Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'li Seçmen Artık Uyan
Dialectics
18-01-2016, 10:00
Açık olan bir şey var ki CHP ve KK, emperyalizmin en sadık kullarından birine dönüşmüştür. Gericileştirilen, sömürülen dönüştürülen, cumhuriyet değerleri birer birer yok edilen bir süreçte CHP'nin başındakiler kendi koltuklarının bekâsını, ülkenin geleceğine tercih edebilmişlerdir ve bundan en ufak bir gocunma dahi duymamışlardır. Bu nasıl vatan, millet sevdasıdır sorgulanması gerekir.
Elbette KK'nın gitmesi ile hiçbir şey değişmeyecekti, artık kemikleşmiş olan hantal kafa yapısının değişmesi çok daha fazlasını gerektirir.
Doğru dürüst muhalefetin olmadığı bir ortamda "biz kötünün iyisiyiz" görünümüyle "tıpış tıpış gelecekler oy verecekler" sözüyle de belgelendiği gibi CHP, bu ülkedeki umudu kendine ipotekleyen ve tüm diğer umut kapılarının önünü tıkayan kimsenin farkında olmadığı büyük bir tehlikedir.
Çünkü "umut" herşeyin başlangıcıdır ve umutları yok etmek demek de başlangıçları ebediyen yok etmek demektir.
Şu Türkiye'nin son 15 yıllık sürecinde CHP umutların önünde kapı bekçiliğinden başka bir şey yapmamıştır. Bir kez ve bir kez daha, yerel seçimde, genel seçimde, cumhurbaşkanlığı seçiminde, referandum da sürekli yenilgi alınmasına rağmen umut vadedermiş maskesiyle kendi seçmenini kandırmaktan başka hiçbir şey yapmamıştır.
CHP, tıpkı MHP gibi AKP'nin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir işlevi olmayan bir aracıdır, emperyalist düzenin bir çarkıdır. Bunun en yeni ispatlarından biri de işte, geçtiğimiz Cumartesi günü, ülkenin dönüşümüne şahitlik etmekten başka hiçbir şey yapamayan KK'nın, dalga geçer gibi kurultaya tek başına aday olarak girmesidir. Böyle bir ortamda, AKP tarafından defalarca hezimete uğratılmış bir parti olarak en azından insan utanır da bir ikinci aday filan sokar kurultaya... Kimse AKP'li milletvekillerine genel başkan neye el kaldırıyorsa, diğerleri de aynısına düşünmeden el kaldırıyor diye kızmasın. Güya ağzından "demokratik"lik lafını düşürmeyen CHP'nin de zerre bu anlayıştan farkı yok. Aynı düzenin ve aynı patronların maske değiştirmiş bir aracıdır CHP de...
Kemal kilicdaroglu ne yapabilir ki?Karsisinda devletin her yerini ele gecirmis bir cete varken?
Bu ulke akp den ne zaman kurtulacak acaba?Bu gidisle omur yetmeyecek gibi
Kurdistannn
18-01-2016, 12:22
Siyaset çok zor iş. Yani şartlar oluşursa, iyi bir bilim adamı isen NOBEL alacak kadar iyi buluşlara imza da atabilirsin. Ama siyasette başarı çok zor. Yani, en büyük dehaları da toplum bilimcileri de harcar.
Çünkü, lider sultasına ya boyun eğeceksin ya karşı çıkacaksın. Liderin hatalarını söyler ve karşı çıkarsan, muhtemelen arka kapıya süpürülür etkisiz hale gelirsin. Lideri desteklesen, bu sefer de onun hatalarına da sahip çıkmış olursun.
Siyaset zor iş.
Dialectics
18-01-2016, 12:43
Kemal kilicdaroglu ne yapabilir ki?Karsisinda devletin her yerini ele gecirmis bir cete varken?
Bu ulke akp den ne zaman kurtulacak acaba?Bu gidisle omur yetmeyecek gibi
Çaresizliğin ifadesi...
Yapacak bir şeyi yoksa niye hala o koltukta oturmaya talip?
Bu ülke ne zaman kurtulacak derken sanırım umudu da Zeusa filan bağladın?
Yıldıztozu
18-01-2016, 12:56
Şu akp karşıtı akademisyenler bildiri imzalayacaklarına akp'nin en yakın rakibi olan chp'nin içine girip büyümesini sağlasalar, çözüm üretseler..
Bence ülkede siyaset adamı yetişmiyor. Mesela bir Harvard Hukuk gibi başkan yetiştiren üniversiteler olsa. Ülkeyi yönetecek adam, adalet, eşitlik ve özgürlük hakkında eğitilmiş olmalı.
Ülkeyi yönetecek adam, siyasetin yanı sıra felsefe bilmeli, tarih bilmeli, bilim bilmeli. Bunları bildikten sonra akp'nin başında bile olsa iktidara gelmesi büyük bir sıkıntı ortaya çıkarmaz diye düşünüyorum.
Madem halk, iktidarı değiştiremiyor o halde iktidar halkı değiştirsin. Peki iktidar kendi kendine nasıl değişecek? Siyaset, halkı kandırmaktır. Bunları bilen adam gerekirse iktidara gelebilmek için halkı da kandırmalı veya ikna edecek yolu bulmalı.
Çaresizliğin ifadesi...
Yapacak bir şeyi yoksa niye hala o koltukta oturmaya talip?
Bu ülke ne zaman kurtulacak derken sanırım umudu da Zeusa filan bağladın?
Benim artik kimseden umudum yok.
spartacus
18-01-2016, 13:10
Sevgili Dialectics
CHP'nin tabanı, seçmeni neki? CHP öyle bir parti ki, tavanı, tabanından ileride...
Bu gün CHP seçmeni, aslında tamda AKP ile ortak hareket eden bir seçmen konumunda... Milliyetçilik olduğu sürece CHP'nin AKP'den nüans farkı dışında bir farkı olmayacak, olmazda... Oysa Avrupa sosyal demokrat geçinen partilerinin yanında CHP bir AKP görünümünde, tabi bunda gerici, bağnaz tabanının da etkisi büyük...
CHP de en büyük problem bilinç sorunu, bunuda aşacağını sanmam, zira nasıl ki AKP seçmeni cahildir lakin din üzerinden kofti biçimde harekete geçirilir, CHP seçmenide din yerine milelt faktörü geçirilmiş, tencerenin diğer kapağıdır. Kısaca bilinç yoktur...
AKP seçmenini olduğu kadar CHP seçmen ve tabanını da tanıyoruz, zır cahil. Çünkü bir taraf Allah, din, şeriat, dinimiz vs sayıklıyorsa, bu tarafta Türk, şanlı tarih, yüce ırk kafasıyla geçip gidiyor. Yok başka gündemleri yok, sembolleri, putları olan ve sadece onlarla deşarj olan kuru kalablıklar...
Misal ben nerede özgürlükten, demokrasiden, söz, düşünce, fikir özgürlüğünden, etnik ayrımların olmamasından bahsederim, CHP'liler bana terörist diyor :)
Bu kafa çoğunluğun kafası, CHP'nin tepesi ise öteden beri şehirlerde,emeğe, emekçiye, varoşlarda yaşayan insanalra burun kıvıran zenginlerin lakırdı kulübü olmaktan öte geçmedi. CHP de örgüt yok...
Misal Kılıçdaroğlu eleştiriliyor, eleştirene bakıyorsun CHP de, CHP de siyasetsizliği eleştiriyor, muhalefet yapamadığını ama bakıyorsun ki vatandaş sadec Kılıçdaroğlunu eleştiriyor. Yani bu eleştiriyi yapan hem lider sultasından şikayet ediyor ama hemde her şeyi lidere bağlıyor, bu ciddi bir çelişkidir. Sen olması gereken muhalefeti yaptında sana engel olan mı oldu? Ne oldu? CHP örgüt değil mi, değilse orada ne işin var? Hayır örgüt ise bir örgütün siyaseti bir bütün halinde değerlendirilebilir...
CHP öteden beri DEVLETİ ÖNCELEYEN bir parti, BÜROKRAS'Yİ esas alan bir yapı, halka karşı devlet kafasına sahip bir parti... Böyle bir partinin SOL olduğu düşünülemez, bırakın sosyali, demokrat olduğu bile düşünülemez.
Kim ne derse desin objektif olarak baktığımda, Kılıçdaroğlu şu anki CHP'den çok daha ileride.
spartacus
18-01-2016, 13:11
Sevgili Dialectics
CHP'nin tabanı, seçmeni neki? CHP öyle bir parti ki, tavanı, tabanından ileride...
Bu gün CHP seçmeni, aslında tamda AKP ile ortak hareket eden bir seçmen konumunda... Milliyetçilik olduğu sürece CHP'nin AKP'den nüans farkı dışında bir farkı olmayacak, olmazda... Oysa Avrupa sosyal demokrat geçinen partilerinin yanında CHP bir AKP görünümünde, tabi bunda gerici, bağnaz tabanının da etkisi büyük...
CHP de en büyük problem bilinç sorunu, bunuda aşacağını sanmam, zira nasıl ki AKP seçmeni cahildir lakin din üzerinden kofti biçimde harekete geçirilir, CHP seçmenide din yerine milelt faktörü geçirilmiş, tencerenin diğer kapağıdır. Kısaca bilinç yoktur...
AKP seçmenini olduğu kadar CHP seçmen ve tabanını da tanıyoruz, zır cahil. Çünkü bir taraf Allah, din, şeriat, dinimiz vs sayıklıyorsa, bu tarafta Türk, şanlı tarih, yüce ırk kafasıyla geçip gidiyor. Yok başka gündemleri yok, sembolleri, putları olan ve sadece onlarla deşarj olan kuru kalablıklar...
Misal ben nerede özgürlükten, demokrasiden, söz, düşünce, fikir özgürlüğünden, etnik ayrımların olmamasından bahsederim, CHP'liler bana terörist diyor :)
Bu kafa çoğunluğun kafası, CHP'nin tepesi ise öteden beri şehirlerde,emeğe, emekçiye, varoşlarda yaşayan insanalra burun kıvıran zenginlerin lakırdı kulübü olmaktan öte geçmedi. CHP de örgüt yok...
Misal Kılıçdaroğlu eleştiriliyor, eleştirene bakıyorsun CHP de, CHP de siyasetsizliği eleştiriyor, muhalefet yapamadığını ama bakıyorsun ki vatandaş sadec Kılıçdaroğlunu eleştiriyor. Yani bu eleştiriyi yapan hem lider sultasından şikayet ediyor ama hemde her şeyi lidere bağlıyor, bu ciddi bir çelişkidir. Sen olması gereken muhalefeti yaptında sana engel olan mı oldu? Ne oldu? CHP örgüt değil mi, değilse orada ne işin var? Hayır örgüt ise bir örgütün siyaseti bir bütün halinde değerlendirilebilir...
CHP öteden beri DEVLETİ ÖNCELEYEN bir parti, BÜROKRAS'Yİ esas alan bir yapı, halka karşı devlet kafasına sahip bir parti... Böyle bir partinin SOL olduğu düşünülemez, bırakın sosyali, demokrat olduğu bile düşünülemez.
Kim ne derse desin objektif olarak baktığımda, Kılıçdaroğlu şu anki CHP'den çok daha ileride.
İlahimasal
18-01-2016, 13:16
Cumhuryet halk partisi ve genel başkanı Kemal kılıçtaroğlu EMPERYALİZME kucak açmış olsaydı ,bu gün iktidar olurdu ve emperyalizmden sınırsız destek alırdı.
Sorunu bulmaya çalışanlar bakış açısını deistirmek zorundalar.
Ne yapsın cumhuriyet halk partisi
Dinci söylemleremi başvursun
Bop projesine eş başkanmı olsun
Taşeron köle sistemine bir çivide onlarmı çaksin
Laiklik den vaz mı geçsin
Halifeliği ( başkan) desteklesin
Sosyal hukuk devletindenmi vazgecsin
ÇOK DAHA MUTHİŞ YALANLARMI SÖYLESİN
Mezhepci politikalarmı gelistirsin
Arkadas elindeki malzeme belli ancak bu kadar yemek yapılıyor.
Bizim oralarda derlerki EŞŞEĞE GÜCÜ YETMEYEN SEMERİNİ( çulunu) DÖVER.
Mucadele bir şekilde devam ediyor.Halkın egitim ve bilinç seviyesi yükselene kadar bu durum böyle devam edicek.
Son diyanet fetvasına GİK diyemeyen ,somada madencilerin katledilmesine GIK diyemeyen ,dün süreç bu gün hainlik diyen halkdan ne bekliyorsunki CHP ye KK ye destek vermelerinimi
Halkı borçlandırıcaksınki istedigini yapabilesin..
Sen partiye adaylığını koyda sana destek verelim.
İlahimasal
18-01-2016, 13:45
Sevgili Dialectics
Sevgili spartaküs dediklerine chp nin siyasal ve yasal olan örgütlenmesi dışındaki söylemlerine katilmiyorum.
Evet chp de yasal örgütlenmesindeki çalışma eksikligi dışında yasal ve türkiye çapındaki faaliyetleri haricinde bir eksiklik yok.
Ornek olarak somada ki olaydan sonra yasal olan örgutlenmesinin harekete geçip yeri göğü inletecek bir girişimde bulunması gerekirdi.
Ornek olarak son diyanet fetvasında yine yeri göğü inletecek faaliyetlerde bulunması gerekirdi.
Ornek olarak güneydoguda kazilan hendeklerde süreç safsatasına bakmadan halkı uyandıracak faaliyetlerde bulunmasi gerekirdi.
İşin açıkcası yasal olan örgutlenmesini harekete geçirmiyorlar.bak geçiremiyorlar demiyorum ,GEÇİRMİYORLAR.
Emin ol chp tabanı chp tavanından daha etkin ve bilinçli.
spartacus
18-01-2016, 15:02
Sevgili spartaküs dediklerine chp nin siyasal ve yasal olan örgütlenmesi dışındaki söylemlerine katilmiyorum.
Evet chp de yasal örgütlenmesindeki çalışma eksikligi dışında yasal ve türkiye çapındaki faaliyetleri haricinde bir eksiklik yok.
