Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulan Spartacus
dine mine ne
29-12-2015, 18:54
Yazmiyacam diyorum dayanamiyorum , anasini satayim.
Kasiyip kasiyip duruyorsun.
Peki gerçekten öyle bir baskı altında kalsanız, orada sırf Alman olamdığınız ve Hıristiyan olmadığınız için baskı altına alınıp, Türkiyede bizlerin yaşadığını yaşar hale gelseniz, ne yapardınız? Ama bakınız orası ALMANYA, düne kadar ve şimdi bile küfrettiğiniz, siz müslümanalrın bir türlü idrak edemediği şeye sahipler, hiç olmazsa belirli normlarda inanç, söz ve fikir özgürlüğü var, toplum belirli normlarda bilinçli, ya Türkiye'yi gerçekten, şu anki toplumsal zihniyetiyle bir kez olsun tahmin etmek istediniz mi?
1) Sen Türkiye'de neler yaşadın ben nereden bileyim?, bir şeyler yaşadıysan o zaman da neden yaşadın sorusu ortaya çıkar. Ortalığı yakıp dökenlere arka çıkıp kahramanlık ,elemanlık yapıyor isen, yaptıklarin ile devlet ve toplumun gözünde suçlu durumuna girer ve hedef tahtası olursun. Gayet normal. Bunu almanyada,da basarirsin sen. Elestiri Hakkiniz tabiki var , ama siz kaba kuvvet ile ayaklanan insanlari savunuyorsunuz.
Almanyada,da RAF,i gördün, devletin ne adimlar atigini da ,ben den iyi biliyorsundur.
2) belirli normalarda söz ve fikir özgürlüğü Türkiye'de de var , işte senin gibileri kanunların dışına çıktığı icin sorunlar yasiyor. Kanunlar sana sorun yasatiyor ise o zaman kanunları eleştireceksin. Bu yoldan gitseniz hiç kimseyle sorun yaşamazsınız.
Başkalarının hakkını savunamayanlar kendi haklarını savunamazlar, özgürlüklere düşman olanlar, özgürlüğü yok ederler, lakin sorun şu ki, bu tutumun sonu kendi özgürlüklerinide yok etmeye varır(işte Ortadoğu, işte Dünyadaki İslam coğrafyası, her ağacın kurdu özünden olur misali, özlerinde başka inanç ve kültüre, fikre yaşam şansı tanımamaları, ürettikleri kurtlarıdır)...
1) İkimizinde hakları aynıdır , benim ayrı senin ayrı diye bir şey yoktur. Başkaları sözcügünle kimleri ayrisdirmaktasin?.
2) Ben Almanya'da hangi haklara sahip isem , sen de Türkiye'de aynı haklara sahipsin.
Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti ileri gelmiş devlet yapılarından bir tanesidir.
Hak ve hukuk icin anayasasi vardir. Bu senin görmedigin anayasa her vatandasin kültürüne ,fikrine ,inancina izin verir , yani yalan yaziyorsun iste , apacik yalan.
Devletin anayasasinda yoktur böyle bir olumsuzluk.
Devlet solcusuna da hak vermistir , partilerini kurmaya izin verir , ama bunlar Parti yolu değil de gidip ortaligi karistirirsa, Deblet,te gelir ve; çocuklar bu yaptığınız oyun kurallarına karşıdır , dedikten sonra bu oyun bozanları cezalandırır bu gayet normaldir.
12 eylül de insanlar çocuklarını okullara gönderemiyorlar , üniversitelerde her gün ölen 20-30 öğrenciler vardı , ekonomi çökmüş ,enflasyon yüzde 75,e firlamis , benzin yok, tereyağı yok, mazot yok ,sana yagi kuyruklari var,Cumhurbaskani bir yildir meclisde secilemiyor , sokaklarda insanlar ölüyor.
Sonra senin gibileri vay efendim hak hukuk , ula nasil hak hukuk istemek bu.
Sen kendi düzenini anaysanin verdigi yoldan kuramiyorsan kusura bakma abicim.
Ben birilerinin zorla getirmek istedigi bir sistemde yasamak zorunda degilim,ki.
Devlet,mi istiyorsun Texas,mi beli degil.
Her ne yaparsanız yapın, ama bilinki, forumda bulunduğunuz günden bu güne hakkaniyetli yolu seçmediniz, dürüst tutarlı bir tavır da sergilemediniz, her baskı ve şiddete, her türlü özgürlük düşmanlığına uyduracak bir kulpunuz oldu, o düzeydesiniz ki, oralardaki hayatla, kökten çelişip, buralara ahkam kestiniz. Almanya sizin sitediğiniz-savunduğunuz gibi bir ülke olsa, heleki her müslüman potansiyel terörist ilan edilse haliniz ne olurdu hiç düşündünüz mü?
1) Hakkaniyet yolunu secmemisim ,düpedüz yalan iste.
2) Sen anayasa,nin kurallarina karsi gelirsen cezani yersin, bu dünyanin her yerinde böyledir. Git partini kur , sesini duyur , halk seni isterse hedeflerini hayata gecirirsin, hedefini bu yoldan izlersen sana kimse bir sey demez. Ama olmuyor deyip ortaligi toza dumana katarsalar ,RAF (almanya)gibi suclu durumuna düserler.
3) Bu suclularin gördügü zulümler tartisila bilinir , ama izledikleri yol asla ok lenemez.
Hedeflerine ulasamadiklari icin halkin düzeni,ni hic kimsenin bozmaya hakki yoktur.
Baski dedigin seyi aslinda hedeflerine ulasamayanlar yapiyor.
Kendi hedefine ulasmak icin kanunlari es gecmek , normal hal almis sizlerde. Sorun burda yatiyor.
Kanunlarla devlet düzen insaa etmeye bakiyor, birileri geliyor secilemedigi icin bu kanunlari ezip halkin düzenini zorla yikmak istiyor. Sonra nasil oluyorsa hak ve hukukdan bahs ediyor. Ehh hukuku ezen hem kendileri hemde hukuk istiyorlar ben burasini anlamiyorum iste.
Yahu konusmak isteyen partisini kurur , sol partiler var mi ?, var. Ehhh sen ne istemisitin?, söz fikir özgürlügü. Devlet, sana partini kur diyor iste, sorun nerede?.
yanlış yaptınız ve buralarda insan, inanç vb fikir özgürlüğüne karşı grupçu bir saldırganlık gösterdiniz, unutmayın bu gün saldırdığınız özgürlüğe yarın ihtiyacınız olacak, hak ve hukuka ve özgürlüğe birilerinin bazı çıkarları uğruna, yalan, yanlış her şeye bilinçlenmeden amin der, amentü getirirseniz, emin olun önü, sonu kaybedeceğiniz kendi özgürlüğünüz olacak. Başkasının hakkını tanımayan ve savunamayan, kendi hak ve özgürlüklerini de kaybeder.
1) başkası dediğin kim?.
2) saldırgan değil de sakın yapmayin ,yanlış gidiyorsunuz demekten başka bir şey yaptığım yok.
3) insanımızın başkası ötesi yok ,bunu öğrenmen lazım . Insanlarımızın özgürlüklerini hakkini ve hukukunu hepimiz için aynı olan anayasamız tanir.
Sen Parti'ni kur ,derdini anlat , bende partimi kurar derdimi anlatırım.
Ben seçilirsem ben yönetirim, sen bunu kaldıramıyorsan bu senin problemin olur.
Oyun kurallarına uymak mecburiyetindesin , istediğini yapamadığın için ortalığı ateşe veremezsin , bunu senin yapmaya hakkın yok ,bunu anla artık.
Devlet bu yaptigin sucdan dolayi seni cezalandirirsa , fikir özgürlügnden bahs edemezsin. Devlet sana hakkini tanimisdi ,partini kur demisdi, ama sen insnlara derdini analatamadiysan bu senin yanlisin olmus olur, devletin degil.
Sen bu kızın yüz kızartıcı(??!!!) suç işlediğini, çünkü çocuklara terörist denmesine lanet olsun dediği için, öğretmenlikten men edilebileceği, edilmesi gerektiğini, bunu hak ettiğini düşünecek kadar söz ve düşünce, fikir özgürlüğünü hiçe saymış birisin.Şimdi de bu forumdan gitme gerekçene bak! Oysa alkış tutup, sevinç naraları atmalıydın, ölümüne savunduğun ve istediğin gibi olmuş işte! DEĞİL Mİ?!!!!
Her ülkenin bir anayasasi vardir , bu anayasamiz bizim hepimiz icin vardir , Ülkemizi birlik icinde tutmayi hedefler .
Birligimizi savunan anayasiyi birileri ezmeye kalkar ise , Vatanimizi birileri (ispatsiz) cocuk katili diye lanze etmeye calisir ise yanlis yapmis olur.
Elinde belgelerin var ise gidip bunu ispatlarsin, devlette bunun geregini yerine getirir.
Sosyal medyada sallamak kolaydir, ve yanlisidir, bu sözüm akp lilerede gecerlidir.
Devletin hakki yerine getire bilmesi bulundugumuz durumda cok zordur.
Artik insanlarimiz asiri derecede kutuplasmisdir.
Bu askerimiz polisimiz icinde gecerli.
Savas ortaminda Hakki hukuku saglamak zordur. Gercekleri yalanlardan ayirmak zordur. Savasda doga kanunlari gecerlidir.Bu ne yazikki böyle .
Ama bu doga kanununu amerika ve rusya su an degistirmekdedir.
Türkiye bu savasi kaybedecekdir. Cünkü tanri (sözünü) masonlar yerine getirmekdedir.
TÜRKIYE DIRENIRSE ; SAVASIRSA ; Ikinci Suriye biz oluruz .
Benim isim masonlarla .Solcu, fasist , kemaliz , dinci ,kaptalist, komünist, bana islemez, bunlar bana viz gelir tirt gider.
Bu saydiklarimin hepsi bir mason icaadi oldugundan bunlarin hepsine karsiyim.
Insanlar savaslarini anlamadan yapiyorlar, grublasip fanatiklesdiklerinden yapiyorlar.
Savasimizi durduralim diyorum, yanlis gidiyorsunuz diyorum,anlayan yok.
Devlet bu tür kalkinmalara karsi mecburen ben buradayim diyebilmesi icin ,o kazilan hendekleri kapatmak zorundadir diyorum.
5 millyon 10 millyon adina özerlik isteyemez. Kürt halkida sizin özerkliginizi istemiyor,
Secimlerde bunu ortaya cikariyor . Ha 5 ha 6 millyon ne fark eder.
Siz kime özerklik istiyorsunuz ? 5 millyon secmene mi ?. Aralarinda istemeyenler ne olucak ?.O istemeyenler 10 millyon , senden daha fazla. Yarin öbürgün allah göstermesin bu istemeyen 10 millyona karsi da hendek kazicaksiniz.
Senin gibiler önce kürt insanini dininden edecek , sosyal komünizmi anlatacak ve bunu basardiktan sonra da özerklik ilan edecek , bunu basarirsalar , bende özerlik isterdim.
Ama bu pkk,nin yaptigi yanlis arkadas. Kürt diyor ,kürt yok orada. Partisi gelir , partisi halki arkasina alamadan özerklik ister, ne lan bu .
Ehhh istiyorsunda kime istiyorsun ?: 5 millyona . 10 millyon istemiyor ,onlari ne yapicaksiniz?.
Beni insafsizlikla yaftalamak kolay , Bu sorulari sordugum icin mi insafsiz oluyorum.
10 millyonun hali ne olucak ?. Onlar sorun degil degilmi. Onlar zaten bölgeden su an göc ediyor.
Ama sen bu noktada bile yalan atiyorsun bunu da devlete mal ediyorsun , efendim Devlet niye göce zorlasinki insanlari ?.
Sen pkk,nin yalanlarina neden inaniyorsun , oylari görüp düsünemiyormusun , akil yok mu sende.
Özerklik isteyen kürt halki olsa idi hdp nin kac millyon secmeni olurdu .
Milletin cogunlugu özerklik istemediginden bunlarin oylari cikmadigini görmüyormusun. Senin hukuk inancin, özgürlük inancin bu muuuuuu ?.
Komünist misin , insan misin ? önce buna karar ver. Insanim diyorsan bu 10 millyon kürtü neden görmüyorsun?.
Tüm kürt halkini arkasinda toplaya bilen partinin özerkligini bende desteklerim, insan oldugum icin , insanlar bunu istedigi icin. Devlete askere o zaman bende kizmasini bilirdim.
Ama böyle durum yok , afyonla dolu yalanlardan baska bir sey yok.
Kürt türk kardes , bunlarin birliginide islam birlestiriyor. Islam dogru degil olabilir ama
bu kardesligi kendi heflerinize ulasabilmek icin yalanlar ile yapmanizda dogru degil .
Islam yalan sa sizin atiginiz adimlarda dogru degil.
Müslüman kürt halkina , bizi bunlar eziyorlar diye yalan atamazsiniz.
Ne müslüman kürt halkini , nede senin gibilerinin ezildigi yok.
Git kimi secersen sec , oyunu ver , fikrini söyle , halk senden degilse insanlara saldirmayin . Bu yanlis dedikce saldiriyorsunuz.
Pkk,nin kürt halkini düsünmedigi ,Harcadigi paralardan belli, halkina harcaya biliridi o paralari. Devletin bölgeye yatirimlarinida bombaladi.
Ben bunlari dile getirdigim zaman kötü oluyorum , ben kürtleri düsündügüm zaman kötü oluyorum .
Pkk,nin silah harcamalarini halka sunsaydi bu gün hdp,nin 15 degil belkide 25 millyon secmeni olurdu , iste o secmenlerin arasinda o zaman bende olurdum.
Türkiyem ,bak sen yapamadin bak simdi adamlar kendi dertlerinin caresini kendileri ariyor derdim.
Bu halki arkasina almis bir kürt partisinin özerkligine sen karisamzsin derdim.
Ama bu olay malesef yok , Bunu yorumlarinizlada degisdiremezsiniz.
Bölgedeki haksizligi dile getirp bölgedeki hatalari kürt vatandas icin kaldirmaya calisan kim ? AKP.
Bu hatalarin düzeltilmesini istemeyen kim PKK.
Biz kardesiz diyen kim ??? AKP
Bölmek isteyen kim? PKK
Savasi sehirlere indirin diyen kim PKK
Savasi sehirlerde vermerk mecburiyetinde kalan kim AKP.
Milettin hastanesini okulunu yolunu bombalyan kim PKK.
AKP kime vatan haini diyor ?: Kürtlerin hastanesini yolunu okulunu , askerini vuranlara diyor.
PKK hangi kürtleri hain diye tanimliyor?: Bu 10 milyon zalim zulümlere katilmayanlara diyor.
Bu gercekleri gözardi eden kim ?. Bizim yüce Spartacus.
5 milyonu 10milyondan üstün gören kim?: Spartacus.
Kendi ideoloji kafa yapisindan dolayi 10 milyon insanlari görmeyen kim ?: Spartacus.
Buna rahmen insanliktan bahs eden kim ? : Yine spartacus.
Afyonlanmis ,karekteri bozuk alcak kim ?: DINE MINE NE .
Bu forumun tüm üyelerine soruyorum. Bu mu sizin Insanliginiz.
Bu mudur 10 millyon oy vermeyen kürt insanina sahip cikmak ?.
Benimle olmayan benden degildir mantigi yüzünden 10 millyon oy vermeyen kürt vatandasini nasil görmezden gelebilrisiniz? .
Siz nasil insansiniz ?. Aynaya bakan sadece kafasini gören ,ama insan oldugunu unutup insanlarin ugradigi zulümleri görmezden gelenler insanmidir.
Kafanizi atin artik , yapilan zulümleri görün artik .
Pkk,nin sehirler icinde verdigi savasa yanlisdir deyin artik.
10 millyonu görmezden gelemezsiniz , sizden olmadiklari icin bu insanlari göce ugramalarini göz ardi edemezsiniz.
Aldiginiz oylar herseyi gözler önüne sermistir.
Bunun ahi mahi yok , yalanlar ile bir yere varilmaz.
Ulan dine-mine-ne, sen ne tür bir manyaksın yavrum?
Bu kadar yükseldiğine göre kayış kopmak üzere. Pasaportuna sitede el mi konuldu. Çıkış yasağınmı var bizler gibi. Git o çok beğendiğin gavurun adaletine sığın. Bizlere de şeriat mahkemelerini reva gör.
Gel yaşa olum burda. Üfürüp durma gel de yaşa.
dine mine ne
29-12-2015, 19:56
Ulan dine-mine-ne, sen ne tür bir manyaksın yavrum?
Bu kadar yükseldiğine göre kayış kopmak üzere. Pasaportuna sitede el mi konuldu. Çıkış yasağınmı var bizler gibi. Git o çok beğendiğin gavurun adaletine sığın. Bizlere de şeriat mahkemelerini reva gör.
Gel yaşa olum burda. Üfürüp durma gel de yaşa.
Sen bir kere laik bir ülkede seriyatin olamayacagini ögren, on dan sonra yazmaya calis .
Zaten seriat geldigi an benim icin her sey bitmis olur.
Istemedigim bir seyi sana neden reva göreyim ; arkadas.
Yasa demekle neyi kast ediyorsun?.
Nerde yasiyorsun ?, neler görüyorsun yaz iste ,bizde bilelim.
Bölgede mi yasiyorsun?.
Askerin zulümüne mi ugradin?.
Haksizlik mi yaptilar?.
Pkk,yi mi onayliyorsun?.
Hic bir sey bilmeden ne yaza bilirim ki .
Bir kac kendini bilmezler muakkaki vardir ;yok dur demiyorum ki.
Ben konuyu genel olarak ele aliyorum.
Almaynada da bu tür ayaklanislarda devlet sert davraniyor diyorum.
Burda benim arkadasi 6yil yatikdan sonra türkiye,ye sürdüler .
Kaldiki almanya,ya savas acacaksin, adami toz duman ederler,yani.
Tüm devletler bu tür savaslarda ayni davranilar diyorum.
dine mine ne
29-12-2015, 20:16
Dostum insanı hayvandan ayıran en önemli özellik akıl derler ancak değil, aklını vicdana çevirme yetisidir, insan vicdanını satılığa çıkarmışsa geriye sadece akıllı bir hayvan kalır. Bu insanımsılar o kadar çok insanın çektiği acı ve gözyaşının ve dökülen kanın ortağıki normalde her insana değer veren, kıyamayan benim gibi nice insan, sayelerinde nefret etmeyide öğrenir olduk.
