Orijinalini görmek için tıklayınız : Spartacuse cevap
Öyle eleştiriyi hazmedemeyip hemen başlığı kilitlemek yok. Dinleyeceksin eleştiriyi eğer iddia ettiğiniz özgürlükten yanaysanız. Benim sözünü ettiğin yazılarımda kafa bulduğumu ufacık bir bilgi kırıntısına sahip biri bile anlayabilirdi. Sen anlayamadıysan o senin sorunun.
Ben bu forumda zamanı geldiğince kafa bulur, dalga geçer ve eğlenirim. Buda olağandır. İlahikomedya gibi cahil ve çapsız heriflerle fikir teatisinde bulunabilecek neyim olabilirki zaten? Böyle adamlarla ancak dalga geçilir
Fakat benim yeri geldiğinde de bu forumda Hristiyan teolojisine, Marksist fikriyata, siyasete, tarihe, edebiyata ilişkin yaptığım katkılarda ortadadır.
Öyle eleştiriyi hazmedemeyip hemen başlığı kilitlemek yok. Dinleyeceksin eleştiriyi eğer iddia ettiğiniz özgürlükten yanaysanız. Benim sözünü ettiğin yazılarımda kafa bulduğumu ufacık bir bilgi kırıntısına sahip biri bile anlayabilirdi. Sen anlayamadıysan o senin sorunun.
Ben bu forumda zamanı geldiğince kafa bulur, dalga geçer ve eğlenirim. Buda olağandır. İlahikomedya gibi cahil ve çapsız heriflerle fikir teatisinde bulunabilecek neyim olabilirki zaten? Böyle adamlarla ancak dalga geçilir
Fakat benim yeri geldiğinde de bu forumda Hristiyan teolojisine, Marksist fikriyata, siyasete, tarihe, edebiyata ilişkin yaptığım katkılarda ortadadır.
Turan Dursun site olarak, elden geldigince maksimum duzeyde dusunce ozgurlugune yer verir.
Ne yazik ki baska basliklarda son derece tutarsizca ve bilinclice katkidan cok, forum uyelerini veya ortamini germe amacli yapmis oldugunuz katkilari da gormekteyiz.
Eger sizin kafa bulma, dalga gecme ve eglenme luksunuz, diger uyelerin gerek dini, gerekse siyasi, gerekse kisiselligine iliskin cizgiyi ihlal edecek sekilde akis gosteriyorsa, diger basliklara yapmis oldugunuz katkilarin hicbir ehemmiyeti yoktur.
Rencide ediciden kastin nedir? Ayse nin zina yapmasi meseleside misalen rencide edicidir bir kadinin namusuna iliskin olmasi hasebiyle. Demek ki bunla ilgili yazilarida silmeniz gerekiyor. Becayis konusuda ayni sekilde bir baska rencide edici elestiri
Rencide ediciden kastin nedir? Ayse nin zina yapmasi meseleside misalen rencide edicidir bir kadinin namusuna iliskin olmasi hasebiyle. Demek ki bunla ilgili yazilarida silmeniz gerekiyor. Becayis konusuda ayni sekilde bir baska rencide edici elestiri
Ayni sey degildir, buradaki hicbir uye kendi kafasindan Ayse'nin zinasini islemiyor, mevcut kaynaklar ortaya konulur, islenir. Becayis konusu da ayni sekildedir.
Kadinin namusunu korumak size mi kaldi? Sebep?
Ayni sey degildir, buradaki hicbir uye kendi kafasindan Ayse'nin zinasini islemiyor, mevcut kaynaklar ortaya konulur, islenir. Becayis konusu da ayni sekildedir.
Kadinin namusunu korumak size mi kaldi? Sebep?
Yine saçmalamışsın. Mevcut kaynaklardan kastın ne? Bizzat görgü tanığı varmı bu olay işlenirken orada olup, bizzat gözlemleyen? Bu iddia hiç bir şahidi olmayan dedikodu niteliğinde bir olay.Sizde çeşme başlarında köyün kızlarının namusu hakkında atıp tutan dedikoducu köy kocakarılarından farksızsınız.
Buraya ailendeki bir kadın hakkında ''rivayet adı altında'' başka erkeklerle ilişki yaşadığına dair iddialar yazsam olağan karşılayacakmısın? O kadında müslümanlar için bir anne seviyesindedir sonuçta.