Ornek olarak somada ki olaydan sonra yasal olan örgutlenmesinin harekete geçip yeri göğü inletecek bir girişimde bulunması gerekirdi.
Ornek olarak son diyanet fetvasında yine yeri göğü inletecek faaliyetlerde bulunması gerekirdi.
Ornek olarak güneydoguda kazilan hendeklerde süreç safsatasına bakmadan halkı uyandıracak faaliyetlerde bulunmasi gerekirdi.
İşin açıkcası yasal olan örgutlenmesini harekete geçirmiyorlar.bak geçiremiyorlar demiyorum ,GEÇİRMİYORLAR.
Emin ol chp tabanı chp tavanından daha etkin ve bilinçli.CHP tabanı derken? CHP tabanını (çevrenizdekilerle diyaloglarınız yoksa) facebooktan okumak mümkün. Çoğu Kılıçdaroğlunu sosyal demokrat yapılanma, örgüt, bilinç ekseninde olamadığı için değil, MİLLİYETÇİ, SEMBOLİST, KOFTİ DEVLETÇİ, AKP'NİN bir diğer biçimi olmadığı için eleştiriyor ve ben bir çok CHP liyi, sırf o korkunç geri paylaşımalrı ve birde kofti propagandaları8kılıyık kafası) midemi bulandırdıkları için facebooktan sileli yıllar oluyor(oysa geçmişte bizler de bu yapı içindeydik-SHP döneminde, Deniz Baykal gibi bir faşist tasviye etti, artık CHP yok, olan sembolik bir ölü aslında-çünkü tabanda bilinçli kesim tasviye edildi, örgütleyen, örgütçü, aktif, canıyla, başıyla çalışan aydın kesim tasviye edildi!) :) Bu mu bilinçli taban.
Yine bu bilinçli taban Esedullah Timlerinin resimlerini paylaşıyor, zafer naraları atıyor ve bunlar CHP li. Bu bilinçli dediğin taban yıl boyunca sadece Atatürk resmi paylaşıp, Atatürk konuşuyor. Dincilerin asr-ı sadeet'i gibi, onlarda Muhammed diyorlar. Ama bu geri CHP tabanına güncel meselelerden bahsedersen sana terörist vb gözüyle bakıyor, senden beklediği yıl boyunca her gün bir Atatürk resmi paylaşmak, bir kaç milliyetçi(ırkçı) laf edip beğeni almak, Devleti her şeyin üstünde tutan(ki devletde faşist bir devlet!) öven paylaşımalr yapman, başka bir beklentisi yok!... Bu mu bilinçli taban?
Üniversitelerde kıçı kırık 3-5 ülkücü yüzünden bir çok solcu okula gidemezken, CHP tabana bakıyorsun, en basit demokratik bir öğrenci örgütüne bile terörist diyor, ama kendi örgütleri ise hiç yok(bilinçsizliği gösterir)... Bilimsel eğitim istemiyor, parasız eğitim istemiyor, eğitimde fırsat eşitliği istemiyor, bunları düşünen gençlerle aralarına sıkı bir duvar örmüş, tipik sağ kitlesi. Üstelik üniversiteli gençlerden bahsettim yani tabanın en ileri olabilecek unsurlarından ve bunlar sayıca kıçı kırık ülkücülerden 3 kat daha fazla!
Bilinçli taan harekete geçirilmez, hareket beklemez, o bilinçsiz insanların, kitlelerin durumunu özetler :)
CHP tabanı bana göre AKP tabanından hiç farklı değil, sadece sembolleri, tuttukalrı takım(!) farklı... Yoksa aynı derecede korkunç cahiller. Ha siz dini etkiyi-baskıyı ret ettiğiniz, laik düşündüğünüz için size CHP tabanı ileri gelebilir, ötekide dini öncellediği için AKP'yi ileri görür. Bu tür kıstaslar doğru kıstaslar değil, yoksa birisi şu ya da bu sebeple kılıyık kafasında, diğeride başka sebeple bir anlamı yok. Objektif olacaksınız.
Ben CHP de de çalıştım, o zamanlar SHP idi, Sivas katliamına bile rahat dursalarda ölmeselerdi diyen bir taban, bırakın onu, bunu, berbaer gezdiğimiz insanalr yeri geldi mleltvekilleriydi... Güya 1 yıl sonra Sivas'ta anma yapacaktık, ne oldu? 1 CHP li getiremedik, oraya gittiğimiz kitle Halkevleri, Eğtim-sen, diğer sendikalar ve bir kaç devrimvi örgüttü... Düşünün, vekiline kadar topluma gidiyorsunuz, yahu ev ev gezdik, ev, ev, kapı, kapı! Size rahat dursalarda ölmeselerdi diyor, çünkü CHP'de bilinç devleti önceleyen, insanı öncelemeyen bir bilinç, kısaca muhafazakar sağ bir bilinç şimdi ise daha da sağa savruldu, tarifi zor bir cahil kitle ile yüzyüzeyiz. CHP tabanı baskın olarak muhafazakar bir taban, siz, sadece Atatürk resimleri paylaşmayı bir şey sayıp, rüya görüyorsunuz. Bakın CHPli milletvekilleriyle beraber gezdim, beraber, ev, ev, mahalle, mahalle, üstelik ayakalrının altınas otobüsler tuttum, fıstık gibi şehirlerarası yolculuk otobüsleri, ama 1 kişi bile gelmedi... O zamanlar ben ülkenin bir şehrinde halkevi kurmuştum, o sayede CHP örgütleri ile bir araya geldim, o zamanki CHP tabanı, bilinç yönünden şimdidikinden fersah daha bilinçliydi...
CHP'li tabanın bildiği sadece Atatürk resimleridir, bir kaçta milliyetçi laf, başka bir espirisi yok, mantıkalrı Heil Hitler mantığında. O nedenle CHP örgütleri HAREKETE GEÇİRİLEMİYOR DEĞİL, HAREKETE GEÇECEK BİR DURUMU, BİLİNCİ yok, olan hareket beklemez, harekete GEÇER ve CHP tabanının istediği Erdoğan'ın yerinde, yine Erdoğan gibi ama dini öcenelemeyen bir despot(bu tanımalrına ise Kılıçdarooğlu uymuyor, aynen geçmişte harcadıkları Erdal İnönü gibi! Onalr böyle lider istemiyor, kılıyık diyeceği lider bekliyorlar).
Örneğin Üniversitelere bir bakın. 3-5 Kıçı kırık ülkücü satırlarla insan dövüyor, bir çok demokrat ,sol görüşlü öğrenci sınav zamanı bu çetelerce okula alınmayarak sınavlarından ediliyor, bunların 2 katı CHP ise ne yapıyor? İçten, içe ülküceleri, alperenleri ve dahi Esedullah Timi(AKP gençliği) destekliyor... Bilimsel eğitim istemiyor, demokratik eğitim, fırsat eşitliği istemiyor, ya ne istiyor? Atatürk resimlerini paylaşmak, başka bir isteği, taleb yok. CHP'nin tavanı mı bunlara engel oluyor? Bunlarda dirhem bilinç varda CHP'mi bunlara engel-bazı CHP örgütleri kendini parçalıyor, yine de o taban kılını kıpırdatmıyor :)
Neyse CHP tabanı, tipik AKP tabanı, birisi dinin kurbanı, diğeri ırkın... Birisi bol, bol sevgili peygamberim paylaşımından ibaret, diğeri Atatürk... Yani en ileri düzey sıçradıkalrı bilinç, bu biçimde istismar zemini, bunuda bilinçli olmak sayıyorlar. Tipik takım fanatikliği.
Tabi bu mesele böyle ele alınamaz, ben üstünkörü, ama etki oluşturacak kaba değinilerde bulundum, içlerindeyiz, görüyoruz, heleki sosyal medyada CHP tabanının ne olduğunu ise biliyoruz. Bir Almanyalı CHP tabanının sosyal ağ paylaşımalrını görse, herhalde bunlar nazi mi diye sorar, AKP tabanınkini de görünce de bunalrda şeritaçı mı der. Objektif olmalı.
CHP tabanı olmayan bir örgüt bu da = taban bilinçsiz. Dediğin gibi harekete geçirilmiyor değil, aksine örgüt yok. Örgüt demek = bilinç demektir, örgüt bilincin, niteliğe yansımış haline denir. O halde? Dilersen konuyu akademik çerçevede ele alabiliriz, çok daha geniş, tane, tane ama tartışma çerçevesinden uzak... CHP tabanına baktığımda gördüğüm mide bulandırıcı bir cehalet, bu kitleyi ağzınızla kuş bile tutsanız harekete geçiremezsiniz. CHP tabanı benden her platformda tek ey bekledi, Atatürk resimleri paylaşmam, birde Devleti yüceltmem, ötekinin Peygamberi yüceltip, şeriat propagandası yapmamı beklemesi gibi, bu beklentisi onları bilinçli yapmaz, ama O'nun, ya da bunun kılı yapar. Onlarda sosyal ağları biel kılı oldukalrı şeylerin resimlerini paylaşıp, övüp deşarj olur.
Facebook'da CHPlilerin paylaşımlarına bakın, analiz için iyi bir yoldur, zira hiç bir iradi müdahalede bulunmadan, rastgele örnekleme yapma şansınız olur. (ben ise hayli CHP li nato kafa, mermeri facebooktan sileli uzun zaman oldu, çünkü onalrın cehaleti, şeriat tarzlı develt kafası, faşistliğinden midem bulanıyor)... Geçen gün birini daha sildim, neden mi? esedullah Timi resmi paylaşıp altına böğürdüğü için... bahse konu ettiğimiz, dünyadan habersiz, hayatta hiç bir şeyi umursamayan, sadece 3-5 sembolü için yalakalık yapmayı iş edinmiş böyle cahil bir taban... Kılıçdaroğlu ise bu tabandan fersah, fersah ileride, o nedenle de sevilmiyor, illa oraya çıkıp devletçilik yapacak, MHP ayarında siyaset yapacak bir lider istiyorlar(bilinçleri bu temelde!) :)
Bir örnekle daha bakalım. Görsel medya, basın yayın, basılı materyal CHP de var mı? Yok, öteden beri tabanı bilinçlendirici, aydınaltıcı hiç bir faaliyet yok, çünkü CHP tepesi bürokratik bir yapıdır, mantardır, tabanın, toplumun bilinçlenmesini gerçekten istemiyorlar. Her şeyi lider dediklerinin üstüne yıkmışlar, siyaset yapacaksa o yapsın, konuşacaksa o konuşsun....
Misal evvelce Cumhuriyet sözde CHPlilerin okuduğu gazete idi. Peki kaç kişi okuyordu? 15 milyon seçmenden oy almış bir partinin yayın aygıtları yok, olsa bile 40-50.000 civarını aşmıyor, e hani taban bilinçli idi? Düşünün... Bu taban mı bilinçli?
İşte Akademisyenlerin bildirisi, çok yerinde bildiridir, yalnız, iftirayı, isnatı bir yana bırakalım. Kılıçdaroğlunun bu bildiriye tavrı ile CHP tabanınınki zıt! batıda ağırlıklı olan CHPliler, aynen AKP-MHP gibi bakıyor, o nedenle de Kılıçdaroğlunu sevmiyor... istedikleri, bol bol Atatürk istismarı, Türkçülük istismarı, devleti yücelten siyaset, gerisi hain, teferruat! Böyle bir taban bilinçli ise muhtemel yaşadığım gezegen Mars olmalı :)
Elbette bunda asli kabahat CHP'nin, ya da CHP gerçekten yarım yüzyıldır bir kez olsun toplumsal bilinci esas alıp, önemsedi mi? hayır önemsemedi, çünkü bürokratlar yönetimin altın kuralı bilinçsiz toplumdur, CHP böyle bir kaide, kural üzerine kurulu ve bu hala değişmedi... Şimdi CHP'nin de görüşlerini yansıtan bir yayın organı verin, hadi söyleyin şu gazete deyin ve tirajına bakalım... Öküz altında buzağı arıyoruz, CHP tabanı tipik AKP tabanı, aynı düzeyde cahil, aynı düzeyde bilince düşman, tek fark, birisi tencere diye tutturmuş, diğeri kapak...
Dialectics
18-01-2016, 15:03
Cumhuryet halk partisi ve genel başkanı Kemal kılıçtaroğlu EMPERYALİZME kucak açmış olsaydı ,bu gün iktidar olurdu ve emperyalizmden sınırsız destek alırdı.
Sorunu bulmaya çalışanlar bakış açısını deistirmek zorundalar.
Ne yapsın cumhuriyet halk partisi
Dinci söylemleremi başvursun
Bop projesine eş başkanmı olsun
Taşeron köle sistemine bir çivide onlarmı çaksin
Laiklik den vaz mı geçsin
Halifeliği ( başkan) desteklesin
Sosyal hukuk devletindenmi vazgecsin
ÇOK DAHA MUTHİŞ YALANLARMI SÖYLESİN
Mezhepci politikalarmı gelistirsin
Arkadas elindeki malzeme belli ancak bu kadar yemek yapılıyor.
Bizim oralarda derlerki EŞŞEĞE GÜCÜ YETMEYEN SEMERİNİ( çulunu) DÖVER.
Mucadele bir şekilde devam ediyor.Halkın egitim ve bilinç seviyesi yükselene kadar bu durum böyle devam edicek.
Son diyanet fetvasına GİK diyemeyen ,somada madencilerin katledilmesine GIK diyemeyen ,dün süreç bu gün hainlik diyen halkdan ne bekliyorsunki CHP ye KK ye destek vermelerinimi
Halkı borçlandırıcaksınki istedigini yapabilesin..
Sen partiye adaylığını koyda sana destek verelim.
Ben bir şey diyeyim mi, bu zihniyetle hiçbir şey olamaz. Halkın eğitim ve bilinç seviyesi yükselene kadar... 2000 yılına kadar olan 75 yıllık süreçte yükseltemediğin halkın eğitim ve bilinç seviyesini, AKP iktidarında hem de gücünün eşşeğin semerine yetebildiğine inandığın bir durumda yükselteceksin CHP olarak öyle mi?
