Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriye sınırında Rus uçağı düşürüldü
İlahimasal
19-12-2015, 22:26
Spartaküs
Onurlu insanlar siyaset yaparken bile onurları ile siyaset yaparlar.
Bu gün israile anlaşırız diyen bazıları,pyd yede ,barzaniyede gerekirse esada bile göz kırparlar.
Bunlarin fıtratlarında var onursuzluk.
Rusya bölgeye gelene kadar hepsinin işi tıkırindaydı.
Ne zaman rusya dokundu tıkırtı bozuldu. Şahsen ben inanmıyorum bu gruplarada ülkelerede.
Benim için halkın çekdiği ızdırap onemli.
Pyd nin hükumetle is tutmayacağının garantisimi varki? Eskiden iş tutmadılarmı.
Fıratın batısına geçemessin diyen hooppp bir bakarsın kucağinda geçirir..
Bunlarda onur namına bir şey yok.......onurları ebu sufyanın dediği benim onurum devemin sırtindaki mallar ( söyleyip söylemediği bilinmesede söz cuk diye oturmuş)
Komşularımin evi yanıyor diğer komşum yagma peşinde.....
spartacus
20-12-2015, 06:11
Sevgili ilahi komedya
"Düşmanımın düşmanı dostumdur" bu söz, duruma göredir, taktik platformdur.
Barzani aşiret kullanımlı kapitalist, kısaca burjuva siyasetçisi. Çıakrları gereğide her an çevresinde herkesle işbirliği yapabilir. Burada bir beis yok...
Beis işbirliği noktasından çıkıp piyon, kullanılmak ama bunun karşılığında da kırıntı noktasına yani uşaklığa varırsa sorun o zaman doğar.
Misal Türkiye'de dilediği ülke ile işbirliği yapabilir, burada bir beis yok, mesele uşaklık sorunudur ki, bu sorunda 1950 lerden sonra hayli bariz ortada...
hangi ülkeye bakarsan bak, silah ticareti, silah üreten ülkelerden yapılır. Bundan kaçış ancak kendi silahını üretmektir. Bu anlamda kullanılan silaha bakarak değerlendirme yapma şansı yok, lakin biliyoruz ki ABD ve İsrail menşeili silahlar hiç bir ülkenin kendi iç yararına değildir. Neyse
Mesele onur meselesi değil, mesele ideolojik bir meseledir.
PYD komünist bir yapı olsa o zaman dediğin geçerli, ideolojik hatta kapitalizmle stratejik uzlaşmaya varmayacak olan sadece komünist yapılardır.... PYD ise demokratik toplumcu bir yapı ve şu süreçte meyletse dahi bu ABd olmaz, Rusya, Çin hattı olur... İşte o nedenlerle Barzani yaygarayı koparttı, zira kürtler içerisinde bırakın sosyalist politikayı, demokratik-toplumcu aydınlanma dahi Barzani'nin çıkarları ile örtüşmez...
Dikkat ederseniz PYD Suriyeye karşı savaşmıyor, oysa eski Suriye rejimi Kürtlere de zulmetmişti. PYD en fazla federatif bir birlikten yana tavır koymuştur ki, bildiğiniz gibi Rusya da bir federasyondur. Asıl mesele bizim insanımızın cehaleti, cehalet sözde siyasetçi müsveddeleri, özde bir biçimde sömürü çarkından yer tutmuşlarca kullanılıyor...
Şimdi uzun yılalrdır Türkiye de kendi insanı olması gerektiği halde insanı olarak görmediği milelt ya da mezheplere zulmediyor. özünde bir Suriyeden farklı değil. Misal daha geöen günlerde itirafı yapıldı, bilmem kaç bin köyü biz yaktık, şu ve bu tarihlerde dendi, bu bir develt itirafıydı... Bu halde demek ki bu gün Suriye için pespaye siyaset yapan AKP, yarın aynı siyaset kendi ülkesi içinde yapılacak, çünkü çözümü basit sorunlar, siyasetçilerin din ve ırk temelli bir ALETİ, sonuna kadar çıakrları uğruna kullandğı için, sorunlar gerçek doğasından çıkıp, granit duvarlaraa dönüştürülüyor. haliye çözümsüzlük hakim hale geliyor...
Suriyede öteden etnik gruplar ve dini ayrılıklar sorunu yaratılmasa-olmasa idi, bu gün, uluslararası sermaye tarafından bu savaş-istikrarsızlaştırma, kitleleri birbirine düşürme manevrası yapılamazdı. Dönüp şimdi Türkiye'ye bakmalı, manevraya gayet açık değil mi? hali hazır politikalar ise diktotaryal.... haliyle..... Bir aie ortamında 5 diğer 3'ü dışlarsa ne olur? İşte siyaset yapmak bu soruyu sormaktır, sormadan bu konualrda konuşanlar ya kara cahildir, ya da dediğin gibi onursuz...
Yine diplomatik işbirliği yerine uşaklık düzlemi, bu da onrusuzluktur, bu onursuzluğa Ortadoğu ve Türkiye yarım yüzyıldır ortak zaten. Direnen ülkeler ise Libya ve Suriye idi... Libya'nın durumu ortada, batı hallaç pamuğuna çevirdi, Suriye'nin durumu da ortada, bu savaş petrol kaynaklarının batıya akıtılması için girilen bir onursuzlaştırma savaşıdır da, şu an direnen ise sadece Suriye... İleri düzey uşak, köpek ise Suudi Arabistan, Katar, Türkiye hal böyle olunca, ortada koca, koca devletlerin onursuzluğu dururken, diğer tarafta parça, pönçük ve hiç bir biçimde devlet niteliği ve diplomatik muhataplık taşımayan yapıları esas dertmiş gibi görmek, göstermekte başlı başına sorundur.
Misal şu konu, Türkiye'nin çıakrı ABD değil Rusya ile diplomatik işbirliği idi, ne oldu? Türkiye uşak bir ülke olduğu için komşularıyla kanlı bıçaklı, ha bire kibrit çalıyor ki, komşularını ateşe versin... Böyle bir siyasetin övünülecek bir yanı yok, kaldı ki ulvi amaçlar da içermiyor, İNSANLIK VE İNSANCA YAŞAM düzlemine sahip değil, zira öncelikle kendi ülkesinde insan hayatı, bunlarım nazarında batının sokak köpekleri ve kedileri kadar değer arzetmiyor, o halde komşularına verecekleri hiç bir şey olmadığı gibi, kurtaracakları bir can da yok, tek bildikleri kurbanların, hangi kasap eliyle pay edileceği ve kime hizmet edecekleri ve bu hizmetlerinin karşılığında ne elde edecekleri(bazı kodomanların bireysel çıkarları)... Hangi PYD'yi tartışmalıyız, asli konumuz bu mu olmalı? Biz sütten çıkmış ak kaşık ötekiler kara mı, daha beteriz, daha bir boka batmışız, elimizde tek manipülatif şey devlet olmamız, bunun kullanılması, meşruiyet zeminin istismarı olmuş...
spartacus
20-12-2015, 06:11
Sevgili ilahi komedya
"Düşmanımın düşmanı dostumdur" bu söz, duruma göredir, taktik platformdur.
