Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Ak Parti?
İçinde bulunduğumuz süreç, legal ve illegal karakterli tüm Ak Parti karşıtı güçlerin ittifakı ile bu güçlerin, Türkiye'de ki ''İleri Demokrasi'' ve ''Büyük Türkiye'' kazanımlarının tahribi yönünde yoğun çaba içerisine girdikleri bir döneme tekabül etmektedir. Bir yandan PKK, diğer yandan Alevi terör örgütleri DHKP-C ve TİKKO'nun saldırıları ile gencecik insanlarımızı, alçakca saldırılar sonrası yitirirken, diğer yandan CHP'nin sırf Ak Parti karşıtlığı üzerinden kurguladığı sığ muhalefet anlayışı ile durmadan bu terör grupları ile girdiği dirsek teması içinde bulunduğumuz sistem tıkanıklığına eşlik ediyor. Bu noktada bir hükümet kurulamaması ile açığa çıkan siyasal sistemdeki yetersizlik ise açık bir şekilde Başkanlık sisteminin gerekliliğine işaret ediyor.
İşte içinde bulunduğumuz süreçte Alevi-Ateist-Kürtçü karakterli Türkiye karşıtı güruh ile ülkesine ve halkına yoğun bir muhabbet besleyen Ak Parti seçmeni muhafazakar cenah arasında ki zihinsel temelli karşıtlığında yoğunluğu artıyor. Aslında artık siyasetin dahi ötesine geçen bir durum ve tablo ile karşı karşıya bulunmaktayız ki bu noktada ülkesi ve milleti için canını dahi feda edebilecek ölçüde değerlerine bağlı Ak Parti seçmeni ile Alevi-Kürtçü-Ateist cenah karşı karşıya geliyor.
Filhakika bu noktada artık saflarımızı belirlemenin gereklilik taşıdığı, Sayın Başkanımızın (halkın iradesi ile fiilen Başkanlık sistemine geçmiş bulunduğumuz için bu sıfatla kendisini tanımlıyorum.) ifade ettiği şekliyle ''taraf olmayanın, bertaraf olacağı'' bir dönemece girmiş bulunmaktayız. Ya vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünden, Büyük Türkiye'den yana, yani Ak Parti saflarında saf tutacak, ya da PKK-DHKPC-CHP ittifakının temsil ettiği etnik ve mezhepsel temelli Alevici-Kürtçü-Laikçi ittifakından yana olacaksınız.
Dolayısıyla Kasım ayı seçimlerinde mührü vuracağınız parti, sıradan bir siyasal seçimin ötesinde sizin ülkenize ve halkınıza karşı tutumunuzu ve sorumluluğunuzu ifade edecektir. Seçim sizin!
2drsdVS0r0A
https://www.youtube.com/watch?v=Jt10Yp8Q0K0
Bedevi;
Mesajın için şikayet butonunu kullandım.
Seçim çalışmasına çok erken başlamışsın.
Bu kapıdan sana ekmek çıkmaz.
Bu konudan çok eğlence çıkar, bence hiç elleşmeyin, kalsın yerli yerinde..
https://www.youtube.com/watch?v=Z1njgcYGHw8
Bu içerikte bir iletinin site tüzüğü ile bağdaşmadığını düşündüm. Sadece "mührü vuracağınız parti " ifadesi bile kendi çapında facia. Söz konusu partiye övgülere değil itirazım. Propaganda.
Dialectics
20-08-2015, 21:40
Bedevinin döngüsel şizofrenik karakterlerinin periyodu ne acaba? Geçenlerde AKP yi kötülüyordu halbuki. Zaten aklı başında bir adamın artık bu şartlarda "neden AKP" diye başlık açması için ya bunun gibi psikolojik rahatsız olması lazım ya da yandaş çıkar grubu mensubu.
Hani bu AKP lilliler, HDP ye oy verenleri şerefsiz ilan ediyor ya, ben de naçizane bunu aynen iade ediyor ve bu saatten sonra hala AKP ye oy verenleri şerefsiz ilan ediyorum. Şerefsiz dahi olamayacak kadar aptal olanlar istisna...
İlahimasal
20-08-2015, 22:20
Kapuska yemeği nasıl yapılır.
Malzemeler
Lahana 1 küçük boy 1250 gram
Soğan 1 küçük boy 50 gram
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Tarif
Lahananın yapraklarını ayır, yıka
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, 8-10 dakika pişir
Salça, tuz ve suyu kat, karıştır
Lahanayı ince ince doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır
Yumuşayıncaya değin 15-20 dakika pişir Kırmızı biberi serp
Ahanda boyle yapılir.
Nerede pişirilecek bu yemek. Bedevi'nin tenceresinde. İncelediğim kadarı ile bedevi gibi özel yeteneklerin köşesi varmış. Bedevi için neden olmasın. Alır bir tutam Alevi, 250 gram DHKPC, bir fiske HDP, iki tane beyni alınmış Müslüman, kulak memesi kıvamında 6-7 milliyetçi bezesi, Birkaç diş ezilmiş Kürt başı. bu malzeme ile kazanını kaynatır.
Yiyebilene afiyet olsun.
Dialectics, slave ve Aleph,
Israrla konuyu dar siyasi tartışmalara indirgeyerek büyük resmi görebilme maharetini gösterememektesiniz. Türkiye'de bugün olan bir tür sağ-sol veya muhafazakar-seküler çatışması değil, Türkiye'yi parçalamak için ittifak içinde olan Ateist-Kürtçü-Alevici klik ile buna mani olarak vatanın bütünlüğünü koruma arzusu gösteren Ak Parti arasındadır.
