Orijinalini görmek için tıklayınız : ateistlik konusunda yardım
Merhaba arkadaşlar ben 23 Yaşındayım annem 5 vakit namaz kılan kuran okuyan ama başı açık bir insan küçüklüğümden beri o günah bu günah diye yetiştirdi beni ama ibadet etmememe karışmadı zaten küçüklükten beri dinle alakam yoktur sevaba girmek için tutabildiğim kadar Oruç tutardım aile ve çevremden dolayı sorduklarında Müslümanım derdim üniversiteye gidip farklı din tercihleri olan insanlarla tanışıp bu konuda biraz araştırma yaptıktan sonra dinlerin insan uydurması olduğuna karar verip deist oldum. Şu Günler'de daha çok araştırıp ateist Kitapları okumaya başladım. Her zaman her konuda gerçekçi olmuşumdur hayal kurmam sınırlarımı bilirim ve çok zeki olduğumu Düşünen bir bireyim. Gerçekçi ve zeki bir insan olduğumu düşününce Varlığının en ufak bir belirtisi olmayan tanrıya inanmak Anlamsızlıktan öteye gidemediği gibi onun varlığını reddetmenin de bir faydasını göremiyorum. Sonuç olarak sorum neden ateist olunur ? Tanrıyı reddetmenin kişiye bir faydası olmayacağı gibi eğer ki varsa onu reddetmek günah olabilir.
Foruma yeni üye oldum yanlış yere açtıysam kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum
Dünyadaki tüm dinleri araştırıp içlerinde doğru olan bir din varsa dahi bunu bulmamız bulduğumuzu sansak dahi buna emin olmamız imkansızdır kardeşim.Bu da tüm din iddaalarını yok saymak için yeterlidir.
Tanrı ise evrene bakıldığında yetersiz bir argümandır.Varsa dahi önemli değildir çünkü dinler olmadığına göre tanrı varsa da bir anlam ifade etmez fakat deistseniz Tanrı neden yarattı ona cevap vermelisin madem din yok bu acılarla dolu dünya ve koskoca evrenin bomboş gezegenleri göremeyeceğimiz yerleri neden var?
Ayrıca Tanrı neden var olsun ki neden Tanrılar var olmasın çok Tanrı da var olabilir olmasına tek bir engel söyleyin?Belki de politeistlik veya dualistik Tanrılar görüşü doğrudur deist olsanız bile yanılıyor olabilirsiniz Tanrı konusunda.
Bunlarla birlikte daha çok argüman sunabilirim isterseniz.
Yıldıztozu
01-09-2015, 05:00
Tanrıya inanmamak neden günah olsun? Bu dinlerin iddiası. Dinlere inanmıyorsan bu iddiaya da inanmaman beklenir.
Bilgiye ulaşmayı sadece faydacılık olarak görmemek lazım.
Kanıt olmayan bir şeye nasıl inanalım ki? Beynimiz kanıtlara göre inanır. Kanıt olmadan inanmaya çalışmak , kendi kendimizi kandirmaktir. Yani inanıyorum diyerek inanmış olmuyorsun, kendini kandırmış olursun. Çünkü kanıt yoksa inanamazsin. Beynin kabul etmez.
Sonuç olarak sorum neden ateist olunur ?
Neden Ninja Kaplumbağalara inanmıyorsak, o nedenle Ateist olunur.
İstersen;
"Ninja Kaplumbağalar gerçek olabilir dostum" dersin, Agnostik olursun.
İstersen;
"Ninja Kaplumbağa yok, Boşluk var" dersin, Budist olursun.
İstersen;
"Evrenin kendisi Ninja Kaplumbağa" dersin, Panteist olursun.
İstersen;
"Ben Ninja Kaplumbağa olmuşum" dersin, Nihilist olursun.
İstersen;
"Sittir et Ninja Kaplumbağayı falan, ye iç eğlen" dersin, Hedonist olursun.
Predator
01-09-2015, 08:49
dinlerin insan uydurması olduğuna karar verip deist oldum.
eğer ki varsa onu reddetmek günah olabilir.
