümkün değildir çünkü kendini devlet gibi hissediyor yani devlet Erdoğan'ın vücudunda tecelli etmiş durumda. Buna güç zehirlenmesi deniyor ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri bu böyle. Bu yüzden bazı insanlara gücü vermemek toplumun elinde,verilmemesi gerekiyor doymuş ve oturmuş bir kişiliği,karakteri yok. Erdoğan'ı devirmek isteyen herkes vatan haini,dış mihrak,mason,paralel,ergenekoncu,pkklı vs.dir dediğim gibi Erdoğan devletin kendisi olmuş durumda bunu böyle hissediyor. Yapılan her iyi şey ondan kötü şeylerin hesabı ise başkalarından sorulmalı. Bu tehlikeli bir bomba mutlaka patlayacak.

Karakterde sorun olabilir ama bence asıl mesele entelektüel olmamasında..

ahura mazda
25-08-2015, 20:34
Hayır,her entelektüel'i sorunların çözümüne yönelik adımlar atan buna dair somut veriler türeten insanlar olarak düşünemeyiz. Bilgi birikimi ve karakter aynı düzlemin parçası değiller. Yani insan bildiklerinden aykırı hareket edebilir,mantıksız gördüğü olayları söyleminin bir parçası ilan edebilir.

Mesela tüm hocalar hakikaten müslüman mı ? Sünni ortodoks inancının kanaat önderlerinden bir çoğu gizli ateist,söyleminden tutumundan ifadesinden anlaşılıyor çünkü rasyonel bir düzlemde inanmadığı değerleri oturtma gayreti içerisinde ve bunu zorlanmadan veya yeni bir şey bulmuş gibi davranmadan son derece soğukkanlılıkla yapıyorlar. Bunu bir ateist,agnostik veya deist algılayabilir,anlayabilir ama sıradan bir müslüman bunu algılayamaz.

Aleph
25-08-2015, 20:36
Entelektüellik bana göre yeter değil gerek şart..

postalmarx
25-08-2015, 22:29

Zaten bu dediğin AKP'nin temel sorununun kısa bir özeti oldu. AKP'nin iç sorunu değil sadece, ülkenin de AKP ile problemi zaten artık bu. Tamam eskiden dediğim gibiydi, CHP tarafından şöyle bir tavır vardı: "Bu takkeliler takunyalılar ne cüretle devlete hükümete talip oluyor? Atatürk cumhuriyeti burası, buranın sahipleri sadece biziz!"

Neyse her halükarda bence bu "tekrar seçim" sonrası AKP ile Tayyip karşı karşıya gelecek. Çünkü bu seçimden AKP'nin başarılı çıkması çok düşük ihtimal. Seçimden hemen sonra dendi ki kim oyunbozanlık yaparsa, kim erken seçime oynarsa o kaybedecek ve oyları düşecek ki bence doğru. AKP de seçimden oyları düşerek çıkınca faturayı bence Tayyip'e çıkaracak çünkü erken seçimi o zorladı. Davutoğlu'nu bırakmadı. CHP ile koalisyon kurmasına izin vermedi. Yoksa ben Davutoğlu'nun aslında CHP ile koalisyon kuracağına inanıyordum. Yani uzlaşmacı mantıklı birisi. Böyle bir koalisyon da ülke için çok iyi olurdu. Yani bence çok yazık oldu.

Tayyip eğer ki burada kasten ve özellikle de kendi kişisel hesaplarıyla ülkeyi bu sıkışık zamanda böyle maceralara atıyorsa da yazıklar olsun, ne diyim. İnşallah halk da AKP liderleri de bunu artık görür.

upuaut
25-08-2015, 22:31
Şu haberdeki,

"Seçim tarihi hakkında CHP'den ilk yorum (http://www.gercekgundem.com/siyaset/150050/secim-tarihi-hakkinda-chpden-ilk-yorum)"

ilk yoruma bakınız. Bu da, benim ilk yorumum!

Kurdistannn
26-08-2015, 05:05
Çok ciddi değişiklik olacağını sanmıyorum.CHP ve HDP 1-2 puan yükselebilir, AKP ve MHP de 1-2 puan düşebilir.

Öyle büyük bir değişim olmayacak, kalan 2 ayda anormal toplum mühendislikleri yapılmazsa.

dine mine ne
27-08-2015, 03:41
Dine mine ne senin yaşın epey küçük anlaşılan,kavram teamül davranış toplum vs. bunların hiç birine karşı doğru düzgün bilgin yok. Anlıyorum bilmiyorsun olabilir. Öncelikle partilerin programları olur,tüzükleri olur. Partiler tüzel varlıklardır ve bu programlara asgari şartla uymaları beklenir. Akp parti programına girdiğin vakit parti programına doğru düzgün uyulmadığı görülür. Biz görüntü ile tercih yapmıyoruz ben her seçim öncesi parti programlarına mutlaka göz gezdiririm sonra şartları ele alır bir teraziye koyar ona göre seçim sandığına gider oyumu veririm. Akp 13 yıldır iktidar olan bir parti,parti programlarından parti tüzüklerinden kopuk tek lider kültüne iman etmiş bir organizasyona dönüşmüş durumda.

Senin dediğin mevzuya dönelim topçu kışlası nedir,niçin yapılmalıdır buna dair fikrin yok gezi inşaat projesi diyorsun. Yani cehalet bu kadar bariz belli edilmez,senin yerine şeriatçı adamlar tercihimdir. Senin gibi 1000 tane adam yerine Hayrettin Karaman gibi bir milyon olsun,Davutoğlu gibi üç milyon adam olsun. Yani bu kadar cehaletle nasıl nefes alıyorsunuz anlayabilmem mümkün değil. Okuma - yazma sıkıntılı,cümleler kopuk belirgin bir düşünce ve mantık yok.

Şimdi senin buradaki insanlarla tartışman için belirli bir genel kültüre sahip olman gerekir. Ben sana dünya tarihini,düşünce tarihini,Türkiye tarihini baştan anlatamam kimsenin böyle bir gücü ve yetkisi yok. Burası matrix değil bende kafana usb vasıtası ile bilgi aktaramam. Okuman öğrenmen araştırman gerekir.

Ben şuan Akp'ye gitsem akpli olmama rağmen çok rahat yükselebilme şansım var çünkü parti nedir ? siyaset nedir ? Bunları az çok biliyorum. Sen bu düşüncelerinle gitsen sıradan bir figüran olarak kalırsın.

Cahil cesaretinden arınıp,bilginin depresif dünyasına adım atın. Öncelikle bir halt bilmediğinizi idrak edin. Öğrenin,okuyun,araştırın sonra gelin bir kitaptan bir alıntıdan bir düşünce türeterek fikir ifade etme biçiminizi geliştirin.

yasim 42

devaminda senin demenle bilgim yok , cehaletimi ortaya koyuyorum genel kültüre sahip de degilim

aleph arkadasa göre karakter bouzuklugu da var bende
ama entelektüellik konusunda size hak veriyorum

yahu kavga ise maksat gidin baskasinla ugrasin beni rahat birakin arkadas

benim maksatim biraz tartismak burada okadar

bende kendime göre lan bu adamlar neden bukadar yanlis düsünüyor diyorum

hani cok bilgili siniz benim sahip olamadigim kültüre de sahipsiniz ama düsünce türeterek fikir ifade etme bicimi bu ise

aman kalsin kardesim ben cahil dünyamda yasamayi tercih ederim

spartacus
27-08-2015, 05:10
sevgili spartacus ben misal akp,nin gezi insaat projesini beyendim ve oyumu verdim ve devlet benim verdigim oyu hayata geciriyor ama sen gidib insaat olacak yerde eylem yapiyorsun is makineleri oraya gidip is yapamiyor neden ? sen orda varsin diye

Evet ben-sen-o-şu-bu -> biz oradayız diye, çünkü toplumum...

Sadece Gezi değil mesele, Gezi yıllarca insanların sabredip, sustuğu noktada artık patlatan bir kıvılcım. Neden mi? Avrupa'nın hangi ülkesinden yazıyorsun veya yaşıyorsun bilemem, burada hayat, oradaki gibi değil ve okuduğun yandaş medya gibi de değil haberler. Edoğan uzun yıllar AKP li daha doğrusu Erdoğanist olanların dışında kalan herkese kin ve nefret söylemlerinde bulundu. Yetmedi insanalrın hayatına kadar karar verdi, yetmedi, bak bir sözü;

"Başı açık kadın balkonsuz eve benzer, ya kiralıktır ya da satılık!"

Bu sözü anlama kapasiten var mı bilmiyorum, ama buna benzer bir çok ifadesi var...

Gezi inşaat projesi değil, bulunduğu yerdeki insanların, yaşam alanı diyecebileceğimiz, neredeyse hiç kalmamış içinde->kalmış kamuya açık-AİT küçücük bir yer! Kamuya açıklık ve aitlikten ne anlarsın bilemem, ama anlamadığın yine açık, park orası.

3-5 Tane kodoman Erdoğan'ı ihya edeceklere peşkeş çekilmesi adına, kamuya sormadan ve kamu adına karar verip, alanı kamuya kapatmak elbette toplumun benimseyeceği ya da benimsemeyeceği bir durumdur. Bölge ahali benimsememiştir, olay budur neden demokrasiye, söz, düşünce ve ifade özgürlüğüne, istenmeyeni zorla yaptırmaya karşı duruşa saygı duymuyorsun?

Ülkenin genel yönetimi dışında, topluma rağmen, toplum adına karar verme yetisi ne hükümete aittir ne de bir başkasına, eğer demokrasiden dem vuracaksan. Yine diyorum Gezi, yıllarca birikmiş baskı, ötekileştirilme ve dolmuşluğun son noktası, sabrın taştığı bir hal olarak şans eseri denk geldi o kadar(sıralayım madde madde 50 madde olur).

Gerçi kapasite olsa kaç mesajdır anlatılanı, hiç olmazsa bir kez doğru anlardın, ne desek yanlış anlıyor ve götürüp işi zevkten AKP karşıtlığına, Erdoğan akrşıtlığına götürmekteymişiz gibi de bir ön yargıya varıyorsun, sonra kendi önyarglarınla kendi, kendinle avunuyorsun. Biz sadece izlemekle yetiniyoruz, çünkü ne desekte diyalog kuramıyoruz. Sadece kendi çalıp oynayan bir monolog tarzındasın.

Yetmiyor hiç alakasız bir haber paylaşıyorum hemen ardında yandaş medya haberlerini basıyorsun...

senin gibi azinlikta olanlar benim verdigim oya neden saygi göstermiyorlar ?????
Saygı ile kastın ne? Hem azınlık olduğumu nereden çıkarttın? Bu anlayışı nereden aldın, satılıyorsa söyle gidip bunca defosundan ötürü esnafa bir sorayım, neden bu kadar defolu diye.

bu mu demokrasi
sana eylem yapma diyen mi oldu ? devlet senin icin eylem yerleri yapmis neden orada eyleminisi yapmiyorsunuz ????

Demokrasi işte yukarıda yaptığın şeyin tersi. Sen orada oy vermekle, burada başı açık kadınlara satılık, kiralık deme hakkını, kamuya ait alanların 3-5 kodomanca gaspına onay vermiş olmuyorsun, üstelik benimle ilgili bir konu hakkında sen karar veremzsin, ancak kendimle ilgili konualrda ben karar veririm, parkınAVM olmasını istemiyorsam istemem-değil mi?-(demokraside böyle bir şey yok, bu faşizmde böyle!) bu bir. İkincisi bunu eleştirdim mi, neden verdiğim oya saygı duymuyorsun demekle de daha demokrasinin "d" sini, hayatın "H"'sını kavramadan, oralarda muhtemel buraya nazaran daha iyi bir hayat içinde, vaktini cehaleti kırmak yerine, okumak, bazı şeyleri öğrenmek ve kültürel olarak gelişmek yerine, tarafgirliğe harcamakla meşgulsün. Sana ne anlatayım ki, anlatsam gerçekten okur musun? Hem nasıl olacak, en başından başlamak lazım...

gidip gezi parkinda yapip is makinelerini durduruyorsunuz
benim oyuma neden saygi göstermiyorsunuz?????
Benim parkıma, kamuya ait olana saygı göstermediğin için.

akp aniden gezi projesini cikarmadi ki ortaya adamlar projeyle
secime ggirdi ve kasandi
Bak izmir'de bir yeşil sermaye kodomanı, villa kurulamaz yerlere villa yaptırmak için Erdoğan'a bilmem nerede Villa bağışladı(tuvaletin nasıl olacağına kadar konuşulmuş yahu!)! İzmir valisi yasal süreçte direttiği için kısa sürede sürüldü. O süreçte Erdoğan ile ilgili kodoman arasında telefon görüşmesi var, daha fazla sayıda aracıda cabası! Ne için? Erdoğan'a villa verdiği için! Sen oy vermekten bahsediyorsun, biz ise hayattan!

senin ne hakin var o is makinelerini durdurmaya söylermisin

orasi dag basimi ?

Sen dağbaşında mısın? Hakkım var, nelere, söz, ifade, düşünce özgürlüğü, istemediğim şeyin yapılmasına karşı çıkmak! İş makinesi çekip atıyorum çiftçilerin zeytinliklerini devirmek HAK mı oluyor sanıyorsun(git bunuda öğren, kaç insanın zeytin ağacı telef edildi, sırf 1-2 kodoman için! Senin gibi cahiller yüzünden zırıl zırıl ağlayan insanlar hakkını arayamadı, arasa ya terörist diyorsun, ya çapulcu ya bilmem ne, öte tarafta adamın ömrü gitmiş, zeytinlikler zeytinleriyle telef edilmiş, içi yanıyor gelip o insana verdiğim oya neden saygı duymuyorsun diyorsun, yahu sen insana saygı duymuyorsun! Kaldı ki o insanalrda oy verdiler, kime verildiğinin önemi yok madem demokrasi, o halde sen neden o insanların hem yaşam hakkına hem de verdiği oya saygı duymuyorsun?). Demokrasi diyordun, sen demokrasiyi ne sanıyorsun? Oy vermekle, insanların yaşam alanlarına, yaşayana rağmen karar vermek arasında hiç bir anlamlı bağ yok.. Kısaca senin afedersin, cehaletle verdiğin oy, hükümetin her haltına sessiz sedasız boyun bükülüp, gık denmeyeceği anlamına gelmez.

Yahu ben kime ne anlatıyorum, nasıl anlatıyorum, kaç defadır anlatıyorum :)

türkiyenin en büyük proplemi bu azinliklardir
bu topluma saygi göstermeyen tiplerdir

benim oyuma saygi göstermesen devlet,te senin boynunu zorla büker
Afedersin, sıçayım senin oyuna! Neden mi sıçayım, çünkü sen bu oyu her ota, boka böyle sürdüğün için. Senin verdiğin oy ile anlattığın konuların da, toplumun kabul etmediği ve kamuya ait bir yaşam alanının birilerinin RÜŞVET geliri uğruna peşkeş çekilmesine ya da topluca bazı insanlara karşı horlama, aşağılama, dışlama ifadelerine itiraz etmesi ile bir alakası yokta ondan.

Bir daha diyorum azınlık kim? AKP kaç oy aldı? Hem Gezi'yi neden bağlasın, senin verdiğin oy ile ülkenin her okulu İmam Hatip oldu, afedersin ülkede 1 ama 1 kişi bile olsam sıçmışım verdiğin oya, düşünce, fikir, görüş hakkım var, ifade etmeyecem mi? Sen kabul edebilirsin o senin sorunun, ben de etmem bu da benim sorunum, benim sorunumu yaratan zaten senin verdiğin oy iken birde gelip bana ben oy verdim de, neden itiraz ediyon da, yok sus, kabullen, verdiğim oya saygı duyda! Konuştuğumuz konuya, içeriğe bak, yakışıyor mu bu yaşta sana bu şekilde cevap vermem? 6 Yaş çocuğuna bile anlatsam bu kadar zorlanmazdım.

Bak dine mine ne, oy verdim lafızlarını bırak, oy vermiş olman kimseyi eleştirilemez ve itiraz edilemez yapmaz. Biz eleştirirsek politikayı, uygulamaları eleştirir ve TOPLUM YARARI gözetiriz, senin oy vermiş olman, bizim eleştiri, söz, düşünce, ifade özgürlüğümüzü ksııtlamaya varırsa, ağzına alıp sakız gibi çiğnediğin o demokrasi, faşizm olur. Sonra hangi yüzle bana demokrasiden bahsedip birde hak, hukuk diyeceksin? İdrak edebiliyor musun?

bu gün kürdistan kurulsunmu diye oylama olsa ve türkiyenin
yüzde 70i ok oyu verse senin gibi tipler gider huduta oturur bunu yapamas,siniz diye
sonra su ve gaz yedimi yine hukuk arar bu nasil kafa yapisi böyle anlamadim gitti
Şimdide bu konuya mı atladın. Benim gibiler senin gibi cahiller yüzünden muhtemel başarılı olamaz, lakin ben Kürdistan kurulmasına karşıyım, birlikte, ortak yaşamı savunuyorum, bu görüşümdür, toplumlar ise kendi karar evrir, bana uymayabilir, sorun değil, olması gereken de budur, bir halk kendi hayatı üzerie ancak kendisi karar verebilmeli ve sen bunu kişisel hırslarıçıakrı uğruna gasp edene karşı tutumumla, bu konuyu karıştırıyorsun-gidip hudut filan beklemem, düşüncemle, görüşümle nasıl baktığımı anlatırım o kadar. Bir halkın kendi kararı bir başka halkın hayatına kast ediyorsa işte orada da direnirim, idrak edeceğini sanmıyorum, ben çoğunluğum, o halde azınlığa ölüm naralarına karşı elbette dururum-ancak böyle bir durumda yapacağım budur, mücadele etmek, insan hak ve özgürlükelrini savunmak!!... İnsanları öteki ilan eden, ötekileştiren, kendi yurdunda esir, kendi yurdunda öksüz eden, başı açık olanı satılık gören vb anlayışlara karşı, benim de görüş, ifade ve düşüncelerim var, dile getiririm. Dile getirmemi hazmedemeyeceksen, biraz kum ve taş yemelisin. Zira ancak o zaman kursağın (https://tr.wiktionary.org/wiki/kursak)yediğin nohudu, buğdayı öğütür...

