İlahimasal
04-12-2015, 12:29
Sevgili başbakanımız Davutoğlu rusyanın doğalgaz vanalarını kapatması halinde erzurumlu bir vatandaşımızın tezek yakarız çıkışına cevap verdi.
Bende olası gaz kesintisinde şahsima düşecek tezek miktarını merak ettim.
Ülkem kaynakları 15 milyon kadar büyük baş hayvan olduğunu belirtiyor.
15 milyon sığır günde 3 kiligram pok sıçsa toplamda 45 milyon kg yapar
45 milyon kg poku 80 milyon yurttaşımıza yakmaları için bölünce yaklaşık 550 gram yani yarım kilogram civarında pok düşmekde .Bir hanede ortalama 4 kişilik bir aileye 2 kilo 200 gram pok düşüyor.
Bu pok miktarının bir evi 2 saat idare edeceğini düşündüm.( köy yaşamını bilirim) diğer anlar için pok yetismeyeceğine göre pok ithalatı şart samanı ithal eden hükumetimiz tezek ithalatı için eminimki tüm girisimleri yapmışdır.
Tezekler yetmeyeceği için deger miktarıda muhakka artacakdır.1 kilogram pok kaç liraya çıkar acaba...pok borsası olurmu?
Mesele vatansa gerisi teferruattır.
Bende olası gaz kesintisinde şahsima düşecek tezek miktarını merak ettim.
Ülkem kaynakları 15 milyon kadar büyük baş hayvan olduğunu belirtiyor.
15 milyon sığır günde 3 kiligram pok sıçsa toplamda 45 milyon kg yapar
45 milyon kg poku 80 milyon yurttaşımıza yakmaları için bölünce yaklaşık 550 gram yani yarım kilogram civarında pok düşmekde .Bir hanede ortalama 4 kişilik bir aileye 2 kilo 200 gram pok düşüyor.
Bu pok miktarının bir evi 2 saat idare edeceğini düşündüm.( köy yaşamını bilirim) diğer anlar için pok yetismeyeceğine göre pok ithalatı şart samanı ithal eden hükumetimiz tezek ithalatı için eminimki tüm girisimleri yapmışdır.
Tezekler yetmeyeceği için deger miktarıda muhakka artacakdır.1 kilogram pok kaç liraya çıkar acaba...pok borsası olurmu?
Mesele vatansa gerisi teferruattır.