Öncelikle ateizm, deizm gibi fikirleri daha iyi kavramakla başlayabilirsin.
neden ateist olunur ?
Verdiğimiz cevaba göre seçim mi yapacaksın ?
Cevaplar için teşşekkürler. Atladığım bişeyi gösterdiniz bana din yoksa tanrıya inanmamak günah olamaz doğru söylüyosunuz :)
Cevaplar için teşekkürler. Atladığım bişeyi gösterdiniz bana din yoksa tanrıya inanmamak günah olamaz doğru söylüyosunuz :)
Verdiğimiz cevaba göre seçim mi yapacaksın ?
Cevaba göre seçim yapmayacağım ama inanıp inanmamak arasındaki farkı sormaya çalıştım bunu da şu yüzden sordum yaşadığım muhit dindar insanlarla dolu çevremdeki insanlara ateistim desem ağır tepkilerle karşılaşıcam o zaman da vericek bi cevabım olsun istedim
Predator
01-09-2015, 09:21
Cevaba göre seçim yapmayacağım ama inanıp inanmamak arasındaki farkı sormaya çalıştım bunu da şu yüzden sordum yaşadığım muhit dindar insanlarla dolu çevremdeki insanlara ateistim desem ağır tepkilerle karşılaşıcam o zaman da vericek bi cevabım olsun istedim
Sn. Boolean'ın verdiği cevabı verin. Yani Tanrıya inanmak Ninja Kaplumbağaya inanmak ile aynı. İkisininde tek bir kanıtı yok ve insan kurgusu. Bunun dışında forumda çok fazla İslam'ı eleştiren başlık var. Bu başlıkları okuyabilirsiniz.
Tanrıyı reddetmenin kişiye bir faydası olmayacağı gibi..
Aman Tanrım! Bu nasıl bir yaklaşımdır. İnancımızı fayda/zarar üzerine mi bina edeceğiz? Kanıt varsa bir şeye inanırsın yoksa inanmazsın. Faydalı ya da zararlı olduğu için bir şeye inanmak ya da inanmamak kendini kandırmaktır. Bu şekilde nasıl mutlu olabilir ki insan? Bir ömür boyu kendine yalan söyleyerek?..
Bakın Bertrand Russell bu konuda ne diyor:
"Bana öyle görünüyor ki entelektüel dürüstlüğe karşı en büyük ihanet ve sahtekarlık, bir şeye gerçek olduğu için değil faydalı olduğunu düşündüğün için inanmaktır." - Bertrand Russell
https://www.youtube.com/watch?v=asvg5Kf97Hw
Kurdistannn
01-09-2015, 11:34
Gerçek olmayan bir şey, faydalı olabilir mi ki?
Kurdistannn
01-09-2015, 11:56
Şimdi düşündüm de, gerçek olmayan bir şey faydalı olabilir.
Placebo etkisinde olduğu gibi :)
Aman Tanrım! Bu nasıl bir yaklaşımdır. İnancımızı fayda/zarar üzerine mi bina edeceğiz? Kanıt varsa bir şeye inanırsın yoksa inanmazsın. Faydalı ya da zararlı olduğu için bir şeye inanmak ya da inanmamak kendini kandırmaktır. Bu şekilde nasıl mutlu olabilir ki insan? Bir ömür boyu kendine yalan söyleyerek?..
Sen beni çok yanlış anlamışsın. Ben faydası varsa inanalım demiyorum reddetmenin ne faydası var diyorum ayrıca çok mutlu bi insanım belki senden daha mutluyumdur
Sen beni çok yanlış anlamışsın. Ben faydası varsa inanalım demiyorum reddetmenin ne faydası var diyorum ayrıca çok mutlu bi insanım muhtemelen senden bile mutluyumdur
Allah daha da mutlu etsin.. :) :thumb: Sen de beni anlamamışsın sevgili Kerim. Reddetmenin ne faydası var diye sormak saçma işte, bunu söylemeye çalışıyorum.. Bir şeye olan inanç ya da inançsızlık fayda/zarar üzerinden mütalaa edilecek bir konu değil.. ;) :thumb: