Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran’da bahsedilen ateistler
EK1974tr
28-10-2015, 17:25
Kuran'da sadece ortak koşanlardan bahsedildiği, Allah'a inanmayanlara hiç değinilmediği iddiasında bulunanlar var.
Durumun böyle olmadığını göseren ayetlere örnekler:
HAKKA
33. Çünkü o, Yüce ALLAH'a inanmıyordu.
NİSÂ
(38) Bunlar, mallarını insanlara gösteriş için harcayan, Allah'a ve ahiret gününe de inanmayan kimselerdir. Şeytan kimin arkadaşı olursa, o ne kötü arkadaştır.
TEVBE
(45) Ancak Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, kalpleri şüpheye düşüp kendileri de o şüphelerinin içinde bocalayan kimseler senden izin isterler.
Yusuf Suresi 37 Yûsuf dedi ki: "Rızıklanacağınız herhangi bir yemek size gelmeden önce onun yorumunu ikinize mutlaka bildiririm." Bu, Rabbimin bana öğrettiği şeylerdendir. Ben, Allah'a inanmayan ve âhireti de tamamen inkâr eden bir toplumun milletini terk ettim."
Şimdi bazıları "ama burada bahsedilen Allah'a inanmayıp başka tanrılara tapanlar, günümüz ateistleri gibi değil" falan diyebilir.
Ateistler de Allah'a inanmayan putperestlerdir. Tıpkı bu ayetlerde bahsedildiği gibi...
Allah'ın yerine başka ezeli ve ebedi varlık ve güçlere inanıyorlar(kainat, madde,kainatın yasaları...)
Ya da hayata egemen yönetici olarak bazı şeylere inanmaktalar.
İlla ki bir ritüel yapmak gerekmiyor bir şeyin inanırı olmak için.
Aynı durum panteistler için de geçerlidir.
Zaten bir panteist putperest ile, ateist putperest arasında da hemen hiçbir fark yoktur.
Bunun dışında, kainattaki tasarım üzerine düşünülmesini isteyen ayetler de aslında ateistlere yönelik göndermeleri de içermekte. Yoksa yaratıcıya inanan kimseler zaten tasarımı kabul ediyorlar. Bu bağlamda; yaratılmış herşeydeki düzen ve delillere vurgu yapan ayetler de aslında ateizm eleştirisi de yapmaktadır denilebilir. Örneğin:
Vakia
68. İçtiğiniz suya ne dersiniz?!
69. Siz mi onu buluttan indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz?
TÛR
(35) Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
RÛM
(22) Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır
Selam ve sevgiler
http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kuranda-bahsedilen-ateistler.html
İlahimasal
28-10-2015, 17:31
Kuranda ateistlerden bahsetmez.
EK1974tr
28-10-2015, 17:39
Kesinlikle bahsettiğini ayetlerle gösterdim.
İlahimasal
28-10-2015, 17:40
Kesinlikle bahsetmiyor
İlahimasal
28-10-2015, 22:19
Kuran'da sadece ortak koşanlardan bahsedildiği, Allah'a inanmayanlara hiç değinilmediği iddiasında bulunanlar var.
Durumun böyle olmadığını göseren ayetlere örnekler:
HAKKA
33. Çünkü o, Yüce ALLAH'a inanmıyordu.
NİSÂ
(38) Bunlar, mallarını insanlara gösteriş için harcayan, Allah'a ve ahiret gününe de inanmayan kimselerdir. Şeytan kimin arkadaşı olursa, o ne kötü arkadaştır.
TEVBE
(45) Ancak Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, kalpleri şüpheye düşüp kendileri de o şüphelerinin içinde bocalayan kimseler senden izin isterler.
Yusuf Suresi 37 Yûsuf dedi ki: "Rızıklanacağınız herhangi bir yemek size gelmeden önce onun yorumunu ikinize mutlaka bildiririm." Bu, Rabbimin bana öğrettiği şeylerdendir. Ben, Allah'a inanmayan ve âhireti de tamamen inkâr eden bir toplumun milletini terk ettim."
Şimdi bazıları "ama burada bahsedilen Allah'a inanmayıp başka tanrılara tapanlar, günümüz ateistleri gibi değil" falan diyebilir.
Ateistler de Allah'a inanmayan putperestlerdir. Tıpkı bu ayetlerde bahsedildiği gibi...
Allah'ın yerine başka ezeli ve ebedi varlık ve güçlere inanıyorlar(kainat, madde,kainatın yasaları...)
Ya da hayata egemen yönetici olarak bazı şeylere inanmaktalar.
İlla ki bir ritüel yapmak gerekmiyor bir şeyin inanırı olmak için.
Aynı durum panteistler için de geçerlidir.
Zaten bir panteist putperest ile, ateist putperest arasında da hemen hiçbir fark yoktur.
Bunun dışında, kainattaki tasarım üzerine düşünülmesini isteyen ayetler de aslında ateistlere yönelik göndermeleri de içermekte. Yoksa yaratıcıya inanan kimseler zaten tasarımı kabul ediyorlar. Bu bağlamda; yaratılmış herşeydeki düzen ve delillere vurgu yapan ayetler de aslında ateizm eleştirisi de yapmaktadır denilebilir. Örneğin:
Vakia
68. İçtiğiniz suya ne dersiniz?!
69. Siz mi onu buluttan indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz?
TÛR
(35) Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
RÛM
(22) Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır
Selam ve sevgiler
http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kuranda-bahsedilen-ateistler.html
Putperestler demişsin zaten.
Putperestler bir şeye inanır o inandikları şeye de ibadet ederler mekkeli putperestler gibi.
El-ilah da mekkeli putperestlerin eskidende inandikları bir put zaten.
Mhmd in idaası en iyi put benim putum muhabbetidir.
Kur-an denilen yazılar mekkeli putperestlere soylenmiş sözlerdir zaten.Atistlere deil.
O dönem o bölgede yaşâyan tüm yapılar bir şeylere tapıyordu zaten ateist gibi bir söylemde yokdu .yaratılış yokdur diyen bir insan yok o dönem bilim olmadığı için ya putlara tapmışlar yada kendince bir kutsala.
Ateist kutsal bir yaratıcı yokdur der. Bunu artık kavrayın
Mekkeli putperestler ve muhammed arasında inanç açısından hic bir fark yok.ateistler için.
Senin buraya attığın tum kur-an söylemleri mekkeli putperestelere karşı soylendigı için üzerime dahi almam
Put perestlik igrenç bir şeydir.islam putperestliği gibi
El-ilahınız yani putunuz ( muhammed) ateist diye bir düsünce yapısının ortaya çıkabileceğini asla ön göremezdi.çünkii ateizm bilimin net kurallarının ortaya çıkması ile daha çok ön plana çıkmısdır.
İnsan aklı ile bakdığı zaman hikayeler uretebilir islamcilar gibi
fakat aklın yanında bilimin net görüşleri ile yan yana gelince tanrı kavramının hatta islam denen saçma sapan ahiret,şeytan,melek,ceza,huri,savaş,ganimet gibi şeyleri asla içinde barındirmaz.
Nedir o buluttan su indirdik manyaklığı ile o damlaları melekler indiriyor saçmaliğı
bilim bu gün bulutun oluşumunuda ,yağmuruda,ne zaman ,nasıl yağcagınıda,şimşeğide,yıldırımıda,yıldırımın nasıl olusduğunuda net bir şekilde açıklarken sizin indirme uydurmasına aklı başinda insanlar inanmaz.
Dunyanın büyuk bir kesiminde kış mevsiminde yağan kardan bahsedemeyen bir kuran tekerleği patlamış,motoru sarmış,mazotu bitmiş bir araç gibidir.
PERT OLMUŞ DEMEKDİR.
EK1974tr
28-10-2015, 23:39
Gördüğün üzere Kuran ateistlerden de, müşriklerden den ayrı ayrı bahsediyor. Tartışmaya yer kalmayacak şekilde apaçık yine ayetler.
Artık diğer konulara yönelebilirsin.
