PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gameover yaklaşık 1 sene aradan sonra geri döndü


gameover
04-04-2007, 13:49
arkadaşlar, bu tarihten yaklaşık 1 sene önce, savunduğum agnostik-deist-ateist karışımı fikirlerin yanlış olduğunu öne sürüp bir anda islama geri döndüğümü açıklamıştım.

kimseye de tutarlı bi açıklama yapmadan siteye uzun zaman uğramamıştım. ama zaman içerisinde köprünün altından sular geçmeye devam etti.

o zamandan bu zamana, insanın dünyaya gelişinden itibaren nasıl çeşitli inançlarla koşullandırıldığını ve bunların insan bilinçaltında nasıl baskı oluşturduğunu farkettim.

ilk etapta islama doğru yeniden kayışımın sebebinin bu olduğunu gördüm. aklen islamı çelişkili bulup eleştirsem bile bilinçaltımın bana ters yönde baskı uyguladığını anlıyorum bi kaç zamandır.

siteden koptuktan sonra belli bi süre islam tarzı takılsamda baktımki sorunlar yine önümde duruyor. sadece sorunların üstünü örtmeye çalıştığımı gördüm.

neyse çokta uzatmıyım.

sonrasında meditasyonla tanıştım. kendi kendime oynadığım zihin oyunlarımı daha *
derinlemesine farkettim. şimdi daha iyi anlıyorum şartlandırmaların insan üzerindeki etkisini.

insanüstü varlıkların ya da mucizevi olayların nasıl küçükten beri kafamıza işlendiğini.

meditasyonla insan zihnini gittikçe daha iyi anlıyor. duygulanımlarını farkediyor.

insanın kendiyle yüzleşmesi lazımmış meğer. tamamen tarafsız olarak tabi.

tüm hatalarıyla gameover burda. herhangi bir dinin mensubu olmadan.

spartacus
04-04-2007, 14:01
hoşgeldin, Gameover.

Play Again.

gameover
04-04-2007, 14:36
çok teşekkür ederim spartacus dostum,

play again, game not over :)

sodomo--
04-04-2007, 14:44
Gameover, hoşgeldin kardeşim. Madem meditasyonla ilgileniyorsun bak sana bir link vereyim okumanı tavsiye ederim

http://www.turkishzen.com/index.php

Dünyaya "sıfır" noktasından bakmak hiç de fena değil, bütün fazlalıkları görürsün. Hele hele islamın insan beynindeki yıkıcı etkisini daha da bir iyi görürsün. En doğru din kendini imha eden dindir. Yaşamı anlamak gibi güzel bir din mi var? Bak o da kendini imha ediyor.
Tekrar hoşgeldin.

pante
04-04-2007, 14:51
Sevgili Gameover;
Yuvaya hoşgeldin. Ben de senin durumuna 1 yıl önce görüşte bulunmuş ve senden açıklama istemiştim. Cevabını bugün almış olduk.


Tarih: 2006-03-27, 17:43:22 * *Mesaj konusu: Re: müslümanlığa geri döndüm * * *

--------------------------------------------------------------------------------

İnceleyip araştırıp da ateizmi seçenlerden herhangi birisi , ister bilim adamı ister sıradan insanın ,
bir daha dinlere dönmesi imkansız gibidir.
Tanrı inancına erişir ama bir dini benimsemesi , başka etkenler yoksa çok zordur.
Anthony Flew'de öyle.Tanrıya inanmıştır ama deist'tir.
Gameover'ın durumu özeldir.Yani başka etkenler söz konusudur.
Dolayısıyla geçicidir.Bir müddet sonra etkiler ortadan kalkacak ve o bağımsız anlamda Tanrısınla kucaklaşacaktır.Hoşunuza gitmese de bu durum kaçınılmazdır.
Yanlışsam Gameover açıklasın.. * *-Pante-
-----------------------------------------------------------------------------
Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.
Burada da köprülerin altından çok sular geçti Gameover.
Artık Allah'a, peygambere küfür, hakaret etmeden yazmak zorundasın. Seviyeli yazacağını düşünüyorum. Görüşürüz..