Bu sebeple içinde bulunduğumuz, her gün Türkiye'nin çeşitli yerlerine Türk bayrağına sarılı tabutların gittiği bir dönemde kimse kusura bakmasın ama vatanın bütünlüğünden, yani Ak Parti saflarından yana saf tutmayan herkes vatan hainidir bana göre!
İlahimasal
20-08-2015, 23:31
http://www.duzceyerelhaber.com/resim/upload/21874.jpg
Badeci nin tezgahdan geçenler % 40.8
Dialectics
20-08-2015, 23:46
Türkiyede olan koltugunu kaybedecek bir diktatörün tüm diger diktatörler gibi yaptığı taht kavgasıdır. Bunu kendinde zaten itiraf etmistin. Simdi kivirma afilli kelimelerle, yemezler.
Dialectics, slave ve Aleph,
Israrla konuyu dar siyasi tartışmalara indirgeyerek büyük resmi görebilme maharetini gösterememektesiniz. Türkiye'de bugün olan bir tür sağ-sol veya muhafazakar-seküler çatışması değil, Türkiye'yi parçalamak için ittifak içinde olan Ateist-Kürtçü-Alevici klik ile buna mani olarak vatanın bütünlüğünü koruma arzusu gösteren Ak Parti arasındadır.
Bu sebeple içinde bulunduğumuz, her gün Türkiye'nin çeşitli yerlerine Türk bayrağına sarılı tabutların gittiği bir dönemde kimse kusura bakmasın ama vatanın bütünlüğünden, yani Ak Parti saflarından yana saf tutmayan herkes vatan hainidir bana göre!
Hımmm. Saf tutmak dedin de aklıma şu hadis-i şerif geldi. Arz edeyim.
60.*Ebû Mes`ûd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre şöyle:
"Safları düz tutunuz. İleri geri durmayınız. Sonra kalpleriniz de birbirinden farklı olur. Aklı başında ve bilgili olanlarınız benim arkamdan, onlardan sonra gelenler daha arkadan, daha sonra gelenler daha arkadan tutsunlar."
diyor ki; safları arkadan düz tutunuz:peace:
dindarateist
20-08-2015, 23:52
Geçenlerde hıyarın biri beni bu dangalakla mı karşılaştırmıştı? Herif daha "ki" ler nasıl ayrılır onu bile bilmiyor.
Kime seslendiğin anlaşılmıyor. Umarım ben değilimdir.
Aksi hakkınızda hayırlı olmaz.
Türkiyede olan koltugunu kaybedecek bir diktatörün tüm diger diktatörler gibi yaptığı taht kavgasıdır. Bunu kendinde zaten itiraf etmistin. Simdi kivirma afilli kelimelerle, yemezler.
Beyefendi,
Bugün diktatörlükle itham ettiğiniz şahsın önderliğinde Türkiye, yıllarca siyasal hayatını baltalayan darbelerin ve anti-demokratik uygulamaların ardından ileri demokrasi ile tanışmıştır. Lütfen eleştirileriniz biraz tutarlı olsun.
...yani Ak Parti saflarından yana saf tutmayan herkes vatan hainidir bana göre!
https://www.youtube.com/watch?v=4F3avopW_Ks
dindarateist
21-08-2015, 00:03
Kime seslendiğin anlaşılmıyor. Umarım ben değilimdir.
Aksi hakkınızda hayırlı olmaz.
Senin kim olduğun umurumda bile değil. Kenelerle ilgilenmiyorum.
Sen kimsin ki insanları bu şekilde itham etme haddini kendinde görüyorsun. Ay çok marjinalim ben, herkese ters ters cevaplar veriyorum türü ergen tripleri ile adam yerine koyulacağınımı sanıyorsun? O şahsın bir kene olup, olmadığı tartışılabilir ama senin bir kene bile olamayacak kadar zavallı ve ezik biri olduğun aşikar...
Hadi şimdi defol git annenin icra ettiği müstehcen mesleğin şahsında yarattığı aşağılık kompleksini başka mecralarda gidermeye çalış.
dindarateist
21-08-2015, 00:11
Sen kimsin ki insanları bu şekilde itham etme haddini kendinde görüyorsun. Ay çok marjinalim ben, herkese ters ters cevaplar veriyorum türü ergen tripleri ile adam yerine koyulacağınımı sanıyorsun? Slave bir kene olup, olmadığı tartışılabilir ama senin bir kene bile olamayacak kadar zavallı ve ezik biri olduğun aşikar...
Hadi şimdi defol git annenin icra ettiği müstehcen mesleğin şahsında yarattığı aşağılık kompleksini başka mecralarda gidermeye çalış.
Seni bu siteden çok kolaylıkla kovdurabileceğimi biliyorsun değil mi? Bu mesaj bile yeter aslında ama ..........
He canım he. Senin umurunda değilim diye bu gece sabah olmayacak bana. Hafiye kılıklı, sataşmak için yazdığın hiç belli olmadı. Vakit varken samanını kemir de uyu. Bu mera senin otlayabileceğin düzlükte değil.
Seni bu siteden çok kolaylıkla kovdurabileceğimi biliyorsun değil mi? Bu mesaj bile yeter aslında ama ..........
Kovdurmazsan adam değilsin!
Ezik seni...
dindarateist
21-08-2015, 00:18
He canım he. Senin umurunda değilim diye bu gece sabah olmayacak bana. Hafiye kılıklı, sataşmak için yazdığın hiç belli olmadı. Vakit varken samanını kemir de uyu. Bu mera senin otlayabileceğin düzlükte değil.