Eğer diyaloğa gerçekten niyetin varsa, Gezi ya da diğer meseleler hakkında düşünce ve görüşlerimi senle paylaşabilirim, zaten olması gerekenin insanların yaşam haklarını savunmak olduğunu, kimin, kime oy verip, vermediğinden bağımsız olduğunu, nedenleriyle ifade edebilirim. Yok bu düzeyde ısrarcı isen üzgünüm, bu düzeyde ifade etme şansım neredeyse hiç kalmıyor, düşünsene ben oy verdim neden verdiğim oya saygı duymuyorsun diye soruyorsun, öne sürdüğün ise bir bölge insanının kamuya ait bir yaşam alanının gaspı ile ilgili, yani sen oy verince başı açık kadınalr satılık mı oluyor, bu mudur senin idrakın?. Öyleyse ne yazayım, sana nasıl yazayım ki?

dine mine ne
27-08-2015, 09:54
Evet ben-sen-o-şu-bu -> biz oradayız diye, çünkü toplumum...

Sadece Gezi değil mesele, Gezi yıllarca insanların sabredip, sustuğu noktada artık patlatan bir kıvılcım. Neden mi? Avrupa'nın hangi ülkesinden yazıyorsun veya yaşıyorsun bilemem, burada hayat, oradaki gibi değil ve okuduğun yandaş medya gibi de değil haberler. Edoğan uzun yıllar AKP li daha doğrusu Erdoğanist olanların dışında kalan herkese kin ve nefret söylemlerinde bulundu. Yetmedi insanalrın hayatına kadar karar verdi, yetmedi, bak bir sözü;

1) sen toplumsan bende toplumum
2) patlama noktasina neden geldiginizi iste ben
anlamiyorum
3 ) insanlarin hayatlarina karar verdi derken demek istedigin ?????

"Başı açık kadın balkonsuz eve benzer, ya kiralıktır ya da satılık!"

Bu sözü anlama kapasiten var mı bilmiyorum, ama buna benzer bir çok ifadesi var...Alinti:

"CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, AKP’nin Ünye ve Bozkurt ilçelerindeki bazı yöneticilerin sosyal medya ortamında sarfettikleri iddia edilen, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya kiralıktır” biçimindeki cümlelerini Meclis gündemine taşıdı."

google den bunu buldum
sonucta burda iddia edilmek ten bahs edilioyr
kanitlanmis bir sey de degil
birde üstelik erdogan da söylememis yani

ben bulamadim varsa bir link ver lütfen

Gezi inşaat projesi değil, bulunduğu yerdeki insanların, yaşam alanı diyecebileceğimiz, neredeyse hiç kalmamış içinde->kalmış kamuya açık-AİT küçücük bir yer! Kamuya açıklık ve aitlikten ne anlarsın bilemem, ama anlamadığın yine açık, park orası.

3-5 Tane kodoman Erdoğan'ı ihya edeceklere peşkeş çekilmesi adına, kamuya sormadan ve kamu adına karar verip, alanı kamuya kapatmak elbette toplumun benimseyeceği ya da benimsemeyeceği bir durumdur. Bölge ahali benimsememiştir, olay budur neden demokrasiye, söz, düşünce ve ifade özgürlüğüne, istenmeyeni zorla yaptırmaya karşı duruşa saygı duymuyorsun?söylediklerin de taabiki gercekler var

misal secime bu proje ile girmemesi lazimdi yaptigi yanlis burada yani yapmak istedigini halki arkasina alarak yapmak istemesi ama dogrusu bulundugu yerdeki insanlara oylama
yapilmasi gerekirdi
ama sizler bu ayaklanisi erdogan icin kulandiniz
yani hep hedef erdogan
bu cumhurriyet kuruldugundan bu yana bu ülkeyi arkadan önden zigenlere neden bu denli ayyaklanmadi bu insanlar ??

gezi parkina gidersin polis geldi mi geri cekilirsin
ertesi günü de eylem yapma yerlerinde bulusup eylem yapabilirsin zaten gezi,yi kim durdurdu ????
mahkeme deyilmiydi durduran ???
yaralanlara ölenlere yazik degilmi ???
sucu polise devlete atmak ne kadar dogru
devletin güvenlik güclerine karsi güc koymak mi demokrasi ?

o kadar insanin malina sarar vermek mi demokrasi ?
demokraside eylem varsa nerde izin veriyorsa devlet git orda yap eylemini orayada gelirse polis, korkma o zaman destek vermek icin bende gelirim senin yanina

sizin ki hak degil, sokaktan siyaset cikarmak ,rezim cizmek
hedef erdogan bu yüzden kiziyorum yani
bildiginiz zaten sokak siyaseti ve göz boyama ayni hdp nin yaptigi gibi chp mhp partileride bu sokak siyasetine atildigi
icin bu mesele türkiyeyi sardi

bu gezi projesi vardi erdogan ortaya koydu bunu ama
kimse cikler gidip mahkeme yoluyla bunu önlemeye kalkmadi
neden biliyormusun cünkü sokak siyasetinin yaratacagi pislik olaylar daha cok kir birakir da ondan
bunlari hic düsündünmü? ne olduda bu ise daha önceden
el atmaya bakmadi bu partiler ????

iste bu yüzden akp den baska bir partiye oy vermek istemiyorum arkadas bunlar herseyde gec kalan insanlar
bu ülkeye bi zigime yaramiyorlar is yapamiyorlar , o kadar

misal erdogan ötüyor mu secimlerde hemen karsi koyup
diyeceksin bu gezi parki projesi ni halka degil istanbullulara oylatacaksin bu onlari ilgilendirir diyeceksin insanlari sokaga atmayacaksin

Ülkenin genel yönetimi dışında, topluma rağmen, toplum adına karar verme yetisi ne hükümete aittir ne de bir başkasına, eğer demokrasiden dem vuracaksan.

sende demokrasiden dem vuracaksan eylem yerlerinde eylemii yapacaksin milletin malina ekonomisine zarar vermeyeceksin mahkemye gideceksin

hem demokrasi diyorsun sonra ortaligi yakiyorsun
hani hak arayis böyle mi oluyor demokraside ?
hadi erdogan halk oyuyla bu isi yapmaya kalkti( yanlis )
siz neden barbarlasiyorsunuz
demokraside kahramanliga gerek yok ki
kahraman hukuktur hukuk ise yaramiyor diyorsan
git eylem yap sabah aksam bir park olayi türkiye ayaga kalkti koskoca hukuk icin neler yapmaz öyle degilmi ?
yani devlete karsi kahramanlik yapmaya neden yok
kahramnimiz hukuk
bunu ögrnin artik türkiye gördün bu tür sokak siyasetine
kanmiyor karni tok
bu ülkeye hizmet edeni ariyor o da malesef akp

Yine diyorum Gezi, yıllarca birikmiş baskı, ötekileştirilme ve dolmuşluğun son noktası, sabrın taştığı bir hal olarak şans eseri denk geldi o kadar(sıralayım madde madde 50 madde olur).
lütfen su baskiyi aciklar misin
su ötekilestirme nasil ??????
ne bu patlama ????
benim sabrim hos iken senin ki nasil patliyor ben bunu anlamak istiyorum

Gerçi kapasite olsa kaç mesajdır anlatılanı, hiç olmazsa bir kez doğru anlardın, ne desek yanlış anlıyor ve götürüp işi zevkten AKP karşıtlığına, Erdoğan akrşıtlığına götürmekteymişiz gibi de bir ön yargıya varıyorsun, sonra kendi önyarglarınla kendi, kendinle avunuyorsun. Biz sadece izlemekle yetiniyoruz, çünkü ne desekte diyalog kuramıyoruz. Sadece kendi çalıp oynayan bir monolog tarzındasın.yahu bende bir diyalog ariyorum
hem ne önyargisi ? ben elimden geldigince olan olaylar üzerinden görüslerimi anlatmaya calisiyorum
herkes tutdugu partinin arkasinda sonucta

Yetmiyor hiç alakasız bir haber paylaşıyorum hemen ardında yandaş medya haberlerini basıyorsun...
yahu ben senin icin degil hdp ile pkk yi elestirmek adina bunu yapiyorum
demek istedigim bunlar azinlikta olan düsünürler ,kürt halkini
arkasina cekmek isteyen insanlar
biri kanli siyaset yaper öbürü de kanin ta kendisi dir diye
buldugum haberleri paylasiyorum

Demokrasi işte yukarıda yaptığın şeyin tersi. Sen orada oy vermekle, burada başı açık kadınlara satılık, kiralık deme hakkını, kamuya ait alanların 3-5 kodomanca gaspına onay vermiş olmuyorsun, üstelik benimle ilgili bir konu hakkında sen karar veremzsin, ancak kendimle ilgili konualrda ben karar veririm, parkınAVM olmasını istemiyorsam istemem-değil mi?-(demokraside böyle bir şey yok, bu faşizmde böyle!) bu bir.hic bilem öyle degil senin yaptigin sadece yorum hemde sakat bir yorum senin gibi düsünenler is de daglara cikiyor arkadas
bak yine kafam bozuluyor
o ne demk öyle yahu
sen le ilgili ben le ilgili kardesim burasi hukuk devleti
kimse burda kendi adina karar veremez
böyle yasamak isitiyorsan baska ülkelere gideceksin

sen kendince karar verb yasamk istiyorsan neden oyunu veriyorsun ki
haalk oyunu vermis avm,e evet demis mi demis bitti

siz azinlikta olan istemeyenler sokaga cikanlar
biz cogunluka olub sizleri tv, lerde izleyenler

sizin karsiniza gezide bu cogunluk cikza ne olucak ????

sen istemiyorsan ben istiyorum derse ne olucak ?????
vejahut olsaydi ne olucakti ??????

sizlerin yaptigini biz yapamasmiydik ???

Bak izmir'de bir yeşil sermaye kodomanı, villa kurulamaz yerlere villa yaptırmak için Erdoğan'a bilmem nerede Villa bağışladı(tuvaletin nasıl olacağına kadar konuşulmuş yahu!)! İzmir valisi yasal süreçte direttiği için kısa sürede sürüldü. O süreçte Erdoğan ile ilgili kodoman arasında telefon görüşmesi var, daha fazla sayıda aracıda cabası! Ne için? Erdoğan'a villa verdiği için! Sen oy vermekten bahsediyorsun, biz ise hayattan!sana sorum su chp si mhp ,si senin hdp ,e bir seyler var ise
erdogana hukuk yolundan niye takamiyor ?
bu isi bile beceremeyenler bu devleti nasil yönetecek ??
bunlara nasil oy veriyorsunuz ?
aksine tuturamadiklari icin bazilri birde ceza yiyor

Sen dağbaşında mısın? Hakkım var, nelere, söz, ifade, düşünce özgürlüğü, istemediğim şeyin yapılmasına karşı çıkmak! İş makinesi çekip atıyorum çiftçilerin zeytinliklerini devirmek HAK mı oluyor sanıyorsun(git bunuda öğren, kaç insanın zeytin ağacı telef edildi, sırf 1-2 kodoman için! Senin gibi cahiller yüzünden zırıl zırıl ağlayan insanlar hakkını arayamadı, arasa ya terörist diyorsun, ya çapulcu ya bilmem ne, öte tarafta adamın ömrü gitmiş, zeytinlikler zeytinleriyle telef edilmiş, içi yanıyor gelip o insana verdiğim oya neden saygı duymuyorsun diyorsun, yahu sen insana saygı duymuyorsun! Kaldı ki o insanalrda oy verdiler, kime verildiğinin önemi yok madem demokrasi, o halde sen neden o insanların hem yaşam hakkına hem de verdiği oya saygı duymuyorsun?)Sevgili spartacus bak ama adamlar topraklarini satmislar

"Ahmet Sezer Yırcalı, karısıyla birlikte Yırca’da zeytinlikleriyle geçiniyorlar. Bir de emekli maaşı var, yıllar önce çok yakınlarında kurulan termik santral için önce toprağını almışlar, ardından da orada işçi olmuş. O zamanlar niye itiraz etmediniz diye sorunca “Hiçbir itirazda bulunmadık. O zaman bilemedik. Köylü vatandaştık, göremedik, kördük” diyor."

ama yargi durdurmus sonucta
bu erdoganla oy la ne iliski ??

Afedersin, sıçayım senin oyuna! Neden mi sıçayım, çünkü sen bu oyu her ota, boka böyle sürdüğün için. Senin verdiğin oy ile anlattığın konuların da, toplumun kabul etmediği ve kamuya ait bir yaşam alanının birilerinin RÜŞVET geliri uğruna peşkeş çekilmesine ya da topluca bazı insanlara karşı horlama, aşağılama, dışlama ifadelerine itiraz etmesi ile bir alakası yokta ondan.kardesim sen hizmeti istemiyorsan böyle yorumluyorsan
senin bilecegin is
kim mis bu horlanan ...... insanlar ?????

Bir daha diyorum azınlık kim? AKP kaç oy aldı? Hem Gezi'yi neden bağlasın, senin verdiğin oy ile ülkenin her okulu İmam Hatip oldu, afedersin ülkede 1 ama 1 kişi bile olsam sıçmışım verdiğin oya, düşünce, fikir, görüş hakkım var, ifade etmeyecem mi?

Sen kabul edebilirsin o senin sorunun, ben de etmem bu da benim sorunum, benim sorunumu yaratan zaten senin verdiğin oy iken birde gelip bana ben oy verdim de, neden itiraz ediyon da, yok sus, kabullen, verdiğim oya saygı duyda! Konuştuğumuz konuya, içeriğe bak, yakışıyor mu bu yaşta sana bu şekilde cevap vermem? 6 Yaş çocuğuna bile anlatsam bu kadar zorlanmazdım.

yahu tabiki karsi cikacaksin ama sehirin ortasinda spartacusluk olmazki git eylem yerlerinde yap ama
adam gibi hakini ara diyoruz
ortaliga zarar vermenin ne anlami var ki ?
devlete karsi nasil direnir insan ? devletin gücüne karsi gücün yetermi ? bu salaklik
bosuna onca insan ceza yi yedi oturdu asaga
bunu adam gibi yapmak vardi , öyle degilmi ?

Şimdide bu konuya mı atladın. Benim gibiler senin gibi cahiller yüzünden muhtemel başarılı olamaz, lakin ben Kürdistan kurulmasına karşıyımneden ?????????
kurulsa bence güzel olur

sen oy verince başı açık kadınalr satılık mı oluyor, bu mudur senin idrakın?. Öyleyse ne yazayım, sana nasıl yazayım ki?ben oy verince başı açık kadınalr satılık mı oluyor ?, bu mudur senin idrakın?. Öyleyse ne yazayım, sana nasıl yazayım ki?:fencing:

kaldiki bu bir iddia imis bunun kaniti varmi ?
hele ki bunu erdogan söyledi diye ?

Dialectics
27-08-2015, 10:42
3 ) insanlarin hayatlarina karar verdi derken demek istedigin ?????