Barzani aşiret kullanımlı kapitalist, kısaca burjuva siyasetçisi. Çıakrları gereğide her an çevresinde herkesle işbirliği yapabilir. Burada bir beis yok... Beis işbirliği noktasından çıkıp piyon, kullanılmak ama bunun karşılığında da kırıntı noktasına yani uşaklığa varırsa sorun o zaman doğar. Misal Türkiye'de dilediği ülke ile işbirliği yapabilir, burada bir beis yok, mesele uşaklık sorunudur ki, bu sorunda 1950 lerden sonra hayli bariz ortada...
hangi ülkeye bakarsan bak, silah ticareti, silah üreten ülkelerden yapılır. Bundan kaçış ancak kendi silahını üretmektir. Bu anlamda kullanılan silaha bakarak değerlendirme yapma şansı yok, lakin biliyoruz ki ABD ve İsrail menşeili silahlar hiç bir ülkenin kendi iç yararına değildir. Neyse
Mesele onur meselesi değil, mesele ideolojik bir meseledir.
PYD komünist bir yapı olsa o zaman dediğin geçerli, ideolojik hatta kapitalizmle stratejik uzlaşmaya varmayacak olan sadece komünist yapılardır.... PYD ise demokratik toplumcu bir yapı ve şu süreçte meyletse dahi bu ABd olmaz, Rusya, Çin hattı olur... İşte o nedenlerle Barzani yaygarayı koparttı, zira kürtler içerisinde bırakın sosyalist politikayı, demokratik-toplumcu aydınlanma dahi Barzani'nin çıkarları ile örtüşmez...
Dikkat ederseniz PYD Suriyeye karşı savaşmıyor, oysa eski Suriye rejimi Kürtlere de zulmetmişti. PYD en fazla federatif bir birlikten yana tavır koymuştur ki, bildiğiniz gibi Rusya da bir federasyondur. Asıl mesele bizim insanımızın cehaleti, cehalet sözde siyasetçi müsveddeleri, özde bir biçimde sömürü çarkından yer tutmuşlarca kullanılıyor...
Şimdi uzun yıllardır Türkiye de kendi insanı olması gerektiği halde insanı olarak görmediği millet ya da mezheplere zulmediyor. özünde bir Suriyeden farklı değil. Misal daha geçen günlerde itirafı yapıldı, bilmem kaç bin köyü biz yaktık, şu ve bu tarihlerde dendi, bu bir devlet itirafıydı... Bu halde demek ki bu gün Suriye için pespaye siyaset yapan AKP, yarın aynı siyaset kendi ülkesi içinde yapılacak, çünkü çözümü basit sorunlar, siyasetçilerin din ve ırk temelli bir ALETİ, sonuna kadar çıakrları uğruna kullandğı için, sorunlar gerçek doğasından çıkıp, granit duvarlara dönüştürülüyor. haliye çözümsüzlük hakim hale geliyor... Yine güncel örnek daha bugünlerde, bir alevi anma etkinliği yasaklandı(cemevi etkinliği) oysa Camilerde her Cuma her türlü konuşma gayet doğal ve serbesttir, izin alınmak durumunda da değil... Eee bu ayrım Suriye'de değil ki, Türkiye'de... Bir farkı yok, tek fark petrolü olmaması, ama Bor madenleri var, bu tarz ve güncel AKP siyaseti tarzı siyaset ile, şu haliyle 20-30 yıl geleceği var Türkiye'nin.
Suriyede öteden etnik gruplar ve dini ayrılıklar sorunu yaratılmasa-olmasa idi, bu gün, uluslararası sermaye tarafından bu savaş-istikrarsızlaştırma, kitleleri birbirine düşürme manevrası yapılamazdı. Dönüp şimdi Türkiye'ye bakmalı, manevraya gayet açık değil mi? hali hazır politikalar ise diktotaryal.... haliyle..... Bir aie ortamında 5 diğer 3'ü dışlarsa ne olur? İşte siyaset yapmak bu soruyu sormaktır, sormadan bu konualrda konuşanlar ya kara cahildir, ya da dediğin gibi onursuz...
Yine diplomatik işbirliği yerine uşaklık düzlemi, bu da onrusuzluktur, bu onursuzluğa Ortadoğu ve Türkiye yarım yüzyıldır ortak zaten. Direnen ülkeler ise Libya ve Suriye idi... Libya'nın durumu ortada, batı hallaç pamuğuna çevirdi, Suriye'nin durumu da ortada, bu savaş petrol kaynaklarının batıya akıtılması için girilen bir onursuzlaştırma savaşıdır da, şu an direnen ise sadece Suriye... İleri düzey uşak, köpek ise Suudi Arabistan, Katar, Türkiye hal böyle olunca, ortada koca, koca devletlerin onursuzluğu dururken, diğer tarafta parça, pönçük ve hiç bir biçimde devlet niteliği ve diplomatik muhataplık taşımayan yapıları esas dertmiş gibi görmek, göstermekte başlı başına sorundur.
Misal şu konu, Türkiye'nin çıakrı ABD değil Rusya ile diplomatik işbirliği idi, ne oldu? Türkiye uşak bir ülke olduğu için komşularıyla kanlı bıçaklı, ha bire kibrit çalıyor ki, komşularını ateşe versin... Böyle bir siyasetin övünülecek bir yanı yok, kaldı ki ulvi amaçlar da içermiyor, İNSANLIK VE İNSANCA YAŞAM düzlemine sahip değil, zira öncelikle kendi ülkesinde insan hayatı, bunlarım nazarında batının sokak köpekleri ve kedileri kadar değer arzetmiyor, o halde komşularına verecekleri hiç bir şey olmadığı gibi, kurtaracakları bir can da yok, tek bildikleri kurbanların, hangi kasap eliyle pay edileceği ve kime hizmet edecekleri ve bu hizmetlerinin karşılığında ne elde edecekleri(bazı kodomanların bireysel çıkarları)... Hangi PYD'yi tartışmalıyız, asli konumuz bu mu olmalı? Biz sütten çıkmış ak kaşık ötekiler kara mı, daha beteriz, daha bir boka batmışız, elimizde tek manipülatif şey devlet olmamız, bunun kullanılması, meşruiyet zeminin istismarı olmuş...