Bu sitenin eski halini bildiğim için geldiği bu hali görmek beni üzüyor. Sabah kalktığında o gün ne düşüneceğimi bildiğim ergenler bana cevap vermeğe kalkıyorlar. Birazdan yaşadıklarına pişman olacaklar ama şartları zorlamaya devam ediyorlar. Haydi gelin bakalım.
Şüpheci Dinsiz
21-08-2015, 00:18
Neden mi AKP?
http://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/11012966_893656660682207_9052812131379360497_n.jpg ?oh=cfca783b535f5b07cf679498279c08d9&oe=56746065&__gda__=1450734689_04647db982dd3d640175680a7ae3eac 9
dindarateist
21-08-2015, 00:23
Biri Bedevi, diğeri köle. Hadi gelin len.
Öl de ölelim reiz. :thumb:
https://lh3.googleusercontent.com/BrF2-a5W6up0RIWBUr4EKlgzmF_r_z416-YoaT2pDTo=w592-h608-no
dindarateist
21-08-2015, 00:34
Sen kimsin ki insanları bu şekilde itham etme haddini kendinde görüyorsun. Ay çok marjinalim ben, herkese ters ters cevaplar veriyorum türü ergen tripleri ile adam yerine koyulacağınımı sanıyorsun? O şahsın bir kene olup, olmadığı tartışılabilir ama senin bir kene bile olamayacak kadar zavallı ve ezik biri olduğun aşikar...
Annen o işi iyi yapıyordu. Belki de baban benim. Olabilir yani ama inan ki istemem.
Annen o işi iyi yapıyordu. Belki de baban benim. Olabilir yani ama inan ki istemem.
Lafı nasıl koyduysam dört mesajdır çırpınıyo salak!
Kudur lan, cevap yok sana :biggrin1:
dindarateist
21-08-2015, 00:42
ne cevabı lan? Anan da cevap vermiyordu ama çok güzel sesler çıkarıyordu.
İlahimasal
21-08-2015, 00:46
Mumbar nasıl yapılır.
Tarif
Mumbar dolması tarifi-yapılışı
Malzemeleri : (4 Kişilik)
- 500 gr Pirinç
- 200 gr Kıyma
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Adet Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Pul biber
- 4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı)
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yemek Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 2 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 3 diş Ezilmiş Sarımsak
Yapılışı :
- Mumbarlar bıçak dik tutularak, kazınarak temizlenir. Tersleri çevrilerek aynı işlem terslerine de uygulanır. Daha sonra tuzla iyice ovularak yıkanır. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Böylece mumbarların patlamaması sağlanır.
- Pirinç, kıyma, salçalar, karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz, soğan, sarımsak, domates karıştırarak 10 dk. yoğrulur.
- Bu harç bir huni veya dolma oyacağı yardımı ile mumbarlara doldurulur.
- İsteğe göre mumbarların ucunda boşluk bırakılarak kendi içinde düğüm atılabilir. Bu şekilde mumbarların patlaması, içindeki harcın dağılması önlenir.
- Doldurulan mumbarlar tencereye dizilir. Tuzlu kaynamış su ilave edilerek 30 dk. Kısık ateşte pişirilir
İşde böyle yapılır.
Neden mi AKP?
http://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/11012966_893656660682207_9052812131379360497_n.jpg ?oh=cfca783b535f5b07cf679498279c08d9&oe=56746065&__gda__=1450734689_04647db982dd3d640175680a7ae3eac 9
Mesele yalnızca 17-25 değil, anlamadınız mı hala? ;) :
https://www.youtube.com/watch?v=zFVHZvuOr9c
İlahimasal
21-08-2015, 00:57
Kuzey Avustralya'da iki Queensland adasının ortasında bulunan Torres Boğazı'nda görülen katil balıklar yüzgeçlerini ayak gibi kullanıp karada yol alıyor.
KARADA YÜRÜYEN BALIK
Arazinin durumuna göre nemli ortamlarda tam bir gün suyun dışında kalabiliyor. Özel hava soluyan organı sayesinde karada yürüyor ve hatta ağaçları tırmanıp kuş yavrularını avlıyor.
Tatlı suda yaşabildiği gibi tuzlu suda da yaşayabiliyorlar
İlahimasal
21-08-2015, 01:00
Oy mu istedi birisi-ah
http://nahcek.com/nah.png
İlahimasal
21-08-2015, 01:02
Uluslararası nah işaretleri....evrensel
http://galeri.uludagsozluk.com/19/nah-i%C5%9Fareti_101754.jpg
İlahimasal
21-08-2015, 01:12
Frenk üzümünün faydaları diger adı bektaşi üzümü
http://www.isfikirleri-girisimcilik.com/wp-content/uploads/2014/11/frenk-%C3%BCz%C3%BCm%C3%BC.jpg
Botanik Bilgi : Taşkırangillerden, çogunluğu kışın yaprağını döken, bazıları da her zaman yeşilliğini muhafaza eden bodur çalılardır. Kökleri saçak şeklinde olup, fazla derine inmezler. Dalları zayıftır. Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir. Meyveleri küçük salkımlar halindedir. Salkımlar üzerinde taneler yuvarlak ve çok parlak renklidir. Kabuk yarı saydam olduğundan, tanenin içerisindeki çekirdek fark olunabilir. Meyveler mayhoş ve tatlıdır. Başlıca dört çeşit tanınmış frenküzümü vardır : I-Küçük kırmızı frenküzümü, II-Büyük kırmızı frenküzümü, III-Siyah frenküzümü, IV-Sarı frenküzümü.
