Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucizecilerin Büyük Çöküşü!
Dark_Prince
16-09-2015, 18:40
Mucizeciler şu gibi ayetleri Big Crunch hipotezine yoruyorlardı:
O gün Evren’i kitabın sayfalarını katlar gibi düreriz. Ve onu yaratılışa ilk başladığımız duruma iade ederiz. Bu, üzerimizdeki bir vaattir. Elbette, gerçekleştireceğiz. Enbiya Suresi 104
Ve 2011 yılında bu hipotez çürütüldü, hatta bunu keşfeden bilim adamları nobel ödülü bile aldılar:
http://www.ntv.com.tr/turkiye/evrenin-kasiflerine-fizik-nobeli,NIIILl3jIU6uJL8pgkMIBQ
Kur'an'daki ayet zaten bilimsel olarak yanlıştı ve Big Crunch aksine ayeti çürütüyordu ama biz mucizecilerin söyledikleri gibi ele alıp öyle çürütüyorduk ayetleri. Şimdi ise bilimsel olarak evrenin gerilemesi diye bir şey olmayacağı ortaya çıktığına göre ayet Big Crunch'dan bahsetse bile yine çelişkiye düşmüş oluyor :)
Mucizeciler eğer ki az bir şey dürüstlük barındırıyorlarsa bünyelerinde, ben onlardan Kur'an'ı reddetmelerini bekliyorum :) Bilimsel olarak her türlü çürütüldü çünkü :) Bekliyorum bunu :)
Bir de Kur'an'da Big Bang mucizesi, evrenin genişlemesi mucizesi var diyorlar, tabi bunları zaten çürüttük ama bugün Big Bang teorisine de çok sayıda olumsuz eleştiri geliyor, evrenimiz büyük ihtimalle sonsuz sayıda evrenlerden sadece biri. Yarın bunlar da çürütülürse mucizecilerin hali nice olur :)
Bu konulardaki reddiyelerimi şu linklerden okuyabilirsiniz:
http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/07/evrenin-sonu-ve-big-crunch.html
http://dinsizdeist.blogspot.com.tr/2011/07/goklerle-yerin-birbirinden-ayrlmas.html
http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/07/evrenin-genislemesi.html
Big Bang ve evren genişlemesi ile ilgili daha sonra bir çalışma daha yapacağım, bu olay Kur'an mucizecilerinin yaptığı gibi kıvırtarak filan değil, direk olarak Hindu metinlerinde geçmektedir :)
İlahimasal
16-09-2015, 18:48
Ve 2011 yılında bu hipotez çürütüldü, hatta bunu keşfeden bilim adamları nobel ödülü bile aldılar:
http://www.ntv.com.tr/turkiye/evrenin-kasiflerine-fizik-nobeli,NIIILl3jIU6uJL8pgkMIBQ
Kur'an'daki ayet zaten bilimsel olarak yanlıştı ve Big Crunch aksine ayeti çürütüyordu ama biz mucizecilerin söyledikleri gibi ele alıp öyle çürütüyorduk ayetleri. Şimdi ise bilimsel olarak evrenin gerilemesi diye bir şey olmayacağı ortaya çıktığına göre ayet Big Crunch'dan bahsetse bile yine çelişkiye düşmüş oluyor :)
Mucizeciler eğer ki az bir şey dürüstlük barındırıyorlarsa bünyelerinde, ben onlardan Kur'an'ı reddetmelerini bekliyorum :) Bilimsel olarak her türlü çürütüldü çünkü :) Bekliyorum bunu :)
Bir de Kur'an'da Big Bang mucizesi, evrenin genişlemesi mucizesi var diyorlar, tabi bunları zaten çürüttük ama bugün Big Bang teorisine de çok sayıda olumsuz eleştiri geliyor, evrenimiz büyük ihtimalle sonsuz sayıda evrenlerden sadece biri. Yarın bunlar da çürütülürse mucizecilerin hali nice olur :)
http://dinsizdeist.blogspot.com.tr/2011/07/goklerle-yerin-birbirinden-ayrlmas.html
Big Bang ve evren genişlemesi ile ilgili daha sonra bir çalışma daha yapacağım, bu olay Kur'an mucizecilerinin yaptığı gibi kıvırtarak filan değil, direk olarak Hindu metinlerinde geçmektedir :)
Merak ve sabırsızlıkla paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Forumda bilim ve felsefe konusunda üst seviyedeki insanların çoğalması mutluluk verici.
Gereksiz arap lar çadır kurmak için toprak talep ediyor.
Hemde bu forumda.
Ne kadar basit bu araplar.
Hindu kaynaklarından bu bilgileri okumak için sabirsızlaniyorum.
İlahimasal
16-09-2015, 18:52
Bing bang denen söylem de aranan tanrı? parçacığı sözu bile aptalca.tanrıyı mekana ,zaman sığdiramayan dinci kafalar parçacık yani madde olarak araması bile ilkelerine zıt.
Birde bu bing bangin arkasında koşup ahanda kuranda yaziyordu bu diyen ahmaklar çok güldürüyor beni.
Dark_Prince
16-09-2015, 19:00
Merak ve sabırsızlıkla paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Forumda bilim ve felsefe konusunda üst seviyedeki insanların çoğalması mutluluk verici.
Gereksiz arap lar çadır kurmak için toprak talep ediyor.
Hemde bu forumda.
Ne kadar basit bu araplar.
Hindu kaynaklarından bu bilgileri okumak için sabirsızlaniyorum.
İlgine teşekkür ediyorum dostum :) Şurada değinmiştim Hindu mucizelerine ama Big Bang olayı yok burada:
http://dinsizdeist.blogspot.com/2012/05/hindu-metinlerinde-mucizeler-var-m.html
İlahimasal
16-09-2015, 19:15
Harika bilgiler bunlar.
İslamcıların bunlardan kesinlikle haberleri yok.en azından alim ulema takımından olmayan normal halkın.
Kurandaki saçma sapan şeyleri karun mahya mucize diye çakiyor millete.
Karun mahya bu bilgileri gormemis anlaşılan.
Bu bilgilerin tarihi islama tur bindiricek bir zamandan hindular bu konularda çok daha verimli.
İslamcılar bir şeye tapmak ihtiyacı duyuyorsanız şayet bu bilgilere tapın.
Kuranda bilgi de yok belgede
Burada var.
Bu sayfayı sık kulanılanlara ekledim.gayet güzel.
Dark_Prince
16-09-2015, 19:21
Harika bilgiler bunlar.
İslamcıların bunlardan kesinlikle haberleri yok.en azından alim ulema takımından olmayan normal halkın.
Kurandaki saçma sapan şeyleri karun mahya mucize diye çakiyor millete.
Karun mahya bu bilgileri gormemis anlaşılan.
Bu bilgilerin tarihi islama tur bindiricek bir zamandan hindular bu konularda çok daha verimli.
İslamcılar bir şeye tapmak ihtiyacı duyuyorsanız şayet bu bilgilere tapın.