Ondan sonrada muhafazakar şehirlerde ahlak bekçiliği yapıp, onun bunun namusuna dil uzatan adamları eleştirisiniz. Ne farkınız var ki?
Yine saçmalamışsın. Mevcut kaynaklardan kastın ne? Bizzat görgü tanığı varmı bu olay işlenirken orada olup, bizzat gözlemleyen? Bu iddia hiç bir şahidi olmayan dedikodu niteliğinde bir olay.Sizde çeşme başlarında köyün kızlarının namusu hakkında atıp tutan dedikoducu köy kocakarılarından farksızsınız.
Buraya ailendeki bir kadın hakkında ''rivayet adı altında'' başka erkeklerle ilişki yaşadığına dair iddialar yazsam olağan karşılayacakmısın? O kadında müslümanlar için bir anne seviyesindedir sonuçta.
Kasit acik degil mi? Dininize ait kaynaklari bilmiyor musunuz, ne yazili ne cizili?
Eee bizzat gorgu tanigi yoksa, olmayan zina'ya iliskin ne diye, bir kadinin rencide olmasi falan filan hikayeleriyle ahlak bekciligi yapiyorsun diye sorarlar adama. Siz oteki basligi niye acmistiniz? Niye bu konuya donmek ihtiyaci duydunuz?
Madem oyle dedikodu deyin ve gecin niye takilmaktasiniz ki?
Farketmez anneler de insandir, insan dogasi geregi zina yapabilir. Yapmissa da iyi yapmis ayrica. Size ne? Siz kimsiniz ki, kadin namusunu korumaya kalkiyorsunuz, kadinlarin namusu sizden mi soruluyor? Kadinlar namusunu iki bacak arasinda sizin icin mi tasiyor, kimsiniz siz? Namusolcer?
Forumda yazili cizili seylerden bu kadar rahatsizsaniz, daha rahat edeceginiz bir forum bir tik otenizde, bu forumun dinlerden ozgur oldugunu bilerek kaydoldunuz. Kimse sizin kafaniza silah dayayip zoraki uye yapmadi.
Muhafazakar sehirlerde ahlak bekciligi yapan adamlar, once kendi ahlaksizliklarina baksinlar. Pipisini muhafaza edemiyorsa, muhafazakarim diye ortalara cikip ziplamasin. Acikca ciksin, ustundeki etegi de cikarsin, ben muhafazakar degilim desin.
Kasit acik degil mi? Dininize ait kaynaklari bilmiyor musunuz, ne yazili ne cizili?
Ne yazılıymış kaynaklarda? Ayşe'nin kolyesini ararken kervandan geri düştüğü ve bu sırada Safvan ile yolda karşılaşıp, onun yardımı ile kervana döndüğü. Bunun üzerinden bir kadına zina ithamında bulunmak en hafif ifade ile terbiyesizliktir. Fakat lafı geldimi de İslamcıları eleştirirsiniz hadleri olmayarak insanların namuslarına dil uzatıyorlar diye. Yok mini etek giydi diye bir kıza o.ospu dediler, yok bir kadın ile bir erkeği bir arada gördülermi zina yapıyorlar derler diye.... Sizin ne farkınız var?
Eee bizzat gorgu tanigi yoksa, olmayan zina'ya iliskin ne diye, bir kadinin rencide olmasi falan filan hikayeleriyle ahlak bekciligi yapiyorsun diye sorarlar adama.
Niye annen veya kızkardeşin üzerinden benzer bir ithamda bulunulsa hem sen hemde onlar rencide olmaz mı? Zaten meselede gerçekten zinanın olup, olmaması değil. Bir kadının namusu hakkında kelam edebilme hakkını kendinizde görebilmeniz. Ondan sonrada ''ay çok özgürlükçüyüz biz. Kadının namusunu iki bacağı arasında görmüyoruz'' gibi lafazanlıklar ile demagoji yaparsınız.
Forumda yazili cizili seylerden bu kadar rahatsizsaniz, daha rahat edeceginiz bir forum bir tik otenizde, bu forumun dinlerden ozgur oldugunu bilerek kaydoldunuz. Kimse sizin kafaniza silah dayayip zoraki uye yapmadi.
