Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüzsüz Kılıçdaroğlu gidermi?
Yüzsüz Kılıçdaroğlu gidermi?
Hiç şüpheniz olmasın gitmez.
Erdoğan istemez gitmesini.
Davutoğluda istemez.
Chp tarihinde böyle sıfatsız ,böyle kifayetsiz beceriksiz zavallı bir lider hiç olmadı.
Sorosçu olması değil sebep,Amerikancı olmasıda değil sebep.
Bu zat iki tavuk bile gütmekten aciz zavallı resmen.
Lider konuştuğu zaman kitleleri ikna edip değiştirme yeteneği olan adam yada kadındır.
Değiştirecek ,dönüştürecek heyecan yaratacak ,inanç aşılayacak hedef gösterecek biri olmalıdır.
Bu zerzevat ayak yolunda kubura düşebilecek kadar zavallı.
Chpden İstifa etmesini ve kendi gibi Abd ci perinçekin partisine katılmasını diliyorum.
Sizcede istifa etsinmi?
Cehennemin dibine gitsinmi?
Sezgin Tanrıkılıyıda alıp gitsinmi?
Başka kimler gitsin ?
Kurdistannn
02-11-2015, 02:27
Erdoğan sayesinde merkez sağ ve islamcı taban, bir rüzgar aldı gidiyor. Kılıçdaroğlu değil feriştahı gelse, değişmez.
Bunu kabul edelim.
Erdoğan sayesinde merkez sağ ve islamcı taban, bir rüzgar aldı gidiyor. Kılıçdaroğlu değil feriştahı gelse, değişmez.
Bunu kabul edelim.
Umutsuzluk eğer yayılıyorsa analizler dinamiklere ters düşüyorsa unutnayın patlama gerilimin en fazla olduğu noktada olur.
Bu sonuçlar herkesi sevindirmeli.
Güzel günler göreceğiz.Bu çalkantı affetmez.
Şimdi yurtseverler demokratlar ve devrimciler yarın için Kıçdaroğlunu pisliklerin olduğu yere ,yani çöpe atmalı.
Bunu kabul edelim.
Onlar kendilerini sol lanse etse de, kendi iclerinde.. Simdi diger kanattan bir de sag gorunumlu, sol gundeme gelirse ne olur, dusunmek lazim...
bursali68
02-11-2015, 03:05
Merhaba,
Sevgili xcan, Kılıçdaroğlu'nun yüzsüzlüğü ile ilgisi olduğunu sanmıyorum...Sonuçlara bakınca, CHP ağzıyla kuş tutsa, alsa alsa %30-35 e belki varabilirdi...Kılıçdaroğlu ile bu kadar...Biraz da Lider karizması olan, akıcı-etkili konuşmacı olabilen bir lider gelse belki bir 10 puan daha artar...Ancak o kadar...Neden...? Çünkü şu anki toplum uzun zamandır zaten SAĞ görüşlü veya muhafazakar...Toplumun bu profili değişmeden, toplum bilinçlenmeden CHP ne yaparsa yapsın boş...
-2002 den 2015 e kadar peyder pey terör olayları devam ediyor...
-Özellikle 17-25 Aralık soruşturmaları gibi soruşturmalarla yapılan yolsuzluk iddiaları üstüste patlıyor...
-Soma faciası gibi bir çok olay ülkede yaşanıyor...
-7 Hazirandan sonra düğmeye basılmışçasına terör tırmanıyor...
-Özellikle 7 Hazirandan sonra Suruç'ta, Ankara'da katliamlar oluyor...
-Ekonomiyi saymıyorum bile...Zamanında dolar 1,20 liraya çıktı diye vatandaş yazar kasa fırlatmışken bir başbakana, bugün 3,00 liralara çıktığında bu toplumun GIKI çıkmıyor ise ne yapılabilir...!
En basitinden bu saydıklarımla birlikte bile sorumlu MUHALEFET görülüyor...Bunlardan muhalefeti sorumlu tutan bir toplum olduğu sürece CHP nin ne yapmasını bekliyoruz ki...?
Toplum bilinçli olmadığı sürece yapılabilecek fazla bir şey yok diye düşünüyorum...Almanya Hitler'e %90 evet derken, %10 bas bas bağırıyor, haykırıyordu, ancak kimse duymuyordu...Çok büyük kayıplar yaşandıktan sonra anlaşıldı ama geç kalınmıştı...Bu toplum profili ile de sanırım bizim başımıza gelecek olan da böyle bir sonuç...
Sağlıcakla kalınız...
Sevgili dostum bursali68 (https://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=10860)
affına sığınarak dediğin her söze katılarak birkaç şey söylemeliyim.
Sınıfsal,ayrışma ve dinamikler sol yada sağ kavamını belirler.
Aç ama muhafazakar olunmaz.
Şu anki kutuplaşma bir panik kutuplaşması her an değişebilir.
Önümüzde ekonomik siyasi yıkımlar duruyor.
Herşeye gebe bir durumu var toplumun.
Chpnin başında bu sıfatsız değilde yurtsever ve lider özelliği olan biri gelsin.
Tüm sağcılar birleşsin vız gelir.
ABD karşıtı bir laf ne sağdan ne soldan çıkmıyor.
Bu halk inansın yeter.
Kıçdaroğlu sefil söylemlerle inandırıcı değil.
Türk ve kürt emek güçlerine birliğe barışa yönelik sesler yanıtız kalmaz.
Abdnin oyununu bozmak için iki miting yapılsın sen gör şamatayı
Hırsızlığa karşı samimi değiller.
Kamu mallarını beelsiz alacak ağalığı yıkacağız diyemezler.
Halk boşuna sağcılaşmıyor.
kkwejr213
02-11-2015, 05:06
Siz hayatınızı başarıya endekslerseniz bu düzen niye böyle demeye hakkınız yok kusura bakmayın.
turkiyede sag secmen, sola oy vermez. chp ye hic vermez! cunku chp alevi partisidir.onlara gore! kilicdaroglunu chp nin basina gecirenler bu handikapi goeremediler! yada alevi olmasini lehlerine olacagini sandilar ama olmadi tutmadi. devlet bahceli tayyibin muridi gibi calisiyor, basi her sikistiginda imdadina yetisiyor! vel hasil tekrardan tayyibe can suyu verdi!
zaten anayasayi, yasalari takmayan, putinvari bir liderimiz var! bu secimden birinci parti chp bile ciksa tayyip ona gorev vermez, hukumet kurdurmazdi.
sinav sirasi sevgi pitircigi hdp lilerde! sloganlari "seni baskan yaptirmayacagiz" di!. bakalim bu sozlerinde ne kadar samimiler? ozerklik koparma rusvetine karsilik tayyibi baskan yaptiracaklarmi?
Yüzsüz Kılıçdaroğlu gidermi?
Hiç şüpheniz olmasın gitmez.
Erdoğan istemez gitmesini.
Davutoğluda istemez.
Chp tarihinde böyle sıfatsız ,böyle kifayetsiz beceriksiz zavallı bir lider hiç olmadı.
Sorosçu olması değil sebep,Amerikancı olmasıda değil sebep.
Bu zat iki tavuk bile gütmekten aciz zavallı resmen.
Lider konuştuğu zaman kitleleri ikna edip değiştirme yeteneği olan adam yada kadındır.
Değiştirecek ,dönüştürecek heyecan yaratacak ,inanç aşılayacak hedef gösterecek biri olmalıdır.
Bu zerzevat ayak yolunda kubura düşebilecek kadar zavallı.
Chpden İstifa etmesini ve kendi gibi Abd ci perinçekin partisine katılmasını diliyorum.
Sizcede istifa etsinmi?
Cehennemin dibine gitsinmi?
Sezgin Tanrıkılıyıda alıp gitsinmi?
Başka kimler gitsin ?
Dün gece oylar sayılırken İlahi Komedya'ya yanıt verirken (bkz; #328 (https://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=570789&postcount=328)), Hitler'i örnek olarak vermiştim. Eğer bir liderin nasıl olması gerektiğini merak ediyorsanız, o mesajımda verdiğim linkteki filmi izleyin derim!
İlahimasal
02-11-2015, 11:52
Upuaut x-can daki kafa yapısı lider olmassa olmaz kafa yapısı ,çok kızmış belli.
Ona tavsiyem hemen akp saflarina geçip tayyip erdoğanin peşine takilmasıdır.
Biz sosyal demokrasi istiyoruz.bu saatten sonra YÜCELTİLMİŞ bir lider bulursak o sosyla demokrasiyi deil..seninde belirttiğin gibi hitler tarzı bir adami doğurur.
X-can sinirlenipde sağlığina zarar verme .direk akp ye geçip tayyipi destekle.kafa yapin bu çünkii.
dolekbas
02-11-2015, 12:12
Yüzsüz iktidar mensupları gidecekmi ki şerefleri ile? Aynı olgunluğu neden Kılıçtaroğlu'ndan bekliyoruz? Burada bile bir haksızlık var. Halkın görüşü, eğitim seviyesi ve algıları değişmeden oy oranları da değişmeyecektir. Bugün Tayyip gitse bile bu akım bir süre devam eder. O sebeple CHP nin başına bugün kim gelirse gelsin tablo çok fazla değişmeyecektir.
Eğitim zamanla değişir, sonuçta her nesil biraz daha bilinçli ve sorumlu doğuyor malum. Fakat algıların değişimi zor gibi. Zaten dışarıdan çok fazla uyarıcı var birde bunun taraflı olması, ve oyların bu tarafa verilmesi kısır döngü yaratıyor. Bu döngüden çıkmak kolay olmayacak. Eğitim ve vicdan şart. Yoksa bu tablo böyle kalır.
''Biz varız ....milyonlarız...... (buraya dikkat)birlikteysek yaparız'' derken parmaklarını birleştirip sağ elini zarifçe büküp poposuna efemine yarım kavis attırmasına ve yıvışık gülümsemesine iyice bakın Bu plak yüzkez tekrarlandı.
5 Seçim kaybeden bu rezili orada tutan erdoğandır.
Bana yol gösteren gübrelere bir sözüm var
Lider nasıl olmalı sizce?
Abdnin oyununu bozacağız,
Natodan çıkacağız dedimi?
Yağmalanan kamu mallarını bedelsiz geri alacğız dedimi.?
Toprakları ağalardan alıp yoksul köylülere dağıtacağız dedimi?
Sizi gidi cühelalar Beni AKPye yollasanız iyi olur ama gücünüz yetmez.
Hatırlayınız ''Devri sabık yaratmıyacağız''dedi.
Hırsızlıklarını yok sayacağız demiş oldu.
İlahimasal
02-11-2015, 12:44
Tamam sen sokağa çık bağır.
O dediğin söylemleri bağır dur bakalım halkı ne kadar etkileyeceksin.
Sinirin ve öfken var anlıyorum seni ama o dediklerin halkı enterese etmiyor.
Daha dur dün bir bu gün iki
Güç herkesi zehirler heleki tek kafadaki güc her bireyi felç eder.
Sen bi tane lider bul getir öyle kızma ile olmuyor bu işler.
Liderini kolundan tut partiye götür.tamam.
LİDER TANIMI YAP KURU SIKI SALLAMA.
İlahimasal
02-11-2015, 12:57
Lider paranoyaklığı senin isteğin benim deil.
Benim için kurucu lider ATATÜRK kendisi vefaat ettiği için yeni bir lider peşinde deilim.
Ayrica chp kendisine yeni bir parti başkanı bulucak yol ve yontemleri demokratik yollarla uygulayacak yapıda bir partidir.
Öyle sokakda lider aramayız.aramaya başlarsak kurucu LİDER ATATURKÜ yok sayariz.
Az sakin ol x-can dün bir bu gün iki.sakinnnnn
Akp nin işi bu saaten sonra çok daha zor.yanlış yapdığı anda tarihin çöplüğünü bulur.
7 haziran tokadı sinek vızıltısı kalır.
Chp de senin gibi zayıf bireyleri görmek istemiyoruz...dik dur yahuuu
Dialectics
02-11-2015, 13:18
Kılıçdaroğlu'nun yüzsüzlüğünü tartışmak, içine tıkıldığımız bu sahte demokrasi oyununun içinde çaresizlik içinde debelenmekten başka bir şey değildir. İşte KK istifa edecekmiş de, yerine yeni güçlü, halkını düşünen bir lider gelecekmiş de, bu düzeni değiştirecekmiş de.. Mış mış da miş miş...
Arkadaşlar dün gece çıkan mesaj bellidir... Artık demokrasi masalından uyanın.
http://haber.sol.org.tr/yazarlar/kemal-okuyan/secim-gecesi-notlari-134716
...Öte yandan komünist hareketin sorumluluğunun artışı…
Kısa sürede oylarını 4-5 katı artırması Komünist Parti’nin bir açıdan hiçbir değer taşımıyor. Sadece şu: Bu işlerin sistem içinde çözülebileceği inancı büyük yara aldı ve belli ki bir arayış söz konusu…
İşte bu çok değerli.
Bu arayışa yanıt vereceğiz.
Sayısal artıştan çok, büyük zorluklarla yerleştiğimiz konumlanışın önünde açılan yolla ilgiliyiz, buna odaklanacağız. O zaman o bindelik sayılar büyük bir anlam kazanıyor ve oradaki oynamala
http://haber.sol.org.tr/yazarlar/aydemir-guler/saygisiz-ve-orgutlu-134728
Sömürü toplumunda demokrasi bir büyük palavradır. Doğru soru, Lenin’den beri “kimin için, hangi sınıf için demokrasi.” Demek ki, saygılarını esirgemeyenler kendilerini bu palavranın içinde tanımlıyorlar. İçinde tanımlanmaktan, orada görülmekten memnuniyet duyuyorlar.
Dahası var: 1 Kasım sonuçlarından da memnunlar!
Muhalefet partileri AKP ile büyük koalisyon kurmak zorunda kalmamaktan memnunlar. Aşağıda geleceğim, AKP ülkeyi bir istikrar dönemine taşımayacak. Krizin ortağı değil eleştirmeni olmak daha kolaydır. Bir kere bundan memnunlar.
Türkiye’de düzen ve istikrar diye diye muhalefet yapma zamanı çoktan bitmiştir; ancak düzen partilerinin düzeni eleştirmesi, istikrarı takmayıp egemen güçlerden onay almaları eşyanın tabiatına aykırıdır. Yani; memnun olmasalar ne yapacaklardı ki!
Seçim dediğin bir dizayndır. Bu dizaynın bir ön kontrata konu olduğu görülmektedir. İktidarı istemek için gerek koşul olan vizyona sahip olmayanların sürpriz bir sonuçla yüz yüze kaldıklarına inanmıyorum. İktidarı istemeyip, kendini düzenin ve rejimin verili sınırları içine yerleştirenler rastlantı sonucu değil, sürecin mantığından memnundur. Göreceksiniz, şimdi yeni hükümetin “programına bakacaklar”dır. Bekleyin biraz; balkon konuşmasının samimiyetine tav olacaklardır. Bu kadarı aptallıktan değil, önceden anlaşmış olmaktan ileri gelebilir yalnızca…
Türkiye halkının sorunu bilmemek değil, örgütlenmemektir. Örgütsüz mücadele de denendi bir kez ve olmadı. Artık hareket ve mücadelenin önkoşulu örgütlülüktür. Peki muhalefet mevcut örgütlülükleri dağıtmaya devam edecek midir? Yoksa sol yeni bir toplumsal örgütlenme hamlesine, daha önceki denemelerin her birinden daha güçlüsüne kalkışacak mıdır? Örgütlü bir halkı bu saçmalık yığını nasıl yenebilir?
Denklem bizim penceremizden bakıldığında bu kadar basittir işte. Bu satırların yazıldığı saat itibariyle oylarını tam bilmeyen, ayrıca ne kadar oyunun üstüne yatıldığını, ne kadarının sömürü düzeninin ve gerici rejimin “olağan haline” kurban gittiğini hiç bilemeyecek bir parti, gelecek seçimlerde oylarını 5-10 veya 100-200 kat arttırmayı değil, hemen ertesi sabahtan başlayarak işçileri, emekçileri, aydınları, gençleri, kadınları örgütlemeye konsantre olursa bu ülke değişir…
Klavuz karga olduğunda burun hep dışkıda kalır.
Atatürkle Kıçdaroğlu kazanda kaynatsan yağları birbirine değmez.
Alaka mantığını kuramadım.
Her durumda etkili bir ilaç yok ,her hastalığa tek haplık bir çözüm yok.
Atatürk liderse Kıçdatoğlu ney.
Bana bunu söyle.
İlahimasal
02-11-2015, 13:28
Söyedik ya partinin genel başkanı
Deiştirme yöntemi ise demokratik yöntemler.cumhura ve parti delegelerine başvurmak.
Buyur sen hemen başvur.deişim başlasın .
Haaa sen diyorsanki patiye gidelim partiyi basalım koltukdan alalım.
biz o tip demokrasi dışı yöntemleri ATATURK yöntemleri( cumhuriyet,demokrasi) yöntemleri dışında gördüğümüz için red ediyoruz.
Kafandaki şu tek adam fikrinden vaz geç.
Demokratik tepkime dahi tahammül edemiyorsun.
Sen bu adam ot bile olsa eleştiremezsin.
Elbette onurlu insan istifa eder .
Etmezse onu kovmak parti organlarının işi.
Ama biraz yürekli olun bir fikir koyun ortaya.
Chp halka ulaşamıyor.
Programatik nedenleride var ,söylem nedenleride,tarihsel nedenleride var.
Korkmayın ve o nedenleri ortaya koyun.
Bu işler Hakan aygünlerle Şaban sevinçlerle Bekaroğlularla Sezgin tanrıkulllarıyla olmaz ABDye biat edenlerle olmaz.
Sorosçılarla olmaz.
Millet vekili ağalarıyla Gürsel tekinlerle olmaz.
Arkadaşlar, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, sosyal medya hesabından tartışma yaratacak şu açıklamayı yaptı:
http://odatv.com/images/resimler/hollanda.jpg
Anlamı şu: "Hollanda'da diktatör Erdoğan'ın partisini seçen Türkler, Türkiye'ye gidin ve İslamofaşizmin tadını çıkarın. (http://odatv.com/akpye-oy-verenler-turkiyeye-gitsin-0211151200.html)"
Ama Geert Wilders kendi ülkesi açısından haklı iken bizde yanılır. Çünkü bize yakıştırdığı şey ülkemizde tamamen yayılmışken (bakınız, ülkemizin her tarafı sararmış:
http://www.beserhaber.com/images/haberler/7_haziran_2015_adana_ili_genel_secim_sonuclari_ada na_milletvekili_hangi_aday_kazandi_h8316_18729.jpg
), buna karşı çıkacak barajı aşan hiçbir partimiz kalmamıştır.
Özetle, Batılılar'ın güvenini yitirmemiz, kendi içimize kapanmamıza neden olacak. Muhalefet bir tarafına kına yakar artık!
İlahimasal
02-11-2015, 13:58
Demokratik tepkime dahi tahammül edemiyorsun.
Sen bu adam ot bile olsa eleştiremezsin.
Elbette onurlu insan istifa eder .
Etmezse onu kovmak parti organlarının işi.
Ama biraz yürekli olun bir fikir koyun ortaya.
Chp halka ulaşamıyor.
