PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Celal Şengör: İnsan dışkısı yedirmek işkence değil

kkwejr213
22-11-2015, 16:15
Jeolog Celal Şengör Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda 12 Eylül darbesi ve o dönemde yapılan işkenceleri savunduğu açıklamalarıyla hayrete düşürdü. İnsan dışkısının yedirilmesini bile savunan Şengör, kendi dışkısını bal gibi yiyeceğini de söyledi. Kendisine afiyet olsun diyor, ibretlik röportajın ilgili bölümünü HABERTURK.COM okurları için yayınlıyoruz.

Şengör’ün açıklamaları şöyle:

Siz Kenan Evren’in cenazesine çelenk gönderdiğiniz için de…

Evet, bizzat gidemediğim için... Çünkü vefatını havada öğrendim. Strasbourg’a uçuyordum. Hostes geldi “Bir şey soracağım” dedim, “Kenan Paşa ağırlaşmış gece” dedim. “Haber var mı?” deyince kız böyle baktı, “Vefat etti efendim” dedi. “Yapma yahu” dedim. “Yani şunu havaalanında öğreneydim, gitmezdim toplantıya, Ankara’ya, cenazesine giderdim” dedim.

O kadar…

A, tabii tabii… Komutanın cenazesine giderdim. Ve Strasbourg’a iner inmez eşimi aradım. Hocam bu şu anlama geliyor mu: Kenan Evren’in 12 Eylül döneminde yaptığı her şeyi onaylıyorum.
Her şeyi tasvip ediyorum! Evet, istisnasız.

Şaka yapıyorsunuz.

Hayır, efendim.

Evet ama…

Her yaptığını onaylıyorum kardeşim. Ben çünkü 12 Eylül sürecini yaşadım.

Hocam Diyarbakır’da, Mamak’ta cezaevlerinde yapılan…

Her şeyi! Bak kardeşim! İhtilal ne demektir biliyor musun sen? Devrim ne demektir? Darbe? Zorla bir işi yapmak demektir! Kusura bakmasın kimse. Eğer ondan önce günde 20 kişi öldürülüyorsa İstanbul’da, ülkenin başbakanıyla ana muhalefet başkanı bir cenazede bir araya gelip birbirleriyle konuşmamak için sırt sırta dönüyorlarsa, bunu gazeteciler tespit edip gazetelere yazıyor ve bu heriflerin de kılı kıpırdamıyorsa, okula giden çocuklar her okula gittiklerinde kapıda okullarını bekleyen Jandarma görüyorlarsa, aman bir şey olmasın diye... Okuldan çocukları gelen anneler, "Aman bugün de canlı geldi, çok şükür yarabbim" diyorlarsa, her yapılan haktır kardeşim. Hiç! Yani ben bu memlekette, Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm! Yuh be! Yani ama ben normal bir devlet ve toplum düzeninden bakıyorum. İnsanların adam gibi işlerine gittikleri, öldürülecek korkusuyla yaşamadıkları, düşündüklerini rahatça söyleyebildikleri.

Evet ama bu gene de insanların, efendim tırnaklarını çekmek…

Yahu! Kardeşim…

İnsanlara dışkısını yedirmek gibi..

Hayır, hayır bir dakika. Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil.

Nasıl değil?

Ben bal gibi yerim. Niye biliyor musun?

Yapmayın hocam.

Ben bunların yendiğini gördüm. Bir gün San Diego Hayvanat Bahçesi'nde goriller birbirlerine dışkılarını ikram ediyorlardı. Onlar da bizim gibi primatlar. Gayet güzel, hiçbir şey de olmaz. Meselâ jeolojinin kurucularından olan William Buckland'ın hayvanlar âlemindeki her şeyi tatmak gibi bir merakı vardı: Dışkı ve sidikler dâhil. Bu bilgisi sayesinde Napoli'de San Gennaro'nun kanı zannedilerek kutsal bir mucizenin olduğu sanılan bir yerde akan şeyin kan değil, yarasa sidiği olduğunu teşhis ederek, kutsal mucizenin de palavra olduğunu ispat etmişti! Yani dışkı pis bir şey değil ki. Sen sidiğini içmez misin?

Bugün, bu noktaya gelmemizde Evren'in bir dahli olduğunu düşünmüyor musunuz?