IŞİD üyesi: Adana'da eğitim aldık
Suriye'de YPG elinde esir tutulan IŞİD üyesi örgüte katılmadan önce Adana'da askeri eğitim aldıklarını söyledi.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/12421326_10153259678949212_125446318_n.jpgSuriye'd e YPG'nin elinde esir olarak bulunan IŞİD üyesi Abdurrahman Abdulhadi, Adana'da askeri eğitim aldıklarını söyledi. Abdulhadi, IŞİD’in Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu savundu.
Suriye’nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde YPG ile IŞİD arasında çıkan çatışmalarda yakalanan IŞİD militanları YPG’nin cezaevlerinde tutuluyor. Sputnik'ten Hikmet Durgun, YPG’nin kontrolündeki Rojava bölgesinde bu cezaevlerine özel izinle girerek yakalanan IŞİD üyeleriyle röportaj yaptı.
Durgun'a konuşan IŞİD’çilerden biri de, Suriye’nin Haseke iline bağlı Til Berak kasabası nüfusuna kayıtlı Arap asıllı 20 yaşındaki Abdurrahman Abdulhadi. Aralık 2015’te, YPG güçleri tarafından Haseke’nin El Havl ilçesine bağlı Heresta köyünde yakalanan Abudhadi’nin bir kardeşi halen IŞİD saflarında savaşıyor.
2013 yılında IŞİD’e katıldığını anlatan Abdulhadi, Til Berak’da Suriye ordusuna karşı savaştığını söyledi. Yakalanmadan önceki tanıklıklarını aktaran Abdulhadi’ye göre, Türkiye’nin IŞİD’le ilişkilerinde hiçbir sorun yoktu. IŞİD’te çok sayıda Türk savaşçı olduğu bilgisini veren 20 yaşındaki IŞİD üyesi, Adana’da askeri eğitim aldığını iddia etti:
“Adana’da bir IŞİD emiri vardı, bir süre onunla kaldım. Ağustos 2014’te Adana’da askeri eğitim aldım. Havaalanına yakın bir köyde 60 kişi askeri eğitim alıyorduk. 60 kişi eğitim alıyorduk. Sabah kalkıp spor yapıyorduk. Haftada bir atış eğitimi alıyorduk. Kalaşnikof, Bixi ve diğer silahları kullanıyorduk. Bize eğitim veren kişi Urfalı Ahmet’ti. İbrahim adında biri de bize tercümanlık yapıyordu. Türkiye, Suriye’ye göre daha güvenli diye eğitimimizi Türkiye’de verdiler. Suriye’de bombardımanlardan dolayı askeri eğitim almamız mümkün değildi.”
İLGİLİ HABER: 500 IŞİD militanı neden serbest bırakıldı? (http://abcgazetesi.com/icerik/500-isid-militani-neden-serbest-birakildi-4701.html)
‘ADANA’DAKİ IŞİD KAMPI, ÖSO’NUN DİYE YANSITILDI’
Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütleriyle bağı, bir süredir çok tartışılan bir konu. Suriye’de savaşan ve ‘ılımlı’ olarak yansıtılan bazı grupların, Türkiye’de eğitim kampları olduğu iddia edilmiş, resmi makamlar bu iddiayı yalanlamıştı. Türkiye’nin, ‘ılımlı muhalif’ olarak tanımladığı ÖSO’nun merkezinin Hatay olduğu ise biliniyor. Abdulhadi, Adana’da eğitim aldıkları kampın basına ÖSO kampı olarak yansıtıldığını da ifade etti:
“Basına Özgür Suriye Ordusu olarak eğitim aldığımız yansıtıldı, oysa eğitim alan herkes IŞİD üyesiydi. Eğitimdeki 60 kişinin hepsi Suriye vatandaşıydı. Bu 60 kişinin çoğu iş amacıyla Türkiye’ye gelmişlerdi ama sonra IŞİD’e katıldılar.”
URFA’DAN RAKKA’YA UZANAN IŞİD TRAFİĞİ
Abdulhadi, asıl görevinin Suriye’den gelenleri karşılamak olduğu bilgisini verirken, sınırdaki cihatçı trafiğine dair de önemli açıklamalar yaptı:
“İnternet üzerinden Suriye’dekilerle irtibata geçiyordum, onların Türkiye’ye gelmesini sağlayıp eğitime sokuyordum. Eğitimden sonra Adana’da emir olan amcamın oğlunun yanında 5 ay kaldım. Görevim, Suriye’den gelenleri karşılamaktı. Emirim bana Türkiye’de kal dedi. Sivilleri Urfa’ya, oradan da Rakka’ya gönderiyorduk. Sonra Rakka’dan Suriye’nin çeşitli bölgelerine görev dağılımları oluyordu. Kaldığım köyde sivil insanlar vardı. Köy halkı bizim çalışmak için köye geldiğimizi düşünüyordu.”
‘YARDIM GÖRÜNÜMÜNDE SİLAH GELİYORDU’
Türkiye’deki IŞİD üyelerinin sayısı hakkında bir bilgisi olmadığını söyleyen Abdulhadi, şöyle devam etti:
“IŞİD’e Irak’tan sivil araçlarla ve yardım, gıda yükü görünümüyle silah geliyordu. Ağır silahlar Şeddadi’den geliyordu. Bende Şeddadi’de kaldım bir süre. IŞİD’in istihbarat biriminde çalıştım. Emirim beni El Havl’a bağlı Efır köyüne gönderdi. Bir gece bu köyde kaldım, ertesi gece YPG bizim kaldığımız noktaya baskın yaptı. 11 Aralık 2015 günü saat 24:00’da YPG kaldığımız yere baskın yaparak bizi yakaladı. İki kişi yakalandık. Ebu Yahya adında bir Fransız vardı El Havl’da, o emirdi.”