Kuranda bilgi de yok belgede
Burada var.
Bu sayfayı sık kulanılanlara ekledim.gayet güzel.
Kur'an'da tek bir bilimsel ayet yoktur ama Hindu metinlerine bilim adamları bile hayran :) Beğendiğine sevindim dostum, teşekkürler :)
"Doğru dürüst bir miras paylaşımını yapamayan kitapta mucize ne arasın?" diyorsun, müslümal "miras paylaşımında hata yoktur" deyip işin içinden sıyrılıyor (aklınca).
İlahimasal
16-09-2015, 19:23
Kur'an'da tek bir bilimsel ayet yoktur ama Hindu metinlerine bilim adamları bile hayran :) Beğendiğine sevindim dostum, teşekkürler :)
Ben teşekkur ederim.
Bir çok forum insanına faydası olacak bilgileri bulmamız için başka bir kapı daha açdınız.
Bu tip blogları surekli ekliyorum.kaybedince bulması zor oluyor.
İlahimasal
16-09-2015, 19:27
Bu bilgiyi o blogdan alıp küçük bir kısmını buraya kopyalıyorum.
Harikulade bilgiler
Rig Veda 10.25.6=Our herds thou guardest, Soma, and the moving world spread far and wide.
Soma!Sen topluluğumuzu ve uzak mesafelere hareket eden dünyayı koru.
Yine dünyanın hareketi.Bir diğeri;
Rig Veda:Who scatter clouds about the sky, away over the billowy sea: O Agni, with those Maruts come.
Bulutları dalgalı denizden uzaklara dağıtan; Ey Agni,Marutlar ile gel.
Müslümanlar bulutların hareketinin bilinmesine bile mucize diyor,dolayısıyla bunu mucize olarak sunmama şaşmayın,mucizevi hiçbirşeyi yok,rahatça gözlemleniyor.
Rig Veda:Where now is Surya, where is one to tell us to what celestial sphere his ray hath wandered?
Güneş şimdi nerede,nerede bize göksel kürenin ışınlarını gönderdiği yeri söyleyecek olan?
Görüldüğü gibi Güneş'in küre oluşundan bahsedilmiş,halbuki Güneş tepsi gibi görünür,bunun keşfedilebilmesi imkansızken o zamanlar,nasıl bilmişler?
Bu arada numaralarını vermediklerim sizi huylandırmasın,ayetleri aldığım kaynakları vereceğim siz de arama bölümüne yazarak rahatça kontrol edebileceksiniz.Devam edelim;
Rig Veda:THREE spheres of light, O Varuna, three heavens, three firmaments ye comprehend, O Mitra...
Sen 3 ışık küresi,Varuna,3 cennet,3 göğü algılarsın,Ey Mitra...
Hindularda da gök katlıdır,7 katlıdır hem de,gördüğünüz gibi burada 3 katından bahsedilmiş,3 gök denilerek.
Rig Veda 10.22.14=That Earth, through power of knowing things that may be known, handless and footless yet might thrive, Thou slewest, turning to the right, gu;na for every living man.
Bu dünya bilinen şeylerin gücü sayesinde bilinebilir,elsiz ve ayaksızdır ama gelişebilir,Sen döndürürsün,sağa döndürensin,ve yaşayan bütün insanlık için buna(döndürmeye) devam edeceksin.
Yine açıkça dünyanın döndüğünden bahsediliyor,dönüş yönü yanlış verilmiş ama sorun değil,önemli olan dünyanın dönmesinden bahsetmesidir.Bir diğer;
Vishnu Purana:2:8=There is in truth neither rising nor setting of the sun, for he is always; and these terms merely imply his presence and his disappearance."
Güneş gerçekte ne batar ne de doğar,bu her zaman böyledir; ve bu terimler(doğmak-batmak) sadece onun görünmesini(sabah) ve kaybolmasını(akşam) ima eder
Kaynak. http://www.sacred-texts.com/hin/vp/vp066.htm
Dark_Prince
16-09-2015, 19:56
"Doğru dürüst bir miras paylaşımını yapamayan kitapta mucize ne arasın?" diyorsun, müslümal "miras paylaşımında hata yoktur" deyip işin içinden sıyrılıyor (aklınca).
Ben bu mucizeciler sayesinde çok çelişki farkettim, bu bir örnek mesela :) Ayın kendi ışığını yansıtması filan bunları hep mucize iddialarına araştırma yaparken gördüm :) Daha böyle çok var, şu bilimsel keşfin mucizesi dedikleri şey, tam da o bilimsel keşifle çelişiyor :)
Ben teşekkur ederim.
Bir çok forum insanına faydası olacak bilgileri bulmamız için başka bir kapı daha açdınız.
Bu tip blogları surekli ekliyorum.kaybedince bulması zor oluyor.
Ben bu mucize iddialarına çok düşkünümdür, sürekli bunlarla ilgili araştırmalar yaparım, çünkü benim dinden çıkmamı zorlaştırmıştı bu mucize yalanları. Bunlara inanan çok kişi var ne yazık ki, bence üzerinde durulması gereken en önemli konu :) Bunlar olmayınca Kur'an zaten çelişkiler olmasa bile boşa çıkıyor, zira 23 yıl gibi bir zamanda her türlü çelişkisiz kitap yazılabilir, tabi bilimle yine çelişir de kendi içinde yani :)
Bu iddialara kanan Müslümanlar çelişkileri görseler bile orada başka bir şey vardır, çelişik olsa bu bilimsel bilgileri bilemezler diyorlar. O yüzden bu iddialar çökertilmeli ki Müslümanlar çelişkilere gözlerini kapamasınlar :)
Yıldıztozu
16-09-2015, 20:01
Bilimsel olarak evrenin içine çökmesi olasılığı hâlâ mümkün. Evet evren bilimsel olarak başlangıcına tekrar dönebilir. Kesin değil ama mümkün.
Kuran'ın bunları tahmin etmesi zor değildi. Kıyamet senaryosu gereği evrenin sonu gelmeliydi. Her şeyi yaratan Allah her şeyi yok etmeliydi. Bu senaryoyu oluşturmak zor değildi. Hatta oluşturmaları gerekiyordu.
Dark_Prince
16-09-2015, 20:10
Bilimsel olarak evrenin içine çökmesi olasılığı hâlâ mümkün. Evet evren bilimsel olarak başlangıcına tekrar dönebilir. Kesin değil ama mümkün.
Kuran'ın bunları tahmin etmesi zor değildi. Kıyamet senaryosu gereği evrenin sonu gelmeliydi. Her şeyi yaratan Allah her şeyi yok etmeliydi. Bu senaryoyu oluşturmak zor değildi. Hatta oluşturmaları gerekiyordu.