Programatik nedenleride var ,söylem nedenleride,tarihsel nedenleride var.
Korkmayın ve o nedenleri ortaya koyun.
Bu işler Hakan aygünlerle Şaban sevinçlerle Bekaroğlularla Sezgin tanrıkulllarıyla olmaz ABDye biat edenlerle olmaz.
Sorosçılarla olmaz.
Millet vekili ağalarıyla Gürsel tekinlerle olmaz.
Apo ile süreç ile olur
Devletin parasını yandaşa peşkeş çekmekle olur
Kanun ve yasayı iplememekle olur
Teror ogutlerine silah yollamakla olur
Bombaları başkentin göbeginde palatmakla olur
Vatandaşın malına çökmekle olur.
Deilmi x-can
Son 1 aydaki strateji buydu ve başarılı oldu akp
Bizimde böyle bir starteji uygulamamız sart.
Hayırlı ve ugurlu olsun 4 sene sonraki seçimlere bu strateji ile birlikde gidelim
İktidar biz oluruz...
Miden kabul ediyorsa hemen yapalım.
Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmek oldukça saçma.
- Türkiye'deki siyasi sonuç alma mekanizmaları gelişmiş ülkelerdeki gibi işlemiyor. Bu seçimler bunu bir kez daha gözler önüne serdi.
- Seçim sonuçlarının Kılıçdaroğlu ile doğrudan bir ilgisi yok. Zira tüm muhalefet güçlü bir şekilde erirken CHP bir önceki oy oranlarını neredeyse korudu.
HDP'nin bir milyon civarı Kürt oyunun tekrar AKP'ye gittiğini söyleyebiliriz.
AKP, 7 Haziran'da kaybettiği şeyi geri alabilmek için radikal bir strateji izledi ve bunun meyvesini topladı.
AKP'nin stratejisi CHP, MHP ve HDP'nin özeleştiri yapmasını engellemiyor elbette. Özellikle MHP'nin artık reforme edilmesi gerekliliği ortada. CHP ve HDP'nin de büyük iç tartışmalar yaşaması gerekir. "Halk ne anlatıyor da biz anlamıyoruz?" bir sorgulamak gerek.
AKP'nin 7 Haziran sonrası sözde önem verdiği milli iradeye sarfettiği sözleri de göz önüne alınca, her seçim kaybında kaybedenin vatandaşa bok atması moda oldu ne yazık ki. Türkiye'li komünistler ve liberal demokratlar dışında halkın seçimde gösterdiği iradeye gülümseyerek, şakayla karışık yaklaşan kimse de yok.
Biraz sakin olmakta fayda var. Bu noktadan sonra kalan alanlarda bildiğimiz ölçüde, önemsediğimiz değerler uğruna savaşmaya devam etmeliyiz.
aliyarasfal
02-11-2015, 16:44
Çok ilginç bir konu dikkatimi çekti, katılım yükseliyor amma en küçüğünden en büyüğüne tüm partiler oy kaybediyor, CHP yerinde sayıyor, yeni oylar dahil tüm partilerdeki oylar blok halinde AKP ye geçiyor.
Hiç bir partide itirazda yok, sonra ankara belediyesinin melihe teslim edilişi aklıma geldi, ankara başkenti muhalefet alabilecekken CHP MHP kel alaka küçük illerin seçimleriyle uğraştı. Oysa hukuksuzluk ayyuka çıktı ve zorla melih aldı ankarayı. Yalova kaymakı ince sevinç naraları attırdı millete yalovayı aldık diye, mhpda benzer ufak sevinçlerle gazını aldı milliyetçi kesimin, ankarada oyların hala tam sayılmadığını dahi unuttu millet çoktan. Çünkü muhalefet yalan.
Milletin oyu gerçekten sayılıyor mu?Yoksa 7 Haziranda gaz alıp iyi polis kötü poliscilik oynanarak ÇOH DEMO_Kratik yalanlarla tüm partilerce kazıklanıyor muyuz? Yoksa top yekün kazık mı yiyoruz? Bizim koşa koşa oy verip umut bağladığımız tüm partiler aynı ellerin hizmetkarı mı?
Ben artık oy sayımı falan olmadığını düşünmeye başladım, paranoyakça belki ama düzen partilerinin aslında her şeyden haberdar ve beraber halkı uytuuğunu düşünüyorum. Oy moy kullan kullanma adamlar kafalarına göre oy dağılımı yapıp bize yutturuyor.
Düşünüyorum, hrsızlık arsızlık gırla, yalan bol, pkk ve ışid çok yerinde devreye girip çıkıyor, ABD Rusya kıçımıza girmiş, bizde onların emireri partilerden ve onların denetlediği örgütlerden taraf tutup demokratçılık oynuyok.
Yok bence biz topyekün kazık yiyoruz.
Şimdilik saygımla gittim...
Apo ile süreç ile olur
Devletin parasını yandaşa peşkeş çekmekle olur
Kanun ve yasayı iplememekle olur
Teror ogutlerine silah yollamakla olur
Bombaları başkentin göbeginde palatmakla olur
Vatandaşın malına çökmekle olur.
Deilmi x-can
Son 1 aydaki strateji buydu ve başarılı oldu akp
Bizimde böyle bir starteji uygulamamız sart.
Hayırlı ve ugurlu olsun 4 sene sonraki seçimlere bu strateji ile birlikde gidelim
İktidar biz oluruz...
Miden kabul ediyorsa hemen yapalım.
Kel alaka ,İfadem ve yanıtın için söylebecek tek söz kel alaka!
Bu sitede 3000 yazım var tek birinde PKK övgüsü bulamazsın.
Konu Kıçdaroğlu lidermi ,istifa etmelimi.
Evhamlarını yazma .
Akp'ye en ağır eleştiriler, ben yapıyorum nedenide buradaki gençler zarar görmesin ben zarar göreyim diye.
Ben yaşlı biriyim Halkıma adanmış mücadele dolu bir hayatım var.
60' IMDAN SONRA GEZİDE SAVAŞMAK NASİBOLDU .
Zart zurt etme yazılarıma ilişkin yanıt ver yada sus.
İlahimasal
02-11-2015, 20:12
Kel alaka ,İfadem ve yanıtın için söylebecek tek söz kel alaka!
Bu sitede 3000 yazım var tek birinde PKK övgüsü bulamazsın.
Konu Kıçdaroğlu lidermi ,istifa etmelimi.
Evhamlarını yazma .
Akp'ye en ağır eleştiriler, ben yapıyorum nedenide buradaki gençler zarar görmesin ben zarar göreyim diye.
Ben yaşlı biriyim Halkıma adanmış mücadele dolu bir hayatım var.
60' IMDAN SONRA GEZİDE SAVAŞMAK NASİBOLDU .
Zart zurt etme yazılarıma ilişkin yanıt ver yada sus.
Bey amca istifa etmesi bence yanlış istifa etmesi gereken bir sorun yok.
Parti kurultay ister ve giderler orada parti delegeleri tercihini yapar.
Kılıctaroglu rüşdünü belli etti
Ön seçimle vekilleri sıralamaya aldı ve kendisinide bu işden ayrı tutmadı.
Bir önceki parti başkanliğı icin yapılan DEMOKRATİK toplantıda sevgili muharrem inceyi rakip olmasina rağmen incitecek tek bir kelime dahi etmeden yendi.
Kılıctaroğluna karşı şimdi bile kurultay istese radikal ulusalcilar yok demez.kendisine guvenen bir kişilik olduğu için karşısına kim çıkarsa çıksın çekilmezde ,çekinmezde.
Adam gayet iyi niyetli bir çalışma sürdurdüğünü rakipleri bile söyluyor.
Bazıları ne istiyor kavga,hizip kılıçtaroğluda yok olmaz diyor.
Sana pkk cısın falan diyen olmadı.
Senin yazına karşılık kılıctaroğlu ve parti nasil bir yol izleseydi diye onlari yazdim.
Çünki akp denen parti o yollari kullanarak başarilı oldu.
Böylemi yapalım dedik.
Düşünsene o yollara başvurup 4 milyon oyu bir yerden kendilerine akıttılar.
Bu başarımı? Evet başarı ama ben şâhsen boyle bir başarıyı istemem.
Midem kaldirmaz.
Gezi güzel bir eylemdi fakat kan döküldü .dökulen kanların sahibide iktidara oturdu. Gençerin ölümleri halen unutulmadı.unutulması bir yana tekrar tekrar ölümler geldi.
Kılıçtaroğlu ne yapsın bu suçları üzerine alıp istifamı etsin.
Kurultay olsun parti neyi tercih ederse o olsun demek yerine .adama hakaret ederek istifa et diyorsun.
Demokratik hakkın tabi ben susayım sen konuş bey amca
Kıçdaroğlu değilmi Ekmeleddini halka dayatan.
Kıçdaroğlu değilmi,''tıpış tıpış Ekmeleddine vereceksiniz ''diyen.
Kıçdaroğlu değilmi boykot ettiği meclise Tayyibin sozüyle ''TIPIŞ TIPIŞ''giden
O değilmi delegelere kendine oy vermesi için yemin ettiren.Muharrem inceye yemin ettirdiği robot deleğelerden 400 ünü kaptıran.
İstifa adamlıktır demokraside vardır.
İstifa etsin cehenneme gitsin.
Kaset tuzağıyla gelen yüzsüz oyuncak.
Ben o rezilden tiksiniyorum.
Defolup gitsin.
Şabanıda götürsün Diğer Amerikancılarıda götürsün Pirinçekin yanına gitsin.
5 seçim yenilmişsin çek git bu halka zarar verme.
Chp Atatürk düşmanlarının yuvası olmamalı Abd ajanları defolup gitmeli.
Yeteneksiz kifayetsiz rezil rüsfa birileri bu halkın safhında olmamalı.
Kıçdaroğlu bir embesili bile ikna edemiyecek bir zavallıdır benim için ,o kadar .....Nokta.....
İlahimasal
02-11-2015, 20:53
Kıçdaroğlu değilmi Rkmeleddini halka dayatan.
Kıçdaroğlu değilmi,tıpış tıpış Ekmeleddine vereceksiniz diyen.
Kıçdaroğlu değilmi botkot ettiği meclise Tayyibib sozüyle ''TIPIŞ TIPIŞ''giden
O değilmi gelegelere kendine oy vermesi için yemin ettiren.Muharrem inceye yemin ettirdiği robot deleğelerden 400 ünü kaptıran.
İstifa adamlıktır demokraside vardır.
İstifa etsin cehenneme gitsin.
Kaset tuzağıyla gelen yüzsüz oyuncal.
Ben o rez,lden tiksiniyorum.
Defolup gitsin.
Şabanıda götürsün Diğer Amerikancılarıda götürsün Pirinçekin yanına gitsin.
5 seçim yenilmişsin çek git bu halka zarar verme.
Chp Atatürk düşmanlarının yuvası olmamalı Abd ajanları defolup gitmeli.
Yeteneksiz kifayetsiz rezil rüsfa birileri bu halkın safhında olmamalı.
Kıçdaroğlu bir embesili bile ikna edemiyecek bir zavallıdır benim için ,o kadar .....Nokta.....
Bey amca cevap verirmisin bilmem ama
Kime rey kullandınız?
Eğer üstteki yazdıklarınıza rağmen chp ye rey kullandı iseniz sorun sizin sorununuz.
Türkiyedeki tüm yaratilan sorunları akp li hükumetin yapdığını akp seçmeni bilmesine rağmen gitti ampula kaşeyi basdı.
Fark göremiyorum ya siz? NOKDA
İstifa etmesini istiyormusun bu niteliksizin?İstemiyormusun.
Akp için kendine oy vermeyen herkes düşman.
Ben onlardan demokrat tavır beklemem .
Ben emperyalizmi ve uşağı şeriatçı köpeklerini düşman gören biriyim.
Kıçdaroğlu sistemin en ikiyüzlü ortaklarından biri sadece.
İlahimasal
02-11-2015, 21:11
İstifa etmesini istiyormusun bu niteliksizin?İstemiyormusun.
Akp için kendine oy vermeyen herkes düşman.
Ben onlardan demokrat tavır beklemem .
Ben emperyalizmi ve uşağı şeriatçı köpeklerini düşman gören biriyim.
Kıçdaroğlu sistemin en ikiyüzlü ortaklarından biri sadece.
Chp den yana rey kullanmamışsınız neden böyle davraniyorsunuz?
Bırakın chp ye oy verenler düşünsün.
Neye dayanarak böyle atıyosun.
İlahimasal
02-11-2015, 21:16
Neye dayanarak böyle atıyosun.
Abicim oy vermediysen niye sorun yapıyorsun?
Oy verdiysen yazdığın hatalara imza atan bir adama neden oy kullanıyorsun?
İlahimasal
02-11-2015, 21:23
Nereden biliyorsun?
Oy verdiğinimi?
Oy vermediğinimi?
İki ihtimal var ordan biliyorum abicim.
Ve sen kimsin benim ne konuşup konuşmayacağımı belirleyeceksin.
Sana ne ne düşündüğüm ve ifade ettiğimden.
Kendini bizleri sınırlandırabilecek hangi patolojik merkezde görmektesin.
Konuya dair konuşursun biter.
Zırva yargılarının ahmaklığına sıkıştıramıyacağın bir insanım.
Özgür düşünen bir yurtsever aydın hastalardan icazet almaz.
İlahimasal
02-11-2015, 21:26
Ve sen kimsin benim ne konuşup konuşmayacağımı belirleyeceksin.
Sana ne ne düşündüğüm ve ifade ettiğimden.
Kendini bizleri sınırlandırabilecek hangi patolojik merkezde görmektesin.
Konuya dair konuşursun biter.
Zırva yargılarının ahmaklığına sıkıştıramıyacağın bir insanım.
Özgür düşünen bir yurtsever aydın hastalardan icazet almaz.
Bilmukabele abicim.
Oy verdiğinimi?
Oy vermediğinimi?
İki ihtimal var ordan biliyorum abicim.
Seni ilgilendirmez sınırını bil ilkelleşme.
Bu şiddette bir istifa çağrısı yersiz olmuş.
En nihayetinde Kılıçdaroğlu bir siyasi parti lideri.
İstifaya davet için, görevini kötüye kullanması, çalması çırpması, insanlık suçu, yasaları ihlal gibi gibi, fiilerinin olması gerekiyor.
Şunu söyleyebiliriz, başarısızdır. Kendisi de kongreden bahsetti. Toplanır delegesi yönetimi. Biz getirdik, olmadın sen gitmen gerekiyor yolu en doğrusudur.
İstifa çağrıları başka yerlere de yarayışlı olabilir. Şu hali ile partinin basiretsizliğini, başkanına yıkarak partiyi aklamanın dışında bir işe yarayacağını zannetmiyorum.
İlahimasal
02-11-2015, 21:29
Seni ilgilendirmez sınırını bil ilkelleşme.
Hem soru yoneltip hemde sanane demen çok garip.
Sana kime oy verdin dedimmi kozalak?
İlahimasal
02-11-2015, 21:36
Sana kime oy verdin dedimmi kozalak?
Rica ediyorum partime yani chp ye oy vermedi iseniz sizi ilgilendirmeyen konularda partimizin iç işlerine karışmayınız.kendi tercih etiğiniz parti hakkinda istifa çığirtkanlığında bulununuz.
Şayet partimiz olan chp ye oy verdiyseniz .yaptıklarını beğenmediğiniz bir lidere neden oy verdiniz.beğenmiyorsanız vermeyin efendim.
Lütfen partimin demokratik işleyişine ilkelce istifa etsin demeyin.kurultayi bekleyin .sonuçlarınıda hep beraber kabul edelim.
Şüpheci Dinsiz
02-11-2015, 21:36
Arkadaşlar tamamen bizlerin dışında gerçekleşen olaylar hakkında sakin konuşalım. Hepimiz hayal kırıklığı içindeyiz. Üstelik, ülkenin iyiliğini isteyen halk kesimi olarak yakın vadede yapacak pek bir şeyimiz de yok. Ancak sabırla, dayanışarak, yardımlaşarak, direnerek, mücadele ederek başa çıkabilecek bir sorun karşısında olduğumuzu unutmayalım.
Ne demiş Pink Floyd "Hey You" adlı parçasında:
Together we stand, divided we fall!
(Birlikte ayaktayız, bölünüsek düşeriz.)
Bu mücadelede düşmemek için her birimize ihtiyaç var.
Sevgiler
Burada konu açma hahhın var git arızana uygun başlık at.
http://www.ulusalkanal.com.tr/images/haberler/2015/11/kilicdaroglu_davutoglu_nu_tebrik_etti_h79964_331c9 .jpg
Defaatle yazdım. Efendi adam bu Kılıçdaroğlu. Tamam da, halkın içine sinmedi, sinemedi bir türlü bu efendiliği. Yetmedi.
Aleviliğini, Zazalığını bile dillendiremedi bir türlü yüreklilikle... Gölgesinden korktu.
Namusluydu, efendiydi. Ama açamadı CHP’yi. Kitlelere inemedi.
Yine seçkinci… Yine kentsoylu… Yine farklı kaldı şu bizim sosyal demokratlar. Kemal Bey yetemedi. Doğuştan lider değildi. Sonradan da olamadı.
Halit Kakınç
Odatv.com
http://odatv.com/images/resimler/ali-4.jpg
Odatv.com
Çeşit çeşit ağalar var, ancak biri adeta görülmemiştir ve “milletvekili ağası” tabir ediyorum. Bir aydan uzun zaman oldu, yazmak istiyordum, masaya oturuyorum, hazır, ancak bir şekilde önceliği yitiriveriyorum. Biri Sencer Ayata ve diğeri Gürsel Tekin, bunlar milletvekili olmanın ötesinde, bir de milletvekili ağalığı yapıyorlar; isimleri mevcuttur ve hatta bir tesadüf karşılaştığım CHP büyüklerine de açıkladım. Karlı iş olmalı, ancak, perişan olacaklar, işimdir.
Yalçın Küçük yazdı: CHP’nin milletvekili ağaları
odatv
Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i Aradı: İstifa et
02 Kasım 2015 Pazartesi 10:21
1 Kasım sonrası CHP'de kılıçlar çekildi. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'in istifasını istedi ancak beklemediği bir cevap aldı: Sorumlu sizsiniz ve sizin istifanız gerekli.
http://img.haberler.com/haber/902/kilicdaroglu-gursel-tekin-i-aradi-istifa-et-7837902_x_3614_o.jpg
http://www.haberler.com/kilicdaroglu-gursel-tekin-i-aradi-istifa-et-7837902-haberi/
Bu çıkan sonuçlardan hiç bir parti başkanı ve parti üyeleri suçlu değil .Kimsenin de istifa etmesi gerekmiyor.
Toplum bu hale geldi toplum dilencileşti toplum onursuzlaştı.
Bakın dün somada 300 kişi öldü ama yaşayan bazı işçiler davalarından vaz geçiyor niçin yanı başında arkadaşları düşmedi mi Başbakan R.T.E. (o tarihte) onlar için fıtratında ölüm var demedi mi onları aşığılamadı mı. Bakın avrupada faşist ve gerici partiler büyüyor.
Bu sorunun kaynağı bu gün hiç bir soruna çare olamıyan kapitalizmdir.