1. Değiştirilen eğitim sistemi. 60 aylık, henüz soyut kavramları algılama kapasitesinden yoksun çocuklara zorunlu din dersi okutulması ısrarı; seçmeli ders olarak din ile ilgili dersleri seçmeyen öğrencilerin örneğin matematikten bilinçli olarak başarısız gösterilmesi

2. Herkese 3 çocuk yapın tavsiyesi, 3 çocuk yapmayı teşvik edici yasal düzenlemeler, yardımlar

3. "Dindar bir nesil istiyorum" söylemleri. Halkın dindarlaştırılması adına yapılan vakıf hizmetleri, türbana girmeyi teşvik edici uygulamalar. (kendim dahi bizzat sırf tayin olabilmek için türban takmaya başlayan bir sağlık çalışanı biliyorum)

4. Gece 10'dan sonra içki satışının yasaklanması (sebep?)

5.İktidarın siyasi görüşünü beğenmeyen, iktidarı eleştiren sanatçı ve yazarların çalıştıkları devlet tiyatrolarından ve gazetelerden kovulmaları - düşünce ve ifade özgürlüğünün baltalanması. Sosyal medya üzerinden dahi insanların yorum yapmaya korkutulur hale sokulması

6. Toplumun değerlerini rencide ediyor diye Fazıl Say'ı hapise atmaya çalışırken, bu ülkenin çoğunluk bir kısmının değer verdiği T.C kurucuları için "iki sarhoşun yaptığı kanun muteber oluyor da bizim yaptığımız olmuyor gibi" söylemleri yapabilmesi

7. Yapılan demokrasi katliamları, en çok oyu alan rektörlerin yerine kendi kafasına uygun en az oyu alan rektörleri atayarak demokratik ruha aykırı davranışlar

8. Özellikle kobi tarzında ufak ihaleler ile çalışan girişimcileri, sırf ihale alabilmeleri için AKP üyesi olmalarını teşvik eden uygulamalar. Yani bir girşimcinin ya da esnafın iş yapabilmek için dürüst ve çalışkan olması değil, iktidar partisini desteklemesi gerekiyor. (AKP'yi desteklemeyen ama sırf işleri bozulmasın diye AKP'li gibi sosyal medyada paylaşımlar yapan tanıdıklarım var)

9. İnsanların haber alma özgürlüklerinin kısıtlanması. Kendine oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşların vergileri ile çalışan TRT'nin tüm TV ve radyo kanallarında TRT tüzüğüne aykırı olarak bir partiyi diğerlerinden saatlerce daha fazla işlemek suretiyle AKP propagandası yapılması.

10. İnsanların özgürce oy verme haklarının yapılan makarna, kömür, beyaz eşya vb. gibi yardımlarla pazarda satılığa çıkarılması. Halkın ahlâk anlayışının yozlaştırılması.

11. Seçim mitinglerine işten atma tehdidi ile kamu çalışanlarının götürülmesi. (cep telefonlarına atılan mesajlarla defalarca belgelenmiştir)

12. Miting meydanında ODTÜ'lü öğrenciler için "bunlar ateist, bunlar terörist" gibi ifadelerle toplumsal ayrımcılık yapılması. Bir diğer örnek Hatay'da 55 kişinin öldüğü patlamadan sonra çıkıp "33 sünni vatandaşımız öldü" gibi bir açıklama ile mezhepçi ayrımcılık yapılması.

13.Soma'da "ermeni dölü" diyerek azarladığı gencin 4 kez ifadesini değiştirmek zorunda bırakılarak en sonunda "başbakan bana vurmadı, bir şey demedi" tarzında ifadeye zorlanması.

14. Bir AKP milletvekilinin gündem yaratan "hamile kadınlar sokağa çıkmasın" şeklindeki beyanatı..

15.Bir başkasının "kadınlar yüksek sesle gülmesin" beyanatı.

vb.

Yeter mi ey uzayda yaşayan zat!!

İlahimasal
27-08-2015, 10:48
Neden üstünüzü başınızı parçalıyorsunuzki.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=551075&postcount=139

Bu seçimlerde durumu deiştirmeycek.

Akp %2 kayıp eder.
Hdp %2 daha kazanır.

Chp.mhp yerinde sayar.

Benim tek korktuğum kandil...imralı ....saray işbirliği 1 aydır susan silahları tekrar kusturdular. Bu üçünün ortak iş birliği başkanlık ,eyalet sistemi üzerin kurgulu

Bu bermuda şeytan üçgeni seçimlerden sonra istedikleri sonucu alamasssa yine silahları kustururlar.
BU GÜNKİ TÜM OLAYLAR BU ÜÇÜNÜN KURGULAYIP UYGULADIĞI DURUM
ARALARINDA BİRBİRLERİNE VERDİKLERİ SÖZLER VAR.
BİRBİRLEİNE VERDİKLERİ BU SÖZLERİ ORTAYA ÇIKARTIP.
Bermuda şeytan üçgenini bu halkın yok etmesi şarttır.

Saray.......Atatürkün cumhuriyetini sevmez
İmralı.......Atatürkün cumhuriyetini sevmez
Kandil.....Atatürkün cumhuriyetini sevmez

Hepsinin ortak düşmani Mustafa Kemal ATATÜRK.
ONLAR CUMHURİYETİ YIKMAK İÇİN VAZGEÇMEYECEKLER
BİZ ATATÜRKÇÜLERDE YIKTIRTMAMAK İÇİN

YOL YAPDI,İNŞAAT DİKDİ DİYE OY VERİP REİS DİYEN SALAKLAR
BİR HALKIN ÖNDERİDİR ,SEROKUMUZDUR DİYEN SALAKLAR

ATATÜRKÜN KURDUĞÜ SİSTEMİN NE KADAR SAĞLAM DİREKLER ÜZERİNDE OLDUĞUNU HENÜZ FARK EDEMEDİLER.

Biz seçim sonuçlarına deil..sisitemin sağlamlığına güveniyoruz.

Kurdistannn
27-08-2015, 11:02
Biz seçim sonuçlarına deil..sisitemin sağlamlığına güveniyoruz.

Sistem mi kaldı :)

İlahimasal
27-08-2015, 11:03
Sistem mi kaldı :)
Kalmayan tarafı yazssan daha anlaşılır olur. Kürdistan

Dialectics
27-08-2015, 11:12
Avrupa'nın hangi ülkesinden yazıyorsun veya yaşıyorsun bilemem, burada hayat, oradaki gibi değil ve okuduğun yandaş medya gibi de değil haberler.

Gurbetçilerin ekseriyetle Erdoğan'cı olmaları ile ilgili ilginç bir tespiti vardır bir tanıdığımın. Şimdi Türkiye'den Avrupa'ya gidip yaşamaya başlayan gurbetçilerin çoğu malesef Avrupa'da biraz ezik sınıfında kalıyorlar. Neticede demokrasi anlamında, insani gelişmişlik anlamında, bireysel özgürlükler anlamında bizden hayli yüksek çıtada olan Avrupa ülkelerinde yaşayan ve orada daha düşük işlerde çalışan vatandaşlarımız işin doğrusu bu Avrupalılar nezdinde biraz hor görülüyor belki tabiri caizse aşağılanıyor.

Erdoğan da çıkıp bu gurbetçileri hor gören Avrupalılara meydan okuyor ya.. "Ey ..... sen kimsin? Biz Osmanlı ecdadıyız" nağaraları atıyor ya (Obama ve Merkel hariç) İşte bu gurbetçilerin çok hoşuna gidiyor. Erdoğan'ı o yüzden çok severler diyor tanıdığım. Yılların ezikliğinin acısını bu nağaralarda buluyorlar muhtemel ve Erdoğan'a sempati duymaya başlıyorlar.

İlahimasal
27-08-2015, 11:23
Meclisdeki
Akp,hdp bakanlar kurulunun icraatlarını merakla bekliyorum.
Çok eglenceli olucağı kesin.
Düşünsenize kürsüye hdp li bir vekil gelipde kabineyi eleştirecek.yada akp li bir vekil kabineyi eleştirecek.

Çok ırkçı düşünceleri geçersek,tam demokrasi dedikleri bu olur heralde.yıllardır terörist deikleri kişiler bakanlar kurulunda temsilcileri temsil edilecek,devletin sistemine karşı duranlar o kötü dedikler sisteme muhafız olucak.

Sistem yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafindan böyle bir duruma fırsat vermiş.(bazılarınız 12 eylül kararı diyebilir bu duruma) sonuçda sistem belli cumhuriyet halkın temsilcileri.DEMOKRASİ

HDP halkin temsilcisi olarak sistemin onlara verdiği olanaklarla bakanlar kurulu koltuklarında yer bulup.SİSTEMİ belli bir süre yöneticekler.
Akp,hdp hükümeti

Kurdistannn
27-08-2015, 11:24
Gurbetçilerin ekseriyetle Erdoğan'cı olmaları ile ilgili ilginç bir tespiti vardır bir tanıdığımın. Şimdi Türkiye'den Avrupa'ya gidip yaşamaya başlayan gurbetçilerin çoğu malesef Avrupa'da biraz ezik sınıfında kalıyorlar. Neticede demokrasi anlamında, insani gelişmişlik anlamında, bireysel özgürlükler anlamında bizden hayli yüksek çıtada olan Avrupa ülkelerinde yaşayan ve orada daha düşük işlerde çalışan vatandaşlarımız işin doğrusu bu Avrupalılar nezdinde biraz hor görülüyor belki tabiri caizse aşağılanıyor.

Erdoğan da çıkıp bu gurbetçileri hor gören Avrupalılara meydan okuyor ya.. "Ey ..... sen kimsin? Biz Osmanlı ecdadıyız" nağaraları atıyor ya (Obama ve Merkel hariç) İşte bu gurbetçilerin çok hoşuna gidiyor. Erdoğan'ı o yüzden çok severler diyor tanıdığım. Yılların ezikliğinin acısını bu nağaralarda buluyorlar muhtemel ve Erdoğan'a sempati duymaya başlıyorlar.

Bir de aşırı vurdumduymazlar.

Avrupada yaşayan bir bayanla yazışıyorduk, bu bayan aşırı İslamcı. Sürekli namaz,oruç muhabbeti yapıyordu.
O dönemlerde de bu hırsızlık , yolsuzluk kasetleri youtube a düşmeye başlamıştı.
Dedim ki, sizinkiler yolsuzlukta yapmışlar.
Bana dedi ki: Biraz da bizimkiler çalsınlar.

Eee hani İslamda hırsızlık günahtı. Falan filan...

(Genel AKPli profili aslında)
O kadar öğrenmeye ve eleştiri kültürüne kapalılar ki, yurt dışındaki o demokrasi kültüründen nasiplenememişler.

İlahimasal
27-08-2015, 11:28
Sistem akp ve hdp hükümetini kurdurdu.DEMORASİ diye ben buna derim.
İtiraz eden hdp li vekil varmı ? Elbetteki yok.neden olsunki
Hatta o kabinede mhp lilerin başbuğunun oglu bile olucak.
Hdp li bakanlara polisler,askerler,valiler selam durmak zorunda vayyyyyyybeeee
DEMOKRASİ.

Birde ATATURKÜ begenmez akp ciler.

İlahimasal
27-08-2015, 11:33
Hdp li bir bakanın eskortlarla ankara valisi tarafindan karşılandığını gördüğüm annda DEMOKRASİ bu ülkede olmuşdur diyecegim.

Herkes seçimlere kilitlenmiş.ben akp ,hdp hükümetine kiltlendim.
Seçimlere kadar enteresan bir çok olay olucak.
Hdp li bakan şöyle dedi
Hdp li bakan böyle dedi
Hdp li bakan yurt dışında ülkemizi şöyle temsil etti gibi

90 yıldır görmediğimizi gorüceğiz.

Tabi karanlık sarayın ve imralıdakinin provakasyonları ne olur bilemiyoruz.

İlahimasal
27-08-2015, 11:40
29 ekimde cumhuriyetin ilanı töreninde hdp li bir bakan şöyle diyor.( olabilir)
Türkiye cumhuriyetinin kurucusu eyyy yüce onder ATATÜRK açdığın yolda gösterdiğin hedefde yürüyecegime and içerim. Vayyyyy be

Olurmu ? Olur belkide.
Barış belkide böyle tesis olucak.
Paylaşmassan olmaz.

İlahimasal
27-08-2015, 11:46
Seçimlere kadar çok gülüceğiz çok.seçimler bitincede çok ağlıycağız çokkkk

turin
28-08-2015, 04:59
İtiraz eden hdp li vekil varmı ? Elbetteki yok.neden olsunki

Var mı, yok mu??

İlahi sende..

dine mine ne
28-08-2015, 16:12
1. Değiştirilen eğitim sistemi. 60 aylık, henüz soyut kavramları algılama kapasitesinden yoksun çocuklara zorunlu din dersi okutulması ısrarı; seçmeli ders olarak din ile ilgili dersleri seçmeyen öğrencilerin örneğin matematikten bilinçli olarak başarısız gösterilmesi

türkiye toplumu müslüman zorunlu din dersine de normal bakiyorum
almanya hiristiyan ve burada,da zorunlu din dersi var
ne olmus ? ne var bunda
almanyada eyaletine göre 5 ile 7 yas arasi okul basliyor
ama kimse yaygara yapmiyor neden ?

2. Herkese 3 çocuk yapın tavsiyesi, 3 çocuk yapmayı teşvik edici yasal düzenlemeler, yardımlar
almanyada da topluma cocuk yapmaya tesvik var
neolmus ?
bu baski mi ? bu mu sizin daralmaniz
güldürmeyin beni yahu

3. "Dindar bir nesil istiyorum" söylemleri. Halkın dindarlaştırılması adına yapılan vakıf hizmetleri, türbana girmeyi teşvik edici uygulamalar. (kendim dahi bizzat sırf tayin olabilmek için türban takmaya başlayan bir sağlık çalışanı biliyorum)yillarca basi örtülü kadinlar hep dislandi
tv de kücük kizin diplomasini alamadigi sahneye cikacak iken indirilmesi ve kizin aglamasi beni üzmüstü

düsün almanyada kücük kiza sahneye cikmadan önce hac kolyesini cikartmasini istesinler . cok komik geliyor bana böyle isler

bizim dinzisligimize nasil karsi gelinmesini istemiyor isek
bizlerde insanlarin dinlerine karsi gelmemiz dogru degildir
inanc meselesi herkesin kendi bilecegi bir istir

bu yüzden erdoganin bu ise el atmasi dogru olmustur
diye düsünüyorum
o kücük kizin sahneye türbani ile cikmasina devlet karsi cikamaz buna islami fobi denir kardesim
ve devletin orda burda bunu göstermek icin biraz tesvik etmesini de normal görüyorum
ki halk görsün bu sistemin degistigini maksat bu dur yani
ve bu gidilen yol dogrudur diye düsünüyorum
calisan her kadinin basi kapali olma mecburiyeti olmadigi müddetce normaldir bu yapilanlar

4. Gece 10'dan sonra içki satışının yasaklanması (sebep?)bu icki meselesi almanyada da var
sebepleri de internete var arayip bulabilirsin

5.İktidarın siyasi görüşünü beğenmeyen, iktidarı eleştiren sanatçı ve yazarların çalıştıkları devlet tiyatrolarından ve gazetelerden kovulmaları - düşünce ve ifade özgürlüğünün baltalanması. Sosyal medya üzerinden dahi insanların yorum yapmaya korkutulur hale sokulması
"2005 yılında Almanya’da tam 5 gazeteye yönelik büyük bir operasyon yapıldı, 17 gazetecinin evleri basılıp, arandı, zorla ifadeleri alındı, avukatlarıyla görüşmeleri engellendı, dava da tam 2 sene sürdü.
Davanın adı Cicero’ydu. Operasyonu yapan Alman Gizli Servisi BND’ydi. Gerekçe ise gazetecilerin devlet sırrını ifşa ettikleri şüphesiydi.
Almanya’daki sol görüşlü gruplar hariç kimse gıkını çıkarmadı. Kaldı ki Almanya gazetecilere yönelik polis operasyonlarında Avrupa’nın öncülerindendir. 1986-2006 arası “devlet sırrını” koruma adına haber (http://www.haber7.com)cilere yönelik 180 ayrı operasyon yapıldı.
İngiltere’de 2013 yılında 6 gazeteci tutuklandı. Gözaltına alınırlarken evleri basıldı. Mahkeme 6’sını da tutukladı, hala içerideler. Sebep gizli dinleme iddiasıydı. Kimse gıkını çıkarmadı.
Fransa’da 2008 yılında Libération gazetesinin yayın yönetmeni Vittorio de Filippis, sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Apar topar Paris adliyesine götürüldü, defalarca üzeri arandı, avukatına haber vermesi engellendi, avukatsız olarak, savcı karşısına çıkarıldı.
Kimselerden gık çıkmadı. Fransa, habercilere yönelik operasyonlar konusunda Avrupa lideri. En çok gazeteci, Fransa’da gözaltına alınmış, operasyon geçirmiş, evi basılmış, tutuklanmıştır. Ve Amerika. Ferguson olayları sırasında 20 Ağustos’da gösterileri görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, Amerikan polisi tarafından darp edilerek, gözaltına alındı. Kimseden gık çıkmadı. Üstelik Türk gazeteciye yönelik polis saldırısının görüntüleri de vardı."

MIT tirlari olayinda dündar effendi geliyor aklima
MIT tirlari devlet sirri degilmiydi ??????
avrupa,yi görüyorsun ne yapiyormus bu tür olaylarda
yani türkiyeyi karalamak kolay , yaptiginiz da bu
zamani gelince avrupa diyorsunuz , avrupa avukatlari ile bilem görüstürmüyor düsün
sizin özgürlük düsüncelerinizi yerim ben
bu özgürlük hayali bir masal
bu denli özgürlükleri devletler insanlara vermezler
engeller daima vardir
bazi engeller e boyun egeceksin devletin vatandasi olmak istiyorsan yani bu her ülkede ayni
bunu türkiye,ye yapistirmak yanlis

sosyal medyada da herkes istedigini salliyor , öyle degilmi ?