Şimdilik saygımla gittim...
Iyide sen neden aklini kullanmiyorsun? vejahut neye göre kullaniyorsun?.
Göz yaslarini , dökülen kanlarin hesabini devlete degilde pkk,lilara neden cikarmiyorsun?.
Hangi devlet hendeklere, savaslara izin verir ?. Bana buu konuda bir ülke göstere bilirmisin?.
Türkiye Oradaki insanlara vatandasim diyor , onralari benden sorulur diyor; bu ülkede hendek savasi yüzünden vatandasima zulüm yapamazlar diyor.
Senin5 varsa benim de burda 10 millyon vatandasim var o zaman diyor.
Pkk sehirlere inmeye basladigi zaman baslamiyormu butür den gözyaslari.
O zaman Hangi gözyaslarini devlete yüklüyorsun.
Soytarı oğlu soytarı. Aylardır sana bü ülkede halka neler yaşatıldığı anlatılıyor. Ama nato mermer nato kafa. Çekmişsin kaç gramsa artık morfinni kendi kendine zalimlerin papağanlığını yapıyorsun.
Buruşuk beyin. Bir de hala anlat demiyormu densiz.
Olum sadece bu günü dinle bak. En basit sendikal hak nasıl defedildi öğren.
Toplanan emekçilerin altı üstü yapacağı ülkede ölüm,savaş istemiyoruz basın açıklaması. Ama senin savunmak için bir taraflarını yırttığın adamlar AKP binasının önüne kadar yürüyüşe izin vermiş gibi yapıp o noktada beklettiler. Tabi kişi başına düşen polis sayısı ayrı. Sonra ne yaptı bu ak bulanık adamlar çatıya çıkıp toplanan insanlara göz dağı vermeye çalıştı. Polis bekliyor fakat parti çalışanları resim çekme yarışında.
Yahu benim için öldürme diyoruz. Öldürme öldürme yeter diyoruz.
Her haltınızda PKK ile tatmin olmayın. Toprağınıza,vatanınıza kutsadığınız ne varsa içine sıçılası değerlerinize başlatmayın. Bana sordun mu olum vatan mı? vatandaş mı? Kendi kendinize benim adıma savaş çıkarmayın.
spartacus
29-12-2015, 20:55
Yazdıklarını çok fazla okumadım, gerekte yok.. Ne yazacağını zaten biliyorum... Her olaya PKK iliştiriyorsun ya, e daha kötüsü var, IŞİD. Türkiye'de zulmü yapan AKP, bu da demektir ki IŞİD. Çünkü ikiside müslüman ve müslümanalrın içinden IŞİD çıkıyor... O kadar yazdık adam hala aynı nato kafa, nato mermer.... Arkadaş bu kadar mı zor yahu, TÜRKİYE'DE EN DEMOKRATİK HAKLAR ÇİĞNENİYOR, her alanda!!!!!! en ufak bir biçimde muhalefet edemiyorsun çünkü anında; Terörist, hain, çapulcu bilmem ne.. ve annda polis, yargı baskısı, işinden atılma baskısı, attırma! bir dolu baskı devreye sokuluyor! Herkes fişleniyor, dinleniyor insanların evlerine elini kolunu sallayıp polis gidip PC lere el koyuyor vs, her alanda sessiz yürütülen bir sindirme politikası işliyor...
AYAĞINIZA GALOŞ GİYİN DEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLEN KIZCAĞIZ DOĞUDA DEĞİL İSTANBUL'DA... O konuya bile aynı şekilde saldırdın... Berkin Elvan için insani duygualrını paylaştı diye ÖĞRETMENLİK ATILAN KIZ diyorum, onda da aynı saldırganlığı yapıyorsun, sahi Almanyadasın, Türkiye gibi olsa orası, halin nice olurdu? Almanyayı yaşanabilir kılan BİZLERİZ, BİZİM ORADAKİ AYNI DÜŞÜNCEDE İNSANLARIMIZ, bu gün saldırdığın Almanyadaki özgürlüğündür aslında! Aynı şey, biz bu ülkeyi azıcık Avrupa ülkesi yapmak için ne yazık ki AKP vb yapıalrın iktidarlara gelmesine mani olmak zorundayız! Gerçek bu, olamıyoruz, ama sonuçta baskı ve anti-demokratik hayata mahkum edilende biziz, tabi tepki verecek itiraz edeceğiz, bundan daha doğal ne var?
Bu başlığı açmışsın, oturmuşsun bana bu kafayla sayıp döküyorsun... İyide sende otomatikman İŞİD'sin o halde, neyi tartışıyorsun şimdi? Bu mantık sana ait, sen bu mantığını değiştirmedikçe de dilediğin kadar terörist, ateist, çapulcu, hain say dök bir anlamı yok, kendi, kendine ben İŞİD'im demiş oluyorsun...
neyse çok ama çok vaktimizi yedin sen, senle yazışmaktansa sokakta taşa, toprağa konuşmak daha anlamlı, hiç olmazsa ses dalgalarına tepki verirler... Aynı kafayla faşizm propagandası, terörist, ateist, kafir, eroinman bilmem ne kafasıyla cevap vereceksen zahmet etme, okumuyorum, benle yazışırken ne zaman normal insan düzeyine erersin, o zaman yazışabiliriz.
30 Yıl önce PKK yokken kürtlere daha fazla zulmediliyordu, bak alevilere de aslında AKP'li olmayan HERKESE!!!! açıktan(!) BASKI var şu anda! mesele bu değil, sana ALMANYA dan örnek verdim, eğer Almanya toplumu, Türkiye toplumu gibi geri bilince sahip olsun, bir sağ ve ırkçı, aşırıda dinci-hıristiyan bir parti- emin ol çok kolay iktidara gelir ve her dediğini yaptırmak içinde tüm yapması gereken azınlıkalra saldırmaktır, örneğin müslümanalrı hedef almak. Bakın baştan ne dedim toplumun GERİ BİLİNCİ, sonra ne dedim aşırı sağ, ama dinci ve ırkçı bir yapı.... Bunu idrak edemiyorsan ben ne yapayım, elimden bir şey gelmez, gelmiyor, bellemişsin bir terörist lafzı, iyide güzel kardeşim terörist olmak bu kadar kolaysa, buyur İŞİD ve AKP, sonuçta ülkeyi yönetenlerde terörist... Ben İŞİD terörünün ülkemi yönetmesine karşı çıkıyorum, gördün mü senin mantığınla da olayı kavraman çok basitmiş... Bitti uztma, İŞİD propagandası yapma bana! Ya da gel insan gibi, konualrı tartış fikrin yoksa da kulak ver, her konuda atlayıp, YALAN-YANLIŞ her pisliği savunmak zorunda değilsin ki?
Bir dakika düşün, Almanya Türkiye gibi bir ülke ve aynen AKP kafasıyla, zihniyetiyle yönetiliyor, Hıristiyan ve Alman ırkçısı... Bu ikisi dışında olan herkesi terörist ilan etmiş, öyle bir sağ parti iktidarda olsun ki her gün sahte propahgandalarla, kendi geri kitlesine hitap edip, bu kitleyi ardına takyor olsun. Buyur müslüman olduğu için herkesin işten atıldığı, sürüldüğü, bu uygulamalara itiraz ettiği içinde çapulcu, terörist ilan edildiği bir ülke de yaşadığını düşün... Almanya nın bir Türkiye olduğunu! Sana mı kaldı, ırkçı, dinci ve hıristiyan olmayan ve partiye yalaklanmayan herkesi hain, terörist ilan eden bir yapının bu aşırı radikal baskı, zulüm, faşizm politikasının şakşakçılığını yapmak?
aliyarasfal
29-12-2015, 21:35
Benim yaşadığım coğrafya hakkında ahkam kesen mal, devlet kim? Benim. Dün PKK çocuk katili, bu gün çocuk katili diyenlerde çocuk katili.Bana hükümeti ve içinde yapılandırdığı sünni-faşist ırkçı tiplemeleri hiç kimse devlet diye yutturamaz. Var mı böyle bir yapılanma almanyada? Var mı sadece sünni ve özellikle imam hatiplilerin kadrolara doldurulduğu bir yapı? Var mı zorunlu din dersi? Var mı hırsızlık yapanın, suçlunun dokunulmazlığı?
Bak gerizekalı, iyi izle o haberleri, PKK ya karşı operasyon yok, halka karşı var. Her gün operasyon yapılan bölgelere dair 2 - 3 kadın ve çocuk ve fazlası öldü diye haber çıkıyor. Aynı zamanda operasyon bölgesinden(mahallelerden ziyade) alakasız yerlerden asker-polisin Pkk lılarca öldürüldüğü haberi geliyor.
Barış demek suç artık, ölürsün. inanmıyorsan gel ve burda dene, orda havlama.
Şimdi aç o sağır kulağını iyi dinle, 10 milyon diye yalanlar savurmayıda bırak, akpnin toplam aldığı oy zaten 22 milyon, 10 milyonu kürt oyu gibi saçmalamayı kes, ki olsa ne olur, 10 milyon 5 milyonun çocuklarının öldürülmesini mi istemiş?
teröristlerle pazarlık olmaz, o pazarlığa oturanlardır bu günleri yaratanlar, o kısım senin bizi yaftalama ****luğun, anla anlama %99.99 un oyunuda alsa tek birey ben kalsam gerçek değişmez, tayyip ABD nin kulu bir diktatör, PKK yine aynı ve ABd istediği içinde o bölgede şiddet artırılacak.
Çünkü bu bölünme sürecini hızlandırmaktan başka hiç bir işe yaramayan bir saldırı.PKK ve hükümet aynı kapının köpeği, siyasilerin çözebileceği bir iş özellikle silahlarla engellendi ,hemde iki taraflı, Hendek kapatmak adıyla 60 çocuk öldü. 70 küsür kadın,bu sayı dahada artacak, polis-asker-sivil-çocuk umrunda değil kimsenin, senin kutsadığın devlet insan için var, insanı koyun gibi gütmek için değil , insan siyasete, hükümete kurban olmaz. vicdanını s...m halada anlamıyorsan.
gram akıl taşımıyorsun, vicdan zaten imkansız, bu oyun bölünme oyunudur, devletin güvenliği çocuk öldürülerek sağlanıyorsa ortada zaten devlet kalmamıştır, senin gibi mallar bunu anlamadığından değil, köpeklik kanınıza işlemiş, senin gibi iğrenç insanımsılardan tiksindim. PKK ile yada AKp ile senin aranda Yada Işid ile senin aranda gram fark yok, emperyalist birer kapı köpeğisiniz.
Öldürülen çocuklar hakkındaki nefret söylemlerini duymuyorsunuz yada işinize gelmiyor görmüyorsunuz. PKK ile savaş insanları -çocukları öldürme diyene hain ,pkk lı diyorsun ya, ahmed arifin o güzel dizesi geldi aklıma;
teke tek kavgada yenilmedi bura uşağı.
emperyalizm uşağı, güçlünün arkasında, sürüyle havlayan itlerden korkmadık. Siz böyle zincirlerinizle tasmanızı kastıra kastıra havlamaya, eli kolu bağlı insanlara saldırmaya ve naralara devam edin. anamda güzel bir başka söz söylerdi;Aynı zamanda türkü sözleridir.
Gün doğmadan neler doğuran felek
Aslanı çakala boğduran felek
Senide Pkk yıda, övdüğün ne varsa .......
Şimdilik küfür edip gittim...:)
dine mine ne
29-12-2015, 21:41
Olum sadece bu günü dinle bak. En basit sendikal hak nasıl defedildi öğren.
Senin sorunun sendika mi ?, Sendika hakki yok mu ?.
http://www.haberkita.com/haber/taseron-iscilere-kadro-beklenirken-mujde-geldi-sendikal-haklar-tamam/222473
Toplanan emekçilerin altı üstü yapacağı ülkede ölüm,savaş istemiyoruz basın açıklaması.
Sendika haklari isteniyor diyemi kanli savas veriyormus Devlet?.
Emekciler bu yüzdenmi vermis basin toplantisi ?.
Yahu benim için öldürme diyoruz. Öldürme öldürme yeter diyoruz.
Senin icin degil ki , istesende olmaz zaten.
Ama hendek kazanlar ,insanlarin hayatini karartanlar ne olucak?. Insanlar cocuklarini okula yollamasin,mi , Hastanelere gidemesin,mi ?.
Devletin oraya gitmesi kimin icin?.Ney icin.
Her haltınızda PKK ile tatmin olmayın. Toprağınıza,vatanınıza kutsadığınız ne varsa içine sıçılası değerlerinize başlatmayın. Bana sordun mu olum vatan mı? vatandaş mı? Kendi kendinize benim adıma savaş çıkarmayın.
Sana sormama luzum yok arkadas , orada senin gibi düsünmeyen 10 millyon insan var malesef. Onlar olmasaydi hakli olurdun sana ancak o zaman hak verirdim.
Savas senin adina degil ; özerklik istemeyen kürt halki icin.
dine mine ne
29-12-2015, 21:46
Spartacus,
sana cevap yok , önce sorularimi cevapla ?
Sorularimi bilmen icin,de Yazdiklarimi okuman lazim.Zaten okumuyorum diyerek es gecemezsin sorularimi , böyle tartisma olmaz.
spartacus
29-12-2015, 23:38
Dine mine ne
Yazımda açıkladım ya, sorularına cevap vereceğim ama önce sakat bakış açını netleştirelim, hiç bir sorunun anlamı kalmayacak, bu yazım tüm saçma-salak sorularına yanıt zaten, önceki yazılarımda öyleydi!.. Boş işlerle, boş sorularla uğraşıyorsun, bana NE İSTEDİĞİMİ SOR! NE olmasını istiyorumda AKSİ oluyor, itiraz ettiğim nedir? neye itiraz ettiğim açık belli iken ardından şeyler uydurup ortalığa sıçıyorsun, gelinsin, güveysin, salaksın...
Bir daha yazıyorum, sen o tarz koyun gütme politikalarını anlama kapasitesi gösteremiyor olabilirsin, bana bu düzeyde beş para etmez şeylerle gelme, yazımda dedim ya o kafayla öyle sorular sorma, bu tür ayak oyunalrını ancak kendin gibi bir mala karşı kullanabilirsin. Sıradan gidelim, bak sorma biçimin şu zihniyetinle, neden cevap vereyim ki, haline gülmeli mi, ağlamalı mı şaşırıp kaldım;
Müslümanlar içinden IŞİD, El kaide, El Nusra, Taliban, Boko haram vb örgütler çıkartıyor, o halde her müslüman IŞİD'dir, her neredeler ise baskılanmalı, nefes almalarına izin verilmemelidir.... AKP demek IŞİD yöneimi demektir, çünkü ikiside müslüman... Şimdi bu bakış açısına katılıyor musun?
Almanya üzerinden açıkladım ya, bir daha mı açıklayım? Şimdi Almanya'da Türkiye gibi 3. Dünya ülkesi olsa, toplumun geri bilinci hem sayıca hem de nüfuz bakımından çoğunluğu temsil etse, bu durumda, Hıristiyancı ve ırkçı bir parti, bu ikisini kullanarak rahatlıkla iktidar olabilir. Bu halde sıkıştıkları zaman da hıristiyancılık yapıp, müslümanları hedef gösteren böylece toplumun geri bilincini sürekli okşayan bir politika izlerler.. O koşulalrda nasıl yaşarsan, şu an Türkiye'de AKP yandaşı olmayan herkes aynı koşulda yaşıyor. taraf değilsen bertarafsın diyen AKP, demokrasilerde böyle bir bakış açısı olmaz, bu zihniyette bir parti Almanya'da oy bile alamaz, Türkiye de demokrasi yok, toplum geri bilince teslim durumda, fark bir yerde burada, o halde biz tabiki topluma bildiklerimizi aktaracağız, fiiliyatla, canlı örneğiyle, o örneğide şu an AKP temsil ediyor!.
Erdoğan bir DİKTATÖR! Bunu ben değil o yaşadığın Alman toplumunun bilinci söylüyor!!!!!!!!!!!!!! Erdoğan Başkan(emir) olmak için
1.) kemikleşmiş Dinci desteği ve gelir, geçer ara kitle
2.) Milliyetçi, ırkçı kesim
1 NOLU zaten çantada keklik!!!! 2 Noluyu kazanmak içinde ne yazık ki farklı aa azınlık bir kurban seçmeliydi kendisine! Eğer 1 nolu da çantada keklik olmasaydı, bu sefer ne yazık ki geçmişte yapıldığı gibi aleviler kurban seçilecekti, ama gerek kalmadı, çünkü 1 nolu çantada keklik... Bu o kadar alçak ama basit bir politikadır ki, her 3. Dünya ülkesinde harami ve alçak iktidarlar bu yöntemi kullanır, o nedenle Ortadoğu, Afrika, Afganistan gerçeği var. Başka inanç bulamazlarsa mezhepçilik üzerinden kamplaştırıp yaparlar, bir tarafa zulmettikçe, diğer tarafı kendilerine kul, köle ederler! 7 Haziran sonrası bu yöntemi KULLANDILAR ve görüldüğü gibi bir hayli milliyetçi oyu çektiler, politik olarak kendilerine bağladılar(cehalet kolay kullanılır). Arada ise mazlum kürt halkından kurbanlar aldılar! Göz, göre göre TOPLUM YANILTILIYOR, toplum kanmış, inanmış, yanılmış, şu kadar oy vermiş, bu gerçeği değiştirmez, KANDIRDIKLARINI GÖRÜYORUM VE bütün saçma-salak ideolojik grupçuluk vb bir yana, GERÇEĞİ DİLE GETİRİP BU TOPLUMU AYDINLATMAK ÖNCELİKLE HAKKIM, SONRASINDA İSE İNSANLIK GÖREVİM ve direnmek zorundayız!
Şimdide, baktılar ki taktik iyi işliyor, BAŞKANLIK için aynı politika yürüyor, çünkü şu anki meclis işi REFERANDUMA kısaca HALKA sormaya götürecek gibi görünüyor. O ana kadar ne kadar çok Kürt antipatisi, azınlığı karalama, ötekileştirme böylelikle çoğunluk batıyı yanına çekmeyi başarır, o kadar sonuç alıcı olacak!
bak ben neye nasıl itiraz ediyormuşum, kara cahil, kaç kere anlattım bunu! Sırf birilerinin diktatoryal, sultanlık hayalleri ve böylelik bir Suudi emiri gibi bir ülkeye çevirme ÇIKARLARI, GARANTÖRLÜĞÜ için ne hak ve özgürlüklerin ne de insan gibi yaşam standardının terkedilmesini savunamam, ne de bunların pespaye harami saltanatlarını sürdürme uğruna döktükleri kana, toplumu düzeltilmesi zor KAMPLARA bölmesine ortak olamam... Almanya olarak baksana, bir kez düşünsene, aklını, mantığını kullanmayı başarsana! Almanya şu anki gibi AKP faşizmi, dincilik-ırkçılık ekseniyle yönetilebilir, geri bilinçli bir toplum olsaydı, eminim edeceğin feryad figan buradan mars'a yol olacaktı, ya halin nicolurdu?... Be hey saf, salak, şimdi bize bu zulmü neden reva görüyorsun?