gameover
04-04-2007, 14:56
teşekkürler sevgili sodomo,

güzel bi siteye benziyor.

bilenler söylemiyor, söyleyenler bilmiyor. çok hoş bi söz.

pante yuvaya döndüm :) insanın deneyip yanılarak öğrenmesi zahmetli gibi gözüksede çok hoş ve doğamızda bunun üzerine kurulu galiba. böylelikle sahte ve gerçek farkediliyor. seviyeli bir birliktelik olacağından emin ol :) tüm eski dostlara selamlar, saygılar.

vartor
04-04-2007, 16:26
hosgerigeldin gameover,
*Gittiginde bayagi sukutu hayale ugratmistin beni, gine de kesin konusma, acik kapi birak istersen.

gameover
04-04-2007, 16:45
sevgili vartor,

bu geçen 1 sene zarfında bazı şeyleri daha iyi gördüm, dinsel öğeler hakkında nasıl programlandığımı farkettim. onun için geri dönüş biraz zor eski günlere.

saygılar.

04-04-2007, 17:46
Hoşgeldin gameover.

INSERT COIN :)

sodomo--
04-04-2007, 18:40
Sonuçta haklı çıkmış olmaktan dolayı ben de mutluyum. Geçen hafta bir forumda koyu bir müslümanın Muhammed hakkındaki tartışmaların sonunda ateist olduğunu açıklamasını da doğru bulmamış ve "Muhammed'i terkedenin onunla birlikte Tanrıyı da terketmesi sağlıklı değildir." diye açıklamıştım. Demek ki daha önce Tanrıya değil aslında Muhammed'e tapılıyormuş. Nitekim müslümanların büyük çoğunluğu bu çizgidedir. O foruma yazarken aklıma sen gelmiştin.

Pante, Gameover tam da bundan bahsetmişti zaten. Mesele senin hala "Tanrıyı terketmek" diye tarif ettiğin bir İslam'i önyargı içinde bulunman ve temelde yatan bir dini şartlanmışlık. Söyler misin bana Tanrı'yı teketmek nedir? Tanrı'nın olup olmamamsı ile ilgili değil bu soru. Sen Tanrıya inanmamayı hala "Tanrı karşısında kaybedilen bir pozisyon" veya "karşılığında Tanrı tarafından da terkedilmek" olarak görüyorsun. Bu Gameover'ın bahsettiği türden dinsel bir şartlanmışlıktır. Kızma ama bence bu konuda Gameover'dan öğreneceklerin var...

ozgur_beyin
04-04-2007, 19:03
sevgili gameover, *yıllarca dini propagandaya maruz kalmış bir insanın, aniden dinden kopması zaman alır.
* * tıpkı yıllarca içinde yağlı yemek yapılmış, bir kazan gibi temizlenmesi zordur. zorlu bir yıkamayla ancak yıkanıp arınır. tebrik ederim zoru başarmışsın. senin zannından başka ,hiç bir faydası olmayan gereksiz, rituellerden lurtulmuşsun.

gameover
04-04-2007, 21:10
sevgili özgür_beyin,

dediğin çok doğru. dinsel telkinler, en savunmasız ve her denileni zihnimize işlediğimiz çağlarımızda hipnotik şekilde bize yerleştiriliyor. sadece dinsel dersekte yetersiz kalır aslında. kim olduğumuz, özümüz hakkında sahip olduğumuz düşünceler bile toplum tarafından aşılanıyor. neyse uzun bi konu ve başka bi başlıkta tartışabiliriz bunu. uzun lafın kısası zihne ve bilinçaltına kazınan bu telkinleri kazımak gerçekten zor ama imkansız diil. elindeki taşların elmas diilde çakıl taşı olduğunu farkettiğin anda onlar elinden kendiliğinden düşüyor. bunun içinde cesaret edip sorgulamak gerekiyor tabi.

sevgili pante ve sevgili sodomo,

zihinsel dünyada tanrıyı tartışmak yerine bizim kendimizi sorgulayıp tanımamız daha önemli diye düşünüyorum artık. yoksa her defasında dinlerin yarattığı gibi insani bir tanrı yaratıcaz. üstelikte bu yine zihnimizin bize bir oyunu olacak.