Hayır efendim, ben Süleyman Demirel ve Ecevit’in dahli olduğunu düşünüyorum. Özal’ın dahli olduğunu düşünüyorum. Kenan Evren televizyona çıktı. "Lütfen bu adama, Özal’a oy vermeyin" dedi. "Bu adamı biz Ekonomist olarak kullandık, başarılı işler yaptı ama bu adama oy vermeyin" dedi. "Yobazdır bu herif" dedi. Milletçe koşa koşa gittik, Özal’a oy verdik. Paşa vermeyin dediği halde. E ben şimdi Paşayı nasıl sorumlu tutayım yahu? Adam açık açık söyledi, "Oy vermeyin bu adama" dedi. Ama demokrasi! Evren generalim ona da "Peki" dedi, oy verildikten sonra da. "Ya ben bu oyu tanımıyorum" demedi. Değil mi? Tayyip Bey gibi, "Benim istediğim olmadı, haydi bir seçim daha yapalım" demedi. "Hoş geldin" dedi, "Teşekkür ediyorum, seni başbakan yapıyorum halk bunu istedi" dedi. E ne yapsın bu adam?

Siz demokrasiye kökünden mi karşısınız?

Cahillerin demokrasisine, yani oklokrasiye karşıyım.

Ne ile yönetilelim?

E vallahi bir oligarşi yönetmeli bu toplumu. Eğer toplum İsviçre değilse... İsviçre’de demokrasiye karşı değilim. Ama Türkiye gibi toplumlar oligarşi ile yönetilmeli.

Oy vermeye gidiyor musunuz hocam?

Tabii.

Siz de eğitimli insanların oyunun eğitimsiz insanlardan daha fazla sayılmasını mı istiyorsunuz?

İşte oligarşi, oligarşi… Yani eğitimsiz bir grup hiç oy kullanmayacak! Az sayılsın, çok sayılsın falan değil.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1156833-celal-sengor-insan-diskisi-yedirmek-iskence-degil

kkwejr213
22-11-2015, 16:18
Bu da Kenan Evren'i savunacak diye saçmalıyor. Felsefi ve politik açıdan görüşleri ciddiye alınabilecek biri değil.

spartacus
22-11-2015, 16:44
Bu da Kenan Evren'i savunacak diye saçmalıyor. Felsefi ve politik açıdan görüşleri ciddiye alınabilecek biri değil.
Evet değil, sık, sık cehaletten bahseder kendisi, ama siyasete gelince kendisi de bir hayli cahil... Oligarşi yönetmeliymiş, zaten oligarşi yönetiyor. Teknokratlar yönetimi, teknokrasi demeli oysa :)

Ciddi general saplantısı var, emret komutanım diyen cinsten, asker kafalı, Einstein'ın beyine ihtiyacı yok dediği bir model.

Soru sorulduğunda da en alakasız cevapları veren birisi... Misal yukarıda bir tane örnek mevcut. Gorillerin bokunu yediğini görmüş, o halde bok yedirmek işkence değilmiş...

Buna göre Devlet denilen araç, elinde sopa boyuna toplumu dövmeli, asmalı, kesmeli, kimin nasıl düşüneceğine karar vermeli, farklı düşünenler yok edilmeli, sadece bir avuç ayrıcalıklının devleti olmalı, diğerleri ise, yani toplum en fazla maymun düzeyinde görülmeli, işi, görevi bu olmalı... Neyse uzatmayacağım, kendisini Hitler'in doktorlarına benzetiyorum, o derecede sakat, andaval ve tehlikeli...

Cidden ne ekonomi-politikten haberi var ne siyasetten, ne de konuşmaktan. Devrim nedir diyor, oysa 12 eylül devrim değil darbedir, Deniz Gezmiş için ise eşkiya diye ötüyor, ama Deniz Gezmiş devrimcidir, kendisi ise darbeci kafada bir EŞKİYA aslında, devrim neymiş...

herkes ait olduğu sınıfa göre... Tabi ki oligarşiden yana olacak, oligarşi, elit, ayrıcalıklı bir grubun tüm erki elinde tuttuğu ve yönetimin bu azınlığın çıkarınca işlediği bir yöntem, e haliyle kendiside, etrafında hizmetçielrinden, şoförüne kadar ayrıcalıklı hayat yaşayan o elit kesimden. darbeler ise oliarşik yönetimin garantisi o nedenle darbe sevici, çünkü böylelikle sistem ve erk, hüküm olgusu bunun gibi ayrıcalıklı azınlıkların çıakrına göre işleyebiliyor. Neyse ciddiye alınacak, kafaya takılacak bir çapı, yanı olmadığını düşünüyorum, O da öyle avunsun.