İşte görelim
Ortadoğu, Afganistan, Somali, Malezya, Suudi Arabistan hangi demokrasiden bahsediyorsun? Bu ülkelerde toplumsal bilinç geri kaldığı sürece değişim olmaz, AKP ise Türkiye'de geri bilince seslenip bunu bayrak eden bir yapı, ne özgürlüğü, ne demokrasi, kendinden bekleneni yapıyor, baskı, şiddet... Türkiye bir Suudi Arabistan değil, ama bir Almanya'da değil, o nedenle geri bilince seslenerek geniş oy toplayan harami bir yapıdan söz ediyoruz. Bu daha uzun boylu devam ettikçe, şidet ve baskı artıyor, arttıkça da Türkiye, Almanya benzeri değil, her geçen gün biraz daha fazla Suudi Arabistanlaşıyor...
Almanya toplumunu düşün, aşırı dinci, ırkçı geniş bir geri bilinç kitlesi olsun. Milyonlarca insan Türkiye gibi geri bilinçte ve cahil olsun, o koşullarda Hıristiyancılık ve ırkçılık politikasına oturmuş bir parti rahatlıkla hükümet olur! Ama hem din hemd e ırk olarak düşmana ihtiyaç duyacakalr, böylelikle elbette kitleleri kendisine bağlayacak, kıyamet senaryoları ile göz kapalı peşlerine takacaklar, bakın müslüman diyecekler, işte IŞİD, sürekli aman müslümanalr var dikkat bunalr IŞİD, bunalr hain, cibilliyetsiz, alçak, bu sayede geri bilinçli toplumun geri bilincini okşayacaklar, teslim alacaklar.... İşte o zaman yapacağı toplumun geri bilincini sürekli okşamak, sürekli müslümanları, başka inançları ve milletleri ötekileştiren, kötüleyen, IŞİD üzerinden sürekli bir müslüman antipatisi üreten, böylelikle de geri bilinçli toplumu sorgusuz kendisine teslim eden, kul eden noktaları-politikayı kullanacktır...
AKP yıllardır bunu yapıyor.
Kabataş yalanı bir karalamaydı, şimdi aynı yalanlar her yerde yapılıyor, anlamıyor musun, ALMANYA yı bir an böyle hayal et, müslümanlar nasıl karalanır? Yahu sen aleni, karalama, yalanı bile savundun bize, yalanı savunuyorsun, sendeki nasıl bir yüzdür, eşek derisi mi?! Yalanı savunacağına, sana YALAN söyleyip, seni aldatanı karşına alırdın, insan mısın?... AKP'nin yaptığı gibi!!! Peki sen ne yapıyorsun? Bir olup bize karşı aynı kara propagandayı dillendiriyor bunuda cevaptan sayıyorsun! YAPMAAAAAA! haysiyetinide kaybediyorsun, yapma, insan gibi azıcık dinle, kulak ver....
yani Almanya da Nazi partisi iktidara gelse ve seninde ümüğüne çökse, biz sana karşı Nazi propagandası ve karalaması ile nasıl cevap verebiliriz? Senin tek yaptığın bu, müslümanlar IŞİD, bunalr hain, o halde müslümana ölüm!!!! Baskı ve şiddet olunca da müslümanalr orada ne yapacak? TABİ SOKAKLARA ÇIKACAK, başka nasıl durduracaklar??????? Sokağa çıktınmıydıda yasal hakkın olduğu halde polisler linç ediyor! Sen oturup bunun adını yakmak, yıkmak koyuorsun, provake eden polisler, saldıran polisler, hakkı gaspeden hükümet, en doğal yasal haklar bile hiçe sayılıyor!!! Sen herkese, sırf müslüman diyeIŞİD deyip çıkıyorsun.. Senin tek yaptığın bu, ama anlayasın diye IŞİD üzerinden örnek veriyorum, idrak edesin diye ama edecek kapasite yok sende!
IŞİD deyip duran bir Alman Nazisi tadında, saçma-salak soruların beni bağlamıyor, zaten sormadan önce kendin, kendi, kendine gelin güvey olmuşsun, karalıyor, yalan, yanlış üfüryor sonrada soruyorsun... sanki AKP'nin anti-demokratik, toplumun geri bilici üzerinden yarattığı kamplaştırma, ötekileştirme, faşizan politika ve uygulamaları sorun değilmiş gibi! Bir konuda sorun edilen ne ise ona göre bakılır, bakamayacaksan gölge etme başka ihsan istemez.
Neyse netleşelim; IŞİD = müslümanlar. Böyle bir politika ve propagandayla müslümanalra zulmetmek, susturmak, baskı kurmak sence doğru bir politika olur mu?
Bak tüm sorularını bir daha yanıtladım, önce o bozuk, karanlık-cahil zihniyetini değiş. Düzinelerce karalama yapıp ardından soru sorma... Yukarıdaki soruma insan gibi ve vicdanlı yanıt verirsen, aslında bu yazımı, sahibinin tasması altında her çıtırtıya savunma-saldırı hissiyle yaklaşan bir köpek telaşıyla değil, sakince ve biraz aklını-vicdanını çalıştırarak insan gibi okumayı başarırsan tüm sorularına cevabı almış olacaksın... Yani o soruların gereksiz sorular, benim dert ettiğim şeylerle alaakası yok, sen kendin, kendi, kendine bi şeyler üfürüp sonra onlar üzerinden hamasi nutuk atıyorsun, bizim derdimiz bunlar değil... Biz insan gibi ve ne doğal insan haklarıyla yaşamak istiyoruz, AKP ise buna, bildik sebeplerle set örüyor, derdimiz belli...
dine mine ne
29-12-2015, 23:45
Benim yaşadığım coğrafya hakkında ahkam kesen mal, devlet kim? Benim.
Sen kimlerin orada ahkam kezmesini istiyorsun ?.
Türkiye devletini istemiyormusun ?.
Oradaki halkin cogunlugu Özerklik istemiyor , ne olucak simdi ?.
Dün PKK çocuk katili, bu gün çocuk katili diyenlerde çocuk katili.
Cocuklar savas yüzünden ölmüyormu orada ?.Savasi sehirler icinde yapanlar kim?.Neden devlet cocuk katili olsun. Kaldiki yoldan cikan bir asker ,polis devleti mi temsil eder.
Var mı böyle bir yapılanma almanyada? Var mı sadece sünni ve özellikle imam hatiplilerin kadrolara doldurulduğu bir yapı? Var mı zorunlu din dersi? Var mı hırsızlık yapanın, suçlunun dokunulmazlığı?
Imam hatipli kadro yanlisdir katiliyorum, ama sen ayni sekilde , basi örtülü kizlarin okumasini önleyen devlete, dil uzattin,mi ?.
Zorunlu din dersi de yanlisdir , insan haklari mahkemesindende öneriler geldi ; mualefet Misal bu konularda bir zafer elde edebilirdi, kampanyalar hazirliya bilirdi,gündemden düsürmeye bilirdi. Bu konuda ben oglumu din dersine
yollamazdim, Ben laik türkiye,nin bir vatandasi olarak , bu hakkimin yerine getirilmesini isterdim.
dersleri serbest birakana kadar , kanunu onaylayana kadar.Zaten bu verdikleri karar anayasaya da haykiri oldugundan cocuklarimi din dersine yollamazdim. Türkiyedeki mualefet isde bu kadar . Orda oturup hic bir sey yapmayan bir mualefet.
Bak gerizekalı, iyi izle o haberleri, PKK ya karşı operasyon yok, halka karşı var.
Af edersin ama senin beynine sicam ; Ulan kac kere devlet oralara catismaya gitti be.
Halk görmüyormu kime karsi operasyon yapildigini. Halkimizi sigir mi zannedtin sen.
Millet körmü. Kendisini öldüren lerimi seciyor bu halk. hdp neden tepe takla atti secimlerde ?.
Simdi hangimizin geri hangimzin ileri zekali oldugunu düsün bakalim.
Şimdi aç o sağır kulağını iyi dinle, 10 milyon diye yalanlar savurmayıda bırak, akpnin toplam aldığı oy zaten 22 milyon, 10 milyonu kürt oyu gibi saçmalamayı kes, ki olsa ne olur, 10 milyon 5 milyonun çocuklarının öldürülmesini mi istemiş?
Simdi sen bu gerizekaliya anlat bakalim , HDP nin ayagi neden kaydi ,neden az kalsin tepe takla gidiyordu.
Devlet halki vurdugu icin mi HDP oy kayibi yasadi ?. YA bana bak simdi zamanim yok yarin tuvalette gülerim, sanci geldikce de sali veririm. Beni güldüreceksende yazma ne olursun.
tayyip ABD nin kulu bir diktatör, PKK yine aynı ve ABd istediği içinde o bölgede şiddet artırılacak.
Kulu olarak gelmisdir ama simdi isler biraz degil bayagi rotasindan cikmisdir diye düsünüyorum. Gülün ve arinc bu yüzden gemiden atlaidiklarini düsünüyorum.
Kürdistan meselesi erdogani asabilir. Öbür secimlere kadar bakalim neler olacak .
Isler vahimlesirse , türkiyeyi dis gücler suriye,ye benzetmek istiyor ,bu artik apacik ortada.
Çünkü bu bölünme sürecini hızlandırmaktan başka hiç bir işe yaramayan bir saldırı.PKK ve hükümet aynı kapının köpeği, siyasilerin çözebileceği bir iş özellikle silahlarla engellendi ,hemde iki taraflı.
Bu konuda belkide haklisindir , kim bilir. Rusyanin amerikanin suriye,ye sekil vermesi Tesadüf degil bence.
Baskanlik sistemi de Federal türkiye icin,dir. Bence baskanlik sistemi geldigi an , Kürdistan kurulmus demekdir. Türkiye Bölündügü zaman da Avrupa birligine girceginden eminim.
gram akıl taşımıyorsun, vicdan zaten imkansız, bu oyun bölünme oyunudur, devletin güvenliği çocuk öldürülerek sağlanıyorsa ortada zaten devlet kalmamıştır, senin gibi mallar bunu anlamadığından değil, köpeklik kanınıza işlemiş, senin gibi iğrenç insanımsılardan tiksindim. PKK ile yada AKp ile senin aranda Yada Işid ile senin aranda gram fark yok, emperyalist birer kapı köpeğisiniz.
Ben kendi sahsima Kürdistanin kurulmasina karsi degilim, aksine kurulmasini isteyenlerdenim. Ama böyle kanli olmasini istemezdim. Ama ne yazikki Türkiyeden ayrilsa bile oralarda daha cook kürt kani dökecek birileri.Müslüman kürtler oralardan göc etmez ise
yandilar demektir.
Bu erdogani da tam cözemedim bu konuda. Bayagi canla yürekle direniyor, ama dis gücler buna karar verdi ise ,hic sansi yok , ayrilik olacak. Erdoganin göz dagi vermesi, bu gücleri yapacaklari islerinden ali koyamaz.
Yahudinin bayragindaki nil firat cizgisini ve tevratin sözünü yerine getirecekler .
Görüldügü gibi kürdistan olayi da bir oyun.
Her önüne gelen amerikaya ucuyor, Demirtasin sözlerini hatirla: Firati gececekler ve sen mal mal bakacaksin demisti. Yani demirtas ta birseyler biliyor.
Bunlarin hepsi de senin dedigin gibi ayni ipten cekiyor ola bilir , kim bilir?.
Dineminene sen sığırmısın.
Ben sana aynı çuvalın samandan beslendiğiniz öküzlerin ne halt karıştırdığını gözüne sokuyorum. Sen bana link veriyorsun.
Olum bak kafan basmıyorsa tane tane anlatayım.
Parti binasından o resimler neden çekildi.
Katılımın çoğu kamu çalışanı. O resimler yarın çalıştıkları yerlerlerde sürgün,baskı canından bezdirmeye dönüşecek. Anladın kapiş. He sendika hakları var al birtaraflarına sür dolaş.
Evladım hendek kazanlar benim niye hayatımı karartsın. Adam yaşadığı yerde ister hendek kazar ister ağaç diker. O ağaçlar başkalarına taaaa oralardan niye girsin. Siktirip gitmişsin alamanyalara gözün hendek yerinde mi kaldı. Ne yapacaksın hendek yerinde harman mı kuracan. Sanane elin toprağından.
10 milyon oy verirken gel savaş yap. Çocuk kadın demeden öldür diye mi verildi. Hani barış olacaktı şerefini 5 paraya pazarlayanlar. Seçim vaatlerinde sizin için hendek kazanları öldüreceğim varmıydı? Savunuyorsun ya savunduğun ile sınan. Belki kendi dilinden anlarsın. Biz anlatmaktan yorulduk.
aliyarasfal
30-12-2015, 00:05
Boş konuşma üstüne tez hazırlasan kesin doktoranı verirsin.
Bu kadar çok şey yazıp hiç bir şey diyememeyi nasıl becerdin?Omurgasız, düz ve boş bir insansın.
Tek yaptığın taptığın kişiyi temize çıkartmak ve onu hedeften uzaklaştırmak için demogoji üretmek. Yok, asıl piyon o, boşa uğraşma, asıl ilginci sendeki bu cansiperana deliliğe varmış savunma psikolojisinin kaynağı nedir?
Düşündüm senin gerizekalı olma ihtimalin yok, çünkü beyin yok.:)
Zavallısın.
Şimdilik küfür bile etmeye değmezmişsin, ahan gittim .:)
dine mine ne
30-12-2015, 00:39
Adam yaşadığı yerde ister hendek kazar ister ağaç diker. O ağaçlar başkalarına taaaa oralardan niye girsin. Siktirip gitmişsin alamanyalara gözün hendek yerinde mi kaldı. Ne yapacaksın hendek yerinde harman mı kuracan. Sanane elin toprağından.
Slave Devlet isleri böyle degil iste , böyle senin düsündügün gibi olmuyor malesef.
Devlet senin dedigin topraklara neden yatirim yapsin ki , Devlet o topraklar benim diyor, dünya Haritalarinda, topraklarim dedigin yerlerde türkiyenin ismi geciyor. Zikerim ismini diyebilirsin ama topraginin tapusu yok , bu tapuyu da hendek acarak ,savsmakla elde edilmez.
Goliat david savasi hikaye, hikayelerle savas kazanilmaz sadece bosu bosuna zulüm görülür. Insanlara bosuna zulüm cektiriyorsunuz orada .
Hak 21 yüzyilda sadece savasla kazanilmaz , hakkini dile getirmekle de tapunu ala bilirsin.
yeterki tüm kürt toplumu bir olsun.
Tabiki bunu yapabilmek icin de kürt müslüman kardeslerinize de sahip cikmaniz lazim.
Bunu yapabilseydiniz tapunusu coktan almisdiniz.
spartacus
30-12-2015, 01:22
Demek kürtler müslüman değilmiş, müslüman olanlar varmışta, sahip çıkılmıyormuş, işte zihniyet belli, sahip çıkmak, sanki insandan söz edilmiyor, bir eşyadan söz ediliyor!? Ve illa müslüman vurgusu!(ne alakaysa!!!!) Ne o insan kendi hak ve isteğini dile getirmekten aciz mi? Aciz bırakılmış ise suç kimde? İnsan bu sahiplenmeye gerek yok, bırakın her insan kendini ister kültürü, ister inancıyla özgürce ifade edebilsin, bu zarar vermez, her yönden yarar getirir, hem insan, insanım diyebilir hem de bunu yaşayabiliriz, yoksa tek bir insan dahi inancı, görüşü, düşüncesi, dili, rengi, kültürü yüzünden horlanıp, dışlanıyor, zulmediliyorsa orada kimse özgür değildir... Ha Filistinde Filistinli ha Türkiyede Kürt...
Sahi AKP, Erdoğan İsrail üzerine onca terör devleti, şu bu atıp tutarken kendisine terörist denmiyorda, işi hendeğe, tanka karşı taşla direnmeye indirgemeyip, işin aslına dönülüyorsa, aynı şey neden insan kendi ülkesine gelince, hayasızlık, haysiyetsizlik eder. Arkadaş görüyorsun işte İsrail gibi olmak ve davranmak bu konularda çözüm değil, hiç bir zamanda çözüm olmayacak ve biz tankın karşısına taşla çıkan çocuklarda değil suçu İsrail'de arıyorsak, Türkiye içinde aynı şey geçerli, suç insanlarda değil, suç siyasetin merkezinde, yönetim ve zihniyetinde... O zihniyet değişmedikçe, daha çooook cahil sürüsü kandırılıp, insan canı, kanı bu uğurda heba olur, edilir, ettirilir...
Hem mesele sadece Kürt meselesi değil ki! Sırf daha fazla oy, haramilik saltanatını pekiştirmek için AKP ciddi düzeyde faşist bir rejim uyguluyor, sadece kürtler değil her kesimden insan bu baskıyı, sindirme politikasını, öteki sayılmayı, ok sayılmayı, görmezden gelinmeyi hissediyor ve gün geçtikçe ülke imam hatipleşiyor. Karşı çıkılacak o kadar çok şey, o kadar fazla yalan, o kadar fazla faşizan, dinci(baskıcı biçimde) şey var ki, insan hangisini dile getirecek şaşıyor...
Erdoğan demişti, İsrail çocuklara acımaz diye. Bu illa demek değil ki Erdoğan hamasçı, IŞİdçi propagandası yapılsın, gördük meğer Erdoğan bebeklere acımıyormuş... Eee o halde neyi savunuyorsunuz, Erdoğan kötülediği şeyi kendisi yapıyorsa, insaf bari bu konuda savunmayın!