Selam
kkwejr213
28-10-2015, 23:55
Hakk'ın inanılmaya ihtiyacı yoktur, inanmanızı da sizden istemez zira o bir kişi veya diktatör değildir, inanmayanı yakmaz veya inananı ödüllendirmez. O Tüm, Bütün ve Mutlak Varlık'tır, her şey O'dur ve size sizi verendir. Sizin biat etmenizi isteyen, sizi yakan düşmanınız değildir. Bu yanacaksınız maskaralıkları onları yazan soytarıların palavralarıdır. Dinler tamamen çıkar ilişkisine dayalı, insana sözde bir sonsuz hayat bahşeden, insanın rakiplerine yani sözde "kafirlere" karşı üstünlük aracı olarak kullandığı, insan egosunu tatmin eden ve insanın kibrinin ürünüdür.
İlahimasal
28-10-2015, 23:56
Müslümanlar niye yalancı olurlar.
Putlar ateizmden anlamaz.put işde.
EK1974tr
29-10-2015, 00:34
Snowmann, Allah ihtiyacı olduğu için değil, bizi kendimizle yüzleştirmek için bu imtihan dünyasında yarattı:
http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2011/07/kader-ve-ozgur-irade.html
http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2013/03/iyiler-mutlaka-kazanr.html
http://emre1974tr.blogspot.com.tr/2013/11/kotuluk-problemine-cevap.html
Selam
Kesinlikle bahsettiğini ayetlerle gösterdim.
Bilakis musrikleri ve diger din mesuplarini, ateistlere atifla anlatmaya calismissiniz. Niye sadece Allah'a inanmayanlari aldiniz mesela?
Mallarini gosteris icin harcayan muslumanlari nereye koydunuz?
Putperestlik nedir mesela? Kitapta bahsedilen putperestlik zaten bellidir. Lat, Uzza. Menat.
Ateistlerden bahsetmiş olsa bile bu fazla birşey ifade etmiyor. Kuran'ın bazı ayetlerine inanmayan bile cehenneme gidiyorsa, burda tanrının değeri nedir?
Ya ayetleri ona yakıştıramıyor ve duyduğu saygıdan dolayı kabul edemiyorsa....?
Bu durumda, atalarımızdan aktarılan ve değişmeme iddiası da sadece insanlara ait olan bir kitap, tanrıdan daha önemli hale gelecektir.
Ayrıca bir insan diyelimki tanrının var olduğuna inanmıyor ama olmadığı için büyük üzüntü duyuyor.
Ve tüm canlılara sevgiyle davranıyor.
Bu insan, varolduğunda zaten o'na samimi olarak saygı duyacağını ispatlamış olmuyor mu?
İlahimasal
22-02-2016, 15:58
Alemlerin rabbi! El-ilahın,alemlere rahmet elçisi! mhmd'in ,alemlere gelmiş olan eksiksiz kitabı kur-an'da A-TEİST'LERDEN bahsetmemesi büyük eksiklik ve A-teist'lere karşı büyük bir pozitif AYRIMCILIKDIR.
Ben sahsen el-ilah ve elçisinin ,biz a-teist'lerden muhakkak kur-an'da bahsettiğinden eminim,fakat islam alimleri bunu itina ile saklıyor ve meallerinde bunu bilerek GİZLİYORLAR.
Kur-an'da biz a-teist'lerden bahsedilipde islam aleminin duyarsız alimlerinin bizi YOK saymalarından dolayı onları esefle kınıyorum.
Mealleri yaparken A-TEİS diye çeviri yapsanız eksilirmisiniz ?
Yüce El-ilah bizden bahsediyor siz perdeleyip ,gizliyorsunuz,teessüfff ederim.
Sevgili Ek1974 tr. Sesimize kulak verip Kur-an'da siz a-teistlerden yüce rabbim bahsetmişdir diyerek bir başlik açmış.
Kendisinden el-ilah razii olsun,tuttuğunu altin etsin ve tez zamanda el-ilahına kavuşsun.
Ek1974tr nikli arkadaşımız kur-an'da bizden baseden ayetleride buraya copy past yaparak,tüm ademoğullarını uyarmış fakat kendiside ayetin içindeki a-teist kelimesini doğrudan yazamamış.
Haklı aslında öyle yaparsa kafasını KOPARTIR radikal islamcılar.
Ben ona ve tüm islam alemine yardımcı olmak için ayetteki hak eden yerimize A-TEİST kelimesini ekliyorum.
Meal böyle olur.
HAKKA
33. Çünkü A-TEİST, Yüce ALLAH'a inanmıyordu.