Bunlardan en makbulü büyük taneli kırmızı frenküzümüdür. Bu üzüm çeşidi tesirlidir ve suyu çoktur. Şurup yapmaya elverişlidir. Frenküzümlerini iyice olgunlaştırdıktan sonra toplamalıdır.
Faydaları :
İstah açar, hazmi kolaylaştırır.
İdrar söktürür. Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.
Karın şişkinliklerinin giderilmesinde faydalıdır.
Karaciğer şişliğini indirir.
Vücüda rahatlık verir.
Şurubu çok besleyicidir
İlahimasal
21-08-2015, 01:26
Enteresannnnnnnn
http://2.bp.blogspot.com/_2oBomAzgCtM/THl2pLfmUeI/AAAAAAAAFpE/10IAMexLaZE/s1600/cila29Ag%CB%98ustos.gif
Vay zilliler vay.
Dialectics
21-08-2015, 08:15
Beyefendi,
Bugün diktatörlükle itham ettiğiniz şahsın önderliğinde Türkiye, yıllarca siyasal hayatını baltalayan darbelerin ve anti-demokratik uygulamaların ardından ileri demokrasi ile tanışmıştır. Lütfen eleştirileriniz biraz tutarlı olsun.
Beyefendi iyi misin sen? Sağlıklı düşünebiliyor musun? Hangi demokrasiden hangi yüzle bahsedebiliyorsun hala!
Yargı diye bir sey kalmadı ortada, C.baskanina hizmet eden bir kuruma dönüstü. Anayasayı delmek, ihlal etmek sonra da piskin piskin ben yaptim olduya getirmek bile rutin sayiliyor. Adam geri adım atacagina bir de israr ediyor, evet sistem degisti anayasayi bana uydurun diye.
Her sıkıstıklarında sandiga saygi diyenler, sandikta tepkinizi gösterin martavalları atanların sandiktan cikamayinca ülkenin nasil icine ettiklerini hep beraber izliyoruz. Git kafani duvarlara filan vur sen, kac bin köseliyse jetonun...
Saint-Just
21-08-2015, 08:31
Dialectics, benim uzulerek gec fark ettigim uzere bedevi arkadas bir troll. Bir tartismada liberal, bir tartismada komunist, bir tartismada muhafazakar falan oluyor.. Yani cevap vererek ancak onu eglendirdiginle kalirsin. Troller beslenmez :)
blackwater
21-08-2015, 09:22
Olan bitenden haberi olacak kadar enformasyon araçlarını kullanabilip minimum bir ahlaka sahip olan kimse akp denen garabete oy vermez. Veriyorsa da kimse kusura bakmasın şerefsizin önde gidenidir.
Akp sempatizanı ne kadar arkadaşım, akrabam varsa hepsiyle iletişimimi kestim. Şerefsiz, ahlaksız insanlara tahammülüm yok.
Zaten ortada bir siyasi hareket falan da yok.
Bir tane şizofren, narsist, yobaz ve hırsızın etrafında köpeklik etmek için toplanmış çıkar grubu ve ahmaklar var.
Dialectics
21-08-2015, 10:07
Dialectics, benim uzulerek gec fark ettigim uzere bedevi arkadas bir troll. Bir tartismada liberal, bir tartismada komunist, bir tartismada muhafazakar falan oluyor.. Yani cevap vererek ancak onu eglendirdiginle kalirsin. Troller beslenmez :)
Stres atıyorum finneas. AKP ye olan hislerimizi dökebilecegimiz bir araç lazım. Bu troll de en iyi bu işe yarıyor iste. Simbiyotik bir iliski iste:)
bursali68
21-08-2015, 11:19
Merhaba,
Başlığın içeriğine bakınca tamamen AKP övgüleri olan, propaganda amaçlı bir yazı görünüyor...
İnsanların siyasi tercihleri elbette ki kendilerini bağlar, bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'ne tarihi boyunca tabelalarından " T.C. " ibaresini kaldıran, etnik köken kaşıması yapan, inançlar ile uğraşıp NEFRET SUÇU işleyen, yolsuzluk-yalan-dolan-talan sarmalında boğulan başka bir tane dahi siyasi parti gelmemiştir AKP den başka...!
AKP liler " başları dik " yürüyor, çünkü bokun içine boğazlarına kadar batmış durumdalar....!
DGM lerden şikayetçiydik, " Özel Yetkili " adı altında savcı ve mahkemeleri bu toplumun kafasına vurdu...TSK nin vesayetini kaldıracağım diye terörist örgütün iki numaralı adamının gizli şahitliğiyle askerleri yargıladı....Derin devleti ortadan kaldıracağım dedi, başımıza başka bir derin devleti musallat etti...! Sonra da KANDIRILDIK diye aklınca günah çıkarttı...Yahu devlet yönetiminin kandırılma gibi bir lüksü olabilir mi...?
Bu ölümlerin ardında " Başkan seçilseydi bunlar olmazdı " zihniyetinin olduğunu artık sağır sultan biliyor...Bu ölümlerin sorumlusu AKP dir, Tayyip Erdoğan'dır, Hakan Fidan'dır, Efkan Ala'dır ve bunları ŞAK ŞAK layanlardır...!
İnsanları İNANÇ konusunda böldü...! Önce milliyetçiliği ayaklar altına aldı, şimdi başımıza ( MHP yetmezmiş gibi ) milliyetçi kesildi...FIRILDAKLIĞIN da bu kadarına pes...Ne idüğü belirsiz bir patiye OY MOY yok...!
