Orijinalini görmek için tıklayınız : Sistem
Dialectics
07-11-2015, 14:31
oS74lPAvZss
"Çoğu insan büyük umutsuzluk içinde yaşar ve şarkılarını hiç söyleyemeden mezara gider"
"Ben sadece diğerlerini izliyorum çünkü kendi hayatımla ilgili hiçbirşey yapmıyorum"
"Sorgulanmamış bir hayat, yaşanmaya değmez" - Socrates
"Para için ne yapardınız? Eğer siz kendinizi sahip olduğunuz nesneler ile tanımlıyorsanız o zaman siz de bir nesne olmuşsunuz demektir. Eğer satın almaya programlanmışsanız siz de satın alınabilirsiniz demektir."
"Daha fazlasını istiyorum.
Bana tapın.
Ben sizin rüyanızım.
Ben zenginim çünkü ben senin tam istediğin gibi görünüyorum.
İç çamaşırlarımla fotoğraf çektirdiğim için 4 milyon dolar alıyorum.
Sen asla benim arkadaşım olamazsın."
"Justin Bieber - 200 milyon dolar
Yıllık kazancı: 80 milyon dolar
Günlük kazancı: 219.032 dolar
Saatlik kazancı: 9.126 dolar
Dakikalık kazancı: 152 dolar
Saniyelik kazancı: 2,54 dolar
Ortalama lise öğretmeni - 81.200 dolar
Yıllık kazancı: 56.249 dolar
Günlük kazancı: 154 dolar
Saatlik kazancı: 6,42 dolar
Dakikalık kazancı: 0,11 dolar
Saniyelik kazancı: 0,002 dolar
Ortalama bir lise öğretmenin Justin Bieber'in bir yılda kazandığı rakama ulaşması için 1.422,25 yıl çalışması gerekiyor"
"Eğer Tanrı insanlığa reva gördüğü hayatı kendi yaşasaydı, şüphesiz intihar ederdi" - Alexandre Dumas
"Memnun değil misiniz...
Benim adım..
Evet ben bir hiçkimse yim. (I am a nobody)"
...
"Hayatınızı bir film yapsalar, izlemek isteyen biri olur muydu?
Biz kendimiz kendi filmimizi izlemeyi ister miydik?
Belki filmindeki tek izleyici yine biz olurduk, bilet beleş olmasına rağmen.
Belki biz bile filminden çıkıp giderdik.
Eğer o kadar kötüyse hayatının filmi, bunla ilgili bir şeyler yapman gerekmez mi?"
"Herkes mezartaşının üstüne bir LCD tv koymalı ve hayatını döne döne bu ekranda göstermeli. Böylelikle mezarınızın yanından geçen herhangi biri filminize bakarak cennete mi cehenneme mi gitmişsiniz anlardı.
Çoğumuz hayatımızın filminin, ürettiğimiz sıkıcı çöplükten daha iyi olması gerektiğini düşünüyor. İzleyicilere, adına ev dediğimiz ve sırf birisi mülk sahibi olmak iyidir dedi diye servet ödediğimiz sıkıcı küçük kare kutulardakı sıkıcı hayatlarımızı gösterirdik; nefret ettiğimiz müzikleri dinlediğimiz sıkıcı barlardaki sevmediğimiz arkadaşlarla geçirdiğimiz sıkıcı geceleri gösterirdik; nefret etmemize rağmen kıçımızın korkusundan gıkımızı çıkardamadığımız partonların altındaki sıkıcı işlerimizi, sıkıcı şikayetlerimizle dolu olan ama hakkında hiç bir şey yapamadığımız sıkıcı hayatlarımızı... Evlen, çocuk sahibi ol, emekli ol... Öl. Bu kişinin hayatının filmini izlemenin bir anlamı yok. Milyonlarcası tam olarak aynısını yaptı,izlemeye değmeyecek bu hikayeyi..."
"Bir insanın söyleytebileceği en kötü şey: 'Ben kendi filmimi sevmiyorum. Seninkini izlemeyi tercih ederim.' Bizler diğerlerinin filmindeki fazlalıklarız sadece, neden yıldızları olmayalım? Bir insanın en sevdiği film kendi sırlarına dair ipuçları taşır. Öyleyse sizin en sevdiğiniz film hangisi?"
"Üstün insanın kaderi TANRI olmaktır" - Nietsche
....
allah razı olsun, didiklerin eyi gibi amma bişiy anlamadım :)
https://www.youtube.com/watch?v=lkv89Pp5jLQ
allah razı olsun, didiklerin eyi gibi amma bişiy anlamadım :)
https://www.youtube.com/watch?v=lkv89Pp5jLQ
Neden bilmiyom ama hepsini izledim hem de donuk bir şekilde bu neyy lan?