Türkiyedeki seçimler ve çıkan sonuçlar bir bakın T.E tarafından büyük oranda toplum tehdit ediliyor iş yerleri basılıyor yasal olmayan şekilde el konuyor hukuk artık yok T.E ben yoksam her kes risk altında diyor keyf için güney doğuda savaş çıkarmadımı keyf olsun diye ankarada 102 kişi ölmedimi .Seçimden önce bir çok yayın organı ve birçok örgüt tehdit edilmedi mi .Can güvenliği yok diye bazı partiler miting yapmaktan vaz geçmedi mi
Biz dün olanları unutup sonuçtan fikir çıkarmak için uğraşıyoruz.
Eğer bir daha hükümet kurulamaz koğalisyon olma ihtimali olduğunda yine hükümet kurulmayacak tehditleri ortada dolaşmadı mı ne çabuk unuttuk olanları.
Bu sonuçlar normal çünkü her kes korktu sermaye topluluğuda çalışanlarda korktu.
Her kes biliyor T.E normal yollarla toplumu yönetmeyecek istekleride hiç bitmeyecek siyasal krizde devam edecek ama bir başka yaşam biçimine halk casaret edemedi. Bu halk ve bu devlet 1950 den bu yana hep sağ partilerden medet umdu şu an liberal demokrat bir sağ parti seçeneği yok. Toplumda korkutanın istediklerini vererek nefes almak istedi .
Çıkan sonuçtan hiç kimse memnun değil umutluda değil Sadece çaresiz .Bu seçimde çaresizlerin nefes almak için bulduğu çare.
TESEV’ci-Sorosçu Kemal ne diyor bu konuda? “Biz eski CHP değiliz. 1930’ların, 1940’ların CHP’si değiliz!”
“Atatürk’ün kurduğu Halk Fırkası ile bugünkü CHP aynı değil. Kendimizi yeniliyoruz!”
Aynen bunları diyor. Peki, anladık, eski CHP değilsin, bu doğru. Peki ulan nesin sen şimdi? Bir de onu söylesene. Sen nasıl bir CHP’sin şimdi? Onu söylemezsin, değil mi! Biz o CHP’nin tam karşıtıyız, düşmanıyız, demezsin. Düzenbazlık yaparsın bu konuda. Sahtekârsın çünkü.
Olağanüstü Kongrende:
“Ben Dersimli Kemal’im”, diye dilli düdük gibi ötersin. Peki. Kimsenin bilmediği bir gerçeği söyledin öyle mi, böyle demekle? Kimse senin Dersimli olduğunu bilmiyordu… Peki neden iş Meclise zıplamaya gelince Dersim’den aday olmuyorsun? O zaman bir anda İzmirli Kemal oluveriyorsun. Ahlâksız adam… Aynı Meclisteki diğer Amerikancı Dörtlünün bileşenleri gibi sen de sahtekâr kalbindekini sahtekâr yüzünle gizlemeye çabalıyorsun
CHP’de ilk tepki!
Kasım 2, 2015
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/02/6703.jpg
2855Toplam
Paylaşım
PAYLAŞ
PAYLAŞ
CHP’de seçim sonuçlarına ilk tepki Mersin milletvekili ve Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar’dan geldi.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/02/6702.jpg
Emin ÖZGÖNÜL/ANKARA-
Sağlar SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, ‘’Yüzde 25 oyda çakılıp kalmak, başarı değildir. CHP yönetilemiyor. Partide restorasyon, yönetim kadrolarında değişim gerekli. Yerinde saymanın başarısı olamaz’ dedi.
Utanmazlar ve gitmezler
“Oyunu ve milletvekili sayısını artırmış tek siyasi partiyiz”
(http://www.kaynakyayinlari.com/amerikan-koridoru-p363928.html)
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_03/davutoglunun-yeni-bir-anayasa-talebi-varsa-sonuna-kadar-destek-veririz-ama-0311151200_m2.jpg CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Oyunu ve milletvekili sayısını artırmış tek siyasi partiyiz” dedi.
http://odatv.com/davutoglunun-yeni-bir-anayasa-talebi-varsa-sonuna-kadar-destek-veririz-ama-0311151200.html
Siz tartışadururken Beyabimiz (Bilal Erdoğan), Bağdat caddesinde zafer turunu attı (ki aynı yerde 3 gün önce Cumhuriyet Kutlaması yapılmıştı):
https://www.youtube.com/watch?v=3aMwG483KIE
Şurada da seçim sonuçlarını değerlendiriyor:
https://www.youtube.com/watch?v=3t5oStnjN1k
Bekir Coşkun (http://www.sozcu.com.tr/kategori/yazarlar/bekir-coskun)
Yeni liderler lazım…(3)
Yılmak yok…
Ağlamak yok…
Vazgeçmek yok…
*
Bizler; hiçbir çıkarımız olmadan, hiçbir beklentimiz yokken, sadece ülkemizin aydınlık geleceğini geri istedik…
Çorbamız bir kaşık artacak değildi…
Sadece borçlu, işsiz, sömürülen, aldatılan insanlarımızın çağdaş dünyanın birer mutlu, güvende, huzurlu bireyleri olmalarında ısrar ettik…
Ama onlar 1 Kasım’da kalkan saltanatı, 1 Kasım’da geri getirdiler…
*
Ne diyebiliriz?..
Yurtsever sorumluluğudur:
Bezmek yok…
*
İlk işimiz:
Bize yeni liderler lazım…
İlk “Bize yeni liderleri lazım” yazısı 2 Aralık 2014… İkinci “Bize yeni liderler lazım” yazısı 5 Temmuz 2015…
Bu üçüncüsü…
*
Basiretsizlik “yüzsüzlüğe” dönüştü baksanıza…
Dünyanın en şaibeli, en suçlu partisi karşısında sekiz seçim kaybettikten sonra, insan çekip gitmek için ne bekler?..
Kibar, zarif insana söylemeye dilim varmıyor ama…
Hangi “pişkinliğin” tutsağısınız?…
Kim sizi “gurursuz” olmaya zorluyor?..
*
Özellikle ilk sorumlu ana muhalefet partisi; “hırsız”, “vatana ihanet”, “Atatürk düşmanı” dedikten sonra, AKP ile hükümet olmaya zil takıp koştuğunuzda, AKP’yi siz akladınız…
Siz ucundan tutup iktidara getirecektiniz, halk kendisi getirdi…
Niye şikayet edeceksiniz?…
*
Onurlu, dimdik, cumhuriyet devrimleri gibi kararlı, bangır bangır politikalar yerine, AKP gibi olmayı deneyip, dokuzuncu mu ne seçimi kaybettikten sonra, bir şey olmamış gibi mi yapacaksınız?..
Oysa canımız yanıyor…
*
Bunu söylemek ölüm gibi ama…
Yüreklerimizde hep o olsa da, bu aymazlıklar sürerse, Türkiye için:
Hoşça kal Atatürk…
Umut Oran adaylığını açıkladı
Kasım 4, 2015
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/04/umut-oran-yan.jpg
3Toplam
Paylaşım
PAYLAŞ
PAYLAŞ
Umut Oran, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/04/umut-oran.jpg7 Haziran seçimlerinde ön seçime girmeyen ve genel merkez tarafından da milletvekili adayı gösterilmeyen eski CHP Mersin milletvekili Umut Oran CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Umut Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, “Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir” dedi
Ama inatla vahşi kapitalizmin ipine sarılan bir genel merkez var karşımızda.
Israrla…
Kendi yolunun doğru olduğuna inanan ve hep yenilen bir genel merkez var karşımızda!
Ve üstelik…
Bu sandık bozgunluğunun hesabını vermek istemeyen bir genel merkez var karşımızda.
Karşılığında partililerden sonsuz sadakat ve itaat isteyen bir genel merkez!
Şaka gibi…
Soner Yalçın
Ahmet Hakan not veriyor: Kılıçdaroğlu lider değil, Demirtaş cesur değil...
Seçimden sonra Davutoğlu'nu "yeni bir lider doğdu" diyerek selamlayan Hürriyet gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan Demirtaş ve Kılıçdaroğlu'na "liderlik notu" verdi...
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/kemal-kilicdaroglu-selahattin-demirtas-371_0.jpg?itok=upQtJyKW
Muharrem İnce cephesinden de “değişim” çıkışı
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_04/muharrem-ince-cephesinden-de-degisim-cikisi-0411151200_m2.jpg Mustafa Balbay ve Umut Oran’ın genel başkanlığa yeşil ışık yakmasından sonra, Muharrem İnce cephesinden de bir çıkış geldi.
04.11.2015 15:30
1 Kasım seçim sonuçları sonrası CHP’de kazanlar hızlıca kaynıyor. Mustafa Balbay ve Umut Oran’ın genel başkanlığa yeşil ışık yakmasından sonra, Muharrem İnce cephesinden de bir çıkış geldi. İnce’nin avukatı, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen “35 ilde milletvekili çıkaramıyorsan, ülkenin geleceğinde hiçbir iddian yoksa, umudun adresi olamıyorsan, örgüt yorulmuş ve bıkmışsa değişim şart” dedi.
CHP'de kurultay tarihi belli oldu
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_04/chpde-kurultay-tarihi-belli-oldu-0411151200_m2.jpg CHP'de Ocak ortasında kurultay yapılacak.
04.11.2015 16:06 Karakter boyutu : http://odatv.com/tplimages/font_02.gif http://odatv.com/tplimages/font_04.gif CHP'de olağan kurultay takvimi süreci başladı. İlçe kongreleri 20 Kasım-6 Aralık arasında, il kongreleri 10 Aralık-3 Ocak arasında tamamlanacak. Ocak ortasında ise kurultay yapılacak.
Chpden İstifa etmesini ve kendi gibi Abd ci perinçekin partisine katılmasını diliyorum.Sen nasıl bir ideoloji karmaşası içerisindesin böyle?
Hem Perinçek'i eleştirip hem de seçimlerde alenen Vatan Partisi'nden yana tavır koyan yazarlardan alıntılar paylaşmak filan...
Hiçbir şey yapmaya gerek yok, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesindeki TRT konuşmalarını açıp izlesen dahi kim Amerikancı, kim değil, anlarsın.
ABD aleyhinde kimin sesi çıkmış, kimin çıkmamış...
Doğu Perinçek ve Nurullah Ankut haricinde kimse tek kelime etmedi ABD emperyalizmi hakkında.
Ayrıca Ergenekon ve Balyoz gibi kumpasların hedefindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında neden yalnızca Vatan Partisi'nin yer aldığını da bir düşün.
Neredeydi milliyetçi partiler? Hiçbiri yoktu.
Neredeydi sözde ABD karşıtı sosyalist partiler? Hiçbiri yoktu.
Vatan Partisi, "hem içeride, hem de dışarıda" savaş veriyordu.
Bol keseden sallamak kolay tabii. Diğer başlıklardaki saldırgan tutumun da ortada, kim fişekledi bakalım seni böyle Perinçek aleyhinde yazıp çizmen için?
Nurullah Ankut dedindiye ondan örnek vereyim,birazgeçmişi araştır dönkleri bulursun
“Nurullah Ankut Yoldaş: Evet. Hayâsızca diyelim, “Deccal” diye saldırıyordu, arkadaşlar. Tetikçi olarak kullanıyordu Kaypakkaya’yı, Doğu Perinçek. Deccal… Yani kötülük simgesi… Dinlerde ahir zamanda ortaya çıkacağına, insanları yalan ve düzenlerle kandırıp toplumda fitne fesat çıkaracağına inanılan kişi. Tabiî sonradan bu hareket Sosyalist Sovyetler’e karşı, yıkılıncaya kadar mücadele etti. 1991’e kadar saldırdı, mücadele etti. NATO’yu savundu. 12 Eylül Faşist Diktatörlüğünü savundu. Faşist saldırılara karşı, Kontrgerilla’nın örgütlediği saldırılara karşı nefis savunması yapan devrimci gençleri ihbar etti. Onların isimlerini, adreslerini krokilerle tek tek çizerek Parababalarına, CIA’ya, MİT’e ihbarda bulundu. Böyle bir hareketti. Yani Usta’mızın tespiti son derece haklı, yerindeydi; ondan sonra hayatın akışı da bunu gösterdi.
“12 Eylül Faşizminin hemen sonrasında Doğu Perinçek, o günlerde “ara güç” diye adlandırarak savundukları 12 Eylül polis ve savcılarına açıkça Özel Harp Dairesi’ni yani Gladio’yu-Süper NATO’yu desteklediklerini beyan eder. Görelim:
“Özellikle şunu belirtelim: Partimiz “Özel Harbi” dış tehdide karşı son derece gerekli gördüğünü defalarca belirtmiştir. Biz bunun önemini çok derinden kavramış bir partiyiz. Bu nedenle Özel Harp Dairesinin yasal kuruluş amacına ve yasal gördüğümüz bu anlamdaki faaliyetlerine karşı çıkmadık, hatta bunları gerekli gördük.” (Türkiye İşçi Köylü Partisi İddianame ve Sorgu, s. 132-133, Sahibi: Av. Hüseyin Gökçearslan, Derleyen: Selim Arıkdal, Av. Hüseyin Gökçearslan’ın Önsöz’ünün yazım tarihi: 31.08.1981)
“CIA’yla kaynaşık Özel Harp Dairesi Halka ve Devrimcilere karşı sayısız katliam gerçekleştirmiştir.
tamamı burada
http://kurtuluspartisi.org/dogu-perincek-ve-pda-avanesinin-gladyo-super-nato-kontrgerilla-yandasligi-dostlugu/
Ben HKP'ye eleştiride bulunmam.
Nitekim HKP de vatansever insanların fazlaca yer edindiği bir siyasi yapı.
Ancak yalnızca Perinçek üzerinden Vatan Partisi'ni yerden yere vurmak da yakışık alır bir davranış türü değil.
Bu, muhalefete muhalefet tarzı bir şey.
Üstelik "nicelik" olarak oldukça az iken...
Saflar bu denli sıklaşmışken eleştiri oklarının sırası ve yönü değişmeli.
Tanıdınmı perinçeki?Yazının tamamını okuç
Ankuta gelince başımda yeri var ,devrimcidir namusludur, dönmez.
Bu yazıyıda oku Amerikancıyı iyi belle
“Parti ‘tabanı’na, ‘Sovyetler Birliği’nin tek başına baş düşman haline geldiği ve ABD ile ittifak yapılabileceği’ siyasetini benimsetmek, öyle kolay olmadı. Kongre öncesi ‘çalışma komitesi’ toplantılarında, ilçe ve il kongrelerinde, bu konuda ilk kez açıktan açığa parti içi bir muhalefetin ortaya çıktığı gözlendi. Bu muhalefet, ancak parti başkanlık kurulunun tüm ağırlığını, topyekûn terazinin bir kefesine koymasıyla alt edilebilirdi. Bu yüzden, biz merkez yöneticilerinin, ‘hızır’ gibi, neredeyse tüm kritik ilçe ve il kongrelerine yetişmemiz ve başkanlık kurulunun, tümüyle, ‘yeni’ siyasetin arkasında olduğu mesajını vermemiz icap etti. Doğu’nun ve benim de üyesi olduğum Çankaya ilçe kongresinde, bu konuda yapılan oylamayı hatırlıyorum. ‘Sovyetler Birliği’ni baş düşman, ABD’yi müttefik ilan’ eden önerge oylanırken, ben ve Doğu, en önde, üstelik ayağa kalkarak ve geriye dönüp üyelerin ne yönde oy kullandığını tehdit edici nazarlarla kontrol ederek, ‘mesaj’ vermenin de ötesine geçtik. Oylamayı kazanmamıza rağmen, aleyhte oy verenlerin sayısının küçümsenmeyecek bir yekûnu bulması, bizi derin derin düşündürmüştü. Bu muhalefet, daha üst kongrelerde elene elene cılızlaştı, genel kongrede ise bizim ‘merhamet ve himayemizi’ gerektirecek ölçüde, sembolik hale geldi.” (Gün Zileli, Havariler, s. 401-402)
Tamamı burada
http://kurtuluspartisi.org/bin-kaliplilar-pda-tekkesi-seyhinin-muritlerini-ahmak-yerine-koyusu/
CHP Bizimdir Hareketi: Kılıçdaroğlu ve ekibi partiyi kimliksizleştirdi
İzmir merkezli olarak örgütlenen CHP Bizimdir Hareketi'nin sözcüleri bir açıklama yayınlayarak, "Gelinen noktada faydasızlığı anlaşılan Genel Başkan ve ekibini istifaya çağırmayı bir yana bırakıp CHP tabanını, üyelerini, örgütünü, kurumsal kimliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/150420141914339989602_2.jpg?itok=5ehI-1-m
soL-İzmir
Perşembe, 05 Kasım 2015 14:12
(http://twitter.com/share?text=CHP+Bizimdir+Hareketi%3A+K%C4%B1l%C4%B1 %C3%A7daro%C4%9Flu+ve+ekibi+partiyi+kimliksizle%C5 %9Ftirdi&url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/chp-bizimdir-hareketi-kilicdaroglu-ve-ekibi-partiyi-kimliksizlestirdi-135140&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/turkiye/chp-bizimdir-hareketi-kilicdaroglu-ve-ekibi-partiyi-kimliksizlestirdi-135140) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/chp-bizimdir-hareketi-kilicdaroglu-ve-ekibi-partiyi-kimliksizlestirdi-135140)
İzmir merkezli olarak örgütlenen "CHP Bizimdir Hareketi"ne öncülük eden Av. Murat Fatih Ülkü, Av. Mehrigül Keleş ve Av. Ersoy Uluçay yaptıkları açıklamada, 1 Kasım seçim sonuçlarını başarısız bulduklarını belirtti.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine değil, CHP tabanına, üyelerine ve örgütlerine çağrıda bulunan "CHP Bizimdir Hareketi" sözcüleri, “Gelinen noktada faydasızlığı anlaşılan Genel Başkan ve ekibini istifaya çağırmayı bir yana bırakıp CHP tabanını, üyelerini, örgütünü, kurumsal kimliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.
"İSTİFA ÇAĞRISI FAYDASIZ, TABAN PARTİYE SAHİP ÇIKMALI"
CHP Bizimdir Hareketi'nin açıklamasında şu cümlelere yer verildi:
“Mevcut Genel Başkan ve ekibinin, sandık başında 6. kez tekrarlanan bu başarısızlığın sorumluluğunu taşıyacak bir olgunluk göstermeyeceği, istifa etmeyeceği anlaşılmaktadır.
Görev CHP tabanına, üyelerine ve örgütüne düşmektedir. Cumhuriyet devrimine inanan kitlelerin, CHP tabanının, üyelerinin, örgütün; yaşanacak olağan kurultay sürecine ve partinin gidişatına el koymaları, son dönemde hızla kimliği yok edilmek istenen partiyi gerçek kimliğine döndürecek ve kitlelere heyecan verecek bir seçeneği oluşturmaları gerekmekted
http://haber.sol.org.tr/turkiye/chp-bizimdir-hareketi-kilicdaroglu-ve-ekibi-partiyi-kimliksizlestirdi-135140
Emperyalizm ve işbirlikçilerinin kaset oyunuyla gelen bu zat kendi gitmez.
Kaybettiği seçimden sonra bir Akpliye yumruklattılar orada tutmak için.