Hendek siyaseti bilerek yapılan bir çarpıtma, beş para etmez onursuz insanalrın sarılacağı türden eyler, kısaca Siyonist İsrail masalı! benimde mahallemin ablukaya alınacağını bilsem bende hendek kazarım, beni kendine düşman kılıp bana savaş açan devlet ise bu bir şeyi değiştirmez, devlet zulmü diye hiç bir mağdur ve kurban halk, topluluk boyun eğmez... Geçmişte Gazi mahallesi katliamı var, bilen bilir, insanalrı katleden özel harekat timleriydi, yani devlet bilerek ve planlayarak bir mahallede katliam yapmıştı, eeee bu koşulda direnmek ve kendini, canını savunmaktan başka bir yol var mı?
Aynı şeyler müslümanlara yapılsa, onlar gerekirse savaşmak zorunda kalacaklarsa savaşmıyor mu? Filistin direnmesemi? ya Hıristiyanlıkta da İslamcılar gibi CİHAD kültürü olsa ne olurdu hiç düşündünüz mü? yani bu tür saçma-salak şeylerle konular ele alınamaz, ancak insanın gerçekten cahil olması gerekir.
Düşünün şu türban meselesini, Erdoğan az mı miting yaptı? Düşünün 1990 lı yıllarda Erdoğan açıktan şeriat diyebiliyordu, bu devlet bilmem ne diyebiliyordu, 90'lı yıllarda!!!! Şimdi ise ANAYASAL HAK olan basın açıklaması yapmanız dahi, eğer AKP propagandası değilse, IŞİD tarzı cihadcı değilseniz, mümkün olmuyor, oysa istanbul'da kaç kez aleni, cihadcılar yürüdü, temsili namazlar kıldı vs! Basit bir basın açıklaması bile, dakikalar içinde binlerce polis gelip, basın açıklamasını basıp, ortalığı savaş alanına çeviriyor! iftestandard faşizmin doğal karakteridir, nesi savunabilir?
şu sitede AKP'nin faşist rejiminde son zamanlarda öldürülen bebeklerin, çocukların, hamile kadınların kısaca yaşattıkları topyekü zulmün, Erdoğan'ın kendi tabiriyle çocuklara acımamanın, arsızlıkta o kadar ileri gitmenin, 6 aylık bebeğe bile terörist demenin, insanalrı bilerek fare kapaınına ksıtırır gibi haftalarca evlere hapsedip, sonra etraflarında bombalar patlatarak(haftalarca!), PKK lafzı ardına saklanıp giriştikleri LİNCİ ve adını anmaktan fazla bir şey yapmadık, GÜNCEL olduğu için, oysa bu AKP faşizminin %20 dilimine tekabül ediyor ve AKP'ci saf-salaklar, meseleyi anlamak için Erdoğan'a kulak versin, İsrail-Filistin meselesinde Erdoğan'a baksın, işt o zaman neyi destekleyip, savundukalrını anlarlar(ama bakamaz, idrak edemezler çünkü papağanın nohuttan fazla bir beyine gereksinimi yok)...
Kısaca Filistin karşısında İsrail ne ise AKP, aydın, demokrat, sol, kürt, alevi, kısaca AKP2li olmayan herkese karşı aynı, tipik İsrail... lakin bu rejim kendi insanını hedef yaptığı içinde, uygulama bakımından ne yazık ki açıktan faşizm, artık lamı, cimi yok...
Bu kadar yalan, düzenbazlık, oyun ancak faşist rejimlerde görülür. Ne demişti Goebbels?
Basını, hükümetin kullanabildiği dev bir klavye olarak düşünün.
İnsanların beyin tembelliğini gördükçe, her istediğimizi yapabileceğimizi anladık.
Yalan atın, mutlaka inanan çıkacaktır.
Yargı devlet hayatının efendisi olamaz, devlet politikasının hizmetkarı olmalıdır.
Bu 4 madde şu an AKP üzerinde cisimleşmiş durumda, ne yazık ki gerçek bu! Dikkat edin, gerçekten dikkat edin, rahatlıkla göreceksiniz!
dine mine ne
30-12-2015, 04:37
Demek kürtler müslüman değilmiş, müslüman olanlar varmışta, sahip çıkılmıyormuş, işte zihniyet belli, sahip çıkmak, sanki insandan söz edilmiyor, bir eşyadan söz ediliyor!? Ve illa müslüman vurgusu!(ne alakaysa!!!!) Ne o insan kendi hak ve isteğini dile getirmekten aciz mi? Aciz bırakılmış ise suç kimde? İnsan bu sahiplenmeye gerek yok, bırakın her insan kendini ister kültürü, ister inancıyla özgürce ifade edebilsin, bu zarar vermez, her yönden yarar getirir, hem insan, insanım diyebilir hem de bunu yaşayabiliriz, yoksa tek bir insan dahi inancı, görüşü, düşüncesi, dili, rengi, kültürü yüzünden horlanıp, dışlanıyor, zulmediliyorsa orada kimse özgür değildir... Ha Filistinde Filistinli ha Türkiyede Kürt...
Filistinliler birlik içinde ama kürtler öyle değil, kürtlerin büyük kısmı Kuranı Kerim yakanların savaşlarına dahil olmuyorlar.
Bu yakanları din düşmanı olarak görüyorlar.
Sahi AKP, Erdoğan İsrail üzerine onca terör devleti, şu bu atıp tutarken kendisine terörist denmiyorda, işi hendeğe, tanka karşı taşla direnmeye indirgemeyip, işin aslına dönülüyorsa, aynı şey neden insan kendi ülkesine gelince, hayasızlık, haysiyetsizlik eder. Arkadaş görüyorsun işte İsrail gibi olmak ve davranmak bu konularda çözüm değil, hiç bir zamanda çözüm olmayacak ve biz tankın karşısına taşla çıkan çocuklarda değil suçu İsrail'de arıyorsak, Türkiye içinde aynı şey geçerli, suç insanlarda değil, suç siyasetin merkezinde, yönetim ve zihniyetinde... O zihniyet değişmedikçe, daha çooook cahil sürüsü kandırılıp, insan canı, kanı bu uğurda heba olur, edilir, ettirilir...
Yahudilerin tarihteki yerleri orası diye Savaş söz sahipleri Yahudileri biliyorsun savaştan sonra filistine yerleştirildiler.
Ama Türklerin durumu öyle değil. Adamlar Kurtuluş Savaşı'nda toprakları kendi bayrağınin altına almışlar . Savaş söz sahibi olduklarından dolayi da türkler o topraklara hükmediyorlar.
Kim olursa olsun başkasının söz sahipliği savaş ilanı sayilir.
İsrail'de Araplara karşı savaşlari kazandığından dolayi kendisini savas söz sahibi olarak görüyor ve o topraklari istediği gibi yönetiyor .
Türkiye'nin durumu Gördüğün gibi biraz deyil bayağı farklı .
Filistin Devletini tanıma davası da var. Türkiye'deki Kürtlerin bu haklari da yok.
Zaten bu yüzden de bölgede savasanlari terörist ilan edebiliyor.
Erdoğan demişti, İsrail çocuklara acımaz diye. Bu illa demek değil ki Erdoğan hamasçı, IŞİdçi propagandası yapılsın, gördük meğer Erdoğan bebeklere acımıyormuş... Eee o halde neyi savunuyorsunuz, Erdoğan kötülediği şeyi kendisi yapıyorsa, insaf bari bu konuda savunmayın!
Erdoganin elinde silah mi gördün ?.
Emiri verdi diyorsan o emri vermek mecburiyetinde zaten hükümet.
vermez ise toprak bütünlügünü birligini nasil koruyacak.
Savas sehirlere indiyse devlet ne yapsin?.
Sen savasi sehirlere indereni görmezsden gelirsen, sehirler icinde toprak bütünllüyünü koruyan devleti nasil kinarsin.
Hakimizi ariyoruz diyorsan eger ,böyle hak aranmaz, silah ile savasilir.
Bu hak arama isi silah ile olmaz diye diye agzimda tügü bitti.
Savas da kimi kime kinayacaksin, birde hak savasi sürdürenler terörist durumundalar.
Sana nasil anlatsam bilmiyorum ki.
Akp gelmese o zaman toprak bütünlügünü koruma adina baskasi gelir bölgeye .
Bunun erdogan ile ne alakasi var.
Hendek siyaseti bilerek yapılan bir çarpıtma, beş para etmez onursuz insanalrın sarılacağı türden eyler, kısaca Siyonist İsrail masalı! benimde mahallemin ablukaya alınacağını bilsem bende hendek kazarım, beni kendine düşman kılıp bana savaş açan devlet ise bu bir şeyi değiştirmez, devlet zulmü diye hiç bir mağdur ve kurban halk, topluluk boyun eğmez... Geçmişte Gazi mahallesi katliamı var, bilen bilir, insanalrı katleden özel harekat timleriydi, yani devlet bilerek ve planlayarak bir mahallede katliam yapmıştı, eeee bu koşulda direnmek ve kendini, canını savunmaktan başka bir yol var mı?
hendek siyaseti sionist degil hdp,nin gercek siyaseti , o hendek savasini destekleyip sözüm ona pirim yapmak istiorlar, ama halk 1 kasimda bu hendek savaslarini desteklemediklerini ortaya koymus oldu , ama degisen hic bir sey olmadi . Hdp ayni tas ayni hamam yola devam ediyor.
Spartacus ne ablukasi ? önce hendek kaziliyor sonra devlet güvenliyi o hendekleri kaldirmaya gidiyor.
Hendek olmadan neden gitsin devlet, saldiri olmadan neden gitsin devlet .
Bak evler delik desik olmus , devlet bu madur kalan insanlara simdi birde ev yapicak.
Devlet kalkinma istemiyorki , devlet bacagina neden siksin kursun.
hendek kazilip adeta gelin bakalim biz burdayiz deyip bir meydan okuma var. Yazik o genclere acirim.
Gazi mahallesinde birileri insanlanlari taramis , Güvenlik gec gelincede (90li yilar) insanlar karakola yürümüs , polis de kursun sikmis (yanlis).
Ehhh erdogan günümüzde gaz siktiriyor ama bunuda görmezden geliyorsunuz.
Nerden nereye demiyorsunuz.
Bu katledenlerin özel tim olduklarini nerden biliyorsun?, adamlar kahvaede otururken insanlara ates acilmis, kimse bilmiyor kim olduklarini, sen gönül rahatligi ile bunu nasil diyorsun.
belki asiret beki mafya isleri idi. kim bilir. Karkola gec geldikleri icin yürüyüs yapmis insanlar ve bu yüzden polis kursun sikmis . Özel timleri nerden biliyorsun.
varmi böyle bie sey.
spartacus
30-12-2015, 06:40
Filistinliler birlik içinde ama kürtler öyle değil, kürtlerin büyük kısmı Kuranı Kerim yakanların savaşlarına dahil olmuyorlar.
Bu yakanları din düşmanı olarak görüyorlar.
Kürtlerle, Filsitinliler arasındaki fark, Filistinliler ayrı bir hayat istiyor, Kürtler ise birlikte hayat istedi, istiyor. Lakin Erdoğan başkanlık için bu düzeyde ama şu söylediğim tarz(IŞİD=MÜSLÜMAN) yöntemde ısrar ederse, sonu iyi olmayacak... Biliyorsun ki Dünya artık 1990'ların kitap yüzü görmemiş dünyası değil, artık Kürtlerde internetle, kültürel vb alanlarla buluştu... Bütün mesele birlikte yaşam, bunun üzerine kafa yormak... Kısaca şimdi, şu koşulalrda YALAN ve cehalet politikası iş götürüyor, ama yakın gelecekte bu sadece Kürtler değil Türkler içinde anlam taşımayacak, zira yei yetişen nesli, eskinin deden duyma, nineden dinleme boyutunu zorluyor ve aşıyor...
AKP ayrılıkçı bir tutum sergiliyor ve bu basamağıda PKK sayesinde-üzerinden atlıyor ama konumuz PKK tartışması olmamalı, asıl mesele birlikte, nasıl, bir arada, kardeşçe yaşanılabilir buna yorulmalı. Yoksa misal IŞİD'i öne sürüp, müslümanlara aynı muamele yapılsa doğru bir tutum olmayacağı ve aslında terör olacağı açık değil mi? Biz IŞİD'i kendi özgülünde tartışırız, müslümanı kendi, önce bunu idrak etmek gerekir.
İkincisi terörün tanımı açıktır, terörün tanımı şu demektir
Belirli bir grubu, kitleyi ya da direk toplumu, korku salarak veya korkutarak veya korkutmak için kurbanalr seçip, belirli bir şiddet uygulayarak, geride kalanalra(yani büyük çoğunluğa) bu size ders olsun tavrıyla hareket edip, dize getirmek veya korku imparatorluğu kurmak, veya her türlü muhalefeti, kovuşturmalar, hapishane, silah ya da baskı altına almak....
Terörün tanımıda açılımıda budur ve dini, milleti, sivili, bürokratı, devleti, hükümeti, valisi, kaymakamı, VATANI, BENİM putum, benim saplantım, HOROZLUĞUM vb diye bir ayrım yoktur, objetif ve bilismel bakış açısında bunların önemi olmaz. Adamın adı Ahmettir o halde Ahmetler hırsız olamaz nasıl ki diyemezsen, objektif ve haysiyetli bilinçli insan da her olguya tarafsız bakmayı bilir. kimki stratejik-taktik hat boyunda hedefine ulaşmak için yukarıdaki yönteme başvurursa bu terördür. Terör yöntemi her savaşta kullanılır, İnsan hakalrı Evrensel Beyannamesi gibi bu konuda da uluslararası bir standart getirilmeli(ABD veya İsrail veya Türkiye'nin işine geldiği gibi alakasız tanımalr, karalama propagandası ekseniyle ele alınamaz, terör benim işime geliyorsa terör sayılmaz denemez) ve her türlü teröre dayalı ister sivil, ister askeri isterse devletler eliyle üretilen olsun, izin verilmemelidir, çünkü bu konu Nükleer konusu kadar önemlidir... Şimdi benim bu anlattıklarım hiç bir inancın veya milletin sırf farklı inanıyor ya da farklı külütrel kimlik taşıyorlar diye baskı, dışlama, yok sayma, inkar edilme lüksü, hakkı, meşruiyeti sağlamaz.
Gelelim toprak meselesine, hiç bir toprak üzerinde yaşayandan daha değerli değildir. Örneğin Türkiye mezhep ülkesi olsaydı ve alevilere yaşam şansı tanımasaydı, savunmamız gereken alevilerin birlikte yaşam sansıdır, nevcut iktidar ısrarla bunu kabul etmez ve alevileri yok sayarsa, alevilerin ayrı bir toprak üzerinde alevi kimlikelrini özgürce yaşama hakkı ve talebi ve hatta mücadelesi meşru olurdu, sen bu isteğe silahla, tankla, topla gelirsen(meclislerde oturmak, karşılıklı konuşup uzlaşmak yerine) diğeride hem kendisini savunmak zorundadır hem de seni altetmek...
Gelelim bir diğer meseleye, eğer Türkiye, Kürtleri yüzyıl inkar etmeseydi, PKK gibi yapılar sinek avlardı. 3-5 Kişilik marjinal örgütlenmeler her ülkede olabilr, önemsenmezde, lakin Türkiye'nin İNKARCI, İŞKENCECİ, FARKLI OLANA TAHAMMÜLSÜZLÜK politikası BİNLERCE İNSANIN ÖLMESİNE, MİLYONLARCA İNSANIN OLUMSUZ ETKİLENMESİNE, TOPLUMSAL TRAVMALARA(!), bu ülkenin 30 yılda milyarlarca dolar milyar kayıp vermesine yol açtı, diğer yandan da gün geçtikçe Kürtleri ayrıştıran, uzaklaştıran, ayrılığa sevk eden-iten bir yola dönüştü VE AKP şu anki siyasetiyle GELECEĞİ KARARTIYOR,AYRIMI-AYRILIKÇILIĞI ÖRGÜTLÜYOR... Bu koşulda ısrar ederse, Ordum, mordum diye güvenme nafile, işte Ortadoğu ülkeleri sana örnek olsun, bir toplumu böler, kardeşleri düşman eder, ötekileştirir, yok sayar, inkar edersen, iki devletin karşılıklı savaşmasına benzemez bu...KÜRTLER 30 YILDIR BİRLİKTE ORTAK YAŞAM DİYE SAVUNDULAR, AYRILIĞI KAFAYA KOYARLARSA TUTACAĞINI SANIYORSAN YANILIRSIN... Sen zorladıkça her halk, her inan grubu, NİHAİ BİR HEDEF, AMAÇ KOYAR, AYRLIĞIDA DÜŞÜNÜR, ÖNGÖRÜR... A, B, C, D, planı gibi...
AKP çıkıp HDP'ye git çayını Kandil'de iç derse, önce AKP kendi meclisine TECAVÜZ etmiş olur. Bu meselelerin konuşalacağı yer ciğeri beş para etmez köşe yazarları veya satılmış gazete müsveddeleri ve MÜSLÜMAN=IŞİD yaklaşımı olamaz. Bu konunun konuşulması gereken yer MECLİSTİR, HDP dediğinde en az 10 milyon insandır karşına aldığın, beğenir, beğenmezsin, ama bu gerçeği kabul etmek zorundasın. tabiki onla konuşacaksın, ama AKP ne yaptı, sırf HDP 'yi safdışı bırakmak için daha HDP ile AKP masada iken, Erdoğan'ın darbesiyle masadan itildi! Burada bir şahin-Hitler tutumu varsa bunu yapan Erdoğan.... Buyrun HDP kardeşim derdiniz ne diyceksin, oturup hemen işte Kürtlerin oyunu aldı = PKK deyip, topluma sürekli ayrılıkçı haritalar paylaşıp, Kürtler buraları istiyor, nah alırsınız o.çocukları, yok vatanımızı yıkıyorlar, yok bizi parçalıyorlar vs tarzında toplumsal bir garabet, GALEYAN, toplumalrı birbirine düşman edip KIRDIRMA! ortamı yaratmamak gerekir! Ulan bu topraksa, üzerinde onalrda yaşıyor, toprağı yar etmediğin her toplum, inanç, kendine yar bulmak zorunda, ha bu ayakalrı altındakidir, söke, söke almak zorunda kalır, ha da göçme şansı varsa göçer(milyonlar için bu zor!). her müslümanı IŞİD le eşleştiren siyasetten özellikle uzak duracaksın. Bu sana zarar vermez, UZLAŞI arayacaksın....