YPG’nin kendisine iyi davrandığını anlatan Abdulhadi, halen ölüm korkusu yaşadığını da söyledi. IŞİD’e katıldığı için pişman olduğunu vurgulayan Abdulhadi, “Okuduklarımla pratikte örgütte gördüğüm çok farklı” sözleriyle hayal kırıklığını dile getirdi.
http://abcgazetesi.com/isid-uyesi-adanada-egitim-aldik-4819.html
dine mine ne
25-12-2015, 17:44
elimizden geldiğince bu oyunları, dolapları işlevsiz kılmak, bunu başarırsak dünya daha güzel bir yer olacak... Ya sen nesiyle ilgilisin?
Sen bu masonlarin varligini ,onlarin oyunu,nu anlamadigin müddetce, sana da bana da bu dünya zindan.
Kapitalizim ile komünizimin birer yönetim sekli oldugunu anlamadigin müddetce bu verdigin savas bosadir, asil düsmanimizin para degil ,mal mülkün degilde paranin gücü oldugunu anlamadigin müddetce güzel dünya yok .
Misal wikileaks belgelerinde CIA;Kürdistan;nin kurulacağını bilmiş.
Irak'ın kuzeyindeki bir otonom Kürt devleti muhtemelen türkiye İran Suriye topraklarını kapsayacak bir kürt devletinin çekirdeğini oluşturabilir.
Devamina dikkat: ancak böyle bir yapı ayakta kalamayacak gelip geçici olacaktır çünkü geniş bir dağlık alanla çevrili ve en önemlisi denize kiyisi olmayan bir kürt devleti ticaret güzergâhlarına ticaret ortaklarina güvenli sinirlara erisim anlaminda komsularina bagimli olucaktir ve daha sofustike silahlar olmaksizin ve sinirlarina dail uluslar arasi güvence olmaksızın savunması ve yaşaması zor olacaktır .
Yani bu kürtdevletinin kursak dahi bunun uluslararası sulara çıkışı olmadığından bu devleti ayakta tutamayis diyorlar.
Masonların emrini , yani kurulacak olan Kürt Devleti'ni uluslararası sulara (Akdenize)kimin çıkardığını bugün bütün dünya görüyor.
Putin de bir emir kulu, ayni stalin ve lenin gibi.
Amerika ve rusya kürt kantonlarini beraber kuruyorlar. Haberler,de cikiyor.
Bir de sunu unutma .
Yahudi bayragindaki iki mavi cizgi nil ve firat nehirlerini temsil eder.
Ama bu komplo teorisidir .
******* artik ama ,komplo teorisi degil ise o zaman din kitaplari gercek tanri sösüdür , okadar.
Ya masonlari seceksin yada tanri sözünü.
Cünkü bu yazilanlar hayata gecmekte.
Ben bunu bilir bunu yazarim arkadas sakin mi sakin , objektiv mojektivlik duymayim, biktim bu objektivliklerden artik.
Yazilanlar oluyor anasini satayim.
Yok dagilacaklarmis ,toplanacakmis, yok önlerine yem olacaklarmis, yok dünya hakimiyetimis.
Lan oluyor iste ,daha ne objektivliginden bahs ediyorsunuz.
Körmüyüz ,sagarmiyiz.
Ehhh iyi ozaman bunun senaryosunu birileri cizmis diyorsun, hadi lan ordan olurmu ucmaya basladin oluyor.
Ehh iyide olan bitenler ne o zaman kaaaardesiiim.
Bu toplum bir Almanya toplumu olsun, Erdoğan değil siyaset yapmak inan koyun bile güttürmezler. Neden Almanyadasın kardeşim, aşığı olduğun bir hükümetin var, madem ülkede Avrupa ülkesi olmuş, gel vatanına! Dürüst olun lütfen.Ben kabul ediyorum, sen buraya gel benide bir yolunu bul Almanya ya aldır, anlaşaım olur mu?
1) ALLAH seni nasil billiyorsa öyle yapsin emi. Almanya toplumu imis .Ula bu yeni dünya düzeni burdan baslanildi kurulmaya be kardesim .
Sigara kanundan tut alkol satim kanuna , Taseronluk siz daha nedir bilmez iken burda bu tezgahi kurdular ,iscilerin haklarini yemeye basladilar, alman markinin basini yedi ****ler ,sen kalkmis alman toplumundan bahsediyorsun.
Markini kaldirir iken halka bile sormadilar .
Avrupanin bir birine nasil dengelendigini bir göre bilsen ah bir görebilsen.(kapitlist) sosyalizimin dogudunu bir göre bilsen , böyle giderse (Kapitalist) komünizime gitdigini bir göre bilsen.
Senin asil verdigin mason savasi ama sen bunu daha anlamamisin .
Masonlari kurgu hayali diye algiladigin müddetce,de anlamiyyacaksin.Ideoloji yapilardan uzak durman lazim. Dincilik sagcilik solculuk hepsi fasa fiso , gercek degil , hersey icaat .
Dünya yöneticilerinin gercekten var ve gercek oldugunu anlaman lazim ama yok iste inanmiyorsun.
2) Burda dogup büyümüsüm ,burasi artik benim vatanim olmus ,bu ülke bana her hakki vermis.
Yas olucak 43 daha nereye gideyim , türkiye,ye gidsem degisen ne olucak?.Cocuklar da büyüdü alisdi buraya , dili dir ,okulu dur ,arkadaslaridir , insan kendine bir dünya olusturuyor iste .
3) Seni buraya almazlar , sen buraya gelirsen almanyayida karisdirirsin .Vay efenim bunlar türkün evini yaktilar degip , yabanci düsmani oyununa gelip alman insanini görmezden gelirsin,buraninda tozunu silkelersin.burdada türkleri almanlara karsi grublasdirisin.
Türkler polis vurduktan sonra devletin karsi geldiimi , vay efendim gördünüzmü , hani insanhaklari diye insanlari kandirirsin.
Bu yazdiklarin almanyada olsa idi , ip adresinden adam seni bulup evine coktan girerdi.
Sonra bu adami kim soktu buraya deyip beni de yakarsin sen.Otur oturdugun yerde, vatanin kiymetini bil ,vatanin birligi icin savas.Erdoganin dogu bölgesine isini sanayisini suyunu götürmesini destekle.
Bölge insani biraz olsun nefes ala bilsin. Ha zenginlik sorunu ,erdoganin sorunu degil , bu zengilik almanyada,da yok artik.(kapitalizim sorunu.)
Almanyami istiyorsun ,o zaman erdogani destekle .
Kürdistani msonlar zaten kuruyor.
Devrim,mis , sikmeyim böyle devrimi salak, akilli ol.
Kaos dan yeni düzen kuran masondur ,erdogan degil.