Kaybettiği seçimden sonra yine Erdoğan bağırdı ''Ey kılıçdaroğlu Sen alavisin söyle korkma'' dedi aleviler Kılıçdaroğluna destek olsun diye yaptı bunu.
Yine Erdoğan Bu yüzsüzü orada tutacak bir provakasyon yapar bu zırıltıyı orada tutar.
Bu arada ben alevi kökenliyim ve Kılıçdaroğlunu alevi olduğu ,için değil sorosçu olduğu için istemiyorum.
Halkın önünde engel olduğu için istemiyorum.
Defolup gitsin Chp liler kovun gitsin.Tüm yurtseverler devrimciler ,kürt ve türk emekçileri kovun bu yüzsüzü.
Genel Başkan Yardımcısı'ndan istifa çağrısı
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_07/genel-baskan-yardimcisindan-istifa-cagrisi-0711151200_m2.jpg CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili konuştu...
http://cat.fr.eu.criteo.com/delivery/lg.php?cppv=1&cpp=yizyCXxING1sWkdLTHFnMHZIaU94T1dPbTZkVDZWY1Y0bn pWeVBDTndDRWZUOGRTS2pDU283aDVDRVBkd1NRaG9uM1ZMOVJF MFJCazJmWDNSUmplVzdKSnd6N29zNEE5NWhQVW9FVFpKRTFZMm RnNkhYT3VwSmZDYUZvMVNtMWpYY2xvRnZTaHZMTmtSZTROUTlv QWd6VlU4MktiTmhya2hMNkpnOStlK1gwazhvRXVHQUhvYWwva2 9QYzBsb1B5aEV6a0NaYWlhN0hkUzh3ZkFuMGl5SmJaSUphY2VG Y2V0NjhaQTVsYjJKRExXbUpVPXw%3D
07.11.2015 09:20
1 Kasım'da yüzde 25.31'lik oy oranıyla 134 milletvekili çıkaran CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da seçimin değerlendirildiği MYK toplantısında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı.
Karakaş'ın “Kadro değişikliği yetmez. 2011’de merkez sağ takviyeyle sonuç alamadık. O zaman sizi istifaya davet edenlere karşı çıkmıştım. Şimdi farklı düşünüyorum. Bu, 4. seçiminiz oldu. Partinin önünü açmak lazım, sizin, hepimizin istifa etmesi lazım. Hemen istifa edin, demiyorum ama gerekirse güvenoyu isteyin” dedi.
Cumhuriyet'ten Türey Köse'nin haberine göre, Karakaş “İdeolojik, örgütsel yenilenme, örgütsel reform” gereksiniminin de altını çizdi.
KARAYALÇIN: BAŞARISIZLIK
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçında seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Başarısızlık olarak görüyorum” dedi. CHP’nin sorununun örgütsel yenilenme olduğunu belirten Karayalçın, “Yeniden beyaz atlı prens beklentisine girmemeli. CHP tarihinde başarı elde edilen seçimlere yeni projelerle girildi. 1970’lerde Ecevit’in ‘ortanın solu’yla gelişi idelojik çıkıştı. 1989’da yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık anlayışı SHP’ye seçim başarısı getirdi. Daha sonra böyle projeler hazırlanmadı.” diye konuştu.
Karayalçın, parti meclisinin de yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.
Odatv.com
CHP'nin sanki çok büyük bir oy potansiyeli varda bunun önünde Kılıçdaroğlu engel teşkil ediyor.
Kemal Anıtkabir'de ki mezarından dirilip gelse bu partinin başında alacağı oy oranı yüzde 30'u geçmez.
"Gel de haddimi bildir"
"Evet… Bölgedeki gelişmeleri derinlemesine anlamak için Mehmet Ali Güller’in AMERİKAN KORİDORU kitabını tavsiye ederim." SONER YALÇIN (http://www.kaynakyayinlari.com/amerikan-koridoru-p363928.html)
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_07/gel-de-haddimi-bildir-0711151200_m2.jpg Uğur Dündar kendisini tehdit eden CHP yöneticisine böyle seslendi: "Gel de haddimi bildir"
http://odatv.com/v2/images/facepaylas.png (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://odatv.com/gel-de-haddimi-bildir-0711151200.html) http://odatv.com/v2/images/twitterpaylas.png (http://twitter.com/share?text=%22Gel%20de%20haddimi%20bildir%22&url=http://odatv.com/gel-de-haddimi-bildir-0711151200.html) http://odatv.com/v2/images/googlepaylas.png (https://plus.google.com/share?url=http://odatv.com/gel-de-haddimi-bildir-0711151200.html)
07.11.2015 17:41 Karakter boyutu : http://odatv.com/tplimages/font_02.gif http://odatv.com/tplimages/font_04.gif
Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar'ın CHP'nin seçimlerdeki başarısızlığını sorgulayan ve mevcut yönetimi eleştiren yazılarına CHP'den tepki geldi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2 yazara "Gazeteciyim diye köşe yazıp Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar'ı kınıyor daha da yazılarını okumuyorum. Herkes haddini bilecek" ifadelerini kullandı. Serter'in bu sözlerine Uğur Dündar tepki gösterdi. Dündar sosyal medya hesabından "İzmir CHP İl Başkanı Bedri Serter yapıcı eleştirilerim nedeniyle beni okumayacak ve haddimi bildirecekmiş! Zihniyete, tahammülsüzlüğe bakın. CHP 'yi halktan koparan zihniyet budur. İzmir halkı bunların çok önüne geçti farkında değiller. İzmir'deyim, gel de haddimi bildir Serter!.."
İşte Serter'in o mesajı:
http://odatv.com/images/resimler/bedri.jpg
İşte Dündar'ın yanıtı:
http://odatv.com/images/resimler/u-1.jpg
http://odatv.com/images/resimler/u-2.jpg
Odatv.com
CHP'de 42 il başkanından "olağanüstü" çağrısı
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_08/chpde-42-il-baskanindan-olaganustu-cagrisi-0811151200_m2.jpg CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve kurultay delegesi olan 42 il başkanı olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.
http://odatv.com/v2/images/facepaylas.png (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://odatv.com/chpde-42-il-baskanindan-olaganustu-cagrisi-0811151200.html) http://odatv.com/v2/images/twitterpaylas.png (http://twitter.com/share?text=CHP%27de%2042%20il%20ba%C5%9Fkan%C4%B1n dan%20%22ola%C4%9Fan%C3%BCst%C3%BC%22%20%C3%A7a%C4 %9Fr%C4%B1s%C4%B1&url=http://odatv.com/chpde-42-il-baskanindan-olaganustu-cagrisi-0811151200.html) http://odatv.com/v2/images/googlepaylas.png (https://plus.google.com/share?url=http://odatv.com/chpde-42-il-baskanindan-olaganustu-cagrisi-0811151200.html)
http://cat.nl.eu.criteo.com/delivery/lg.php?cppv=1&cpp=%2Fdq7mnx1S2dJWTg0T2VjbmcwdVJlTkRJQ082cDhFS3Bt RWlDZ3NON3hvdHdhNStxSmY2QTM1aGhNK0hrOWtMaUtheEgzRX E0bzZwa3F3M0dDb1B6dE5xZE1EdEJ5N2x3VTJNS3QvM3htTDhr NWtYNXpZeVo2cjRqUWNNeFJCZnllc3pPNXY2V0M1Q0Fjcjdqc0 NkclB2ZW5PRFIxR1ZyTTZvL0RPeVdNdXpBNjVHaENiZkxyZUFQ Wk5CSHFGRU15NTZqaTIzS1h1bHhsVHJzV3RjVHByV3grcHZRLz dhb1ZsdzNQcVNxNzhqQWFHdEFrPXw%3D
08.11.2015 12:20 Karakter boyutu : http://odatv.com/tplimages/font_02.gif http://odatv.com/tplimages/font_04.gif
CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve kurultay delegesi olan 42 il başkanı olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.
İşte 42 il başkanının olağanüstü kurultay çağrısı açıklaması:
CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 42 İl Başkanı bir toplantı yaparak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından partimizin durumunu değerlendirmiş ve aşağıdaki sonuç bildirisini basına ve kamuoyuna açıklamaya karar vermiştir.
7 Haziran seçimlerinin ardından partimizin geleceği ve çıkarları adına ve tümüyle yapıcı bir katkı sunma amacıyla 17 Ağustos 2015 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında yer alan tespit ve önerilerimiz dikkate alınmamış ve 1 Kasım seçiminin sonuçları maalesef bizleri haklı çıkarmıştır.
1 Kasım seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Hepimiz için, tüm Cumhuriyet Halk Partililer için yapılması gereken ilk şey, hiçbir gerekçenin ardına sığınmadan başarısızlığı kabul edip çözüm üretmektir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek ve ana hedefi iktidar olmaktır. CHP bütün seçimlere 1. Parti ve iktidar olma iddiası ile girer. %25’lik oy oranlarını CHP için makul göstermeye ve Cumhuriyet Halk Partilileri bu duruma alıştırmaya çalışan hiçbir tutum ve anlayış kesinlikle kabul edilemez.
Ülke terör nedeniyle yangın yerine dönmüşken, toplumsal barışımız ve kardeşliğimiz tehlike altına girmişken, yoksulluk ve yolsuzluk almış başını gidiyorken ve üstelik tüm bu olumsuzluklardan ülkeyi 13 yıldır yöneten AKP sorumlu iken, ana muhalefet partisi CHP hiçbir sıçrama yapamıyor, hala aynı mütevazı oy oranlarında kalıyor ve son beş yılda yapılan 6 seçimin hiç birinde başarılı olamıyor ve tümünü kaybediyorsa, bu durum hiçbir şekilde mazur görülemez ve mazur gösterilemez.
CHP yönetimi 7 Haziran seçimleri sonrası halkın çözüm arayışına siyasi önderlik yapamamıştır. Siyasetin ve siyasi partilerin asli görevi, bahane bulmak, şikâyet etmek, çözümsüzlükten yakınmak değil, halkın tercihleri doğrultusunda çözüm üretmek, yol bulmak ve gerekirse yol açmaktır. Başarısızlık olağanüstü koşullara bağlanamaz. Liderlik asıl olağanüstü koşullarda ortaya çıkar.
İlk basın açıklamamızda da ortaya konulduğu gibi, çeşitli toplumsal kesimlerin ekonomik taleplerine yönelik vaatlerin seçmende karşılık bulamamasının temel nedeni, CHP’nin topluma heyecan, umut ve özellikle güven verecek yönetim anlayışından ve siyasi birikim ve deneyimiyle partiye önderlik yapacak siyasi yönetim kadrolarından yoksun olması, dolayısıyla inandırıcı olamamasıdır. Seçmen mevcut CHP yapılanmasının bu vaatleri gerçekleştirebileceğine inanmamıştır. Sorun güven sorunudur, hakiki olma sorunudur, ruh sorunudur, duruş sorunudur. Sorun liderlik ve kadro sorunudur.
Bizim amacımız yalnızca seçimlerin düşük oy oranı ve milletvekili sayısı gibi sonuçları üzerinden eleştiri getirmek, geçmişi sorgulamak değildir. 1 Kasım seçimleri asıl tahribatı ruhlarımızda yapmıştır. Asıl tahribat örgütlerimizin ve tabanımızın partimizin geleceğine ilişkin umutlarındaki tahribattır. Cumhuriyet Halk Partililer yorgun, yılgın, umutsuz ve hayal kırıklığı içindedir. Asıl kayıp oy oranlarındaki kayıp değil, partiye olan güven ve inançtaki kayıptır. Asıl kayıp çocuklarının geleceğini CHP’de gören halkın düş ve umut kırıklığındadır. Asıl kayıp kan kaybıdır.
İşte bu nedenle bizim amacımız dünü tartışmayla değil yarını kurtarmayla ilgilidir. Amacımız partimizin ve ülkemizin mutlu geleceğini kurmaya yöneliktir. Amacımız bir an önce içine düşülen umutsuzluğu kırmaya, yılgınlığı önlemeye, kan kaybını durdurmaya, örgütümüze, tabanımıza ve halkımıza yeniden güven ve heyecan vermeye, CHP’ni yeniden umut haline getirmeye çalışmaktır.
CHP muhalefette kalacağı önümüzdeki 4 yılı, bir sonraki seçimde “mutlak iktidar olma” hedefine yönelik olarak yeni bir ruh ve yeni bir heyecanla ve her anlamda hazırlanarak geçirmelidir. Tüm partililerimizde ve halkımızda umut, heyecan ve güven yaratılmalı, örgütlerimiz güçlendirilerek yönetimde yeniden söz sahibi yapılmalı, parti içi demokrasi daha da yükseltilmeli ve partimizin sol, sosyal demokrat, halkçı ve devrimci çizgisi öne çıkarılmalıdır.
Ancak bütün bunların mevcut liderlik ve yönetim tarafından başarılabilineceğine Cumhuriyet Halk Partililerin artık inancı kalmamıştır.
Bu nedenle yapılması gereken ilk şey hiç zaman geçirmeksizin bir an önce Olağanüstü Kurultaya gitmektir.
Bu noktada parti yetkililerimizin, önümüzde bir olağan kurultay olduğu, dolayısıyla olağanüstü bir kurultaya gerek olmadığı şeklindeki görüşünün iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltma amaçlı olduğunun altını çizmek isteriz.
Genel Merkez yönetimimiz olağan kongre sürecine ilişkin son yaptığı uygulamalarla partililerimizin güvenini kaybetmiştir. Kendi yayımladığı Genelgelere bile uymamış, adeta partililerden kaçırarak 12 ilde tüzüğe ve genelgelere aykırı bir şekilde, üstelik seçim süreci içinde, kongreler yapmış ve olağan kurultayın güvenilirliğini daha şimdiden zedelemiştir.. Önümüzdeki günlerde de “masa başı” olarak tanımlanan kongreler yaparak delege yapısını değiştirmeye çalışmaktadır. Bu tutum ve davranışları parti içi demokrasiyle ve iyi niyetle bağdaştırmak olası değildir.
Sonuç olarak Sayın Genel Başkanımız “Önümüzde olağan kurultay var” mazeretinin ardına sığınmadan ve partimize daha fazla zaman kaybettirmeden Olağanüstü Kurultayı mümkün olan en kısa sürede toplamalı ve bu büyük örgütün ortak aklını harekete geçirmelidir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkarları her şeyin ve herkesin üzerindedir.
Odatv.com
Muharrem İnce: Toplayın olağanüstü kurultayı, verin hesabı!
CHP'li Muharrem İnce Meclis'te açıklamalarda bulundu. İnce "Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyorsa, o zaman muhalefeti değiştrimek lazım" dedi. İnce, "Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin" diye konuştu. İnce, "Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. Laikliği savunamaz olduk" dedi.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/5640714718c77332900ee3c3.png?itok=TarfJ12N
Pazartesi, 09 Kasım 2015 12:30
(http://twitter.com/share?text=Muharrem+%C4%B0nce%3A+Toplay%C4%B1n+ola %C4%9Fan%C3%BCst%C3%BC+kurultay%C4%B1%2C+verin+hes ab%C4%B1%21&url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/muharrem-ince-toplayin-olaganustu-kurultayi-verin-hesabi-135491&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/turkiye/muharrem-ince-toplayin-olaganustu-kurultayi-verin-hesabi-135491) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/turkiye/muharrem-ince-toplayin-olaganustu-kurultayi-verin-hesabi-135491)
Muharrem İnce'nin Meclis'te yaptığı basın açıklamasının satır başları şöyle:
Davalarınız var. Altı davayı verdiniz avukata altısını da kaybetti. Yedinci davayı verir misiniz o avukata? Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Yenilenmeye ihtiyacı var. Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var: Muhalefeti değiştirmek...
"CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR"
Vakti gelmiştir bu topraklarda ciddiyet ilan etmeliyiz. Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Muharrem İnce’nin genel başkan olma sevdası değildir bu. Önümüzde büyük belalar var. Bu yönetim bu belaları atlatamaz diyorum. Söz vicdanların olmalıdır, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut adresi vardır. O da CHP’dir.
Bu yenilenme iki türlü sağlanır:
- Bir normal süreçteki olağan kurultayda,
- Olağanüstü kurultayda.
1 Kasım’da seçim var. Seçimden 15 gün önce Hakkari’de il kongresi yapılıyor. Oyumuz yüzde bir. Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz partiyi. Seçime 21 gün kala Karaman’da neden il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş niye? Delege seçimi yapılmıyor partide. Anahtar teslim paket delege yazılıyor. Bu delegeler mevcut kurultay delegeleri sayın genel başkanımızı seçmişlerdir. Ne oldu da kendinizi seçilen delegelerden korkar hale geldiniz. Ben yeni seçilen delegelere de güveniyorum. Ama bu telaş neden?"
Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz? Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye’nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil.
Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor.
"ANKARA'DAKİ BOMBALI SALDIRI"
Ankara’da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin.
Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok. Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Amasız bir laiklik savunması…
OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI
Yunanistan’da PASOK’a bakın geleceğimizi görün. PASOK’un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun nesebini sorgulayan bir ülke olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir’de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP’nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/muharrem-ince-toplayin-olaganustu-kurultayi-verin-hesabi-135491
CHP yönetimine çok sert bildiri
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_09/chp-yonetimine-cok-sert-bildiri-0911151200_m2.jpg CHP’de milletvekilliği, üst düzey yöneticilik yapmış isimler, Olağanüstü Kurultay istedi.
09.11.2015 17:47
CHP’de milletvekilliği, üst düzey yöneticilik yapmış Kemal Anadol, Necla Arat, Bedri Baykam, Onur Öymen, Enis Tütüncü, Şahin Mengü, Önay Alpago, Canan Arıtman gibi isimler, Olağanüstü Kurultay istedi.
AKP’nin aldığı oy oranı nedeniyle “Çok kaygılı ve endişeliyiz” denilen açıklamada “Ülkemizi çöküşe taşımakta olan bu koşullara karşı Partimiz; ‘Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri’ ile ‘çağdaş Sosyal Demokrat hareketin evrensel değerleri’ temelinde ‘etkin, ilkeli ve ileri vizyonlu’ bir siyasi mücadeleyi ve liderliği ortaya koyamamıştır. Halkın dinamik kesimlerine öncülük edememiş, toplumsal muhalefeti bütünleştirip harekete geçirecek bir dayanışmayı sergileyememiştir...” ifadeleri yer aldı.
“SÖZDE YCHP YAPILANMASI”
1 Kasım seçimlerinde CHP’nin siyaseten sınıfta kaldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Bunun temel nedenini; Partimize hakim olan ‘üst yönetim zaafı’ ile bu boşlukta Partimize dayatılan ‘sözde YCHP yapılanması’ oluşturmuştur... ‘Sözde YCHP’leşme’ ile, Parti Programı ilkelerimiz, köklü siyasal ve toplumsal iddialarımız, tarihsel ‘Kurucu Parti’ misyonumuz adeta yok sayılmıştır... Partimizin ilerici mücadele gücünü oluşturan örgütümüzün ‘bütünlüğü, birikimleri, dayanışma ruhu’ yıpratılmıştır... Partimizin gerçek CHP’li kadroları tasfiye edilmiş, ‘hafızası’ adeta silinmiştir... Partimiz, kendi içinde, ‘asli değerleri, birikimleri ve kadroları’ ile yabancılaştırılmıştır...”
