Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an'a ayakla basan Gülbeyaz Atik'e 4 yıl hapis isteği
24 Ocak 2015
Twitter'da Kur'an-ı Kerim'e ayakla basılan bir fotoğraf paylaşan Gülbeyaz Atik'in, 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ''kedibiti'' adlı hesap kullanıcısının Kur'an'a ayak basılan fotoğraf paylaşmasının ardından yapılan suç duyuruları üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.
Devamı: http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/01/24/gulbeyaz-atik-icin-4-yil-hapis-cezasi-istendi
17 Haziran 2015
Twitter'da Kur'an-ı Kerim'e ayakla basılan bir fotoğraf paylaştığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlanan, ancak duruşmaya katılmayan sanık Gülbeyaz Atik'in, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.
...Yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılarla çekimin yapıldığı cihazın tespit edilerek muhafaza altına alındığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Atik'in, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' ile ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Tamamı: http://www.aksam.com.tr/yasam/kurani-kerime-ayakla-basan-hadsize-buyuk-sok/haber-414258
http://i.sabah.com.tr/sbh/2015/01/24/650x344/1422115088949.jpg
Bunlar daha iyi günlerimiz diyorum. İlginç olarak bu davada, geçmişte "Bakara-Makara" diye dalga geçen Egemen Bağış da "davacı" durumunda(!)
Kur'an'da inanmayanlara karşı "öldürün-kesin-parmaklarını doğrayın-el ayaklarını çaprazlama kesin" vs. türünden bir çok ayetin bulunması doğal(!), ama böylesine vahşet (ve daha pek çok fena şey) içeren bir kitabı bir insanın ayakları altına alması suç(!)
Gülbeyaz hanımın başına gelen, yarın bir gün bizim de başımıza gelebilir, illâ ki Kur'an'ı ayak altına almak da lüzumlu değil, olmayacak şeylerden suç üretmeye kalkar bunlar, yapmadıkları şey değil zaten.
Kanunları, haklarımızı, eleştiri sınırlarını iyi bilmeliyiz aslında.
bakkalmahmud
06-09-2015, 12:56
O kadinin buna hakki var,kuranda kadini ayaklar altina aliyor.
Bu dava sadece o kadinin deyil,bütün türkiye aydinlarinin davasi,kuranin ici hukuk disiliklarla dolu,,o kadin evliyse,,kocam beni nisa 34 e dayanarak dövdü diyip karsi dava acabilir,,burda önemli olan kurani yasalar önünde mahkum etmek,,hukukcular daha iyi bilir,,bence baro bu kadina sahip cikmali,,özünde türkiyenin aydinlari sahip cikmali,,bu tür davalarda insanlar kaderine terk edilmemeli..saygilar
Aynen sn. anti-ka, ortada ciddi bir problem var. Demek istediğim, kanunen her türlü suçu işleyen, suça teşvik eden bu din, kitabı, ve peygamberi; ama bunlar itibar görüyor(!) bunları eleştirenler suçlanıyor, mahkemeye veriliyor, hapsedilmek isteniyor.
Düşünsenize Muhammed bugün yaşıyor olsa, 9 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmekten (Aişe) en az 15 yıl hapis yatardı - sadece tek bir örnek bu.
Demek ki ateistler, deistler, agnostikler vb. olarak bizde de büyük hata var - bu konuyla bugüne kadar yeterince alâkadar olunmadığı için. Alâkadar olunmuş olsa, Gülbeyaz hanıma dört yıl hapis istemiyle böyle bir dava açılamaması lâzım fikrimce.
Feleksiz
06-09-2015, 13:21
Bakara makara yapanlara bişi yok ama.
Yıldıztozu
06-09-2015, 13:56
Biz dinsizler, gerçeğe ulaşmış insanlar olarak akıllıca hareket etmeliyiz. Bu tarz hareketlerden uzak durmalıyız bence. Çünkü inananları tahrik ederek hem kendimize zarar verme ihtimali doğar hem de inananların imanını artırmış oluruz.