RTE'nin siyasi yasağını kaldırmak için meclise önerge verip kabul eden CHP, tarihi yıllar önceden belli C.başkanlığı seçimi için son iki ayda İslam birliği'nden aday bulup açıklayan CHP, AKP'nin zayıfladığı en kritik dönemde 35 gün boyunca istikşafi görüşmeler yapıp sonunda "bize koalisyon önermediler ki" diyen saf CHP, senin de saydığın hiç bir olaya tepki veremeyen CHP, 17-25 Aralık'ı ağzına sakız yapıp kendi Beşiktaş belediyesindeki yolsuzlukları görmezden gelen CHP, prefabrik cami yapıp, zorunlu din eğitimini destekleyen CHP.
Fazla sol sorular soruyor diye Enver Aysever'i Halk TV'den kovan CHP.
7 Haziran seçimleri öncesi Obama'nın strateji şirketiyle anlaşıp, Amerika'dan devşirme, "CHP kapitalizme uyum sağlamaladır" diyen Selin Sayek Böke liderliğinde liberal projeler açıklayan CHP bir de emperyalizmin maşası olsaydı ne olurdu?
Örgütleri çalışmaz, kadroları gençleşmez, kurultaya bir tane muhalif aday çıkaramaz, 15 yılda AKP'den hiç oy çalamaz, kalesi dediği yerleri kaybeder...
Ama ellerinden geleni yapıyorlar işte. Ya bir de yapmasalardı?
Bu arada benim adaylığımı bekleyene kadar KP'yi destekleyebilirsin.
Dialectics
18-01-2016, 16:24
Özellikle gerizekalılık ile ilgili tespiti açısından şu yazıda yapıştırılmaya değermiş:
2009 yerel seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. “Bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmamalı, oylarımızı arttırdık, bizim açımızdan güzel bir gelişme” dedi.
*
Sonra Chp kurultay yaptı, guguk kuşu kazandı. Ecevit kasketi taktı, “Yeni Karaoğlan” diye alkışlandı. “Yenilendik, iktidara koşuyoruz” dedi.
*
2010 referandumunu Akp kazandı. Guguk kuşu seçmen kağıdı çıkarmayı unuttu, oy kullanamadı. “Ben İstanbul’da kayıtlı olduğumu sanıyordum, talihsizlik oldu, her şeye rağmen olumlu sonuç aldık, iyiye işarettir, Akp çöküyor” dedi.
*
Sonra Chp kurultay yaptı, guguk kuşu kazandı. Che Guevara bereli posteri asıldı, “Yeni Che” diye alkışlandı. “Yenilendik, iktidara koşuyoruz” dedi.
*
2011 genel seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. Yüzde 30’un altında alırsam çeker giderim demişti, yüzde 26 aldı. “Yeni oydaşlar kazandık, 12 Eylül’den bu yana en başarılı dönemimizdeyiz, bir sonraki seçimde iktidarız” dedi.
*
Sonra Chp üç defa kurultay yaptı, üçünü de guguk kuşu kazandı. “Gandi” diye alkışlandı. “Yenilendik, iktidara koşuyoruz” dedi.
*
2014 yerel seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. “Çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, bir çizgimiz var, sevindirici, kararlılıkla yukarıya gidiyor” dedi.
*
2014 cumhurbaşkanlığı seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. “Bu seçimin galibi Erdoğan değildir, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’dur, siyaset dünyamız çok önemli bir aktör kazandı, bugün seçim olsa yine sayın İhsanoğlu’nu aday gösterirdim” dedi.
*
Sonra Chp kurultay yaptı, guguk kuşu kazandı. “Dersimli” diye alkışlandı. Karaoğlan unutulmuş, Che boşverilmiş, Gandi mazide kalmış, Dersimli olmuştu. “Yenilendik, iktidara koşuyoruz” dedi.
*
7 haziran 2015 genel seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. Oylarımız düşerse istifa ederim demişti, oyları düştü. Zafer konuşması yaptı, “baskıcı dönemi sona erdirdik, bizim açımızdan sorun yok, memnunum, istifamı gerektirecek bir sonuç değil” dedi.
*
1 kasım 2015 genel seçimini Akp kazandı. Guguk kuşu kaybetti. “Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik” dedi. “İstifa edecek misiniz?” diye sordular. “Chp’yi diğer partilerle karıştırmayın” dedi.
*
Sonra Chp kurultay yaptı, guguk kuşu kazandı. Kürtçe pankartlar asıldı, “Aşiti” diye alkışlandı. Bu yazıyı kaleme aldığım dakikalarda henüz konuşmamıştı ama, “yenilendik, iktidara yürüyoruz” diyecektir.
*
Sizi bilmem…
Ben ikna oldum.
En fazla sekiz dokuz kurultay sonra Akp’yi mahvedecektir!
*
Ve… Yedi defa kaybetmiş biri hâlâ “rakipsiz” genel başkan seçiliyorsa, bunu sadece gerizekalılıkla tarif etmek yeterli değildir. En başta CIA kontrolündeki İpekyolu Enstitüsü’nü, Sorosçu Tesev’i, elçiliklerden beslenen basın finolarımızı, Akp yandaşı-tetikçi gazetecileri ekrana çıkarıp namuslu gazetecilere iftira atan Halk Tv’yi, İpekyolu Enstitüsü’nün raporundan filan haberi olmayan, şelaleye sürüklenen kütük misali, akıntıya kapılan chp kadrolarını tebrik etmek gerekir.
Kaynak: Yılmaz ÖZDİL
İlahimasal
18-01-2016, 16:38
CHP tabanı derken? CHP tabanını (çevrenizdekilerle diyaloglarınız yoksa) facebooktan okumak mümkün. Çoğu Kılıçdaroğlunu sosyal demokrat yapılanma, örgüt, bilinç ekseninde olamadığı için değil, MİLLİYETÇİ, SEMBOLİST, KOFTİ DEVLETÇİ, AKP'NİN bir diğer biçimi olmadığı için eleştiriyor ve ben bir çok CHP liyi, sırf o korkunç geri paylaşımalrı ve birde kofti propagandaları8kılıyık kafası) midemi bulandırdıkları için facebooktan sileli yıllar oluyor(oysa geçmişte bizler de bu yapı içindeydik-SHP döneminde, Deniz Baykal gibi bir faşist tasviye etti, artık CHP yok, olan sembolik bir ölü aslında-çünkü tabanda bilinçli kesim tasviye edildi, örgütleyen, örgütçü, aktif, canıyla, başıyla çalışan aydın kesim tasviye edildi!) :) Bu mu bilinçli taban.
Yine bu bilinçli taban Esedullah Timlerinin resimlerini paylaşıyor, zafer naraları atıyor ve bunlar CHP li. Bu bilinçli dediğin taban yıl boyunca sadece Atatürk resmi paylaşıp, Atatürk konuşuyor. Dincilerin asr-ı sadeet'i gibi, onlarda Muhammed diyorlar. Ama bu geri CHP tabanına güncel meselelerden bahsedersen sana terörist vb gözüyle bakıyor, senden beklediği yıl boyunca her gün bir Atatürk resmi paylaşmak, bir kaç milliyetçi(ırkçı) laf edip beğeni almak, Devleti her şeyin üstünde tutan(ki devletde faşist bir devlet!) öven paylaşımalr yapman, başka bir beklentisi yok!... Bu mu bilinçli taban?
Üniversitelerde kıçı kırık 3-5 ülkücü yüzünden bir çok solcu okula gidemezken, CHP tabana bakıyorsun, en basit demokratik bir öğrenci örgütüne bile terörist diyor, ama kendi örgütleri ise hiç yok(bilinçsizliği gösterir)... Bilimsel eğitim istemiyor, parasız eğitim istemiyor, eğitimde fırsat eşitliği istemiyor, bunları düşünen gençlerle aralarına sıkı bir duvar örmüş, tipik sağ kitlesi. Üstelik üniversiteli gençlerden bahsettim yani tabanın en ileri olabilecek unsurlarından ve bunlar sayıca kıçı kırık ülkücülerden 3 kat daha fazla!
Bilinçli taan harekete geçirilmez, hareket beklemez, o bilinçsiz insanların, kitlelerin durumunu özetler :)
CHP tabanı bana göre AKP tabanından hiç farklı değil, sadece sembolleri, tuttukalrı takım(!) farklı... Yoksa aynı derecede korkunç cahiller. Ha siz dini etkiyi-baskıyı ret ettiğiniz, laik düşündüğünüz için size CHP tabanı ileri gelebilir, ötekide dini öncellediği için AKP'yi ileri görür. Bu tür kıstaslar doğru kıstaslar değil, yoksa birisi şu ya da bu sebeple kılıyık kafasında, diğeride başka sebeple bir anlamı yok. Objektif olacaksınız.
Ben CHP de de çalıştım, o zamanlar SHP idi, Sivas katliamına bile rahat dursalarda ölmeselerdi diyen bir taban, bırakın onu, bunu, berbaer gezdiğimiz insanalr yeri geldi mleltvekilleriydi... Güya 1 yıl sonra Sivas'ta anma yapacaktık, ne oldu? 1 CHP li getiremedik, oraya gittiğimiz kitle Halkevleri, Eğtim-sen, diğer sendikalar ve bir kaç devrimvi örgüttü... Düşünün, vekiline kadar topluma gidiyorsunuz, yahu ev ev gezdik, ev, ev, kapı, kapı! Size rahat dursalarda ölmeselerdi diyor, çünkü CHP'de bilinç devleti önceleyen, insanı öncelemeyen bir bilinç, kısaca muhafazakar sağ bir bilinç şimdi ise daha da sağa savruldu, tarifi zor bir cahil kitle ile yüzyüzeyiz. CHP tabanı baskın olarak muhafazakar bir taban, siz, sadece Atatürk resimleri paylaşmayı bir şey sayıp, rüya görüyorsunuz. Bakın CHPli milletvekilleriyle beraber gezdim, beraber, ev, ev, mahalle, mahalle, üstelik ayakalrının altınas otobüsler tuttum, fıstık gibi şehirlerarası yolculuk otobüsleri, ama 1 kişi bile gelmedi... O zamanlar ben ülkenin bir şehrinde halkevi kurmuştum, o sayede CHP örgütleri ile bir araya geldim, o zamanki CHP tabanı, bilinç yönünden şimdidikinden fersah daha bilinçliydi...
CHP'li tabanın bildiği sadece Atatürk resimleridir, bir kaçta milliyetçi laf, başka bir espirisi yok, mantıkalrı Heil Hitler mantığında. O nedenle CHP örgütleri HAREKETE GEÇİRİLEMİYOR DEĞİL, HAREKETE GEÇECEK BİR DURUMU, BİLİNCİ yok, olan hareket beklemez, harekete GEÇER ve CHP tabanının istediği Erdoğan'ın yerinde, yine Erdoğan gibi ama dini öcenelemeyen bir despot(bu tanımalrına ise Kılıçdarooğlu uymuyor, aynen geçmişte harcadıkları Erdal İnönü gibi! Onalr böyle lider istemiyor, kılıyık diyeceği lider bekliyorlar).
Örneğin Üniversitelere bir bakın. 3-5 Kıçı kırık ülkücü satırlarla insan dövüyor, bir çok demokrat ,sol görüşlü öğrenci sınav zamanı bu çetelerce okula alınmayarak sınavlarından ediliyor, bunların 2 katı CHP ise ne yapıyor? İçten, içe ülküceleri, alperenleri ve dahi Esedullah Timi(AKP gençliği) destekliyor... Bilimsel eğitim istemiyor, demokratik eğitim, fırsat eşitliği istemiyor, ya ne istiyor? Atatürk resimlerini paylaşmak, başka bir isteği, taleb yok. CHP'nin tavanı mı bunlara engel oluyor? Bunlarda dirhem bilinç varda CHP'mi bunlara engel-bazı CHP örgütleri kendini parçalıyor, yine de o taban kılını kıpırdatmıyor :)
Neyse CHP tabanı, tipik AKP tabanı, birisi dinin kurbanı, diğeri ırkın... Birisi bol, bol sevgili peygamberim paylaşımından ibaret, diğeri Atatürk... Yani en ileri düzey sıçradıkalrı bilinç, bu biçimde istismar zemini, bunuda bilinçli olmak sayıyorlar. Tipik takım fanatikliği.
Tabi bu mesele böyle ele alınamaz, ben üstünkörü, ama etki oluşturacak kaba değinilerde bulundum, içlerindeyiz, görüyoruz, heleki sosyal medyada CHP tabanının ne olduğunu ise biliyoruz. Bir Almanyalı CHP tabanının sosyal ağ paylaşımalrını görse, herhalde bunlar nazi mi diye sorar, AKP tabanınkini de görünce de bunalrda şeritaçı mı der. Objektif olmalı.
CHP tabanı olmayan bir örgüt bu da = taban bilinçsiz. Dediğin gibi harekete geçirilmiyor değil, aksine örgüt yok. Örgüt demek = bilinç demektir, örgüt bilincin, niteliğe yansımış haline denir. O halde? Dilersen konuyu akademik çerçevede ele alabiliriz, çok daha geniş, tane, tane ama tartışma çerçevesinden uzak... CHP tabanına baktığımda gördüğüm mide bulandırıcı bir cehalet, bu kitleyi ağzınızla kuş bile tutsanız harekete geçiremezsiniz. CHP tabanı benden her platformda tek ey bekledi, Atatürk resimleri paylaşmam, birde Devleti yüceltmem, ötekinin Peygamberi yüceltip, şeriat propagandası yapmamı beklemesi gibi, bu beklentisi onları bilinçli yapmaz, ama O'nun, ya da bunun kılı yapar. Onlarda sosyal ağları biel kılı oldukalrı şeylerin resimlerini paylaşıp, övüp deşarj olur.