Bu da çok özgürlükçü turandursun forumun, bir dönem Avrupalı neo-nazilerin ''ya sev ya terk et'' mottosuna benzer bir şekilde dillendirdikleri ''ya buradaki tutumu kabul et yada defol'' şeklinde tanımlanabilecek zihniyeti işte.
Neyse, Üyeliğimin iptalini istiyorum. Sözünü ettiğin bir tıklık! işi var. gerçekleştirirsen sevinirim.
Ne yazılıymış kaynaklarda? Ayşe'nin kolyesini ararken kervandan geri düştüğü ve bu sırada Safvan ile yolda karşılaşıp, onun yardımı ile kervana döndüğü. Bunun üzerinden bir kadına zina ithamında bulunmak en hafif ifade ile terbiyesizliktir. Fakat lafı geldimi de İslamcıları eleştirirsiniz hadleri olmayarak insanların namuslarına dil uzatıyorlar diye. Yok mini etek giydi diye bir kıza o.ospu dediler, yok bir kadın ile bir erkeği bir arada gördülermi zina yapıyorlar derler diye.... Sizin ne farkınız var?
Niye annen veya kızkardeşin üzerinden benzer bir ithamda bulunulsa hem sen hemde onlar rencide olmaz mı? Zaten meselede gerçekten zinanın olup, olmaması değil. Bir kadının namusu hakkında kelam edebilme hakkını kendinizde görebilmeniz. Ondan sonrada ''ay çok özgürlükçüyüz biz. Kadının namusunu iki bacağı arasında görmüyoruz'' gibi lafazanlıklar ile demagoji yaparsınız.
Bu da çok özgürlükçü turandursun forumun, bir dönem Avrupalı neo-nazilerin ''ya sev ya terk et'' mottosuna benzer bir şekilde dillendirdikleri ''ya buradaki tutumu kabul et yada defol'' şeklinde tanımlanabilecek zihniyeti işte.
Neyse, Üyeliğimin iptalini istiyorum. Sözünü ettiğin bir tıklık! işi var. gerçekleştirirsen sevinirim.
Bedevi, sark kurnazligina soyunmayin. Bu konuda acik sekilde bulunan onca baslik vardir, din tartismasi, Ayse'ye iliskin konulari tartismak istiyorsaniz sayet, girersinin konuya, curutursunuz. Bu bolum din tartismasi yapmak amacli acilmadi.
Kendimde gormedigim icin zaten yukarda yazdim ya, okumuyor musunuz? Size ne? Yapmissa da iyi yapmis. Insan sonucta, dogasi geregi anneler de zina yapabilir. Siz kimsiniz ki kadinlarin namusunu korumaya calisiyorsunuz?
Ustelik hangi beyinsel namusunuzla? Namus iki bacak arasinda degil cunku.Otesi var mi? Sizin icin iki bacak arasinda ise sayet, sizin sorununuz bu, beni, bizi veya sitedeki katilimcilari baglamaz.
Hangi demogojiymis o bahsettiginiz? Bakin oteki basligi hangi konu/icerik uzerine actiniz,
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37893
sonra dondunuz Ayse ve baska konuya, daha ne kadar doneceksiniz, basiniz donmedi mi sitede aktif oldugunuz surec zarfinda?
Ben veya site ekibi olarak biz, ya sev, ya terket hic demedik demiyoruz, bir foruma uye olduysaniz, misyonunu, icerigini bilerek uye oluyorsunuz(aklen yeterlilige sahipseniz sayet), biz sizin kafaniza silah mi dayadik, ille de uye olacaksiniz diye? Hani varsa boyle birsey sayet bilelim.
70 cesit farkli dusunen, farkli kulturden gelen insan var burada, dolasiyla salt sizin ahlaki degerleriniz, dinsel degerlerinizle idame olmuyor bu forum, olamaz da.
Kendi kararinizdir, bize sadece karariniza iliskin saygi duymak duser.
Küfür ve hakaret dışında forumun her türlü söz ve düşünceye açık olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta hakaret de eğer zekice yapılacaksa buna da göz yumulmalı..
spartacus
10-09-2015, 02:54
Küfür ve hakaret dışında forumun her türlü söz ve düşünceye açık olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta hakaret de eğer zekice yapılacaksa buna da göz yumulmalı..