6. Toplumun değerlerini rencide ediyor diye Fazıl Say'ı hapise atmaya çalışırken, bu ülkenin çoğunluk bir kısmının değer verdiği T.C kurucuları için "iki sarhoşun yaptığı kanun muteber oluyor da bizim yaptığımız olmuyor gibi" söylemleri yapabilmesi
fasil sayin atdigi adimlar ortada
fasil say effendi yasadigi ülkenin dinine sert yaklasirsa
bu devlet de ona sert yaklasir ve hukuk ile ona saldirir
Otto-Preminger-Institut davasina göz atabilrsin
dinlere hakarete izin yoksa yok atigi adimlari kendi bilecek
cennet kerhane mi meyhane mi diyye topluma duyurursa, tv,lere cikarsa
ondan sonra da devlet korosundaki buna tepki gösterir ve onunla calismak istemez ise bunun suclusu kendisidir devlet degil ki devlet korosuda onu isinden ederse normaldir cünkü
kimse onunla calismak istemiyor neden ??? adamlarin dinine hakaret eti diye ve
devlet,te hukukun verdigi izinle ona karsi koyar

7. Yapılan demokrasi katliamları, en çok oyu alan rektörlerin yerine kendi kafasına uygun en az oyu alan rektörleri atayarak demokratik ruha aykırı davranışlaremperyalist gücler atatürkü ile nasil kendi systemlerini kurma adina kendi adamlarini üniversitelere atama yapti ise
simdi de basa gelen güc kendi atamlarini atama yapiyor
gayet normaldir

8. Özellikle kobi tarzında ufak ihaleler ile çalışan girişimcileri, sırf ihale alabilmeleri için AKP üyesi olmalarını teşvik eden uygulamalar. Yani bir girşimcinin ya da esnafın iş yapabilmek için dürüst ve çalışkan olması değil, iktidar partisini desteklemesi gerekiyor. (AKP'yi desteklemeyen ama sırf işleri bozulmasın diye AKP'li gibi sosyal medyada paylaşımlar yapan tanıdıklarım var)ehh ne yapican ???? siyaset bu abicim
adamlar isi biliyor
bu anlatiklarini ispatliyamadiktan sonra ne ise yarar
ortada kalir böyle ,öyle degilmi ?

9. İnsanların haber alma özgürlüklerinin kısıtlanması. Kendine oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşların vergileri ile çalışan TRT'nin tüm TV ve radyo kanallarında TRT tüzüğüne aykırı olarak bir partiyi diğerlerinden saatlerce daha fazla işlemek suretiyle AKP propagandası yapılması.insanlar sadece trt ,yi mi izliyor dünya kadar kanalarda akp karsidi yayin yapan organlar var bunu neden yazmiyorsun ??
üc tane akp karsidi parti var , öyle degilmi
bunlar sabhtan aksama kadar tv lerde agliyorlar
sen kalkmis trt kafayi takmisin
türkiyede sadece trt olsa ,sana hak veririm

10. İnsanların özgürce oy verme haklarının yapılan makarna, kömür, beyaz eşya vb. gibi yardımlarla pazarda satılığa çıkarılması. Halkın ahlâk anlayışının yozlaştırılması.iste siyaset dedigin budur seninkisi sadece bir yorum kaliyor

11. Seçim mitinglerine işten atma tehdidi ile kamu çalışanlarının götürülmesi. (cep telefonlarına atılan mesajlarla defalarca belgelenmiştir)defalarca belgelenmis ise neden birseyler yapilmiyor
karsi mualefet adami bir kasik suda bogma niyeti tasirken neyi bekliyor ???????????

12. Miting meydanında ODTÜ'lü öğrenciler için "bunlar ateist, bunlar terörist" gibi ifadelerle toplumsal ayrımcılık yapılması. Bir diğer örnek Hatay'da 55 kişinin öldüğü patlamadan sonra çıkıp "33 sünni vatandaşımız öldü" gibi bir açıklama ile mezhepçi ayrımcılık yapılması.ne yaziki burda gerceklik payi da var kardesim
cünkü dagdaki terörist de ateist
müslüman kürtü dahi öldürmekten cekinmiyor
bunu pkk dan kacan kürt bile söylüyor ne diyor ?
bu saldiri kesinlikle islam ile ilgili diyor
orda kurandan bahs edemezsin diyor
namaz kilamazsin diyor
erdogan da buna atif yapiyor
adam müslüman toplumunun baskani
gayet normaldir
ODTÜ;lü ögrenciler üzerinden bunu yapmasi da kendi bilecegi istir adam kendine güveniyor ve yapiyor
halkda adamin arkasinda

13.Soma'da "ermeni dölü" diyerek azarladığı gencin 4 kez ifadesini değiştirmek zorunda bırakılarak en sonunda "başbakan bana vurmadı, bir şey demedi" tarzında ifadeye zorlanması.
ben inanmiyorum buna yine karalama kampanyasi
yok bu genc dükanda dönü vermis baskani karsisinda görmüs
ve baskan tokat atmis ulan adam bahri baskanin ayagina basdim der be bu bilem yok yani nedensiz tokat yemis
ben inanmiyorum bu tür olaylara
kaldiki bu muhalefet partileri buna neden arka cikmamislar , korumamislar ??

hem yumrugu atan erdogan degil yumrugu atan halk sizlere
secimlerde bunu gösteriyor ama anlamiyorsunuz ki

14. Bir AKP milletvekilinin gündem yaratan "hamile kadınlar sokağa çıkmasın" şeklindeki beyanatı..

15.Bir başkasının "kadınlar yüksek sesle gülmesin" beyanatı.
bunlari söyledikten sonra akp bunlari anayasaya mi koymus
koymaya kalkarsa secmem onlari olur biter

Yeter mi ey uzayda yaşayan zat!![/QUOTE]

haklisin türkiye uzaya yolculuk yolunda ama sizler hayal masal dünyasinda siniz
sizler oligarsi gücüne karsi koyamayan bir türkiye istiyorsunuz
gibime geliyor
13 senede 1,5 km metro yolu yapamayan adamlari getirme
pesindesiniz arkadas ben buna karsiyim o yüzden akp diyorum
ben kisi üzerinden degil topluma bu parti ne hizmetler vermis diye bakiyorum
ve yapilan hizmet güzel mi güzel gider mi gider
onun arabsi var ve bunu cekemeyenler var diyorum

İlahimasal
28-08-2015, 16:31
Var mı, yok mu??

İlahi sende..

Turin itiraz eden emepli çıkdı.hdp li deil yani.hdp liler itiraz etmezzzzz,neden etsinlerki

dine mine ne
28-08-2015, 16:34

benim babam zamaninda bu almanya,ya gelmis fakirlikten
ve bu ülkede karnini doyurmus
bu ülkeye sürkür borcunu sunup ve icinde zerre kadar eziklik duymadan alman topraklarinda ölüp gitmisdir

ve ben bu ülkede dogup bügmüsüm ve bu ülke bana bütün sanzlari önüme koymustur beni hic birseyeden mahrum birakmamistir yani neden eziklik duygusu olusun ki biz gurbetcilerde ?

türkiye kalkiniyor diyye bizler erdogani tutuyoruz
ne var bunda ?????
adam sonucta görülmemis hizmetler sunmustur türkiye,ye
o yüzden helal olsun ona

senin yorumunda gerceklik yok güzel kardesim

İlahimasal
28-08-2015, 16:41
türkiye toplumu müslüman zorunlu din dersine de normal bakiyorum
almanya hiristiyan ve burada,da zorunlu din dersi var
ne olmus ? ne var bunda
almanyada eyaletine göre 5 ile 7 yas arasi okul basliyor
ama kimse yaygara yapmiyor neden ?

almanyada da topluma cocuk yapmaya tesvik var
neolmus ?
bu baski mi ? bu mu sizin daralmaniz
güldürmeyin beni yahu

yillarca basi örtülü kadinlar hep dislandi
tv de kücük kizin diplomasini alamadigi sahneye cikacak iken indirilmesi ve kizin aglamasi beni üzmüstü

düsün almanyada kücük kiza sahneye cikmadan önce hac kolyesini cikartmasini istesinler . cok komik geliyor bana böyle isler

bizim dinzisligimize nasil karsi gelinmesini istemiyor isek
bizlerde insanlarin dinlerine karsi gelmemiz dogru degildir
inanc meselesi herkesin kendi bilecegi bir istir

bu yüzden erdoganin bu ise el atmasi dogru olmustur
diye düsünüyorum
o kücük kizin sahneye türbani ile cikmasina devlet karsi cikamaz buna islami fobi denir kardesim
ve devletin orda burda bunu göstermek icin biraz tesvik etmesini de normal görüyorum
ki halk görsün bu sistemin degistigini maksat bu dur yani
ve bu gidilen yol dogrudur diye düsünüyorum
calisan her kadinin basi kapali olma mecburiyeti olmadigi müddetce normaldir bu yapilanlar

bu icki meselesi almanyada da var
sebepleri de internete var arayip bulabilirsin

"2005 yılında Almanya’da tam 5 gazeteye yönelik büyük bir operasyon yapıldı, 17 gazetecinin evleri basılıp, arandı, zorla ifadeleri alındı, avukatlarıyla görüşmeleri engellendı, dava da tam 2 sene sürdü.
Davanın adı Cicero’ydu. Operasyonu yapan Alman Gizli Servisi BND’ydi. Gerekçe ise gazetecilerin devlet sırrını ifşa ettikleri şüphesiydi.
Almanya’daki sol görüşlü gruplar hariç kimse gıkını çıkarmadı. Kaldı ki Almanya gazetecilere yönelik polis operasyonlarında Avrupa’nın öncülerindendir. 1986-2006 arası “devlet sırrını” koruma adına haber (http://www.haber7.com)cilere yönelik 180 ayrı operasyon yapıldı.
İngiltere’de 2013 yılında 6 gazeteci tutuklandı. Gözaltına alınırlarken evleri basıldı. Mahkeme 6’sını da tutukladı, hala içerideler. Sebep gizli dinleme iddiasıydı. Kimse gıkını çıkarmadı.
Fransa’da 2008 yılında Libération gazetesinin yayın yönetmeni Vittorio de Filippis, sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Apar topar Paris adliyesine götürüldü, defalarca üzeri arandı, avukatına haber vermesi engellendi, avukatsız olarak, savcı karşısına çıkarıldı.
Kimselerden gık çıkmadı. Fransa, habercilere yönelik operasyonlar konusunda Avrupa lideri. Ve Amerika. Ferguson olayları sırasında 20 Ağustos’da gösterileri görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, Amerikan polisi tarafından darp edilerek, gözaltına alındı. Kimseden gık çıkmadı. Üstelik Türk gazeteciye yönelik polis saldırısının görüntüleri de vardı."

MIT tirlari olayinda dündar effendi geliyor aklima
MIT tirlari devlet sirri degilmiydi ??????
avrupa,yi görüyorsun ne yapiyormus bu tür olaylarda
yani türkiyeyi karalamak kolay , yaptiginiz da bu
zamani gelince avrupa diyorsunuz , avrupa avukatlari ile bilem görüstürmüyor düsün
sizin özgürlük düsüncelerinizi yerim ben
bu özgürlük hayali bir masal
bu denli özgürlükleri devletler insanlara vermezler
engeller daima vardir
bazi engeller e boyun egeceksin devletin vatandasi olmak istiyorsan yani bu her ülkede ayni
bunu türkiye,ye yapistirmak yanlis

sosyal medyada da herkes istedigini salliyor , öyle degilmi ?

fasil sayin atdigi adimlar ortada
fasil say effendi yasadigi ülkenin dinine sert yaklasirsa
bu devlet de ona sert yaklasir ve hukuk ile ona saldirir
Otto-Preminger-Institut davasina göz atabilrsin
dinlere hakarete izin yoksa yok atigi adimlari kendi bilecek
cennet kerhane mi meyhane mi diyye topluma duyurursa, tv,lere cikarsa
ondan sonra da devlet korosundaki buna tepki gösterir ve onunla calismak istemez ise bunun suclusu kendisidir devlet degil ki devlet korosuda onu isinden ederse normaldir cünkü
kimse onunla calismak istemiyor neden ??? adamlarin dinine hakaret eti diye ve
devlet,te hukukun verdigi izinle ona karsi koyar

emperyalist gücler atatürkü ile nasil kendi systemlerini kurma adina kendi adamlarini üniversitelere atama yapti ise
simdi de basa gelen güc kendi atamlarini atama yapiyor
gayet normaldir

ehh ne yapican ???? siyaset bu abicim
adamlar isi biliyor
bu anlatiklarini ispatliyamadiktan sonra ne ise yarar
ortada kalir böyle ,öyle degilmi ?

insanlar sadece trt ,yi mi izliyor dünya kadar kanalarda akp karsidi yayin yapan organlar var bunu neden yazmiyorsun ??
üc tane akp karsidi parti var , öyle degilmi
bunlar sabhtan aksama kadar tv lerde agliyorlar
sen kalkmis trt kafayi takmisin
türkiyede sadece trt olsa ,sana hak veririm

iste siyaset dedigin budur seninkisi sadece bir yorum kaliyor

defalarca belgelenmis ise neden birseyler yapilmiyor
karsi mualefet adami bir kasik suda bogma niyeti tasirken neyi bekliyor ???????????

ne yaziki burda gerceklik payi da var kardesim
cünkü dagdaki terörist de ateist
müslüman kürtü dahi öldürmekten cekinmiyor
bunu pkk dan kacan kürt bile söylüyor ne diyor ?
bu saldiri kesinlikle islam ile ilgili diyor
orda kurandan bahs edemezsin diyor
namaz kilamazsin diyor
erdogan da buna atif yapiyor
adam müslüman toplumunun baskani
gayet normaldir
ODTÜ;lü ögrenciler üzerinden bunu yapmasi da kendi bilecegi istir adam kendine güveniyor ve yapiyor
halkda adamin arkasinda

ben inanmiyorum buna yine karalama kampanyasi
yok bu genc dükanda dönü vermis baskani karsisinda görmüs
ve baskan tokat atmis ulan adam bahri baskanin ayagina basdim der be bu bilem yok yani nedensiz tokat yemis
ben inanmiyorum bu tür olaylara
kaldiki bu muhalefet partileri buna neden arka cikmamislar , korumamislar ??

hem yumrugu atan erdogan degil yumrugu atan halk sizlere
secimlerde bunu gösteriyor ama anlamiyorsunuz ki

bunlari söyledikten sonra akp bunlari anayasaya mi koymus
koymaya kalkarsa secmem onlari olur biter

haklisin türkiye uzaya yolculuk yolunda ama sizler hayal masal dünyasinda siniz
sizler oligarsi gücüne karsi koyamayan bir türkiye istiyorsunuz
gibime geliyor
13 senede 1,5 km metro yolu yapamayan adamlari getirme
pesindesiniz arkadas ben buna karsiyim o yüzden akp diyorum
ben kisi üzerinden degil topluma bu parti ne hizmetler vermis diye bakiyorum
ve yapilan hizmet güzel mi güzel gider mi gider
onun arabsi var ve bunu cekemeyenler var diyorum[/QUOTE]

-----------------------

Ufaklık senin yaşın kaç bakiyim.

Türkiyede ilk metro ankara kızılaydan batikente,
Ankara emekden ,cebeciye yer altından uzann şekilde turgut özal başbakan
Ankara belediye başkanı shp li murat karayalçın döneminde yapildı.
Ufaklık.

Kızılay bolgesinin alt yapısını bilen bilir.o günki teknoloji ile müthiş bir çalişmaydı.

Metro bitirlip hırsızların şahına seçimdeki cami cematinin üstün beyinsizlikleri ile bitirilip teslim edildi.

O hırsız şah turkiyeye 1 metre metro teslim edememişdir.

Ufaklık yalan atarken etrafina bi bak tamam.

dine mine ne
28-08-2015, 17:55
-----------------------

Ufaklık senin yaşın kaç bakiyim.

Türkiyede ilk metro ankara kızılaydan batikente,
Ankara emekden ,cebeciye yer altından uzann şekilde turgut özal başbakan
Ankara belediye başkanı shp li murat karayalçın döneminde yapildı.
Ufaklık.

Kızılay bolgesinin alt yapısını bilen bilir.o günki teknoloji ile müthiş bir çalişmaydı.

Metro bitirlip hırsızların şahına seçimdeki cami cematinin üstün beyinsizlikleri ile bitirilip teslim edildi.

O hırsız şah turkiyeye 1 metre metro teslim edememişdir.