[QUOTE=spartacus;574490]fırsat yok olsa toplumun yarısı terkedecek bu ülkeyi, diğer yarısıda din ve inançlarının, SAF KALPLERİNİN sömürüsüne bir yere kadar dayananabilir... Bak yine söylüyorum, 1990 larda dahi bu ülkede yaşamak BU KADAR ZOR DEĞİLDİ, DEĞİLDİ, DEĞİLDİ! GEL YAŞA! BIRAK YANDAŞ MEDYAYI, SAHTE HABERLERİNİ, SÖZDE YALAN EKONOMİK GÖSTERGELERİ, SARAY HAYATLARINI ESAS ALMA, GELDE TOPLUMUN GERÇEKTE NASIL YAŞADIĞINI GÖR. AZICIK GERÇEKLERİ GÖR KULAK VER, ANLAMAYA ÇALIŞ... Ortadoğu ülkesi olduk, çünkü ciddi düzeyde inançalrın ve dinlerin istismarı oluştu, oradaki mezhepçiliğin sonuçalrını görmüyor musun? nasıl da insanları sürüleştiriyor, bu ülkede o halde şimdi... [/QUOTE
Almanya,yi almanya yapan sadece sosyal yardimlari , o nu da saglam sanayisinden ayakta tutabiliyor. Ama bu yardim yeterli degil.
Burda,da insanlar calisdigi halde aclik sinirinda yasiyor , kirasini ödüyemiyor devleten yardim aliyor. Almanyada sadece ben yasamiyorum , forumda vardir elbette arkadaslar , onlarda yaza bilirler.
Benim icin erdogan geri kalmis türkiye icin en iyi adam .
En azindan vaadlerini yerine getirmeye bakkiyor.
En azindan hep size degil biraz da iscige verin diye biliyor . Adamin firmasi deyilki istediyi gibi hareket etsin.
Erdoganin hedefi ülkeyi sanayilestirmek , firmalari getirmek , onlara güven saglamak , bunlar zor isler, yatmakla olmuyor.
TAsi topragi satmayiz diyenlerin yaptiklarini gördük. eli kolu bagli yan yatip uzandiklarini da gördük.Cark dönmüyordu ki ne yapsin. Ehh satmiyordun ama baskalrin ülkeye gelip nasil özellestirme yaptigi önlenemedi , ha öyle ha böyle özelestirme olmus mu ? olmus ,hemde borcu verenlerin istedigi gibi olmus..
Sizin istediyiniz devrim yanlis , bir ülkede devrim hic bir seye yaramaz, devrim arab bahari gibi
olmali , ama pes pese tüm dünyayi sarmali , ama bu devrim para devrimi olmali .
Degisik para sistemine gecilmeli.
Masonlar saniyilesmenin getirdigi sorunlari bildigi icin lenin stalin modeli ile tarih,de yaratip batirdigindan eminim kendimce. Bunlar kendi adamlari idi. Bakin görün bu diktadör ve vampirimsi bir sistem,insanlari acliktan kiran sistem bilmem kapitalizimin önünde duramayan
bir sistem diyebilmislerdir. Senin gibi insanlarda bu oyunlara kanmis inanmis spartacus.
Asil Düsman para,dir , insan ve emek ölür para ölmez .
Para sistemini degismedikce faiz degismedikce , seni beni satanlar oldugu müddetce ,güzel bir dünya yok.
Rusya Savunma Bakanlığı: 2 bin IŞİD tankerini yok ettik, geriye 265 kaldı
Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD'e ait 2 bin tankerin yok edildiğini, geriye yalnızca 265 tanker kaldığını açıkladı. Tankerlerin hala Türkiye'ye gelmekte oldukları bildiriliyor.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/isis-oil-strike_0.jpg?itok=ECchfouc
Dış Haberler
Cuma, 25 Aralık 2015 16:57
(http://twitter.com/share?text=Rusya+Savunma+Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1% 3A+2+bin+I%C5%9E%C4%B0D+tankerini+yok+ettik%2C+ger iye+265+kald%C4%B1&url=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-2-bin-isid-tankerini-yok-ettik-geriye-265-kaldi-140627&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-2-bin-isid-tankerini-yok-ettik-geriye-265-kaldi-140627) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-2-bin-isid-tankerini-yok-ettik-geriye-265-kaldi-140627)
AFP'nin haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD'in petrol tankerlerine karşı yaptıkları operasyonlara dair bilgi vererek, bölgedeki 2 bin tankeri yok ettiklerini geriye yalnızca 265 tanker kaldığını açıkladı.
Tankerlerin Batman, Reyhanlı ve İskenderun'dan geçtikleri öne sürülürken, tankerlerin gece hareket etmekte oldukları ve gizlendikleri açıklandı. Kimi tankerlerin Irak'ın Zaho kentinden geçtiği bildirilirken, tankerlerin yollarını değiştirmelerine rağmen son noktalarının hala Türkiye olduğu duyuruldu.
IŞİD'in petrol kaçırmak için yeni yollar aradığı bildirilirken, Rusya Hava Kuvvetleri'nin 30 Eylül'de başlayan hava harekatının başlangıcından beri 5 bin 240 sorti düzenledikleri söyleniyor.
Rusya Meclisi Dışilişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rossiiskaya Gazeta'ya konuşarak, ABD ve NATO'nun Rusya'nın hava harekatından etkilendiğini ve yalnızca kendilerinin böyle bir harekat yapabileceğini düşünmekte olduklarını söylemiş, Türkiye'nin Rusya'ya ait uçağı düşürmesininse çaresizlik belirtisi olduğunu öne sürmüştü.http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-2-bin-isid-tankerini-yok-ettik-geriye-265-kaldi-140627
‘Bilal Erdoğan'ın IŞİD'le iş yaptığını gösteren belgelerimiz var’
Şii Bedir Tugayı sözcüsü Kerim El Nuri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın IŞİD'le 'iş yaptığını' gösteren belgeler ele geçirdiklerini söyledi.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/1018538009.jpg?itok=I14PX1me
Cuma, 25 Aralık 2015 20:31
(http://twitter.com/share?text=%E2%80%98Bilal+Erdo%C4%9Fan%27%C4%B1n+I %C5%9E%C4%B0D%27le+i%C5%9F+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1n %C4%B1+g%C3%B6steren+belgelerimiz+var%E2%80%99&url=http://haber.sol.org.tr/dunya/bilal-erdoganin-isidle-yaptigini-gosteren-belgelerimiz-var-140639&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/dunya/bilal-erdoganin-isidle-yaptigini-gosteren-belgelerimiz-var-140639) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/dunya/bilal-erdoganin-isidle-yaptigini-gosteren-belgelerimiz-var-140639)
Irak'taki Bedir Tugayı sözcüsü Kerim El Nuri, Erdoğan ve ailesi hakkında önemli iddialar ortaya attı.