İlahimasal
22-11-2015, 17:06
Evet değil, sık, sık cehaletten bahseder kendisi, ama siyasete gelince kendisi de bir hayli cahil... Oligarşi yönetmeliymiş, zaten oligarşi yönetiyor. Teknokratlar yönetimi, teknokrasi demeli oysa :)

Ciddi general saplantısı var, emret komutanım diyen cinsten, asker kafalı, Einstein'ın beyine ihtiyacı yok dediği bir model.

Soru sorulduğunda da en alakasız cevapları veren birisi... Misal yukarıda bir tane örnek mevcut. Gorillerin bokunu yediğini görmüş, o halde bok yedirmek işkence değilmiş...

Buna göre Devlet denilen araç, elinde sopa boyuna toplumu dövmeli, asmalı, kesmeli, kimin nasıl düşüneceğine karar vermeli, farklı düşünenler yok edilmeli, sadece bir avuç ayrıcalıklının devleti olmalı, diğerleri ise, yani toplum en fazla maymun düzeyinde görülmeli, işi, görevi bu olmalı... Neyse uzatmayacağım, kendisini Hitler'in doktorlarına benzetiyorum, o derecede sakat, andaval ve tehlikeli...

Cidden ne ekonomi-politikten haberi var ne siyasetten, ne de konuşmaktan. Devrim nedir diyor, oysa 12 eylül devrim değil darbedir, Deniz Gezmiş için ise eşkiya diye ötüyor, ama Deniz Gezmiş devrimcidir, kendisi ise darbeci kafada bir EŞKİYA aslında, devrim neymiş...

herkes ait olduğu sınıfa göre... Tabi ki oligarşiden yana olacak, oligarşi, elit, ayrıcalıklı bir grubun tüm erki elinde tuttuğu ve yönetimin bu azınlığın çıkarınca işlediği bir yöntem, e haliyle kendiside, etrafında hizmetçielrinden, şoförüne kadar ayrıcalıklı hayat yaşayan o elit kesimden. darbeler ise oliarşik yönetimin garantisi o nedenle darbe sevici, çünkü böylelikle sistem ve erk, hüküm olgusu bunun gibi ayrıcalıklı azınlıkların çıakrına göre işleyebiliyor. Neyse ciddiye alınacak, kafaya takılacak bir çapı, yanı olmadığını düşünüyorum, O da öyle avunsun.

Stratejik olamazmı?
Bu güne kadar bu konularla alakalı tek bir beyanı olmayan akademisyen bir insanın sizin düşündüklerinizi düşünebilmesi mümkün bence.

Böyle konuşmasının muhakkak bir nedeni olduğunu düşünüyorum.
Celal şengör .dinlerde özgür düşüncenin medyadaki en cesaretli isimlerinden birisidir.Hayatı TURAN dursun kadar tehlikede olduğunu hepiniz biliyorsunuz.

Aleph
22-11-2015, 17:06
Asker fetişisti. Kendi bokunu yedirmek lazım buna..

spartacus
22-11-2015, 17:43
Stratejik olamazmı?
Bu güne kadar bu konularla alakalı tek bir beyanı olmayan akademisyen bir insanın sizin düşündüklerinizi düşünebilmesi mümkün bence.

Böyle konuşmasının muhakkak bir nedeni olduğunu düşünüyorum.
Celal şengör .dinlerde özgür düşüncenin medyadaki en cesaretli isimlerinden birisidir.Hayatı TURAN dursun kadar tehlikede olduğunu hepiniz biliyorsunuz.
Stratejik olacağını sanmıyorum, öyle ise çok yanlış bir yere sığınmış olur, neredeyse kurbanın kasabına sığınması durumu(generallere sığınmak)...