Yani bu işler böyle olmaz, olmamalı. Tamam biz kesin haklıyız, inananlar yanılıyor evet ama akıllıca davranmamız gerekiyor. Kendimizi de yıpratmayalım, inançlıların imanını da artırmayalım.
bakkalmahmud
06-09-2015, 14:19
Aynen sn. anti-ka, ortada ciddi bir problem var. Demek istediğim, kanunen her türlü suçu işleyen, suça teşvik eden bu din, kitabı, ve peygamberi; ama bunlar itibar görüyor(!) bunları eleştirenler suçlanıyor, mahkemeye veriliyor, hapsedilmek isteniyor.
Düşünsenize Muhammed bugün yaşıyor olsa, 9 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmekten (Aişe) en az 15 yıl hapis yatardı - sadece tek bir örnek bu.
Demek ki ateistler, deistler, agnostikler vb. olarak bizde de büyük hata var - bu konuyla bugüne kadar yeterince alâkadar olunmadığı için. Alâkadar olunmuş olsa, Gülbeyaz hanıma dört yıl hapis istemiyle böyle bir dava açılamaması lâzım fikrimce.
Barlas,o yasaya göre kuranin kendisi mahkum oluyor zaten,,su an irak ve suriyede oldu bile,insanligin bir kismini bir kismina düsman etmis,,ayrica bizdede alevilik sunnilik var,,halkin bir kismini bir kismina düsman etmis bile,,,heryeri hukuk disiliklarla dolu,,mesela,kadinlar tarlaniz istediyiniz yerinden düdükleyin ayeti,tecavüze tesvikdir,,ciftler ne zaman cinsel iliskiye gireceyine kendileri karar verir,,kuran deyil,,,arsan yasalara aykiri daha cok ayet denen zirva var...kuran insanligi ayaklar altina almis kadinda kurani,bundan dogal ne olabilir..saygilar
...o yasaya göre kuranin kendisi mahkum oluyor zaten,,su an irak ve suriyede oldu bile,insanligin bir kismini bir kismina düsman etmis...
Bundan yeni bir görsel çıkar ağbi :thumb:
Vefik Sami
06-09-2015, 14:33
Böyle bir fotografı neşretmekle, bunu yapanları destekleyip "Haklı" görmekle, İslâm'ın yayılıp güçlenmesini engellemiş olmuyorsunuz.
Ama; inandıkları Allah'ı başı sıkıştıkça hatırlayan 'süslüman' ları öfkelendiriyor ve organize olmalarını kolaylaştırıyorsunuz.
İçki, İslâm'a göre haramdır.
İçen müslüman da büyük günah işlemiş olur.
Buna rağmen 'süslüman' bir sarhoşun yanında kutsalına sövün bakalım;
Neler olacak ?
Efendiler;
Amaca ulaşmak; hakâret edip aşağılayarak kendi egomuzu tatmin ederek sağlanamaz.
"Kene"den kene çıkar;
"Bit"ten bit.
Mahâret; 'süslüman'ların düşünmesini sağlayacak, zihinlerini için için kemirecek soruları - mecâzi olarak kurtçuklar - sormak; İslâmi kaynaklara dayanan belgeli-ıspatlı makâleleri paylaşmaktır.
Kurdistannn
06-09-2015, 14:40
Bu ülkede sanal alemde; alevilere, kürtlere, ülkücülere, ateistlere, dincilere ana avrat küfürler ediliyor.Yani, herkes birbirine küfrediyor.Birbirinin Allahına, ideolojisine, etnik kimliğine ya da başka bir şeye küfürler ediliyor.
Oradaki hürriyet bu kadına neden işletilmiyor.
Ya hiçbirimiz ya da hepimiz....
bakkalmahmud
06-09-2015, 14:46
Mahâret; 'süslüman'ların düşünmesini sağlayacak, zihinlerini için için kemirecek soruları - mecâzi olarak kurtçuklar - sormak; İslâmi kaynaklara dayanan belgeli-ıspatlı makâleleri paylaşmaktır.
Bunu gecende yazmisdin,hak vermek icin aradim ama bulamadim,,simdi tekrar yazdin..Hak veriyorum,haklisin,,bu hastalara koz vermeden akil ve mantik cercevesinde elestirmek en akillicasi,,kendi yazdiklariyla kendilerini elestirmek,,birnevi düsmanin gücüyle düsmani yenmek,,aikido gibi...saygilar vefik hocam...