Eninde sonunda YARGILANACAKLAR....!
Sağlıcakla kalınız...
dine mine ne
21-08-2015, 12:16
ben akp ciyim arkadas ve arkasindayim
sonucta memleketi bir yerlere getirdiler yalan yok
banane islamcimis bilmem ne beni hizmet gören halk ilgenlindirir
su son olaylar tabiki iyi degil
ama akp den baskalarina da oy veresim gelmiyor cünkü
hic mi hic güvenmiyorum onlara
chp ola bilir ama su kilicdaroglu cok keriz adam oldugundan
yine akp diyorum neden????
cünkü adamlar islerini bu zamana kadar iyi yaptilar
bu yaptiklari islerde kendiliginden olmadi
akp olmasaydi belki bugün yunanistan gibi sürünürdü memleket
cünkü cikmazin icindeydik
buna bile sükür eden yok icinizde
akp,ye karsi dogru dürüst bir alternaativ göremiyorum
cünkü adam gibi mualefet eden yok karsilarinda ,bildikleri bir sey var oda su
abiiiii dikaaatt bunlar hirsiz bunlar caliyor abi duymuyormusun
alööööüüüü karton diyoruz abiiii ulan ayakabi dedik alöööö
tek adam diktatooooooor abiiiiii amaaaan dikkaat uuuf anam
adam gibi bütce miz bukadar biz misal saglik ta bunu yapmayi düsünüyoruz
bu bölgede bu su yatirim sonucu felanca dertleri ortadan kaldirmak istiyoruz diyen yok ki
yahu bunlarin yaptigi gibi muhalefet olur mu ????
hadi bir kere yaptin ve gördün halk halen bunlari seciyor
hal böyleken nasil olurda tavrindan vazgecmezsin
akp ne yaptiysa herseye karsi cikdilar böyle bir sey olabilirmi
adam en azindan birazcik olsun destek cikardi be kardesim
simdi beni keseceksiniz ama halen akp ye benim güvencim
var ve onlari destekliyorum
eski türkiye yüzünden belki bende fobi hastaligi olustu bilmiyorum
öbür partilere güvenmiyorum
sonucta oy verme isi inanc meslesi
billiyorum yakacaksiniz simdi beni :yield:
blackwater
21-08-2015, 12:43
40 alimi 1 delille ikna edersin.
1 cahili 40 delille ikna edemezsin.
bu bölgede bu su yatirim sonucu felanca dertleri ortadan kaldirmak istiyoruz diyen yok ki
Vefik Sami
21-08-2015, 12:57
Sn. dine mine ne;
Siyaset başlığına fazla takılmam.
Yoruma, yorumla cevap verildiği, egoların tavan yaptığı, fikir/düşünceden ziyade muhataba laf sokma eyleminin tüm mârifetleriyle sergilendiği bir alandır siyâset bölümü.
Ben, şu cümlenize istinâden müdâhil olmaktayım.
...banane islamcimis bilmem ne beni hizmet gören halk ilgenlindirir...
"İslâmcıdan bana ne " demek; - eğer gerçekten müslüman değilseniz - aymazlığın tavan yaptığı bir konumda bulunmak demektir.
Bu tespitim ne iddia ne de iftirâ.
İslâm peygamberi dönemindeki "İslâmi" uygulamalardan iki örnek.
Kanıtları da yine İslâmi kaynaklar.
Umuyorum dikkatlice okunur.
Ebu'l-Bahteri B. Hişam'ın Öldürülmesi
İbn İshak dedi ki: Rasûlullah (s.a.v.), Müslümanları, Ebu'l-Bahteri'yi öldürmekten men etmişti. Çünkü O, Mekke'de iken Rasûlullah (s.a.v.)'a müşrikler arasında ilişmeyen hatta onu en çok koruyan kimselerden biri idi. Rasûlullah'a eziyet etmez ve hoşlanmadığı bir işi yapmazdı. Hatta boykot belgesinin yırtılması için teşebbüste bulunanlardan biri de o olmuştu. Mücezzir b. Ziyad el-Belevî (Ensâr'ın müttefiki), Ebu'l-Bahteri'ye rastlamış ve ona şöyle demişti;
- Rasûlullah (s.a.v.), bizi seni öldürmekten menetti. Ebu'l-Bahteri'nin yanında Mekke'den kendisiyle birlikte gelen Cünade b. Meliha adında bir arkadaşı vardı. Bu arkadaşı, Beni Leys ka-bilesindendi. Ebu'l-Bahteri, Mücezzir'e şöyle demişti:
- Arkadaşımı da öldürmeyeceksin değil mi?
Mücezzir:
- Hayır vallahi! Senin arkadaşını hayatta bırakacak değiliz. Çünkü Rasûlullah, sadece seni öldürmememizi bize emretti, demişti.
Ebu'l-Bahteri:
- Allah'a yemin ederim ki hayır! Öyleyse ben de arkadaşımla birlikte öleceğim. Çünkü Kureyşli kadınların, Mekke'de benim aleyhimde konuşarak hayatta kalmak amacıyla arkadaşımı bıraktığımı söylemelerini işitmek istemiyorum. İbn Hürre (Ebu'l-Bahteri) arkadaşını bırıkmayacaktır. Ölünceye ya da serbest bırakıldığını görünceye kadar mücadele edecektir!