Ufaklık yalan atarken etrafina bi bak tamam.

güzel iste böyle olmali degilmi ?

ben turgut özali yaptigi hizmet ler yanlis demedimki
ben özal iyi di diyenlerdenim
ne oldu adami vurmaya kalkdilar
zaten biri birseyler yapmaya kalkdimi ya asilir ya vurulur yada karalanir bu ülkede erdoganin sonu da böyle olacak

yahu erdogan islam adina anayasa ,ya el atamadigi müddetce
banane
yeterki hizmet versin ben bunun icin adama oy veriyorum

muhalefet edenleri görüyoruz hersey ortada

yahu birakin calsin ama adama helal olsun diyenler bile var

muhalefet edenlerde kalkmis bunlar caliyor cirpiyor ama adam
gibi akp,yi indirme siyaseti yapamiyorlar
benim bu projelerim var calismalarini ortaya sunan yok
hep ayni yol tuturmus gidiyorlar, bu yolu halk yemiyor artik

ama bunlar hala yola devam ulan böyle birsey ola bilirmi yahu

demeki bunlarin yapacak hizmeti yok arkadas , neden secegim ben bunlari ki ?

adam yapiyor arkadas bu bir gercek yapanada helal olsun

müslüman ise bana ne ?
yeterki anayasayi rahat biraksin
yoksa zigerim onun partalini babamin oglu degil ya

İlahimasal
28-08-2015, 18:35
güzel iste böyle olmali degilmi ?

ben turgut özali yaptigi hizmet ler yanlis demedimki
ben özal iyi di diyenlerdenim
ne oldu adami vurmaya kalkdilar
zaten biri birseyler yapmaya kalkdimi ya asilir ya vurulur yada karalanir bu ülkede erdoganin sonu da böyle olacak

yahu erdogan islam adina anayasa ,ya el atamadigi müddetce
banane
yeterki hizmet versin ben bunun icin adama oy veriyorum

muhalefet edenleri görüyoruz hersey ortada

yahu birakin calsin ama adama helal olsun diyenler bile var

muhalefet edenlerde kalkmis bunlar caliyor cirpiyor ama adam
gibi akp,yi indirme siyaseti yapamiyorlar
benim bu projelerim var calismalarini ortaya sunan yok
hep ayni yol tuturmus gidiyorlar, bu yolu halk yemiyor artik

ama bunlar hala yola devam ulan böyle birsey ola bilirmi yahu

demeki bunlarin yapacak hizmeti yok arkadas , neden secegim ben bunlari ki ?

adam yapiyor arkadas bu bir gercek yapanada helal olsun

müslüman ise bana ne ?
yeterki anayasayi rahat biraksin
yoksa zigerim onun partalini babamin oglu degil ya

Havada kartal onda partal.
Uzak dur üzer bu adam senide.

dine mine ne
28-08-2015, 19:25
Havada kartal onda partal.
Uzak dur üzer bu adam senide.

beni üzerse oda üzülür

islami anayasaya karistiramaz bu halk o kadar salak degil
adami zigerler billah o bes tepe de adama on posta kayarlar

bunu kendisi iyi bilmekte

Aleph
28-08-2015, 19:41
Henüz iki ay var ama seçim tahminlerinizi dilerseniz şimdiden paylaşabilirsiniz beyler. Ben geçen seçimde 42, 25, 15, 13 demiştim, hayli yaklaşmışım. Sonra gurur duydum kendimle. Bakalım bu sefer de tutturabilecek miyim. Yine tutarsa kalkıp piyango bileti alacağım. Neyse sözü uzatmayayım, gelsin bahisler:

aKePe: 38
CeHaPe: 29
mhp: 15
HeDaP: 14

"İyi olan" kazansın..

Kurdistannn
28-08-2015, 19:44
Benim seçim tahminim şöyle.
AKP: 40
CHP:25
VATAN PARTİSİ:16
ANADOLU PARTİSİ:12

değil tabi :)

AKP:39
CHP:27
MHP:15
HDP:14

turin
31-08-2015, 01:00
Turin itiraz eden emepli çıkdı.hdp li deil yani.hdp liler itiraz etmezzzzz,neden etsinlerki

Valla haklısın ilahi:)

Hdp çatısı altında birleşince hdpli dedik..

Şüpheci Dinsiz
01-11-2015, 14:28
Oyu HDP'ye verdik gitti. Du bakali ne olucek.

RollingStones
01-11-2015, 14:44
Tahminim,

AKP:38
CHP:29
HDP:12

spartacus
01-11-2015, 15:39
Tahminim,

AKP:38
CHP:29
HDP:12
Bende katılayım kervana :)
AKP:39+
CHP:28+
MHP:14+
HDP:13+
Diğer:4+

Yıldıztozu
01-11-2015, 15:42
Akp: 42-43
Chp: 28-29
Mhp: 15-16
Hdp: 12-13

Tabi bu oranlar, istediğim oranlar değil, olmasını beklediğim oranlar.

RollingStones
01-11-2015, 18:58
Hayal kırıklığı :(

Yıldıztozu
01-11-2015, 19:00
Ülkeyi kaos ortamına çevirip oyları toplamak böyle oluyor demek ki..

Bize oy vermezseniz ülke elden gider diyerek korkutunca halkı etkilemek kolay oluyor tabi.

RollingStones
01-11-2015, 19:01
MHP nin etkisi çok oldu bence.

Kurdistannn
01-11-2015, 19:12
Ben de HDP ye oy verdim ama HDP baraj altı kalabilir.

Halk tercihini öyle veya böyle AKP den yana kullandı. MHP, CHP ve HDP cezalandırıldı. 3 ününde oyları düştü.

Halkın tercihine saygı duymak düşer bize. Türkiye için güzel yarınlar olur umarım.

Dark_Prince
01-11-2015, 19:27
Ben böyle milletin aq diyorum başka da bir şey demiyorum :) Muhtemelen son seçimimizi yaptık, bilseydim mührü basmadan önce doya doya bi oy pusulasını koklardım :)

İlahimasal
01-11-2015, 19:38
Pekakalı teröristler ,imralidaki terörist başı ,kandildeki elebasları şemame oynuyor .
Koalisyon çalışmaları sonuçsuz kalır kalmaz terörist pekaka ve seçime yakın terörst isitciler gorevleni yerine getirdiler.

Mhp li seçmenin tercihlerini deistirmesine sebep oldular.
Hdp ye oy veren dinci seçmende de oy kayması bariz.

Eyy bahçeli denen yavşak bunlarin hepside senin eserin.seni apo ve kandilin dostu olduğundan dolayı kinıyorum.
Eline gelen fırsatı tepen ,her şeye hayır diyip akp ve pkk nin değirmenine su taşıdığın için bu halk seni yavşak ve mezar sulayıcı olarak hatırlayacak .

Pkk akp ye muhtaçdır amaçlarına ulaşmak için.

İlahimasal
01-11-2015, 19:51
Bu sonuçlara göre imralıdaki elebaşı saraydakiyle pazarlığa yine otururur.

İmralidaki mhp nin tabanının nasil hareket edeceğini bahçeli denen adamdan daha iyi bilmesi çok ilginç bir durum.

İlahimasal
01-11-2015, 20:14
Akp nin halka verdiği sözler var.

Örnek -asgari ücret gibi
Görelim bakalım verilen sözleri.

Bu sözler yerine getirilmeyince akp ye rey veren seçmen el-ilahlarindan gelecek rızık ile hayatını devam ettirir.

Dialectics
01-11-2015, 20:21
HDP nin Pkk dan kendini izole edemedigini, KK ile CHP nin hic bir halt yapamayacagini 50 kere söyledik. Simdi 3 ü bir araya gelip halay ceksin.

Akla saygı duymak lazım. Erdogan bu KK yı en az 50 kere, Bahceliyi ise 150 kere cebinden cıkarır. Gerzek Bahceli secimden bir gün önce hala cıkıyor Adana'da millete "ben hicbir koalisyona girmem" mesaji veriyor. Millet AKP ye oy vermesinde ne yapsın ula gerizekalı? 14 yıldır AKP ye en kritik anlarda yaptıgın hizmet hala bitmedi mi? Geberene kadar kendini AKP ye mi adadın ula gafil!!!

Dark_Prince
01-11-2015, 20:36
Ulan Bahçeli keşke başa Hdp gelseydi de bölseydi. En azından ülkenin bir kısmı da bize kalırdı. Bunlar ülkenin tamamını sattı, satmaya da devam ediyorlar, ülkenin komple gitmesi bölünmesinden daha mı iyi? Yahu ben bunların vatan severliğini yiyim, bunlara Türk de, Allah de ülkeye ne yapıyorsan yap. Yani yapılan şey önemli değil bunlara göre, takınılan maske önemli.

Oyu Chp'ye vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Bu ülkede partilerin hepsi çöp, hepsi çıkar peşinde, halkı düşündükleri yok ama 13 yıldır aynı parti tarafından zikilmek sıktı, dedim bari oy kullanalım da partnerimiz, pozisyonumuz değişsin. Tek istediğim başka bir parti tarafından zikilmekti be, bunu bile çok gördü bu beyinsizler!

Bu millet için kılını kıpırdatmaya değmez artık, hepsi acından ölsün umrumda değil :) Hatta artık Akp'ye gönül vermiş kadınlara karşı da aynen Muhammed gibi olacağım, İslam'ın bana vereceği bütün zulmetme yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım, acımak yok bu değersiz pisliklere :)

Artık ne diyelim, ben siyaset yapmayı da pek sevmem ama bu gün yapmayalım da ne zaman yapalım, yazacaz bugün :)

Dark_Prince
01-11-2015, 20:45
Yahu bu millet önceden de zır cahildi ama bu kadar vicdansız değillerdi, onca ölüme, açlığa vb. duyarsız kalmazlardı. Şimdi ölenlerle dalga geçiyorlar, öldüreni, hırsızı başa getiriyorlar. Bu denli şeriat beyinliler ne zaman çoğaldı böyle? Tayyip gidip adamın sırtına binse, adam hala deli oluyor, tükür yalıyım diyor. Yani bunlar bildiğiniz zombilere dönüşmüşler.

Acaba Suriye'den buralara getirilip, Akp'ye oy atmaları için T.C vatandaşlığına geçirilen bilmem kaç milyon Suriyelinin etkisi nasıl oldu bu seçimlerde? Eminim yararı çok olmuştur :)

Kurdistannn
01-11-2015, 20:49
AKP yönetimi, biz bu seçimi kabul etmiyoruz dedi.Koalisyon yapmadılar. Ama Rus ruletini kazandılar.

spartacus
01-11-2015, 21:23
AKP yönetimi, biz bu seçimi kabul etmiyoruz dedi.Koalisyon yapmadılar. Ama Rus ruletini kazandılar.
Kaos siyaseti işe yaradı, bu kadarını hiç beklemiyordum...

4 Puan MHP'den
3 Puan Saadet, BBP, Hüda Par
2 Puan HDP'den

9 Puan AKP hanesine bu şekilde geçmiş görünüyor.

Mesela HDP Diyarbakırda %72 almış, oysa Haziran'da %79 idi...

Erdoğan Başkan olabilir mi? MHP ile olabilir ve karşılıklı anlaşma sağlayabilirler(ihtimal dahili).

276 Vekil tek başına hükümet kurma, 330 Vekil Anayayasa değişikliği-referandum, 367 ise tek başına Anayasa değişikliği..

AKP şu an 316'larda. MHP 41 vekil...

Khaos
01-11-2015, 21:26

4 Puan MHP'den
2 Puan HDP'den

Erdoğan Başkan olabilir mi? MHP ile olabilir ve karşılıklı anlaşma sağlayabilirler(ihtimal dahili).

276 Vekil tek başına hükümet kurma, 330 Vekil Anayayasa değişikliği-referandum, 367 ise tek başına Anayasa değişikliği..

gladio artıkları üzerine düşeni yapacaklardır. bunu bekleyebilirsin..

Dialectics
01-11-2015, 21:27
Bir diger gerizekalı olan Kılıçdaroglu ise kendine bu ülkeyi AKP den kurtaracak kahraman misyonunu bicme aptallığına soyunmuştur. Kendine gelen oyların salt AKP ye tepki oyları oldugunu görememe gafletine düşüp kendini bi halt zannetmistir. Bu saftriği AKP ne de güzel 33 gün koalisyon bahanesiyle kandırmıştır ya? 33 günlük görüsmelerin ardından da AKP nin kendilerine aslında koalisyon teklifinde bulunmadığıni piskin piskin de itiraf edebilmistir.

Yürüyün gidin lan bu milletin yakasından hepiniz. Sizin gibi aptallara kalmadı bu milletin kaderi.

İlahimasal
01-11-2015, 21:49

4 Puan MHP'den
2 Puan HDP'den

Hdp % 10.5 gorünuyor el-ilah muhafaza hdp baraj altı kalirsa mhp yede ihtiyac kalmıyacak.

Kendi anket firmalari bile balik sırtı deerken bu oylar nasıl bu orana çıkdı.
Manipulemi edildi?

Hırsızlıkmı var?

Noluyor yahu.

spartacus
01-11-2015, 21:54
Hdp % 10.5 gorünuyor el-ilah muhafaza hdp baraj altı kalirsa mhp yede ihtiyac kalmıyacak.

Kendi anket firmalari bile balik sırtı deerken bu oylar nasıl bu orana çıkdı.
Manipulemi edildi?

Hırsızlıkmı var?

Noluyor yahu.
HDP baraj altı kalmaz - Yurtdışı Oyları da var.

Hırsızlık olduğunu sanmıyorum-olsa bile çok küçük seyirlerde gezer, tabloyuçokta etkilemeyeceği açık, yerellikler açısından itiraz edenler olabilir-, Kaos siyaseti işe yaradı
1.) Milliyetçi oyları çekmeyi, başardı. (6 puan civarı)
2.) Aman AKP oy alsında bizim canımız yanmasın diyen Kürtlerden de oy aldı. (2 puan civarı)

2 Madde dışında ise AKP 1 puan oy kaybetmiş, lakin bu 8 puan 7 puan + olarak geçmiş... %49 küsür olmuş. 1 Puan oy kaybı ise ekonomik istikrarsızlıktan, ama milliyetçilik, dincilik ile bir olunca ve bunlar kullanıldığı sürece, insanalr açlıktan ölme seviyesine gelmedikçe de at başı giderler...

spartacus
01-11-2015, 22:00
Bu arada
Sabah gazetesi hemen bahçeli istifa edecek haberi yapmış :)

Yani sonuç olarak AKP'nin hem endişe duyduğu hem de ümit bağladığı Parti MHP ve Bahçeli ile yürüyemeyeceklerini düşünüyorlar.
Şimdiden istifa baskısı yaratmak için daha sandıklar tam açılmadan yalan bir haber girdi. Kısaca MHP tabanını kaşıdı, sıcağı, sıcağına akılalrına sitifa düşürmeye çalıştı, MHP tabanı atılan bu yemi yerse MHP den ses gelebilir.

Görünen oki, AKP MHP ye ümidi bağlamış, ama Bahçeliyi yıprtma ama ikna etme...

http://www.ntv.com.tr/turkiye/mhp-bahcelinin-istifasi-soz-konusu-degil,YoXwoAcajU6pZGPv1Q7jwg?_ref=infinite

bursali68
01-11-2015, 22:19
Merhaba,

Birincisi DEJENERE olmuş bir toplumdan çıka çıka ancak bu sonuç çıkar...

İkincisi MHP eskiden ezelden üstüne boşu boşuna yapışmamış olan " yalakalık, etnik köken kaşımasını, ülke polisliğini " 7 Hazirandan sonra da gösterdiği ve eline geçen " söylediklerini uygulayabilme fırsatını " elinin tersiyle iterek, bu ülkeyi bir kez daha AKP ye mahkum etmiştir...Liderini değil, kafa yapısını, siyaset içeriğini değiştirmediği sürece de MHP, sorun olmaktan çıkamayacaktır...

Üçüncüsü CHP, durumunu korumuş gözükse de ve Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar temiz dürüst bir insan olsa da SIÇRAMA YAPTIRABİLECEK, kitleleri arkasından sürükleyebilecek bir performansa sahip değil....Bunu sağlayabilmek için öncelikle LİDER KARİZMASI da olan, toplumu arkasından sürükleyebilecek bir lidere ihtiyacı vardır.Artık hiçbir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu ile bu noktadan öteye geçebilmesi mümkün değildir.Bence Muharrem İNCE gibi, konuşma yeteneği üst düzeyde olan biri bu partiyi sürükleyebilir, yükseltebilir...Gandhi veya Karaoğlan kopyası tutmuyor...

Dördüncüsü, HDP biraz da 7 Haziran sonrasındaki " terör " oyununda BİLİNÇLİ hedef gösterilmiş olup, yine de bence başarılı gözükmese de YASAL olarak meclise girerek demokrasi adına sevindirici olmuştur.Ancak HDP daha ilk terör başladığında hemen PKK ya " silah bırakma çağrısı " yapmış olsaydı ve bunu sürekli tekrar etseydi bu oyları biraz daha yüksek olurdu diye düşünüyorum...Bunu söyledi ancak geç kaldı...

AKP için söylenecek olanı İLK SATIRDA zaten söyledim...!

Sağlıcakla kalınız...

Kurdistannn
01-11-2015, 22:50
Ulusal kanala baktım da; MHP de sert düşüş; HDP de büyük düşüş diye sürekli alt yazı geçiyor.
Vatan partisi % 0,35 olan oyunu , % 0,20lere düşürmüş. Olmayan oyu , daha da düşmüş:)

Ama başka partilere her seçimde giydirmeye çalışıyor. Neyin kafası bu, ne içiyorlar çok merak ediyorum
Bonzai bile böyle kafa yapamaz:)

Hiç mi öz eleştiri kültürü yok. :)

Şüpheci Dinsiz
02-11-2015, 17:03
İlginç bir seçim oldu. Önceki 4 parti de beklediğinden farklı sonuçlar elde etti.

Hilesiz bir seçim olduğu varsayımıyla;

- MHP eridi, neredeyse bitti. 'Hayır'cı Bahçeli koalisyon kurmadığına şimdi pişmandır, ne var ki pek vatansever olduğunu iddia eden MHP mensupları kumar masasına rejimi koydu ve kaybetti. Kutsal olduğunu düşündükleri her totemi ayaklar altına aldılar, yetmezmiş gibi bu totemlere düşman olanların ayakları altına serdiler. Bahçeli ve avanesi kına yaksın.