sevgili cem dostuma da merhabalar. push the any button :)
Â*
saygılar.

pante
04-04-2007, 21:24
"Pante, Gameover tam da bundan bahsetmişti zaten. Mesele senin hala "Tanrıyı terketmek" diye tarif ettiğin bir İslam'i önyargı içinde bulunman ve temelde yatan bir dini şartlanmışlık. Söyler misin bana Tanrı'yı teketmek nedir? Tanrı'nın olup olmamamsı ile ilgili değil bu soru. Sen Tanrıya inanmamayı hala "Tanrı karşısında kaybedilen bir pozisyon" veya "karşılığında Tanrı tarafından da terkedilmek" olarak görüyorsun. Bu Gameover'ın bahsettiği türden dinsel bir şartlanmışlıktır. Kızma ama bence bu konuda Gameover'dan öğreneceklerin var... "

Sodomo, bunun örneğini çok gördüm. Dinden kopup da Tanrıyı da reddeden ama bir süre sonra evrenin Tanrısız olamıyacağına kanaat getirip tekrar dine dönenleri.
O paragrafta kısaca geçtiğim için ne anlatmak istediğim açıkça anlaşılmamış olabilir.
İnananlar, müslümanlar peygamberle,dinle Tanrıyı özdeşleştirmişler. Muhammed yıkıldığında Tanrı'yı da siliyor kafasından. Tanrı geri geldi mi muhammed de geliyor. O nedenle, bu ikisini birbirinden ayırtmak lazım. Muhammed'siz de bir Tanrı olabileceğini düşünebilmeli insan.
Muhammed'in yanlışlarının, çelişkilerinin Tanrıyla ilgili olmadığını anlayabilmeli.
Tabi bir ateistin işine geliyor. Birisi dinden çıktığında ateist olsun istiyor. Ama bir insan için, hele de on yıllarca dini etki altında olan bir insan için ateist olmak, Tanrıyı reddetmek kolay değil. Bunu kısa bir süre içinde araştırmadan, sorgulamadan yapıyorsa eğer bil ki bu bilinçli bir seçim değildir. Psikolojik olabilir. Etkilenme olabilir. Bir süre sonra ise ters etkilerle ya da başından geçen bir olayla yeniden Tanrı inancı oluştuğunda, bu Tanrı Allah olacaktır, Muhammed ve İslam'da beraberinde gelecektir. Gameover bunun canlı örneğidir.

gameover
04-04-2007, 22:05
sevgili pante,

söylediklerine bi yönden katılıyorum. çünkü gerçekten yıllarca müslüman olarak yaşayan biri muhammedden soğudu mu tanrıyıda bırakabiliyor. böyle bi evre geçirdim. ama bunun sonrasında deist olarak geçirdiğim dönemimde oldu. şimdi baktığımda ise ateist dönemimi de deist dönemimi de oldukça bilinçsiz yaşadığımı görüyorum. çünkü bilinçaltım beni sürekli tedirgin ediyordu. benim gömmeye çalıştığım şeyler bi şekilde yine zihne etki ediyordu. yani meditasyon sayesinde kendimi biraz daha iyi tanımasaydım deistte olsam, ne olursam olayım bilinçaltım peşimi bırakmayacaktı.

mep
04-04-2007, 22:40
Aneyyy! bi müslüman daha mı eksilmiş.

Game over abim kendine ve sitene hoş geldin.
Akıl mutlak galip gelir,abim.
kendi yarattığı yaratıcı karşısında bile.
Hepimiz türlü bocalamalar yaşayıp,
aklımızın *kafamıza doldurulan binlerce saçma sapan
düşünceyi yenmesiyle ulaştık bu noktaya.
Şeytan akıldır,Aklın ürettikleri ise vesvese
Böyle der Tanrılar ve Akıl korkulu rüyasıdır tanrıların.
Tanrılar bilirki! akıl son verir onların,sahte saltanatına.
Dinlerden özgürlüğe hoş geldin abim.