Facebook'da CHPlilerin paylaşımlarına bakın, analiz için iyi bir yoldur, zira hiç bir iradi müdahalede bulunmadan, rastgele örnekleme yapma şansınız olur. (ben ise hayli CHP li nato kafa, mermeri facebooktan sileli uzun zaman oldu, çünkü onalrın cehaleti, şeriat tarzlı develt kafası, faşistliğinden midem bulanıyor)... Geçen gün birini daha sildim, neden mi? esedullah Timi resmi paylaşıp altına böğürdüğü için... bahse konu ettiğimiz, dünyadan habersiz, hayatta hiç bir şeyi umursamayan, sadece 3-5 sembolü için yalakalık yapmayı iş edinmiş böyle cahil bir taban... Kılıçdaroğlu ise bu tabandan fersah, fersah ileride, o nedenle de sevilmiyor, illa oraya çıkıp devletçilik yapacak, MHP ayarında siyaset yapacak bir lider istiyorlar(bilinçleri bu temelde!) :)
Bir örnekle daha bakalım. Görsel medya, basın yayın, basılı materyal CHP de var mı? Yok, öteden beri tabanı bilinçlendirici, aydınaltıcı hiç bir faaliyet yok, çünkü CHP tepesi bürokratik bir yapıdır, mantardır, tabanın, toplumun bilinçlenmesini gerçekten istemiyorlar. Her şeyi lider dediklerinin üstüne yıkmışlar, siyaset yapacaksa o yapsın, konuşacaksa o konuşsun....
Misal evvelce Cumhuriyet sözde CHPlilerin okuduğu gazete idi. Peki kaç kişi okuyordu? 15 milyon seçmenden oy almış bir partinin yayın aygıtları yok, olsa bile 40-50.000 civarını aşmıyor, e hani taban bilinçli idi? Düşünün... Bu taban mı bilinçli?
İşte Akademisyenlerin bildirisi, çok yerinde bildiridir, yalnız, iftirayı, isnatı bir yana bırakalım. Kılıçdaroğlunun bu bildiriye tavrı ile CHP tabanınınki zıt! batıda ağırlıklı olan CHPliler, aynen AKP-MHP gibi bakıyor, o nedenle de Kılıçdaroğlunu sevmiyor... istedikleri, bol bol Atatürk istismarı, Türkçülük istismarı, devleti yücelten siyaset, gerisi hain, teferruat! Böyle bir taban bilinçli ise muhtemel yaşadığım gezegen Mars olmalı :)
Elbette bunda asli kabahat CHP'nin, ya da CHP gerçekten yarım yüzyıldır bir kez olsun toplumsal bilinci esas alıp, önemsedi mi? hayır önemsemedi, çünkü bürokratlar yönetimin altın kuralı bilinçsiz toplumdur, CHP böyle bir kaide, kural üzerine kurulu ve bu hala değişmedi... Şimdi CHP'nin de görüşlerini yansıtan bir yayın organı verin, hadi söyleyin şu gazete deyin ve tirajına bakalım... Öküz altında buzağı arıyoruz, CHP tabanı tipik AKP tabanı, aynı düzeyde cahil, aynı düzeyde bilince düşman, tek fark, birisi tencere diye tutturmuş, diğeri kapak...
Spartaküs
Kişisel tecrübelerini kısmen buraya yazmışsın ve kişisel olarakda haklısın.
Cumhuriyet halk partisi Kemal kılıçtarogluyla ve senin belirttiğin fersah ,fersah farklı düşünmesi ile parti ve programını asla ve asla deiştiremez.
Cumhuriyet halk partisi SOL bir parti deildir.
Herkesin yanıldığı konuda budur aslında.chp sol deildir.Cumhuriyet HALK partisidir.
Şayet chp sol bir ideoloji üzerinden yürüse Tkp kadar bir halk desteği alır.
Fakat chp ne kadar HALK için politika yapsada SOL,KOMİNİST,DİNSİZ bir parti imajı veriyormuş gibi karşıtları tarafından iğnelenir.
Chp tabanında daha çok seküler kafadaki insanlar bulunur.milliyetcilik vardır dogru ama bu sekülerden sonra gelir.Chp nin içinden esedullah dediğin kafa yapılı insanlara meyl eden ,yada sırf inat uğruna destek veren tipler de var ancak onlar esedullah denen kafanın ne olduğunu ileriki bir zamanda ögrenicekler
Onlarin bu kafa yapısina propaganda yapmasıni kişisel fikrimdir şuna bağlıyorum.
Gezi olaylarında güneydogudaki hdp yandaşlarının geri adim atıp destek vermemesinden kaynaklı oh olsun durumu olarak değerlendiriyorum.
Gezi olaylarında halk evlerinin çağrısına sırtını dönen hdp li siyasi yapı ile halk evlei arasındaki soğumayı bilirsin.
Spartaküs açıkcası chp nin tabanı güneydogudaki ideoloji ile şartlar ne olursa olsun bir araya gelmesi mümkün deil.
Senin akademik olan bilgin kadar elbette benim bilgim yok.Fakat tecrubelerim var.
Cumhuriyet halk partisinin tabanı Atatürkçü bunu deiştirmenin mümkün olmayacağını sende tecrube etmişsin bunuda ifade etmişsin yukarıdaki yazında.
Yalnız bir yere takıldım yazında ev ev gezerken madımak katliamı ile alakalı insanların "akıllı dursaymışlar " diyenlere kafam takıldı .Bu kafada etrafımda hiç tanıdığım yok sünniler dahil.( içlerindekini bilemem) bu tip yaratıklarında olmasına gerçekden şaşırdım .
Spartaküs ben buraya geldiğimde müslüman kafalı ( tatlı su müslümanı) Atatürkçü bir insandım.saolun beni din konusunda uyandırdınız .Ataturkcülüğüm halen devam ediyor ve pekişiyor.
Ataturkü ben sadece yaptıklarindan tanıyan birisiyim,O kadar mükemmel işler yapmışki bu günki osmanli kafasını o zamanlarda ezip geçmiş,fakat tarlada yeşeren kötü tohum gibi tekrar çıkmaya başladılar.
Atatürkü 1950 lerde,60 larda 80 lerde 90 larda ve günümüzde anlamak daha deişken Ataturkün 1920 ve 1940 yıllardaki mucadelesindeki kafalarla bu günki kafalarla aynı adamlar .1920 ve 1940 daki gibi harekete geçtiler.
Oslo,imralı,kandil,habur,süreç bunların hepsine ismi takan yapı ile imralıdaki kafa aynı yolun yolcusu deilmiydi.Bu gün ne oldu?
Şimdi chp tabanındakiler ne yapsınlar sokaklara çıkıp imralı& saray ve projesinin batışına karşı kazanmı kaldırsınlar.
Gezi olayları da varken bunu istemek haksızlık olmazmı?
Sanal marketlerde her kes birşeyler yazıp çiziyor.kişisel fikirleridir.
Ben 7 hazirandaki hdp galibiyetine sevindim ama ,acemi ,çaylak demirtaşın 5 ayda tüm servetini hovardaca harcayan iş adamı davranışlarına da hayret ettim.pkk denen örgüt sanki hdp nin dibe vurmasını istercesine akp nin dümen suyuna girmesini Demirtaş tek kelime tepki vermedi.politika uretmedi ve 1 kasım hezimeti.şimdide hendek savaşları halkı bi çare bırakan olaylar.bu hendek savaşlarindan sonra seçim olsa hdp geldigi oy oranına geri düşer bunu herkes biliyor.
Chp bu tip bir oyunun içinede girmedi .oyunun ortaklari belliydi çünki hdp& akp
Akp her zamanki gibi sirtını sıvazlayıp dostum kardeşım dediklerinin sırtını nasıl yere getirdi ise hdp yide ayni oyunda tuş etti.OLAN ORDAKİ HALKA OLDU.
CHP bu islerden uzak durdukca birileri milliyetcilik üzerinden ,birileri sol(kürtçülük) üzerinden Kılıçtaroğlundan bi taraf olmasını istedi .kılıçtaroğlu içinde başarı burada ortaya çıkıyor.başarısının sırrıda Atatürkçü bir yol izlemesi.
Surekli meclise davet eden Kılıçtarogluydu ,bu sorun meclisde cözülsün diyen.
Kimse chp yi burada suçlamasın tabanınıda ,
Ulkede iki suçlu var birisi hükumet digeride onun dümen suyunda halkını perisan eden hdp dir.
Hükümet bu işden başarılı deil karlı çıkmışdır.
Hdp bu işden hem başarısiz hemde halkına zarar vererek çıkamamişdır.
Chp ise bu işden ne kadar haklı olduğunu milletin gözüne soka soka çıkmışdır.
Mhp !?!?!?!? Mikdir edin ne halt oldukları her dönem belli olan yok olup gitmesi gereken bir parti olarak çıkmışdır.
Spartaküs modaratörü olduğun bu foruma ATATÜRKÜ anma gunlerinde resim atma konusunda muallakda kalır oldum.
Seviyorum Atatürkü.Dincilerin sevmediği kadar.
Shp doneminde özalı LİMON gibi sıkıp,süpürge ile süpürdükleri dönemlerin tekrar gelmesi umudu ile.
Senin kadar düzgün cümleler kuramıyoruz ,idare et işde
İlahimasal
18-01-2016, 16:46
Özellikle gerizekalılık ile ilgili tespiti açısından şu yazıda yapıştırılmaya değermiş:
Kaynak: Yılmaz ÖZDİL
Dialectics
Yılmaz özdili severiz sayarız da
Azıcık o kıçını kaldirıp da halkın içinede karışsa olmazmı?
Hiç bir halk mucadelesinde yok
Doğanın verdiği sıcak koltukda yıllarca yazdı da ne oldu?
Kovuldu!
Şimdi?
Hala sıcak koltukda yazıyor.
Arada sokağa çıksında MAHMUT TANAL KADAR OLMASADA GAZ VE TAZYİKLİ SU YESİN NE VAR.
PAŞA İZMİRLİM BENİM.
İNCİNMEKDEN KORKUYORSA ELİNDEKİ KALEMDE NASIR YAPAR.
spartacus
18-01-2016, 17:22
Spartaküs
Kişisel tecrübelerini kısmen buraya yazmışsın ve kişisel olarakda haklısın.
Cumhuriyet halk partisi Kemal kılıçtarogluyla ve senin belirttiğin fersah ,fersah farklı düşünmesi ile parti ve programını asla ve asla deiştiremez.
Cumhuriyet halk partisi SOL bir parti deildir.
Herkesin yanıldığı konuda budur aslında.chp sol deildir.Cumhuriyet HALK partisidir.
Tmam işte halksız, sağ partidir :) hangi bilinçten söz ediyoruz ki? Muhafazkarlık bilinci mi? Ona bilinç denmiyor, sadece refleks yetiyor, refleks deniyor..
Şayet chp sol bir ideoloji üzerinden yürüse Tkp kadar bir halk desteği alır.
Konu bu değildi, TABANININ BİLİNÇSİZLİĞİ idi... Bu bile olsa TKP gibi olsun, oyda almasın daha iyi...
Karşıtları tarafından ne yapıldığı bağlayıcı değil, bu başlıkta CHP eleştiriliyor ende tabanı neki tavanı ne olsun diyorum. her yapının tabanına bakılır, tavanına değil, haksız eleştiri yapmamalı... Doğru eleştiri CHP'nin tabanını, seçmen kitlesini masaya yatırmaktır. Bu ülkede AKP'nin oyları başarı mı? bana göre değil, gitsin Almanya da yapsın, o zaman başarı olur.... Aynı şekilde CHP de AKP kafasında, o nedenle ne başarılı olur, ne başarısız, kimin sürüsü kalabalıksa onun borusu öter, biz bu halde sürüyü asnaliz etmeliyiz.
Chp tabanında daha çok seküler kafadaki insanlar bulunur.milliyetcilik vardır dogru ama bu sekülerden sonra gelir.Chp nin içinden esedullah dediğin kafa yapılı insanlara meyl eden ,yada sırf inat uğruna destek veren tipler de var ancak onlar esedullah denen kafanın ne olduğunu ileriki bir zamanda ögrenicekler
Hiç bir zaman öğreemeyecekler çünkü dediğim gibi seküler, meküler hikaye, devleti önceleyen bir kafa hiç bir zaman bir şey öğrenmez, o Esedullah Timi olarak görmüyor ki, kendi cehaletine aşılanmış yüce devletin bekçisi olarak görüp, yüceltiyor, neyi öğrenecek? Kim öğretecek? Öğreneceği her kanalı terörist gören, VATAN HAİNİ GÖREN, GERİSİ TEFERRUAT diyen bir kafa, yani neyi öğrenecek, her türlü sosyo-bilime, siyasal, soyal bilime TEFERRUAT olarak bakıyor, onun gördüğü dünya bir yanda YÜCELİĞİYLE İNSANI EZEN DEVLET VE SEMBOLLERİ, BAYRAK, diğer yanda, gerisi teferruat...
Spartaküs açıkcası chp nin tabanı güneydogudaki ideoloji ile şartlar ne olursa olsun bir araya gelmesi mümkün deil.
Bundan bahsetmedim ki, bir araya gelmesi elbette mümkün değil çünkü CHP tabanı => Heil Hitler çerçevesinde kemikleşmiş. Güneydoğu onlar için yahudidir, o sebeplede gelmez, gelemez :)Spartaküs ben buraya geldiğimde müslüman kafalı ( tatlı su müslümanı) Atatürkçü bir insandım.saolun beni din konusunda uyandırdınız .Ataturkcülüğüm halen devam ediyor ve pekişiyor.
Atatürk başkadır, Atatürkçülük başka. Muhammed başkadır Muhammedçilik oynamak başka. Siz bir seçim yapacaksınız, hangisi...
Muhammed içinde bir dolu şey anlatılır, kızlar diri, diri gömülürmüş, insanlık karanlıktaymış ........ sonu gelmez, Muhammed diye birisi çıkmış herkesi kurtarmış... Bu kafa ile olacaksa nazarımda olmasın daha evla... hem bu gün açısından hiç bir önemi yok, siz gündelik, güncel hayata bakın bir!
Spartaküs modaratörü olduğun bu foruma ATATÜRKÜ anma gunlerinde resim atma konusunda muallakda kalır oldum.