Youtube'da buna benzer hayli videosu var. örneğin insana bok yedirmenin, türlü işkencenin onaylanması hayati tehlikeyi savuşturmak adına stratejik olamaz ki, onaylamayan, karşı çıkan bir sürü aydın var ve bu denek değil ki, darbeleri, faşizmi açıktan ret ediyorlar diye hayatları tehlikeye girmiş olsun.

Hayatı tehlikede değil, Turan Dursun bir din üzerine eleştiriler yapıyordu, haliyle İslam öne çıkıyordu, Celal Şengör ise genel şeyleri dile getiriyor. Celal Şengör'e göre bakarsak, Turan Dursun'ada eşkiya diyebilir, zira Turan Dursun hak ve hukuktan yana birisi idi, sömürü ve sınıflara da karşı idi...

Turan Dursun'un katlinde devlet, tamda o asker tipi yönetimin izleri var, Uğur Mumcu ve diğerlerinde olduğu gibi. Celal Şengör siyasi yelpazede o aydınarla aynı kulvarda değil, aksi kulvarda yer alıyor, bu anlamda ciddi bir hayati tehlikesinin olduğunu düşünmüyorum.
En son Hrant cinayetini ele alın, gizlenen bilgiler, veriler ne olursa olsun, devlet içinde organize hareket eden kesimler sözkonusu...

Zaten genel bir kanıdır, bir cinayet yıllarca aydınlanmamışsa -ki istisnalar hariç- cinayet zanlısı devlettir denir.

Yani öyle halktan, sıradan insanlar gidip kolayca insan öldür-e-mez, zira bunun bir bedeli var herkes o bedele giremez, suçta hasır altı edilemez... Ancak bir çok şeyi garanti edilen tetikçi olarak kullanılanlar olur(bakın tetikçi kullanılan hiç bir aydın cinayeti aydınlatılmadı, Hrant Dink olayı ise muhtemel öngörülemeyen koşullarda saklanması mümkün olmadığı için açığa çıktı). Ya da azmettiren ve azmedilen ilişkisi dışında, aklı başında hareket edemeyenler olabilir ki onlarda istisnadır.

Celal Şengör siyasi anlamda tam bir fiyasko, gerçekten Hitler'in doktorlarına benzetiyorum, yeterki bir general çıkıp emretsin, hazır kıta... Misal o doktorlar bilim ve tıp konusunda hayli uzmanlar hatta faydalıda olabilirler, ancak siyasette fiyaskolar, emire amade idiler.

kkwejr213
22-11-2015, 18:14
Deniz Gezmiş hiçbir cinayete karışmamıştı, egemen sınıfı ve ABD'yi rahatsız eden politik eylemleri sonucunda fikirleri yüzünden idam edilmişti. Kenan Evren ise bugün aydınlıkçı kesimlerin bastırılarak gerici bir islami diktatörlüğün kurulmasında en büyük pay sahibi olan, ABD maşası katil bir diktatördür. Kime eşkiya deyip kimi savunduğuna bakarsak Celal Şengör'ün savunduğu şey, onun ait olduğu düşünce yapısını yeterince gösteriyor. Bu adamı aydınlığın temsilcisi olarak göstermeyin, bu adam zırcahildir.

Kurdistannn
22-11-2015, 18:29
Toplumda şöyle bir yanılgı var. Bir insan bir alanda otorite ise, siyasal-ekonomik ve her türlü kültürel-sosyal olayda onun fikri alınıyor. Bu çok sakat bir düşüncedir.
Celal Şengör, kendi alanı olan jeolojinin dışına çıktığında, çok da itibar edilmemesi gereken birisidir. Bunu defalarca kez gösterdi.

Bu yüzden ciddiye alacak alsın, ama sağduyudan yoksundur. Bir insanın yaşı büyütülüp idam ediliyorsa(Erdal Eren örneği gibi), bunu yapanlar eleştirilmiyorsa, o kişileri ciddiye almak yersiz. İnsan hakları diye bir şey var. Bir insana istemediği bir şeyi , en lezzetli yemek bile olsa, zorla yedirmek insan haklarına aykırı iken, zorla dışkı yedirilmeyi savunan adamın yemişim ateistliğini...