Kurultay çağrısı yapılan açıklamada, “Partimizin kurultayı derhal olağanüstü toplanmalı; örgütümüzün iradesi duruma el koyarak, ‘Partimizi ve Ülkemizin geleceğini’ düzlüğe taşımalıdır... Bu tarihi süreçte, ‘örgütümüze, delegelerimize ve Olağanüstü Kurultayımıza’, gerçek CHP’li yürek ve değerleri ile ortaya koyacakları ‘demokratik başkaldırı ve soylu mücadelelerinde’, başarılar dileriz...” denildi.
BİLDİRİYİ İMZALAYANLAR:
Prof.Dr. Hakkı AKALIN ( 22. dönem İzmir Milletvekili)
Gurhan AKDOGAN (Bursa E. İl Başkanı)
Halil AKYÜZ ( 22.dönem İstanbul Milletvekili)
Mustafa AKYÜZ (Gümüşhane E.İl Başkanı)
Önay ALPAGO (Devlet E.Bakanı; Parti Meclisi E.Üyesi)
Kemal ANADOL (15,16. dönem Zonguldak,18,22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Prof. Dr. Necla ARAT ( 23. Dönem İstanbul Milletvekili)
Dr. Canan ARITMAN ( 22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Bülent BARATALI ( 22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Muammer BAŞARSLAN (Pendik E. İlçe Başkanı)
Bedri BAYKAM (Parti Meclisi E. Üyesi; ressam)
Huseyin BAYINDIR ( 22. Dönem Kırşehir Milletvekili)
Z. Mehmet BOZTAŞ ( 22. dönem Aydın Milletvekili)
Rasim ÇAKIR ( 22,23. dönem Edirne Milletvekili)
Yüksel ÇİFTÇİ (Kartal E. İlçe Başkanı)
Selami DEĞİRMENCİ (Silivri E.Beledi Başkanı ve E. İlçe Başkanı)
Atagün DUYGULU (Maltepe E. İlçe Başkanı);
Orhan ERASLAN ( 22.dönem Niğde Milletvekili)
Türer ERCAN (Kadıköy E. İlçe Başkanı)
Hikmet ERENKAYA ( 23. Dönem Kocaeli Milletvekili; İzmit E. Belediye Başkanı))
Prof.Dr. Gürol ERGİN ( 22. dönem Muğla Milletvekili)
Ali Rıza GÜLÇİÇEK ( 22. dönem İstanbul Milletvekili)
Salih GÜN ( 22. dönem Kocaeli Milletvekili)
Dr. Yusuf GÜNAYDIN (Fatih E.Belediye Başkanı)
Algan HACALOĞLU (Devlet E. Bakanı; 19,20,22,23.dönem Milletvekili)
Ali Nihat IRKÖRÜCÜ (Parti Meclisi E.Üyesi)
Abdullah Emre İLERİ ( Niğde E. Senatörü)
Yılmaz KAYA ( 22. Dönem İzmir Milletvekili)
Muharrem KILIÇ ( 22. dönem Malatya Milletvekili)
Kasım KOLCUOĞLU (Çatalca E. İlçe Başkanı)
İsmet KONCA (Beykoz E. İlçe Başkanı);
Prof.Dr.Esfender KORKMAZ ( 23. dönem İstanbul Milletvekili)
M. Şevki KULKULOĞLU ( 23. Dönem Kayseri Milletvekili)
Ali Kemal KUMKUMOĞLU ( 22.dönem İstanbul Milletvekili)
Ahmet KÜÇÜK (20,22,23. dönem Çanakkale Milletvekili)
Mehmet KUCUKAŞİK ( 22. dönem Bursa Milletvekili)
Şahin MENGÜ ( 23.dönem Manisa Milletvekili)
Güldal OKUDUCU ( 22. dönem İstanbul Milletvekili)
Prof. Dr. Rüstem OLGA (İstanbul B.Ş. Belediye Mec.E.Üyesi)
Şinasi ÖKTEM ( 23. dönem İstanbul Milletvekili)
Dr.Onur ÖYMEN ( 22.dönem İstanbul, 23. Dönem Bursa Milletvekili; E.Büyükelçi)
Hadi ÖZCAN (Kartal E. İlçe Başkanı);
Abdullah ÖZER ( 23. dönem Bursa Milletvekili)
Ufuk ÖZKAN ( 22. dönem Manisa Milletvekili)
İsmail ÖZKUL (Sultanbeyli E.İlçe Başkanı);
Ali Rıza ÖZTÜRK ( 23,24. dönem Mersin Milletvekili)
Mustafa ÖZYÜREK (22. dönem Mersin, 23.dönem İstanbul Milletvekili)
Mehmet PARLAKYİĞİT ( 22. dönem KahramanMaraş Milletvekili)
Kemal SAĞ ( 22.dönem Adana Milletvekili)
Prof.Dr. Nur SERTER ( 23.,24.dönem İstanbul Milletvekili)
Ümit SİLAN (Kadıköy E. İlçe Başkanı);
Orhan SÜR ( 22.dönem Balıkesir Milletvekili)
Hıdır TANRIVERDİ (Şişli E. İlçe Başkanı);
Enis TÜTÜNCÜ (18,22,23.dönem Tekirdağ Milletvekili)
Begüm YAVUZ (E.Parti Meclisi Üyesi)
Hüseyin YILDIZ (E Parti Meclisi Üyesi)
Mehmet Vedat YÜCESAN (22. dönem Eskişehir Milletvekili)
Prof.Dr. Mustafa ZENGİN (Maltepe E.Belediye Başkanı)
Odatv.com
CHP yönetimine çok sert bildiri
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_09/chp-yonetimine-cok-sert-bildiri-0911151200_m2.jpg CHP’de milletvekilliği, üst düzey yöneticilik yapmış isimler, Olağanüstü Kurultay istedi.
09.11.2015 17:47
CHP’de milletvekilliği, üst düzey yöneticilik yapmış Kemal Anadol, Necla Arat, Bedri Baykam, Onur Öymen, Enis Tütüncü, Şahin Mengü, Önay Alpago, Canan Arıtman gibi isimler, Olağanüstü Kurultay istedi.
AKP’nin aldığı oy oranı nedeniyle “Çok kaygılı ve endişeliyiz” denilen açıklamada “Ülkemizi çöküşe taşımakta olan bu koşullara karşı Partimiz; ‘Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri’ ile ‘çağdaş Sosyal Demokrat hareketin evrensel değerleri’ temelinde ‘etkin, ilkeli ve ileri vizyonlu’ bir siyasi mücadeleyi ve liderliği ortaya koyamamıştır. Halkın dinamik kesimlerine öncülük edememiş, toplumsal muhalefeti bütünleştirip harekete geçirecek bir dayanışmayı sergileyememiştir...” ifadeleri yer aldı.
“SÖZDE YCHP YAPILANMASI”
1 Kasım seçimlerinde CHP’nin siyaseten sınıfta kaldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Bunun temel nedenini; Partimize hakim olan ‘üst yönetim zaafı’ ile bu boşlukta Partimize dayatılan ‘sözde YCHP yapılanması’ oluşturmuştur... ‘Sözde YCHP’leşme’ ile, Parti Programı ilkelerimiz, köklü siyasal ve toplumsal iddialarımız, tarihsel ‘Kurucu Parti’ misyonumuz adeta yok sayılmıştır... Partimizin ilerici mücadele gücünü oluşturan örgütümüzün ‘bütünlüğü, birikimleri, dayanışma ruhu’ yıpratılmıştır... Partimizin gerçek CHP’li kadroları tasfiye edilmiş, ‘hafızası’ adeta silinmiştir... Partimiz, kendi içinde, ‘asli değerleri, birikimleri ve kadroları’ ile yabancılaştırılmıştır...”
Kurultay çağrısı yapılan açıklamada, “Partimizin kurultayı derhal olağanüstü toplanmalı; örgütümüzün iradesi duruma el koyarak, ‘Partimizi ve Ülkemizin geleceğini’ düzlüğe taşımalıdır... Bu tarihi süreçte, ‘örgütümüze, delegelerimize ve Olağanüstü Kurultayımıza’, gerçek CHP’li yürek ve değerleri ile ortaya koyacakları ‘demokratik başkaldırı ve soylu mücadelelerinde’, başarılar dileriz...” denildi.
BİLDİRİYİ İMZALAYANLAR:
Prof.Dr. Hakkı AKALIN ( 22. dönem İzmir Milletvekili)
Gurhan AKDOGAN (Bursa E. İl Başkanı)
Halil AKYÜZ ( 22.dönem İstanbul Milletvekili)
Mustafa AKYÜZ (Gümüşhane E.İl Başkanı)
Önay ALPAGO (Devlet E.Bakanı; Parti Meclisi E.Üyesi)
Kemal ANADOL (15,16. dönem Zonguldak,18,22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Prof. Dr. Necla ARAT ( 23. Dönem İstanbul Milletvekili)
Dr. Canan ARITMAN ( 22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Bülent BARATALI ( 22,23. dönem İzmir Milletvekili)
Muammer BAŞARSLAN (Pendik E. İlçe Başkanı)
Bedri BAYKAM (Parti Meclisi E. Üyesi; ressam)
Huseyin BAYINDIR ( 22. Dönem Kırşehir Milletvekili)
Z. Mehmet BOZTAŞ ( 22. dönem Aydın Milletvekili)
Rasim ÇAKIR ( 22,23. dönem Edirne Milletvekili)
Yüksel ÇİFTÇİ (Kartal E. İlçe Başkanı)
Selami DEĞİRMENCİ (Silivri E.Beledi Başkanı ve E. İlçe Başkanı)
Atagün DUYGULU (Maltepe E. İlçe Başkanı);
Orhan ERASLAN ( 22.dönem Niğde Milletvekili)
Türer ERCAN (Kadıköy E. İlçe Başkanı)
Hikmet ERENKAYA ( 23. Dönem Kocaeli Milletvekili; İzmit E. Belediye Başkanı))
Prof.Dr. Gürol ERGİN ( 22. dönem Muğla Milletvekili)
Ali Rıza GÜLÇİÇEK ( 22. dönem İstanbul Milletvekili)
Salih GÜN ( 22. dönem Kocaeli Milletvekili)
Dr. Yusuf GÜNAYDIN (Fatih E.Belediye Başkanı)
Algan HACALOĞLU (Devlet E. Bakanı; 19,20,22,23.dönem Milletvekili)
Ali Nihat IRKÖRÜCÜ (Parti Meclisi E.Üyesi)
Abdullah Emre İLERİ ( Niğde E. Senatörü)
Yılmaz KAYA ( 22. Dönem İzmir Milletvekili)
Muharrem KILIÇ ( 22. dönem Malatya Milletvekili)
Kasım KOLCUOĞLU (Çatalca E. İlçe Başkanı)
İsmet KONCA (Beykoz E. İlçe Başkanı);
Prof.Dr.Esfender KORKMAZ ( 23. dönem İstanbul Milletvekili)
M. Şevki KULKULOĞLU ( 23. Dönem Kayseri Milletvekili)
Ali Kemal KUMKUMOĞLU ( 22.dönem İstanbul Milletvekili)
Ahmet KÜÇÜK (20,22,23. dönem Çanakkale Milletvekili)
Mehmet KUCUKAŞİK ( 22. dönem Bursa Milletvekili)
Şahin MENGÜ ( 23.dönem Manisa Milletvekili)
Güldal OKUDUCU ( 22. dönem İstanbul Milletvekili)
Prof. Dr. Rüstem OLGA (İstanbul B.Ş. Belediye Mec.E.Üyesi)
Şinasi ÖKTEM ( 23. dönem İstanbul Milletvekili)
Dr.Onur ÖYMEN ( 22.dönem İstanbul, 23. Dönem Bursa Milletvekili; E.Büyükelçi)
Hadi ÖZCAN (Kartal E. İlçe Başkanı);
Abdullah ÖZER ( 23. dönem Bursa Milletvekili)
Ufuk ÖZKAN ( 22. dönem Manisa Milletvekili)
İsmail ÖZKUL (Sultanbeyli E.İlçe Başkanı);
Ali Rıza ÖZTÜRK ( 23,24. dönem Mersin Milletvekili)
Mustafa ÖZYÜREK (22. dönem Mersin, 23.dönem İstanbul Milletvekili)
Mehmet PARLAKYİĞİT ( 22. dönem KahramanMaraş Milletvekili)
Kemal SAĞ ( 22.dönem Adana Milletvekili)
Prof.Dr. Nur SERTER ( 23.,24.dönem İstanbul Milletvekili)
Ümit SİLAN (Kadıköy E. İlçe Başkanı);
Orhan SÜR ( 22.dönem Balıkesir Milletvekili)
Hıdır TANRIVERDİ (Şişli E. İlçe Başkanı);
Enis TÜTÜNCÜ (18,22,23.dönem Tekirdağ Milletvekili)
Begüm YAVUZ (E.Parti Meclisi Üyesi)
Hüseyin YILDIZ (E Parti Meclisi Üyesi)
Mehmet Vedat YÜCESAN (22. dönem Eskişehir Milletvekili)
Prof.Dr. Mustafa ZENGİN (Maltepe E.Belediye Başkanı)
Odatv.com
Bence kk iyi yolda.. Ama şu var bu yolda devam edecek, hatta daha iyisini yapacak başka birisi çıkamaz mı?
Bu tek adamlık ve koltuk sevdası anlaşılır gibi değil..
Keşke o zamanlar çok güvendiğim Kılıçdaroğlu'nu savunabilseydim ama...
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_11/keske-o-zamanlar-cok-guvendigim-kilicdaroglunu-savunabilseydim-ama...-1111151200_m2.jpg Suat Çağlayan yazdı...
11.11.2015 22:15
“Hedefimiz yüzde otuz beş alarak iktidar olmak!” dedi, yüzde yirmi beşi zor tutturdu… İstifa etmedi.
“Artık gerçekçi bir hedef koyuyoruz. Yüzde otuz alacağız!” dedi, yine yüzde yirmi beşte kaldı… Yine istifa etmedi.
Yerel seçimlerde CHP’yi, batı sahillerinin partisi durumuna düşürerek ‘kumsal partisi’ yaptı… İstifa etmedi.
Başarısız bir referandum geçirdi… İstifa etmedi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP’ye layık olmayan bir kişiyi aday göstererek CHP’lilere kara gün yaşattı… İstifa etmedi.
TANIYANLAR ŞAŞIRIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu’nu bürokratlığından tanıyanlar onu, ‘dürüst ve sözüne güvenilir’ olarak tanımlarlar.
Gerçekten de dürüstlüğüne kimsenin bir diyeceği olamaz. Ailesi, yaşam tarzı, mal varlığı, her şeyi ortada.
Ama güvenilirliği ve sözünde durması söz konusu olduğunda, onu eskiden tanıyanlar bugün şaşkınlık içinde…
“Bürokrasideyken, yanlış yapmamaya çalışan ve başarısızlıklara isyan eden bu insan, nasıl oluyor da CHP Genel Başkanı olarak bu kadar başarısızlığa tahammül ediyor ve istifa etmiyor?”
YA DİĞER ELEŞTİRİLER!
Sayın Kılıçdaroğlu hakkında çok daha acımasız eleştiriler de var elbette.
Geçenlerde, dedesi Atatürk’ün CHP’sinde görev almış olan bir arkadaşımla konuşuyordum. Konu, Kılıçdaroğlu’na geldiğinde gülmeye başladı…
“Bence istifa etmemeli” dedi. “Çünkü kendi isteklerini gerçekleştirme bakımından hiç de başarısız değil!”
Benim şaşkınlıkla yüzüne baktığımı görünce, “Dinle!” diyerek konuşmasını sürdürdü.
"CHP’nin DNA’sını değiştirme yönünde attığı adımlarda başarısız olduğu söylenebilir mi?"
"1930’ların yani Atatürk’ün CHP’sini hedef tahtasına oturtan konuşmaları nedeniyle kimi çevreler onu göklere çıkarmıyor mu?"
"Bölücü ve dinci çevrelerin temsilcilerinin, CHP’nin en yüksek makamlarına getirilmesindeki başarısı göz ardı edilebilir mi?"
"CHP’nin ekonomi politikalarını Kemal Derviş’çilere teslim etmekte başarılı olmadı mı?"
"Ve bütün bunları, CHP yenileniyor kamuflajı ile sunarak, CHP’lilerin çoğuna yutturmadı mı?"
"Şimdi bu kişinin başarısız olduğu iddia ederek onun istifasını istemek haksızlık olmaz mı?"
Hiçbir şey söyleyemedim. Keşke, bürokratlığından tanıdığım ve o zamanlar çok güvendiğim Kemal Kılıçdaroğlu’nun son halini biraz olsun savunabilseydim!
YENİ KURULTAY, YENİ UMUTLAR…
Koltuğuna yapışan genel başkanlar için, seçim başarısızlığının en iyi ilacı, kendi seçtiği delegelerle kurultaya gitmektir.
Eski delegelerle seçime gitmek yeniden genel başkan seçilmeyi tehlikeye atabileceğinden, olağanüstü kurultay yerine, kendi elleriyle belirledikleri yeni delegelerin oy kullanacakları olağan kurultay isterler.
Bugün CHP yönetiminin yaptığı budur.
Ancak, Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, hiç ummadıkları bir durumla karşılaşabilirler.
Seçilecek olan yeni kurultay delegeleri, duyarlılıkları açısından eskilerinden farklı olmayacaktır.
Yeni delegeler de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceğini değil, CHP’nin geleceğini düşünerek oy kullanacaklardır.
Onlar da, Kılıçdaroğlu’na oy vermenin CHP’ye iki büyük zararı olabileceğini bileceklerdir;
İlki; Eğer Kılıçdaroğlu yeniden seçilirse, CHP’nin genleriyle oynamaya devam edeceği ve ‘CHP’yi dönüştürme!’ süreciyle tahribatına devam edeceğidir…
Diğeri ise, artık yüzde yirmi beşlerde tıkanmış olan bu partide Kılıçdaroğlu’nun ‘tıkaç’ olmayı sürdürme tehlikesi ile, CHP’nin halkın gözünden daha da düşmesine yol açacağı gerçeğidir.
ÇOK ADAYLI BİR SEÇİMİ TEŞVİK…
Çok adayla genel başkanlık seçimine girmek, Sayın Kılıçdaroğlu’nun istediği bir durumdur. Adaylıklarını açıklamış veya açıklayacak olanlar, bu gerçeği bilmeli ve kurultaydan çok önce bir araya gelmelidirler.
Zaten kurultay gibi, partilere can ve heyecan veren platformlarda, bir adayın kendini kabul ettirmesi kolay değildir.
Hele de, ne kadar yıpranmış olursa olsun, mevcut genel başkan yeniden aday olmuşsa…
Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmayı planlayanlar eğer aralarında anlaşarak ‘tek aday’a inerlerse, CHP yeniden gelecek için umut olabilecektir.
Güç birliği yapılarak ‘tek aday’ çıkarılabildiği taktirde, CHP’nin sağduyulu delegelerinin vereceği desteğin yüksek düzeylere ulaşabileceği bir gerçek…
SİYASETİ BİLENLER BELLİ OLACAK
CHP Genel Başkanlığına aday olan ve olacağı söylenenlerin her biri gerçekten de çok değerli insanlar. Ancak bu adaylar, delegelerin bir genel başkan adayından beklentilerini bilmezlerse, bu yarıştan üzülerek çıkarlar…
Delegenin içine girememiş olanlar, sadece konferanslarda gördükleri ilgi nedeniyle aday olmaya kalkarlarsa, düş kırıklığı yaşamaları kaçınılmaz olur.