AKP ne yapıyor peki? Aksini, çünkü bir daha diyorum bakın çantada keklik dinci kesimleri galeyana getirmesi gerekmiyor, öyle olsa alevilere saldırılırdı(geçmişte bu yapıldı!!!!), ama AKP çantaya MİLLİYETÇİ-IRKÇI kesimi (ki nereden baksan %10-15) koymak istiyor, tek yoluda bu ürettiği inkar ve teröristler politikası... Bir ülke böyle yönetilmez, böyle çadır bile yönetilemez bu tarz yönetimle 10 çadır bir araya gelseniz, bir kaç gün içinde herkes birbirinin çadırını ateşe verir... Bu tür ucuz politikalarla sayısı milyonalrı bulan bir toplum ile diğer yanda milyonları bulan diğer toplumu karşı, karşıya getirmek, ayrılıkçılıktır, PKK denip duruluyor, aksine PKK'yı hem güçlendirir, hem de sığınacak tek kapı haline getirir. Çünkü PKK olmasa bile siz, bazı siyasi çıakrlarınız uğruna bir halkı sindirmeye yönelirseniz, o içinden buna benzer çok daha fazla örgüt çıkartır, buna MECBUR bırakırsınız....
Bana sorarsan, ben ne din tanırım, ne millet, ne ırk! Anladın mı? Şu durumda aynı şey herhangi bir bölgede Türk toplumuna yapılsa düşüncem, savunduğum gerçekler aynı olurdu, hangi din, inanç, millet olunduğunun önem yok, nerede bir topluluk inancı, kültürel farkları yüzünden baskı altına alınıyorsa ben o toplumun yanındayımdır. İsrail'e karşı Filistinliyim, kölelik koşulalrında beyazın akrşısında zenci... Kimseye ne ayrıcalık tanıyabilirim ne de kimseye haksızlık edebilirim, benim ülkem diye İsrailleşmeyi kabul etmem, böyle bir kıstas yok, dürüst insan her koşulda dürüst olacak....
Misal aleviler, sünnilerle aynı haklara ve serbestliğe sahip mi? Değil o halde ne demliyiz? OLMALI! bitti, tartışmanın gereği yok. Zorunlu din dersini kaldırmakla başlayacaksın ve devletlerin ebeveynlere rağmen çocuklarına zorla din dersi vermek gbi bir yükümlülüğü yoktur olamaz, bu günümüz devlet anlayışında yeri olmayan, AFGANİSTAN tarzlı bir zihniyet ürünüdür.. Şimdi bir dolu şey saymayım...
Yukarıdaki örneğimi düşün, eğer AKP o konuda insanlık dışı yolu ve politikayı uygulayıp sürdürürse BEN KARŞISINDA olurum, senin bundan gocunman gerekmiyor, düşüncem, görüşüm ve nedeni belli, AKP olup olmaması beni ilgilendirmiyor, CHP olsun aynı haltları yesin aynı şekilde tepki göstereceğim. Meseleyi AKP şahsına hapseden senin tutumun...
Yahudilerin tarihteki yerleri orası diye Savaş söz sahipleri Yahudileri biliyorsun savaştan sonra filistine yerleştirildiler.
Ama Türklerin durumu öyle değil. Adamlar Kurtuluş Savaşı'nda toprakları kendi bayrağınin altına almışlar . Savaş söz sahibi olduklarından dolayi da türkler o topraklara hükmediyorlar.
Kim olursa olsun başkasının söz sahipliği savaş ilanı sayilir.
İsrail'de Araplara karşı savaşlari kazandığından dolayi kendisini savas söz sahibi olarak görüyor ve o topraklari istediği gibi yönetiyor .Bak arkadaşım, bir eve saldırı olursa kardeşler birlikte savaşır, bu demek değil ki, o ev sadece birisinin evi. Bu konuyu uzatmayalım düşüncen köhne ve boş spor maçı yorumu gibi, Kürtlerde bu topraklarda binlerce yıldır yerleşik, o halde ne diyormuşuz? Birlikte, kardeşçe! Demezsen, salt kendini dayatırsan o halde kimseye kusur, suç yüklemeye kalkma, zira bu çıbanın başı sensin, senin çıban başını biz sıkmadıkça da o çıban acı vermeye devam edecek... Türkiye'nin durumu Gördüğün gibi biraz deyil bayağı farklı .
Filistin Devletini tanıma davası da var. Türkiye'deki Kürtlerin bu haklari da yok.
Zaten bu yüzden de bölgede savasanlari terörist ilan edebiliyor.terör tanımımı ve bakışımı açıkca belirttim, şu hakalrı var yok diye bir ayrımı yok. Size belletmişler insan eline silah alırsa bunun adı terördür, yok öyle bir şey! Terörün ne olduğuna değindim, IŞİD eline silah almakla terörist olmuyor, farkındaysan SHOW ve videolar eşliğinde kafa kesme videolarını dünyaya paylaşıyor, işte terör IŞİD'e hayli kısa yoldan üstünlük sağlıyor, orada yaydığı korku, ardında elde ettiği stratejik ve psikolojik üstünlüktür... Bir şehre ilerledikleri duyulduğunda halk ne yapıyor kaçıyor, böylelikle durup direnmek siteyenler için lojistik tamamen bitmiş oluyor. Siz 10.000 kişiyle Irak ordusunu nasıl dize getiriyor sanıyorsunuz, topluma yaydığı korku ile, psikolojik harbi kazanması ile, işte bu yöntemi kim uygularsa ister devlet ister bir örgüt, ister sivil, ister polis, asker farketmez buna TERÖR denir...
Günlük hayatta da terör vardır misal işyerlerinde de terör koşulalrı uygulanır, misal birisine şunu yaparsın yoksa seni işten atarım demek, buna dayanarak rızası dışında iş yaptırmakta terör kapsamına girer! Kimin, neyin, hangi politikanın terör olup olmadığını elidne silah olup olmaması belirlemez...
Örneğin avukatlara nefsi müdafaa için silah hakkının varlığı ve zorda kalınca kullanmaları onalrı terörist yapmaz....
Bir inanç, kültür toplumuna farklı diye, baskı, inkar politikası uygularsanız NEFSİ MÜDAAFA kaçınılmaz bir hak olur, mecbur bırakırsınız... Demek ki neymiş, kardeş olmalısınız..
Bak Avrupaya birde köhnemiş saçma-sapan sembolik düşüncelerinize bak! İsviçre buyur... Ucuz siyasetçielrin kölesi olmayın kardeşim, ucuz siyasetçiler szlerin inançalrından her türlü kültürel farklılığınızı, zenginliğinizi siyasete alet edip istismar ediyor, bu gömleği sökün artık...
Sen savasi sehirlere indereni görmezsden gelirsen, sehirler icinde toprak bütünllüyünü koruyan devleti nasil kinarsin.
Hakimizi ariyoruz diyorsan eger ,böyle hak aranmaz, silah ile savasilir.
Bu hak arama isi silah ile olmaz diye diye agzimda tügü bitti.
bak bu ÇARPITMA, en fazla PKK'lı İstanbulda!
Misal Adıyaman, Antep IŞİD'e çok fazla destek veren şehirler, hayli sayıda konumlanmış durumdalar, ama sen onalr o şeirlerde diye şehirlere tanklarla(!!!) girersen, şehre savaş ortamını sokan sen olursun... Senin polisin yok mu?
Dünyanın hiç bir aklıbaşında ülkesinde bu tür operasyonlar olmaz, bunlar operasyon değil özünde TERÖR eylemidir. Teröristlerle, terör yöntemi uygulayarak savaşılamaz.
İkincisi o kadar çok AKPli varki, evlerinde silah taşıyan, bir biçimde Kürtlerin yerine Müslümanalrı, PKK yerine IŞİD koyup, müslüman mahallelerine tankla, topla girer, gelişi güzel evleri bombalarsan, her halükarda her zaman hayli sayıda insan o evlerindeki silahları kullanma eğilimine girer...
İkincisi o şehir kuşatma, ablukaları, İsrail'in Gazze ablukasıyla aynıdır, savunulacak br tarafı yok! Benimde sana yapılanın, söylenen yalanalrla alakası olmadığını, bütün meselenin BAŞKANLIK için batının milliyetçi oylarını çekmek için, günübirlik yaratılmış ve ani yükseltilmiş bir galeyan siyaseti olduğunu söylüyorum...
İdrakınzı sıfır, bu ülkede PKK sorunu bugün başlamış bir mesele değil, ama AKP'nin şimdi milliyetçileri yanına çekme gibi bir PLANI VAR, hazır elindeKİ kurbanı KULLANIYOR, BÜTÜN Provakatif, manipülatif yalanlar ve oynadıkları oyun bunun üzerine kurulu...
Daha öncede yazdım; PKK şu anda Türkiye'de değil! Bin kere söyletme, PKK şu anda Irak'ta... Öyle şehirleri kuşatıp, sağa sola bomba yağdırıp, gerçekten MÜNFERİT çatışmaları(münferit yahuuuu, münferit!!!!!!!!!), sanki DÜNYA SAVAŞINA ÇIKMIŞ İŞGAL ASKERİ GİBİ ŞEHİRLERE girip, batıda milyonları kandırma tiyatrosunu gerektirecek bir durum yok.
İkincisi ölüm haberlerine bak, çoğu keskin nişancıların(suikast silahıyla!), dürbünden göre, göre bebek, çocuk, hamile kadın vb vurması üzerine ve bu insanlar evlerinde saklanırken, kafaları camdan göründüğü anda kuş gibi avlanarak öldürülüyor...
SEN YANDAŞ MEDYA YALANLARIYLA oradan buraya AHKAM kesme, Özel harekatçı bebeği vuruyor, yandaş medya "Cani eller, teröristler bir bebeği daha öldürdü" diye haber yapıyor...
PKK Irak'ta, 45.000 kişi olmuş bir silahlı yapı oralarda. Şehirlerde ise hesaba bile katılmayacak düzeyde adamalrı vardır, ama AKP bilerek şehirleri, üstelik hiç yok yere, bir anda, SEÇİM YATIRIMI, BAŞKANLIK YATIRIMI uğruna SAVAŞ ALANINA çevirdi, SİZİ KANDIRIP-İKNA ETMEK içinde böyle bir TOPYEKÜN SAVAŞ ilizyonuna ihtiyacı vardı...
Anlamıyor musunuz, ortada bir tiyatro oynanıyor, mal, mal izliyor, alkış tutuyorsunuz! Lakin bu tiyatro bu gün AKP'YE siyasi üstünlük getirecekse bile, uzun vadede sarılması güç YARALAR açıyor, AKP ise bunu hiç umursamıyor, önemsemiyor, çünkü kısa vadede çıkarları işine geliyor....
Kısaca kabul edeceksiniz arkadaş, Bu ülkede farklı inanç, kültür ve aidiyetler var, bunalrı bir arada tutacak olan ORTAK birlikteliktşr, ORTAK aidiyettir, ona da YURT ve YURTTAŞ denir, herhangi bir mezhep, millet çatısı öngörülemez... Misal ben alevi isem sünni olarak anılmayı, sünni isem alevi olarak anılmayı ve bunlarında siyasete alet edilmesini kabul etmem, çünkü bunlar inanç-kültür temelli farklılıklar, siyasi olarak kullanılamaz, kullanmak ayrımcılıktır-bölücülüktür.
Akp gelmese o zaman toprak bütünlügünü koruma adina baskasi gelir bölgeye .Bunun erdogan ile ne alakasi var.
Şu alakası var, AYNI BOKTAN POLİTİKAYI İZLEMEK-SÜRDÜRMEK... Sen takmışsın Erdoğan'a yahu kisme Erdoğan'ın şahsında ele almıyor ki, NE OLUYOR diye bakıp, feryad ediyor!
Erdoğan beni bağlamaz, bak buraya kadar kaç konuda fikrimi yazdım, kimki çağdışı ve köhne, ve gerçekten YÜZ KARASI KİŞİSEL ÇIKARLARI veya GRUPÇU, MEZHEPÇİ vb ÇIKARLARI uğruna bu tür İNSANA DÜŞMAN politikaları izler, yürütür, sürdürür, HELEKİ YALAN-DOLAN-TALAN OLACAK(!!!) ben KARŞISINDA OLACAĞIM, Toplumun gerçeği bilmemesi ve durumun farkına varmaması, beni yolumdan ve düşüncemden, bilgimden alıkoymaya varamaz varmamalıdır!!
Benim açımdan Hitler'i hİTLER YAPAN, Hitler ismi değil, fiiliyatıdır, politikasıdır, pratiğidir, ismi umrumda değil, şimdi Türkiye'de tıpatıp aynı tarz siyasetle, aynı yol yöntemle, aynı taktiklerle yeni bir Hitler doğdu-doğuyor. Neye bakıyormuşum, adına bakmıyorum, kim ve kimden olduğuna bakmıyorum, gidişata ve yaşadıkalrıma bakıyorum....
Anlayacan ne özelde AKP şahsına ne de Erdoğan şahsında bir tutuma sahip değilim. AKP'nin ilk dönemi ile sonraki dönemleri bal gibi ayırıyorsam insaf, o zaman neden böyle yapmıyordum, çünkü fiiliyatı önemli. Son 2 dönemde hızla faşizme evrildi, nedenleride açık, defalarca açıkaldım, SİSTEMİN BATAĞINA DÜŞTÜLER ve artık geri dönüşleri yok! Dünün 1 simit ve çay parasını düşünen, halkı düşünen, en azından halktan olan Erdoğan, bugünkünün birebir DÜŞMANIDIR... Yani Erdoğan kısa sürede kendisine düşman olmayı başarmış durumda, sistemin çarkına girdiği anda demokrasi demeyi bıraktı, taraf ya da bertaraf politikasına geçti, demokrasi yerine, fütursuzca kendi yasalarını çiğneyen, dediğim dedik çaldığım düdük ve asla tartışılamaz, GENERAL MODUNA girdi. TOPLUMU ASKER GİBİ GÖRÜYOR, YAT, KALK, SÜRÜN BUYRUKLARLA yönetiyor, OSMANLI OCAKLARI HORTLATTI, ELİNE KILIÇ ALAN AKP GENCİ RESİM ÇEKİNİYOR, YANİ TOPLUMU ASKER GÖRDÜĞÜ GİBİ ASKERDE YETİŞTİRİYOR! Cumhurbaşkanı oldu, Meclisi İŞLEVSİZ HALE GETİRDİ, ÜLKEYİ 1 SADECE 1 KİŞİ akıla ziyan stresle, kaprisle, büyüklük kmpleksiyle, KİŞİSEL HIRSLA YÖNETİYOR O'DA ERDOĞAN! BASIN-MEDYA tamamen Erdoğan'a bağlı, çünkü her el koydukalrı basın, medya aracının YÖNETİMİ bizzat ERDOĞAN'a geçti...
Yahu kaç haber linkledim, bıktım anlatmaktan!
hendek siyaseti sionist degil hdp,nin gercek siyaseti , o hendek savasini destekleyip sözüm ona pirim yapmak istiorlar, ama halk 1 kasimda bu hendek savaslarini desteklemediklerini ortaya koymus oldu , ama degisen hic bir sey olmadi . Hdp ayni tas ayni hamam yola devam ediyor.
Spartacus ne ablukasi ? önce hendek kaziliyor sonra devlet güvenliyi o hendekleri kaldirmaya gidiyor.
Hayır arkadaşım, 7 HAZİRAN SEÇİMİNDEN 2 AY ÖNCE, ANİDEN 1 SADECE 1 GÜNDE ERDOĞANIN KENDİ KURDUĞU MASAYI DEVİRMESİYLE OLDU. Kimse böyle bir şey beklemiyordu, AKP liler bile toplantıda taşakları burkulmuşa döndü! Anladın bu bir darbeydi, bu darbeyi Erdoğan meclise karşı yaptı(Hitler'de aynı yöntemle darbeler düzenlerdi)...
O bir darbeydi. Ardından hızlıca ülkeyi POLİS DEVLETİ haline getirdi, doğuda hendeğe, çatışmaya muhtaçtı, kısa sürede yaptı bunu... Esedullah timleri denilen özel harekattır, Özel harekat ise yöntemi Gladio olan bir yapılanmadır, tepedekinin bir fısıldamasıyla her türlü provakasyonu yaparlar...
1980 Öncesi camilere bombalar koydular, koyanlar işte o zamanın Esedullah Timleriyi, yani Gladio, İtalya yıllar önce temizledi bu pisliği, bizde ise Erdoğan gibiler keyfiyeti için kullandığı için bir cacık olmuyor...
Hiç bir şeyin aslını, gerçeğini bildiğin yok, sana ne söylenirse bülbül gibi onu şakıyorsun...
Hendek olmadan neden gitsin devlet, saldiri olmadan neden gitsin devlet .Bak evler delik desik olmus , devlet bu madur kalan insanlara simdi birde ev yapicak.Devlet kalkinma istemiyorki , devlet bacagina neden siksin kursun.
hendek kazilip adeta gelin bakalim biz burdayiz deyip bir meydan okuma var. Yazik o genclere acirim.
BAK ARKADAŞIM BİR DAHA YAZIYORUM, MANYAK MISINIZ, AKLINIZI MI YEDİNİZ, durduk yere kisme hendek kazmaz! HENDEK => SAVUNMA, MÜDAAFA aracıdır. O hendekler yoktu, haziran seçiminden önce aniden baskın tarzında şehirlere girildi, tanklar yürütüldü vs... Kimse bunu beklemiyordu ki oturup hendek kazsın...
GAZİ MAHALLESİNDE DE ZAMANINDA BARİKATLAR KURULDU, O BARİKATLARIN ARKASINDA BENDE VARDIM! SEN BİLMEDEN ÖTÜYORSUN, NEDEN BARİKAT KURULDU BİLİYOR MUSUN? BANA SORDUN MU NEDEN DİYE? Söyleyim, çünkü SİVİL KIYAFETE BÜRÜNMÜŞ, ÖZEL HAREKATÇILAR EV KÖŞELERİNE YANAŞIP, GELİŞİ GÜZEL ATEŞ EDİYOR, İNSAN VURUYORDU... O Barikatlar sayesinde o mahallede daha büyük katliamların olması önlendi, çünkü bu halde KAMUOYU olayı duyacak, barikatlı bir çatışma hali doğarsa dünya duyacaktı, kısaca direnç gösterilmesi, diğer taraf için caydırıcı rol oynadı hepsibu...
Gazi mahallesinde birileri insanlanlari taramis , Güvenlik gec gelincede (90li yilar) insanlar karakola yürümüs , polis de kursun sikmis (yanlis).
Bak güzel kardeşim, nereden okuyorsun bu YALANLARI? Gazi provakasyonu o zamanın hükümetinin İHTİYAÇ DUYDUĞU KAOS İHTİYACIYLA YAPILDI. YAPAN ÖZEL HAREKATÇILARDAN KİMİLERİ İSE ZATEN İTİRAF ETTİ!