Böyle dedikten sonra Ebu'l-Bahteri ile Mücezzir çarpıştılar. Nihayet Mücezzir b. Ziyad onu öldürdü.Daha sonra Mücezzir, Rasûlullah (s.a.v.)'m yanına gelip şöyle dedi:
"Seni hak peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim ki, Ebu'l-Bahteri'yi esir alıp sana getirmek için çok çaba harcadım. Ama o, benimle savaşmak istedi. Ben de mecbur kalıp onu öldürdüm."
İbn Kesîr, El Bıdaye Ve'n-Nıhaye, Çağrı Yayınları: 3/428-429.
Bir de Muhammed emretti diye hiç birşeyden haberi olmayan kırk yıllık Yahudi ortağını öldüren Muhayyisa var. Okuyup ders almak lâzım.
Muhayyisa ve Huveyyisa adlı iki kardeşten Muhayyısa, daha önce Müslüman olmuştur. Bu sırada Yahudilerle arası açılan Muhammed, kendisine intisab edenlere "Yahudilerden ele geçirebildiğiniz erkekleri öldürün" emrini verir. Henüz Bu emirden haberi olmayan Yahudi Tüccar İbnü Süneyne, yıllarca ticari ortaklık ettiği Muhayyısa'nın yanına gelir. Muhayyisa, Muhammed'in "Yahudileri öldürün" emri mucibince, ortaklık edip, ekmeğini yediği Yahudi tüccarı oracıkta öldürür. Bakınız hâdise bundan sonra nasıl bir gelişim gösterir ?
İslâmi kaynaklardan tâkib edelim.
...O anda daha Müslüman olmayan Huveyyisa ayağa fırlayarak kalktı ve:
"Bire ALLAH düşmanı, adamı öldürdün mü ne? Vallahi senin şu karnındaki yağlar bile bu adamın malından meydana gelmedir" diye söylenmeye başladı.
Bunu gören kardeşi'de:
"Vallahi onu öldürmeyi bana emreden zat, seni öldürmeyi bana emretmiş olsaydı, hiç tereddüt etmeden senin de boynunu vururdum" dedi.
Bunu gören Huveyyisa'da:
"Muhammed sana beni öldürmeyi emretseydi, Vallahi mi beni öldürürdün?" dedi.
Muhayyısa'da:
"Evet, vallahi o emretseydi, kesinlikle seni öldürürdüm" deyince,
O:
- Seni bu dereceye ulaştıran bir din gerçekten çok enteresan bir dindir; diyerek Müslüman oldu.
îbni İshâk derki: Peygamber (s.a.v.) yahudilerin öldürülmesi hususundaki emrini - bir şeyle kayıtlamadan - mutlak manada söylemiş ve: "Yahudilerden ele geçirebildiğiniz erkekleri öldürün" buyurmuştu.
İbni Hişâm 3/19; Beyhakî Delâil 3/200; Taberî Tarih 2/; Vakidî Meğazî 1/191, 192; Taberî Tarih 2/54; El-Muhabber 121; El-Kâmil tlt-Târih 2/144; Uyûnü'l Eser 1/301; İbni Sa'd 2/1/22. Hadis için bak Ebû Dâvûd 3002.
Müslüman savaşacak gücü olmadığında "Barış" tarafındadır.
Siyâsi ve askeri güce ulaştığında, barış şartlarını artık kendisi belirlemeye başlar.
Bu "Barış"ın şartları da Tevbe: 29 da sarih biçimde verilmiş.
"Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."
Bu da tefsiri:
Efendim batıya sevimli görünmek için gayret gösteren çok değerli hocalarımız vardır. Dinimizde savunma harbi vardır, diye kitaplar yazıl*mıştır bu ülkede, yani "gelirse vururum savunurum gelmeyecek olursan sen orada ben burda yaşayalım, birbirimize karışmayalım" düsturları bizim dinimizde vardır, diyenler var. Niçin bunu diyor. Yıllarca batı demiş "yahu siz barbarsınız siz saldırgan bir toplumsunuz ta Viyana'ya kadar gelmişsiniz ne işiniz var ta buralara kadar" demişler. Bu sefer bunu silebilmek için bir kısım hocaların eline bir kalem vermişler, yazın buraya bir şey, biz yayınlarız demişler ve yayınlamışlar. "Dinimiz kendi toprak*ları dışındaki topraklardaki insanlarla ilgisi yoktur. Onlara gitmez gelmez iç işlerine karışmaz".
Dinimiz bütün dünya devletlerinin iç işlerine karışır. Niye karışır, şimdi insana biraz ters gibi gelir. Dünya Rabbimindir. Bunda şek şüphe varmı? yok. Yeryüzünde gökyüzünde yaradılan her şey Rabbimindir, O yaratmıştır çünkü. Kur'an-ı, İncil'i, Tevrat'ı, indiren Rabbimdir. En son Kur'an-ı indirdiğini, diğerlerini nesh ettiğini ifade eden de odur. Bu dinin dünyada yayılmasını emredende O'dur. Öyle ise bir müslümanın üzerine düşen görev, ayağını koyabileceği bir vatan edindikten sonra, hemen yakınındaki vatan üzerindeki kalan insanların da, bu İslam nimetinden faydalanması için oraya gitmesidir. Harp yapmak istemiyoruz ama diyoruz ki, benim insanlarım gelecek senin ülkende İslam'ı yayacaktır ve buna müdahele etmiyeceksin. Ederim derse. Haa o zaman devlet başkanına dilini keserim.
Mahmut Toptaş, Kur’an-ı Kerim Şifa Tefsiri, Cantaş Yayınları: 3/334.
dine mine ne
21-08-2015, 13:59
Sn. dine mine ne;
Siyaset başlığına fazla takılmam.