Hem ülkemizde kabul gören siyasetçi özellikleri nedeniyle ve hem de CHP delegesinin bir genel başkan adayında görmek istedikleri açısından, şu ana kadar başvuranlar arasında -benim kişisel değerlendirmeme göre- iki kişi öne çıkıyor;
Biri, daha önceki yarışta umulanın çok üzerinde oy almış olan Muharrem İnce…
Diğeri ise, CHP’liler arasında büyük saygınlığa sahip olan Mustafa Balbay…
Umut Oran ile Metin Feyzioğlu’nun şanslarının ne olacağını kestirmek zor olsa da, onların katılmasıyla başkanlık yarışı daha da renk kazanmıştır.
TEK ADAY ÇIKARMAK ŞARTTIR
Herkesin aday olması elbette normaldir. Ancak, kurultay günleri yaklaştığında, bu adayların hepsinin, CHP’nin yeni rotasını belirlemek için bir araya gelmeleri şarttır.
Bir araya gelmenin amacı, tek aday çevresinde buluşmanın koşullarını görüşmek olmalıdır.
Yalnız, adaylıklarını açıklamış olan değerli CHP’lilerin bir araya gelinceye kadar dikkat etmeleri gereken bir nokta var;
O güne kadar birbirini üzecek söylemlerden uzak durmaları ve her an güç birliği yapacakmış gibi hareket etmeleri…
Ancak bu anlayışla yeni bir genel başkan seçilebilir ve CHP bu sayede yüzde yirmi beşlere takılıp kalan oylarını artırma şansına sahip olur…
Suat Çağlayan
Odatv.com
Bu yazısı çok şey söylüyor Sorosçu Kemale.
Ama bu yüzsüz gitmez,Obama,Tayyip ve Bu aşşağılık sömürücü sistem onu orada tutar.
Chp demokrat olursa Pisliklerden arınırsa Halka yarar.
Devrimciler hayatın her alanında tarih tekerini ileri sürmek zorundadır.
Sömürüsüz,savaşsız bir dünya için mücadele sosyal demokratların sefil ikiyüzlülükleriyle de mücadeleyi gerekli kılar ,oradada ileri adımlara omuz vermeyi gerekli kılar.
Türk iş denilen kurumun Abd bağlarını bilmeyi onunlada mücadeleyi zorunlu kılar.
Heslere direnen köylülerin Somada ölen işçilerin yanında olmayıda zorunlu kılar.
Nükleer santrale karşı mücadeleyi destekleneyi gerekli kılar,Hayvanseverlerle dayanışmayı gerekli kılar.
Yurtlarından sürülen yüzlercesi denize teslim olan Savaş kurbanı mültecilere sahip çıkmayı gerekli kılar.
Devrimci Bu vahşi emperyalist dünyanın kanayan vicdanıdır.
Ezilen mazlumların Aklıdır Ruhudur.
Yolum bu rezil kılıçdaroğlu konusuna sırf bu nedenle düştü.
Kılıçdaroğlunun Erdoğandan farkı yoktur YChpnin Akp den farkı yoktur.
Yılmaz Özdil (http://www.sozcu.com.tr/kategori/yazarlar/yilmaz-ozdil)
The imam
Kasım 13, 2015
Demokrasinin iki çeşidi vardır.
Biri, zor ve gerçek olanı.
Öbürü kolayı, oyun olanı.
Topraksızı topraklandırmadan…
İşçiyi sağlama almadan…
Halkı esaslı eğitmeden…
Olmaz.
Birincisi, köklü değişim ister.
Zordur ama, gerçek demokrasidir.
İkincisi, sandık demokrasisidir.
Okuma yazma bilsin bilmesin…
Toprağı, işi olsun olmasın…
Demagojiyle serseme çevrilen halk, elindeki kağıdı sandığa atar.
Böylece…
Kendi kendini yönetmiş sayılır.
Bu, oyundur, kolaydır.
Amerika bu demokrasiyi yayıyor.
Biz de demokrasinin kolayını seçtik.
Çok şeyler göreceğiz daha…
*
Kime ait bu sözler?
“Altı ok” amblemini 1933’te grafik olarak çizen, eğitimbilimci, köy enstitülerinin mimarı, uygulayıcısı İsmail Hakkı Tonguç’a ait.
*
Ne zaman söyledi bu sözleri?
Köy enstitüleri, karşıdevrimciler tarafından kapatıldığında söyledi.
*
Peki, şu sözler kime ait?
“Müslümanlar, 10 Kasım kurtuluş bayramınız kutlu olsun.”
*
Ankara Balgat SGK Camisi’nin imamına ait… Facebook sayfasına Atatürk’ün fotoğrafını koymuş, “müslümanlar, 10 Kasım kurtuluş bayramınız kutlu olsun” yazmış.
Ayrıca… Emin Çölaşan’ın fotoğrafını koymuş, onun altına da “Bizans artığı ****** çocuğu” yazmış.
*
Diyanetten maaş alan bu imam’ın görüşlerini okuyunca, İsmail Hakkı Tonguç’un ne kadar ileri görüşlü olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
*
Çünkü… Atatürk’ün vefat ettiği günü “bayram” olarak kutlayabilmek için, Emin Çölaşan gibi yurtsevere “bizans artığı ****** çocuğu” diyebilmek için, sadece yobaz olmak yetmez…
Özel eğitim gerekir.
*
Köy enstitülerini kapatıp, onların yerine imam hatipleri monte etmenin, kaçınılmaz neticesidir bu.
*
Atatürkçü, yurtsever, aydın din adamlarımızı elbette tenzih ediyorum, eminim onlar da bana katılacaktır… Emperyalizmin maşası, karşıdevrimin uşağı, silahsız işgalin borazanı, siyasal dinciliğin arka bahçesi haline getirilmeye çalışılan imam hatiplerin, mutlaka ve mutlaka yeniden ele alınması gerekiyor.
*
(Yürek yarası bir örnek vereyim size… İzmir Şirinyer’de, Kızılçullu’da Amerikan koleji vardı. Tee 1891’de kurulmuştu. Tam adı, American Collegiate Institute For Boys’du. Adnan Menderes bu okuldan mezun olmuştu. Cumhuriyet ilan edilince, bu okul ve arazisi, bizzat Mustafa Kemal’in emriyle, Amerikalılardan alındı, el konulmadı, 52 bin lira ödendi, tapusu satın alındı. Köy enstitüsü haline getirildi. Adnan Menderes iktidara gelince, ilk iş, köy enstitülerini kapattı, imam hatipleri açtı. Kızılçullu köy enstitüsü binasını ne yaptı biliyor musunuz? Amerikalılara geri verdi, NATO karargahı yaptı!)
*
Hani CHP ne yapmalı filan diye soruyorsunuz ya… Açıkça, mertçe, kıvırmadan, burdan başlamalı.
Demokrasinin kolay olanını değil…
Zor olanını seçmeli.
Yüzsüz sahneden inmiyor,dans etmeyide bilmiyor.
CHP lideri seçim sonuçlarını SÖZCÜ’ye değerlendirdi
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/14/20670.jpg
Kılıçdaroğlu: Se*çim ön*ce*si de is*ti*fa et*me*yi doğ*ru bul*mam; ye*ni*den aday ola*ca*ğım
http://static-cdn.t24.com.tr/styles/v2/facebook-share-icon.pngPaylaş (http://t24.com.tr/haber/kilicdaroglu-secim-oncesi-de-istifa-etmeyi-dogru-bulmam-yeniden-aday-olacagim,316518?utm_medium=social&utm_content=sharebutton) http://static-cdn.t24.com.tr/styles/v2/twitter-share-icon.pngPaylaş (http://twitter.com/intent/tweet?url=http%3A%2F%2Ft24.com.tr%2Fhaber%2Fkilicd aroglu-secim-oncesi-de-istifa-etmeyi-dogru-bulmam-yeniden-aday-olacagim%2C316518%3Futm_medium%3Dsocial%26utm_cont ent%3Dsharebutton%26utm_source%3Dtwitter&text=K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu:%20Se%C2%AD% C3%A7im%20%C3%B6n%C2%ADce%C2%ADsi%20de%20is%C2%ADt i%C2%ADfa%20et%C2%ADme%C2%ADyi%20do%C4%9F%C2%ADru% 20bul%C2%ADmam;%20ye%C2%ADni%C2%ADden%20aday%20ola %C2%ADca%C2%AD%C4%9F%C4%B1m&via=t24comtr)
"Bek*len*tim yüz*de 30 çı*ta*sı*nın aşıl*ma*sıy*dı; 'O*yu*muz art*tı, ba*şa*rı*lı ol*du*k' de*me*yi doğ*ru bul*ma*dım"
http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2015/11/page_kilicdaroglu-secim-oncesi-de-istifa-etmeyi-dogru-bulmam-yeniden-aday-olacagim_692007291.jpg
- A +
TARİH14 Kasım 2015 10:43
inPaylaşın
1 Ka*sım se*çim*le*rin*de or*ta*ya çı*kan tab*lo*dan son*ra is*ti*fa* çağ*rı*la*rı ya*pı*larak he*men ola*ğa*nüs*tü ku*rul*ta*ya git*me*si is*te*nen CHP Ge*nel Baş*ka*nı Ke*mal Kı*lıç*da*roğ*lu, "Se*çim ön*ce*si de is*ti*fa et*me*yi doğ*ru bul*mam. Ye*ni*den aday ola*ca*ğım" dedi.
ım.
Baylar, CHP'nin neden seçimlerde başarılı olamadığına ilişkin kodları çözdüm ya da çözdüğümü sanıyorum.
Burada daha önceden #9 ve #20 no'lu mesajlarımda bir açılım yapmışım. İşte bu açılıma göre CHP, HDP, dolayısıyla PKK ile arasına mesafe koyamadığı için Anadolu halkı dışladı (ki bu durum Paris'teki terör saldırılarında çok açık bir şekilde görüldü). İlginçtir; ben 1 Kasım seçimi öncesi ve sonrasında hep Ecevit olsaydı, bu seçim sonucu nasıl olurdu derdim ve onun diğer CHP liderlerinden farklı olduğundan söz ederdim. Evet, Ecevit olsaydı, terörle arasına mesafe koyardı ve böylece CHP'yi % 30'ların üzerine fırlatırdı.
İster inanın ister inanmayın ama gerçek bu! Anadolu halkı bu yüzden CHP'yi bir umut olarak görmedi ve AKP'nin % 49.5 almasında ağırlık teşkil etti!
İlahimasal
14-11-2015, 19:24
Baylar, CHP'nin neden seçimlerde başarılı olamadığına ilişkin kodları çözdüm ya da çözdüğümü sanıyorum.
Burada daha önceden #9 ve #20 no'lu mesajlarımda bir açılım yapmışım. İşte bu açılıma göre CHP, HDP, dolayısıyla PKK ile arasına mesafe koyamadığı için Anadolu halkı dışladı (ki bu durum Paris'teki terör saldırılarında çok açık bir şekilde görüldü). İlginçtir; ben 1 Kasım seçimi öncesi ve sonrasında hep Ecevit olsaydı, bu seçim sonucu nasıl olurdu derdim ve onun diğer CHP liderlerinden farklı olduğundan söz ederdim. Evet, Ecevit olsaydı, terörle arasına mesafe koyardı ve böylece CHP'yi % 30'ların üzerine fırlatırdı.
İster inanın ister inanmayın ama gerçek bu! Anadolu halkı bu yüzden CHP'yi bir umut olarak görmedi ve AKP'nin % 49.5 almasında ağırlık teşkil etti!
Upuat yeter artık.
Kılıçtaroğlu üzerinden bu kadar fikir üretmeyin.
Anaoludaki halk sünni kafalı,kaderci,allahcı bir yapı bunu hepiniz bildiğiniz halde halen kılıçtaroğlu ùzerinden fikirler üretiyorsunuz.
Tayyip erdoğan orda iken kimsenin şansı yok.
O kadar olay olduki bunları buraya yazmıyorum hepsini sizde o camii cematide biliyor.ama tepki vermiyor.aksine daha çok bağlanıyorlar tayyip erdoğana.
Gerçekci olun bu devlette müsluman ağzı ile konuşup her türlü anayasa dışı hareketi yapsanda sonuc deismez.
Bakin bu forum gibi düşünün . İslamın ve inançlarının ne kadar anlamsız olduğunu bildikleri halde inatla savunuyorlar.Niye? Siyasi olarak müslüman kafa.
Filistinde adamın burnu kanıyor.yeri göğü yırtıyorlar.
5 aydır türkiyede her yer patladı adamlar .ankara merkez patlıyor herkez diyenler oldu.
Şimdi parisde oldu paris merkez patlıyor herkes dediler.
Paris hükümeti tayyiple birlikde esad karşıtı olduğunu bilmeeniz yokdur.
Fakat bunu bilmeyen % 50 var .
Karşindaki insanlar doğruya deil.sadece dinlerinin anlamsızlığına oy veriyorlar.
Ne zaman kadar .....tayyip erdoğan hakkının rahmetine kavuşana kadar.
Sonra dan hangi amerikan menşeili islami ağız gelir bilemeyiz.
Kılıçtaroglu deil en alasını koysan durum deişmez.
Biz cumhuriyetciler lider deil .özgür fikirli İNSAN LAR çoğalsın istiyoruz.
Yeter artık gerksiz kılıçtaroğlu muhalefeti yapmayalım.
"Muhalefet partileri acınacak halde"
http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_14/muhalefet-partileri-acinacak-halde-1411151200_m2.jpg İlber Ortaylı sert konuştu...
14.11.2015 15:22
Almanya'nın Essen kentinde dün akşam bir konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, ''Size de, bize de mekteplerde, öğretilen bir slogan vardır, tarihi Türk Alman dostluğu, böyle bir dostluk yoktur. Ya ne var? Diplomatlara sorduğunuz zaman, size başka bir şeyden bahsedecekler. Tarihi Türk Fransız dostluğu vardır. Alman ile Türkiye arasında olan, sadece diplomatik manevradır" dedi. Ortaylı, muhalefet partilerine ilişkin ise "Tüm muhalefet partileri boş yerler. Acınacak durumdalar, çok kötü gruplaşmalar var içlerinde. Gel oradan şu partiyi kur dense, kurabilecek adam da çıkmıyor. Bu kadar politika bakımından yetişmemiş bir Türk cemiyeti, hiç görmedim" dedi
http://odatv.com/muhalefet-partileri-acinacak-halde-1411151200.html
Upuat yeter artık.
Kılıçtaroğlu üzerinden bu kadar fikir üretmeyin.
Anaoludaki halk sünni kafalı,kaderci,allahcı bir yapı bunu hepiniz bildiğiniz halde halen kılıçtaroğlu ùzerinden fikirler üretiyorsunuz.
Tayyip erdoğan orda iken kimsenin şansı yok.
O kadar olay olduki bunları buraya yazmıyorum hepsini sizde o camii cematide biliyor.ama tepki vermiyor.aksine daha çok bağlanıyorlar tayyip erdoğana.
Gerçekci olun bu devlette müsluman ağzı ile konuşup her türlü anayasa dışı hareketi yapsanda sonuc deismez.
Bakin bu forum gibi düşünün . İslamın ve inançlarının ne kadar anlamsız olduğunu bildikleri halde inatla savunuyorlar.Niye? Siyasi olarak müslüman kafa.
Filistinde adamın burnu kanıyor.yeri göğü yırtıyorlar.
5 aydır türkiyede her yer patladı adamlar .ankara merkez patlıyor herkez diyenler oldu.
Şimdi parisde oldu paris merkez patlıyor herkes dediler.
Paris hükümeti tayyiple birlikde esad karşıtı olduğunu bilmeeniz yokdur.
Fakat bunu bilmeyen % 50 var .
Karşindaki insanlar doğruya deil.sadece dinlerinin anlamsızlığına oy veriyorlar.
Ne zaman kadar .....tayyip erdoğan hakkının rahmetine kavuşana kadar.
Sonra dan hangi amerikan menşeili islami ağız gelir bilemeyiz.
Kılıçtaroglu deil en alasını koysan durum deişmez.
Biz cumhuriyetciler lider deil .özgür fikirli İNSAN LAR çoğalsın istiyoruz.
Yeter artık gerksiz kılıçtaroğlu muhalefeti yapmayalım.
Tamam Anadolu'nun tutucu olan o tarafını biliyoruz. Ama 1974 Kıbrıs Fatihi olarak anılan Ecevit'in bir vatansever olduğundan (ki Erbakan da öyle idi) ve bundan dolayı terörle uzak durduğu herkesin malumudur. Eğer bu argüman yanlış olsaydı, o zaman Ecevit'in 5 Haziran 1977 Genel Seçimleri (https://tr.wikipedia.org/wiki/1977_T%C3%BCrkiye_genel_se%C3%A7imleri)'nde % 41.38 almasını nasıl açıklarsın?
Demek ki Anadolu halkı, terörden uzaklaşan partiyi bu şekilde ödüllendirirken 1 Kasım 2015'te de % 25.32'de tutarak cezalandırdığını unutmayalım!
İlahimasal
14-11-2015, 22:03
Tamam Anadolu'nun tutucu olan o tarafını biliyoruz. Ama 1974 Kıbrıs Fatihi olarak anılan Ecevit'in bir vatansever olduğundan (ki Erbakan da öyle idi) ve bundan dolayı terörle uzak durduğu herkesin malumudur. Eğer bu argüman yanlış olsaydı, o zaman Ecevit'in 5 Haziran 1977 Genel Seçimleri (https://tr.wikipedia.org/wiki/1977_T%C3%BCrkiye_genel_se%C3%A7imleri)'nde % 41.38 almasını nasıl açıklarsın?
Demek ki Anadolu halkı, terörden uzaklaşan partiyi bu şekilde ödüllendirirken 1 Kasım 2015'te de % 25.32'de tutarak cezalandırdığını unutmayalım!
Upuaut o donemki sosyalizm rüzgarını unutma.
Bu gün ise adamlar halifelik osmanlıcılık teklif ediyor halka .Bu durumu yiyen yiyiyor yemeyende direndiği kadar direniyor.
Ne yani kılıçtaroğlu halka bu tip bir şeymi teklif etsin?
Halka teklif ettiği şeyler halkın refahı ve huzuru içiin gerekli olan uygulamalar olmasına rağmen halkın bir kesimi bunu algılayamıyor ve istemiyor.
Bazen sol düşüncedeki insanların şöyle bir politika izlemesini istiyorum.
Hükümetin yapdığı ve halka( tamamına) zarar veren sosyal politikalara hiç ses çıkartmadan hatta umursamadan kenardan izlemesini istiyorum.
Hükumetin halka zarar verdiği her şeye karşı direniş sergileyen chp ve diğer muhalif yasal halk grupları gidip bu haksızlığa uğrayan özellikle islami ve sağ politika güden halka sırtinı dönecek.
Ornek ....soma ve bunun gibi durumlar.