Bybars
22-11-2015, 18:48
Gerçek ateizm bu değil��

Bybars
22-11-2015, 18:56
Bir insan hem ateist,bilimsel sosyalist felan olup hem de nasıl ırkçı,milliyetçi olabilir?Vatanseverliği,yerliliği,milliği ayırt ederek soruyorum?

fidato
22-11-2015, 20:43
Celal Şengör yazıları ve yorumları dikkatlice incelenir ise bir komünist karşıtı olduğu net olarak görülür.
Birçok kere "Ben Sovyetlerde çalışırken efendim" diye başlayan ve hakaretler içeren cümleleri bol kullanır.
Eleştirilerinin bazıları yerinde olsa da komünizm onda bir saplantı haline dönüşmüş sanırım.
12 Eylül destekçiliği de bu temeldedir. Kenan Evren aşkı değildir.
Elit olmak konusunda da takıntısı vardır. Cumhuriyet gazetesinin ekinde yazdığı yazıları bir kitapta toplamıştı okunur ise nasıl bir kafa yapısına sahip olduğu kolayca anlaşılır.

Mileena
22-11-2015, 21:22
Hocam Diyarbakır’da, Mamak’ta cezaevlerinde yapılan…

Her şeyi! Bak kardeşim! İhtilal ne demektir biliyor musun sen? Devrim ne demektir? Darbe? Zorla bir işi yapmak demektir! Kusura bakmasın kimse. Eğer ondan önce günde 20 kişi öldürülüyorsa İstanbul’da, ülkenin başbakanıyla ana muhalefet başkanı bir cenazede bir araya gelip birbirleriyle konuşmamak için sırt sırta dönüyorlarsa, bunu gazeteciler tespit edip gazetelere yazıyor ve bu heriflerin de kılı kıpırdamıyorsa, okula giden çocuklar her okula gittiklerinde kapıda okullarını bekleyen Jandarma görüyorlarsa, aman bir şey olmasın diye... Okuldan çocukları gelen anneler, "Aman bugün de canlı geldi, çok şükür yarabbim" diyorlarsa, her yapılan haktır kardeşim. Hiç! Yani ben bu memlekette, Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm! Yuh be! Yani ama ben normal bir devlet ve toplum düzeninden bakıyorum. İnsanların adam gibi işlerine gittikleri, öldürülecek korkusuyla yaşamadıkları, düşündüklerini rahatça söyleyebildikleri.

Hmm. Bir iki gün önce de tesadüfen Hayata Dönüş Operasyonu öncesinde cezaevlerinin durumunu okumuştum. (Hapishane içinde hapishane, örgütlerin kendi içlerindeki insanlara yaptığı işkenceler, gardiyana rahat rahat posta koyabilmeleri vesaire.)
Veya 1960 darbesi. Olaylar birikiyor birikiyor hop darbe, hop operasyon. Oysa ki çok daha önce önlemler alınabilse, böyle şeylere hiç gerek kalmasa?

Deniz Gezmiş'in hayatını pek bilemiyorum, yorum yapamayacağım. Lakin darbeyi savunamıyorum,destekleyemiyorum. İnsan dışkısı yemenin işkence olmadığını düşünen bu zata en sağlıklı yorumu psikologlar, psikiyatristler yapacaktır.

İlahimasal
23-11-2015, 13:16
Stratejik olacağını sanmıyorum, öyle ise çok yanlış bir yere sığınmış olur, neredeyse kurbanın kasabına sığınması durumu(generallere sığınmak)...

Youtube'da buna benzer hayli videosu var. örneğin insana bok yedirmenin, türlü işkencenin onaylanması hayati tehlikeyi savuşturmak adına stratejik olamaz ki, onaylamayan, karşı çıkan bir sürü aydın var ve bu denek değil ki, darbeleri, faşizmi açıktan ret ediyorlar diye hayatları tehlikeye girmiş olsun.

Hayatı tehlikede değil, Turan Dursun bir din üzerine eleştiriler yapıyordu, haliyle İslam öne çıkıyordu, Celal Şengör ise genel şeyleri dile getiriyor. Celal Şengör'e göre bakarsak, Turan Dursun'ada eşkiya diyebilir, zira Turan Dursun hak ve hukuktan yana birisi idi, sömürü ve sınıflara da karşı idi...