Yoruma, yorumla cevap verildiği, egoların tavan yaptığı, fikir/düşünceden ziyade muhataba laf sokma eyleminin tüm mârifetleriyle sergilendiği bir alandır siyâset bölümü.
Ben, şu cümlenize istinâden müdâhil olmaktayım.
"İslâmcıdan bana ne " demek; - eğer gerçekten müslüman değilseniz - aymazlığın tavan yaptığı bir konumda bulunmak demektir.
Sevgili Vefik Sami
efendim tamam bende size katilirdim ama benim bildigim türkiye laik bir devlet yani din ve devlet isleri ayri tutulur
alinti :
Laiklik (https://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik), Türk yazınında, din ve devlet işlerinin ayrı tutulması ve bilhassa devlet (https://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet) işlerinin, toplum idari yapısının ve hukuk (https://tr.wikipedia.org/wiki/Hukuk) aygıtının dinsel ahkamdan tümüyle bağımsız biçimde akıl ve bilime dayandırılması olarak terim anlamı kazandı.........
Bu öneminden dolayı Laiklik (https://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik), T.C. Anayasasının (https://tr.wikipedia.org/wiki/T.C._Anayasas%C4%B1) değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri arasında sayılmıştır.
misal bak haber
http://www.islamvehayat.com/images/space.gif http://www.islamvehayat.com/images/space.gif Erdoğan’dan Mısır’a laiklik çağrısı
İki günlük Mısır ziyaretine başlayan Erdoğan dün akşam Kahire'de yaptığı açıklamada; Mısır için 'laiklik' çağrısı yaptı. Erdoğan, laiklik ile ilgili bir endişesinin olmadığını ve Mısır’da laik temeller üzerine bir anayasanın kurulmasını temenni ettiklerini ifade etti. Erdoğan, demokrasinin teminatının laiklik olduğu ve laiklikten korkulmaması vurgusu yapması dikkat çekti.
simdi ben neden yanlis yapmis olayim ki ??????
yoksa sen ufak yazilani bilmiyorsun, sana buzdolabini satiyorlar haberin yok mu diyorsun ? varmi öyle bir durum ?
Sana saman kafa diyeceğim ama samana hakaret olacak. Çünkü sende akıl ve mantık yok.
Neden?
Çünkü sen hiçbir problemin olmadığı pembe bir dünya içinde yaşıyorsun. Oysa gerçekler çok farklıdır.
Dolar'ın gör dediği!
Örneğin, bundan 2 sene önce dolar 1.40 TL idi. Şimdi kaç?
Peki dolardaki artış % 100'ü geçtiğine göre, bu, neden enflasyona yansımaz?
Bunu bir düşün!
Neden Ak Parti?
Çünkü Ampül nedeniylen. Edison'a saygımdan dolayı.
Neden Mizah?
https://www.youtube.com/watch?v=rDCIt8yhcPM
Kurdistannn
21-08-2015, 15:08
Neden Ak Parti?
Çünkü Ampül nedeniylen. Edison'a saygımdan dolayı.
Edison, bu AKP li bayanın yapacaklarıını bilseydi, icat eder miydi?
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSuuaSQTrj0QoYsKIqK1RmCzhCQiTgms 13Zm26gdJFRseMlER5y
Vefik Sami
21-08-2015, 15:25
Sn. dine mine ne;
Görünen o ki yazdıklarımnı okuma zahmetine dahi girmemişsin.
Veya "Doğan görünümli şâhin" modunda, 'atayiz' taklidi yapan müslümansın.
Her ne ise; neye inandığın ya da inanmadığın beni ilgilendirmiyor.
Vurgulamak istediğim şeyi gayet net anlamış olmalısın.
Fakat ben, her ihtimâli göz önünde tutarak şunu ilâve edeyim:
Muhammed Mekkede müntesibi az ve siyasi-askeri gücü yokken;
"Sizin dininiz size, benim dinim banadır." (Kâfirûn: 6) demekteydi.
Medinede istediği güce kavuşunca "âyet"(!)ler;
"Artık o müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün..." (Tevbe: 5) şeklinde "nâzil"!) olmaya başladı.
İlkesi olmayan; Muhammed'in içinde bulunduğu şartlara göre 'Hüküm' veren Allah.
Bir müslüman aslâ lâikliği savunamaz.
"...Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerdir." (Mâide: 44)
dine mine ne
21-08-2015, 16:44
Sn. dine mine ne;
Görünen o ki yazdıklarımnı okuma zahmetine dahi girmemişsin.
okudum yazdiklarinizi yazinizin sonunda ne demek istediginizi
yazmisiniz saten bakin
tevbe: 29 da koymusunuz belge olarak
Müslüman savaşacak gücü olmadığında "Barış" tarafındadır.
Siyâsi ve askeri güce ulaştığında, barış şartlarını artık kendisi belirlemeye başlar.
Bu "Barış"ın şartları da Tevbe: 29 da sarih biçimde verilmiş.
"Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."
Bu da tefsiri:
o yüzden size laiklik den yazdim erdoganin misirda konusmasini da buraya koydum adam oralarda laiklikten bahs etmis yani ayirin din ile devleti demis
kendisinin zamaninda hem müslüman hem laik olunmas dedigini de billiyorum hani
ama adam siyasetci ve normal görüyorum bunlari
sonuc beni ilgilendiriyor ve simdiye kadar türkiyeyi iyi konuma getirmis bu adamin neden hakkini yiyeylim
ama senin demene göre isi müslümanliga baglayip
zamani geldimi tehlike var diyorsun
bende anayasa var bu tehlike yasanamaz diyorum
neden?