Bir de bu işin bir alt sınırı-üst sınırı gibi bir şey yok ki. Yani sen en doğal, en sade eleştirini bile yapsan karşındaki Müslüman bunu küfür-hakaret-aşağılama vs. olarak algılar.
Örnek, sen en sağlam İslam kaynaklarına bağlı olarak (Buhari, Müslim vb.) dersin ki, "Sizin peygamber dediğiniz adam, Ebu Bekir'in kızı Aişe ile, o henüz altı yaşındayken evlendi, dokuzuna gelince de o küçücük kızı koynuna aldı" - Bunu duydukları-okudukları an çılgına dönüyor Müslümanlar...
Karışık bir iş...
bakkalmahmud
06-09-2015, 15:54
Bu olayin baska bir boyutuda var,,bir kutsal parayla alinip satiliyorsa onun kutsalligi biter,,,kadin bu kitabi satin almis ve o kitap artik onun mülkü olmus,,ister yakar ister cöpe atar bu kimi ilgilendirirki,,,hani diyanet bedava dagitsa ve üzerine,,mülkü diyanetindir hicbirsekilde ayak altina alinamaz,cöpe atilamaz yakilamaz yazsa,,tamam,,biryanda hakli olabilirler,,kadin satin almis,mülk onun istediyini yapar,,sende kutsalini satma...
Vefik Sami
06-09-2015, 15:55
Bir de bu işin bir alt sınırı-üst sınırı gibi bir şey yok ki. Yani sen en doğal, en sade eleştirini bile yapsan karşındaki Müslüman bunu küfür-hakaret-aşağılama vs. olarak algılar.
(...)
Karışık bir iş...
Sn Barlas;
Zâten özgürlüğün dünyada net bir tanımı yok. En "klişe" tanım/sınır; "Öteki"nin özgürlük alanının başladığı yer" olarak belirtilmekte. Bu dâhi muğlâk, net değil. İslâm ile alâkalı yapılan eleştirilere 'süslüman'ların ne dedikleri o kadar mühim değil. Bizim "eleştiri" görüntüsünde hakaret ediyor olmayışımız mühim olan. Ortaya bir argüman koyup; Kur'an ve sünnet destekli izâhını yaparsanız, muhatabınız ya "hanif" pozunda rivâyetleri reddederek işin içinden sıyrılmaya kalkacaktır; ya da münâkaşa edilen mevzûıyu bırakıp çâreyi çirkefliğe dökmekte bulacaktır.
Bir ara "İslâmi" forumlara bir kaç makâle astım.
Hepsi de Kur'an hadis ve fıkıh kaynaklı eleştirilerdi.
Gelen tepkileri merak etmeyeceksiniz zannedersem.
- Ulan çakal. Sene ne demek istiyon lan ?
- Susturun şunu.
- Daha yazmaya devam edecek mi bu lâvuk?
Vs, vs...
Nihâyetinde, ban edilerek "susturulduk" tabii
Ama; beni sustursalar da amacıma ulaşmıştım.
Gördüm ki; münakaşa edebilecek düzeyde dahi değiller.
"SübhanEllah kardeş. İbretlik paylaşım" geyikleri ile birbirlerini gönüllemekteler.
Araya da bir-iki "Başörtülü bacı"(!) düşerse değmeyin keyiflerine...
Kültür dindarları gerçekte inanmış değiller.
Savundukları - ya da savunamadakıları - inançları değil.
"İnanç" zannettikleri sosyal kimlik veya aidiyet kültürü.
Şimdi birileri bodoslama İslâm ve kutsallarına hakâret ettiğinde 'süslüman'ların savunma refleksi devreye giriyor.
Onlar, zâten çoğu zaman yapmadıkları düşünme veya sorgulamaya yönelmiyorlar.
Kültürel miras yoluyla edindikleri "inanç"larına daha çok sarılıyorlar.
Bu arada insanlara zerk edilen kin ve nefret duyguları da cabası.
Bu durumdan kimler nemelanır ve farkında olmadan kimlerin "ekmeğine yağ" süreriz; düşünmek lâzım !...
Değil mi ?