Turan Dursun'un katlinde devlet, tamda o asker tipi yönetimin izleri var, Uğur Mumcu ve diğerlerinde olduğu gibi. Celal Şengör siyasi yelpazede o aydınarla aynı kulvarda değil, aksi kulvarda yer alıyor, bu anlamda ciddi bir hayati tehlikesinin olduğunu düşünmüyorum.
En son Hrant cinayetini ele alın, gizlenen bilgiler, veriler ne olursa olsun, devlet içinde organize hareket eden kesimler sözkonusu...

Zaten genel bir kanıdır, bir cinayet yıllarca aydınlanmamışsa -ki istisnalar hariç- cinayet zanlısı devlettir denir.

Yani öyle halktan, sıradan insanlar gidip kolayca insan öldür-e-mez, zira bunun bir bedeli var herkes o bedele giremez, suçta hasır altı edilemez... Ancak bir çok şeyi garanti edilen tetikçi olarak kullanılanlar olur(bakın tetikçi kullanılan hiç bir aydın cinayeti aydınlatılmadı, Hrant Dink olayı ise muhtemel öngörülemeyen koşullarda saklanması mümkün olmadığı için açığa çıktı). Ya da azmettiren ve azmedilen ilişkisi dışında, aklı başında hareket edemeyenler olabilir ki onlarda istisnadır.

Celal Şengör siyasi anlamda tam bir fiyasko, gerçekten Hitler'in doktorlarına benzetiyorum, yeterki bir general çıkıp emretsin, hazır kıta... Misal o doktorlar bilim ve tıp konusunda hayli uzmanlar hatta faydalıda olabilirler, ancak siyasette fiyaskolar, emire amade idiler.

Celal şengör perinçek kafalı birisi ,perinçekin akp den taraf siyaset yapması gibi stratejik oyun oynuyor demek istedim.

Şengörün DENİZ GEZMİŞ gibi bir değere ,hapishanelerde dışkı yedirilen insanlara, kenan evren gibi din zorunlu din dersi olsun diyen birine bu tip söylemlerde bulunmasının sebebi perinçekden başkasi olamaz.

Bu söylemleride akademisyen olan bir insana hele birde evrim ve din ile alakalı görüşleri bilinen bir insana uymuyor ama.....

Hayati tehlikesi her zaman mevcut.mesele din olunca.

Arkadaşın biriside kominizm demişde sanmam...

Kafayı sıyırmış olması ihtimalinide göz ardı etmemek lazım.

spartacus
23-11-2015, 14:19
Celal şengör perinçek kafalı birisi ,perinçekin akp den taraf siyaset yapması gibi stratejik oyun oynuyor demek istedim.

Şengörün DENİZ GEZMİŞ gibi bir değere ,hapishanelerde dışkı yedirilen insanlara, kenan evren gibi din zorunlu din dersi olsun diyen birine bu tip söylemlerde bulunmasının sebebi perinçekden başkasi olamaz.

Bu söylemleride akademisyen olan bir insana hele birde evrim ve din ile alakalı görüşleri bilinen bir insana uymuyor ama.....

Hayati tehlikesi her zaman mevcut.mesele din olunca.

Arkadaşın biriside kominizm demişde sanmam...

Kafayı sıyırmış olması ihtimalinide göz ardı etmemek lazım.
Tamamdır şimdi anladım. Evet söylediklerin olası.

Kenan Evren sadece din dersi değil, elde Kur'an toplumun hangi yollarla elpençe divan, afyonlu olacağınında bilincinde davranıp, bu günün temelelrini atan, dünya ileri giderken, toplumu geriye giden durumunda sorumlularından.