Seviyorum Atatürkü.Dincilerin sevmediği kadar.
İFADELERİMLE NE ALAKASI VAR Kİ? Bu sitede Atatürk Bölümü de var...
Ama sen düşünmek denince Atatürk, aktivite denince Atatürk resmi, güncel bir meseleyi tartışmak, idrak etmek yerine Atatürk resmi paylaşıyorsan, üzgünüm senin putun tavana vurmuş, Atatürk'ün şahsı ise senden de muaf, putundanda... Ayıramayacaksan bu da sizin sorununuz.
Devleti, putlarını, ilahi sembollerini, tapınma derecesinde önceleyen insan asla bilinçlenemez, ot geldiği bu dünyadan saman(işlenmişlik) bile gidemez... CHP tabanı ile AKP tabanı arasında HİÇ FARK YOK. fark, tencere ve kapak...
CHP illa TKP olsun demedim, olamazda, lakin Avrupa Sosyal demagograt partilerine bakınız, CHP onların yanında şeriat isteyen bir yobaz gibi duruyor :) Heil Hitlerci...
İkincisi Turgut özal'ı deviren SHP değil, BİZLERİZ, yani biz, işçi, emekçi, bilinçli halk... O zamanın kemik CHP lileride yine aynı idi, kapılarına kadar gitsen bile gözüne sadece Atatürk resmi sokardı...
ha birde
Türkiye laiktir laik kalacak, Mezarcı piçtir piç kalacak diye, bu cahil sürüye tekerleme okutmuşlardı.
Biriside çıkıp ulan Türkiye laik mi ki ben böyle bağırıyorum dememiştir :) Neden mi? Bilinç diye ona belletilen sadece Milliyetçilik(ırkçı versiyonda, halkçılık, devrimcilik ile çelişir), yüce devlet, dövlet(oysa bu halkçılık, devrimcilik ile çelişir), devletin flamaları, yuları. Bildiği başka bir şey yok...
Kenan Evren aslında o zamanlar ortalama bir CHp li kafasına sahip. Bugünün CHplileride öyle, ne yazık ki bir türlü bu taban bilinçlenmek istemiyor.. Çünkü nasıl bir şeriatçı dinci kof şeylere sardırılmış ise bizim bu muhafazakar CHP tabanıda aynı, sembol, resim kölesi, başka bir espirisi yok. Hem zaten onalra göre sembol, resim dışında kalan her şey teferruat... Tipik sürü piskolojisi, babam olsa savunamam...
Dialectics
18-01-2016, 18:51
Dialectics
Yılmaz özdili severiz sayarız da
Azıcık o kıçını kaldirıp da halkın içinede karışsa olmazmı?
Hiç bir halk mucadelesinde yok
Doğanın verdiği sıcak koltukda yıllarca yazdı da ne oldu?
Kovuldu!
Şimdi?
Hala sıcak koltukda yazıyor.
Arada sokağa çıksında MAHMUT TANAL KADAR OLMASADA GAZ VE TAZYİKLİ SU YESİN NE VAR.
PAŞA İZMİRLİM BENİM.
İNCİNMEKDEN KORKUYORSA ELİNDEKİ KALEMDE NASIR YAPAR.
Yılmaz Özdil'in hiç tazyikli su ya da gaz yememiş olması veyahut da kıçının sıcak koltuktan kalkmaması, yaptığı tespiti geçersiz kılmaz. Kaldı ki CHP'nin bu halini tek eleştiren de Yılmaz Özdil değil.
Her neyse, CHP'liler belli ki 2020 yılındaki genel seçime de "başbakan Kemal" sloganıyla girecek. Şimdiden başarılar :)
ozkanates
18-01-2016, 18:52
CHP kötü = % 25
AKP zaten kötü = % 50
MHP zaten ülkücü = % 13
HDP kürtçü ve savaş yanlısı = % 7
Geriye kaldı % 5, onlar da şudur budur, kaldı % 0
Bu ülkenin okumuşu böyle:
Bir kendi iyi, bir de geriye kalan % 0.
ozkanates
18-01-2016, 18:54
Bu işler böyle yürümüyor.
Zulüm hep oldu hep olacak,
Kişi ancak tarafını seçmeye muktedir.
Aradığımız iyiyi, ancak biz o olduğumuzda buluruz.
ozkanates
18-01-2016, 18:58
.
Başkalarının yanlışlarına odaklanmak,
Anlatacak kendi doğruları olmamaktan.
Dialectics
18-01-2016, 18:58
CHP kötü = % 25
AKP zaten kötü = % 50
MHP zaten ülkücü = % 13
HDP kürtçü ve savaş yanlısı = % 7
Geriye kaldı % 5, onlar da şudur budur, kaldı % 0
Bu ülkenin okumuşu böyle:
Bir kendi iyi, bir de geriye kalan % 0.
Sen mevcut düzenden memnun isen sorun yok...
ozkanates
18-01-2016, 19:10
Sen mevcut düzenden memnun isen sorun yok...
Değilim ama çözüm bu değil.
Zulüm hep oldu hep olacak,
Kişi ancak tarafını seçmeye muktedir.
Benim tarafım doğru bildiğimi yapmak,
Ve anlatmak ve özgür bırakmak.
Benden öncekileri hatırlamak,
Bir de benim için yaptıklarını.
Bir zincirin halkasıyım ancak,
Küçük bir halka büyük bir zincirde,
İyi dediklerimizin, güzel dediklerimizin.
Benden sonrakiler de kendi taraflarını seçecek,
Benim gibi özgürce.
Hepsi bu.
ozkanates
18-01-2016, 19:14
.
Aradığımız iyiyi, ancak biz o olunca buluruz.
ozkanates
18-01-2016, 19:25
Yunanlılar Anadolu içinde ilerlerken de, geriye doğru kaçarken de siviller üzerinde yıkım yaptılar. Bundan 19 yıl sonra kontrolüne girdikleri Hitler, onları açlıkla terbiye edince sadece Atina'da 300.000 Yunanlı açlıktan öldü.
Yunanlılar tarafından tahrip edilmiş Anadolu, kendisi de açlıkla kıvranan, at dışkısındaki sindirilmemiş darıları ayıklayıp yiyen Anadolu ne yaptı? Yunanistan'a gemilerle yiyecek gönderdi. O yıkımdan ve tamamen yok olmanın eşiğinden dönmekten sadece ve sadece 19 yıl sonra, yıkımı görenler hala hayattayken, olanları bilfiil yaşamış ve dipdiri hatırlarken, aciz Anadolu kendi zalimine yardım eli uzattı.
Biz bunu bugün biliyor muyuz? Hayır. Neden?
Çünkü yazmadık. Peki neden yazmadık?
Çünkü bunu yazmak için yapmadık,
Biz bu olduğumuz için yaptık.
Bu işte böyle bir millet.
İlahimasal
18-01-2016, 20:42
Tmam işte halksız, sağ partidir :) hangi bilinçten söz ediyoruz ki? Muhafazkarlık bilinci mi? Ona bilinç denmiyor, sadece refleks yetiyor, refleks deniyor..
Konu bu değildi, TABANININ BİLİNÇSİZLİĞİ idi... Bu bile olsa TKP gibi olsun, oyda almasın daha iyi...
Karşıtları tarafından ne yapıldığı bağlayıcı değil, bu başlıkta CHP eleştiriliyor ende tabanı neki tavanı ne olsun diyorum. her yapının tabanına bakılır, tavanına değil, haksız eleştiri yapmamalı... Doğru eleştiri CHP'nin tabanını, seçmen kitlesini masaya yatırmaktır. Bu ülkede AKP'nin oyları başarı mı? bana göre değil, gitsin Almanya da yapsın, o zaman başarı olur.... Aynı şekilde CHP de AKP kafasında, o nedenle ne başarılı olur, ne başarısız, kimin sürüsü kalabalıksa onun borusu öter, biz bu halde sürüyü asnaliz etmeliyiz.
Hiç bir zaman öğreemeyecekler çünkü dediğim gibi seküler, meküler hikaye, devleti önceleyen bir kafa hiç bir zaman bir şey öğrenmez, o Esedullah Timi olarak görmüyor ki, kendi cehaletine aşılanmış yüce devletin bekçisi olarak görüp, yüceltiyor, neyi öğrenecek? Kim öğretecek? Öğreneceği her kanalı terörist gören, VATAN HAİNİ GÖREN, GERİSİ TEFERRUAT diyen bir kafa, yani neyi öğrenecek, her türlü sosyo-bilime, siyasal, soyal bilime TEFERRUAT olarak bakıyor, onun gördüğü dünya bir yanda YÜCELİĞİYLE İNSANI EZEN DEVLET VE SEMBOLLERİ, BAYRAK, diğer yanda, gerisi teferruat...
Bundan bahsetmedim ki, bir araya gelmesi elbette mümkün değil çünkü CHP tabanı => Heil Hitler çerçevesinde kemikleşmiş. Güneydoğu onlar için yahudidir, o sebeplede gelmez, gelemez :)
Atatürk başkadır, Atatürkçülük başka. Muhammed başkadır Muhammedçilik oynamak başka. Siz bir seçim yapacaksınız, hangisi...
Muhammed içinde bir dolu şey anlatılır, kızlar diri, diri gömülürmüş, insanlık karanlıktaymış ........ sonu gelmez, Muhammed diye birisi çıkmış herkesi kurtarmış... Bu kafa ile olacaksa nazarımda olmasın daha evla... hem bu gün açısından hiç bir önemi yok, siz gündelik, güncel hayata bakın bir!
İFADELERİMLE NE ALAKASI VAR Kİ? Bu sitede Atatürk Bölümü de var...
Ama sen düşünmek denince Atatürk, aktivite denince Atatürk resmi, güncel bir meseleyi tartışmak, idrak etmek yerine Atatürk resmi paylaşıyorsan, üzgünüm senin putun tavana vurmuş, Atatürk'ün şahsı ise senden de muaf, putundanda... Ayıramayacaksan bu da sizin sorununuz.
Devleti, putlarını, ilahi sembollerini, tapınma derecesinde önceleyen insan asla bilinçlenemez, ot geldiği bu dünyadan saman(işlenmişlik) bile gidemez... CHP tabanı ile AKP tabanı arasında HİÇ FARK YOK. fark, tencere ve kapak...
CHP illa TKP olsun demedim, olamazda, lakin Avrupa Sosyal demagograt partilerine bakınız, CHP onların yanında şeriat isteyen bir yobaz gibi duruyor :) Heil Hitlerci...
İkincisi Turgut özal'ı deviren SHP değil, BİZLERİZ, yani biz, işçi, emekçi, bilinçli halk... O zamanın kemik CHP lileride yine aynı idi, kapılarına kadar gitsen bile gözüne sadece Atatürk resmi sokardı...
ha birde
Türkiye laiktir laik kalacak, Mezarcı piçtir piç kalacak diye, bu cahil sürüye tekerleme okutmuşlardı.
Biriside çıkıp ulan Türkiye laik mi ki ben böyle bağırıyorum dememiştir :) Neden mi? Bilinç diye ona belletilen sadece Milliyetçilik(ırkçı versiyonda, halkçılık, devrimcilik ile çelişir), yüce devlet, dövlet(oysa bu halkçılık, devrimcilik ile çelişir), devletin flamaları, yuları. Bildiği başka bir şey yok...
Kenan Evren aslında o zamanlar ortalama bir CHp li kafasına sahip. Bugünün CHplileride öyle, ne yazık ki bir türlü bu taban bilinçlenmek istemiyor.. Çünkü nasıl bir şeriatçı dinci kof şeylere sardırılmış ise bizim bu muhafazakar CHP tabanıda aynı, sembol, resim kölesi, başka bir espirisi yok. Hem zaten onalra göre sembol, resim dışında kalan her şey teferruat... Tipik sürü piskolojisi, babam olsa savunamam...
Spartaküs muhalefete muhalefet sadece bizde var galiba.
Chp ne yapmalı
Chp ye oy veren tabanı ne yapmalı.
Akp bu kadar güçlü ve halk desteği arkasında iken ne tip bir politika üretmeli.
Kavga ve kaos bu adamların işine yarıyor.
Seviyorlar zulum edip yok etmeyi.
Önerin nedir spartaküs ?
spartacus
18-01-2016, 23:41
Spartaküs muhalefete muhalefet sadece bizde var galiba.
Chp ne yapmalı
Chp ye oy veren tabanı ne yapmalı.
Akp bu kadar güçlü ve halk desteği arkasında iken ne tip bir politika üretmeli.
Kavga ve kaos bu adamların işine yarıyor.
Seviyorlar zulum edip yok etmeyi.
Önerin nedir spartaküs ?
Sevgili ilahi Komedya
Kılıçdaroğlu eleştirisini hem yerinde bulmuyor hemde doğru analizlere dayalı görmüyorum. Muhalefete, muhalefet etmedim, edilen muhalefetin ayaklarının yere basmadığından söz ettim. Hem eleştiri ayrı bir şeydir muhalefet ayrı.