Russia Today'e (RT) konuşan El Nuri, öldürülen IŞİD militanlarının üzerlerinden Türkiye'nin örgütle olan bağına işaret eden bir dizi veri toplayabildiklerini anlattı.
“Bir süre önce ele geçirdiğimiz telefonların içinde emirler, koordinatlar ve militanların hareketlerine dair bilgilerin yer aldığı mesajlar vardı. Problem şu ki IŞİD kendi kendine, hiçbir sebep yokken var olmadı” diyen El Nuri, “Birileri onların sınırları serbestçe geçmesine izin veriyor. Ben de Türkiye'nin IŞİD'i ne derece desteklediğini herkesin bilmesini isterim” dedi.
El Nuri'ye göre Irak istihbaratının ele geçirdiği kanıtlar arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın IŞİD yetkilileriyle 'iş yaptığını' gösteren fotoğraflar da var:
“Elimizde fotoğraflar, Bilal Erdoğan'ın yorumları ve onun IŞİD yetkileriyle nerede buluştuğunu gösteren belgeler var. Bunlar üzerlerinde oynanmamış belgeler. Photoshop yok. Bu çekimlerin hepsi gerçek. Bunlar, IŞİD komutanlarının kendileri tarafından ortaya döküldü.”
‘TÜRKİYE, IŞİD MİLİTANLARI İÇİN BİR SIĞINAK’
Öte yandan El Nuri, Türkiye’nin IŞİD militanları için tedavi olabilecekleri ve evlerine gidip yeniden cepheye geri dönebilecekleri bir 'sığınak' olduğu görüşünde. IŞİD militanı bir kişinin düzenli olarak Türkiye'ye gidip geldiğini söylemesine bizzat tanık olduğunu da aktaran El Nuri, "Türkiye onlar için bir sığınak hâline geldi. Orada tedavi görüp eğitiliyorlar" dedi.
'IŞİD'LE TÜRKİYE KÜRTÇE, TÜRKMENCE VE İNGİLİZCE İLETİŞİM KURUYOR'
"Elimize geçen ses kayıtlarından birinde bir IŞİD komutanı, bir militanın tedavi için Türkiye'ye gönderilmesi gerektiğini söylüyor" ifadelerini kullanan El Nuri, IŞİD ve Türk tarafındakiler arasındaki görüşmelerin genelde Kürtçe, Türkmence ve İngilizce olarak yapıldığını söyledi ve "Arapça’yı nadir olarak kullanıyorlar" diye ekledi.
Bunların yanı sıra El Nuri, Türkiye'nin Irak'la ilgili 'IŞİD planları' da olduğunu savundu.
'ERDOĞAN, IRAK'I MEZHEPÇİ AYRIŞMANIN İÇİNE SÜRÜKLEMEK İSTİYOR'
"Türkiye'nin IŞİD'le olan ilişkisinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için başlamıştı" diyen El Nuri, Ankara'nın Irak'taki amacının ise IŞİD'i silahlandırıp besleyerek bu ülkeyi de mezhepçi ayrışmanın içine sürüklemek olduğunu savundu:
"Erdoğan, Irak'ta bir Sünni bölgesi yaratmak istiyor. Bu, çok tehlikeli. Erdoğan, Irak'ın parçalara ayrılmasına katkı sunmak istiyor. Türk askerlerinin bu zamana kadar hâlâ Irak'tan çıkmamış olmasının nedeni de bu.
http://haber.sol.org.tr/dunya/bilal-erdoganin-isidle-yaptigini-gosteren-belgelerimiz-var-140639
Flaş iddia: Uçak krizinin arkasında ABD var
Aralık 26, 2015
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/12/26/dusurulen-rus-ucagi.jpg
Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov, Türkiye-Rusya arasında patlak veren uçak krizinin arkasında Washington’un olduğunu iddia etti.
Zyuganov’un iddiasına göre; ABD, askeri ihtilaf çıkarmakla 18 trilyon dolarlık dev borcunu silmeye çalışıyor. Zyuganov, Ankara’ya yönelik sert ve aceleci adımların atılmaması gerektiği tezini savunuyor.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/12/26/gennadi-zyuganov.jpgFoto: CİHAN -Rusya Komünist Parti liderinden önemli iddia
Siyasi Haberler Federal Ajansı’na konuşan Zyuganov, kötüleşen Türk-Rus ilişkilerine de değindi. Rusya Komünist Partisi Başkanı, “Amerikanlar, askeri ihtilaflarla ayakta kalmaya çalışıyor. Kendi dev 18 trilyon dolarlık dev borcunu silmek için onlara böyle bir askeri ihtilaf, kavga lazım. Daha önceki 2 dünya savaşında da böyle yaptılar. İşte Türkiye’de Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olay da bunun dolaylı olarak kanıtı. NATO böylece ülkemize karşı ağır bir askeri provokasyon yaptı.” şeklinde konuştu.
ABD’yi Rusya’ya karşı attığı adımlardan dolayı eleştiren Zyuganov, “Bence bu olayın (uçağın düşürülmesi) arkasında öncelikle ABD var. ABD, her zaman böyle benzer provokasyonlar organize etti.” iddiasında bulundu.
TÜRKİYE İLE ADIMLARIMIZA DİKKATLİ OLALIM, ANKARA, HİTLER’LE İTTİFAK BİLE KURMADI
Türkiye’ye yönelik sert adımların atılmaması gerektiğine işaret eden Zyuganov, “Aceleci ve sıcak eylemlerden kaçınmak lazım. Unutmayalım ki Türkiye bir zamanlar ilk Sovyet Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk devletlerden biri idi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Ankara, Nazi lideri Adolf Hitler’le ittifak bile kurmadı.” diyerek, ikili ekonomi ilişkilerinin önemine de değindi.
CİHAN
DÜNYA / 26-12-2015 16:31
A+ (http://abcgazetesi.com/ypg-firatin-batisina-gecti-tesrin-ypgnin-kontrolunde-4923.html#) A- (http://abcgazetesi.com/ypg-firatin-batisina-gecti-tesrin-ypgnin-kontrolunde-4923.html#)
YPG Fırat'ın batısına geçti: Teşrin YPG'nin kontrolünde
AKP'nin 'Fırat'ın batısına geçirmeyiz' dediği bölgede YPG'den önemli bir adım geldi. YPG, Teşrin Barajı'nı kontrolü altına aldı.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/ypgtesrin.jpgYPG Kobani'nin güneyindeki Teşrin Barajı'nı kontrolü altına aldı.