sargon
04-04-2007, 22:42
Hoşgeldin gameover, gerçi pek tanışamamıştık ama herhalde bundan sonra tanışırız. Arkadaşlar bence bir insanın ateist, teist, deist olması çok önemli değil. Yeter ki inandığı şeyler mantığını köreltmesin; insan aklını, insan vicdanını, insana ait olanları küçümsemesin.

sodomo--
05-04-2007, 00:54
Pante, haklısın ben yanlış anlamış olabilirm. Tanrı'ya inanıp inanmaması çok ilgilendirmiyor beni ve bunu dini bir temelde değil daha çok felsefi olarak tartışmaya hazır olmuşumdur lakin Tanrı'ya inancın bir ayrıcalık sağladığı veya Tanrya inanan insanların daha da bir aydınlanmış insan olabileceği türünden önyargılar veya tam tersi inanmayanların da kayıp içinde olduğu gibi önyargılar tamamıyla bu semâvi dinlerin insanlığın beynine kazıdığı önyargılardır. Her kim böyle düşünüyorsa mutlaka bir İslami önyargının etkisi altında kalmıştır eğer o kişi Türk ise. Yok Fransız ise o zaman da Hristiyanlığın. Söylemek istediğim genel olarak budur.

timsah
05-04-2007, 01:21
merhaba gameover

Bende islamı 1 hafta once bıraktım yıllardır ben muhammedi hic sevmedim sevemedim acaba bende bir yanlişlıkmı vardı neden muhammedi sevemiyorum diye hep kendime kızardım, yaşım 33 ve bu yaşıma kadar en ufak bir sevgi duymadım kendimi suclardım, neden herkes seviyorda ben sevemiyorum derdim.

En son 1 hafta önce anladım, demekki bende bir yanlışlık yokmuş.

Saygılar

antimuhammed
05-04-2007, 02:19
Hoş geldin gameover...
Herkes farklı yollardan geçip bir sonuca ulaşıyor. Elbette ki kolay değil. Bizler insan olarak şartlanmaya en meyilli yaratıklarız. Özellikle 03-06 yaş arası insanların şartlanmaya en açık olduğu dönemdir. Bütün bunları bir kalemde silip atmak kolay değil.

gameover
05-04-2007, 11:23
yorumlar ve görüşler için herkese teşekkürler arkadaşlar. bundan sonra kendi çapımda yazılarla sizlerle birlikte olmaya çalışıcam.

sevgili timsah kardeş,

başka bi topicte şu yazını buldum:
"Bu sitede yeniyim ve tesadufen buldum ilk olarak islamingercekleri.org *adli sitedeki tum yazıları okudum sonra arastirmaya basladim burdaki forumlarida okudum suan icin celiski icerisindeyim acaba ben muslumanmıyım yoksa dinsizmi bilmiyorum bunu zaman gostericek ama dogru yolu bulacagimdan emin degilim umaraim bilgileriniz bana yardimci olur."

kardeşim hiç canını sıkma, ilk etapta oluyor bunlar. sana o buhranları yaşayıp atlatmış bi kardeşin olarak söylüyorum. belirli bi kaos durumu oluyor ama insan cesaretiyle bunları aşabilir. doğru yol konusunda kendini çok sıkma, çünkü o da bizim kafamıza işlenmiş toplumsal bi düşünceden ibaret. insanın kendisi gibi olması en doğrusu. muhammed sen değildi, sen de muhammed değilsin.

saygılar.

D.E
05-04-2007, 16:28
Öncelikle hoşgeldin gameover
Sizlerden okuduğum kadarıyla ben bu konuda kendimi çoğu insandan daha şanslı olarak görüyorum. Ateist bir aileden geliyorum ancak ailem bana düşüncelerini öğretmeden önce sorgulamayı öğretti ateizmi bile sorgulayarak kendim benimsedim ailem kendi düşüncelerini söyledi seçimi bana bıraktı müslüman olsaydım bile bunu normal karşılayacaklarına eminim. Ateizmi ailemden islamı çevremden öğrendim sonuç olarak ateizmi seçtim. Hayat daha neler gösterecek bilemiyorum ama elimden geldiğince sorgulamaya açık olmaya çalışıyorum (ateizmi dahil)