Kılıçdaroğlu gitsin. Birisi çıktı gitti sağ-şovenist, kuru soğan propagandasından öte gitmeyen bir parti kurdu, 3-5 galeyan sloganı attı, ne oldu? Pespaye milliyetçiliğin nimetlerini yiyebildi mi? yahu yokslulluk sınırı 4.000 TL yi geçmiş, kadının derdi, etrafımızda binlerce camii gibi sarmış TC sembolü propagandası(iliklerimize kadar döşedik daha ne istiyor, sonunda cennet ödüllü bir cihatçı gibi bir intihar etmediğimiz kalmış, artık el insaf)...
misal TKP örneği vermişsin, yani burada ideolojik tarafını kastetmedim dahi TKPli filan da değilim, aktivite, refleks gösterebilmesinden bahsediyorum, bir şeyden rahatsız iseler, sokağa da çıkıyorlar, dayakta yiyorlar, içeride giriyorlar ama sonuçta rahatsız ise rahatsızlığını ifade edebiliyor ve bilinciyle yapıyor. Gel şimdi CHP'ye bak, Kılıçdaroğlu mu diyor bunlara rahatsız iseniz, ifade etmeyin diye... Kılıçdaroğlu parti Kongresinde konuşma yaptı diye savcılık soruşturma başlatıyor, hani nerede CHP tabanı?! Onlar Kılıçdaroğlu gitsin kafasıyla ya da sosyal ağlarda şoven-ırkçı paylaşımlarla deşarj olmakla meşgul(ayranı yok içmeye, tipik dincilerin paylaşımıyla meşguller, dinleri farklı sadece!). ülkeyi ayağa kaldırması gerekirdi, daha Akademisyenlere yapılan Hitler artığı uygulamada (ki soruşturma yasadışı!!!) ülkeyi ayağa kaldırmalıydı(bildiriye katılmamak ayrı, bildiri yayınlayana uygulanan despotizm ayrı, bu gün akademsiyene olur, bak yarın sana-oldu bile!).. Var mı öyle bir taban(madem milyonlarca insan?!!!)? o halde beni neden yanlış anlıyorsunuz ki, bilinçsiz taban işte. Rahatsızlığını bile dile getiremiyorsa, cahildir çünkü neyden rahatsız olduğunu bile bilmiyordur, hatta rahatsız bile olmuyordur.. ciğerini sök ama kölesi edildikleri putlarına, sembollerine dokunma(eleştirme bile, diz çök secdeye var), sonra kalkar linç etmeye yönelirler(tepki vermeyi bile bilmezler, çünkü b.i.l.i.n.ç.s.i.z.l.e.r, 3-5 putunu kullan galeyana getir sal çayıra, mevlam kayıra...) Şimdi CHP nin başına Kılıçdaroğlu yerine, semboller adına sekter birisini getirmenin faydası ne?
Atatürk konusunda da yanlış anlamışsın, Atatürk birilerinin her pisliğini meşrulaştırdığı bir istismara, cehalet timsalinin istismarı haline getirilmiş. AKP'yi düşünün, toplumu, kitlesini çalıyor, çırpıyor, aksırıyor, tıksırıyor, her haltı yapıyor sonuç? İksiri ne bunun? Elbette 3-5 kofti sembol, put... Tencere(AKP) için olanın, kapağa da(CHP) nasıl uyduğunu görüyorum, taban aynı taban, ben bunu söylerken üzülerek söylüyorum, ama bana görede gerçek bu, üzülsemde söylemek zorundayım...
Sonra efendim nedir bu lider-peygamber sultacılığı! 100 Yıl önce yaşamış, geçmiş bir liderden medet ummalar, el insaf bilinçli kitle böyle olur mu? hakların mı yeniyor, yumruğun yok mu, senin bir aklın yok mu, neden Atatürk üzerinden deşarj olma eğilimindesin? Dahi kendin yok musun, pespaye misin, afedersin Atatürk mezardan çıkıp, sizi mi kurtaracak... kabahat kimde? yap, et, sömürül, it gibi yaşa(ama vatanım de! vatanıda 3-5 sembol tapıcılığından ibaret gör, dincilerden(yüce osmanlı naralarının benzeriyle) farkın kalmasın), sonrada Atatürk gel bizi kurtar! hadi oradan... daha en ala hukuksuzluklara bile gık diyememişsin, ekmeğinin bile hakkını arayamıyorsun, cahilsin, Atatürk gelse kurtarmak değil, ilk iş senden(bu cahil kitleden) kurtulmanın yollarına bakardı(eğer bir şeyi krutaracaksa)...
Ankara'da IŞİD terör eyleminde bulundu, patalama oldu, CHPli insanlarda hayatını kaybetti, adına Atatürkçü Düşünce Derneği diyen prototip, 3-5 misket oynayan ülkücü kırması faşist yapı, bürolarına "şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartı astı... kafanın, zihniyetin tavan yaptığı nokta, böyle düşünen, eğilip, kalkan kof bir kitle bilinçli olabilir mi? Ama eline Atatürk resmini alır, bir güzelde istismar eder, kullanır, sistemin çarkına kan taşır, sonra en ufak bir şeylerini eleştir bittin, Atatürk düşmanı, vatan haini oluverirsin :) insaf, bilinçli kitle böyle yapar, böyle bakar mı? Yılmaz Özdil gibileri seven bir kitle bana göre ciddi bilinçsizdir, şahsi demiyorum(asla şahsi yaklaşmıyorum, öyle başa öyle tarak), ne duymak istiyorlarsa onu söylüyor, herkes bir şekilde deşarj oluyor...
Yılmaz Özdil içinde, o sadece bir kalemşör, bildiğimiz yandaş medya kalemşörlerini düşünün, o türün, tencere değilde kapak versiyonu, adam kitlenin duymak istediğini propagandif dille söyler, 3-5 sembolü öncülleyip kendini göğe çeker, süksesini yapar parasını alır, oturur sıcak kahvesini içer, gün boyu yan gelir yatar, semirir(1000 yazı yazar 1.000'ide aynıdır)... Bu kafasıylada yakıştığı yapı MHP'dir fazla bir şey söylemiyorum.
Sonuç olarak CHP de değişim, ancak o tabanı görmekle mümkün, o tabanda ancak örgütlenerek bir noktaya varabilir(dedimya getirin CHP nin yıllardır yaptığı bir basılı materyal, bildiri. Bildiri nedir onu bile bilmeyen örgüte örgüt denir mi? Tipik kulüp, yahu şimdi (genel Başkanına soruşturma açıldığında!! bari) en az 30.000.000 bildiri basıp dağıtmış olması, eylemlilik örgütlemesi gerekirdi ve açıkcası bunu herhangi bir ilçe teşkilatı dahi yapabilir! Bir Partinin ülke analizinde Erdoağa'ya diktatör demesi soruşturma gerekçesi yapılamaz, çok istiyorsa muhatap siyaseten cevabını verir(siyaseten yasaklı veya önü tıkalı değil ki!!)... Toplumsal bilinç ilerlemeden, hiç bir ilerleme sağlanamaz ve bunun ilk yolu ne yazık ki dinden çıkmak gibidir, tapılan sembolleri, putları görmelerini sağlamak, ama bu adamlar Kılıçdaroğlunu putlarını yüceltmiyor diye eleştiriyor :) CHP'nin başına feriştahı da gelse bir şey değişmez. Sebebi ortada ve açık. Tabi eleştirilerime katılmayabilirsiniz, lakin eleştirmek için yazmadım, Kılıçdaroğlu üzerinden yürütülen eleştirinin neden yanlış olduğunu dile getirdim, öküz altında buzağı aramak -kaldı ki Kılıçdaroğlu, CHP nin tabanına fersah, fersah geniş geliyor, yani durum o kadar vahim-... ne yapacak CHP tabanı, 4 yıl sonra gidip CHP ye oy atacak o kadar, oysa şimdi çoktan sokaklarda olmalıydı(ama ellerinde Atatürk resimleri, 10 kasım anması yapmak anlamında demiyorum, yeter ulan diyecek bir aktivite, ekmeğimin hakkı, insan haklarımın hakkı diyecek bir kitle-tabi bu halde sanırım rüya görüyorum.)...
Şüpheci Dinsiz
19-01-2016, 01:11
Önceki dönem CHP'den milletvekili olan çok çok yakın bir dostum var.
Bana "siyaset pis iş, sinirlerin kaldırmayacaksa hiç girme" der, bununla birlikte partiye çağırır durur, ne var ki bir türlü ayağım gitmez. Eski bir iletimde, devlet denen yapının muhtarlıktan hallice olduğunu KKTC'de gördüğümü yazmıştım.
Şöyle düşünün;
Halka hizmet etmesi için elektrik idaresi kuruluyor. Bu idarenin görevi memleketin imkanlarını kullanarak elektik üretmek, dağıtmak, devamlılığını sağlamak. Yani elektrik idaresi aslında bir şirket. Teknik yeterliliği olan insanların işe alınarak amaca uygun hizmet üretmesi gereken bir şirket. Bu şirket ürettiği hizmeti halka satıyor, kazancıyla hizmetin devamlılığını sağlıyor.
Bu şirket kurulurken sermayesi yoktu. İlk sermayeyi veren kurumun adı hazine, yine halka hizmet vermesi amacıyla kurulan kurumlardan bir diğeri. O da bir şirket, tıpkı eğitim, maliye, adliye, emniyet, askeriye, kara yolları vs. gibi.
Bu şirketleri holding gibi düşünün, devlet denen şey bu holding, ve varlık amacı halka hizmet. Kutsal falan değil.
Halkı koruyacak, yol/elektrik/su/iletişim gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak, adaleti/eğitimi sağlayacak, Varlık sebebi bu. Biz, az miktarda vergi vererek, üretilen hizmetlere kullandığımız ölçüde bedel ödeyerek bu şirketlerin bize hizmet etmeye devam etmesini sağlayacağız. Bu şirketler de bizlere en kaliteli hizmeti en ucuza sağlayacak şekilde hizmet üretecekler. Temel işleyiş bu (olması gerekir).
Peki öyle mi işliyor?
Şu ya da bu partinin böyle işlettiğine ilişkin Cumhuriyet tarihinde bir örnek var mı?
Devleti "olması gereken temel işleyişe" kavuşturacağını söyleyen bir parti/lider var mı?
Şu parti bu parti diye, veya şu lider bu lider diye ayırım yapmaya gerek var mı? Bence gerek yok, faydasız holiganlık olur.
--/--
Devletin şimdiki halini gözden geçirelim.
Devlet kurumları (şirketler) var mı? Var.
Ürettikleri hizmetler için para alıyorlar mı? Kol gibi alıyorlar.
* "Kömür iptal, doğal gaz'a geçiyoruz" dendiğinde 20 milyon doğal gaz sayacı satın alındı, vatandaştan sayaç başına 250 TL toplandı, altyapı vs diyerek ayrıca para alındı, ben 450 TL vermiştim. Hala da bakım vs. ödüyorum.
Bir aletten 20 milyon adet ithal edeceksiniz ve fiyatı 250 TL edecek? Bunu aklınız alıyor mu?
Kış aylarında doğal gazla ısınıp aylık 200 TL altında ödeyen var mı?
* Dünyanın en pahalı elektriğini, gazını, kömürünü, odununu, etini, vesairesini kullanıyoruz.
Devlet vergi alıyor mu? Kol gibi alıyor.
* Devlet Türkiye'de şirketlerin gizli imtiyazlı ortağıdır. İmtiyazlıdır, çünkü kâra ortaktır, zararda da asgari vergi alır.
* Türkiye, Dünya'da en çok vergi kalemi olan ülkedir belki de.
* KDV denen vergi, son tüketicinin ödediği tam bir resmi soygunudur.
* Mal ve hizmet bedelinin içindeki vergiler toplamı malın/hizmetin cinsine göre çoğunlukla %50'den fazladır. Örneğin tekel, benzin, otomobil, iletişim.
Şimdi, bu şirketler halk için çalışıyor diyebilir miyiz?
--/--
4-5 yılda bir gidip bir partiye oy veriyoruz. Sözde bu şirketleri onların yönetmesi için "birilerini seçiyoruz" ki, kaliteli ve ucuz hizmet versinler. Cumhuriyet tarihi boyunca veren oldu mu? Hayır. Biz adam olduk mu, kimsenin bize kaliteli/ucuz hizmet vermeyeceğini anladık mı? Hayır.
Peki ne yaptık? Bizim seçtiklerimiz gelsin de, biz de küpümüzü dolduralım dedik. İşte AKP ve gürühu, işte önceki partiler.
Seçtiğimiz parti gelince hemen kadrolaştık, şirketleri iş bilmez torpillilerle doldurup şişirdik, haliyle maliyetleri de zıplattık, hizmet kalitesi de dip yaptı. Kendi tuzağımıza kendimiz düştük. Maliyetlerin kazığı hepimize girdi.
Şirketleri yönetsin diye gönderilen "seçilmişler" de boş durmadılar. Bal tutan parmağını yaladı, aslında dükkanı götürdü. Başbakan ve cumhurbaşkanı geçen sene örtülü ödenekten 17 milyar TL harcamışlar. Sayıştay (bu da bir şirket, tüm şirketleri denetlemek için kurulmuş) "aga bu nedir?" demiş, "örtülü ödeneği soramazsın" demişler.
Konu uzun, çoook uzun. Yaz yaz bitmez.
Hem şikayet ettik, hem bu değirmene su taşıdık, taşıyoruz. Kazık hep bize girdi, giriyor, girecek. Bir akıllanmadık gitti.
Hala şu parti bu parti...
İlahimasal
19-01-2016, 01:16
Sevgili ilahi Komedya
Kılıçdaroğlu eleştirisini hem yerinde bulmuyor hemde doğru analizlere dayalı görmüyorum. Muhalefete, muhalefet etmedim, edilen muhalefetin ayaklarının yere basmadığından söz ettim. Hem eleştiri ayrı bir şeydir muhalefet ayrı.