Böylelikle IŞİD'in başkent olarak açıkladığı Rakka ile Cerablus, Bab, Minbic'ı birbirine bağlayan ana güzergâh YPG'nin eline geçti.
Erdoğan geçtiğimiz günlerde "Fırat'ın batısına geçme noktasında kararlılığımızı biliyorsunuz. Kimse Fırat'ın batısına bir defa geçemez. Bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı. Bu konuda hassasiyetlerimiz çok daha farklı bir şekilde devam edecek" demişti.
http://abcgazetesi.com/ypg-firatin-batisina-gecti-tesrin-ypgnin-kontrolunde-4923.html
Mezhepçi Suudi uşağı Abd itleri acımasızca, sikerine imha ediliyor,Sahipleri çaresiz yokoluşu şerefsizce izliyor,şöyle bir rabia çekip saldırsalarya ,kıçlarına güvenip.
Rusya son 3 günde Suriye'de 556 hedefi vurdu
Rusya Hava Kuvvetleri son 3 günde Suriye'de 556 hedefin vurulduğunu açıkladı.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/su-27-raf-typhoon.jpg?itok=yyF5n2Jc
Dış Haberler
Pazartesi, 28 Aralık 2015 17:17
(http://twitter.com/share?text=Rusya+son+3+g%C3%BCnde+Suriye%27de+556+ hedefi+vurdu&url=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-son-3-gunde-suriyede-556-hedefi-vurdu-140876&via=solhaberportali) (https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-son-3-gunde-suriyede-556-hedefi-vurdu-140876) (https://plus.google.com/share?url=http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-son-3-gunde-suriyede-556-hedefi-vurdu-140876)
Sputnik'in haberine göre Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'de son üç gün içinde 164 sorti gerçekleştirip 556 terörist hedefi vurduğunu açıkladı.
Vurulan hedeflerin Halep, İdlib, Lazkiye, Hama, Humus, Şam, Deyrizor ve Rakka'da olduğu bildirilirken, Rusya'nın karadan ilerleyen Suriye ordusuna destek verdiği de bildirildi.
Sol portal
Rusyayla ilişkileri, iç politikadaki düzeysizliği ile sürdürmeyi devam ettiren Akp Türkiyeyi Cehenneme sürüklüyür.
Bu manyaklar durdurulmalı,Bu ülkenin tehlikeyi sezebilecek güçlerine ve ilerici kamu oyuna sesleniyorum.
Diplomasi bu zırcahil şeriatçi sürülere bırakılamaz.
Türkiyenin dinamik ve iş yapabilecek güçlerine sesleniyorum.
Bu manyak savaş çıkartacak ve kaçacak.
Dişarıda çalıntı milyarlarca dolar onu bekliyor.
Aynı zamanda yıllar sürecek bir iç savaş başlayabilir ve ülke, Sevrden çok kötü olur , olacaktır.
Milyonlar ölsünmü istiyorsunuz?,ülke yok olsunmu istiyorsunuz?.
Ülkeyle beraber sizde yolk olacaksınız ,görmüyormusunuz.
Durdurun bu manyağı.Sizin İsviçre bankalarında tonlarca dolarınız yok.
Başka vatanda yok.
Durdurun bu alçağı.
Türkiye'den çok sert Rusya açıklaması: Tanımıyoruz
http://odatv.com/images/2015_12/2015_12_29/turkiyeden-cok-sert-rusya-aciklamasi-tanimiyoruz-2912151200_m2.jpg
29.12.2015 10:25 Karakter boyutu : http://odatv.com/tplimages/font_02.gif http://odatv.com/tplimages/font_04.gif
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir” açıklamasında bulundu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Kırım Tatar Taburu” hakkındaki bir soruya cevap verdi.
Bazı basın ve yayın organlarında yer alan, “Kırım Tatar Taburu”, “Noman Çelebicihan Taburu” gibi adlarla anılan, Ukrayna’nın Herson vilayetinde oluşturulacağı belirtilen gönüllü birliklere Türkiye’nin destek verdiği veya vereceği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Bilgiç, “Bu asılsız iddialar üzerine Rus tarafınca yapılan ‘Rusya’nın bir kez daha sırtından vurulduğu’ yönündeki açıklamalar ise, son dönemde ülkemize karşı yürütülen kara propagandanın devamı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.
TÜRKİ'YE KIRIM'IN İLHAKINI TANIMAYACAKTIR
Bilgiç, ayrıca “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir” dedi.
Odatv.com
Ahmet Davutoğlu da çark etti
Aralık 31, 2015
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/12/31/ucak-davutoglu.jpg
Rus uçağı düşürüldüğünde "talimatı ben verdim" açıklaması yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ağız değiştirdi.
Zeynep GÜRCANLI / ANKARA
Rusya’nın düşürülen uçak sonrasında Türkiye’ye yönelik yaptırımları her geçen gün ağırlaştırmasının ardından, dün canlı yayında açıklama yapan Davutoğlu, “17 saniyede talimat verilmez” dedi.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/12/31/ahmet-davutoglu.jpgFoto: DHA -Ahmet Davutoğlu canlı yayında ağız değiştirdi
Davutoğlu, dün katıldığı canlı yayında şöyle konuştu;
“Emri ben verdim sözlerim muhalif olanlar tarafından istismar edildi. 17 saniyede talimat verilmez, kurallar bellidir. Ben daha önceki toplantılarımızda bu yetkiyi genelkurmay başkanımıza verdim. O da bu yetkiyi hava kuvvetleri komutanı verebilir. İşler böyle yürür. 17 saniyede böyle bir talimat verilmez.”
ERDOĞAN DA “PİLOTLAR YANLIŞ YAPTI” DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rus uçağının düşürülmesinin ardından “Rus uçağı olduğunu bilseydik, uyarının şekli değişebilirdi” demiş, Rus pilotları suçlamıştı.