Bu olayin baska bir boyutuda var,,bir kutsal parayla alinip satiliyorsa onun kutsalligi biter,,,kadin bu kitabi satin almis ve o kitap artik onun mülkü olmus,,ister yakar ister cöpe atar bu kimi ilgilendirirki,,,hani diyanet bedava dagitsa ve üzerine,,mülkü diyanetindir hicbirsekilde ayak altina alinamaz,cöpe atilamaz yakilamaz yazsa,,tamam,,biryanda hakli olabilirler,,kadin satin almis,mülk onun istediyini yapar,,sende kutsalini satma...
Üstelik Kuran'da da Yahudi-Hristiyanlara: Allah'ın sözlerini az bir miktar paraya sattılar'' tarzı bir eleştiri var burda kastedilen değiştirildiği diyorlar ama sonuçta satmayın diyor siz satıyorsunuz.Satarsanız kutsalınızı satmış oluyorsunuz.İncil'i bedava dağıtınca da köpürüyor Müslümanlar e siz de bedava dağıtın gerizekalılar.
Gördüm ki; münakaşa edebilecek düzeyde dahi değiller.
Onlar, işi kıvırtmada veya tartışmayı konuyla alâkasız bir tarafa çekip zeytinyağı gibi üste çıkmada gerçekten ustalık sahibidirler, ben yaşadıklarımdan bunu anladım. Dolayısıyla, çok gerekli görmedikçe paylaşımlarıma yazan Müslüman yorumcularla polemiğe girmem, vakit kaybından başka bir şey değil çünkü.
Hatta son yazdığımla ilgili somut örnek vermek istiyorum, az önce feysbukta yaşadığımı...
Şu görseli paylaştım bir grupta:
https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-0/p180x540/11933440_173194833013076_8216513033573410033_n.jpg ?oh=af584b43efe416ca8d9b9fcfede77621&oe=567A9FF3&__gda__=1449377102_3e5faf3c4b47eb6429a76d31ee24923 8
Bir müddet sonra tartışmaya dahil olmak durumunda kaldım:
Metin Ali Feyyaz: mal la bu ateler
Erol Kurt: Bunun mallıkta alakası yok, her kesim bilgi eksikliğini sağdan soldan duymalarla, kulaktan dolma bilgilerle gidermeye çalışıyor. Okumak, sorgulamak, doğruluğunu araştırmak zor geliyor. Düşüncesine azıcık yakınsa tamam doğrudur diye atlıyorlar.
İbrahim Gulistani: İslamda kişinin kendi bedenine zarar veren aklını bulandıran herşey yasak...bundan yukarıdaki sonucu çıkarmanız için İslamı bir ateistten öğrenmeniz kafidir.
---Burada devreye girmek zorunda kaldım---
Levent Göker: O zaman bilmem kaç ayette alkolden neden bahsedilir ki? Madem hepsi yasaksa ya hepsini sayacaksın, yahut hiçbirini saymayarak senin kurduğun cümle gibi bir ayet göndereceksin.
Erol Kurt: Levent Göker sevdiklerine selam söyle demek kafi değil mi selam için, illa ki annene, babana, erkek kardeşine, kız kardeşine, ablana, ağabeyine, amcana, halana, dayına vs vs gibi tek tek saymak mı gerek ( hakaret olarak algılama sadece çoğaltılabilir örnek olsun diye bunları yazdım).
İbrahim Gulistani: neyi nasıl göndereceğini sizden öğrenseydi haklı olabilirdiniz lakin din bir bütün olduğundan Kuran- Hadis-icma-Kıyas metotlarını bilmeden kuranda niye yok demeniz saçma bir durum . Kuranda olmaması hadiste geçmesi veya icma-kıyas yoluyla açıklık getirilmesi arasında fark yoktur.ne yazıkki Kuranda yoktur deyip haklı olduğunuzu sanmanız sizi yanıltmıştır. islami diğer kaynakları da incelemeniz gerekecektir
İbrahim Gulistani: tabiki bu sıkar sizi
Levent Göker: "islami diğer kaynakları da incelemeniz gerekecektir" - Sahih hadis paylaştığımız zaman da, "Tek kaynak Kur'an'dır, hadisler uydurma rivayetlerdir" dersiniz ama. Kıvırtmakta üstünüze yoktur, iyi bilirim.
Erol Kurt: Sadece tek bir kişisel yaptırmaya dayalı paylaşım yapan sensin, ama kıvıran başkaları. Biraz kendi fikrin zikrin düşüncelerin olsun. Kopyala yapıştır ile olmaz, sağdan soldan birşeyler duyup ne kadar ilerleyebilirsin.