- CHP iyi performans gösterdi. Koalisyon için elinden geleni yaptı. İyi bir parti programı hazırladılar, iyi bir propaganda sergilediler. Ne var ki, takım tutarcasına parti tutan diğer partilerin sempatizanları CHP'ye oy vermedi. CHP oyunu arttıramadı.

- HDP PKK'nın kurbanı oldu. PKK AKP'nin istediğini yaptı, savaşa icabet etti, kan döktü. Artık PKK'nın içindeki %25 MİT midir, PKK'nın kendisi midir bu terör eylemlerini yapan, HDP'nin barış girişimleri bir güzel baltalandı, oy arttırabilecekken oy kaybına uğradı.

- AKP 7 Haziran seçimlerinde %40-41 oy almışken, son 5 ayda yaptığı başarılı işlerin(!) meyvesini aldı, oylarını 9 puan arttırdı. Ne var ki, bu başarılı işler her neyse; ya ben kaçırmışım, ya benim başarı anlayışım yanlış. Benim hatam, ben kına yakayım.

--/--

Eşimle seçim sandığına gittik, uzun yol boyunca sağlı sollu arabalar park etmişti, arabaların neredeyse yarısı İstanbul plakalı değildi. Dikkatimi çekti, Tekirdağ/Edirne gibi komşu illerden değillerdi, Trabzon/Konya gibi illerdendi. İlginçtir; bu ilerden AKP çok yüksek oy alıyor. Arabalardan inenler 5'er kişi ve seçmen yaşındalardı. Sandıklar ilk defa çok kalabalıktı.

Kendi sandığımıza geçen seçimle karşılaştırmalı baktık, 250 civarında fazla oy kullanılmış, açık ara AKP 3. parti idi, 1. parti olmuş. Eee son 5 ayki başarılı(!) icraatları yabana atmamak lazım tabi.

AKP'nin oyları 81 ilde de artmış. Herhalde son 5 ayki başarılı(!) icraatlarındandır diyelim de, en hafif tabiriyle "tuhaf" bir durum tabi.

Oy ve Ötesi platformu, seçim ihlallerini partilere göre yayınlıyordu, bir ara CHP=0, MHP=0, HDP=0, AKP=1300 küsur gibi rakamlar gördüm. Bazı AKP'li hazretler 3'er oy kullanırken yakalanmış, herhalde yanlış(!) anlamadır. Adamlar son 5 ayda o kadar başarılı(!) işler yaptılar ki, elbette hileye hurdaya gerek yoktu.

Yahu dile kolay, adamlar son 5 ayki başarılı(!) icraatları sebebiyle oylarını 5 milyona yakın arttırmışlar. Ben daha ne diyeyim. Ne hilesi, ne hurdası...

--/--

Öyle oldu, böyle oldu, her nasıl olduysa oldu. Mücadeleye devam.

--/--

MHP ve tabanı bir kez daha satın alınabilmenin dayanılmaz hafifliğini gösterdiler. Tüm zamanlarda MHP'nin ve tabanının vatan-millet edebiyatı yeşil dolarları görünceye kadardı. Yıl 2015, değişen bir şey yok.

--/--

Lider karizması bir kaç puan farkettirebilir belki, ama siyasi hiç bir argüman din sömürüsü ve/veya dolarla başa çıkamaz. Siyaseten ne derseniz deyin, oy verirsen-->para+iş+mevki+cennet, vermezsen-->işsizlik+yoksulluk+cehennem. Bu kadar basit.

CHP veya sol partiler Suudi+Katar+ABD parası dağıtmadığı sürece oy oranları budur. Diğerleri üredikçe daha da düşecektir.

Dark_Prince
02-11-2015, 17:06
Ben şunu da merak ediyorum, Tayyip'in %50'sinin yarısı diğer yarısından daha aptal, ultra aptallar sürüsü, oy kullanmayı bile beceremiyorlar, buna rağmen nasıl kazanıyor bunlar yahu :)

http://i.hizliresim.com/G5WWLb.jpg

Dark_Prince
02-11-2015, 17:11
Ayrıca şunu da bir Allah'ın kulu açıklayabilir mi, psikolojik yönden:

Twitter'da bakıyorum bazı açık kızlar da koyu Akp yanlısı, yani duck face dediğimiz öpücük gönderme falan filan ne ararsanız var. Acaba bunlar ne tür bi psikoloji içerisindeler? Gerçekten şeriatta bu kadar rahat olacaklarını mı düşünüyorlar acaba. Gerçekten de Arap ülkelerinde yaşanan İslam'ı yanlış İslam'mı sanıyorlar? Allah'ını seven açıklasın yahu :)

hercümerç
02-11-2015, 18:38
Benim artık bu işin demokrasiyle çözülebileceğine dair hiç bir umudum kalmadı, büyük bir ekonomik krize girmiş olsak bile bu partinin oyu %35'in altına inmez artık, takiyye yaparak alaşağı etmekte karakterime uygun değil, bu işi iyi yapanlar buyursun yapsın. Siyasetle ilgilenmeyi, şu seçimden sonra bırakıyorum, kalan hayatımı stockholm sendorumuna tutulmuş insanları tımar etmek için tüketmeyeceğim.

Deep
02-11-2015, 20:19
Bu adamlarin secimle falan gidecegi yok,unutun secimi.S.kse de soksa da kendilerine oy atacak en az %35 lik bir kitle var,gerisini siz dusunun:zar zor baraji gecmis mhp ile mi oyunu 1 puan arttiramamis chp ile mi pkkli hdp ile mi?

Hdp elini terore bulastirmasaydi Akp zor 42 iyi gecerdi,Hdp nin terore yonelmesi sonucu butun sag secmen akp ye yoneldi:mhpliler,saadetciler,bbp.Ya hu istikrar icin chp den atan bile var,dusunun.

Bitti artik.Ufaktan kendinizi hazirlayin.

slave
02-11-2015, 21:00
Ayrıca şunu da bir Allah'ın kulu açıklayabilir mi, psikolojik yönden:

Twitter'da bakıyorum bazı açık kızlar da koyu Akp yanlısı, yani duck face dediğimiz öpücük gönderme falan filan ne ararsanız var. Acaba bunlar ne tür bi psikoloji içerisindeler? Gerçekten şeriatta bu kadar rahat olacaklarını mı düşünüyorlar acaba. Gerçekten de Arap ülkelerinde yaşanan İslam'ı yanlış İslam'mı sanıyorlar? Allah'ını seven açıklasın yahu :)

Allahın kulu değilim ama sıkıca tutunun açıklıyorım.
Ülkem insanı sekste sınır tanımadığını yedi düvele ilan etti.
Cesaretlerinden dolayı kutluyorum, kayıtlara geçsin:)
Bu seçim sonucunda:
Türkiye Milliyetçiliğinin,ırkçılığının,sağının, solunun,sosyalizminin, sınırlarını tanıdık. Ancak siyasal din sınırının olmadığını yaşadık ve öğrenilecek daha çok yönünün olduğunu gördük.

Dark_Prince
02-11-2015, 21:34
Allahın kulu değilim ama sıkıca tutunun açıklıyorım.
Ülkem insanı sekste sınır tanımadığını yedi düvele ilan etti.
Cesaretlerinden dolayı kutluyorum, kayıtlara geçsin:)
Bu seçim sonucunda:
Türkiye Milliyetçiliğinin,ırkçılığının,sağının, solunun,sosyalizminin, sınırlarını tanıdık. Ancak siyasal din sınırının olmadığını yaşadık ve öğrenilecek daha çok yönünün olduğunu gördük.

Aynen dostum :) Sen gel milyarlarca galaksi içinde, milyarlarca gezegen içinde... :)

amos26
02-11-2015, 22:26
merhaba...bu foruma 18 mart 2014 belediye seçiminde de birşeyler yazdım çizdim..genellikle alay edildi şu oldu bu oldu.....ve daha sonra BAN yemişim..şimdi de yermiyim bilmiyrem ama sadece geleyim..

dostlar;siyasal islam yada İSLAM öyle bir tindir ki insanı her türlü pis işlere,doğru bilinen yanlışlara ve insan öldürmeye(kesmeye-asmaya) götüren süreçlerin ta kendisidir...Huntington'a Türkiye ile ilgili yazdığı tezlere ilk ben inandım diyebilirm gerçi sizler de biliyordunuz bunu..lafım yok..kitabında özellikle Türkiye ile ilgili ''bölünmüş ülke'' doğrulaması muhteşem...zaten böyleydide...şimdi her birşeyi bi tarafa koyalım..Türkiye anadoluda yığılmış 3.sınıf bir çomar kültüründen gelen anlayışa ve bu kitlelerin istek-arzuları ile yönetilemez..ve sabık iktidar partisi de göreceksinizki ve göreceğizki YÖNETEMEYECEKLER ülkeyi...Kendilerine karşı olan artan baskıları göğüsleyebilmek için daha çok suç işleyecekler daha çok zaten olmayan sözüm ona meşruiyetlerini yitirecekler...

geleyim sadede;Türkiyede en fazla elit ve yüksek kalibreli kurum olan TSK içinde her zaman bildiğim-inandığım bir çekirdek kadro bu işi bitirecek hiç kuşkunuz olmasın..niye mi?çünki artık bu sabık iktidarın hareketleri TSK komuta kademelerinde yer alan general-amiral ve subay kitlelerinin saçından sakalına,duruşundan hareketlerine en acısı da kurmay eşlerinin saçlarından etek boylarına varıncaya kadar bir dizi iğdiş etmeye dönük faaliyetlerin içine girecek..gerek kamuoyunda gerek arka koridorlarda bu tartışmaları-çekişmeleri he beraber göreceğiz..balyoz-ergenekon-ıslak imza vs vs davalarında yarım bırakılan hesaplaşmalar aynen kaldığı yerden devam edecek.cumhuriyet ve anayasada nitelikleri belirtilen değerleri oy sandıklarıyla oylatmaya kalkarsanız bu işin sonu boktur..Efendim ORDUda darbe yapacak kadro mu kaldı hani kim nasıl yapacak vs vs diye ohhh her ortamda tipik zırıltılar duyuyorum,hiç kuşkunuz olmasınki müdahele etmek durumunda kalacaklar ve bu müdahale 12 eylül tipi değil ama daha çok 27 mayıs ve 1908deki bir devrimin tekrarı olacak...peki bu durum demorkasi,insan hakları,milli iradeye ters bir durum değilmidir?evet öyledir ama zararın neresinden dönülürse o kardır..TSK içinde albaydır yarbaydır ve yanlarına bir kaç general-amirali de alarak bu işi bitirmek için canla başla çalışanlar olduğunu-hesaplar yapıldığını kendi akraba çevremden de gayet iyi biliyorum...ne sanıyorsunuz eski çağların kalıntısı arap bedevi özentisi serserilere medeniyetler kavşağında yer alan TÜRKİYEYi peşkeş çektirileceğini mi sanıyorsunuz?7 haziran 2015de ortaya çıkan kürtçü HPD ismindeki yapıya karşı güney doğuda ve doğuda yapılan baskılama ve çevreleme harekatının liderliğini AKPnin mi yaptığını düşünüyorsunuz?bu kararlar MGKlarda alındı daha önce,dikte ettirildi akpye bu operasyonlar....TSK ve devlet önce küçük ayrık otlarını (istihbarat uzantılı cemaat yapısı ve kürtçü yapılar)mevcut iktidar partisine temizlettirdi-temizlettiryor ama daha sonra temizletilen maşayı tutan ele operasyon yapacaklar..kaç tane silahlı kuvvetler dergisi,harp oyunu ve harp akademi yayını olan güvenlik stratejileri dergilerini okudunuz?DEVLET'in bu tür kaytaklara(irticacılara) ve etnik temelli siyaset yapan yapılarla anlaştığını uzlaştığını ne zaman nerde duydunuz?hepsi oyun bunların...umud fakirin ekmeğidir evet öyledir..umutsuz yaşanmaz yaşanamaz..korkacak bir durum yok,ne zamanını ve yerini biliyorum nede ahmet mi mehmet mi yapacak bilmiyorum ama diyorumki sizlerin sandığı kadar öyle türkiyeyi bunlara yedirmezler ve yedirmyecekler de...ister dedikodu deyin ister zırıltı ama çok yakın çevremde havacı pilot yarbay da var jandarma albay da var..hepsnin ortak söylemleri şu;bu işi bitireceğiz ve yeni çağa uygun sıçramaları yapacağız..başka çare yok..canlarını da verecekler sevdiklerini de gerekirse feda edecekler..Dinci müptezel serserilere domalsanız da sizi affetmezler uzlaşmazlar...

AKP'nin Türkiye'yi bu ortamda yönetmesi kolay olmayacaktır. Türkler (yani genellikle sizlerin-bizlerin içindeki etnik hakim unsur) seçimlerinin yanlış olduğunu yakında anlayacaklar ama, AKP devletinin asla ve kat'a koalisyon kabul etmeyeceğini, seçimle falan gitmeyeceğini henüz tam anlamış görünmüyorlar. Artık Türkiye'de rejimin değişmesi ya bir savaş, ya bir doğal afet, ya devrim ya da beklenmedik sürpriz olayla gerçekleşebilir. Ama sonrasında bu ülkeyi tanımanız hayli zor olabilir.Fakat en yüksek olasılık(gerçekleşmesinin çok çok zaruriyet olacağı) ve ortama en müsait hareket tarzı yukarda da dediğim gibi ya 27 mayıs tipi bir müdahale ve/veya 1908deki abdülhamit olayının benzeri birşey olacağı...ister gülün geçin ister z...deyin,sizlerden bizlerden çok kendi hayatını kendi yüksek kazanımlarını ve değerlerini düşünen Türkiyede başka hakim sınıflar-unsurlar var..ne zaman nerde kim-kimler yapacak? işte onları da biliyorsunuz ve bu işi uygun zamanda bitireceklerine emin olun..

amos26
02-11-2015, 22:49
Şurası da varki;bu adamlar daha önce demokrasi dışı bir güçle alenen açık açık karşılaşmadıkları için davulun sesi uzaktan ninni gibi geliyor bunlara ama öyle değil.Başarısız 1-2 darbe denemesi (talat aydemir olayı benzeri)ile güya g.çı kurtardılar ama TSK içinde müthiş bir nefret kazandılar..

amos26
02-11-2015, 22:52
Şurası da varki;bu adamlar daha önce demokrasi dışı bir güçle alenen açık açık karşılaşmadıkları için davulun sesi uzaktan ninni gibi geliyor bunlara ama öyle değil.Başarısız 1-2 darbe denemesi (talat aydemir olayı benzeri)ile güya g.çı kurtardılar ama TSK içinde müthiş bir nefret kazandılar.. Bu amiral kanserdi haziranda öldü.söyledikleri yarın olacaklarının kanıtı.

https://www.youtube.com/watch?v=pHoGhGbc_a4

Deep
02-11-2015, 23:52
Amos26

Hayallerinle basarilar dilerim.

Bi de akrabalarindan bahsetmis,dokmus.

Kolay gelsin kardesim

amos26
03-11-2015, 00:05
Amos26

Kolay gelsin kardesim

Hayal değil be üstad gerçek gerçek..balyoz-ergenekon-ıslak imza vs vslerle TSKyı değiştirip-dönüştürdüğünü sanan siyaset mekanizması büyük bir yanılgı içinde..DPyi 27 mayıs 1960'da indirmek için adamlar taaa 1952'nin başlarında yassıadayı bir yargılama merkezi olarak tasarlayıp kurmuşlar.1953'de Atatürk'ün ebedi istiratgahının yapımını tamamlatıp hak ettiği yere almışlar.Bundan sonraki 1960a kadar olan süreçte ise siyasi iktidarla çok acayip tartışmaların içine girmişler ve sonunda 27 mayıs hareketini başarıya ulaştırmışlar.27 mayıs 1960 öncesi öylesine kudretli ve pervasız bir dinci iktidar vardıki ülkede ama tezekle yapıldığı için sidikle yıkıldılar..Bu ordu bu TSK dinci müptezellere siyaset serserilerine şöyle bir tarşhe bakıyorumda halifesinden sultanına varıncaya kadar itaat etmemiş,çekmiş kılıcını kesip parçalamış..Cumhuriyeti ve devrimleri sandıklarda anadolu çomarlarına oylattıranların yakın tarihimizde çok kötü akıbetleri olmuştur.Bunu anlamamakda ısrar edenler büyük bedelle ödemiştir.

amos26
03-11-2015, 00:12
Amos26

Kolay gelsin kardesim

Başarıların senin olsun da;Ne yani dom...ltılmayı bekleyip öylece duracakmısın?Evet çevremdekilerden bahsettim çünkü senin de nefesini kurtaracaklar cano,teslim mi olacaksın bunlara?Hak verilmez ZORLA alınır..Bu dinci serserilerin elinden İHTİLAL olmadan nah kurtulursunuz,kendinizi avutmaya devam edin..devam..

hercümerç
03-11-2015, 00:16
Böyle bir durum varsa bile böyle umuma açık yerlerde dile getirmen mantıksız.