Celal Şengör hem yaşam biçimi olarak kendisini elit, cennet hayatı yaşayası, diğer insanları ise hizmetçi olarak gören, görmek isteyen bir yapıya sahip, orduyu ise bunun garantisi olarak görüyor zira ordunun tepesindekiler de krallar gibi elit hayat yaşarlar,himetçielrden, şoförüne kadar herkes emrine amadedir, makam araçlarından, bedava şoföre, postaya kadar. Kısaca elitler oligarşisi, zaten bahsettiği de bir yerde bu. garanti ise tabiki ordu, polis -> silahlı bürokrasi. Bürokrasiyi oluşturan zaten asker-sivil-polis-memur kesiminden sırtı sağlam, rütbesi yüksek kişiler, kendiside hem yaşam biçimi hemde kader olarak bir mensubu.. Her türlü stotüko eleştirisi ya da stotükoda değişim, bu kesimleri tarifi zor biçimde strese, sıkıntıya sokan şeyler. Ne bileyim rahat, rahat milyar kazandığınızı düşünün, ortamınızı bozacak en ufak bir değişimde strese girersiniz, o nedenle durumunuzu garanti etmek istersiniz... Neyse bu herkes için geçerli değil, yine de sistem belli, alternatif bir yaşam ve siyasal bilinçten mahrum olan herkes, sistemin parçası olur ve yeri geldiğinde en ufak çıkarları dahi sarsılsa, etraflarına kıyım saçabilirler. Dolayısyıyla sistemden rahatsız hak ve haklıdan yana olan, insan hak ve hürriyetlerinden yana olan herkes bunların gözünde eşkiyadır, kaldı ki bunlar 2 şeyide kendisine sper ederler, din ve ırkçılık-millet faktörü... Örneğin AKP nin tepesi hem ihya oldu hemde tabanlarını oluşturan gerici, hırsız sermaye ihya oldu, hırsızlar yönetimine döndü ancak toplumun tavrı ortada, altında ise bildik zırh, sper edilen sebepler var, din, milelt vb subjektif değerlerin siyasete alet edilerek, kitlelerin asli ihtiyaç, zaruri sorgulama vb gündeleri yerine subjektif, insana yabancı, hayata yabancı kavramlar hakim kılınıyor ve bu tür siyaset ise kof ne yazık ki, sadece 3-5 kelime dağarcık, 3-5 slogan ve klişeden ibarettir. Toplumda fazlasını zaten anlamıyor, kapasite yetersiz kalıyor...

Neyse kısaca Celal Şengör kendi konumu ve stotüko adına tutarlı siyaset izliyor, bunda bir beis görmüyorum, asıl üzücü ve sorun teşkil eden bilim insanı kimliği ile, kendisinin çatışıyor olması... Böyle düşünüyorum, bir görüş ve yaklaşım açısıyla baktığımda bunu anlıyorum.

spartacus
23-11-2015, 21:26
Dışkı yedirilen doktordan Celal Şengör’e yanıt

http://www.telgrafhane.org/diski-yedirilen-doktordan-celal-sengore-yanit/

Yıldıztozu
23-11-2015, 23:13
C.Şengör'e genelde katılıyorum. İnsan çocuklarının küçükken dışkı yedikleri çokça gözlemlenmiş bir olaydır. Primatlarla benzerliklerimiz var. Benim gözümde insan ''iki ayağı üzerinde durabilen maymundan'' fazlası değildir. İnsana gereksiz yere fazla değer veriyoruz. İnsan türü düşünen bir hayvan değildir, düşünme özelliği yoktur insanın. Ama bazı insanlar sonradan düşünme özelliği kazanabilirler ve bunlar azınlıktadır.
Bu yüzden insanlara, maymunlardan daha fazla değer vermek anlamsız. (bir kısım bilinçli insanlar hariç.) Bu bir kısım azınlıktaki insanlarla diğer sıradan insanlar arasında fark vardır. Biri hayvan diğeri insandır veya biri insan diğeri tanrıdır.

Ayrıca röportajda çarpıtmalar da var. Şengör'ün üslubu yazı dilinden pek anlaşılmaz, onu izlemek lazım. Röportajı yapan şahıs da çarpıtmalı sorular sormuş bilerek.

Şüpheci Dinsiz
23-11-2015, 23:53
Ne iyi demiş.

http://odatv.com/images/resimler/artuklucelala.JPG

spartacus
24-11-2015, 00:23
Maymunlar, insanların bebekleri bokunu yiyor diye, 20-50 yaşlarına gelmiş insana bok yedirmek -bakın yemek değil yedirmek!- aşağılık bir işkencedir. Orada maksat insana kendi pisliğini yedirterek aşağılamaktır. Misal şimdi kendisini alıkoysak, elimizde sopa kafasına vura, vura bok yedirsek, ne yani bunu normal mi karşılayacak? kendisi ardını yıkadığında elini sabunlamak yerine yalıyormuymuş? Elini temizliyorsa bunu neden yapıyormuş, temizlemiyorsa muhtemel yalıyordur(anormal bir davranış), burnunun bokunuda yiyordur.. Psikolojik takıntıları olmalı, tedavisi olmalı...