AKTROLLER HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI’NI SUÇLAMIŞTI
Sosyal medyada ise AKP lehine çalışan Aktroller, Rus uçağının düşürülmesinden Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı sorumlu tutan yayınlar yapmıştı. Uçak olayının ardından Aktroll hesaplarından organize şekilde Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürme emri verdiğini” iddia etmişlerdi. İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi de, “Rus uçağı tuzak mıydı?” başlığıyla bir köşe yazısı yazarak, şöyle demişti;
“Yüzde 49.5′le iktidar olan AKP, yeni dönemde Rusya krizi ile baş başa bırakılmak mı istendi? Can alıcı soru şu: Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye’ye tuzak mı kuruldu
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/ahmet-davutoglu-da-cark-etti-1024599/
spartacus
31-12-2015, 23:39
İlgili başlık ve aşağıdaki konuda, hatanın ve yanlışın ne olduğu, nasıl geliştiği ve sonunun nereye varacağına dair öngörülerde bulunmuştum... İlgili kısımı olduğu gibi aktarayım...
1 OCAK 2016 ya kadar görün, AKP, RUSYAYA BİNBİR TAKLA ATMAYACAK MI? ÇÜNKÜ RUSYA, RUSYA'da Türk sermayesinin ve şirketlerinin iş yapmasını YASAKLAYACAK... BAKALIM KİMİN ETEĞİ TUTUŞACAK... BİR RUSYA KALMIŞTI, O DA ELDEN ÇIKARTILDI... NE ADINA, ASKERİ BİR YANLIŞ EYLEM ADINA! ÇÜNKÜ 17 SANİYE İHLAL, EYLEMİ GEREKÇELİ HALE GETİRMİYORDU... POPÜLİSTÇE bönürlenme siyaseti AKP'YE pahalıya mal olacak, ülkeninde ZARARINA... Ama bizim piyon oynamaya devam etsin bakalım, IRAK'da sırtını döner, RUSYA ile işbirliğine yönelirse, daha dün bir MEZARI, KENDİ ELÇİLİĞİNİ KORUYAMAYAN TÜRKİYE, bu gün hallaç pamuğuna dönmüş IRAK coğrafyasında efelenirken, bakalım o kaçak petrol HATTININ GÜVENLİĞİNİ NASIL SAĞLAYACAKLAR, KİM İÇİN, KİMLER ADINA? (Irak hattındaki, 10.000 KÜSÜR TANKER, ENİNDE SONUNDA, RUSYA VE İRAN'IN hedefi haline gelecek, bu bir stratejik savaş. sahi bu tankerlerin taşıdığı petrolü alıp, denizler ötesine taşıyanalr kim, parası sana, bana mı dönüyor? hayır, bizler kimsenin umrunda değiliz, tek umrusadıkalrı şişkin cüzdanları, toplasan ülkenin binde biri etmezler, o paralarıda alıp isviçre bankalarına gömerler ya da villa, yat dizmeye devam ederler, alemlere akarlar)
İlahimasal
11-09-2016, 20:43
La Dinini mini ne a. q çocuğu
Ruslarla anlaşdılar 8 ay sonra ,. Bir tek pravda yalanı yazmadın buraya a.q çocuğu ,noldu ruslar türkmen falanmı oldu?
La. A.q cocuğu dinini mini nettim . Putin aleti sana dogru sallasa yalarsın deilmi.Evdeki ile birlikde.
Sizin a.q cocugu olduğunuzun ispatıdir bu halleriniz.
Rus uçağı düşürüldüğünde "talimatı ben verdim" açıklaması yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ağız değiştirdi.
Zeynep GÜRCANLI / ANKARA
Rusya’nın düşürülen uçak sonrasında Türkiye’ye yönelik yaptırımları her geçen gün ağırlaştırmasının ardından, dün canlı yayında açıklama yapan Davutoğlu, “17 saniyede talimat verilmez” dedi.
Gunah cikarmis bir nevi...
Engse Hohol
21-03-2017, 19:56
✔ (http://www.diken.com.tr/rusya-us-degil-sube-demisti-afrine-giren-rus-askerleri-goruntulendi/) Türkiye sınırına 150 km. yakın Suriye kenti Afrin'e giren Rus askerleri görüntülendi. Rusya Afrin'e üst kuracağını bildirmişti.
Engse Hohol
04-04-2017, 10:55
✔ (https://www.theguardian.com/world/2017/apr/03/st-petersburg-metro-rocked-by-explosion-sennaya-ploshchad-station) St. Petersburg metro bombacısı Ekbercan Celilov, son 6 yıldır Rusya'da yaşayan Kırgızistan doğumlu ve aynı zamanda Rus vatandaşı imiş. Ekbercan Celilov dün 11 kişiyi öldürdü 47 kişiyi yaraladı.
✔ (https://tr.sputniknews.com/rusya/201704041027922934-kazakistan-petersburg-rus-orta-asya-ihtimal/) St. Petersburg'daki patlamayı bir Rus ve bir Orta Asyalının gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.
Tumagü İskicap
04-04-2017, 14:49
Orta asya'da islam 10 yıl önce daha güçlüydü aslında. şimdi ufak tefek gürültü çıkarıyorlar o da büyük yerlere saldırdıkları için çıkarıyorlar bu gürültüyü. Orta asyalı mücahitler ışid'e katıldıktan sonra duruldular veya azaldılar. Kırgızistan ülke olarak az bürokrasisi, polisi ve düşük yoğunluklu nufusu ve Uygur, Kazakistan, Özbekistan'a sınır olmasından dolayı Hizbut-Tahrir Kırgızistan'da merkez üs kurdu. Reina saldırganının da Kırgız çıkması bu açıdan sürpriz olmamıştı. Yine sürpriz olmadı ama Putin'in bu seferki tavrı sürpriz olabilir.
ilahimasal
18-04-2018, 10:28
dine mine ne
Hayırdır bu ara Rusya ya pravda yalanları diye yaygara koparmıyorsun !!!!
Ne oldu güzelim lafın mı bitti ?
Çark mı ettin ?
Haaa sizinkiler Rusya ya karşı tek kelime makale ve fikir yazmayınca KOPYALAYIP yapıştıracak kaynak bulamıyorsun.
Birilerinin ne mal olduğunu suratına çarpmak çok hoşuma gidiyor
Omurgasız ne kadar canlı varsa kendi boyu kadar kıvrılır .
Ya siz ?
Siz birbirinize arkadan kaynak olup boyu uzatıp , elinizden geldiğince KIVIRIYORSUNUZ.
Pravda nükleer santrali hayırlı olsun
Kıvır bakalım.
Olum bak biz hala aynı yerdeyiz.
dine mine ne ye kızmamalısın.
AKPli liderler ve yandaş medya sürekli kıvırınca, onlara bağlı olanlar da kıvırmak zorunda kalıyor.