Laiklik (https://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik), T.C. Anayasasının (https://tr.wikipedia.org/wiki/T.C._Anayasas%C4%B1) değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri arasında sayılmıştır.
yani anayasa seni beni ateisti tevbe 29 dan korur
onun önüne gecer
ben bu yüzden erdoganin islamciligindan korkmuyorum
Veya "Doğan görünümli şâhin" modunda, 'atayiz' taklidi yapan müslümansın.
Her ne ise; neye inandığın ya da inanmadığın beni ilgilendirmiyor.
ben müslümanliktan tevbe 29 gibi ayetler yüzünden ciktim
düsündüm tasindim ve deist oldum ve cok ta mutluyum
erdoganin müslümanligindan neden kormadigimi yazdim
erdogani neden sectigimi de yazdim
akp diyorum diye de müslüman olunmaz herhalde
hem dine mine ne sayin akcay ile tartisir iken koydugum bakara surelerini
sen bunlari bilib bilmeden dini elestiriyorsun diyen sendin bana unuttun herhalde
dine mine ne
21-08-2015, 17:19
Sana saman kafa diyeceğim ama samana hakaret olacak. Çünkü sende akıl ve mantık yok.
Neden?
Çünkü sen hiçbir problemin olmadığı pembe bir dünya içinde yaşıyorsun. Oysa gerçekler çok farklıdır.
türkiye eskzinden daha iyi bir konuma getirildi dedim
dert yok dermana lüzum yok mu dedik
Dolar'ın gör dediği!
Örneğin, bundan 2 sene önce dolar 1.40 TL idi. Şimdi kaç?
Peki dolardaki artış % 100'ü geçtiğine göre, bu, neden enflasyona yansımaz?
Bunu bir düşün!billiyorsan neden yazmadin ben ekonomi den fazla cakmiyorum
Dialectics
21-08-2015, 17:36
türkiye eskzinden daha iyi bir konuma getirildi dedim
dert yok dermana lüzum yok mu dedik
billiyorsan neden yazmadin ben ekonomi den fazla cakmiyorum
Bu yazıya verdigim ilk cevapta AKP ye oy vermeyi düşünenlerden bahsederken "şerefsiz dahi olamayacak kadar aptal olanlar istisna" demistim. Sen bu gruba giriyor olmalisin. Hani kitap filan okumuyorsunuz anladik da açın birkac tartisma programi izleyin, twitter da ekonomik verileri paylasan hesaplari takip edin, birkac kendi görüsünüzden olmayan gazetelere bir göz gezdirin.
Ülkeyi bilmem nerelere getirmismis. Nerelere getirmis? Bize somut örneklerle aciklar misin? 12 yilda Türkiye nereye gelmis? Ekonomi gümlemek üzere. Çözüm süreci bitti ve kürt sorunu cok daha siddetle geri döndü. Her gün birileri özerklik ilan ediyor, dıs basin Türkiye ic savasa gidiyor diye haberler yapmaya basladi. Yargi sistemi çökmüs. Biat kültürü her tarafa yayilmis. Güya laik Erdoganin diyaneti 11 bakanliktan fazla bütcesiyle tarihi rekor kirmis, onu da yemis bitirmis ek ödenek istiyor. Polisler tekbirle havaya ates aciyor, parkta müzik yapan gencler "siz yahudi marsi caliyorsunuz" diye tartaklaniyor. Ilkogretim kitaplarinda "kadini dövün" diye salik veriliyor ve sen kalkip piskin piskin " bana ne islamciliklarindan" diyorsun.
Hangi memlekette yasadiginin farkinda misin sen? Fas ya da Misir degil burasi. Basin özgürlugunde, düsünce özgürlugunde geri gitmisiz. Yolsuzluk siralamasinda onlarca basamak yukari cikmisiz. Giderek kendini dindar olarak tanimlayan bir halka dönusuyoruz. Dis politika iflas etmis. Türkiye de yerli nüfustan daha fazla Suriyeli yasayan iller var artik, haberin var mi?
Tarim bitmis, hayvancilik desen keza.Madenler peskes cekilmis yabanci sermayeye ve tarim yapacak adamlar bu madenlerde ölüyor. Ama ne? Yol yapmislar, köprü yapmislar. Iste senin gibi istisnalara yeter zaten bunlar...
dine mine ne
21-08-2015, 18:14
Bu yazıya verdigim ilk cevapta AKP ye oy vermeyi düşünenlerden bahsederken "şerefsiz dahi olamayacak kadar aptal olanlar istisna" demistim. Sen bu gruba giriyor olmalisin.
cok konulara deginmiszin ve cevab verme istegi dogdu icimde
akp yi tartismak isterim seve seve ama seninle degil
Dialectics
21-08-2015, 19:10
cok konulara deginmiszin ve cevab verme istegi dogdu icimde
akp yi tartismak isterim seve seve ama seninle degil
Evet başka bir arkadaşın da değindiği gibi aklımı bir delinin kuyuya attığı taşı çıkarmaya memur etmek gereksiz vakit kaybına sebep olur. Başkasıyla tartışsan daha isabet olur. Bu arada biraz da çalışmaya vakit bulmuş olursun hem.
sonuc beni ilgilendiriyor ve simdiye kadar türkiyeyi iyi konuma getirmis bu adamin neden hakkini yiyeylim
Iyi konum derken? En basit, dis borc ne kadar haberiniz var mi sevgili dine mine ne?
Türkçe yazmasını bilmeyen adamlara cevap verme zahmetine girmemeli bence..