Öyle birileri gelip silah sıkmıyor, özel harekatçı bir TİM organize biçimde provakasyon yapıyor.
dalga mı geçiyorsun? Polisler anında bilgilendiriliyor, aracın plakasına, rengine kadar bilgi veriliyor, kısaca oradaki halk görevini yapıyor, lakin polisler tarif edilen istikametin aksine gidip, biz hallederiz deyip kayboluyorlar..
BU ÜLKEDE SUSULUK KAZASI VAR HİÇ DUYDUN MU? NELER VAR O GERÇEKLERİN ALTINDA, bilmiyor ötüyorsun, gerçekten o gizli, kapaklı, pis Gladio-mafya tarzı yönetim ve ilişkileri açıklansın, açık edilsin, küçük dilini yutarsın...
Bu katledenlerin özel tim olduklarini nerden biliyorsun?, adamlar kahvaede otururken insanlara ates acilmis, kimse bilmiyor kim olduklarini, sen gönül rahatligi ile bunu nasil diyorsun.
belki asiret beki mafya isleri idi. kim bilir. Karkola gec geldikleri icin yürüyüs yapmis insanlar ve bu yüzden polis kursun sikmis . Özel timleri nerden biliyorsun.
varmi böyle bie sey.
Özel harekat itirafları bir, o zaman belinde telsiz, elinde silah, insanalra nişan alıp ateş edenlerin hem çekilmiş resimleri, hem de tanıklığı var!
Kısaca İTİRAFLAR, tüm tanıklıklar, görgü tanıkları, sonrasında çekilen resimler, kısaca farklı açılarda elde edilen veriler, NOKTADA birleşiyor... O zamanların hükümetlerininde KAOS'a ihtiyacı vardı, o kadar ki, demirel'den dinleyebilirsin, tansu ülkeyi İranla savaşa sokacaktı! Kafan almıyor...
ESKİDEN DE BEN AYNI DÜŞÜNCEDE VE AYNI KONULARDA AYNI TEPKİYİ VERİYORDUM, BEN ÖZGÜRLÜKTEN YANAYIM, KİM Kİ BUNA ENGEL VE ÖZGÜRLÜK DÜŞMANI, KISITLAYICI POLİTİKA, FİİLİYAT GÖSTERİR, KİM OLDUĞUNA BAKMAM, NE YAPTIĞINA BAKARIM! Erdoğan baban olsa farketmez, babam olsa farketmez, bir dirhem sende dürüst, onurlu, haysiyetli olmayı dene, bir şey kaybetmezsin, aha geldin, ölüp gideceksin, bari temiz bir profille git, ot gelip saman gitme...
ve lütfen BANA HİÇ BİR ZAMAN YALAN HABER, YALAN-KARA PROPAGANDA ile dönme, hiç bir zaman, çünkü anlatsam anlamadığın gibi irrite ediyorsun...
dine mine ne
30-12-2015, 13:32
Düşünün şu türban meselesini, Erdoğan az mı miting yaptı? Düşünün 1990 lı yıllarda Erdoğan açıktan şeriat diyebiliyordu, bu devlet bilmem ne diyebiliyordu, 90'lı yıllarda!!!
Billiyorum zaten bende secildiginde sok olmustum, bunun amerika seyatleri felan olunca , al iste türkiye amerikanin ikinci iran projesi olacak demistim icimden.
Türkiye bitmis noktasina gelmisken (yunanistan gibi) Bu adamin zamanla ülkeye verdigi hizmetler hosuma gitmeye basladi.
Ve Zamanla bu inegin laiklik cizgisini korudugunu fark ettim ve o gün bu gündür kendisini destekliyorum.
şu sitede AKP'nin faşist rejiminde son zamanlarda öldürülen bebeklerin, çocukların, hamile kadınların kısaca yaşattıkları topyekü zulmün, Erdoğan'ın kendi tabiriyle çocuklara acımamanın, arsızlıkta o kadar ileri gitmenin, 6 aylık bebeğe bile terörist demenin, insanalrı bilerek fare kapaınına ksıtırır gibi haftalarca evlere hapsedip, sonra etraflarında bombalar patlatarak(haftalarca!), PKK lafzı ardına saklanıp giriştikleri LİNCİ ve adını anmaktan fazla bir şey yapmadık, GÜNCEL olduğu için
Katilmiyorum bu yorumuna. Bebeklere terörist diyen yok, böyle bir şey olamaz.
PKK hayal ürünü değildir gerçektir , devlet gerçeklerin üstüne gitmektedir hayallerin arkasında saklanmiyor.
Senin linc dediğin olay, dünya devletlerinin hukukunda bir haktır. Hani demiştim ya Türkiye savaş söz sahibi o topraklarda. Dünya Türkiye'yi bu yüzden linç edici olarak görmüyor, hakını savunan güvenliğini sağlamak isteyen ülke olarak görüyor.
Evlere tikıyorda ne demek? , nasıl olacak di ya sence?, devlet çatışma halinde iken insanlar sokakta mı gezecekti.
Sokağa çıkma yasağı insanları hem korumak ,hem saldırıların nereden geldiğini tespit etmek içindir.
Ne demişti Goebbels?
Basını, hükümetin kullanabildiği dev bir klavye olarak düşünün.
İnsanların beyin tembelliğinigördükçe, her istediğimizi yapabileceğimizi anladık.
Yalan atın, mutlaka inanan çıkacaktır.
Yargı devlet hayatının efendisi olamaz, devlet politikasının hizmetkarı olmalıdır.
Bu 4 madde şu an AKP üzerinde cisimleşmiş durumda, ne yazık ki gerçek bu! Dikkat edin, gerçekten dikkat edin, rahatlıkla göreceksiniz!
Bu yorumunuza da katılmıyorum , diktatör Almanya nerede günümüz de ki Türkiye nerede, arada dağlar kadar fark var.
Eskisi gibi Medya birkaç tane değil , günümüzde türlü türlü Medya organları vardır, ve bunlar ne yazık ki zenginlerin oligarşik yapının elindedir.
Devleti'nde basın organı Tabii ki vardır ama karşısında daha fazla muhalefet eden basınlar vardır.
Hitler'in almanyasında basın kendisine ve ailesine hakaretler edebiliyor muydu. Eleştiri yapamiyordular, günümüz türkiye'sinde hal böyle değil, İsteyen istediği gibi eleştirisini yapabiliyor.
Türkiye'de hakaret ve anayasaya karşı gelmeden, devlete eleştiriler yapılabiliniyor.
Tüm Medya devletin elindedir diye de bir şey yok zaten.
dine mine ne
30-12-2015, 14:54
Kürtlerle, Filsitinliler arasındaki fark, Filistinliler ayrı bir hayat istiyor, Kürtler ise birlikte hayat istedi, istiyor. Lakin Erdoğan başkanlık için bu düzeyde ama şu söylediğim tarz(IŞİD=MÜSLÜMAN) yöntemde ısrar ederse, sonu iyi olmayacak... Biliyorsun ki Dünya artık 1990'ların kitap yüzü görmemiş dünyası değil, artık Kürtlerde internetle, kültürel vb alanlarla buluştu... Bütün mesele birlikte yaşam, bunun üzerine kafa yormak... Kısaca şimdi, şu koşulalrda YALAN ve cehalet politikası iş götürüyor, ama yakın gelecekte bu sadece Kürtler değil Türkler içinde anlam taşımayacak, zira yei yetişen nesli, eskinin deden duyma, nineden dinleme boyutunu zorluyor ve aşıyor...
Devletin varlığını oralarda çekemeyen ,devletin güvenlik güçlerine karşı kurşun sıkanlar var , yaptigi mitinglerde Türk bayrağıni baglatanlar var, sen gelmiş birlikte yaşamdan bahsediyorsun.
Kürtlerin çoğunluğu birlikte yaşamayi istediklerine ben de katılıyorum. Işte kürtlerin kendi içindeki bu iki ayrı görüşleri yüzünden ,birlikteliklerini sağlayamıyorlar .
HDp biliktelik hayaleri olsaydi baskanlik sistemini desteklerdi ama yapmiyor, Diktatörlükten demagoji yapiyorlar .Billiyorsun başkanlık sistemini getirebilmek için türkiye önceden federal türkiye olması lazım.
Türkiye'nin şu anda bir üniter Devlet olduğundan kendi içinde bölünmek suretiyle federal bir devlet oluşturulamaz. Bu yüzden başkanlık sistemi , bu yüzden anayasa ,ve bu yüzden federal yeni birTürkiye.
Federal olmus Türkiye'de her bölge kendi haklarını kanunlarını tayin edebilir, hayata geçirebilir. Misal Almanya ve Amerika da olduğu gibi.
Hdp birliktelik isteseydi bu baskanlik sistemine karsi cikmazdi .Bölgenin kendi haklarini, kanunlarini getirebilmesini destekleyi verirdi ama ne yapiyor , buna karsi cikiyor, peki neden ?, cünkü mesele toprak, bayrak meselesi oldugu icin.Bayrak baglatma meselesi ´bu yüzden , adam mesaj veriyor,anlayana tabi.
Bu yüzden senin birliktelik yorumuna katilmiyorum.
Erdogan bu federal türkiye ile bu bölge sorunu,nu cözmek istiyor.
Türk milletin,nin bunada karsi cikacagini bildigi , baskanlik sistemini oligarsik yapiya
daha güclü bir savas verile bilir , diye milette satmaya calisiyor.
Erdoganin yalanini ben billiyorum ama bölegedeki sorunu biraz olsun cözmek icin ,dogru adimdir diye onayliyorum.
Federal türkiyeden bölgenin kopmasi cok kolaydir , yeterki kürt tolumu birlik icinde olsun. Demirtas bisligi bu kürt birliginin olmadigini bildigi icin de bu federal türkiye,ye dahi karsi cikiyor.
Cünkü ferderal türkiyeden kopmak icin bölgedeki kürt halki oylama yapar , ve oylamada demirtas kürtlerin büyük kismi bu ayrilmaya karsi cikacagini bildigi icin Federal türkiye,ye karsi cikiyor.
Mesele senin düsünüp yorumladigin gibi birliktelik degil , mesele Azinligin bayrak toprak istemesidir.
Senin dedign gibi olsaydi ben de hdp,ye oyumu verirdim.
Yani senin Demirtaş yarın olası bir oylamadan korktuğu için federal Türkiyeyi istemiyor.
dine mine ne
30-12-2015, 16:19
AKP ayrılıkçı bir tutum sergiliyor ve bu basamağıda PKK sayesinde-üzerinden atlıyor ama konumuz PKK tartışması olmamalı, asıl mesele birlikte, nasıl, bir arada, kardeşçe yaşanılabilir buna yorulmalı. Yoksa misal IŞİD'i öne sürüp, müslümanlara aynı muamele yapılsa doğru bir tutum olmayacağı ve aslında terör olacağı açık değil mi? Biz IŞİD'i kendi özgülünde tartışırız, müslümanı kendi, önce bunu idrak etmek gerekir.
Erdoğan ayrılıkçı bir tutum sergileseydi bölgeye insanlara hizmet etmezdi .
Hele hele Federal türkiye icinde kendini yirtmazdi. .
Federal Türkiye'nin o bölge adına ne demek olduğunu ne anlama geldiğini yazmıştım.
Bölgede PKK diye bir güç var ayrılıkçı bir tutum diyerek devletin bu güce karşı Savaşı'ni görmezden gelemezsin.
Devlet PKK'yı öne sürüyor deyip halka saldırıyor diye yorum yapıyorsun.Yok öyle bir şey.
PKK şehirlere inmiş insanların evlerine girip devlete karşı savaşıyor , Sen de kalkmış sanki devlet oradaki halki ve PKK'yı aynı torbanın içine sokmuş ve saldırıyor gibi yorumlar sallıyorsun. Bu nasıl annelik böyle. Devlet buralara gitmek mecburiyetinde diyoruz sana anlamıyorsun bir türlü.
PKK'yı konu olarak sen nasil ele alacaksın ki adamlar şehirlerin içine dalmış savaş yapıyor. Sen kalkmış PKK PKK dir halk halktır yorumları yapıyorsun.
Pirincin taşını ayıklamak meselesi var ,Sen kalkıyor pirinç ile taşı ayrı ayrı konuşalım diyorsun. PKK'lıların şehirler arası savaşı dır Devleti bu yola iten .
Devletin başına hangi partinin lideri gelirse gelsin (Demirtaş'tan hariç) bu yolu izlemek zorunda .
Bunun AKP siyaseti ile hiçbir alakası yoktur.
AK Parti Daha düne kadar yoktu ama bu olaylar bildiğin gibi vardı.
İkincisi terörün tanımı açıktır, terörün tanımı şu demektir
Belirli bir grubu, kitleyi ya da direk toplumu, korku salarak veya korkutarak veya korkutmak için kurbanalr seçip, belirli bir şiddet uygulayarak, geride kalanalra(yani büyük çoğunluğa) bu size ders olsun tavrıyla hareket edip, dize getirmek veya korku imparatorluğu kurmak, veya her türlü muhalefeti, kovuşturmalar, hapishane, silah ya da baskı altına almak....
Yorumlarına hayran kalıyorum Spartacus. Şu koyun kurban kuzu kelimelerini aşırı derecede çok seviyorsun neden se.
Halkın Hastanesi'nin Okulu'nun yolunu patlatanlar, saldıranlar elinde silah bulunduranlar halkı korkutuyor . Devlette hop ne oluyor ,Siz bunları yapamazsınız buralarda deyip müdahale ediyor , halkımızda Güvenlik güçlerimize teşekkürlerini çay ikram ederek dile getiriyorlar..
PKK'yı destekleyen var ise bölgede devleti destekleyen insanlar da var .İşin kötü tarafı Devleti destekleyen kısım çogunlukta. HDP zihniyetini destekleyen lerin sayısı oylarından belli. Devletin yanında olanların sayılarıda belli.
Seninle anlaşamadığımız zaten hep bu azınlık meselesi.Güzel kardeşim iç içe karışmış Kürt insani var karşımızda .
Ve bunlar ikiye bölünmüş durumda Bir taraf ayrılmak istiyor , çoğunluk da olan taraf kendisini türkiye safında buluyor,içinde bulunduğumuz durum bu.
Böyle bir durumda Türkiye'de Tabii ki buna karşı çıkar bu da normaldir yani. Hangi ülke olursa olsun toprak bütünlüğünü korumaya çalışıyor.
Ders alma tavrı olarak yorumluyorsun meseleyi ama ben öyle değil . Anayasa ve hukuka yanlış düştügün an, devletin uyguladığı cezalara mahkum kalırsın. Bu cezaların yanlışlığı doğruluğu (işkenceler) tabiki tartışılabilinir, o ayrı konu.
Devletin bu yüzden bölgeye gitmesini korkutma taktiği olarak yorumlamana katılmıyorum.Bildiğin gibi anayasada devlete karşı gelmek bir suçtur.
Bölgedeki yaşayan insanların çoğu da buna karsi gelmiyor, ama karşı gelen kısmı da olduğu için zaten Bu sıkıntılar yaşanıyor. Devleti kanunu güvenliğini polisini askerini Kabul etmeyenler ile sıkıntı yaşanıyor .
Bu yüzden halk dediğin kitleyi doğru tanımlamanın lazım Bu gerçeği önce idrak etmen lazım, Spartacus.
Halk kelimesini kurdugun cümlenin içine katarak ,bölgedeki insanları bir kefeye sokamazsın, yaptığın yanlış burada.
HDP nin zihniyeti ortada, 7 Haziran'da olsun 1 Kasım seçimlerinde olsun bu zihniyetin aldığı oy oranı ortada, ama sen hala HALK kelimesini kullanabiliyorsun . Lütfen artık şu halk kelimesini kullanıp durma.
dine mine ne
30-12-2015, 17:00
Terörün tanımıda açılımıda budur ve dini, milleti, sivili, bürokratı, devleti, hükümeti, valisi, kaymakamı, VATANI, BENİM putum, benim saplantım, HOROZLUĞUM vb diye bir ayrım yoktur, objetif ve bilismel bakış açısında bunların önemi olmaz. Adamın adı Ahmettir o halde Ahmetler hırsız olamaz nasıl ki diyemezsen, objektif ve haysiyetli bilinçli insan da her olguya tarafsız bakmayı bilir. kimki stratejik-taktik hat boyunda hedefine ulaşmak için yukarıdaki yönteme başvurursa bu terördür. Terör yöntemi her savaşta kullanılır, İnsan hakalrı Evrensel Beyannamesi gibi bu konuda da uluslararası bir standart getirilmeli(ABD veya İsrail veya Türkiye'nin işine geldiği gibi alakasız tanımalr, karalama propagandası ekseniyle ele alınamaz, terör benim işime geliyorsa terör sayılmaz denemez) ve her türlü teröre dayalı ister sivil, ister askeri isterse devletler eliyle üretilen olsun, izin verilmemelidir, çünkü bu konu Nükleer konusu kadar önemlidir... Şimdi benim bu anlattıklarım hiç bir inancın veya milletin sırf farklı inanıyor ya da farklı külütrel kimlik taşıyorlar diye baskı, dışlama, yok sayma, inkar edilme lüksü, hakkı, meşruiyeti sağlamaz.
Tabii haklısın tüm müslümanların daes olamayacağı gibi, tüm Ahmetler de hırsız olamaz.
Ama bunu senin yorumladigin gibi devlet stratejik taktik olarak kullanmıyor ki .
Bu türden bir hefe luzum yok. Hedef kendi kendine kendisini zaten gösteriyor.
Devlet teröristlerle halkı birbirine karıştırmiyor, bunu yapan sensin.
Diyorum ya yorumlarına hayran kalıyorum.
Hükümetten devletten, Kürtlerin hepsi aynı ayakkabidir diye bir cümle bu güne kadar duymadım ,bu yorumlar sadece sende var devlette yok .
Kürt milletinin,toplumunun ayrılığını sen daha idrak edememişsin.
Terör yöntemleri Tabii ki vardır haklısın ama Türkiye'nin kendi topraklarında terörü öne sürerek oralara gidebilmesi söz konusu değildir ,her zaman istediği gibi o toparklara gider güvenliğini sağlar, hiçbir kimseye soru sual sormadan bunu yapa bilir ,bunu yapma yetkisine sahiptir. Sen kalkmış terör yönteminden bahsediyorsun.