NİSÂ
(38) A-TEİST'LER, mallarını insanlara gösteriş için harcayan, Allah'a ve ahiret gününe de inanmayan kimselerdir. Şeytan kimin arkadaşı olursa, o ne kötü arkadaştır.
TEVBE
(45) Ancak Allah'a ve ahiret gününe inanmayan,,, kalpleri şüpheye düşüp kendileri de o şüphelerinin içinde bocalayan A-TEİST'LER senden izin isterler.
Yusuf Suresi 37 Yûsuf dedi ki: "Rızıklanacağınız herhangi bir yemek size gelmeden önce onun yorumunu ikinize mutlaka bildiririm." Bu, Rabbimin bana öğrettiği şeylerdendir. Ben, Allah'a inanmayan ve âhireti de tamamen inkâr eden bir A-TEİST milletini terk ettim."
spartacus
22-02-2016, 19:04
İlahimasal
Kur'an ateistlerden bahsetmez, çünkü servet-ganimet, siyasi anlam da da rakip olabilirlik temelli bir çıkarı yok!
Yağmalanacak olanlar, pagan inançtakiler, yahudiler, hristiyanlar! İnanmayanlar veya kafir veya kendilerine emredilenle hareket etmeyenler diye ifade edilenler bunlar...
İkincisi İslam'da Allah'a değil, Muhammed'e inanıp, inanmamak vahim olarak işlenir, Allah yalandır derseniz tepkisi düşük olur ama peygamber yalancıdır derseniz yüksek olacaktır, meselenin zırt dediği yerde burasıdır, haliyle dönemin insanalrından çoğu Muhammed'in yalanlarına inanmadıklarını söylüyor, aciz tanrı insanlığı bir şeylere kanalize etmek isteyecek, ama 1 insanla, diyalog kurup, yola getir diyecekmiş-kim inanır?-!!. O nedenle de Kur'an'da, Sabiiler(cennet ehli) olarak işlenir (https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%A2bi%C3%AElik), Lat, Uzza, Menat'tan saygıyla bahseder, mesele tamam bunalra inanabilirsiniz, ama siz şimdi Muhammed'i önder alacak ve kabul edeceksiniz dayatımı var... İkinci yani Medine döneminde ise ne yazık ki yahudiler sayesinde güçlenirler ve mesele ya Muhammed'e uyar yada ölürsünüz temeline düğümleniyor, Muhammed'e uymamak = inanmamak olarak işleniyor, sonrada inanmayanların malları ve canları size helaldir deniyor. Burada inanmamak ateist temeli değil, Muhammed'e inanmamak, böylelikle Allah'a inanmamak(başka şeylere inanmak).. yani Muhammed BUYRUK getirdiğini söylüyor, herkes uymakla mükellef diyor, herkes bana, buna inanacak, biat edecek diyor, ya biat etmeyenler?
İlahimasal
22-02-2016, 19:09
İlahimasal
Kur'an ateistlerden bahsetmez, çünkü servet-ganimet, siyasi anlam da da rakip olabilirlik temelli bir çıkarı yok!
Yağmalanacak olanlar, pagan inançtakiler, yahudiler, hristiyanlar! İnanmayanlar veya kafir veya kendilerine emredilenle hareket etmeyenler diye ifade edilenler bunlar...
İkincisi İslam'da Allah'a değil, Muhammed'e inanıp, inanmamak vahim olarak işlenir, Allah yalandır derseniz tepkisi düşük olur ama peygamber yalancıdır derseniz yüksek olacaktır, meselenin zırt dediği yerde burasıdır. O nedenle de Kur'an'da, Sabiiler(cenent ehli) olarak işlenir, Lat, Uzaa, menat'tan bahseder, mesele tamam bunalra inanabilirsiniz, ama siz şimdi Muhammed'i önder alacak ve kabul edeceksiniz dayatımı var... İkinci yani Medine döneminde ise ne yazık ki yahudiler sayesinde güçlenirler ve mesele ya Muhammed'e uyar yada ölürsünüz temeline düğümleniyor, Muhammed'e uymamak = inanmamak olarak işleniyor, sonrada inanmayanların malları ve canları size helaldir deniyor. Burada inanmamak ateist temeli değil, Muhammed'e inanmamak, böylelikle Allah'a inanmamak(başka şeylere inanmak)..