Sanmıyorum ama çok küçük de olsa bir ihtimal var gibi :) Olsa bile bunun dürülme şeklinde olamayacağı ortada :) Ama mucizeciler bu iddiayı ortaya attıkları zamanlar zaten bu hipotez çok çürük bir hipotezdi, şimdi tamamen çökertildi :)
Mucizeciler bu bilimsel verinin çürütülmesini mi bekleyecekler şimdi :) Şimdiki bilim çevreleri Bigbang ve evrenin genişlemesini de çok sorunlu buluyorlar, belki de hiç genişlemiyor, çökmeyecek de :) Benim astronomi bilgim zayıftır ama Big Crunch olayı daha da zayıf gibi, tabi bilimde kesinlik, dogmalık yoktur :)
Yıldıztozu
16-09-2015, 20:12
Evet son yıllardaki bulgular, büyük çöküş yerine, büyük genişlemeyi öngörüyor. Çünkü karanlık enerji daha baskın. Yani çok büyük ihtimalle evren çökmeyecek ve genişlemeye devam edecek. Ama bu durum dincileri etkilemez. Küçük ihtimali düşünürler ya da mecaz anlam ararlar:)
Dark_Prince
16-09-2015, 20:22
Evet son yıllardaki bulgular, büyük çöküş yerine, büyük genişlemeyi öngörüyor. Çünkü karanlık enerji daha baskın. Yani çok büyük ihtimalle evren çökmeyecek ve genişlemeye devam edecek. Ama bu durum dincileri etkilemez. Küçük ihtimali düşünürler ya da mecaz anlam ararlar:)
Dürülme şeklinde olmayacağı yetiyor, ayet Big Crunch'la da çelişkili zaten ama anlamıyorlar :) Dediğin gibi küçük ihtimali düşünürler ama mucizeciler çürük bir hipotezi bile kesinmiş gibi bilimsel bir mucize diye yutturmaya çalışabiliyorlar, o zaman ben de bu bulguya değişmez diye bakabilirim, bu durumda ilkte dediğim gibi en ufak bir dürüstlükleri varsa Kur'an'ı reddetmeleri gerekiyor :)
Gelecekte ne olacağını bilemeyiz, zaten dediğin gibi çok küçük bir ihtimal var ama en azından şuan için bu bulgu -ayetin Big Crunch'ı anlattığını var sayarsak- ayeti çürütmektedir :)
Dark Prince, yanlış hatırlamdıysam siz bu sözde mucizeleri ve cevaplarını bir PDF kitap haline getirmiştiniz çok eskiden. (Doğru hatırlamışsam) o kitaba ulaşma şansımız var mı?
Şimdi evet bilimi araştırdikca çok harika şeyler sunuyor.
Mucize yok melek yok cin yok dua yok peygamber yok tanrı yok.
Ama çok büyük bir sorun var bunca yıldır olagelmiş alışkanlıklar vs.
Bunlaro terketmek o kadar zorki.
Sitede köşe yazılarını okudukça ufkum genişliyor.
Ama bu boşluk nasıl dolar ki.
Ben napicam şimdi?
Kim beni koruyacak?
Gece ben kime dua edicem?
Sıkıştimmi ne yapicam?
O kadar çok soru varki... Koca bir gün ağladım durdum.
Ortamim herseyim dinle çevrili ben dahi.
Hooponopo yı bile yapsammi ki yapmasammiki diye düşünüyorum.
Neyse mucizeler gerçekten yok masal ama kişi kendi hayatında mucize yaratamaz mi yani.
Herşey maddenin işleyişi ne bağlı.
Ne yanı ruh yokmu?
Yada ruhumu keşfetmek için tanrı mi lazım.
Tanrısız ruh olmazmi.?
Yıldıztozu
16-09-2015, 20:49
Sevgili Dombra;
Artık gerçeği bilen birisiniz. Bunu keşfetmenin tadını çıkarın. Birçok insan bu gerçeğin farkında değil. O yüzden şanslısınız ve şanslı olduğunuzun bilincinde olun.
Artık ahiret için çalışmak yerine dünya için çalışın. Hedefler belirleyin kendinize. Kariyer, eğitim, para, sosyal hayat gibi.
Elimizdeki hayat o kadar da kısa değil, birçok şey için vaktimiz var.
“Gerçek şu ki, bir inananın kuşkucu birisinden daha mutlu olması, sarhoş birisinin ayık olana göre daha mutlu olmasından farklı bir şey değildir. Herşeye inanma mutluluğu ucuz ve tehlikeli bir niteliktir.” Bir iki kadeh votka da bana aynı mutluluğu verir, daha fazlasına gerek yok. (demişti birisi)
Zor durumda kaldığınızda dua etmek yerine, mantıklı düşünmeye çalışın. Hem dua işe yaramıyordu ki.! :)
Aaaaaa süpersin yıldız tozu:)
Hoş oda doğru dua ne ise yarardi ki.
Sadece soruna odaklanmak yerine tanrıya odaklanıp.
İşi çözmeyi ona bırakıyorum.Ve herşey daha çok sarp a sariyordu.
Çok acı yaaa:)313 ayetel kürsi okuyup bekliyordum:(
Sanırım dinlerin, teizmin çöküşü çoklu evren teorisidir. Akla çok yatkın ve kendini doğrulamaya başlamış bir teori olarak rabet görüyor ve sanırım bu itibar zamanla artacak.
Daha Kuantum mekaniği ilk aşamalarında iken bile sarsılan kusursuz düzenciler asıl çöküşü tamamen olasılıklara dayanan çoklu evren teorisi ile yaşadılar.
Aslında çok heyecan verici; varoluşumu kıskanç, kaprisli ve kibirli bir tanrı yerine sadece karanlık enerjinin bir sıfırına borçlu olmak beni daha çok mutlu ediyor.
Bir olasılığın olasılığı olarak, belkide onun bile olasılığı olarak var olmuş olmak ve tüm bu evrenlerin devinimi içinde benim yaşamımın hiçbir manasının olmaması gayet rahatlatıcı bir duygu.
Bence insanlar mükemmel olduğu ve hayatın anlamı gibi saçma fikirlerden kurtulursa gerçekten mutlu olabileceklerini anlarlar.
Dark_Prince
16-09-2015, 21:14
Dark Prince, yanlış hatırlamdıysam siz bu sözde mucizeleri ve cevaplarını bir PDF kitap haline getirmiştiniz çok eskiden. (Doğru hatırlamışsam) o kitaba ulaşma şansımız var mı?
Buyur dostum, şu linkten ister indirebilirsin, istersen de indirmeden okuyabilirsin:
http://www.mediafire.com/download/ah7xa86ee95spy0/Mucize+Yalanlar%C4%B1.pdf
Ama bu kitaptaki bilgilerde de eksiklikler çoktu, bunları bloğuma eksiklikleri ve hataları gidererek almıştım, oradan okusan daha iyi olur :)
Şimdi evet bilimi araştırdikca çok harika şeyler sunuyor.
Mucize yok melek yok cin yok dua yok peygamber yok tanrı yok.
Ama çok büyük bir sorun var bunca yıldır olagelmiş alışkanlıklar vs.