Gelelim toprak meselesine, hiç bir toprak üzerinde yaşayandan daha değerli değildir. Örneğin Türkiye mezhep ülkesi olsaydı ve alevilere yaşam şansı tanımasaydı, savunmamız gereken alevilerin birlikte yaşam sansıdır, nevcut iktidar ısrarla bunu kabul etmez ve alevileri yok sayarsa, alevilerin ayrı bir toprak üzerinde alevi kimlikelrini özgürce yaşama hakkı ve talebi ve hatta mücadelesi meşru olurdu, sen bu isteğe silahla, tankla, topla gelirsen(meclislerde oturmak, karşılıklı konuşup uzlaşmak yerine) diğeride hem kendisini savunmak zorundadır hem de seni altetmek...
Erdoğan da bu konuyu aynı senin kurduğun cümleler gibi yorumlamıştı. Siz o bölgedeki insanları görmezden gelirseniz onlar da tabii ki ayaklanır demişti, bunların hepsini dile getirdi bu adam .
Biz bu hataları yapmayacağız ülkemizin her dört köşesine de yaşayacağız vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir deyip adam yola koyuldu , bu yüzden diyorum ya sen ideolojik bir kafaya sahip olduğun için, bu sözleri nedense görmezden duymazdan gelmişsin bu adamın attığı tüm adımları da .görmezden geliyorsun.
Erdoğandir Kürt halkının dertlerini ele alan ,adım atan ,haklarını vermeye çalışan ve veren . Ama ne oldu senin de safında olduğun Parti bu atılan adımları linc provokasyonları ile yok etti.
Adamın bunca emeğini boşa çıkarmak için elinden geldiğini yaptılar. Senin HDP halkın tokadını yedi ama daha hala çizgisinden vazgeçmiyor , bunlar aynı sen.
Eski Türkiye üzerinden tank top JİTEM yorumlarını getirebilirsin ama yeni Türkiye'de bu Erdoğan'a bu yorumların müstahak değil , yaptığın büyük bir haksızlıktır, Doğruya doğru ,eğriye eğri diyeceksin arkadaş, yoksa neyin anlamı kaldı ki.
Dineminene yavrum daha nereye kadar devam ettirmeyi düşünüyorsun?
Bak senin karşılığın tam olarak bu satırlar.
Histerik kişilik: Büyük değişmeler gösteren, çok güçlü bir duygusal bağımlılık, teşhirciliğe ve mitomaniye (hastalık derecesinde yalan söyleme eğilimi) açık bir eğilimle kendini belli eder..
Kafana göre takıl bizler buralardayız.:)
spartacus
30-12-2015, 20:15
Tabii haklısın tüm müslümanların daes olamayacağı gibi, tüm Ahmetler de hırsız olamaz.
Ama bunu senin yorumladigin gibi devlet stratejik taktik olarak kullanmıyor ki .
Bu türden bir hefe luzum yok. Hedef kendi kendine kendisini zaten gösteriyor.
Devlet teröristlerle halkı birbirine karıştırmiyor, bunu yapan sensin.
Diyorum ya yorumlarına hayran kalıyorum.
Hükümetten devletten, Kürtlerin hepsi aynı ayakkabidir diye bir cümle bu güne kadar duymadım ,bu yorumlar sadece sende var devlette yok .
Kürt milletinin,toplumunun ayrılığını sen daha idrak edememişsin.
Terör yöntemleri Tabii ki vardır haklısın ama Türkiye'nin kendi topraklarında terörü öne sürerek oralara gidebilmesi söz konusu değildir ,her zaman istediği gibi o toparklara gider güvenliğini sağlar, hiçbir kimseye soru sual sormadan bunu yapa bilir ,bunu yapma yetkisine sahiptir. Sen kalkmış terör yönteminden bahsediyorsun.
Hayır asıl terörist bu durumda devlet oluyor. karıştırması gereken bir durum yok, aynen İsrail Terör devleti gibi, Türkiye devletide, bazı hassasiyetlerde LAİKLİĞE ZIT BİÇİMDE, SOSYO-KÜLTÜREL FARKLILIKLARI siyasileştirdiği ve BİRİSİNE YAŞAM ŞANSI TANIRKEN DİĞERLERİNE tanımadığı, ancak bu noktadan sonra dieğrlerinin YAŞAM ŞANSI TALEPLERİNE karşıda, KORKU, SİNDİRME, ASİMİLASYON, ZORLA DİKTE(!!!!)-KABUL ETTİRME politikası izlediği AN TERÖR YÖNTEMİNE BAŞVURMUŞ oluyor ve hedef öyle senin dediğin gibi teröristler olmuyor.
PKK 1980'den sonra kuruldu, oysa PKK yokken bu ülkede KÜRTÇE KONUŞMAK SUÇ VE CEZASI VARDI!
Terör nedir? Tanımladım, Türkiye bir develt olarak olduğu kadar toplum olarakta henüz demokrasiyi öğrenmiş ve hazmetmiş değil, bu koşullarda ister toplum olsun isterse söz, düşünce, inanç fikirler olsun, HAKİM SİYASET VE İDEOLOJİ, farklı olanı SİNDİRMEK üzerine şekillendi, SİNDİRMEK İSE FİİLİYATTA TERÖR YÖNTEMİNİ KULLANIR. BUNUN LAMI CİMİ YOK. Kısaca TERÖR üreterek veya TERÖR politikalarıyla,TERÖR ÜRETİLİR, şiddetin doğuracağı yine ŞİDDETTİR, yumurtadan nasıl ki civciv çıakr ve o yumurtayı yumutlayan tavuktur, şiddetin yumurtasından da yine şiddet çıkar.
Modern çağda bak bakalım Avrupaya, inanç ve farklılıklar meselesini nasıl çözmüş? Ha bu çözümde en büyük pay SOSYALİSTLERİN VE HAYLİ ZAMANINDAKİ GERÇEK LİBERALLERİN aklı, fikri ve mücadelesiyle oldu. Türkiye de ise bu iki yaklaşımda, ortaça aklıyla karısını satan, anasını kesen, şeytan, eroinman vb gibi aklınıza gelecek her türlü DÜŞMÜŞ insan porfiliyle propaganda ediliyor. Bu koşullarda bize lazım olan ne senin ne de diğer geri bilincin baskı, şiddet veya süregelen anti-demokratik politikalarını alkışlamak değildir, savunman gerken SORUN DEĞİL ÇÖZÜMDÜR. Şu an AKP politikası SORUNU ÇÖZMÜYOR, AKSİNE YENİDEN ÜRETİYOR VE GÜÇLENDİRİYOR. Erdoğan bunu zaten biliyor ve BİLEREK YAPIYOR, ÇÜNKÜ HEM KENDİ HEM DE EMPERYALİST ÜLKELERİN STRATEJİK ANLAMDA İŞİNE GELİYOR...
Türkiye kendi insanı ile BARIŞIK, hiç bir insanı ayırmayan, ortalama bir AVRUPA ülkesi normlarında bilince yüzü dönük olsaydı, kısaca senin düşmanmış gibi karşıma geçtiğin FİKİRLERİM ısrarla hayat bulsaydı, bu gün hem daha BAĞIMSIZ hem de çok daha özgür bir ülke olurdu.
Vatan deyip duruyorsunuz, vatan bir kaç kağıt, bir kaç resim, bir kaç bez değildir, vatan üzerinde yaşayan insanlar insanca yaşam standardında ve sosyo-kültürel olarakta özgür ise vatandır.
Bizim Türkiye evet vatandır, lakin bir cezaevinde yaşayan bir insanın KOĞUŞU biçiminde bir vatan bütün meselede bu.
Erdoğan da bu konuyu aynı senin kurduğun cümleler gibi yorumlamıştı. Siz o bölgedeki insanları görmezden gelirseniz onlar da tabii ki ayaklanır demişti, bunların hepsini dile getirdi bu adam .
Biz bu hataları yapmayacağız ülkemizin her dört köşesine de yaşayacağız vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir deyip adam yola koyuldu , bu yüzden diyorum ya sen ideolojik bir kafaya sahip olduğun için, bu sözleri nedense görmezden duymazdan gelmişsin bu adamın attığı tüm adımları da .görmezden geliyorsun.
Erdoğandir Kürt halkının dertlerini ele alan ,adım atan ,haklarını vermeye çalışan ve veren . Ama ne oldu senin de safında olduğun Parti bu atılan adımları linc provokasyonları ile yok etti.
Adamın bunca emeğini boşa çıkarmak için elinden geldiğini yaptılar. Senin HDP halkın tokadını yedi ama daha hala çizgisinden vazgeçmiyor , bunlar aynı sen.
Eski Türkiye üzerinden tank top JİTEM yorumlarını getirebilirsin ama yeni Türkiye'de bu Erdoğan'a bu yorumların müstahak değil , yaptığın büyük bir haksızlıktır, Doğruya doğru ,eğriye eğri diyeceksin arkadaş, yoksa neyin anlamı kaldı ki.
O günün Erdoğan'ı, şimdiki Erdoğan ile ZIT. O halde uzatmaya gerek yok, demek ki, bu günün Erdoğan'ı değil tercih edilmesi gereken o günün Erdoğan'ıdır.
Kırmızı yerler içinde
Son 8 ayda düzinelerce bebek, çocuk öldürüldü ve bu ölümlerin çoğu KESKİN NİŞANCI DÜRÜBÜNÜYLE gerçekleşti. Bu ekskin NİŞANCILAR NORMAL POLİS DEĞİL ÖZEL HAREKAT VE kendilerine ESEDULLAH TİMİ diyen bir it sürüsü idi...
Kimseye haksızlık ettiğim yok, bu Esedullah itleri ise direk Erdoğan'a bağlı. Türkyede hakimler bile Erdoğan'a bağlı, rektörlere kadar, adam DİKTATÖR, haliyle o dürbünün gerisinde gözetleyen göz, bebeği, anne karnında doğmamışı öldüren gözün gerisinde görünen Erdoğan'ın gözüdür. Bunu bu şekilde yorumlamakta mümkün.
Neden?
Eğer 7 ay önce bu şekilde bir katliam gerçekleşmiş ise başta Erdoğan'ın bir talimatı ile bir daha hiç bir keskin nişancı çocuk, bebek, kadın, yaşlı, genç kısaca meskenlerinde o koşullarda ESİR MUAMELESİ görenleri vuramazdı.
Lakin her yanıyla kire, pisliğe bulaşan kleptokratik (https://tr.wikipedia.org/wiki/Kleptokrasi)şahıslar, kendilerini ateşe atacak gerçeklerden veya GERÇEKLERİ AÇIĞA ÇIKARTACAK her türlü şeyden kurtulmak ve sakınmak için ne yazık ki başkalarını ateşe atarlar, sık, sık gündem değiştirir ve topluma karşı ALGI OPERASYONLARI YAPARLAR. bunun örneği tarihte bir çok faşist ya da demokratik olmayan, diktatörce yönetilen veya TEK ADAM rolüyle yönetilen ülkerin bilinen pratiği, yaşamakta olduğumuz FİİLİ DELİLLERLE DE aynı sorunun bu gün Türkiye'nin başına bela olduğu gerçeğidir. Yani kitaplarda yazdığı için değil bir çok bakımdan ispatlı gerçeklerle, fiiliyatla bunu söylüyoruz.
Gerçekler HOŞUNUZA GİTMEYEBİLİR, lakin GOCUNMAYA HAKKINIZ YOK. Dün övünerek Erdoan2ı lider gösteren gazeteler dediğiniz gazeteler, bu gün Erdoğan'ı diktatör olarak görmekte ve yazmaktadır. Çünkü bu süreçte 2 ERDOĞAN gerçeği var, birincisi ne yazık ki, güç ve hakimiyetin ve en önemli yanıyla sistemin ÇARKININ tuzağına düştü, bir kez düştü ve oradan da çıkmak isteğinde değil, zira yaşadığı sarhoşlukla artık geri dönüşü yok. İnsanalrı bu tuzaklara düşüren en önemli etken ise ETRAFLARINDAKİ ÇIKARCILAR VE YİYİCİ, DALKAVUK, KEMİKÇİ TAKIMDIR, kısaca bir gün ikinci Erdoğan, birincisini hatırlar ve dönerse diyeceği şey KANDIRILDIM olacak! Çevrenizdeki insanları MENFAAT ölçeğiyle doldurursanız ve SİYASETİNİZDE toplumun DİN, İNANÇ, MEZHEP, AİDİYET İSTİSMARINA, kısaca MENFAAT ölçeğiyle olursa, zaten çevreniz MENFAAT örgütüyle örülür, bir örümcek ağı gibi ve her an KANDIRILIRSINIZ veeee KULLANILIRSINIZ. Kısaca Erdoğan tek adam rolüne girmiş olsada, gerçek şu ki, böyşesi siyasetle ilerleyen tek adam özünde KULLANILAN adamdır, TEK ADAMLIK KULLANIMA AÇIK VE GAYET BAŞARILI bir durum yaratır, çünkü 1 kişiyi kandırmanız veya ikna etmenizle keklik kafestedir ve heleki bu kişi ÖVÜLMEKTEN, YÜCELTİLMEKTEN SARHOŞ oluyorsa, etrafındaki çıakrcılar için sadece AMAN EFENDİM, HE EFENDİM, YE EFENDİM, SİZ BİLİRSİNİZ EFENDİM, SİZE BAKTIĞIMDA ALLAH'IN SIFATALRINI GÖRÜYORUM EFENDİM, O'NDA PEYGAMBER NİŞANI VAR EFENDİM, PEYGAMBERİMİZ VS demek yeterli olacaktır... Gerçek bu. Erdoğan bu duruma düşmezdi, ancak yapması gereken bir ALTIN KURAL vardı, DEMOKRATİK bir işleyiş... Bu muhtarlarla toplantı yaparak olmaz, bir Cumhurbaşkanı periyodik olarak muhtarlara nutuk atıyorsa bileceksin ki Muhtar ile Cumhurbaşkanı arasındaki tüm KURUMLAR LAV EDİLMİŞTİR, DARBE YAPILMIŞTIR, bu tür davranışalrı her yönüyle yapıyor, her yanda Cumhurbaşkanı tüm diğer kurumları LAV etmiş durumda, oysa daha ilk başında tersini yapmalıydı, demokratik işleyiş, her işi sorumlusuna ve ehline bırakmalı, o sadece kendisine ulaşan bilgilerle hareket etmeli, yolunda gitmeyen bir şey olursada gaetelere, TV lere şov yapıp oralardan ultimatom vermektense, şu ya da bu konuda şu ya da bu şekilde işlerin rayında olmadığına dair görüşlerini, demokratik kanaldan ve organik bağından iletmeliydi... Neyse, diyeceğim şu, SAĞLIKLI YÖNETİİN ANAHTARI DEMOKRATİK MERKEZİYETTİR, DEMOKRATİK YAPI VE İŞLEYİŞTİR, ERDOĞAN İSE OLİGARŞİK, SALTANAT TARZI bir yapıyı tercih etmekle zate çoktan eski Erdoğan'ı sildi attı...
Sadece işin siyasi boyutlarıyla değil ki, bakın son paragrafımda birdediğer boyutuyla dile getiriyorum ve nereden baksam tablo ortaya çıkıyor, yapacak bir şey yok, elden bir şey gelmez, Dünya Dönmüyor demekle dünya durmuyor... Gerçek böyle bir şeydir irade, kişi keyfiyeti, sizin Erdoğan'a aşık olmanızı, tapmanızı vb tanımaz.
İlahimasal
30-12-2015, 20:52
Dinci minci hala burdasın ve alaman hanzoluğuna devam ediyorsun.
Tükürdüğünü yalama.
Seni adam etmek uğruna sana karşı yazılar yazılıyor.Halen taş kafasın.
Senin adam olma ihtimalin de yok zaten.
Yazdıklarınında. Açık söyliyim şerefsiz bir yalakadan daha öte deil..
Bak oğlum burdaki insanlar fikir adami insanlar güçlüye biat ve yalaklık edecek insanlar deil.
Anlıyorum seni alamanya da hanzo ların takip ettiği tv le ve mecmualar var.Onlari izleyip okudukdan sonra gaza geliyorsun ve deşarj olacak yer arıyorsun.
Senin gibi düşünen insanlarla beraber ( yalak ,şerefsiz ve yalaka grupları) ile yapdığın konuşma ve yazışmalarda seni deşarj etmeyince gelip burada bizim başımıza ekşiyorsun.
Çekilir misin ?
Çekilmezsin ama modaratorler seni ve yalancı ,vijdansız yazilarını çekiyorlar ,ve birde seni uyandırmak vijdanını uyandirmak için seni uyaricı yazılar yazıyorlar.
Ulan alçak hangi ideoloji ,düşünce ve taraf. Mazlum olan insanların hayat haklarinın elinde almasını temize çıkarır .
Ulan alçak israil filistinli leri katledince hangi sol,kominist,din dışı insana gitsen alçak katil israil dediğini duyarsın.
Ulan alçak varmı eli kolu bağlıya saldırıp da kahramanlik moduna girmek.
Ulan alçak bebek,yaşlı demeden allah diye rek zayıfı vurmak nedir.
Ulan alçak şu anda görünen ne kadar yanlışlık varsa hepsinin müsebibi belli.
Ulan alçak eğer sende gram şeref varsa güçlünün yalakalığını yapacağına kim mazlumsa ondan taraf olursun yada burda bende en ağır lafları yersin.
Mazlumları diline doluyupda senin gibi alçakları temize çıkarmaya kalkma.
dine mine ne
31-12-2015, 16:53
Psikolojik savaşta propaganda tekniklerilerinde , kara propagandada iftiralar yalanlar, hile ,entrika vardır, kaynağı yanlış ifade ederek aktarılır ve bu şekilde bir kimsenin söylemediği sözü söylemiş gibi yaparak iki dost insanı birbiriyle savaşmaya çalıştırılır. Misal milliyetçi derneklere partilere saldırılar yapılır buna karşı toplumda milliyetçi duyguları yüksek olan insanları sokağa dökmek hedeflenir bu sokağa dökme sonucunda bunlar karşıt görüşte olan kisilere hemen dükkanlara baskı yaparlar bunların örneklerini yeterince gördük . Bu tip desenformasyon faaliyetlere,oyunlara karşı daha uyanık olmak lazım diye düşünüyorum çünkü bunlar bir toplumu ele geçirmek bir toplumu harekete geçirmeyi amaçladığıni bilmemiz ve buna karsi uyanık davranmaliyiz diyorum .