Kılıçdaroğlu gitsin. Birisi çıktı gitti sağ-şovenist, kuru soğan propagandasından öte gitmeyen bir parti kurdu, 3-5 galeyan sloganı attı, ne oldu? Pespaye milliyetçiliğin nimetlerini yiyebildi mi? yahu yokslulluk sınırı 4.000 TL yi geçmiş, kadının derdi, etrafımızda binlerce camii gibi sarmış TC sembolü propagandası(iliklerimize kadar döşedik daha ne istiyor, sonunda cennet ödüllü bir cihatçı gibi bir intihar etmediğimiz kalmış, artık el insaf)...
misal TKP örneği vermişsin, yani burada ideolojik tarafını kastetmedim dahi TKPli filan da değilim, aktivite, refleks gösterebilmesinden bahsediyorum, bir şeyden rahatsız iseler, sokağa da çıkıyorlar, dayakta yiyorlar, içeride giriyorlar ama sonuçta rahatsız ise rahatsızlığını ifade edebiliyor ve bilinciyle yapıyor. Gel şimdi CHP'ye bak, Kılıçdaroğlu mu diyor bunlara rahatsız iseniz, ifade etmeyin diye... Kılıçdaroğlu parti Kongresinde konuşma yaptı diye savcılık soruşturma başlatıyor, hani nerede CHP tabanı?! Onlar Kılıçdaroğlu gitsin kafasıyla ya da sosyal ağlarda şoven-ırkçı paylaşımlarla deşarj olmakla meşgul(ayranı yok içmeye, tipik dincilerin paylaşımıyla meşguller, dinleri farklı sadece!). ülkeyi ayağa kaldırması gerekirdi, daha Akademisyenlere yapılan Hitler artığı uygulamada (ki soruşturma yasadışı!!!) ülkeyi ayağa kaldırmalıydı(bildiriye katılmamak ayrı, bildiri yayınlayana uygulanan despotizm ayrı, bu gün akademsiyene olur, bak yarın sana-oldu bile!).. Var mı öyle bir taban(madem milyonlarca insan?!!!)? o halde beni neden yanlış anlıyorsunuz ki, bilinçsiz taban işte. Rahatsızlığını bile dile getiremiyorsa, cahildir çünkü neyden rahatsız olduğunu bile bilmiyordur, hatta rahatsız bile olmuyordur.. ciğerini sök ama kölesi edildikleri putlarına, sembollerine dokunma(eleştirme bile, diz çök secdeye var), sonra kalkar linç etmeye yönelirler(tepki vermeyi bile bilmezler, çünkü b.i.l.i.n.ç.s.i.z.l.e.r, 3-5 putunu kullan galeyana getir sal çayıra, mevlam kayıra...) Şimdi CHP nin başına Kılıçdaroğlu yerine, semboller adına sekter birisini getirmenin faydası ne?
Atatürk konusunda da yanlış anlamışsın, Atatürk birilerinin her pisliğini meşrulaştırdığı bir istismara, cehalet timsalinin istismarı haline getirilmiş. AKP'yi düşünün, toplumu, kitlesini çalıyor, çırpıyor, aksırıyor, tıksırıyor, her haltı yapıyor sonuç? İksiri ne bunun? Elbette 3-5 kofti sembol, put... Tencere(AKP) için olanın, kapağa da(CHP) nasıl uyduğunu görüyorum, taban aynı taban, ben bunu söylerken üzülerek söylüyorum, ama bana görede gerçek bu, üzülsemde söylemek zorundayım...
Sonra efendim nedir bu lider-peygamber sultacılığı! 100 Yıl önce yaşamış, geçmiş bir liderden medet ummalar, el insaf bilinçli kitle böyle olur mu? hakların mı yeniyor, yumruğun yok mu, senin bir aklın yok mu, neden Atatürk üzerinden deşarj olma eğilimindesin? Dahi kendin yok musun, pespaye misin, afedersin Atatürk mezardan çıkıp, sizi mi kurtaracak... kabahat kimde? yap, et, sömürül, it gibi yaşa(ama vatanım de! vatanıda 3-5 sembol tapıcılığından ibaret gör, dincilerden(yüce osmanlı naralarının benzeriyle) farkın kalmasın), sonrada Atatürk gel bizi kurtar! hadi oradan... daha en ala hukuksuzluklara bile gık diyememişsin, ekmeğinin bile hakkını arayamıyorsun, cahilsin, Atatürk gelse kurtarmak değil, ilk iş senden(bu cahil kitleden) kurtulmanın yollarına bakardı(eğer bir şeyi krutaracaksa)...
Ankara'da IŞİD terör eyleminde bulundu, patalama oldu, CHPli insanlarda hayatını kaybetti, adına Atatürkçü Düşünce Derneği diyen prototip, 3-5 misket oynayan ülkücü kırması faşist yapı, bürolarına "şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartı astı... kafanın, zihniyetin tavan yaptığı nokta, böyle düşünen, eğilip, kalkan kof bir kitle bilinçli olabilir mi? Ama eline Atatürk resmini alır, bir güzelde istismar eder, kullanır, sistemin çarkına kan taşır, sonra en ufak bir şeylerini eleştir bittin, Atatürk düşmanı, vatan haini oluverirsin :) insaf, bilinçli kitle böyle yapar, böyle bakar mı? Yılmaz Özdil gibileri seven bir kitle bana göre ciddi bilinçsizdir, şahsi demiyorum(asla şahsi yaklaşmıyorum, öyle başa öyle tarak), ne duymak istiyorlarsa onu söylüyor, herkes bir şekilde deşarj oluyor...
Yılmaz Özdil içinde, o sadece bir kalemşör, bildiğimiz yandaş medya kalemşörlerini düşünün, o türün, tencere değilde kapak versiyonu, adam kitlenin duymak istediğini propagandif dille söyler, 3-5 sembolü öncülleyip kendini göğe çeker, süksesini yapar parasını alır, oturur sıcak kahvesini içer, gün boyu yan gelir yatar, semirir(1000 yazı yazar 1.000'ide aynıdır)... Bu kafasıylada yakıştığı yapı MHP'dir fazla bir şey söylemiyorum.
Sonuç olarak CHP de değişim, ancak o tabanı görmekle mümkün, o tabanda ancak örgütlenerek bir noktaya varabilir(dedimya getirin CHP nin yıllardır yaptığı bir basılı materyal, bildiri. Bildiri nedir onu bile bilmeyen örgüte örgüt denir mi? Tipik kulüp, yahu şimdi (genel Başkanına soruşturma açıldığında!! bari) en az 30.000.000 bildiri basıp dağıtmış olması, eylemlilik örgütlemesi gerekirdi ve açıkcası bunu herhangi bir ilçe teşkilatı dahi yapabilir! Bir Partinin ülke analizinde Erdoağa'ya diktatör demesi soruşturma gerekçesi yapılamaz, çok istiyorsa muhatap siyaseten cevabını verir(siyaseten yasaklı veya önü tıkalı değil ki!!)... Toplumsal bilinç ilerlemeden, hiç bir ilerleme sağlanamaz ve bunun ilk yolu ne yazık ki dinden çıkmak gibidir, tapılan sembolleri, putları görmelerini sağlamak, ama bu adamlar Kılıçdaroğlunu putlarını yüceltmiyor diye eleştiriyor :) CHP'nin başına feriştahı da gelse bir şey değişmez. Sebebi ortada ve açık. Tabi eleştirilerime katılmayabilirsiniz, lakin eleştirmek için yazmadım, Kılıçdaroğlu üzerinden yürütülen eleştirinin neden yanlış olduğunu dile getirdim, öküz altında buzağı aramak -kaldı ki Kılıçdaroğlu, CHP nin tabanına fersah, fersah geniş geliyor, yani durum o kadar vahim-... ne yapacak CHP tabanı, 4 yıl sonra gidip CHP ye oy atacak o kadar, oysa şimdi çoktan sokaklarda olmalıydı(ama ellerinde Atatürk resimleri, 10 kasım anması yapmak anlamında demiyorum, yeter ulan diyecek bir aktivite, ekmeğimin hakkı, insan haklarımın hakkı diyecek bir kitle-tabi bu halde sanırım rüya görüyorum.)...
Spartaküs aslına bakarsan ben chp muhalefet etmesinede karşıyım
Genel başkanın yerinde olsam sesimi dahi çıkartmam.
Dikkatimi çekiyor Kılıçtaroğlu sürekli ön planda muhalefet ediyor.
Dünki konuşmasında cumhurbaskanına sen tarafsız olmalısın demekden başka bir mesajda yokdu.ama mahkemelik oldu.
Ben bu konuyu 1 kasım seçimlerinin ardından yine söylemişdim.
Birakın kardeşım akp milleti ezdikce ezssin ,bunaltsın
Ne gerek var somadaki lerin hakkını dillendirmeye
Ne gerek var işci 1500 lira maaş alsın muhabbetine
Ne gerek var taşeron işci hakkına
Bir sürü örnek
Açık soyliyim ben bu konularda çok gaddarlaşdım birakin gebersinler ,geberten ,ezen,zulum eden bizmiyiz.Deiliz.
Nerde hükumetin bi boku çıksa bizimkiler gidip muhalefet ediyorlar ,haklarını savunma yoluna gidiyorlar .
Savundukları insan ertesi sabah kalkıp bu solcular dinsiz ,imansız,gavur,kafir diyip yine onların kucağına oturuyor.
Ne gerek var o şerefsizlerin oyunu almak için onların haklarınï savunmaya
Boşvereceksin ezileni hükümet deilmi olanın sorumlusu o ezilen gitsin hükumetle derdini çözssün tabi çözebilirse.
Kılıçtaroğlunun hatası o hakları yenipde hakkı için sesleri çıkmayan ,onların haklarını savunanlara arkadan kazık atan şerefsiz güruh için muhalefet yapmasıdır.
Kılıçtaroğlu orada kendi hayatını tehlikeye atacak kimin için hakki yenen ve sesi dahi çıkmayan it oğlu itler için. Ne gerek var .
Az çok kimin ne olduğu belli.
Geri çekileceksin ve hükümet ile o hakları yenilen güruh karşı karşıya gelecek.
Köyün birinde hatirlarsın suyu aşsağı köye vermemek için direnen köylulere güvenlik gücleri zor kullanmış ve sağlam sopa atmışdı .
İşde o köy yediğı sopa ve gasp edilen hakkından sonra yine gidip oyunu akp ye verdi.
Bizimkiler gitti o insanlarin sesi olmaya çalışdı .ne gerek var bunlar için serçe parmağınï kımıldatmaya,bırak gebersinler.
Yetmez onlar sopa yerken faceden mutluluk fotograflari diye paylaş yedikleri sopayı,oh olsun de birde üstüne.
Fındıkçılar ağladı sızladı oylarını akp ye verdi .nooldu
Bïrak abi bırakkk gebersinlerr.bi tekmede sen vurki kıymetin bilinsin.
Diyanet ne dedi öz kızını becerebilirsin
Bizim ateist sol takım çıkdı kınadı ,ne gerek var abii bırak birbirlerini düzssünler bunlar.
Acıma acınacak duruma düşersin.
Mekanıma her cuma bu tip pislikler alla rızası için geliyr direk s.i.ktirediyorum,hemde aşşağilayarak ,hükümetin kapısına haydee yallah diyerek.
Tipler hep ayni tipler kokuşmuş kucağında 1 yaşında bir bebe kafa tam onların isteği usul örtülü.
Bırak abi gebersinlerrrrrrrrr.
Bırak abi sürünsünlerrrrrrrr.
Bırak abi yok olup gitsinlerrr.
spartacus
19-01-2016, 01:32
Sevgili Şüpheci Dinsiz
haklısın devlet ona denir, zaten onun için vardır ve siz verginizi veriyorsanız işte yurttaşlık bağını tamamlamışsınız demektir, ama bu Türkiye için geçerli değil. Türkiye'de devlet demek elinde sopası olan, yer, yer bu sopayı kullanan bir ne idüğü belirsiz bir yapıdır. Toplumda böyle olmasından fazlasını istememiş, istemiyorda... Şimdi böyle yazdın ya, tam bir vatan hainisin, çünkü devletin ne olduğu ama hiç olmazsa ne olması gerektiğini dile getirdin, yani devlet lafızlı bir söz söyledin, bittin... Eleştirilemez, dokunulamaz, nasıl olacağını konuşamazsın hem sen hz Atatürk'den daamı iyi bilecen(ne alakaysa, o zaman dünya öyleydi, kapitalizm sosyalist baskıyla ödünler vermemişti, şimdi böyle ama hala Osmanlı'dan kalan saray-devlet anlayışı hakim, o develt anlayışı yıkılmak zorunda, yoksa bir halt olmaz, bir yanda üfürükçüler, yiyiciler diğer yanda kul olmuş teba)
Ha şunuda söyleyim, o saydığın kurumlarıda devlet işletmiyor, devlet kaymakam, vali, hapishane,polis dayağı, yargıç, savcı demek, toplum ise her zaman sanık! Devletin görevi sanığı(toplumu) yargılamak, dövmek, adam etmek... başka bir espirisi yok, o kurumları ise peşkeş çektikleri sermayedarlar yönetiyor yani kol gibi geçiriyorlar. Yine bu toplumun hazinesinden kurulan, yine bu toplumun hazinesinin altyapısı üzerinde, birde topluma kol gibi fatura keserek özeline-tekeline almış şirketler var... hepsi özelleşti, ne oldu? Kol gibi geçirme, ama kötü hizmet ikiye katlandı...
Ha altyapı çalışmaları mı, onuda yaparlarsa devlete fatura ediyorlar, AKP geldi beri ise alt yapı çalışması da yapmıyorlar, masabaşında form doldurup, şuraya altyapı çalışması, şunun bunun bakımı diye fatura kesiyorlar, onlardan beklenen ise karşılığında yandaşlık...
yani ne bileyim neresini mıncıklasan feryad, figan kopacak bir ülke, toplum, ama ortada... Diyorum ya CHP'nin başına feriştahını da koysanız sorun göründüğü gibi, mesele bilindiği gibi yüzeysel, sembolik, temsili, elde sihirli değnek bir mesele değil. Böyle bir ülkede muhalefet edebilmek, gökten zembille inmiş gibidir, ama bu tür muhalefet bürokrasinin, zaten sistemin, kapitalizmin olanaklarını sonuna kadar kullanan, o kol gibi geçirenlerin başını tuttuğu partilerle de, bilinçlede, onların yalan dolandan geçilemeyen medyasıylada olacak iş değil... yani o kişi siyaset rezalet demiş, doğrusu haklı, ama bir noktası yanlış, rezalet olan siyaset değil, rezaletin siyaseti...
Hele bu toplumla mı, böyle yazarsan dara çekerler...