İbrahim Gulistani: Kemal Paşada zamanında Çok Kıvırtmıştı.Şeyhlerle dua etmişti..Camilerde vaaz vermişti de sonradan Kıvırtmıştı.lakin biz ondan dğiliz. (Not: Orada profil resmim ulu önder ATATÜRK'ün resmi, oradan vurmaya çalışıyor beni, alâkasız bir yere götürmek istiyor tartışmayı)
Levent Göker: "Biraz kendi fikrin zikrin düşüncelerin olsun." - Olmadığına nerden kanâat getirdin muhterem, müneccim misin? 1000'e yakın bunun gibi görsel hazırladım, devamlı da hazırlıyorum ben. Bir kısmı alıntı, bir kısmı kendi fikirlerim. (İslam eleştisi görsellerimi topladığım şahsi blog sitemin bağlantısını verdim...)
Erol Kurt: Bana müneccimin kelime anlamını söyle yeter.
---Burdan itibaren kestim yazmayı---
bakkalmahmud
06-09-2015, 16:51
Allahinda,islsaminda,serefi su an suriye irak katar(allahin evi)suudi arabistanda besparalik olmus,ayaklar altina alinmis,orayi niye yargilayamiyorlar,cünkü oraya gücleri yetmiyor,,bulmuslar bir kadin,yargila,,bunlar yarim akilliyi timarhanelik yapar,tam akilliyida intihar etdirir,,bunlarin cogu akil hastasi.
bakkalmahmud
06-09-2015, 19:36
Vaybe,davacilara bak,manevi zarar görmüsler,,inandiklari allah adiyla kelle kesilirken manevi zarar yok,insan yakilirken manevi zarar yok,milyonlarca insani yerinden yurdundan ederken manevi zarar yok,kadinlar cocuklar köle pazarinda satilirken manevi zarar yok,,bu it sürüleri inandiklari degerleri ayaklar altina alirken manevi zarar yok,,siradan bir kadin kitabin üstüne cikinca manevi zarar,,ayrica allah kitabin kendisinde istediyimi dogru yola istediyimi egri yola sokarim diyor,,o basinca o basmadi ben basdirdim diyor,,bunlari konusan inancda allahin kendisi,,su an misafirlerim var gitsinler o ayetleri bulup buraya asicam,,ulen bunlar adami ya timarhanelik yapar yada intihar etdirir..
Kurdistannn
06-09-2015, 19:51
Allah kendini savunamıyor mu, ne oluyor bunlara
İlahimasal
06-09-2015, 20:41
Enzibillehiminereciiiiimmm
Çarpılmamışmı.
Olsa çarpardı zaten.yokki
Kitap dedikleri şeyi kendine indiği idaa edilen mhmd görmüşmü...yoookkk
Neresi kutsal bu kitabın .
bakkalmahmud
07-09-2015, 15:31
Din konusunda eksik olan birsey,,milyarlarca insan bu zirvalarla kandiriliyor,hayatlari maddi manevi herseyleri bu yalanlarla gaspediliyor,,kimse yasal olarak ne bu zirvalara dokunuyor nede dokunabiliyor,,biraz önce ilahi komedyada 23 yilinin heba oldugunu acikladi,,,diyer yandan bu dinci ve din tüccari tayfasi en kücük bir elestiride mahkemelere kosuyorlar,,ben ilahi komedya ve onun gibilerine soruyorum,,neden sizler birlesip bu zirvalari mahkemeye vermiyorsunuz?,,bu apacik sahtekarlik ve bu zirvalari bizler özgür iradelerimizle secmiyoruz bu zirvalar bizlere daha cocuk yasda okullarda dayatiliyor,,diyanet tarafindan dayatiliyor,,birgün bunlarda mahkeme kapilarina düsücek ve yalan olduklari mahkeme kararlariylada tastiklenicek,,önemli olan sinan isigin yapdigi gibi yasalar önünde mahkum etmek,,aydin bir avukata vekalet verilip yasal olarak bunun üzerine gidilmeli,,,insanlik tarihi böyle sahtekarlik görmedi,,bu din zirvalarinin a dan z ye heryeri sahtekarlik...