Dialectics
07-11-2015, 16:31
[QUOTE=errata;571388]allah razı olsun, didiklerin eyi gibi amma bişiy anlamadım :)
Normalde bu etkiyi yapmaması lazımdı, gaza gelmen gerekiyordu:)
Bir de şunu dene:
IT1UFTp1SQE
Yıldıztozu
07-11-2015, 17:05
Buna benzer bir konu açmak için siteye girmiştim ki bu başlığı gördüm. Tesadüf oldu. (hadi ateistler bunu da açıklayın.)
Mutluluk nedir diye sormak lazım. Kimilerine göre mutluluk haz almaktır, kimilerine göre hazlardan arınmaktır. Kimilerine göre cehalet mutluluktur, kimilerine göre bilgelik mutluluktur. Sanırım mutluluk tatmin olmaktır.
Bu tür videolar bende "Zeitgeist: The Movie" ile Banu Avar komplosu arasında, ortaya karışık etkiler yapıyor :) O nedenle ciddiyetle yaklaşamıyorum.
Ben daha çok Noam Chomsky gibi küresel insanların hayata dair eleştirilerini önemsiyorum. Önemseme nedenim de yetiştirilme tarzım nedeniyle kendimi buna zorunlu hissetmek, yoksa çok da umrumda olmayacak yani.
İnsanın anlayabildiğimiz kadarıyla belli kooperatif sistemlere ihtiyacı oluyor. Bu sistemler temel gereksinimlerimize ulaşmayı kolaylaştırırken pek çok defolu durumu da beraberinde getiriyor. Yani sistemin sömürülebilir açıkları var. Bu sistemde hayatın anasını belleyen, anlamını kaydıran bazı amorf durumların oluşması çok muhtemel.
Mesela Justin Bieber 200 milyon kazanırken benim ekmeğe muhtaç olmam gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bunu biliyor olmak bende ne etki yapmalı ki?
Adam popüler bir iş yapıyor, bazı aklı evveller de parasını onu takip etmeye harcıyor vs. Eee?
Hayat dediğimiz şey; para ve ünden ibaret bir şey değil ki? Denklemi bunların üzerine kurayım. Bu sanatçı müsvetteleri yaşlandıklarında benden daha mutlu ve huzurlu olmuyorlar. Ki hayatın amacı metabolizmamızın mutluluk, huzur ve heyecan stabilizayonunu sabitlemek üzerinedir. Yani hayat, yaşamak içindir.
Ben 30m2 bir evde sevdiğim kadınla yaşamayı, dağda bayırda gezmeyi seviyorum.
Justin Bieber'de gıcık sesiyle genç kızların külotlarını ve paralarını almayı seviyor.
Dialectics
08-11-2015, 10:34
Bu tür videolar bende "Zeitgeist: The Movie" ile Banu Avar komplosu arasında, ortaya karışık etkiler yapıyor :) O nedenle ciddiyetle yaklaşamıyorum.
Ben daha çok Noam Chomsky gibi küresel insanların hayata dair eleştirilerini önemsiyorum. Önemseme nedenim de yetiştirilme tarzım nedeniyle kendimi buna zorunlu hissetmek, yoksa çok da umrumda olmayacak yani.
İnsanın anlayabildiğimiz kadarıyla belli kooperatif sistemlere ihtiyacı oluyor. Bu sistemler temel gereksinimlerimize ulaşmayı kolaylaştırırken pek çok defolu durumu da beraberinde getiriyor. Yani sistemin sömürülebilir açıkları var. Bu sistemde hayatın anasını belleyen, anlamını kaydıran bazı amorf durumların oluşması çok muhtemel.
Mesela Justin Bieber 200 milyon kazanırken benim ekmeğe muhtaç olmam gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bunu biliyor olmak bende ne etki yapmalı ki?
Adam popüler bir iş yapıyor, bazı aklı evveller de parasını onu takip etmeye harcıyor vs. Eee?
Hayat dediğimiz şey; para ve ünden ibaret bir şey değil ki? Denklemi bunların üzerine kurayım. Bu sanatçı müsvetteleri yaşlandıklarında benden daha mutlu ve huzurlu olmuyorlar. Ki hayatın amacı metabolizmamızın mutluluk, huzur ve heyecan stabilizayonunu sabitlemek üzerinedir. Yani hayat, yaşamak içindir.
Ben 30m2 bir evde sevdiğim kadınla yaşamayı, dağda bayırda gezmeyi seviyorum.
Justin Bieber'de gıcık sesiyle genç kızların külotlarını ve paralarını almayı seviyor.
"Ben" merkezli bir bakış açısından yaklaşımla gayet haklısın sen de felsefende. Neticede bu sistemin en büyük tuzaklarından biri de kendini çökertebilme potansiyelindeki eğitim ve bilgi seviyesine sahip kişilere makul bir refah seviyesi sunarak, iyi kötü mutluluklarını bir dereceye kadar karşılayabilen imkanlar sunarak kendisinin uyumlu bir parçası haline getirmek...