Turan dursunu şans eseri internette dolaşırken tanıdım kitaplarını aldım okudum biraz tuz biber oldu benim hayat hakkındaki düşüncelerime. Kendimce yanlışlar doğrular buldum.Zamanı geldi meraktan kuranıda okudum. Ama hiçbir zaman kendimi dindar bi insan olarak düşünemedim. Sanki özgürlüğüme vurulmuş bir zincir gibi geldi hep. Belki bir önyargı ama yinede hiçbir zaman ben bu kadar hayata işlemiş vede doğru olup olmadığını düşünmeden körü körüne inanılan bir şeye bağlı kalamazdım bunu biliyorum.

Zaman zaman arkadaşlarımla tartıştığım oldu genellikle onlar benim ateist olduğumu bilmeseler bile Voltaire'nin sözünü kullanarak düşüncelerimi tartışmaya sundum. "Söylediklerinize katılmıyorum ancak, bunları açık bir şekilde ifade edebilmeniz için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım" (bu sözü sitedeki birinden öğrenmiştim imzada vardı nickini hatırlamıyorum kusra bakmayın)

Ateist olduğumu bilen arkadaşlarımda var elbette, bilmeyenlere karşı 'ilginç tartışmayı seven bir müslüman' maskesi kullansamda hayatım boyunca yalan söylemeyi sevmedim.Sevdiğim arkadaşlarımın bazıları bilir müslüman olmadığımı. Onların tepkileri ise bazen imana getirmeye çalışma oldu (hepsi başarısızlıkla sonuçlanan) , bazen dışlama oldu , bazıları ise beni olduğum gibi kabul etti ve bu konuyu tartışmaya bile açmadı. Ben halimden memnunum bazılarından farklı birşeyi bilmek ve bunun doğru olduğunu düşünmek mutluluk verici bir olay. Maskeli davranmak istemezdim kimseye ama Türkiyede bu mümkün değil.

Bir gün bu site ile tanıştım google a Turan Dursun yazmıştım ilk karşıma çıkan siteye girdim pek fazla yazı yazmasamda uzun zamandır konuğunuzum genellkile misafir olarak son zamanlarda D.E nicki ile . Bu sitede çok şey öğrendim ama pek yazma cesaretim olmadı açıkcası. Çünkü henüz *lise 2 öğrencisiyim bilgi birikimimim yeterli olmadığını düşünüyorum. Tebrik etmek isterdim Cem abi başta olmak üzere tüm site yöntici kadrosunu çok iyi bir iş başarmışsınız. Önemli olanın fikir sahibi olmaktan çok özgürce savunmak olduğunu düşünüyorum (hakaret etmeden). Bu şekilde iyi bir yere geleceğimize inanıyorum

Bu arada mep ve cemal abilerim yazılarınıza hayranım eksik olmayın sakın. Mizaha her zaman bayılmışımdır.

Umarım yazımı fazla uzatmadım. Saygılar

K.C.
05-04-2007, 16:42
Hoş geldiniz D.E.,
yazınızın devamı var mı diye baktım... yokmuş..:)
uzun hissetmedim yani..

edit: ne unuttum diyordum.
game over, size hoş geldiniz demeyi unutmuşum. :)

mep
05-04-2007, 16:49
D.E *Kardeşim hoş geldin
( Yaw hep abi abla diyoz ya! tuhaf geldi şimdi )
Yüzünüzde bir nebzede olsa tebessüm yaratabiliyorsak,
Düşüncelerinize az da olsa katkı sağlıyabiliyorsak ne mutlu
bize. tekrar hoşgeldin.

gameover
05-04-2007, 16:58
sevgili D.E.,

ne yazık ki türkiyede herkes senin ailen gibi demokratik ailelere sahip değil. bu bakımdan kendini çok şanslı hissetmelisin. bende senin gibi sorgulamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. bir de cesaret tabii.

cesaret, bütün korkulara rağmen bilinmeyene adım atmaktır. cesaret korkusuzluk demek değildir. * *osho



saygılar