PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ön cümle ,size ne anlatıyor ?

xcan
02-12-2015, 02:48
AÇIK OLMAK İSTİYORUM'
NATO sözleşmesinin 5. maddesi "Müttefiklerden biri saldırıya uğradığında tüm müttefikler saldırıya uğramış kabul edilir"e atıfta bulunan Obama; "Açık olmak istiyorum, Türkiye bir NATO müttefiki ve ABD Türkiye'Nin kendisini ve hava sahasını savunma hakkını destekliyor" dedi.

"Açık olmak istiyorum, Türkiye bir NATO müttefiki ve ABD Türkiye'Nin kendisini ve hava sahasını savunma hakkını destekliyor"

Açık olmak istiyorum-----Bu ön cümle ,size ne anlatıyor ?

Ve bu cümleye neden gerek duydu?

Kurdistannn
02-12-2015, 10:11
O kısımdan ziyade, benim dikkatimi şu çekti.
Türkiye bir NATO müttefiki ve ABD Türkiye'nin kendisini ve hava sahasını savunma hakkını destekliyor

Buradaki ve sanki, bu yüzden demek gibi. Yani NATO üyesi olduğu için savunma hakkını destekliyoruz, yoksa bize ne der gibi. Gerçi NATO üyesi olması da yetmez. Çıkarlara göre de destekliyor o ayrı.

xcan
02-12-2015, 10:15
Erdoğanı imha edecek,bu artık kesin.
Abd buna mecbur.
Yukarıdaki ön cümle bunun en net ifadesi.Erdoğan o cümlenin başına konan ön cümleyi analiz edecek birikimden uzakta,hiçmi uyaran akıllı bir adam,kurum yok.
Erdoğanın silah ticaretini ,Rusya hiç konu etmiyor bile," petrol kaçakçısı "
diyor.
Abd cahiller yok etmekten başka seçeneğe sahip değil,Tayyip şimdiden yoktur artık.
http://abcgazetesi.com/images/userfiles/obamaisidtr.jpg

Kurdistannn
02-12-2015, 10:21
Cümlenin orjinalini buldum.
"I want to be very clear: Turkey is a NATO ally. The US supports Turkish rights to defend itself and its airspace and its territory,"

Bizimkiler eklemiş ve yi :)

Yalnız burada NATO Ally dikkatinizi çekti mi.NATO Member değil NATO Ally. Yani, üyeden ziyade müttefikliğe vurgu yapıyor.

xcan
02-12-2015, 10:22
O kısımdan ziyade, benim dikkatimi şu çekti.
Türkiye bir NATO müttefiki ve ABD Türkiye'nin kendisini ve hava sahasını savunma hakkını destekliyor

Buradaki ve sanki, bu yüzden demek gibi. Yani NATO üyesi olduğu için savunma hakkını destekliyoruz, yoksa bize ne der gibi. Gerçi NATO üyesi olması da yetmez. Çıkarlara göre de destekliyor o ayrı.

Açık olmak istiyorum-demek-Olamıyorum- demektir.
Diplomaside bu sözden sonra cümle yoktur demektir.

xcan
02-12-2015, 10:32
ABD Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Thomas McInerney uçağın düşürülmesini bir provokasyon olarak yorumladıktan sonra, Erdoğan yönetiminin ABD ve NATO'yu Ruslara karşı Ukrayna'dakine benzer bir savaşın içine çekmeye çalıştığını söylemiş. Üstelik Türkiye'nin AKP tarafından bir şeriat düzenine doğru sürüklendiğini iddia ederek.

Kurdistannn
02-12-2015, 10:47
ABD Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Thomas McInerney uçağın düşürülmesini bir provokasyon olarak yorumladıktan sonra, Erdoğan yönetiminin ABD ve NATO'yu Ruslara karşı Ukrayna'dakine benzer bir savaşın içine çekmeye çalıştığını söylemiş. Üstelik Türkiye'nin AKP tarafından bir şeriat düzenine doğru sürüklendiğini iddia ederek.

Bu güzeldi işte:)
Yalnız eski komutan yardımcısı sanırım. Şu an emekli bir asker galiba