Ne diye sıcak yatağında sevgilisiyle takılıp, dilediği gibi gezip görme, yiyip içme imkânına sahip birisi, bu huzur dolu rahatını bırakıp da abuk bir mücadelenin peşine düşsün değil mi?
Ancak işte bu rahatı bozabilme potansiyelinde olan tek bir şey var. Bu da biraz etrafına bakmaya çalıştığında ortaya çıkıyor.
Örneğin 40 yaşlarında bir temizlikçi kadın var tanıdığım. Şehir merkezinden oldukça uzak gecekondu semti denebilecek bir yerde ayda 300 lira kira ile sobalı bir evde oturuyor. Hayatında hiç hamburger yememiş. Bu soğuklarda giyecek doğru dürüst bir botu ya da çizmesi de yok. Her akşam evine 9'dan önce girmiyor. Sabahtan akşama kadar temizlik yapıyor. Kocası işsiz, girdiği işten atılıyor. Oğlu bir baltaya sap olamamış, lise mezunu. İki tane kızı var. İkisine de üniversite okutuyor, hatta biri bitirdi ama o da iş bulamıyor. "Kızlarımın hayatı benim gibi olmasın" güdüsü en birincil motivasyonu bu köle gibi yaşadığı hayatta...
Tek tatil anlayışı ve de imkânı köye gitmek. Geçenlerde oğlunun dişi çürümüş, dişçi dolgu için 150 TL istemiş, onun derdine düşmüştü en son nasıl ödeyeceğim diye... Belli ki para biriktirme imkanı da yok, günü kurtarma derdinde. Çalışamadığı günler kazancı yok.
Ya da örneğin her gün işe giderken durduğum bir trafik ışığı var. Orada duran arabalara tanesi 1TL'den simit satmaya çalışan 60 yaşlarına yaklaşmış yine paspal görünümlü bir amca var. Bazen kendimi yerine koymaya çalışıyorum, 60 yaşına geldiğimde hala sokaklarda tanesi 1 TL'den simit satmaya çalışarak idame ettirilen bir hayat, nasıl bir hayattır diye soruyorum? En büyük amacı karnını doyurmak olan birini yaşamaya motive eden nedir diye soruyorum? Noam Chomsky olduğunu hiç sanmıyorum.
Arkadaşlarıyla oynamaları gerekirken simit satan çocuklar var. İşte her tarafımız Suriyeli'ler ile doldu. Parklara gidip zamanında evlerinde, mahallerinde şimdikinden çok daha iyi durumda bir hayatları olan bu çocukları gözlemlemek bile insanı rahatsız ediyor. Bu kadar çocuk ve insan ne için evlerinden ve yurtlarından oldu? Ne için insanlar yakınlarını kaybettiler ve bilmedikleri yabancı bir ülkede günde 30 TL yevmiye ile inşaatlarda çalışarak idame ettirmek zorunda kaldıkları boktan bir hayata itildiler diye sorunca örneğin sevgilinin koynunda olduğu o sıcak yatak hafiften batmaya başlıyor...
Sistemden , hayatından memnun olmayan bir şeyler yapsın , düşünsün ve sonra eyleme geçsin.Lafla peynir gemisi yürümüyor.Hayatta aslında hiçbir şeyin insanın canını sıkmaması gerekiyor , bu da insanın hayata nasıl baktığıyla alakalı , bence nasıl yaşanırsa yaşansın insanın akıl sağlığının yerinde olduğu ve o akılla kendini zincirlemediği sürece hiçbir sorun yok.Hayatta herşey olabilir , Justin Bieber gibi şarkıcıların aşırı paralar kazanması birçok insana batıyor olabilir , beni de rahatsız ediyor ama arz , talep meselesi , bu durumdan çok rahatsız olan buna nasıl engel olabileceğini düşünsün ve eyleme geçsin , ne kadar samimi olduğu anlaşılır en azından.
Sistemden , hayatından memnun olmayan bir şeyler yapsın , düşünsün ve sonra eyleme geçsin.Lafla peynir gemisi yürümüyor.Hayatta aslında hiçbir şeyin insanın canını sıkmaması gerekiyor , bu da insanın hayata nasıl baktığıyla alakalı , bence nasıl yaşanırsa yaşansın insanın akıl sağlığının yerinde olduğu ve o akılla kendini zincirlemediği sürece hiçbir sorun yok.Hayatta herşey olabilir , Justin Bieber gibi şarkıcıların aşırı paralar kazanması birçok insana batıyor olabilir , beni de rahatsız ediyor ama arz , talep meselesi , bu durumdan çok rahatsız olan buna nasıl engel olabileceğini düşünsün ve eyleme geçsin , ne kadar samimi olduğu anlaşılır en azından.