Sevgili Aleph katılıyorum ve uzun süredir bizde böyle düşünüyoruz. Ancak editlenen küfürler, şimdi annenin yanından geliyorum, iyi ıgh sesleri çıkartıyordu, anneni alırım, bilmem neresine sokarım, oraya gelirim bilmem neyine bilmem neyi çakarım, doğmamış bebeğine çakarım, kafana sıkarım vb..... Bu tarz küfürleri edebilen arkadaşlarımız nasıl oluyorsa oluyor editlendi diye başlık açabiliyor, hiç düşünmeden hemen forumu ve birilerini suçlayabiliyor. Yetmiyor birde o an forum sağlığı açısından edit yapana saldırıyor(misal bana ağa demeleri gibi).
Bunlar küfür değil, küfür hiç bir şey, bunlar nefret, şiddet söylemleri, kaldı ki küfür olmalarını değerlendirebilelim. Kişi analize dayanıp, ancak bunu ahmak olmakla vb izah edebilirdim vb demek küfür değildir, küfür muhatabın şahsına yönelik hedefle anlam kazanır. Bunun dışında birde rencide etme yolu vardır, ikisi de şahsa dönüktür. Yoksa dilimizde nasıl ki olumlu kelimeler varsa olumsuz kelimelerde var ve kullanılabilirler. Yeterki hedef şahıs değilde, o anki görüşün analizi olsun, duruma göre olsun(misal eşeklik etmişim gibi ya da ince bir espiriyle, mizahla kullanmak gibi, ya da aptallığından, şaşkınlığından anlayamadı gibiler...). Bu sefer şiddetle küfredenler çıkıp, bak bana ahmak dedi sen bir şey yapmadın, siz iki yüzlüsünüz, sen ağasın, forum ağası vb diye saldırıyor, kendi yaptığıyla, anneye küfretmek, şiddet içeren şekilde hitap etmekle bir tutuyor.
Oysa davranışlardan ancak davranışı yapan sorumludur, eylemlerden ancak o eylemi ortaya koyan irade sorumludur. Öküz altında buzağı aramaya lüzum yok. Bizim forumlarımızda aslolan ve belirleyici olan haktır. Üyelik hakkı ve bu hakla kazanılanlar. Yönetici de, moderatör de kim olursa olsun, forumlara dahil oluyorsa, bunu üyelik hakkına borçlui o an sadece üyedir. O hakkı üyelikle kazandı, üyelik hakkını, çeşitli sebeplerle tartışma konusu etmek zaten anti-demokratiktir, yetmez art niyettir.
Neyse forumumuzda aslolan üyelik hakkıdır, üyelik haklarınn kendisini sınırladığını düşünen varsa, işte o zaman gelsin desin ki ben cevapla diyemiyorum, mesaj yazamıyorum, okuyamıyorum, forum buna mani oluyor. Hiç kime, bu forumda bir başkasının düşünce ve fikirlerini özgürce paylaşmasına engel olamaz, cevapla butonu herkese eşit mesafedededir. Forum yöneticilerinin siyasi görüşü, inancı vb de üyelik hakları üzerinde asla ele alınamaz ve asla kullanılamaz. Kişi cevapla diyebiliyorsa, vay efendim şu yönetici şöyle, böyle dememeli, çünkü hiç bir yönetici üyelik haklarına müdahale edemez. Bazı müdahalaler ise oluyor, buda hukuk çerçevesindedir. Örneğin mesaj yazmış annen altımda, buna müdahale edilir. Burada müdahale ise hamallıktır, zira o davranışın sorumlusu yönetici değil, öyle bir ifadeyi kullanan kişidir, yazısı silindi ise, suç öküzde değil, kaybettiği ineğindedir, yani kendisinde.
Aslında hiç yazmayacaktım ama yeri gelmiş değinelim. Bizim forumlarımızda yöneticilrin altında herhangi bir apolet yoktur, kimsede yoktur, sadece moderatörlerde moderatör yazdı, nedeni de insnalar bilsin, sorunlarında yönelsin diye. Öteden beridir uygulamamız bu, yani bu sitede moderatör, yönetici olmak bir vasıf, kariyer durumu değil aksine hamallıktır. Hamal olmak isteyene de kapısı sonuna kadar açık. Yeter ki tabulardan özgür olsun, laikliği ve demokratikliği işlevsiz hale getirecek, site benim inancımı yansıtsın ve temsil etsin demesin.