Bunlaro terketmek o kadar zorki.
Sitede köşe yazılarını okudukça ufkum genişliyor.
Ama bu boşluk nasıl dolar ki.
Ben napicam şimdi?
Kim beni koruyacak?
Gece ben kime dua edicem?
Sıkıştimmi ne yapicam?
O kadar çok soru varki... Koca bir gün ağladım durdum.
Ortamim herseyim dinle çevrili ben dahi.
Hooponopo yı bile yapsammi ki yapmasammiki diye düşünüyorum.
Neyse mucizeler gerçekten yok masal ama kişi kendi hayatında mucize yaratamaz mi yani.
Herşey maddenin işleyişi ne bağlı.
Ne yanı ruh yokmu?
Yada ruhumu keşfetmek için tanrı mi lazım.
Tanrısız ruh olmazmi.?
Yalanlara inanıp mutlu olmaktansa gerçeği bilip acı çekmek iyidir dostum :) Zaten zamanla alışacaksın, düşün ki bir kere cehennem denen hadise yok, öldüğünde bütün dertler, kederler, acılar bitiyor, bu rahatlatıcı :)
Yıldıztozu'nun da dediği gibi hayatını yaşamaya bak, her şeyden zevk almaya bak, bir süre sonra gerçekleri bilmenin verdiği mutluluk tarifsiz olacak senin için de :)
Dark_Prince
16-09-2015, 21:23
Sanırım dinlerin, teizmin çöküşü çoklu evren teorisidir. Akla çok yatkın ve kendini doğrulamaya başlamış bir teori olarak rabet görüyor ve sanırım bu itibar zamanla artacak.
Daha Kuantum mekaniği ilk aşamalarında iken bile sarsılan kusursuz düzenciler asıl çöküşü tamamen olasılıklara dayanan çoklu evren teorisi ile yaşadılar.
Aslında çok heyecan verici; varoluşumu kıskanç, kaprisli ve kibirli bir tanrı yerine sadece karanlık enerjinin bir sıfırına borçlu olmak beni daha çok mutlu ediyor.
Bir olasılığın olasılığı olarak, belkide onun bile olasılığı olarak var olmuş olmak ve tüm bu evrenlerin devinimi içinde benim yaşamımın hiçbir manasının olmaması gayet rahatlatıcı bir duygu.
Bence insanlar mükemmel olduğu ve hayatın anlamı gibi saçma fikirlerden kurtulursa gerçekten mutlu olabileceklerini anlarlar.
Zaten mucizeciler devreye girmeye başladılar bile bu konuda :) 7 kat göğün atmosfer olmadığını kafalarına vura vura öğrettik, şimdi de bunu çoklu evrene yormaya başladılar :) Çoklu evrende bırak 7yi, 7 bin, 7 milyon, 7 milyar bile çok komik kalıyor diyorsun, cevap veremiyorlar :) Daha nelerle uğraşacağız :)
Ama bu kitaptaki bilgilerde de eksiklikler çoktu, bunları bloğuma eksiklikleri ve hataları gidererek almıştım, oradan okusan daha iyi olur
Tamam, o zaman blog sitenizi okuyayım - çok teşekkür ediyorum...
Dark_Prince
16-09-2015, 21:45
Tamam, o zaman blog sitenizi okuyayım - çok teşekkür ediyorum...
Tamamdır dostum, ilgine teşekkür ederim :) Belki özet şekilde tam anlaşılabilecek olanları görselleştirirsin, görsel eleştirilerin çok güzel ve görsellik insanların daha çok ilgisini çekiyor :)
Buyur dostum, şu linkten ister indirebilirsin, istersen de indirmeden okuyabilirsin:
http://www.mediafire.com/download/ah7xa86ee95spy0/Mucize+Yalanlar%C4%B1.pdf
Ama bu kitaptaki bilgilerde de eksiklikler çoktu, bunları bloğuma eksiklikleri ve hataları gidererek almıştım, oradan okusan daha iyi olur :)
Yalanlara inanıp mutlu olmaktansa gerçeği bilip acı çekmek iyidir dostum :) Zaten zamanla alışacaksın, düşün ki bir kere cehennem denen hadise yok, öldüğünde bütün dertler, kederler, acılar bitiyor, bu rahatlatıcı :)
Yıldıztozu'nun da dediği gibi hayatını yaşamaya bak, her şeyden zevk almaya bak, bir süre sonra gerçekleri bilmenin verdiği mutluluk tarifsiz olacak senin için de :)
Şuan bu duyguları paylasabildigim bir tek siz varsiniz.
Şuan beni süper motive ediyorsunuz.
Tesekkur ederim...
Sevgiyle:)
Bu arada o linki bende okuyum en iyisi..
Dark_Prince
16-09-2015, 22:08
Şuan bu duyguları paylasabildigim bir tek siz varsiniz.
Şuan beni süper motive ediyorsunuz.
Tesekkur ederim...
Sevgiyle:)
Bu arada o linki bende okuyum en iyisi..
İnsan dinsiz hava sahasına girdiği zaman keyfi yerine geliyor, birbirimizle sohbet ettiğimiz zaman rahatlıyoruz :) Zamanla çok daha mutlu olacaksın, gerçekleri bilmek güzeldir :)
Sevgiler :)
BaranMiran
16-09-2015, 23:54
Sana gore bilim %100 bilgi veriyor, hatta kiyametin yani geleceginde nasil olacagini soyluyor? Simdi Bilime gore gelecekten bahsedip ona inanmak kurani soyledigine inanamamak arasindaki cizgiyi anlayamadim, yani bir yagmur damlasini bir melegin gondermesiyle, yada yer cekiminin onu asagiya dogru itip gitmesi arasinda ne fark vardir?
Evet fiziğe ''melek'' kavramını da soktular. Müslüman arkadaşlarımız müthiş fiizksel terimler üretiyorlar gerçekten fiziği cima edip atıyorlar.
İlahimasal
17-09-2015, 10:49
Mucizeymiş.
Meryeme birisi tecavüz etmiş de olabilir.meryem birisine aşık olmuş da olabilir.
Meryem:16-18=(Ey Muhammed!) Kitapta (Kur’an’da) Meryem’i de an. Hani ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmiş ve (kendini onlardan uzak tutmak için) onlarla arasında bir perde germişti. Biz, ona Cebrail’i* göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü. Meryem, “Senden, Rahmân’a sığınırım. Eğer Allah’tan çekinen biri isen (bana kötülük etme)” dedi
http://www.hayatinanlaminedir.com/resimler/2012/10/Hz-Meryem-Bug%C3%BCn-Hz-%C4%B0say%C4%B1-Do%C4%9Fursa.jpg
Mucizeymiş.
Meryeme birisi tecavüz etmiş de olabilir.meryem birisine aşık olmuş da olabilir.