Bu tip hükumet zulumlerinde sırtinı döndüğün anda bu zulume uğrayan kesimlerle hükümet karşı karsıya gelicek .bırakın gelsinler .
Çok sevdikleri islam halifesi namzetleri onlara daha neler yapıcak görürüz
Sonuçlarıda çok acı olucak biliyorum.
Nedir bu ya sosyalist insanların haksızliklar karşısında verdigi mucadeleden sonra çocuklarının ölmesi. Ve ölmelerinden sonrada uğruna öldüğü islami kafadaki insanların o ölen insanlara stadtlardan hakaret edip ......ankara merkez patlıyor herkes şerefsizliği.
Bırakın somada ölenlerin geriye kalan camii cemaati akrabaları haksızlığa karşı gitsin hükumetten hakkını istesin.
Ben bir daha serçe parmağımı camii cematlerine yonelik yapilan haksızliklar için kımıldatmayacağım çünki çok alçak oluyorlar.
Bu sadece chp içın deil diğer muhalefet yapan gruplar içın yöntem olmalı.
Mhp bu dediğım muhalif grup içinde deildir.
Mhp sadece akp nin kuyrukculuğu için ayakda tutulmaya çalışan bir olşumdur.mhp ci ler kızıcak ama durum bu
Hükumetin Hiç bir haksız uygulamasinda karşı olmadıklari gibi......parti başkanları tarafindanda hükumeti aleni destekleyip kendi seçmenine dahi kazik atmakdan dahi utanmamakdadırlar.
İlahimasal
14-11-2015, 22:25
Ey sosyalist genç,yaşlı
Somada veya başka yerde kendini köle yapmış zavallı lara acıyıpda onların kendi haklarını savunamaması durumuna bakıpda onlar için kendi evlatlarınızı yok ettirmeyin.
Onlar
Kaderci,allahcı ,biatcı,,,,,,,inançları söz konusu olunca en yakın dostunu satan,ganimet ruhu ile sana yani onun hakları nı savunan sosyalistin EŞİNE ,MALINA GÖZ DİKECEK KADAR ÇÜRÜK ,KOKMUŞ YAPIDİRLAR.
MİDEM BULANIYOR ARTIK ONLARDAN.......BIRAKIN ALLAHLARINA KAVUŞSUNLAR....
İlahimasal
14-11-2015, 22:30
Ermenekde çocuğu suda boğulan lastik ayakkabısı yırtık ve çocuğunun hakkını savunmayıp.allahına şükür eden ihtiyara acımak yerine yalnız birakın ki .
Beleş yaşamanın keyfinin oğlu elinden köle olarak elinden alınana kadarki uyusmusluk halinden uyansın.
Onun köle oğlu ve kaderci babası için kendi evlatlarinızı heba etmeyin.
İlahimasal
14-11-2015, 22:34
Suşehrinin o bilmem ne köyündeki kaderci topluluğa jandarma tazyikli su ve jop ile nizama ayak uydurulmaları esnasında acıyıpda yardım etmeyin birakın jandarma onların canınï okusunki.
Sizlerin evatları onlar için heba olmasın.
Yüzsüz
Kemal Kılıçdaroğlu istifayı kabul etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeliğinden istifa dilekçesini işleme koyduğu bildirildi.
(http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/416015/Kemal_Kilicdaroglu_istifayi_kabul_etti.html#)
AA (http://www.cumhuriyet.com.tr/haberkaynagi/10/AA.html)
Yayınlanma tarihi: 12 Kasım 2015 Perşembe
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde istifasını sunan Özçelik'le ilgili kararını verdi.
İstifa dilekçesini işleme alan Kılıçdaroğlu'nun, İşveren Sendikaları ve Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'a, Özçelik'in yürüttüğü "Dış İlişkiler" görevini de verdiği kaydedildi.
Öztrak'ın, bu iki görevi birlikte yürüteceği belirtildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/416015/Kemal_Kilicdaroglu_istifayi_kabul_etti.html
HP’li Muharrem İnce 7 Haziran sonrası yaşananları SÖZCÜ’ye değerlendirdi Nil SOYSAL / SÖZCÜ
CHP yönetimini sert bir dille eleştiren Genel Başkan adayı İnce, “İnsanlar artık bize güvenmiyor” dedi ve ekledi: Recep Tayyip Erdoğan kafası CHP’de asla iş yapmaz. Partide değişim şart ama başkalaşma değil
CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğu 5 Eylül 2014 kurultayında Kılıçdaroğlu karşısında 415 oy alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şimdi yeniden aday. Hem iddialı, hem temkinli… İddiası; CHP’de beklenen değişimi gerçekleştirerek, partiyi iktidara taşımak. Temkinli olduğu konu ise; Türkiye’nin geçmekte olduğu bu hassas ve sıkıntılı süreçte, kurultaydaki başkanlık yarışının partiye zarar vermemesi. Aslında sonuç ne olursa olsun Muharrem İnce muhalefetin sivri dilli ismi olmayı sürdürecek…
“DALGA GEÇTİLER”
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/bu-korku-duzeninden-biktim-yikmak-icin-kurultay-istiyorum-987672/
- 1 Kasım’da sandıktan çıkan sonuç AKP’de bile sürpriz olarak yorumlandı. Seçmenin bu yöndeki iradesini siz nasıl değerlendirdiniz?
7 Haziran’dan sonra Cumhuriyetçilere, AKP’ye muhalif olanlara bir umut ışığı doğdu. “AKP tek başına iktidarı yakalayamadı, Meclis Başkanlığı seçimleri var ve muhalefetin sayısı da bunu seçmeye yetiyor” dediler. Yasamanın başındaki üç erkten biri olan Meclis Başkanı’nı muhalefetin seçmesi için insanlar çok beklediler. Bu olmadı. Sonra RTÜK seçiminde de aynı şey oldu. HDP kendisini PKK’dan soyutlayamadı. PKK’ya yönelik bir kınama yapamadı ve Türkiye’de ilk defa kontrollü bir terör oldu! İşte bu ortamda MHP her şeye “Hayır” diyen bir parti, HDP kendini PKK’dan sıyıramayan bir parti, CHP de AKP ile koalisyona hazır bir parti görünümü verdi. Oysa bizim 7 Haziran öncesindeki sloganımız; “Oy verin gitsinler”di. 8 Haziran sabahı ne oldu da birdenbire biz bunlarla ortaklık kurmaya çalıştık? 35 gün süren görüşmeler oldu. Sonunda Ömer Çelik dalga geçer gibi; “Biz istikşafi yaptık” dedi. Resmen kafa yaptılar! Bu ortam insanların zihninde şöyle gelişti; “AKP’siz hiçbir seçenek yok” dediler ve ortaya bu sonuç çıktı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/17/11670.jpg CHP’li İnce muhabirimiz Nil Soysal’ın sorularını cevapladı.
“KIYAMETİ KOPARMALIYDIK!”
- MHP “Hayırcı”, CHP ise “uzlaşmacı” olduğu için mi kaybetti?
Beni ilgilendirmiyor MHP’nin tavrı. Ya da HDP’nin tavrı. Beni CHP’nin tavrı ilgilendiriyor. Biz o 35 günü hiç konuşmadık. “Aman partimiz yara almasın”, “Aman görüşmecilerin eli güçlü olsun” diye sustuk. Bize o 35 günün sonunda koalisyon önermediler ki. Seçim hükümeti önerdiler. Eğer o koalisyon görüşmeleri olmasaydı, biz zaten kurultayı konuşacaktık. Kurultayı konuşmayalım diye koalisyon görüşmelerini bilerek uzattılar! Diğer konu; Cumhurbaşkanı bizim genel başkanımıza hükümeti kurma görevini vermedi. Kıyameti koparmalıydık! Gök kubbeyi başlarına yıkmalıydık! Bu konuda da partimizin yöneticilerinden hiçbir tepki gelmedi.
- Ve şimdi 5 Eylül 2014’teki kurultaydan sonra siz yeniden CHP genel başkanlığına adaysınız…
Burada bir düzeltme yapayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultaylarında genel başkanlığa aday olunmaz. Aday gösterilir. Yeterli sayıdaki kurultay delegesinin imzasıyla olur bu. Bana; “Bu imzayı sen bulabilir misin” diye sorarsanız, bulurum. Gördüğüm o. Ama buna karşılık, ‘600 küsur imzayı toplasanız da ben olağanüstü kurultayı toplamam’ ne demektir, esas buna bakmak lazım. Partinin tüzüğü ne diyor; yarı artı bir imza toplanırsa, olağanüstü kurultayı toplamaya mecbursun. Recep Tayyip Erdoğan kafası CHP’de iş yapmaz.
- Ancak 5 Eylül 2014’teki kurultayın öne çekilmesini eleştiren ve “sıkıştırılmış kurultay” diyen sizdiniz. İşler değişti mi?
Hemen açıklayayım; birincisi hukuksuzluklar sürdüğü için istiyorum. Örneğin; seçime 15 gün kala bir ilde kurultay delegelerini değiştirmek için il kongresi yapıyorlar. Delegeler bizden mi, değil mi emin değiller ve bunu anlamak için kongre kararı alıyorlar. Soruyorum ben şimdi size; seçime 15 gün kala bir partinin derdi il kongresi yapmak mı olmalıdır, yoksa seçimde bir oy fazla almak mı olmalıdır? İkincisi; bir ilimizdeki kurultay delegesine; “Bana imza vermeni istiyorum” dedim. “Benden imza isteme!” dedi. “Neden” dedim. “Belediye başkanı beni işten atar” dedi. İşte ben bu yapıdan, bu korku imparatorluğundan bıktım. İnsanların ekmeğiyle oynayan bir CHP olamaz. Pek çok ilde masa başında oturup delege yazıyorlar şu anda. Bu ne demek; “Ben delegeleri seçeyim, delegeler beni seçsin. Yüzde 25 ile mutlu mesut yaşayalım!” Ben bu ayak oyunlarının olduğu yapıyı benimsemiyorum. Onun için sıkıştırıyorum. Bu korku düzenini yıkmak için kurultay istiyorum. Yoksa adil bir süreç olsa hiç itirazım olmaz.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/17/126701.jpg Kendisini CHP’nin yeni yüzü olarak gördüğünü söyleyen Muharrem İnce, “İddiaları olan, risk alabilen biriyim” dedi.
“CHP’DE %25’LİK OY TUZAĞI”
- Bir önceki kurultayda iddianız; “Sokak Muharrem İnce diyor” şeklindeydi. Peki bugünkü iddianız nedir?
Türkiye’nin istediğiniz vilayetine, köşe başlarına sandık koyun, vatandaşlar oy kullansa ben açık ara alırım. O nedenle kurultay delegelerimizin de vicdanlarıyla hareket etmelerini istiyorum. Dünyanın her yerinde yenilikler değiştirmiştir partilerin ve ülkelerin geleceğini. Bakın; ekonomilerde bir 10 bin dolar tuzağı vardır. Türkiye 10 bin dolar tuzağına takılmış bir ülkedir. Böyle devam ederse bu daha da aşağı düşecektir. CHP de orta oy tuzağına yakalanmıştır. Yüzde 25’lik oy tuzağıdır bu da. Bunu yenmenin yolu yeni kadrolar, yeni söylemlerdir. Yenilikten bahsederken değişmeyi kastediyorum, başkalaşmayı değil. Çünkü başkalaşmak başka bir şeydir, gelişmek değişmek başka bir şeydir.
- Peki sizin genel başkanlığındaki bir CHP’de ilk ne değişir?
Örneğin toplumsal muhalefeti örgütleyebiliriz. Türkiye’de bir büyük uzlaşmayı sağlayabiliriz. Risk alabiliriz. Olağanüstü koşulları daha doğru yönetebiliriz. Bölgemizde barışın güvencesi olabiliriz. Çoğunluk değil, çoğulculuğu esas alabiliriz. Ben diyorum ki; büyük isimlere ihtiyacımız yok, büyük davaya inanmış, yürekli insanlara ihtiyacımız var. Biz inandırıcı olamadık. İnsanlar bize güvenmiyor. Çünkü CHP’li bir sözcüye bakan vatandaş; “Bu HDP”li diyor. Bir başka sözcüye bakıyor, “Bu MHP’li” diyor. Yine bir başkasına bakıyor; “Bu İşçi Partili” diyor. CHP’ye bakan herkes başka bir şey görüyor. Bu da algı karışıklığı yaratıyor. Ortada başarısızlık var.
- CHP’de dışarıdan gelenler olmayacak mı yani?
Tabii ki olmalı. Ama katkı vermek için gelmeli. CHP’yi kendine benzetmek için değil. Bugün CHP’ye gelen herkes, gelir gelmez altı oku eleştirmeye başlıyor. Diyoruz ki; bu herkesin CHP’si olsun. Ama bu herkesin CHP’si değil, her şeyin CHP’si. Ortaya karışık bir CHP bu. Böyle bir CHP olmaz, güven vermez.
Lütufla değil başarımla vekil oldum
- Parti içi demokrasiden yana bir sorun var mı?
Ben başka bir partide olsaydım, bu muhalif tavrım nedeniyle çoktan atmışlardı beni partiden. En iyisi yine biziz. Ama bu bana Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir lütfu değil. Öyle bakanlar var; “Sen muhalefet ettin, geçen kurultayda aday oldun. Ama Kemal Bey seni yeniden aday yaptı” diyenler var. Yapmasa mıydı? Ne yapmam lazım? Önünde diz mi çökeceğim? Ben başarılı bir milletvekili değil miyim? AKP ile mücadele etmiyor muyum? Hak etmiyor muyum milletvekili olmayı? Yolsuzluklara mı bulaştım? Yeteneksiz miyim? Hırsız mıyım? Bu kimsenin lütfu değildir bana. Zaten CHP budur ve böyle olmalıdır. Yarın ben genel başkan olduğumda, bana da muhalif insanlar olduğunda onlar da bu partide yaşamalıdır, var olmalıdır. Bizim farkımız da budur.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/17/13670.jpg ‘Deniz Bey, kendisinden başkasını desteklemez’
- Deniz Baykal’ın sizi desteklediği doğru mu?
Aksine Deniz Bey beni desteklemiyor, bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Daha doğrusu; Deniz Bey kendisinden başkasını kolay kolay desteklemez. Beni siyasete kazandırıp, milletvekili yapmış birisidir. Medya; “Muharrem İnce Baykal’ın adamı” diye yazdı, ama doğru değildi. Hatta ikili sohbetimizde bana oy vermediğini kendisi söyledi.
- Bu kurultayda sadece siz ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışmayacak. Umut Oran ve Mustafa Balbay’dan sonra kulislerde adı geçen başka isimler de var. Yani bu defa çoklu bir kurultay mı göreceğiz?
Tecrübelerime dayanarak, yıllarca bu partide hizmet etmiş biri olarak size şunu söyleyeyim; çok adaylı bir kurultay olmaz. Çünkü imza toplayacaksınız. Delegelerin 1200’ü de imza vermez. O nedenle ben aday olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum ama CHP’de çok adaylı bir kurultay olmaz, mümkün değil.
‘Başörtüsüyle bir dertleri yok, dertleri yeşil dolar!’
- G-20 Zirvesi’ne SÖZCÜ çağrılmadı. Bunu soran yabancı basın mensubuna Başbakan’ın yanıtı “Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir” oldu. Siz ne anladınız?
Muhalif olan herkesin başına gelecek bunlar. “Başörtülü bacım” diye sesleniyorlardı, “Karşı çıkarsanız, size de kelepçe takarım” dediler. Bunların başörtüsüyle filan da derdi yok, bunların derdi yeşil dolarlarla. Hürriyet’e ne yaptıklarını biliyoruz. SÖZCÜ’ye de aynısı yapılırsa şaşırmayın. Yarın Alevi derneklerine de yaparlarsa kimse şaşırmasın. Alevi derneklerinden terör örgütü üretmeye çalışırlarsa, yine kimse şaşırmasın, bunu da bilerek söylüyorum. Bu kişinin başkan olduğu bir ortamda bunların hepsi olacaktır. O nedenle gelin bu iktidarı değiştirelim diyoruz. Bu iktidarı bu muhalefet değiştiremiyor. O zaman biz de önce muhalefeti değiştirelim, yeni muhalefet bu iktidarı değiştirsin. Çözüm budur.
- 4 sene sonra mı?
Yeni bir muhalefet Türkiye’yi 1-1.5 senede öyle ilginç bir noktaya getirip, öyle bir sallar ki, erken seçime öyle bir zorlar ki herkes şaşırır. Ben de bunun için uğraşıyorum.
‘AKP içinde IŞİD’le gönül bağı kuran yöneticiler var’
Türkiye dışarıdan ve içeriden gelen terörle yıllarca mücadele etti. Ama ilk kez AKP döneminde terörü dışarıdan içeriye davet etti. IŞİD’in Türkiye’de kol geziyor olmasının arkasında, onlarla aralarında bir bağ kurmaları var. Nasıl bir HDP’li PKK’yı kınayamıyor, arasında bir gönül bağı kuruyorsa, AKP’nin içinde de IŞİD’le gönül bağı kuran yöneticiler var. Suriye politikası başımıza büyük işler açacak dediğimizde, “Siz Esadcı mısınız” diyorlardı. Şimdi Esad’ın arkasına geçmeye razı oldular. Emevi camisinde cuma namazı kılacaklardı, büyük ihtimalle Esad’ın arkasından cenaze namazı kılacaklar.
CHP genel başkan adayı umut Oran'ın delegeler arasında yaptırdığı anketten değişim çıktı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/18/umut-oran.jpg
Başak KAYA / ANKARA
CHP Genel Başkan adaylarından Umut Oran’ın Türkiye genelinde yaptırdığı anket sonuçlarına göre delegelerin yüzde 95’i yönetimin değişmesini istiyor. Delegelerin yüzde 70.4’ü de seçim sonuçlarını “başarısızlık” olarak değerlendirdi.
Oran SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, 1 Kasım sonuçlarının ardından Türkiye genelinde delegelerle yapılan araştırma sonuçlarını paylaştı. 1 Kasım sonrası 71 ilde 348 delege ile yapılan ankete göre şu sonuçlar elde edildi:
1- Seçim sonuçların başarısız bulanların oranı yüzde 70,4
2- Delegeler arasında partinin, tek başına iktidar olacağına inananların oranı yüzde 5.
3- Olağanüstü kurultayın yapılmasını isteyenlerin oranı yüzde 55,8
4- Partide tepeden tırnağa değişim isteyenlerin oranı yüzde 95
5- Lider mutlaka değişmeli diyenler yüzde 53
6- Hem lider hem parti yönetimi kalmalı diyenler yüzde 4,9
7- Parti yönetimi mutlaka değişmeli diyenler yüzde 92,8
8-CHP için delegenin lider adayı: (Kılıçdaroğlu yüzde 25,3)
“Değişim artık kaçınılmazdır” diyen Oran, “Bu Umut’un ya da Muharrem’in meselesi değil burada isimlerin öne çıkması doğru değil. Bu inisiyatifi alıp, olağanüstü kurultay çağrısını ilk ben yapmış olsam da bu bir kolektif çalışmadır. Aslında bunun mimarı parti tabanını ve örgütü temsil eden son olağan kurultayda seçilmiş il başkanları ve kurultay delegeleridir. Bu bir taban hareketidir ve dip dalgaları başlamıştır, artık olağanüstü kurultayda değişim kaçınılmaz. Sadece Genel Başkan değişimi ile başarı sağlanmaz diyenler şunu unutuyor: Özellikle son tüzük değişikliği sonrasında Genel Başkan artık partide tek adam. Bütün kararları o alıyor onunla birlikte sorumlu olan MYK’daki tüm isimleri sadece kendisi belirliyor. Yani başarı da başarısızlık da genel başkana aittir. Bir dönüşüm olacaksa bunu Genel Başkana rağmen başarmak imkansızdır, zihniyet dönüşümü tepede başlamak zorunda.” dedi.