Spartaküs biliyorum idaamda bu zaten .
Ek1974tr nikli üyemizin idaasına çiviye çivi yöntemi uyguluyorum..
Konuyu başından takip edersen durumu anlarsın.
Bu başlığı başka bir başlıkda allah ateistleri öngörememiş dedigim için açmışdı. Ek 1974 lü müslüman.
Bende ayetlerle biraz oynayıverdim.
spartacus
22-02-2016, 19:19
Mükerrer
spartacus
22-02-2016, 19:20
O günler ancak bugne bakılarak daha iyi kavranabilir.
Örneğin Cumhurbaşkanı, 1 gün la diyor, diğer gün lo, bir gün dediğini, bir başka gün yalanlıyor veya aksini söylüyor, çünkü ÇIKARLAR şekillendiriyor. Birilerinin çıkarının şekillendirdiği siyaset de öyle olur.
Misal israil terör devletidir, çocuk öldürüyor diyor, kendi ülkesinde öldürülen bebek ve çocuk sayısı düzinelri buldu... Şimdi ise İsrail dostumuz diyorlar... bu insanlara İNANIYOR VE GÜVENİYOR MUSUNUZ? ya inanmıyor ve güvenmiyorsanız? Artık adınız inanmayanlar olacak...
peki ne yapabiliyorsunuz? O siyasete karşı, muhalefet... peki C.Başkanı çıkıp ben her buyruğu Allah'tan alıyorum deseydi, kime muhalefet etmiş olacaktınız?
Sonra bir gün muktedirler, muhalefet edenleri, gücü elinde tuttukları için inanmayan böylelikle bozguncu, hain ilan eder, ardından da malları, canları helaldir derse neyi bitirir? Muhalefeti... Bu siyaset takiyyeyi getirir, yani TAKTİK davranmayı, zayıf iken normal muhalefet edin, böylelikle güç toplayınca sizin gibi düşünmeyen, inanmayan herkesi ezin... Daha hamurunda ikiyüzlü olan bir siyasete kim inanır?
Dinleri anlamak bu kadar basittir, bütün mesele kişilerin inanç sandığı şeyin inanç değil siyasi şartlanmışlık olduğunu kavramasıdır. Bir insana, heleki siyaset çıakrların şekillendirdiği bir siyaset ise, her koşulda ne inanılabilir ne de güvenilebilir. Oysa ben her koşulda inanmaya and içtim diyen insan, akıl ve mantığıyla sınava girmiş ve sıfır almış demektir. Kara, karanlık bir cehalet içindedir, örnek mi? Etrafınıza bakın.
spartacus
22-02-2016, 19:24
Spartaküs biliyorum idaamda bu zaten .
Ek1974tr nikli üyemizin idaasına çiviye çivi yöntemi uyguluyorum..
Konuyu başından takip edersen durumu anlarsın.
Bu başlığı başka bir başlıkda allah ateistleri öngörememiş dedigim için açmışdı. Ek 1974 lü müslüman.
Bende ayetlerle biraz oynayıverdim.
He tamam :)
Yıldıztozu
22-02-2016, 19:30
Müslümanlar, Kuran'daki Allah ile evrenin yaratıcısını aynı gördükleri için bu hataya düşüyorlar. Ateizm Allah'a inanmamak değildir.
Bu tarz müslümanların Einstein'ın ''Tanrı zar atmaz'' sözünü bile ''Cenab-ı Allah zar atmaz'' diye çevirerek kendi inançlarına malzeme çıkarmaya çalışmaları komik görünüyor. İkisi aynı değil, hatta birbiriyle hiç uyuşmuyor.
İlahimasal
23-02-2016, 23:11
Allah'ın başının belası şeytan bile A-teist deil.
Şeytanın bile aklına gelmemiş A-teist olmak.
Ben şeytan karekterini yinede seviyorum şartları bildiği halde postasını koymuş allaha.
Şeytanı seviyoruz ya , satanist der şimdi bu beyinsiz, fakat kalpli müslümanlar. Şeytan yok ,allahda yok fakat masalları var.
Allah bi türkçeyi, birde a-teistleri bilmiyor.
Kurdistannn
23-02-2016, 23:23
İtiraf ediyorum, o ateist benim:)