PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sasirtici bir video

vartor
04-04-2007, 19:22
http://switch5.castup.net/frames/20041020_MemriTV_Popup/video_480x360.asp?ai=214&ar=1363wmv&ak=nul
* *Yukaridaki link, intellektuel araplarin da bizim gini dusundugunu ve bunu bir televizyon reportaji olarak memleketlerinde yayinlayabildiklerini gosteriyor. Alt yazilari ingilizce, hic degilse arapca veya ingilizce bilenler anlayabilir.
*Ozet olarak konusmaci islamin bugunku uygulanmasinda ,fikir ozgurlugune karsi oldugunu, islam ulkelerinde hur dusuncelere yapilan baskilarin insan haklarina haksizlik oldugunu, toplumu siddete iittigini, kisaca bizlerin hergun yaptigimiz tartismalarin bir benzerini yapmis. Molla kilikli birinden beklenmeyecek sozler sarfedilmis.

04-04-2007, 21:29
Demek ki en azından Bahreyn'de tahmin ettiğimiz kadar yoğun bir baskı rejimi yok. Bu adam bunları söyleyebildiğine göre.

sargon
04-04-2007, 22:20
Adamın giyimi çok önemli değil. Fikirleri oldukça modern ve hümanist. Dikkat çektiği noktaların sanırım başında da insanları "biz" ve "diğerleri" olarak ayıran ve insanları nefrete, şiddete götüren anlayış geliyor. Asıl sorun bu bağnazlıkta.

vartor
05-04-2007, 02:36
Bir de arap gencligini nefretle yetistiren bir toplum olduklarini, cehaleti benimseyen, kendi entelektuel yazar ve sairlari olume mahkum eden kisaca insanlara hicbir tolerans gostermeyen bu bagnaz katilikla, nasil geriye gittiklerini, korkmadan soyluyor.
Benim en garibime giden evinde Gandhi ve isa'nin resimlerinin duvarda asili oldugu, isa'nin resmine bakarak ne kadar sulhcu bir anlayisla insanlari barisa davet ettigini, klasik muzik, Bethowen'i dinledigini soyleyebilmesi.
* *Giyim tabi ki onemli degil de , galiba sartlanmadan olacak, bu giysiler icindeki bir insandan boyle sozler beklemiyordum. Simdi Bahraini merak ettim, googleda bir arastiracagim.