Meryem:16-18=(Ey Muhammed!) Kitapta (Kur’an’da) Meryem’i de an. Hani ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmiş ve (kendini onlardan uzak tutmak için) onlarla arasında bir perde germişti. Biz, ona Cebrail’i* göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü. Meryem, “Senden, Rahmân’a sığınırım. Eğer Allah’tan çekinen biri isen (bana kötülük etme)” dedi
http://www.hayatinanlaminedir.com/resimler/2012/10/Hz-Meryem-Bug%C3%BCn-Hz-%C4%B0say%C4%B1-Do%C4%9Fursa.jpg
hocam Yusuf Meryem'i sahiplendiği için recmetmedi yahudiler ama Müslümanlar olsaydı Meryem'e ağız burun dalardı İsa da doğmadan ölürdü.
İlahimasal
17-09-2015, 11:44
hocam Yusuf Meryem'i sahiplendiği için recmetmedi yahudiler ama Müslümanlar olsaydı Meryem'e ağız burun dalardı İsa da doğmadan ölürdü.
Sevgili world hoca camide ..
İncil’de Yusuf’un: “Rabbin meleğinin buyruğuna uyduğu ve Meryem’i eş olarak yanına aldığını” (Matta 1,24) duyduk. Bu sözlerle Allah Yusuf’a koruyucu olma misyonu veriyor. Yusuf kimi koruyacak? Meryem ile İsa’yı. Aslında, bu korumayı, Şanlı II. Yuhanna Pavlus’un dediği gibi, tüm Kilise’ye yayabiliriz: “Aziz Yusuf, sevgiyle Meryem ile ilgilendiği ve Mesih İsa’nın eğitimine isteyerek ve memnuniyetle üstlendiği gibi, aynı şekilde, Kutsal Bakire’nin suret ve örnek olduğu ruhsal vücudu-Kilise’ye de göz kulak oluyor ve onu koruyor” (Esort. ap . Redemptoris Custos, 1)
Meryemi 12 yaşında koruyamayıp tecavüze veyada subyancılığa teslim edenler bu işi hemen inandıkları puta atmışlar.
Muhammedde burdan kopyalayıp işin sağlamasını yapmış.
Meryem durumundan mutlu mu deilmi o anki psikolojsini bilemeyiz.
Meryemi yusuf iyi korumuş.belli.
İlahimasal
17-09-2015, 11:57
Şimdikiler ( hristiyanlar) bu resimlerle ancak yusufları ve digerlerini temize çıkarma derdindeler.
Meryem deil meryemin başına gelenlerin ürünü olan isa korunuyor.ilginç
http://www.azizantuan.org/upload/foto/images.jpg
Şimdikiler ( hristiyanlar) bu resimlerle ancak yusufları ve digerlerini temize çıkarma derdindeler.
Meryem deil meryemin başına gelenlerin ürünü olan isa korunuyor.ilginç
http://www.azizantuan.org/upload/foto/images.jpg
Romalı asker Pandera sanırım Meryem'in başına gelenlerin nedeni olarak görülür bazı Yahudi kaynaklarında.
BaranMiran
17-09-2015, 21:25
Melek adini verdigin kutle cekimi ise bir farki yok, bagimsiz-iradi bir varliksa farki olur.
Ben orada demek istedigim sonucta yer cekimi gorulmuyor ise bunun bir melek tarafindan yapilmasi ne gibi sorun yaratir?
Dark_Prince
17-09-2015, 22:25
Sana gore bilim %100 bilgi veriyor, hatta kiyametin yani geleceginde nasil olacagini soyluyor? Simdi Bilime gore gelecekten bahsedip ona inanmak kurani soyledigine inanamamak arasindaki cizgiyi anlayamadim, yani bir yagmur damlasini bir melegin gondermesiyle, yada yer cekiminin onu asagiya dogru itip gitmesi arasinda ne fark vardir?
Aksine %100 olmadığını tartıştık önceki sayfalarda :) Evet sizin kıyamet dediğiniz şeyin ne zaman olacağını ölçer bilim tabi %100 değildir ama çok yaklaşıktır :) Bilim ölçümlerle gözlemlerle çalışır, Kur'an hezeyanlarla, fark bu :) Turan Dursun'un şu sözü gibi:
Akıl ve bilim, aydınlık kesimdedir. Din, imansa karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır. Yolu ışıklandıran da bunlar. Din ve imanda ise bunlar yoktur.
Melek denen şey uydurmadır, gözlemlenemez, ölçülemez, yer çekimi ise tam tersidir. Şimdi sen diyorsun ki gözlemi bırak yerine meleği koy, meleğin orada işi ne :)
Baranmiran kıvırmayın artık şu dini ya bilime yamanmak için
Melekler aslında yerçekimi kuvveti
Kadınlarınızı dövün aslında uyarın
Saba kraliçesi TV kullandı
Bu rezalet nedir ya?
Böylesine komik komplo teorileri ile kelimelere hatta cümlelere onlarca takla attırıp aha işte bundan bahsediyor deyip mucizelere inanmam için evvela kendi içimde bir mucize gerçekleşmesi gerekiyor.
Dark_Prince
18-09-2015, 23:02
Baranmiran kıvırmayın artık şu dini ya bilime yamanmak için
Melekler aslında yerçekimi kuvveti
Kadınlarınızı dövün aslında uyarın
Saba kraliçesi TV kullandı
Bu rezalet nedir ya?
Adamlar karıncalardan bilgisayarı buluyorlar :) Bence bunlar ahir zamanda ateistlerin başlarına bela olmak için gönderildiler :)
Böylesine komik komplo teorileri ile kelimelere hatta cümlelere onlarca takla attırıp aha işte bundan bahsediyor deyip mucizelere inanmam için evvela kendi içimde bir mucize gerçekleşmesi gerekiyor.
Evvela deli olmak gerek :)
dolekbas
21-10-2015, 20:52
Zaten mucizeciler devreye girmeye başladılar bile bu konuda :) 7 kat göğün atmosfer olmadığını kafalarına vura vura öğrettik, şimdi de bunu çoklu evrene yormaya başladılar :) Çoklu evrende bırak 7yi, 7 bin, 7 milyon, 7 milyar bile çok komik kalıyor diyorsun, cevap veremiyorlar :) Daha nelerle uğraşacağız :)
Bu göğün 7 katı ile 7 galaksi(yada 7gök mü diyorsunuz) karıştırmasını yapan acaba sudaki ilk organizmayı oraya koyanla aynımı ki? Kur'an daki bişey aslında hep başka bişey çıkıyor. Ne hikmestse onada uyuyor onada. Acaba bu kadar tesadüf fazla mı yoksa. Herşeyde tesadüfi olmaz ki ama değil mi? 2 yönlü sorunların çıkması ve her zaman her konuda bu sorunların çıkması bile aslında bilinçli bir tanzim gerektirmez mi?