Celal Şengör bu konuşmasıyla değil ki, siyasete girdiği her konuşmada -evet izliyorum, dinliyorum- nedense karşımda Hitler'in doktorları varmış gibi bir hisse kapılıyorum. Ciddi subjektif saplantıları, şartlanmışlığı var, Hitler'in yardımcısı bilim insanlarına benzetiyorum...

Kısaca kendisi ile bu kadar çelişen bir insana, anlam vermek güç. Hem dinlerden söz ediyor şudur, budur, aptallar diye hem de en az onalr kadar kendiside aptal, kendisininde kırılması imkansız gibi tabuları var... Kısaca kendisinin tabiriyle Celal şengör bana göre aptal, cahil, zira objektif, bilimsel yol varken o subjektif takıntı ve saplantılar ve tabulara ait bir yolu seçiyor, bir çeşit şeriat kafası yaşıyor.

Yıldıztozu
24-11-2015, 00:35
Yedirmek konusu sıkıntılı evet. Ama bence Şengör hocanın burada niyeti insan-maymun benzerliği kurarak bok yeme davranışını normal gösterme çabasıdır.

Biraz kibirli bir adam. Zengin ailede yetişmiş, Robert kolejinden mezun olmuş, halkın arasına karışmamış elit birisi. Ama entelektüel birikimi de gerçekten fazla. Eleştirilir tabiki.

kkwejr213
24-11-2015, 00:43
Yedirmek konusu sıkıntılı evet. Ama bence Şengör hocanın burada niyeti insan-maymun benzerliği kurarak bok yeme davranışını normal gösterme çabasıdır.

Biraz kibirli bir adam. Zengin ailede yetişmiş, Robert kolejinden mezun olmuş, halkın arasına karışmamış elit birisi. Ama entelektüel birikimi de gerçekten fazla. Eleştirilir tabiki.

Entelektüel birikimi buysa üstü kalsın. Bana daha çok zırcahilin teki gibi geliyor. Uzmanı olduğu jeoloji dalını bilmem, felsefi açıdan çapsızın tekidir. Darbecileri savunacak kadar alçak, zorla dışkı yedirmek ile bahsettiği şeyi bir tutacak kadar da şerefsizdir.

Aleph
24-11-2015, 00:49
Benim bokumu yesin o..

Kurdistannn
24-11-2015, 00:54
Benim bokumu yesin o..
Türkiyede bir kampanya başlatılabilir. Adamın adresi belli.Herkes karınca kararınca ona göndersin.:bounce:

Neva
24-11-2015, 03:19
Diski meselesi akillara ziyan yorum olmus.
Kisinin hayatta kalabilme maksatli, kosullar sebebiyle, kendi istegiyle idrar icip, gerektiginde kendi diskisini dahi yemesi ayri bir olaydir.(ornek olarak buyuk kitliklar, depremlerde vb. gocuk altinda gunlerce kalan insanlar) Bir insana zorla, iskence amacli diski yedirilmesi ayri bir olaydir.

Bilmiyorsa ogrenmesinde fayda var, Pika Sendromu kisinin kendi secimiyle, istegiyle gorulur, bir baska kisinin zorlamasiyla degil. Kendisi sadece jeolojiye iliskin yorumlar yaparsa hem kendi, hem de toplum sagligi acisindan daha faydali olur, boylece ozur dilemesine de gerek kalmaz.
Toplumsal travmalar da bu sekilde soylemlerle atlatilmaz.

Bir zaman herkes haddini bilecek demisti, bu bahiste de kendisi, bilim kulvarlari adina haddini bilirse ve kendi bransinda demec verirse daha iyi olur. Bunu soylemesinde amac, konseydi kildi tuydu bahsi ise, zaten aklibasinda hic kimse, butun bir topluluga iliskin iskence'ci vs. yaftasi yapistirmaz.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/diski-yedirmek-iskence-degil-diyen-celal-sengor-ozur-diledi-993320/

xcan
24-11-2015, 03:34
Deniz gezmişler iktidara Celal Şengörler LAĞIMA.