22 Temmuz 1 Kasım'dan sonra PKK Cizre Nusaybin Silopi Yüksekova gibi yerlerde ayaklanma tertiplediler, hendekler kazildı ve mümkün olduğu kadar sivilerin öldürülmesine zemin hazırlamak istenildi.
Bu istenilmese idi zaten hendek kazıp, savaşlarıni şehirlerin içinde çekmezdi PKK.
Kendini silahla yönetmeye çalışan PKK özel harekat polisleri ile savasiyor ,bir yandan da ürettiği terörün propaganda ayağıni kullanıyor.
Terör örgütünün Cizre'de “halk katliama uğruyor” yalanına paralel olarak başka bir yerden başka bir zaman çekilmiş fotoğraflar üzerinden kirli bir yalan makinesi işletiyor.
1)Kara Propaganda yapılırken kaynağı izlemek ve herhangi bir kaynağın olabileceği inancını yaymak için her türlü yola başvurulur.
2)Kaynak ne kadar gizli olursa o kadar başarı sağlanmış demektir.
3) gerçeği çürütmek Ortalığı karıştırmak inançları sarsmak suretiyle faaliyette bulunur.
4) korkuya başvurma , damgalama, günah keçisi, Erdem sözler, sloganlar ,ifade edilmemiş kabuller, bir otoriteye referans, parıltılı genellemeler yapilir.
Iste bunlara dikkat etmeliyiz.
Eğer Kara propagandaya maruz kalıyorsanız Bundan kurtulmak için yapmanız gerekenler,
Aldığınız haberi birkaç kaynaktan okumalısınız. Kaynağın güvenilirliği ve İnanırlik yönüne dikkat etmelisiniz .Medya okuryazarlığı konusunda kendnisi geliştirmelisiniz ,konuyu sadece medyada değil başka alanlarda araştırmalısınız ,kaynağın konu ile ilgili çıkarlarin olup olmadığını göz ardı etmemelisiniz.
Bunu yaparsaniz, ayvayi yemissiniz demektir ve korkuya başvurma , damgalama, günah keçisi, Erdem sözler, sloganlar ,ifade edilmemiş kabuller, bir otoriteye referans, parıltılı genellemeler yapiliri sizde yaptiginizin farkina bile varmazsiniz, aman dikkat diyorum.
İlahimasal
31-12-2015, 16:55
Tükürdüğünü yalama .seni yollladıydik
Hasan karakayan da viagra kullandikdan sonra uçmuş.
kkwejr213
31-12-2015, 16:59
dine mine ne, bu konuda sen haklısın kardeşim. O başlıkta tehdit edildiğini gördüm açıkçası fikirsel anlamda sana karşı olsam da bu yapılanı doğru bulmadım. Ne yazık ki senin seviyen nasıl düşükse ateistlerin seviyesi de düşük. Forum moderasyonunun rezilliği üzerine bir konu açtım zaten, burada işinin ehli olmayan, basit insanlar var maalesef.
İlahimasal
31-12-2015, 17:03
Benim yazdıklarimda editlendi ben bu kadar yaygara kopartmadim
Acdığın başlıkdaki ulan kelimesi hala orada duruyor.
Sende biraz samimiyet olsa başlıkdan dolayı özür dilersin.
Nolmuş sana uzuvlardan bahsedildi ise.......çokmu onemli
Ha bire çoğul çoğul yazıyorsun..
kkwejr213
31-12-2015, 17:05
Benim yazdıklarimda editlendi ben bu kadar yaygara kopartmadim
Acdığın başlıkdaki ulan kelimesi hala orada duruyor.
Sende biraz samimiyet olsa başlıkdan dolayı özür dilersin.
Nolmuş sana uzuvlardan bahsedildi ise.......çokmu onemli
Ha bire çoğul çoğul yazıyorsun..
Nirvana başlığımda edilen küfürleri gördün mü? Şikayet edilmesine rağmen 2 gündür oradalar ve moderasyon bir de utanmadan bunları savunmaya devam ediyor. Adına başlık açılan şahıs da bunlardan biridir.
Forum moderasyonunun rezilliğini gözlerinle gör;
https://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38323
kkwejr213
31-12-2015, 17:49
Bir şey bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de bilmeyip her şeyi biliyormuş gibi ahkam kesiyorsunuz ya gülüyorum sizlere :) Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler, bu forumdaki çakma filozofların durumu da buydu bu yüzden bilen birilerini görünce kendi seviyenize çekmeye çalışmanız, haset etmeniz normaldir.
aliyarasfal
01-01-2016, 02:06
Tümümüz hakkındaki değerli düşüncelerin için teşekkür ederim sevgili Snowman,
insan olmayan her hayvana hakaret ettim kendi adıma ve ederimde. Senin hakaret hakettiğini düşünecek olsa idim çoktan ederdim. Ama mademki topumuz senin üstün düşün dünyanı görememiş ve seviyemiz dine mine ne denen alçak seviyesindedir senin deyişinle yapacak bir şey yok, uğurlar olsun...
Sakinleşince gelmeni tavsiye ederim.
Şimdilik saygımla
kkwejr213
01-01-2016, 02:16
Tümümüz hakkındaki değerli düşüncelerin için teşekkür ederim sevgili Snowman,
insan olmayan her hayvana hakaret ettim kendi adıma ve ederimde. Senin hakaret hakettiğini düşünecek olsa idim çoktan ederdim. Ama mademki topumuz senin üstün düşün dünyanı görememiş ve seviyemiz dine mine ne denen alçak seviyesindedir senin deyişinle yapacak bir şey yok, uğurlar olsun...
Sakinleşince gelmeni tavsiye ederim.
Şimdilik saygımla
şimdi siktir git kafamı fazla bozma, seni de aşkını da üst üste koyar zigerim.
Sen git de şunu diyen barzoya, onu kollayan, pişmiş kelle gibi gülen moderatör çakalına hakaret et. Burada kaç gündür bir hatayı gösteriyorum birleşip saldırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz reziller.
kkwejr213
01-01-2016, 02:19
Sevgili Snowmann, Lao Tzu; "bilen soylemez, soyleyen bilmez" demis, degil mi.. Iste tum bu mahalle kavgasinin temeli bu. Konuyu kisisel duzleme cekmeyecek kadar olgun davranabilseydin, oturup nirvanayi da enine boyuna tartisabilirdik orada. Ama sayende mumkun olmadi..
Bak arkadaşım kaç defa cevap verdiğim konularda tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyorsunuz. Nirvana maddi olanın meselesi değildir, anlatılmaz veya tartışılmaz diye defalarca söyledim. Eğer konuşacak olsaydın önce beni dinler, yazdıklarım üzerinden giderdin 30 kere aynı şeyi tekrar ettirmezdin. Benim burada bulunma amacım İlahi dinin olmadığını anlatmaktı ancak barzonun teki küfredince onunla uğraşmak zorunda kaldım. Yani benim Nirvana'yı ispat etmek gibi bir derdim zaten olamaz.
Nihilist'e gelince, soz konusu ifadesine guldum, bunu da dile getirme hakkina sahibim. Kufru "savundugum" ise senin iddian, hayir, ben sadece ifadeye guldum, cunku komikti, ne savundum, ne de karsi ciktim, ikili bir tartisma idi, o, senin ilah iddialarina kufur etmis, sen ona hakaret etmissin.
Bana edilen küfre gülüyorsun bu sana küfretmem için yeterli bir sebepken ben bu yöntemi seçmedim. Yukarıdaki alıntım da aklama çabanı göstermek için yeterli, o konuda mesajlar da duruyor hepsini alıntılarım buraya sen yine inkar edersin. Burada böyle küfürlerin barınmasına müsaade edersiniz bir de utanmadan gülerseniz baltayı taşa vurabilirsiniz, dikkat edin. Öyle ses çıkarmadan gideceğimi, yanınıza kar kalacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz.
spartacus
01-01-2016, 02:34
hz Mukerrer
spartacus
01-01-2016, 02:35
Ne çamurmuşsunuz... o başlıkta diyeceğini dedin, çıldırmış gibi ard, arda bir dolu mesaj girdin, iftira, isnat, çamur, karalama, itibarsızlaştırma hepsini yaptın, zembereğinden boşalmış saat gibi... Sana ise her cevap, isnatlarına dair açıklama sorumluluğundan öte değildi, onalrıda çarpıttın, küfür savunuyorsunuz, bilmem ne yapıyorsunuz diye!(demagoji)... atacağın iftira, isnat, yapmadığın üçkağıt, fitne, fesat, içten hesap kalmadı... ÇARPITMIŞTIN(Nirvana'ya küfür demiştiniz, bana küfür demiştiniz, o da size "Senin ulaşacağın Nirvananın" şeklinde olduğunu dile getirdi... Ya okuduğunuzu anlamıyor ya da dürüst davranmıyorsunuz, işine nasıl gelirse, zift gibi bir tutum, demagoji yapıyorsunuz... Ne istiyorsunuz madalya mı? Sizi sakinleştirecek ne, hıncınızı, kininizi bitirecek olan ne, artık her ne ise kendiniz bulup, kendinize yine kendiniz verin, derdinize deva yine kendiniz olacaksınız, olabilseydik biz onca iftira, isnatınıza rağmen açıklamalarımızla çoktan olurduk......
bende "bu kılıkta ulaşacağın Nirvana, kronik saplantı haline gelmiş narsizm olur ancak" diye düşünüyorum, ne olacak şimdi, nasıl düşüneceğimi sen mi belirleyeceksin? Siz kimsiniz, imam mı?...
"Senin Nirvanan, kronikleşmiş bir narsizm olmalı"... ve evet afedersiniz ama eğer sizin egoları ezmek, Nirvananız bu ise, resmen narsist, birazda psikopat. hem içine tükürmüşsün hem de malumun ilanından gocunuyorsun!
Senin gibi egosuna esir düşmüş modda, seviyenden gelirsem, egonu öyle bir ezerim ki, ilk fırsatta önünde diz çökecek put ararsın kendine, ve hiç şaşrımam bol bol küfür de edebilirsin, edebilirsin güler geçerim! haline gülerim... hali durumunuz bunu gösteriyor. Bu öye bir hal alır ki, Zen ustasının günlerce sabrettiği, aslen misyoner olan üçkağıtçı Hıristiyan papazın suratına OKKALI BİR tokat atmasına döner iş. ve elbette soracaksınız, yakınacaksınız, şimdi yaptığınız gibi GOCUNACAKSINIZ, ama hani siz kızmaz, hiddetlenmezdiniz, hani egolarınız yoktu vs GEVELEYECEKSİNİZ, nasıl kurgularsan öyle yargılayacaksın!, alacağın yanıt, CANIM ÖYLE istedi, İÇİMDEN ÖYLE GELDİ olur, zira size eylemi namına hesap vermek zorunda değildir ve illa hiddetten kaynaklı bir sebebide olmak zorunda değildir(gayet doğal bir tepki de olabilir, hak etmişsinizdir, Tao deyip duruyorsunuz, konuya zırnık hakim değilsiniz, tao nedir bilir misin? Nasılsa öyledir, sizin için süslü elbiseler giyip, size dil kıracak değilim, işte olması gereken ortamda bu, ne ise o, nasılsa öyle! Olduğu gibi işte Tao felsefesi...) işte ilk ödeviniz, egonuzu ezme ödevi. Dinsiz hakkından imansız gelir noktasına bağlamak için ısrar etmeyin, demagojilerede sarılmayın artık yeter.
Bir hikaye daha anlatayım;
çekirge - usta ben ne zaman bilge olurum?
Usta - Şu nehiri görüyor musun?
-Çekirge - Evet usta görüyorum.
- İşte o nehrin bütün sularını içtiğinde.
Çekirge - Ben o nehrin tüm suyunu içtim Usta.
USTA - O HALDE NEDEN BANA SORUYORSUN (DÖNÜN BAŞA SORUYA BAKIN!!!!)
Bir tane daha anlatayım mı?
Usta TAO nerede, şu bulutlarda, daha alt düzeyde? Şu toprakta. Daha alt düzeyde? Şu taşta, şu karınca da. Daha alt düzeyde? BOKUNLA SİDİĞİNDE! tao'da senin gibi, mızmız bir bebek, emziği düşmüş haylaz bir bebk gibi ama sidik dedi, bok dedi diye bir şey olmaz, o felsefede her şey ne ise odur, olması gerekende bu!
Böyle gitmez mi? Evet, gitmez, artık çamurunuzu bir hidayete erdirin, her başlığa kilit vuramayız, son, ama tercih de olmayan, mecburiyet haline dönen(dönerse, ki devam edecekse)çözümle, size kilit vurmayalım, artık yeter kıvamında bırakın.
Kilit.
Bir tane daha anlatayım;
Çekirge - usta bu yıldızlar, bu gök, bulutlar, nasıl böyle bilmem neyde, varlarda, bilmem nedir de????? Sorualr, sorular
Ustanın cevabı!
Çorbanı iç, SOĞUTMA! BİTTİ!
Anladınız mı? Çorbanızı soğutmayın, sakin olun, ciğer sökme yarışından da vazgeçin, sökemezsiniz! Burası kreş değil bizde emzik görevlisi değiliz......
Şüpheci Dinsiz
01-01-2016, 21:55
Dine mine ne:
Ya adam ol, ya git.
--/--
Snowmann:
Daha önce de üyelere hakaret etmekteydiniz. Hakaretlerinize "sizin fikrinize katılmadıklarında" başlıyorsunuz. Bu sizdeki yüksek egoyu (kabak gibi) gösterir.
Nirvana başlığında Nihilist adlı üye, önce sizdeki ilahi aşka ilişkin somut verileri sordu. Çünkü bir materyalist için somut veri esastır, nedensellik zinciri esastır, yanlışlanabilirlik esastır, gerisi subjektiftir, sanrıdır, kurgudur, yanlış yorumlamadır, algı yanılmasıdır. Bir materyalistin bunu dile getirmesi normal olandır. Elle tutulur bir cevap veremediniz. Nasıl verebilirdiniz ki? Kim cevap verebildi ki siz verebilesiniz?
Deistsiniz anladığım kadarıyla. Ben de Deistim, önceki nick'im Deist_tr idi. Sizin gibi -ilahi aşk, yüce Tanrı, tek Tanrı, adaletli Tanrı- diyen Deistler yüzünden nick'imi değiştirdim. Bir Deist en azından Tanrı hakkında hiç bir kanıt olmadığını kabul edebilmeli. Hiç bir kanıtı olmayan için ilahi aşk vesaire diye methiyeler düzmek, düzenbaz peygamberler gibi onunla iletişime geçtiğini iddia etmek pek akıllıca olmasa gerek.
Nirvana başlığında (en azından ilahi aşk vesaire söylemleri kullanarak) yazmaması gereken bir üyeymişsiniz. Nihilizmi de pek anlamamışsınız. Bunlar (veya genel olarak fikrinize karşı gelen argümanlar) size söylendiği andan itibaren muhattabınızı cahillikle suçlamaya başlıyorsunuz, üstelik ortaya somut veri koyamayan sizken.
Nirvana başlığında "it, itoğlu it, köpek, kuduz köpek" gibi kelimeleri çok ve ısrarlı kullandınız. Köpek beslemediğiniz ve köpekleri tanımadığınız (kabak gibi) belli oluyor. Şu kadarını söyleyeyim, insanlara hakaret etmek için hayvanları kullanmak insanların yetersizliğidir. Mesela size hakaret etmek istesem bir hayvan adı kullanmak yerine egomanyak demeyi tercih ederdim, ki her başlığa olur olmaz saçtığınız ciyaklamalarınız için sevgili spartacus "elinden oyuncağı alınmış bebek" benzetmesiyle güzel bir örnek oluşturmuş. Hakikaten de öylesiniz.
Nihilist adlı üye; sizin bir kaç mesajınızdan sonra Nirvanaya olan korkunç mesafenizi, ego probleminizi çözünce sizinle oynadı, tahrik etti, siz de ağzından emziği alınmış bebeğe dönüştünüz, gerçekten kendinizi deşifre ettiniz. Nihilist'in önceki küfürlü iletilerini görmemiştim, çünkü zamanım kısıtlı olduğundan tüm başlığı okumamıştım, görsem mutlaka editlerdim, küfürü seven ve tasvip eden bir insan değilim. Bu hata bana ait.
Emziği alınmış bebe konusuna geri dönelim; acilen bana özel mesaj atarak DÖG başvurusunu iptal etmemi istediniz, çünkü sizi koruyup kollamıyordum size göre. Oysa size ceza vermemiştim, mesajlarınızı kırmızı ile editleyerek, ceza puanı yazarak yaptığınız yanlışları görmenizi, tekrarlamamanızı sağlamaktı niyetim. Ama siz vahşi ego atınıza binip dolu dizgin üzerimize sürmeye devam ediyordunuz. Nihilist'in o ana kadar size normal gelen mesajlarını ardı ardına şikayet etmeye başladınız. Emziği alınmış bebe resmi artık tamamlanmıştı benim için. O andan itibaren sizi dikkate almadım. Çünkü hak arayan biri değil, intikam arayan biriydiniz artık. Biz intikam meleği değiliz, kimsenin piyonu/askeri değiliz, bebek bakıcısı hiç değiliz, burası da çocuk yuvası değil.
Derken, artık pek de şaşırmadığım bir şekilde, dine mine ne adlı tırt ile dayanışma yazılarınız gördüm, ki bu tırt, size küfür ettiği için bu yakında 10 gün uzaklaştırma verilmişti. Bir de ne göreyim, o da size arka çıkmasın mı? Bir an "tencereyle kapakmış bunlar" diye düşündüm.
Bir de; bizi Turan Dursun'u katledenlerle, AKP'cilerle bir tutmuşsunuz. Israrla ama ısrarla bunu yazıp duruyorsunuz. Obi-Wan'a sarmışsınız, spartacus'e sarmışsınız, hadi bana sarsanız neyse, Maalesef nazarımda dikkate alınır yanınız kalmadı.
--/--
Bu yazıyı forum üyelerini, yönetimini ve moderasyonunu bilgilendirmek için yazdım.
Forum moderatörlüğü iki ucu değil her yeri b.klu değnek. Kimseye yaranmak mümkün olmayan, hayli özveri isteyen bir iş. Bilmiyorum oradan nasıl görünüyor?
--/--
Nihilist adlı üye, -küfürlü yazıları hariç- sevdiğim, saydığım, bilgili, dolu dolu tecrübeli bir üyedir. Sanıyorum ki, sabırsızlığından küfürlü yazıyor, yazmasa elbette daha iyi. Yoksa bize anlatacak, öğretecek çok şeyi var.