Deep
03-11-2015, 00:20
Birileri burayi gozlemiyor olsun.

amos26
03-11-2015, 00:26

Herşey sana ortamda artık konuşuluyor yazılıyor.Korkuya gerek yok.Tarihin ve zamanın ruhuna karşı yapılmak istenen kaytaklıklara(irticalıklar) karşı çoğu zaman İHTİLALler zorla dikte ettirilir..En basitinden NUTUK'u okuyanlar bunları daha iyi görür..

amos26
03-11-2015, 00:28
Birileri burayi gozlemiyor olsun.

Kendince kolpa yapmaya kalktın bende verdim cevabını,beğenmediğin cevabı benden sert bir dille alınca da milleti çağırıyon buraya..

Deep
03-11-2015, 00:28
Sence ordu da adam kalmis midir da boyle konusuyorsun,davalarla tasfiye edildi,hapse tikildi vs.Buna ne diyeceksin.

Allah im saka gibi,darbeden bahsediliyor,cok ergence,duygusal,ic oksuyor.
(Bu konularda ahim sahim birikimim yok,yanlisim varsa kusura bakmayin)

amos26
03-11-2015, 00:32

Nerde dile getirmem gerekiyordu peki AKP genel merkezindemi?İHTİLALlere karşı sizleri en azından zihinsel olarak hazırlıyorum.Konuşulan bir bilgiyi,kendimce bir gerçeği burada yani sanal ortamda dile getirmem neden yanlış olsun?Herşeyi tartışmıyormuyuz burda?

hercümerç
03-11-2015, 00:35
Bence bu işi gerçekten yapabilecek adamlar bırak çoluk çocukla paylaşmayı hergün yanına yattığı karısına bile bahsetmez. Diğerleri her oturumda bahsettide ne oldu hepsini içeri tıktılar, askerlerin büyük çoğunluğu bildiğin memur gibi, tepedeki ne derse onu yapıyorlar, akp+cemaat tepedeki aykırıları tek tek temizledi. darbe, ihtilal ihtimali eskiye nazaran çok çok daha düştü.

amos26
03-11-2015, 00:39
Sence ordu da adam kalmis midir da boyle konusuyorsun,davalarla tasfiye edildi,hapse tikildi vs.Buna ne diyeceksin.

Allah im saka gibi,darbeden bahsediliyor,cok ergence,duygusal,ic oksuyor.
(Bu konularda ahim sahim birikimim yok,yanlisim varsa kusura bakmayin)

yahu saftiriklik yapma.duygusal konuşmuyor iç okşamıyorum aksine korkunu dile getiriyorum.ORDU da adam kalmışmıymış?len 2-3 tane subay ve/veya general içeri atmakla TSK çöküyormu?TSKyı zerrece tanımadığın ve DEVLET denen kavramı pek bilmediğin belli oluyor..şaka veya şuka ee sen niye atlıyorsun hemen yazdıklarıma?Ne kadar tanırsın TSKyı veya TSKdaki yapıları,işleyişleri,emir komuta olayını,devrimleri,rejime bakışını?

Bu adamlar 10 küsur yıllık iktidarlarında adam akıllı hangi demokrasi dışı sayılabilecek sert bir güçle karşılaştı?cemaat darbesi mi,gezi olaylarımı?

amos26
03-11-2015, 00:47
Bence bu işi gerçekten yapabilecek adamlar bırak çoluk çocukla paylaşmayı hergün yanına yattığı karısına bile bahsetmez. Diğerleri her oturumda bahsettide ne oldu hepsini içeri tıktılar, askerlerin büyük çoğunluğu bildiğin memur gibi, tepedeki ne derse onu yapıyorlar, akp+cemaat tepedeki aykırıları tek tek temizledi. darbe, ihtilal ihtimali eskiye nazaran çok çok daha düştü.

Çetin doğanın balyoz harekat planı çaycıların da olduğu bir ortamda yapıldı..gizli saklı birşey değildi ama istihbarat uzantılı bir yapı tarafından ogünkü şartlar içinde dinlenmiş ve kayda alınmış...Ve siyasal gücü arkasına alarak devleti kuran kuruma karşı kendi gerici darbesini yaymaya kalkarak büyük bir suç işledi..bunların davası da zaten görüldü tahlıye oldular ve BERAAT ETTİRİLDİLER...TSKyı hiçbir kurum ve/veya kişi yargılayamaz,yargıladığını sananlar aslında kendi mezarını kazıyorlardır..27 mayısdan 1960dan önce 50lerin başından itibaren adamlar herşeyi hazırlamışlar.yakalanmışlar ama başka bir grup planı yine de uygulamış..

amos26
03-11-2015, 00:50

Üstad;cumhuriyeti ve niteliklerini oy sandıklarında oylatmaya kalkanlar,anayasanın güya değiştirilemez maddelerini dahil değiştirmeye kalkanlar TSK'nın sert duruşları ve ihtilalleriyle karşılaşırlar.yahu bunu görmemek-anlamamak körlüktür..

amos26
03-11-2015, 00:57

İnsan Karısına bile bahsetmez diyorsun ama twitterda küresel istihbarat servisi yada servisleri tarafından kullanılan bir mahlas adı ile yazan hesap biliyorsunuz onu.açık açık RTE'yi indirmek için bir psikolojik faaliyet içinde..ve RTE dahil çevresini ve aslında türkiyedeki tüm kurumları dinleyebilen kapasitede olan bir istihbarat servisi var karşımızda..Artık bazı şeyler alenen konuşuluyor,TRT ekranlarında ATATÜRK'e ve devrimlere alenen düşmanlık eden yayınlar yapılıyor.zaten söylenen herşey söyleniyor..

Şüpheci Dinsiz
03-11-2015, 00:59
Sevgili amos26,

Öncelikle biraz sakin olun, muhattaplarınıza hakaret etmeden yazın.

--/--

1- Diyelim ki ordu darbe yaptı, bunun halka ne faydası dokunacak? Hatırlarsanız 1980 12 Eylül'ünde de yapmıştı ve sözde "sekteye uğrayan demokrasiyi yoluna" sokmuştu. Sonuç, binlerce faili mechul, onbinlerce işkence, binlerce yargısız infaz, PKK, Cemaat, AKP ve bugünlerdeyiz.

2- Rahmetli subay diyor ki, "gaflete düştük". Halbuki gaflete düşmediler, zaten gaflettelerdi. 1945'li yıllardan beri subayları ABD eğitiyor, TSK ABD'ye göbekten bağlı. 1961 darbesi de ABD darbesiydi, diğerleri de. Hal buyken, bu darbenin milli olacağını, halk yararına olacağını nereden çıkarıyorsunuz?

3- Diyelim ki ordu AKP'yi indirdi, sorumlularından -rahmetli deniz subayının dediği gibi "intikam aldı"-, peki oy vermiş 23 küsur milyon seçmene ne yapacak? Dini mi, türbanı mı yasaklayacak? Bunları sınır dışı mı edecek? Rahmetli deniz subayının dediği gibi "Atatürk şehri yok edin dermiş" diyerek katliam mı yapacak?

Sevgiler

amos26
03-11-2015, 01:20
Sevgili amos26,

--/--

1- Diyelim ki ordu darbe yaptı, bunun halka ne faydası dokunacak? Hatırlarsanız 1980 12 Eylül'ünde de yapmıştı ve sözde "sekteye uğrayan demokrasiyi yoluna" sokmuştu. Sonuç, binlerce faili mechul, onbinlerce işkence, binlerce yargısız infaz, PKK, Cemaat, AKP ve bugünlerdeyiz.

2- Rahmetli subay diyor ki, "gaflete düştük". Halbuki gaflete düşmediler, zaten gaflettelerdi. 1945'li yıllardan beri subayları ABD eğitiyor, TSK ABD'ye göbekten bağlı. 1961 darbesi de ABD darbesiydi, diğerleri de. Hal buyken, bu darbenin milli olacağını, halk yararına olacağını nereden çıkarıyorsunuz?

3- Diyelim ki ordu AKP'yi indirdi, sorumlularından -rahmetli deniz subayının dediği gibi "intikam aldı"-, peki oy vermiş 23 küsur milyon seçmene ne yapacak? Dini mi, türbanı mı yasaklayacak? Bunları sınır dışı mı edecek? Rahmetli deniz subayının dediği gibi "Atatürk şehri yok edin dermiş" diyerek katliam mı yapacak?

Sevgiler

Hakaret ettik tamam kusurluyum...

Şimdi bizim TSKnın NATO serüvenini anlatmam çok uzun sürer ve derin bir konudur..Bizim geleneklerimiz çok çok eskiye gider,Avrupa ve ABD atlantik dünyasının birer parçasıyız.Kaldıki ATATÜRK'ün daha sağlığında kendisi de Türkiyenin ABD öncülüğündeki bir dünyaya bir oluşuma bir pakta bunlar askeri olur sivil olur şartları zaten oluşturmuştu!İnönü de buna devam etmiştir ve DPli menderes yine daha 1947de CHP içindeyken bu oluşan şartların somut olarak yürümesi için imza ve heyetler arası görüşmelere devam edilmesi için ciddi bir katkısı olmuştur.1953de ise kore savaşına dahil olarak WW2de öndenmesi gereken bedeller ödenmiş ve bu oluşuma dahil edilmişizdir.türbanlıları mı atacaklar yoksa 23 milyon oy vermiş kişiyi mi temizleyecekler daha açık ifade ile?HAYIR...

İHTİLAL olduğu anda şunu kesin bilinki 3-5 dinci akpli serseri ve döt kılları hariç hiçkimse birşey yapamaz..TÜRK halkı güce tapar güç ve çıkar delisidir.Halk civa gibidir hiçbir kimsenin arkasından sonsuza kadar gitmezler ama zor görünceye kadar!!!MISIRda bir darbe olduysa burda da kesin olacaktır demek bu..!İHTİLAL Türkiyenin temel kazanımları olan cumhuriyet,devrimler,ulus devlet ve küresel-bölgesel konjektördeki kırılmaların da önüne geçip bir güvenli alan yaratacak..

Şuan DEVLET ve TSK doğu ve güneydoğuda iyice palazlanan kürt hareketini baskı yoluyla sindirmenin peşinde..Bu ülkede iç savaş olmaz hele hele kürtlerin bir toplu olarak isyana kalkışması çok çok düşük bir şey.şuan doğu-güneydoğuda devlet tarafından baskılanan şey kürt hareketi içindeki bir başka kürt kliği...genel bir kürt kalkışması değil ve DEVLET eziyor.

AKP ve erdoğan şuandan itibaren 29 ekim törenleri,10 kasım törenleri,anıtkabir şeref defteri imzalama merasimi vs vsleri adım adım çok değil en fazla en geç 1 yıl içinde kaldıracak..ATATÜRK'ü sevmeyebilir veya işiniz olmayabilir ama bu asla kabul edilemez birşeydir.

CB makamında oturan hırsız adam kendisine anayasal bir sıfat ve makam olan gıyabında verilmiş BAŞKOMUTANLIK payesini kullanarak eski sultan-halife kalıntısı icraatleri ulusa yedirmenin peşinde..ama TSKya göre tek ve asla değişmesi mümkün olmayan bir başkomutan var o da EBEDİ BAŞKOMUTAN Atatürk..bilmem anlatabildim mi?

amos26
03-11-2015, 01:34
Sevgili amos26,

--/--

Sevgiler

yahu yakın tarih de mi bilmezsin,insan karakterini bilmen lazım önce.sakarya savaşında cepheden kaçanların oranı nedir?% 46 demi..biz seçimi 90 yıl önce yaptık ne seçimi yapıyoruzki?

Atatürk ne cumhuriyeti ne de devrimleri arkadaşlarının onayıyla yaptı.YAPTIRTTI sadece.Halka rağmen yaptı,arkadaşlarına rağmen yaptı.Türkiye cumhuriyeti devletinin anayasasını ve temel niteliklerini kendi dinci-bölücü emelleriyle yıkmaya-değiştirmeye kalkanlar her kim yada hangi parti olursa olsun ORDU tarafından cezalandırılır.!Bu ülkeyi kim kurdu kimler anayasayı yaptı diye sorsak halen daha cevaplarını alamıyoruz.ASKERler kurmadı mı bu ülkeyi,esas baş aktör onlar ve yanlarındaki siviller değillermi?Kalitesiz politikaların ve demogog siyasetçilerin ürünü değilmidir darbeler?Darbe sonuçtur peki sebepleri yaratanlar niye sorgulanmaz veya sorgulanmak istenmez?niye çünki insan kaynağın çürük..sen getiriyorsun onu oraya..senin yaptıklarının sonucu..ehh kendi düşen ağlamaz.

Şüpheci Dinsiz
03-11-2015, 02:26
Sevgili amos26, "alışmadık kıçta don durmazmış" deyimini bilirsiniz.

Halka rağmen yapılan devrimler halktan destek bulamaz, çünkü halk devrime sahip çıkmaz, çıkmayınca örneğin Türkiye'deki gibi ordu darbesi bir gelenek haline gelir, demokrasi yerleşmez, gelişmez. İşte 2015 Türkiye'sinde halimiz ortada.

Atatürk ne cumhuriyeti ne de devrimleri arkadaşlarının onayıyla yaptı.YAPTIRTTI sadece.Halka rağmen yaptı,arkadaşlarına rağmen yaptı.
İyi de yaptı. Ne var ki askerdi, "bundan sonra böyle" demekle toplum bir anda değişmiyor. Osmanlı enkazı olan toplum devrimleri benimsemedi. Laik bir ülke olduğu ve laiklikten asla taviz verilmeyeceği iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman laik olmadı. Sünni İslam dinini dayattı. Bununla birlikte hilafetin kaldırılması, lailkliğin ilanı, yeni alfabe, dilin Türkçeleştirilmesi, kılık kıyafet kanunu, tekke ve zaviyelerin kapatılması dindar nüfusun devrimleri benimsememesinde çok önemli rol oynadı. Dindar ve dinci nüfus güç kazanıncaya kadar sindi, çok partili sistemden sonra sesini çıkarmaya başladı. Her başarı kazandıkça ordu veya yargı tarafından alaşağı edildi. Bu onları yıldırmadı, çok çocuk yaptılar, yer altına çekildiler, milli eğitime alternatif eğitimler verdiler, çocuklarını rejime karşı bilediler. Özellikle 1980 sonrasında "irticayla mücadele ediyoruz, laiklik kırmızı çizgimizdir" diyen ordu bunlara göz yumdu.

Türkiye cumhuriyeti devletinin anayasasını ve temel niteliklerini kendi dinci-bölücü emelleriyle yıkmaya-değiştirmeye kalkanlar her kim yada hangi parti olursa olsun ORDU tarafından cezalandırılır.
1980 darbesi Atatürk söylemleri ile perdelenmiş tam bir dinci faşist darbeydi ve bunu ordu yaptı.

Ordunun hepsi böyledir demiyorum. Ama geçmişi pek parlak değil. Ordu ithal subaylardan oluşmuyor, toplumun küçük bir özetidir ordu. Toplum çürümüşse ordu da bu çürümeden payını alır.

--/--

Son bir kaç cümle yazayım.

Bir toplum çürümüşse, onu birlikte tutmaya çalışmak kaçınılmaz sonu ertelemek olur. Şahsen ben, (gerçekten bu kadar oy aldıysa) 23 küsur milyon AKP'li ile aynı ülkede yaşamaya zorlanmayı da, onları benim istediğim gibi yaşamaya zorlamayı da istemem. Nefsi müdafa hariç kimsenin burnunun dahi kanamasını da istemem. Din-iman-mezhep-ırk diyerek pislik içinde yaşamak isteyen bir yana gitsin, bilim-emek-özgürlük-insan hakları diyerek huzur içinde yaşamak isteyen öte yana gitsin. İspanya'daki Barcelona gibi özerk durmak bana gayet uygundur.

Benim bağnazlıkla mücadeleden iyice sıtkım sıyrıldı. Kimse kimseyi bir şeye zorlamamalı. Ne kimse beni zorlasın, ne ben kimseyi zorlayayım.

Sevgiler

amos26
03-11-2015, 02:54
Sevgili amos26, "alışmadık kıçta don durmazmış" deyimini bilirsiniz.

Halka rağmen yapılan devrimler halktan destek bulamaz, çünkü halk devrime sahip çıkmaz, çıkmayınca örneğin Türkiye'deki gibi ordu darbesi bir gelenek haline gelir, demokrasi yerleşmez, gelişmez. İşte 2015 Türkiye'sinde halimiz ortada.

İyi de yaptı. Ne var ki askerdi, "bundan sonra böyle" demekle toplum bir anda değişmiyor. Osmanlı enkazı olan toplum devrimleri benimsemedi. Laik bir ülke olduğu ve laiklikten asla taviz verilmeyeceği iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman laik olmadı. Sünni İslam dinini dayattı. Bununla birlikte hilafetin kaldırılması, lailkliğin ilanı, yeni alfabe, dilin Türkçeleştirilmesi, kılık kıyafet kanunu, tekke ve zaviyelerin kapatılması dindar nüfusun devrimleri benimsememesinde çok önemli rol oynadı. Dindar ve dinci nüfus güç kazanıncaya kadar sindi, çok partili sistemden sonra sesini çıkarmaya başladı. Her başarı kazandıkça ordu veya yargı tarafından alaşağı edildi. Bu onları yıldırmadı, çok çocuk yaptılar, yer altına çekildiler, milli eğitime alternatif eğitimler verdiler, çocuklarını rejime karşı bilediler. Özellikle 1980 sonrasında "irticayla mücadele ediyoruz, laiklik kırmızı çizgimizdir" diyen ordu bunlara göz yumdu.