7 Haziran’dan sonra Cumhuriyetçilere, AKP’ye muhalif olanlara bir umut ışığı doğdu. “AKP tek başına iktidarı yakalayamadı, Meclis Başkanlığı seçimleri var ve muhalefetin sayısı da bunu seçmeye yetiyor” dediler. Yasamanın başındaki üç erkten biri olan Meclis Başkanı’nı muhalefetin seçmesi için insanlar çok beklediler. Bu olmadı. Sonra RTÜK seçiminde de aynı şey oldu. HDP kendisini PKK’dan soyutlayamadı. PKK’ya yönelik bir kınama yapamadı ve Türkiye’de ilk defa kontrollü bir terör oldu! İşte bu ortamda MHP her şeye “Hayır” diyen bir parti, HDP kendini PKK’dan sıyıramayan bir parti, CHP de AKP ile koalisyona hazır bir parti görünümü verdi. Oysa bizim 7 Haziran öncesindeki sloganımız; “Oy verin gitsinler”di. 8 Haziran sabahı ne oldu da birdenbire biz bunlarla ortaklık kurmaya çalıştık? 35 gün süren görüşmeler oldu. Sonunda Ömer Çelik dalga geçer gibi; “Biz istikşafi yaptık” dedi. Resmen kafa yaptılar! Bu ortam insanların zihninde şöyle gelişti; “AKP’siz hiçbir seçenek yok” dediler ve ortaya bu sonuç çıktı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/17/11670.jpg
CHP’li İnce muhabirimiz Nil Soysal’ın sorularını cevapladı.
“KIYAMETİ KOPARMALIYDIK!”
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/11/17/126701.jpg
Kendisini CHP’nin yeni yüzü olarak gördüğünü söyleyen Muharrem İnce, “İddiaları olan, risk alabilen biriyim” dedi.
‘AKP içinde IŞİD’le gönül bağı kuran yöneticiler var’
Türkiye dışarıdan ve içeriden gelen terörle yıllarca mücadele etti. Ama ilk kez AKP döneminde terörü dışarıdan içeriye davet etti. IŞİD’in Türkiye’de kol geziyor olmasının arkasında, onlarla aralarında bir bağ kurmaları var. Nasıl bir HDP’li PKK’yı kınayamıyor, arasında bir gönül bağı kuruyorsa, AKP’nin içinde de IŞİD’le gönül bağı kuran yöneticiler var. Suriye politikası başımıza büyük işler açacak dediğimizde, “Siz Esadcı mısınız” diyorlardı. Şimdi Esad’ın arkasına geçmeye razı oldular. Emevi camisinde cuma namazı kılacaklardı, büyük ihtimalle Esad’ın arkasından cenaze namazı kılacaklar.
Yukarıdaki açıklamalara göre, HDP'nin PKK ile ve AKP'nin IŞİD ile bağları olduğu ve bu bağlantılar dışlanmadığı için 1 Kasım seçiminde partilerin büyük oranda oy kaybettikleri sonucu çıkar.
Bu, HDP ve CHP için doğru iken ne yazık ki AKP için geçerli olmamıştır. Fakat IŞİD'in 13 Kasım'daki Paris saldırıları sonrası AKP ile birlikte bu sefer kaybeden herkes olacaktır. Çünkü BATI İSLAMİYET'i, dolayısıyla TÜRKİYE'yi tamamen dışlayacaktır.
ECEVİT'in mumla arandığı CHP'li yıllar...
Arkadaşlar, (gerek seçim öncesi ve gerekse seçim sonrası) mesajlarımda hep ECEVİT dedim ve CHP'nin ancak bu şekildeki bir liderle kurtulabileceğini öne sürmüştüm. Çünkü ECEVİT bir vatanseverdir, dolayısıyla toplumda bir karşılığı vardır. Ama şimdiki Y-CHP, gerek T Tipi ile gerekse PKK ile arasına bir mesafe koyamamıştır ve bu yüzden seçimde red edilmiştir. Yani Muharrem İNCE, HDP ile AKP'nin terör örgütleriyle bağlarını ortaya koyarken CHP'yi bunun dışında tutması, değerlendirme eksikliğinden çok, bir kaçıştır.
Şimdi, CHP'nin başına kimi geçeceği önemli değil; çünkü önemli olan, CHP'nin başına ECEVİT gibi bir vatanseverin geçmesi ve toplumun büyük bir kesiminden güvenoyu olmasıdır. Gerisi teferruattır.
Şu halde CHP için gerçek bu olması gerekirken, eğer CHP'nin başına ECEVİT gibi bir lider geçer ve 2019'daki seçimde de 1 Kasım'daki aynı sonuç çıkarsa o zaman bu toplum intihar etmiş sayılacaktır. Aslında 1 Kasım'da intihar etti ama bu intiharın tescillenmesi için CHP'de böyle bir değişikliğin yapılması ve bunun bir seçimde açık bir şekilde görülmesi gerekiyor.
Bence, BATI'nın bunu beklemesine gerek yok, çünkü görünen köy kılavuz istemez!
İnanılır gibi değil ama öyle: IŞİD, 13 Kasım'daki Paris saldırılarıyla insanlık onurunu kurtarmıştır. Çünkü IŞİD, bu saldırılarla Fransa'ya insanlık onurunun ne olduğunu hatırlatmış ve Fransa'nın emperyalizmi keyfi bir şekilde yapmasının doğru bir şey olmadığını göstermiştir bize. Yani Fransa, geçmişte yaptığı soykırımlarla IŞİD'e (ya da benzeri örgütlere) bir cevap hakkı tanımış ve onlar da Paris'te 132 kişiyi katletmiştir!
Burası tartışılamayacak kadar açıktır. Nitekim Türkiye-Yunanistan dostluk maçında Paris'te ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda stattan büyük yuhalamalar oldu.
Özetle, her şey BATI'nın emperyalizmine göre şekilleniyor ve bu durumda CHP ne yaparsa yapsın başarılı olamaz ancak, ECEVİT gibi bir liderle şimdikinden çok daha başarılı olacakları açıktır. Çıkan sonuç budur!
Oysa aşağıdaki açıklamalara göre Muharrem İNCE, CHP'de algı karışıklığı olduğunu söyleyerek sorunu teşhis etmeye çalışır. Şuna, kafa karışıklığı desek, daha doğru olmaz mı?
- Peki sizin genel başkanlığındaki bir CHP’de ilk ne değişir?
Örneğin toplumsal muhalefeti örgütleyebiliriz. Türkiye’de bir büyük uzlaşmayı sağlayabiliriz. Risk alabiliriz. Olağanüstü koşulları daha doğru yönetebiliriz. Bölgemizde barışın güvencesi olabiliriz. Çoğunluk değil, çoğulculuğu esas alabiliriz. Ben diyorum ki; büyük isimlere ihtiyacımız yok, büyük davaya inanmış, yürekli insanlara ihtiyacımız var. Biz inandırıcı olamadık. İnsanlar bize güvenmiyor. Çünkü CHP’li bir sözcüye bakan vatandaş; “Bu HDP”li diyor. Bir başka sözcüye bakıyor, “Bu MHP’li” diyor. Yine bir başkasına bakıyor; “Bu İşçi Partili” diyor. CHP’ye bakan herkes başka bir şey görüyor. Bu da algı karışıklığı yaratıyor. Ortada başarısızlık var.
- CHP’de dışarıdan gelenler olmayacak mı yani?
Tabii ki olmalı. Ama katkı vermek için gelmeli. CHP’yi kendine benzetmek için değil. Bugün CHP’ye gelen herkes, gelir gelmez altı oku eleştirmeye başlıyor. Diyoruz ki; bu herkesin CHP’si olsun. Ama bu herkesin CHP’si değil, her şeyin CHP’si. Ortaya karışık bir CHP bu. Böyle bir CHP olmaz, güven vermez.
Upuaut Muharrem ince tek başına kitlerin satışına aslanlar gibi direndi youtube gir Muharrem ince videolarına bir gözat.
Tüm CHP bir yana o bir yana.
Demokratlığıda yurtseverliğide tartışılmaz bile.
Atatürkçülüğüde çağdaş yorumluyor ,halk adamı.
Perinçek gibi riyakarda değil Amerikancıda değil,faşist hiç değil.
Muharrem Chpye yakışır..
Keşke komunist olsaydı.
Kıçdaroğlu sorosçu .
Sosyal demokrasinin güçlü olması halkın yararınadır.İleri bir adımdır.
Düşündüğünü net söylüyor.
Kıçdaroğlu bu gün böyle ,yarın şöyla.
Ona öyle buna şöyle.
Yani kaypak,yani görevli.
Yani işe yaramaz,yani kifayetsiz yani yüzsüz.
Muharreme omuz veririm halktan yana durduğu sürece.
Aslanlar gibi gezinin yanında oldu ,bu bana yeter.
Ecevittende bir gömlek üstün.
Kafası fena karışık 3 eski CHP'li vekil
CHP'de 60 eski vekil bildiri yayınlayarak kurultayın olağan takvimde toplanmasını istedi. 55 eski vekil ise olağanüstü kurultay isteyen bir bildiri yayınladı. Ancak 3 eski vekilin isminin her iki listede de yer alması dikkat çekti.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/chp3vekil.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22.23.24. dönem 60 milletvekili, imza toplayarak CHP’nin Olağanüstü Kurultay'a götürme isteğinin ve bir ayda iki kurultayın yapılmasını partiye zarar vereceğini açıkladılar. 16. dönem ile 24. dönem 55 milletvekili ise olağanüstü kongre çağrısında bulundu.
http://abcgazetesi.com/kafasi-fena-karisik-3-eski-chpli-vekil-2544.html
Upuaut Muharrem ince tek başına kitlerin satışına aslanlar gibi direndi youtube gir Muharrem ince videolarına bir gözat.
Tüm CHP bir yana o bir yana.
Demokratlığıda yurtseverliğide tartışılmaz bile.
Atatürkçülüğüde çağdaş yorumluyor ,halk adamı.
Perinçek gibi riyakarda değil Amerikancıda değil,faşist hiç değil.
Muharrem Chpye yakışır..
Keşke komunist olsaydı.
Kıçdaroğlu sorosçu .
Sosyal demokrasinin güçlü olması halkın yararınadır.İleri bir adımdır.
Düşündüğünü net söylüyor.
Kıçdaroğlu bu gün böyle ,yarın şöyla.
Ona öyle buna şöyle.
Yani kaypak,yani görevli.
Yani işe yaramaz,yani kifayetsiz yani yüzsüz.
Muharreme omuz veririm halktan yana durduğu sürece.
Aslanlar gibi gezinin yanında oldu ,bu bana yeter.
Ecevittende bir gömlek üstün.
Evet, o mesajımda güzel bir olarak ECEVİT'i vermiştim. Tabii ki ECEVİT'in de eleştiribilinicek yönleri var ama önümüzde CHP için en iyi örnek budur.
Buna göre, Muharrem İNCE'nin tabii ki başarılı olmasını ve mümkünse, ECEVİT'i geçmesini isteriz. Ama bu işler istemekle olmuyor; her şey donanıma bakıyor. Diğer ifadelerinde aynı fikirdeyim!
POLİTİKA / 19-11-2015
A+ (http://abcgazetesi.com/muharrem-ince-turkiyede-solcularin-orani-yuzde-70-2600.html#) A- (http://abcgazetesi.com/muharrem-ince-turkiyede-solcularin-orani-yuzde-70-2600.html#)
Muharrem İnce: Türkiye'de solcuların oranı yüzde 70
CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, 'Türkiye'nin yüzde 70'i sağcı yüzde 30'u solcu' sözünün doğru olmadığını tam tersi olduğunu söyledi. "TÜRKİYE'NİN YÜZDE 70'İ SOLCU"
CHP'nin yüzde 25'e sıkışıp kaldığını söyleyen İnce, "Türkiye'nin yüzde 70'i sağcı, yüzde 30'u solcu deniyor. Bu doğru değil. Yüzde 70 solcu, yüzde 30 sağcı. Ne kadar yoksul varsa o kadar solcu vardır. Biz onların hepsinin oyunu alabiliriz" dedi.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/ince70manset.jpg
CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına konuk oldu.
“İNGİLTERE MUHALEFETİNDEN DERS ALMAMIZ GEREK”
İnce, “Deniz Baykal ile 2002′de olmadı 2004′te olmadı. Biz muhalefet ettik. Olmayacak değişiklik yapmamız lazım dediğimizde ben vardım Kılıçdaroğlu vardı. Odalarımız karşılıklıydı” diye konuştu. İngiltere muhalefetinden ders alınması gerektiğini belirten İnce, ”Orada bir parti seçimi kazanınca 3 partinin lideri 52 dakika içinde istifa etti. 52 dakikada istifa eden İngiltere muhalefetinden ders almalıyız” ifadelerine yer verdi.
Yüzde 25 oyun garanti olmadığını belirten İnce, ”CHP orta oy tuzağına takılmıştır. CHP birkaç seçim daha bunu kabul ederse bu da kalmayacaktır” dedi.
http://abcgazetesi.com/muharrem-ince-turkiyede-solcularin-orani-yuzde-70-2600.html
Umut Oran: Vaatlerimiz sol olsaydı AKP taklit edemezdi
CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran, CHP'nin başarısız olduğunu ve başarılı olmak için de sol değerlere sarılması gerektiğini söyledi.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/umutorannedenaday.jpg
ABC Gazetesi/Haber Merkezi
1 Kasım genel seçimlerinin ardından CHP'de başlayan liderlik yarışında önce çıkan isimlerden biri olan Genel Başkan Adayı Umut Oran, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın 'Çalar Saat' programına konuk oldu ve neden genel başkanlığa aday olduğunu anlattı.
"CHP YÖNETİMİ BAŞARISIZ"
CHP'nin başarısız olduğunu söyleyen Umut Oran, "Bunu ben söylemiyorum genel başkan söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu 'Benim için başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır' diyor. Bu durumda 6 seçim kaybetmiş bir yönetim için başarılı diyemeyiz" dedi.
DURUM OLAĞANÜSTÜ
CHP Genel Merkezi'nden yapılan olağan kurultayın 16-17 Ocak 2016'da yapılacağının açıklanmasını doğru bulmadığını söyleyen Umut Oran, "Ortada olağan bir durum yok. Olağanüstü bir durum var. Acil kanamlı bir hastaya iki ay sonra ameliyat için gün verilmez. Ankara ve Suruç'tan sonra Türkiye'de olağanüstü bir tedbir alınmadı. Ama Fransa OHAL ilan etti, sınırlarını kapattı ve sıkı tedbirler aldı. Şu anda CHP için de olağanüstü bir dönem" dedi.
ÖRGÜT GENEL BAŞKANA GENEL BAŞKAN ÖRGÜTE GÜVENMİYOR
Kılıçdaroğlu'nun olağan kurultay konusundaki ısrarının yanlış olduğunu söyleyen Oran, "Koşullar değişti. 7 Haziran'da başka bir durum vardı, bugün başka bir durum var. Ama kurultay takvimi 7 Haziran'a göre işletiliyor. Şu anda başarısız sonuçlardan sonra lidere güvenmeyen bir örgüt ve başarısızlıktan dolayı yeniden kendisini seçmeyeceğini düşündüğü için örgüte güvenmeyen bir genel başkan var" dedi.
LİDERLİK ÖRNEĞİ
Kılıçdaroğlu'nun çok çalıştığını söyleyen Umut Oran, ama liderlik sadece çok çalışmak değildir. Yönetmek gerekir, örgüte de görev verip takibini yapmak gerekir. Ben 6 yıldır kendi şirketimi yönetim kuruluna devrettim ve hiç bir şekilde sorun yaşanmadan çok başarılı bir şekilde yönetiliyor. Bundan sonra da kendi şirketimin yönetimine dönmeyi düşünmüyorum"dedi.
CHP İLKELERİNE VE 6 OK DEĞERLERİNE GERİ DÖNMELİ
Türkiye'nin bölücülük, gericilik ve yıkıcılık tehditi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Umut Oran, "CHP'ye bu kondua büüyük görev düşüyor. CHP sol değerleri daha güçlü şekilde savunabilmeli. 6 ok değerlerine daha sıkı sarılmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"VAATLER SOL OLSAYDI AKP TAKLİT EDEMEZDİ"
CHP'nin sol siyaseti savunmaktan çekinmemesi gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran, "Bu sadece 'asgari ücret bin 500 lira olacak' demekle olmaz. O zaman çıkar AKP de bin 300 lira olacak der. Sağlıkta, eğitimde özelleştirme konusunda, sosyal devlet konusunda sol söylemler üretilmeli. CHP eğer sol vaatlerde bulunsaydı, AKP bunu taklit edemezdi" dedi.
CHP GENEL BAŞKANINI ÜYELER SEÇMELİ
Türkiye'deki Siyasi Partiler Yasası'nın lider sultası yarattığını savunan Umut Oran, "Avrupa'da son bir yıl içinde 20 lider istifa etti. Binde 5 oy kaybeden genel başkan bile görevi bıraktı. Ed Miliband 42 yaşında siyasetii bıraktı yeni bir kariyer planı yapıyor. Ama Türkiye'de böyle bir kütür yok. CHP'nin 1 milyon 200 bin üyesi var ama genel aşkanı 1250 kişi seçiyor. Eğer ben genel başkanı seçemeyeceksem neden bir partiye üye olayım. Dünyada bunun örnekleri var. Hatta Yunanistan'da PASOK lideri Papandreu Yunan halkına açtı, kendisinin 68 bin üyesi var ama genel başkanı 900 bin kişi seçti" dedi.
400 İMZA GEÇİLDİ
Umut Oran, hafta sonu noterler kapalı olduğu için yeni imza alınmadığını ancak cuma günü itibariyle 400'den fazla imzanın toplandığını söyledi. Oran, Kılıçdaroğlu'nun 600 imzanın toplanmasını beklemek yerine kurultayı kendisinin toplaması gerektiğini söyledi.
Umut Oran, CHP delegelerine "CHP'de değişime omuz vermenin tam zamanı" dedi.
abcgazetesi.com
Şu an 573 imza
Gürsel Tekin'in tarih açıklaması tartışma yarattı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in açıkladığı olağan kurultay tarihi parti içinde tartışma yarattı. Kurultay tarihi için henüz bir karar alınmadığı, kararın Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi'nde alınacağı ortaya çıktı. Parti Meclisi toplanmadan tarihin açıklanması muhalefetin tepkisine neden oldu. Öte yandan muhalefet henüz olağanüstü kurultay için yeterli imzayı toplayamadı.
23 Kasım 2015 Pazartesi 19:30
23 0
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WpLFi-bcPfQ