Dark_Prince
21-10-2015, 22:17
Bu göğün 7 katı ile 7 galaksi(yada 7gök mü diyorsunuz) karıştırmasını yapan acaba sudaki ilk organizmayı oraya koyanla aynımı ki? Kur'an daki bişey aslında hep başka bişey çıkıyor. Ne hikmestse onada uyuyor onada. Acaba bu kadar tesadüf fazla mı yoksa. Herşeyde tesadüfi olmaz ki ama değil mi? 2 yönlü sorunların çıkması ve her zaman her konuda bu sorunların çıkması bile aslında bilinçli bir tanzim gerektirmez mi?
Hayır ikisine de uymuyor :) Göğün 7 katı yoktur, zaten atmosferden bahsetmiyor, galaksi desen bırak 7 taneyi 7 milyar tane bile çok komik bir rakam keza paralel evrenler de aynı, yani hiçbirine uymuyor :) Bu 7 kat düşüncesinin neyden dolayı ortaya atıldığını ben açıklamıştım, ki Kur'an'a Yahudilik ve Hristiyanlıktan girdiğini saymıyorum bile :)
Anlayacağın o ki, tamamen farklı nedenlerden dolayı eskiler ortaya bir düşünce atıyorlar ve bu düşünceler ortaya atıldıkları zamanlarda düşünülmeyen, bugün alakası bile olmayan şeylerle uyumlu gösterilmeye çalışılıyor, durum bundan ibaret :)
dolekbas
22-10-2015, 13:17
Hayır ikisine de uymuyor :) Göğün 7 katı yoktur, zaten atmosferden bahsetmiyor, galaksi desen bırak 7 taneyi 7 milyar tane bile çok komik bir rakam keza paralel evrenler de aynı, yani hiçbirine uymuyor :) Bu 7 kat düşüncesinin neyden dolayı ortaya atıldığını ben açıklamıştım, ki Kur'an'a Yahudilik ve Hristiyanlıktan girdiğini saymıyorum bile :)
Anlayacağın o ki, tamamen farklı nedenlerden dolayı eskiler ortaya bir düşünce atıyorlar ve bu düşünceler ortaya atıldıkları zamanlarda düşünülmeyen, bugün alakası bile olmayan şeylerle uyumlu gösterilmeye çalışılıyor, durum bundan ibaret :)
Açıkladığınız başlığın linkini yazar mısınız buraya. Okumak istiyorum.
Dark_Prince
22-10-2015, 15:37
Açıkladığınız başlığın linkini yazar mısınız buraya. Okumak istiyorum.
Linkleri vermeden önce özetliyim, 7 kat gök inancına götüren başlıca iki düşünce var;
1.Gözle görülebilen 7 gök cisminin(güneş, ay, venüs vb.) arasındaki her bir boşluğa kat denilmiştir ve dolayısıyla 7 katmanlı bir gök düşüncesi ortaya çıkmıştır.
2.Gök kuşağının 7 renginden dolayı göğe 7 kat denilmiştir.
Şu linkten okuyabilirsin:
http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/07/gokyuzunun-tabakalar7-kat-gok.html
Ayrıca şu linki okumanı da tavsiye ederim, bilimsel boyutunu filan görebilirsin:
http://www.mucizeyalanlari.com/yedi-kat-gok-ve-atmosferin-katmanlari/
dolekbas
23-10-2015, 12:03
Okudum ama yeni bişey bulamadım. Bu benim çocukluğumun tartışması neredeyse :)
Anlatmak istediğim şey zaten tam da buydu. İçinde bulacağımı bildiğim için de link istedim sizden ki bu 7 kat
gök tartışmasının başka yorumu çıkmış mı diye bakacaktım. Ama çıkmamış.
Dediğim şu; atmosferin 7 kat olması, eski inanışın dünya merkezli sistemde 7 gök cismine inanıyor olması, tekamülün 7 basamağı ifadeleri, gök kuşağının 7 rengi vs... Kur'an da bir tanımlama var ve hepsine uyuyor. Hep diyorum Kur'an da neye el atsanız aksi de mevcut ya da başka manaya çekilebilecek türevleri var anlamların. Ne inanan için nede inanmayan için tam bir delil sunmaz ve bunu her açıklamasında yapar. Bu kadarı tesadüf olamaz diyorum sadece. Ayrıca Kur'an, tevrat ve incil ile aynıysa ve hatta daha önce ki uygarlıklardan kalan eserlerle bile benzerlikler içeriyorsa bunda bile ikili anlam çıkar.Zaten Kur'an tevrat ve incilden başka kitaplar geldiğini söyler ama bu kitapları tek tek anmaz. Sümerlerin eserleride bu kitaptan olabilir. Bu kitapların hepsi tanrı sözü ve ortak şeyler anlatıyor diyebilirim. Yada bir uydurma kaynaktan yayılarak ortak bir söylem/içerik haline getirilmiş de diyebilirim. Bunlardan hangisini savunursam savunuyum emin olamam. İnanç bu kardeşim. İspatı olmaz. 7 kat gök derken, link te bulunan ispat şekilleri gerçekten atmosfer tabakalarından bahsedilmediğini açıklayamıyor ki? Ya elmalılı haklıysa :) Bildiğimiz kainatın dışında 6 adet daha farklı katman varsa. Her ihtimal bu ifadeye uydurulabilir ama ne inanan nede inanmayan böyle bir ayetin üzerinden yürümemeli. Kur'an da bu yazar zaten. Bunun üstünde konuşmak size serbest belki ama Kur'an ı bilen biri müteşabih ayetler hakkında tartışmaya girmemeli bence. Onların yorunu tanrıya aittir. Sadece inanmak ve inanmamak üzerine oyunlar içerir hepsi bu. Yoksa tanrı size evreni anlayıp göklerin sayısını bulabileceğiniz bir kitap gönderdim demez. Kitabın tek amacı bahsedilen ahirettir. Burası için fazla tartışmaya gerek yok. Gök kaç kat merak ediyorsan bilime müracat edersin o sana söyler. Ama bir tanrının gönderdiğini düşündüğün bir kitapta 7 kat gök dendiğinde bunun imajsal çağrışımı sana bilinen 7 katı çağrıştırıyorsa inanırsın, istersen başka ve henüz bilinmeyen yada belki asla olmayan bir farklı 7 kat var dersin bilemem, yada inanmazsın. Tepki bu kadar basit. Ama bunun doğruluğunun yada yanlışlığının ispatı olmaz. Mesela ben bu evrenin dışında bembeyaz başka bir küp şeklinde boşluk var desem bana inanmazsınız. Sebebi delil getirmemiş olmamdır. Dahası benim evrenin dışında ne olacağını bilecek kadar gözlem ve veri toplama imkanım olmadığını bilirsiniz. Ama buna yalan demeniz evrenimizin dışında bembeyaz ikinci bir katman olup olmamasını değiştirmez. Ya varsa?
Saygılar.
spartacus
23-10-2015, 12:11
7, 12 bunlar Sümerlerden beri gelen kutsal rakamlar :) Sümer'in 7 büyük tanrısını simgeliyor olmalı, yani öyle gökküşağı, göğün katalrı, cehennemnin aktları vb tümüde hayali.