Dialectics
08-11-2015, 12:20
Neyi nasıl düşünsünler? Bilerek egitim imkanı verilmeyen milyonlarca çocuk var. Paylastıgım videonun sonunda bir takım veriler var. Her gün 70 bin cocugun acliktan öldügü, milyonlarca cocugun egitim hakkindan mahrum birakildigi, kozmetige harcanan paranin bu insanarin hayatlarini biraz daha iyilestirebiecek temel gereksinim yatirimlarini ne kadar misliyle gectigine dair... Rahatsiz olan harekete gecsin demek ne kadar kolay, tam kapitalist zihnyetin istedigi bir yaklaim. Sen gecekondu mahalesinde dogup da sefalet icinde sürünseydin ve karsina gecip de bir justin bieber zihniyeti rahatsizsan harekete gec deseydi ne yapardin acaba...
Neyse, en azından bir sey asikar: bu tip mesajlar verilecek ortam burasi degil.
Yıldıztozu
08-11-2015, 12:22
dünyanın en zengin 100 kişisinin serveti, en fakir 3 milyar kişinin -yani dünyanın yarısının- servetine eşdeğer.
Şüpheci Dinsiz
08-11-2015, 16:39
Mahsuni'nin dilinden sistem:
dnGmLka02sI
Mevlam gül diyerek iki göz vermiş
Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı
Dura dura bir sel oldum erenler
Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı
Milletin (Yoksulun) sırtından doyan doyana
Bunu gören yürek nasıl dayana
Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana
Bilmem söylesem mi söylemesem mi
Mahzuni Şerif'im dindir acını
Bazen acılardan al ilacını
Pir Sultanlar gibi dar ağacını
Bilmem boylasam mı boylamasam mı
Video izlemek, saniyede 70bin insanın açlıktan öldüğünün çetelesini tutmak çözüm değil ki güzel kardeşim. Paylaştığın şeyleri görüyorum ve artırıyorum, zararı yok ancak bir yararı da yok. Bunu, bu işlerle ikinci elden ilgili biri olarak yazıyorum. İnsanlara Türkçe ulaşırsa hayvanlar konusunda duyarlılığın artacağı umuduyla 3-4 sene öncesine kadar PETA'nın belgesel çevirilerini yapıyordum. Michael Moore'un yiyecek veya silah endüstrisi ile ilgili belgesellerini takip ediyordum, Zeitgeist The Movie'nin etkisini önemsiyordum vs.
Ancak sonradan gördüm ki, sözde sistemin defolarına saldıran bu şeylerin kendisi de saçmalık (PETA'yı hâlâ ayrı tutuyorum).
Sistemin defolarını ortadan kaldırmak için bir şeyler yapmak isteyen insan "bir şeyler" yapmalı. Kendine acıyarak, videodakilere acıyarak olmaz bu iş.
Kendini petrol platformuna zincirlemek, köprüye bayrak asmak, yoldan geçen vatandaşı zorla GREENPEACE üyesi yapmak, akşam sabah anti-kapitalist imajlar üretip internette yaymak, twitter'dan savaş takip edip ölenler için vah vah demek sorunları çözüyorsa kurtulduk demektir.
Sorunları; üzerine düşünerek, gerçek çözümler için toplumu hareket ettirerek çözebiliriz. Bak mesela turandursun.com, sorun çözmek üzere atılmış ufak da olsa bir adımdır. Yüzlerce konu hakkında binlerce insan sürekli iletişim halinde. Kör gözüne parmağım yaşayan nice softa burada değişti, dönüştü ve belki topluma bir şeyler katacak duruma geldi.
Küresel sorunlarımıza dair ilginç ve objektif analizler yapabilen insanlara, üzerine düşünülesi kavramlar üretecek aktivistlere, filozoflara, bilim adamlarına ihtiyaç var. Bu ihtiyacı hangi videonun hangi vurucu görüntüsü, verisi sağlayacak alâsen?
Sorunları Justin Bieber'in bed sesiyle para kazanmasında, Kim Kardashin'in poposuyla voli vurmasında arıyorsan ve Kapitalizm diye iblisleştirdiğin tek bir hedefi def edersen refaha ereceğini, komünist ütopyayı kuracağını falan sanıyorsan yanılıyorsun. Bu inandıklarının dinden farkı yok. Herşey insanın bir hayvan olmasıyla ilgilidir ve çözüme giden yollar karmaşıktır.
Ben senin iddia ettiğin gibi sisteme yaklaşımı konformist olan biri değilim, öyle olsaydı bugün bu sitede 9. seneme giriyor olmazdım. Az yazıyorsam, yazıların içini doldurmaya çalışıyor olmamdan.