Orijinalini görmek için tıklayınız : Yahudi ve Hıristiyanlar'ın dostluğu
Ey iman edenler! Yahudiler'i ve Hıristiyanlar'ı dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar...
(Mâide Suresi, ayet 51)Konuyla ilgili Prof. Dr. İlhan ARSEL'in bir yorumu şöyle (*):
...Oysa Yahudiler'le Hıristiyanlar, hiçbir zaman birbirlerinin dostu olmuş değillerdir; aksine birbirlerinin düşmanı olmuşlardır... Hıristiyanların "kutsal" diye bildikleri İncil'de, Yahudiler'in İsa'yı öldürdükleri yazılıdır...Sorum şu ki, bu doğru mu? Yani Hıristiyanlar'la Yahudiler bu mesele yüzünden düşman mıdırlar, yahut öyle sayılabilirler mi?
İncil'de ilgili bazı kısımlara baktığımda, İsa'nın çarmıha gerileceği gün; Pilatus denen kişi, ona "Yahudiler'in kralı sen misin?" şeklinde sormakta (Markos/Bap: 15, Matta/Bap: 27 ve Luka/Bap: 23).
Burda kafam karıştı...
29-12-2015, 02:31
Barlasım ilginç bir yazı buldum belki işine yarar, yanlız kurandaki ayetlere dikkat :)
Yahudî ve Hristiyanlar eskiden beri ihtilaf halindedir. Bu ihtilafların pek çok sebepleri vardır. Biz Kur’an’ın ışığında bunlardan birkaç tanesini şöyle sırlayabiliriz.
Dinin temel kriterlerinde ihtilaf ediyor, birbirinin dinlerini inkâr ediyorlar.
“Yahudiler: “Hıristiyanlar hakikî bir din üzere değil.” Hıristiyanlar ise: “Yahudiler hakikî bir din üzere değil.” dediler. Halbuki her iki topluluk da kitabı (Tevrat ve İncîl’i) okumaktalar. Dini bilmeyenler de onlarınkine benzer sözler söylediler. Allah, kıyamet günü anlaşamadıkları hususlarda hükmünü verecektir.”(Bakara, 2/113) mealindeki ayette bu gerçeğe işaret edilmiştir.
Hristiyanlara göre Hz. İsa (as)’ı Yahudiler çarmığa germişlerdir. Bu sebeple ararlındaki düşmanlık eskidir.
Yahudiler Hz. İsa (as)’ı peygamber olarak da kabul etmiyorlar. Bu da ihtilafın diğer bir sebebidir.
Yahudiler de Müslümanlar gibi teslis akidesini kabul etmezler. Bu da diğer bir ihtilaf nedenidir.
Hz. İsa (as) Yahudileri lanetlemiştir:
“İsrailoğullarından küfre sapanlar hem Davud’un, hem de Meryem oğlu Îsâ’nın lisanı ile lânetlendiler...”(Maide, 5/78; ayrıca bk. Kitab-ı Mukaddes, Mezmurlar 109; Matta 23. bölüm)
Bu hususta Yahudilerin Hz. İsa (as)’a ve Hristiyanlara karşı ayrı bir kin ve düşmanlığa sebep olmuştur.
Kurana göre dost mu düşman mı bilene aşkolsun.:) Aslında kuran mekkeli arapların dışına taşmadığından tüm iddia o civardaki yahudi-hıristiyan arapların islama karşı ortak duruşundan kaynaklı olarak muhammedin hedefi olmuşlar , dost değiller ama muhammede karşı oldukları kesin :)
Şimdilik saygımla gittim...
aliyarasfal: Çok teşekkürler... :thumb:
aliyarasfal
29-12-2015, 02:45
Önemli değil dostum, din bunlar, tanrıları birbirilerine düşman etmek için göndermiş, eğleniyor sanırım :)
Akıl tutulması resmen, hem doğruyu göstermek için dinler gönderdi der tanrı ağzından yazıldığı iddia edilen kitaplarla inanırlar ama herkesi birbirine düşman eden öngöremez bir tanrı profilinide farkedemezler.
Ağam eğlenimisen?
Şimdilik saygımla gittim...
Tevrat'ta asagi yukari her peygamberin / kralin karistirdigi bir halt var, karakter sahibi kisiler degil yani. Ortaya tertemiz bir Isa cikiyor, bu da yahudinin tabiatina ters düsüyor tabii ki, bu yüzden kabul etmiyorlardir Isa'yi peygamber olarak.
Sahneye Allah giriyor "Ääätsch! kandirildiniz, Isa'ya benzer birini öldürdünüz, ben Isa'yi katima aldim" diyor Kur'an'da, 600 sene sonra :D
Coban salatasinin zevki bir baska oluyor nedense, icinde her sey var. Dinler de öylesine zevkli oluyor herhal bazi insanlar icin :-)
Gunumuz dunyasinda hersey cikar uzerine kurulmustur. Keske oyle olmasaydi ama oyle. Kurani bilmem de incil yahudilerii elestirdigi gibi, dislamiyor da. Pavlusun mektuplarinda bunu rahatlikla bulabilirsin. Hatta mormon kitabinda da bulabilirsin. Sozu acilmisken, Mormon Kitabini okudun mu? Tavsiye ederim
Tevrat'ta asagi yukari her peygamberin / kralin karistirdigi bir halt var, karakter sahibi kisiler degil yani. Ortaya tertemiz bir Isa cikiyor, bu da yahudinin tabiatina ters düsüyor tabii ki, bu yüzden kabul etmiyorlardir Isa'yi peygamber olarak.
Sahneye Allah giriyor "Ääätsch! kandirildiniz, Isa'ya benzer birini öldürdünüz, ben Isa'yi katima aldim" diyor Kur'an'da, 600 sene sonra :D
Coban salatasinin zevki bir baska oluyor nedense, icinde her sey var. Dinler de öylesine zevkli oluyor herhal bazi insanlar icin :-)
Bu Tevrat'ın daha tutarlı olduğunu göstermez mi ?Sonuçta uydurma olsa kötü özelliklerini göz ardı ederlerdi Kral Davut'un falan.
Bu Tevrat'ın daha tutarlı olduğunu göstermez mi ?Sonuçta uydurma olsa kötü özelliklerini göz ardı ederlerdi Kral Davut'un falan.
Kendileri de pislik oldugundan gerek duymamislardir bence.