İspat nesnel olgular, nesnel şeyler için geçerli, zira her iddia sağlam kanıtlara dayanmalı.
Efendim 7 kat gök, sadece laftır.
Gök düşmesin diye dikilen görünmez sütunlar, masal olmalı.
vs. vs.
Kur'an'ın anlatı kısımlarına bakarken masal okur gibi bakmalı, zira tekniği masal tekniği, öykü, hikayeleştirme.
"Binbir Gece Masallarında (https://tr.wikipedia.org/wiki/Binbir_Gece_Masallar%C4%B1)" daha fazla cevher bulunabilir, maksat benzetme yapabilmek adına kendini hayli zorlamak.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/One_Thousand_and_One_Nights20.jpg
Göklerle ilgili bir bilgiye masal diyebilmeniz için onun hakkında en azından %50 lik bir bilginiz olması lazım.
Bakıyorum da evrenin (yani göğün) hakkında bildiklerimiz mi çok bildiklerimiz mi ?
Ve acaba bildiklerimiz bilmediklerimizin yüzde kaçı ?
Bence bu oran trilyonda birdir.
O yüzden Allah'ın verdiği bilgilere antisav yazabilmek için en azından evrenin sınırına (sanırım 90 milyar ışık yılı diye tahminlerimiz var) gidip "haa burada şu şu var.." diyebilmeniz lazım..
Bu durum biraz "sıkar". Hem de öyle böyle değil baya bi sıkar.
Ve önümüzdeki bir kaç milyar yıl geçmiş olsa da sıkmaya devam edecek :D
"Masal" yerine ancak şunu söyleyebilirsiniz;
"bu kuranda geçen tanımları bilmiyorum, doğru yada yanlış bilemiyoruz.. bilemiyorum."
"Belki doğrudur, belkide yanlış. Ve ben senin doğru söylediğine inanmıyorum. Söyledikleriniz imkansız demiyorum, sadece inanmıyorum."
Bu kadar "wise" bir insan pardon "ateist" çıkacağını da düşünmüyorum.
dolekbas
23-10-2015, 19:12
7, 12 bunlar Sümerlerden beri gelen kutsal rakamlar :) Sümer'in 7 büyük tanrısını simgeliyor olmalı, yani öyle gökküşağı, göğün katalrı, cehennemnin aktları vb tümüde hayali.
İspat nesnel olgular, nesnel şeyler için geçerli, zira her iddia sağlam kanıtlara dayanmalı.
Efendim 7 kat gök, sadece laftır.
Gök düşmesin diye dikilen görünmez sütunlar, masal olmalı.
vs. vs.
Kur'an'ın anlatı kısımlarına bakarken masal okur gibi bakmalı, zira tekniği masal tekniği, öykü, hikayeleştirme.
"Binbir Gece Masallarında (https://tr.wikipedia.org/wiki/Binbir_Gece_Masallar%C4%B1)" daha fazla cevher bulunabilir, maksat benzetme yapabilmek adına kendini hayli zorlamak.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/One_Thousand_and_One_Nights20.jpg
Haklısınız elbette. Ben 7 kat gök var ve Kur'an bunu işaret etmiştir ve işte buda ispatı demedim zaten. Ama 7 kat atmosfer var ve bunu işaret ediyor olabilir ya da bilmediğimiz bir 7 kat evren modeli var belki bundan bahsediyor olabilir yada dediğiniz gibi uydurmadır. Derdim bu değil. Sadece bu 3 ihtimalin hiçbiri için ispat yok diyorum. Var deniyor; mesela bir yerde gök derken atmosferi bir yerde de gök derken evreni kastediyor Allah denmiş. Ama belki hem atmosfer 7 katlı hem de evren 7 katlıdır. Uzatmayım ispat yok kısaca. Ne sana ne bana. İnanç bu zaten. Göğün katlarını bilmek için bir ağacın dibine oturup sadece Kur'an okusaydık bu hale gelemezdik. Ancak 7 kat gök sonrası bu gerçeği Kur'an da bulsak o zamanda herkes müslüman olurdu. Ne sakıncası mı var bunun? Zoraki müslüman olurdu diyorum. Öyle bir şey yok elbette. İstersen olursun istersen olmazsın.
Bunları yazarken inanmayana, çaba gösterip "bakın kitapta bunlar var" "kitap bunları zaten yazmış" diyenlere de kızıyorum elbette. Kitabın kendisi müteşabih ayetler hakkında yorum yapmayın, doğrusunu Allah bilir deyin demesine rağmen bazı insanlar bunları sağlam deliller olarak göstermeye çalışıyor. Sonra tabi sonları iyi olmuyor. Bir insan yaratılışında, evrende, fizikte tanrıyı görmüyorsa Kur'an'da zaten göremez.
Saygılar.
Dark_Prince
24-10-2015, 05:55
Okudum ama yeni bişey bulamadım. Bu benim çocukluğumun tartışması neredeyse :)
Anlatmak istediğim şey zaten tam da buydu. İçinde bulacağımı bildiğim için de link istedim sizden ki bu 7 kat
gök tartışmasının başka yorumu çıkmış mı diye bakacaktım. Ama çıkmamış.
Dediğim şu; atmosferin 7 kat olması, eski inanışın dünya merkezli sistemde 7 gök cismine inanıyor olması, tekamülün 7 basamağı ifadeleri, gök kuşağının 7 rengi vs... Kur'an da bir tanımlama var ve hepsine uyuyor. Hep diyorum Kur'an da neye el atsanız aksi de mevcut ya da başka manaya çekilebilecek türevleri var anlamların. Ne inanan için nede inanmayan için tam bir delil sunmaz ve bunu her açıklamasında yapar. Bu kadarı tesadüf olamaz diyorum sadece. Ayrıca Kur'an, tevrat ve incil ile aynıysa ve hatta daha önce ki uygarlıklardan kalan eserlerle bile benzerlikler içeriyorsa bunda bile ikili anlam çıkar.Zaten Kur'an tevrat ve incilden başka kitaplar geldiğini söyler ama bu kitapları tek tek anmaz. Sümerlerin eserleride bu kitaptan olabilir. Bu kitapların hepsi tanrı sözü ve ortak şeyler anlatıyor diyebilirim. Yada bir uydurma kaynaktan yayılarak ortak bir söylem/içerik haline getirilmiş de diyebilirim. Bunlardan hangisini savunursam savunuyum emin olamam. İnanç bu kardeşim. İspatı olmaz. 7 kat gök derken, link te bulunan ispat şekilleri gerçekten atmosfer tabakalarından bahsedilmediğini açıklayamıyor ki? Ya elmalılı haklıysa :) Bildiğimiz kainatın dışında 6 adet daha farklı katman varsa. Her ihtimal bu ifadeye uydurulabilir ama ne inanan nede inanmayan böyle bir ayetin üzerinden yürümemeli. Kur'an da bu yazar zaten. Bunun üstünde konuşmak size serbest belki ama Kur'an ı bilen biri müteşabih ayetler hakkında tartışmaya girmemeli bence. Onların yorunu tanrıya aittir. Sadece inanmak ve inanmamak üzerine oyunlar içerir hepsi bu. Yoksa tanrı size evreni anlayıp göklerin sayısını bulabileceğiniz bir kitap gönderdim demez. Kitabın tek amacı bahsedilen ahirettir. Burası için fazla tartışmaya gerek yok. Gök kaç kat merak ediyorsan bilime müracat edersin o sana söyler. Ama bir tanrının gönderdiğini düşündüğün bir kitapta 7 kat gök dendiğinde bunun imajsal çağrışımı sana bilinen 7 katı çağrıştırıyorsa inanırsın, istersen başka ve henüz bilinmeyen yada belki asla olmayan bir farklı 7 kat var dersin bilemem, yada inanmazsın. Tepki bu kadar basit. Ama bunun doğruluğunun yada yanlışlığının ispatı olmaz. Mesela ben bu evrenin dışında bembeyaz başka bir küp şeklinde boşluk var desem bana inanmazsınız. Sebebi delil getirmemiş olmamdır. Dahası benim evrenin dışında ne olacağını bilecek kadar gözlem ve veri toplama imkanım olmadığını bilirsiniz. Ama buna yalan demeniz evrenimizin dışında bembeyaz ikinci bir katman olup olmamasını değiştirmez. Ya varsa?