Onlara devlet baba diyeceksin, devlet büyüktür diyeceksin, devlet eleştirilemez diyeceksin, devlet severde, döverde, devlet ne yaparsa yapsın yapar, eder, söver gerekirse siğer diyeceksin, senden iyisi yok... ne olmuş en çok verigiyi alıp, toplumu en düşük normlarda yaşıyorsa, devlet baba büyük ya, gerisi teferruat, hem devlete karşı gelinmez, sahi devlet nedir ki? nasıl baba oluyor? İnsan hiç büyümek istememiş, kendisine ebeveyn icat etmiş, adına tanrı demiş, e bizim durumda öyle, 60 yaşına da gelse illa bir devlet baba, allah baba bulacak, boyun eğecek, sinecek, sonra da birileri şirketi böyle yönetecek işte, kapitalizm zaten biçilmiş kaftan neresinden baksan sorun var... Yine de bu koşulalrda bile sosyal-devlet anlayışı bir nebze mümkün, ama bizim toplum neyi hak ediyorsa onu yaşıyor, müstehak...
spartacus
19-01-2016, 02:07
Spartaküs aslına bakarsan ben chp muhalefet etmesinede karşıyım
Genel başkanın yerinde olsam sesimi dahi çıkartmam.
Dikkatimi çekiyor Kılıçtaroğlu sürekli ön planda muhalefet ediyor.
Dünki konuşmasında cumhurbaskanına sen tarafsız olmalısın demekden başka bir mesajda yokdu.ama mahkemelik oldu.
Ben bu konuyu 1 kasım seçimlerinin ardından yine söylemişdim.
Birakın kardeşım akp milleti ezdikce ezssin ,bunaltsın
Ne gerek var somadaki lerin hakkını dillendirmeye
Ne gerek var işci 1500 lira maaş alsın muhabbetine
Ne gerek var taşeron işci hakkına
Bir sürü örnek
Açık soyliyim ben bu konularda çok gaddarlaşdım birakin gebersinler ,geberten ,ezen,zulum eden bizmiyiz.Deiliz.
Nerde hükumetin bi boku çıksa bizimkiler gidip muhalefet ediyorlar ,haklarını savunma yoluna gidiyorlar .
Savundukları insan ertesi sabah kalkıp bu solcular dinsiz ,imansız,gavur,kafir diyip yine onların kucağına oturuyor.
Ne gerek var o şerefsizlerin oyunu almak için onların haklarınï savunmaya
Boşvereceksin ezileni hükümet deilmi olanın sorumlusu o ezilen gitsin hükumetle derdini çözssün tabi çözebilirse.
Kılıçtaroğlunun hatası o hakları yenipde hakkı için sesleri çıkmayan ,onların haklarını savunanlara arkadan kazık atan şerefsiz güruh için muhalefet yapmasıdır.
Kılıçtaroğlu orada kendi hayatını tehlikeye atacak kimin için hakki yenen ve sesi dahi çıkmayan it oğlu itler için. Ne gerek var .
Az çok kimin ne olduğu belli.
Geri çekileceksin ve hükümet ile o hakları yenilen güruh karşı karşıya gelecek.
Köyün birinde hatirlarsın suyu aşsağı köye vermemek için direnen köylulere güvenlik gücleri zor kullanmış ve sağlam sopa atmışdı .
İşde o köy yediğı sopa ve gasp edilen hakkından sonra yine gidip oyunu akp ye verdi.
Bizimkiler gitti o insanlarin sesi olmaya çalışdı .ne gerek var bunlar için serçe parmağınï kımıldatmaya,bırak gebersinler.
Yetmez onlar sopa yerken faceden mutluluk fotograflari diye paylaş yedikleri sopayı,oh olsun de birde üstüne.
Fındıkçılar ağladı sızladı oylarını akp ye verdi .nooldu
Bïrak abi bırakkk gebersinlerr.bi tekmede sen vurki kıymetin bilinsin.
Diyanet ne dedi öz kızını becerebilirsin
Bizim ateist sol takım çıkdı kınadı ,ne gerek var abii bırak birbirlerini düzssünler bunlar.
Acıma acınacak duruma düşersin.
Mekanıma her cuma bu tip pislikler alla rızası için geliyr direk s.i.ktirediyorum,hemde aşşağilayarak ,hükümetin kapısına haydee yallah diyerek.
Tipler hep ayni tipler kokuşmuş kucağında 1 yaşında bir bebe kafa tam onların isteği usul örtülü.
Bırak abi gebersinlerrrrrrrrr.
Bırak abi sürünsünlerrrrrrrr.
Bırak abi yok olup gitsinlerrr.
o konuda bir şey diyemem her zaman dedim, müstehak...
cahil toplumlar öyledir, gidersin bak hakların, bunlar senin hakların, kullan, bak eğitim, bak sağlık haktır satılamaz, bak alınterin, bak insanlığın, bak olan biten bu, gerçek şu, bu dersen senden kötüsü olmaz bir de alay konusu olursun hatta linç etmek isterler(vatan haini, terörist ne belletilmişse dökerler)... Bilirim binbir türlü yaşadım, hala yaşıyorum(CHPliler bana terörist diyor, oysa terörün bile anlamını bilmiyorlar, şu an ülke terörle yönetiliyor ben ise ortalama bir Avrupalı sosyal demokrat kadar laf etsem adım terörist oluveriyor... Soruyorum terör nedir, kimler nasıl kullanır, bana cevapları terör işte senin gibi oluyor, al sana kaya nerene dayarsan daya durumu, ne anladıysam ya da ne anlamışlarsa)...
Yine de, kendi hallerine bırakmakla da olmuyor, acınası hallerine her zaman koftan bir kulp bulabiliyorlar... Aydın sorumluluğuda şart, elden bir şey gelmez, insan ancak kendisi için istemeyi bildiğinde kazanır, bilinçlenir, başkası için isteyen ya da kendi adına başkasına bel bağlayan cahildir ve her zaman kaybeder... her kafayı ancak altındaki omuz taşır, o omuzu da ancak o kafa temsil edebilir, başkasının omuzlarındaki kafa, bir başkasını temsil edemez..
CHP konusunda da öyle düşünüyorum, her önüne gelene cibbilliyetsiz, alçak, müsvedde, çapulcu, hain, güruh diyen bir ağız, Erdoağaya diktatör bozuntusu dendi diye CHP genel başkanına soruşturma açılıyorsa, milyonlar şimdi sokakta olmalıydı ve evet kocaman pankartlar ve üzerine Diktatör Erdoğan yazmalıydı, çünkü arık bıçak kemiği delmiş geçmiş(bu kadar fütursuzluk olacak gibi değil)... Bir kişi o makamı o şekilde, mikrofon alıp etrafına alçak, hain, müsvedde vs demek için kullanıyorsa zaten önce kendisine, sonra makama saygısı yoktur, her türlü farklı görüşü alçaklık, müsveddelik, çapulculuk diye değerlendiriyor, ama makamı toplumun tüm kesimlerini temsil etmek üzerine kurulu! Elbette diktatör... üstelik suç işlemiş oluyor! Ona soruşturma açılmıyorsa, o ülke bitmiştir, eğer soruşturma açılması gerekiyorsa, fakat ona diktatör diyene soruşturma açılıyorsa, o ülke zaten bitmiştir, artık cenaze namazı nerede kılınsın, morgdan ne zaman alınsın, mefta ne zaman kaldırılsın noktasıdır... Gerçi bunlar basit konular ya neyse.. Bu yoksa, yani dediğim gibi milyonlar ayakta değilse, Kılıçdaroğlu değil feriştahı da olsa anlamsız, kaldı ki partilerde belli. Parti değiller kulüpler, bürokratlar kulübü...
ha böyle giderse, nicelik olarak çok, nitelik olarak kof milyonların, en fazla ümit edip bekleyeceği darbe olacak... kaç milyonsunuz yahu, kimden, ne bekliyorsunuz? demokrasi sokakta işletilir, toplumlar ancak sokakta bilinçlenir, yoksa sen, ben çıkmış kendimizi bunlara heba etmişiz, en fazla alay konusu oluruz, ya da bir kurtarıcı beklerler(büyücü sanki). Onlar, kendi el, ayağı yokmuş gibi elleriyle kazdıkları kuyudan, yine kendilerini başkasının çıkartmasını beklerler, bu minvalde kuyunun başından ip atıp elini uzatanıda kuyuya çeker, ortaya alıp linç ederler...
kendisinin ve kendi gücü, haklarının farkında olmayan, sırtına semer vurulan eşek gibidir, dövsende, sövsende, o semeri taşıyacak ve güdecek ve sırtına sopa vurup semeri dolduracak birilerini, daim arayacak, arzulayacak... Darbe gelir kurtarır bunları, alır sopayı eşeksiniz ulan boyun eğin der bunalrda tamam ağam der olur biter, ortalık sütliman olur, darbecilerde dini daha etkin kullanılacak yani darbe yapmayı gerekli kılmayacak düzeyde pısmış, her şeye boyun eğmiş, ağzı var dili yok toplum-kul-köle yaratma yolunda bir kazık daha çakar, paralarını da yemeye bakar, böylelikle herkes işini yapar... (Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bana ait değil, bugüne de ait değil, ne zamana ait ise bugünde öyle)
Bu ulkenin en az yuzde altmisi muhafazakar,AKP karsisinda oy almak icin baska ne yapabilir CHP?
Kemal'in degismesinden yanayim. Surekli basarisiz olmus ve basarisiz olmaya devam edecek gibi gorunen bu adamin o koltukta ne isi vardir? Neden hala o koltugu lsgal etmektedir. Daha genc, dinamik, kendisini ifade edebilen, basarisiz olursa cekip de gidebilen, daha inanilir, daha guvenilir birinin gelmesi gerekir.
Ben Muharrem Ince ile sahsen tanisiyorum. (Raki icmisligimiz de olmustu bir kere) Kendisini cok iyi ifade edebilen biri. Akilli zeki de bir adam. Bence onun yolunu kapattilar. Belki de bir sans verilebilirdi. Neden olmasin? Her gelen, o koltuga oturunca cok mu rahattir nedir bi kalkmak bilmiyor. Arkadas birak git. Ama ne var ? Iktidar olmak gibi bir dertleri yok ki! Aman maasimizi alalim aman yerimizi kaybetmeyelim, aman keyfimiz, islerimiz bozulmasin. Gencler mi oluyor, kimin umrunda ki bu!
Ben chp secmeni degilim. Farkli bir partiye oy veriyorum. Fakat artik vermeyecegim. Cunku gecen onca seyden sonra cozumun meclis olmadigini gordum. Bu sistemin butunuyle degismesi gerekir. Sen gidersin oy verirsin, iktidar gelir karsit oyunu copluge cevirir.
Ne anlami kaldi oy vermenin.
Konuyu dagittim biraz galiba.
Hah, chp secmeni diyorduk. Chp secmenine vatan de, bayrak de, M. Kemal de kandir. Yahu bayrakla mayrakla olmuyor bu isler. Millet diyorsun, milletvekillerinin aldigi maaslari sorgulamiyorsun. Adam 1000 tl ye ev gecindirmeye calosiyor, cocuklarini okula gonderiyor, faturasi bilmem neyini karsilamaya caliisiyor.
Peki millet vekilleri ne yapiyor? Hic birsey.
Milletini seviyorsan once parasiz egitimi, isci haklarini, mv maaslarinin dusurulmesini, zorunlu askerlik ve diyanetin kaldirilmasini gundeme getir. CHP secime girdi, O KADAR LAIKLIK dedi, goz boyadi, palavra sikti, diyanet icin bi BDP elime guc gecerse kaldiricam dedi. CHPnin bu yonde birak iddiasini, dusuncesi bile yok.
Chp ile mhp ile akp ile bu is olmayacak.
Su milletvekillerinin statuleri ve sahip olduklari haklar konusulmali. Dikkat ediyor musunuz; bir gosteri olsa, vekil cikiyor ordan gogsunu germis, tok bir ses ile "BEN VEKILIM, CEKIL ONUMDEN" diyor hayvanin oglu! Sanirsin evren bunun pipisinin etrafinda donuyor!
Ben bir daha oy moy vermeyecegim arkadas.
Dialectics
19-01-2016, 14:00
Bu ulkenin en az yuzde altmisi muhafazakar,AKP karsisinda oy almak icin baska ne yapabilir CHP?
Aslında meseleyi salt muhafazakârlık ile açıklamak çok doğru bir yaklaşım olmayabilir. AKP'nin yükselişinde bir sınıf mücadelesi ya da sınıf çatışmasının emareleri bulunabilir.
Zamanında hor görülmüş, ezilmiş, dışlanmış kesimler ya da sınıflar kendi kimliklerini AKP ile ifade etme olanağı buldu. Elbetteki dini söylem, dindarlığa yatkın bu sınıfları toplamak için bir empati kaynağı ancak salt dini söylem ile iş bitebiliyor olsaydı Refah, Saadet, BBP filan da bir yerlere gelirdi.
CHP'nin temsil ettiği burjuva sınıfı bellidir. Şu an AKP'yi iktidara taşıyan sınıfa hitap edemediği de bellidir. CHP bir takım muhafazakar açılımlarla bu sınıflara hitap edebileceğini filan düşünmüştür ama defalarca kez rtaya çıktığı üzere fiyasko bir stratejidir. Meselenin özü gerçekten o insanların haklarını, hukuklarını savunabilecek, refah seviyelerini arttırabilecek, o insanlara daha iyi bir yaşam imkanı sağlayabileceğini ispatlayabilecek bir kimliğe bürünmektir. "Halk tarafından halk için seçilen" bir kimliğe bürünmek gerekmektedir.
CHP'nin mevcut elit ve söz meclisten dışarı "moruk" kadrolarıyla bunu başaramayacağı aşikârdır.
Ancak ben ağzında hiç dindar söylem barındırmayan, ancak bu emperyalist sistemin halkı nasıl sömürdüğünü anlatabilme imkanı bulabilen, halkın tabanına inip onlarla dertleşebilen, çeşitli sosyal projeler başlatarak halkı aydınlatan sol bir hareketin daha çok umut vadettiği kanaatindeyim.
İşte tam bu yüzden de CHP artık kenara çekilmeli ve yerini samimi ve genç yeni bir harekete bırakmalıdır. Halkın içinden çıkacak yeni bir harekete.
Bakınız Avrupa'da dahi yılların emperyalist partileri oy kaybederken, bir zamanlar en azılı düşman olarak ilan edilen komünist partiler iktidara gelmeye başladı. Bu insanlara doğru şeyi doğru şekilde anlattığınızda onları ikna edebileceğinizin göstergesidir.