1980 darbesi Atatürk söylemleri ile perdelenmiş tam bir dinci faşist darbeydi ve bunu ordu yaptı.

Ordunun hepsi böyledir demiyorum. Ama geçmişi pek parlak değil. Ordu ithal subaylardan oluşmuyor, toplumun küçük bir özetidir ordu. Toplum çürümüşse ordu da bu çürümeden payını alır.

--/--

Son bir kaç cümle yazayım.

Bir toplum çürümüşse, onu birlikte tutmaya çalışmak kaçınılmaz sonu ertelemek olur. Şahsen ben, (gerçekten bu kadar oy aldıysa) 23 küsur milyon AKP'li ile aynı ülkede yaşamaya zorlanmayı da, onları benim istediğim gibi yaşamaya zorlamayı da istemem. Nefsi müdafa hariç kimsenin burnunun dahi kanamasını da istemem. Din-iman-mezhep-ırk diyerek pislik içinde yaşamak isteyen bir yana gitsin, bilim-emek-özgürlük-insan hakları diyerek huzur içinde yaşamak isteyen öte yana gitsin. İspanya'daki Barcelona gibi özerk durmak bana gayet uygundur.

Benim bağnazlıkla mücadeleden iyice sıtkım sıyrıldı. Kimse kimseyi bir şeye zorlamamalı. Ne kimse beni zorlasın, ne ben kimseyi zorlayayım.

Sevgiler

bunlar senin düşüncelerin ama sen böyle diyorsun diye işte yukarda yazmış olduğun halk benimsemedi,yıllarca rejime karşı bilek bilediler,tutmadı maya vs vs vs lafları ile egemenlik hiçbir kimseye hele hele siyasi bir yapının kendi ideolojik sığ emellerine terkedilemez..unut bunları.DEVLET hiçbir şekilde şerik yani ortak kabul etmez,anadolu çomarlarının çokluğu ile ne cumhuriyet rejiminden ne niteliklerinden milim kayma olmaz olmayacak da.Bizler böyle çalışmıyoruz ve inandığımız uğurda gerekirse kellemizi de veriririz..Demokrasinin yerleş''e''memesinin tek nedeni kalitesiz politikacıların ve kalitesiz politikaların sürdürülmesi ve bunlara imkan tanınmasıdır.Bütün dünya devletleri ABD başta olmaz üzere israil-britanya-almanya-fransa vs şnu çok iyi biliyorlarki türkiyedeki ORDU siyaset yönetmeye değil bozulan düzenin ve demokrasinin koruyucusu olan bir ordu.demokrasinin yaşayabilmesi ve devletin kuruluş temellerindeki dinamiklerin korunması-yaşatılması için ORDU'nun bizdeki varlığı dünyanın diğer ülkelerindeki yapılardan çok çok farklıdır..herkes.. s.... s.... e kabul edecek yada tasfiye edilecek olan-olacak olan budur.TSK ne anayasadaki temel maddelerden ne de temel kuruluş felsefesinden milim sapmadan görevini biz istesek de istemesek de yapmaya devam edecek..Değişir toplum değişir öyle bir güzel değişirki şaşırırsın.Anadolulu 3.sınıf bir insan kitlesinin Türkiye'nin temel dinamiklerine ve aydınlık yoluna sekte vurmaya kalkması gibi bir zırvanın savunulması bile saçmalıktır.HARP oyunlarını ve askerliği bir sanat olarak iyi kavramış olanlar bu tür zırvalara güler geçer.İspanya barcelonayı hiç karıştırma çünkü onlar ispanya ve barcelona.

Ülkenin en iyi eğitimli,yaratıcı,bilimi kendine rehber edinen ve bu düşünce ile yaşamı okuyabilen,küresel dünya ile entegresini çok iyi becerebilen ve kendisini farklı ortamlarda en iyi anlatabilen,dostluklar ve sıkı ittifaklar kurabilen,yetişmiş insan gücü ve yüksek karakterli bireyleri,sınıfsal sayılabilecek bazı devlet kurumları içindeki kadrolar-kişiler ve temel ekonomik alanlarındaki egemenliği elinde bulunduran aileler hepsi belli başlı kişiler veya sınıflar iken,AKP'nin ise 3.sınıf bir vasat bile denemeyecek pespaye karakterli kitlelerin çokluğu nitelik ve niceliği çok iyi anlatıyor.Asla efendi olamazlar olamayacaklar da.

Önce Türkiye'nin doğu-güneydoğusundaki başkaldırmış kürtçü gerilla kliğinin ezilmesi-seyreltilmesi ile güvenlikli alanlar yaratarak ülke içindeki suriyeli mültecileri bölgeye yayarak yeni demografik düzenlemeler yapacaklar;ki yapıyorlar bu operasyonların bir amacı da zaten bu,daha sonra ülkenin işte bu bölgeleri-snırları denetim altına alınarak kanat olarak cepheyi güçlendirecekler ve sonra iş Suriye'nin kuzeyi bizim güneyimiz olan bölgeleri denetim altına alarak mzopotomya coğfrafyasından gelebilecek cihadcı ve diğer unsurların baskı ile örtülerek yıllardır süren kürt realitesi sönümlendirilecek..!zaten bunların bir kısmı işte dünkü seçimde Akpye gittiler.çok fazla da değil 2-3 yıl içinde kanat olarak güney ve doğu cepheleri denetim altına rahatlıkla alınır ki yine sürdürülen operasyonların temel amacı da bu zaten..Bu süre zarfında zamana da yayılarak iç kamuoyu ve siyasi dengelerde belirli ama yüksek bir kontrol sağlanacak..

Uzun lafın kısası TÜRKİYE CUMHURİYETİ seçim sandığıyla kurulmadı, seçimle de yıkılmaz !!! Umutsuzluk diye bir söz korkakların işidir !!

hercümerç
03-11-2015, 09:14
Umut işkenceyi artırır, o kadar şey yaptılar kaos yarattılar, hukuk sistemini altüst ettiler, 100lerce insanın ölümüne sebep oldular, cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattılar, köküne dinamit koydular, en önemliside eğitim sistemini din hizasına çektiler, neredeydi bu yürekli, laiklik için cumhuriyet için canını feda edecek adamlar. Ezici çoğunluğu ülkeden önce kendi ailesinin refahını düşünür, bu ülkenin insanı böyledir, askerde dahil hemen hemen hepsi müslümandır maaşlarını alıp, çocuklarını okutabiliyorlarsa onlar ülkeyi sadece rakı masalarında kurtarır, rakı yasaklandığında da zaten haramdı zararlıydı diye kendilerini avuturlar. Hal böyleyken şu saatten sonra birşeylerin değişeceğini sanmak hayalperestlik, isteyen buyursun inansın, ben hayatımı böyle neidüğü belirsiz umutlara göre şekillendiremem.

deliadam
03-11-2015, 10:31
Bu ülkede ki ittihat zihniyeti ile dışa bağımlı, emperyalizm üssü ve karakolu olarak kurulan bu ülke, asla kendi iradesi ve kendi özkaynakları ile bağımsız olmadı.
İktidarlar değişir ama iradeye el koymuş sömürge yapısı değişmez.
Bu faşist, tekçi, milliyetçi rejimin 92 yılın da hiç demokrasi olmadı.
Atatürk ile tek adamlık, tek particilik/diktatörlük ile rejim kendini 30 yıl götürdü.
Halk huzursuz oldu, muhalif gazını çok parti yöntemine geçerek aştılar.
Rejim kendini yaşatmak için çok partili döneme geçti,
ama o günden bugüne kim iktidara gelirse gelsin,
her zaman chp zihniyeti asıl devlet oldu.Perincek çizgisi yani.
Her zaman eşitliği ve demokrasiyi talep eden muhalefeti bastırdılar..
Mustafa Suphil'erden, Sabahattin Ali'lerden, Nazım'lardan tutunda binlerce sol sosyalist, halkın, işçinin, emekçinin, mazlumun yanında olanları yok ettiler..
Rejim her halk uyanışında ve demokrasi taleplerinde darbeler ile rejimi sağlama aldı...
Şimdi olanı da bundan bağımsız okumayın..
Bu yaşadıklarımız da bir darbedir...
12 Eylülü, yanı Kemalist Emperyalist sömürge yapımızı yaşatmak için rejimin tıkanması sebebi ile yeni varyasyonlar yapılıyor..
90 larda Türkçülük/vesayet elinin tıkanması ile rejim Akp ile dincilik üzerinden yapılanarak yaşatıldı...
Şimdi bu yöntem de yıprandı Akp 7 haziran da tek parti olmaktan düşünce 3 aydır yaşananları yaşadık..
Anayasayı tek adamlık yöntemine çevirecekler..
Tek adamları sever, diktatörleri sever cahil toplumlar..
1930 ların Tek adamlığı.. Tek millet, tek dil, tek din faşizmini pekiştirerek
zengin sermayenin bekçiliğini emperyalizmin kulluğunu yapmaya devam edecekler işte.
Halkını tam 349 kalem vergi ile haraca kesmiş bir devlet,
%90 yoksul emekçi bir halkın sürünmesine devam yanı..
Hak arayamayacak kadar cahil bırakılan, din ile uyuşturulan ve milliyetçilik ile aptallaştırılan bu toplum halinden memnun köleler işte..
Bu seçim ile yapılan darbedir, darbeyi yaşatmak için darbedir..

Dark_Prince
03-11-2015, 14:25
İşte bahsettiğim kızlardan biri :) Ya çektiği afyon nedeniyle bu tavırlar içerisinde ya da doğuştan afyonlu :) Tabi şeriat gelsin de cihad seksçisi oluyum demiş de olabilir, günlük 20-30 kişiyle sevişmek gibi gang bang fantazileri olabilir, bilemiyoruz :) Belki de yurt dışında yaşıyordur, Türkiye'ye garezi vardır :) Ama buna başka türlü normal bir açıklama getirilemez :)

Eg8jCVFBJUY

İlahimasal
03-11-2015, 14:33
İşte bahsettiğim kızlardan biri :) Ya çektiği afyon nedeniyle bu tavırlar içerisinde ya da doğuştan afyonlu :) Tabi şeriat gelsin de cihad seksçisi oluyum demiş de olabilir, günlük 20-30 kişiyle sevişmek gibi gang bang fantazileri olabilir, bilemiyoruz :) Belki de yurt dışında yaşıyordur, Türkiye'ye garezi vardır :) Ama buna başka türlü normal bir açıklama getirilemez :)

Eg8jCVFBJUY

Hani ne desem bilemedimki.

Aklıma kible tayini geldi.

Bu videodaki hanfendi kıbleye dönsede.......görsek.

Dark_Prince
03-11-2015, 14:37
Hani ne desem bilemedimki.

Aklıma kible tayini geldi.

Bu videodaki hanfendi kıbleye dönsede.......görsek.

Haha :D Evet kıbleye dönmesi güzel olurdu, imanını ölçerdik hem :D

İlahimasal
03-11-2015, 14:42
Haha :D Evet kıbleye dönmesi güzel olurdu, imanını ölçerdik hem :D

Videoyu tekrar izledimde

Ağız kokusundan bahsediyor.ben benim gibilerin ağız kokusunu çekerim.

Bu emekci hanfendi akp lilerin baya bir ağız kokusunu çekmiş belli.

Akp liler çok çalıştırmışlar hanfendiyi.sigortası da yok belli.

Dark_Prince
03-11-2015, 14:50
Videoyu tekrar izledimde

Ağız kokusundan bahsediyor.ben benim gibilerin ağız kokusunu çekerim.

Bu emekci hanfendi akp lilerin baya bir ağız kokusunu çekmiş belli.

Akp liler çok çalıştırmışlar hanfendiyi.sigortası da yok belli.

Bir toz tanesi kadar olan beyniyle bir şeyler yapmaya çalışmış :) Yarın kezzabı yiyince aklı başına gelir heralde :) Eğer şeriat geldiğinde buna denk gelirsem bizzat ben kezzaplarım, nasıl olsa şeriatta erkek her zaman haklıdır, kadınlar insan değildir :)

Çok çalıştırdıkları belli, çok da zevk alarak çalışmış anlaşılan :)

Dark_Prince
03-11-2015, 15:30
Bunlar Akp'nin ambalajlı malları, bir de etiketlemiş kendini :D

http://i.hizliresim.com/l9p2VE.jpg

amos26
03-11-2015, 17:15
Bu ülkede ki ittihat zihniyeti ile dışa bağımlı, emperyalizm üssü ve karakolu olarak kurulan bu ülke, asla kendi iradesi ve kendi özkaynakları ile bağımsız olmadı.
İktidarlar değişir ama iradeye el koymuş sömürge yapısı değişmez.
Bu faşist, tekçi, milliyetçi rejimin 92 yılın da hiç demokrasi olmadı.
Atatürk ile tek adamlık, tek particilik/diktatörlük ile rejim kendini 30 yıl götürdü.
Halk huzursuz oldu, muhalif gazını çok parti yöntemine geçerek aştılar.
Rejim kendini yaşatmak için çok partili döneme geçti,
ama o günden bugüne kim iktidara gelirse gelsin,
her zaman chp zihniyeti asıl devlet oldu.Perincek çizgisi yani.
Her zaman eşitliği ve demokrasiyi talep eden muhalefeti bastırdılar..
Mustafa Suphil'erden, Sabahattin Ali'lerden, Nazım'lardan tutunda binlerce sol sosyalist, halkın, işçinin, emekçinin, mazlumun yanında olanları yok ettiler..
Rejim her halk uyanışında ve demokrasi taleplerinde darbeler ile rejimi sağlama aldı...
Şimdi olanı da bundan bağımsız okumayın..
Bu yaşadıklarımız da bir darbedir...
12 Eylülü, yanı Kemalist Emperyalist sömürge yapımızı yaşatmak için rejimin tıkanması sebebi ile yeni varyasyonlar yapılıyor..
90 larda Türkçülük/vesayet elinin tıkanması ile rejim Akp ile dincilik üzerinden yapılanarak yaşatıldı...
Şimdi bu yöntem de yıprandı Akp 7 haziran da tek parti olmaktan düşünce 3 aydır yaşananları yaşadık..
Anayasayı tek adamlık yöntemine çevirecekler..
Tek adamları sever, diktatörleri sever cahil toplumlar..
1930 ların Tek adamlığı.. Tek millet, tek dil, tek din faşizmini pekiştirerek
zengin sermayenin bekçiliğini emperyalizmin kulluğunu yapmaya devam edecekler işte.
Halkını tam 349 kalem vergi ile haraca kesmiş bir devlet,
%90 yoksul emekçi bir halkın sürünmesine devam yanı..
Hak arayamayacak kadar cahil bırakılan, din ile uyuşturulan ve milliyetçilik ile aptallaştırılan bu toplum halinden memnun köleler işte..
Bu seçim ile yapılan darbedir, darbeyi yaşatmak için darbedir..

ATATÜRK diktatördü evet ama,aması şu ki dahi bir diktatördü.celal şengör babayı okuyacaksın...Sen de öyle bir yazmışınki sanki avrupa merkez medeniyetinin beşiğiydik de cumhuriyetin ilk devrim süreciyle tam tersi şeyler olmuş gibi bu tek adamlıkları eleştiriyon...

Ne güzel laflar işçi,emekçi,sosyalist,halkçı bik bik bik..bu müslimler ile komünistleri de bir türlü anlayamadım,resmen birbirlerinin kopyası.. Bizim goy goy Müslimler tamam da bu sosyalist genşler de alayı etnik sıkıntı..kripto armenien people ha...

Deep
23-01-2016, 18:29
Amos26,o videodaki Aziz Cakmak,videoda çıkacaklarını, birkaç yıl içinde rövanşın alinacagi söylüyordu,harbiden de zaten beraat etmisler,ses kaydı zaten 2012 lere ait,aradan 3 yıl geçmiş,biliyorsun 17 aralık vakası patlak verdi.Bu darbe mekanizmasının mi bir sonucuydu?Bu 1.mesele.

Eee,adamlar bu soruşturmadan da alinlari "AK" çıktılar,hiçbir şey de olmadi ve malum şahıs,bu vakiayi bahane bilip söylemleriyle kitlesini daha da bağladı.Aradan 3 yıl gecti, hiç kimse durduramadı bunları.Meydanlara çıkıp resmen laikliği,cumhuriyeti alenen hedef alarak daha da güçlü çıktı her seçimden.Önünde,arkasında,sağında,solunda durduracak kimse kaldı mi,merak ediyorum?Ama zaten yazıldığı gibi umut bunlar,ama benim artık umudum yok.Bu ulkede,ülkenin her yerini ele geçirmiş olarak bunları durduracak birşey var mi?Artık kalmadığını umuyorum.Ne muhalefet partileri var ne de diğerleri.Ezigiz,suskunuz,sindirilmisiz,içeri atiliyoruz.Ne olacak bunun sonucu?