Saygılar.
Evet ne yazık ki çocukluğumuzdan beri milyonlarca kez çürütülmesine rağmen biz de tekrardan çürütmek zorunda kaldık, mucizeciler anlamıyorlar ne yapalım :)
Farklı yorumlayanlar var misal atmosfer olmadığını anlayınca 7 evren, 7 galaksi vb. demeye başladılar ki yukarıda değindik bunlara :)
Bu dediklerinin Kur'an'la pek bir ilgisi olmasa gerek, olsa olsa Arapça'nın lastik gibi oluşundandır, bilirsin Türkçe'ye de lastik gibi derler :) Kur'an'dan önce 7 kat gök diyen pek çok Arap vardı, onların inanışları da bu yöndeydi zaten, şimdi sizin demenize göre onlar da bunu yazıya geçirselerdi(ki şiirlerle gelmiştir bazıları) onların yazdıkları bu ifade de her yöne çekilebileceği için ilginç veya mucizevi mi olurdu?
Yani tesadüfle filan ilgili yok bunlar Arapça'da bulunan kelimeler, nereye yazarsan yaz aynı şekilde her yöne çekilebilir :) Ki yine 7 kat gökten gidersek, hangi manası-tanımlaması neye uymaktadır çektiğiniz zaman? Bunları açarsak daha net tartışabiliriz. Türkçe'de de istediğin yere çekersin herhangi bir kelimeyi, o yüzden net ve açık ifadeler kullanılmalıdır. Kur'an eğer başka şeylere yorumlanabilecek kelimeler kullanmışsa bu büyük bir çelişkidir, sabit bir anlamı olmaz ve kin işine nasıl geliyorsa öyle anlam verir.
Kur'an'ın kaynaklarına yapılan bu savunmaya şurada cevap vermiştim:
http://dinsizdeist.blogspot.de/2012/04/kurann-kaynaklarna-gelen-savunma.html
Şimdi ben de Kur'an'dan alıntılarla bir kitap yazsam ve Kur'an'a bozuk desem, tahrif edilmiş desem, ve Kur'an'dan çalıntılar yapmışsın diyenlere; "bana gelen din ilk insandan itibaren her topluma geldi, o yüzden elbette benzerlikler olur" desem, olur mu? Olmaz değil mi, her halükarda çalıntı yapmışımdır. İşte Kur'an, İncil ve Tevrat da böyledir :)
Bu arada Sümer'de, Babil'de, Akad'da vb. hiçbir toplumda ve bunlardan önceki toplumlarda tek tanrı inancı görülmemektedir. Mısır'da Aton diniyle başlar tek tanrıcılık ve bu da çok tanrılılardan çalıntılarla oluşturulmuştur, onlardan ilham alınmıştır(bkz.Marduk ve Tiamat'ın savaşı ve sonuçları). Yani bu savunma tarihsel olarak da yanlıştır, kanıtlar ortadadır yani inanç diyerek sıyrılamaz.
İşte bunu zaten yukarıda açıklamıştım ve bu yedi gök cismi de bu evrendedir, yani her biri ayrı bir evrende, ayrı bir katman filan oluşturmazlar, dünyaya en yakın gök cisimleridir aksine ve de bilimsel olarak kesinlikle yanlış, nereye çekersen çek bilimsel olarak böyle bir şey söz konusu değildir :)
Temel nokta ise şu; bu 7 gök cismi çıplak gözle görülebildiği, bunları görebilmek için bilime, Tanrı'ya filan ihtiyaç olmadığı için "7 kat gök" demek herhangi bir mucizelik ortaya sermez.Güneş'e sarı demek nasıl normal, herkesçe bilinebilecek, ortaya konulabilecek bir bilgiyse 7 kat gök demek de öyledir. Tanrıyla alakasızdır yani, benim anlatmak istediğim budur :)
Müteşabıh mıdır bu ayetler? İlginç, Kur'an'da bu ayetler örnek verilerek inanmayanın inanması istenir, o halde Allah inanmayanları anlamı bilinmeyen-boş sözlerle ikna etmeye çalışmaktadır, gerçekten ilginç, ama böyle pek inanır toplayamaz söylüyüm, bu mesajımı okuyorsa dikkate alsın :)
Evet göklerin sayısını bulabileceğiniz bir kitap demez, direk göklerin sayısını verir :)
Böyle olacaksa herkesin kişisel bir Kur'an'ı olur ve Allah zaten böyle anlaşılamaz bir kitap göndermez ki kendi de çokça Kur'an'da belirtir zaten Kur'an apaçıktır diye. Ama sen her önüne gelen ayete müteşabıh dersen, Allah'ın açık dediğini karmaşık, anlaşılmaz yapmış olursun. Madem öyle Kur'an zaten Allah'tan inmiş olamaz :) İnanmayanı sonsuz cehennemde yakarım diyor, dünyadaki açlığa, adaletsizliğe vb. sınav diyor, tamam diyelim buna, her şey sınav diyelim, o halde sen kitabını tartışmasız, apaçık göndereceksin ki en azından elle tutulur bir şeyin olsun, senin kitabın da böyle anlaşılamayacak derecede anlamsızsa o halde inanmak için ne sebep kalıyor? Sınav diyor ama sınavı geçmemizi sağlayacak hiçbir şey vermiyor nedense :) Müteşabıh ayetler konusu ise tamamen saçmalık, zira insanlar için gönderilen bir kitaba, kim insanlar tarafından anlaşılamayacak cümleler koyar ki?
Çelişkiler, çelişkiler... :)
Saygılar...