Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafedeki diyalog
Kurdistannn
16-02-2016, 12:29
Bugün işten biraz bunalıp dışarı çıktım, kafede oturdum.Hemen yan tarafımda şöyle bir muhabbete kulak misafiri oldum.
-Lan oğlum, adam 59 yaşında.23 yaşındaki kıza sulanıyor. Sapık, Allahsız. Müslüman olmayanlardan korkacaksın arkadaş...
Bu muhabbeti duyunca, aklıma Buhari de ki hadis geldi. Hani, Muhammed in, Ayşeyi 9 yaşında koynuna alması olayı.
Sadece o da değil, İslam dünyasında çocuk gelinler çok yaygın. Çocuk tecavüzü demek daha doğru.
Her ne ise, insanlar, eleştirdikleri sistemin içinde olduklarını neden anlayamıyor, din ve iman aklı bu kadar bloke ediyor sanırım.
Muhammedin, 9 yaşındaki kızı koynuna almasına ses çıkarmayacaksın ama 23 yaşındaki yetişkin bir kızı yaşı küçük diye savunacaksın....
Bugün işten biraz bunalıp dışarı çıktım, kafede oturdum.Hemen yan tarafımda şöyle bir muhabbete kulak misafiri oldum.
-Lan oğlum, adam 59 yaşında.23 yaşındaki kıza sulanıyor. Sapık, Allahsız. Müslüman olmayanlardan korkacaksın arkadaş...
Bu muhabbeti duyunca, aklıma Buhari de ki hadis geldi. Hani, Muhammed in, Ayşeyi 9 yaşında koynuna alması olayı.
Sadece o da değil, İslam dünyasında çocuk gelinler çok yaygın. Çocuk tecavüzü demek daha doğru.
Her ne ise, insanlar, eleştirdikleri sistemin içinde olduklarını neden anlayamıyor, din ve iman aklı bu kadar bloke ediyor sanırım.
Muhammedin, 9 yaşındaki kızı koynuna almasına ses çıkarmayacaksın ama 23 yaşındaki yetişkin bir kızı yaşı küçük diye savunacaksın....
sebebini şu video açıklar sanırım ??
GFWHMO-p87o
Yıldıztozu
16-02-2016, 16:57
Bir müslüman için ateistler küfre düşmüş, sapkın, inkarcı, hidayete erememiş, ahlaksız kişiler gibi görünür. Çünkü inandıkları kitap ateistler hakkında bunlardan daha ağır ifadeler kullanır.
Akıllı ve bilinçli insan olmanın zor yanı, bilinçsiz insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalmaktır sanırım. Ben bu tarz insanlarla aynı dünyada yaşıyor olmayı, kutup ayılarıyla veya gergedanlarla aynı dünyada yaşamak zorunda olmak gibi görüyorum. Hepsi evrimin bilinçsizce ortaya çıkardığı yaratıklar.
Hep söylüyorum, insan türü o kadar da düşünebilen bir canlı değil, sadece düşünme potansiyeli olan bir canlı.
O konu belirsiz diğer hadislerden yaş 18 de çıkıyor. Arapların adetlerine göre adetten itibaren mi sayıldı bilinmiyor. Bana göre burdada karıştı. Ergenlik göreceli bilinmiyor. Yani net bir şey yok. Bildiğin yem. İnanmama sebebi veya bakış açısı. şıklar a,b,c,d,e... ama hayır kesinlikle a diyorsun
-Lan oğlum, adam 59 yaşında.23 yaşındaki kıza sulanıyor. Sapık, Allahsız. Müslüman olmayanlardan korkacaksın
kendi sulanamadigi icin icine oturmus
O konu belirsiz diğer hadislerden yaş 18 de çıkıyor. Arapların adetlerine göre adetten itibaren mi sayıldı bilinmiyor. Bana göre burdada karıştı. Ergenlik göreceli bilinmiyor. Yani net bir şey yok. Bildiğin yem. İnanmama sebebi veya bakış açısı. şıklar a,b,c,d,e... ama hayır kesinlikle a diyorsun
aise anamiz aslinda tam olmeye ramak kala evlendi peygamberimizle , onunla cima ettikten sonra bir mucize olarak genclesmeye basladi benjamin button gibi , bu da peygamberimizin mucizelerinden biridir
İlahimasal
16-02-2016, 20:59
Kürdistan sanki uzaylıların muhabbetine denk gelmisin gibi açmışsın başlığı
Bu tiplerden benim etrafimda dolu.hemde arkadaşlarım .onlarla bu muhabetlere giriyorum.çokda güluyorum.
Artık kendimi de saklamıyorum.Onlarla muhabbete girdiğimde benimle tartışmıyor susuyorlar.hatta kaçanlar da var.
En sevdiğim halleri cuma abdestini alırken konusmayıp,cumaya giderken birbirlerine koyarak konuşmalarına bitiyorum.
Eskiden bende giderdim vay be.
Onların sokakda bir bayan gördüklerindeki halleri ile kur-an da gözlerinizi yere indirin ayetini bilmeden yaşamaları inancları cuma abdesti almakdan öte gitmiyor.
55 yaşında 10 yaşındaki kiza sulanan birisi var tarihde deseniz söverler.o sizin peygamberiniz deseniz ,YALAN söylüyorsun,İFTİRA ediyorsun derler.
Onlar uzaylı deil ÜMMET
Perperoglou
16-02-2016, 21:15
Peygamber Efendimiz ile Ayşe anamız arasındaki evlilik, genellikle İslam düşmanı güruhların üzerinde en fazla demagoji yaptıkları hususu teşkil edegelmiştir.
Fakat tarihsel bir meseleyi ilmi bir şekilde temaşa ederken, günümüz değerleri üzerinden bir tahlil ve tenkitte bulunmak, tarihsel perspektif açısından anakronizm hatasına düşülmesi anlamına gelecektir ki bu da bizi fevkalade hatalı ve noksan bir sonuca ulaştıracaktır.
Söz konusu evliliğin gerçekleştiği dönemde bir kızın, ergenlik çağına girmesi, cinsel münasebette bulunması için kafi olarak görülmekteydi ki bu da İslamdan ziyade o dönemin değer yargılarının bir ürünüydü.
Yani bugün modern toplumlarda erken denilebilecek yaşlarda evlilikler, o dönemin toplumlarında olağan ve meşru bir durumdu.
Diğer yandan vakayı rivayet eden raviler, Ayşe'nin ergenliğe girişi sonrası cinsel bir birleşmenin gerçekleştiği hususuna özellikle değinmişlerdir.
Ayrıca Peygamber Efendimizin özel konumu sebebiyle bazı istisnai durumların kendisi için mübah kılındığını, bu doğrultuda bazı akrabaları ile evliliğin sadece kendisine mübah kılındığını görmekteyiz.
Dolayısıyla Ayşe Annemiz ile olan evliliğini de bu kapsamda, istisnai ve sadece kendisine mübah kılınmış olan, günümüzde geçerliliği olmayan bir evlilik olarak değerlendirebiliriz.
Zaten Türkiye'ye de baktığımızda çocuk yaşta evliliğin istisnai bir durum olduğu ve mevcut İslamcı iktidar tarafından da hi oldukça sert cezai müeyyideler ile cezalandırıldığı görülmektedir.
Nabokov'un, bir babanın,14 yaşındaki üvey kızına olan aşkını dramatikleştirerek anlattığı romanı sanatsal ve edebi bir yapıt olarak takdir eden popüler kültürün, bazı muğlak vakalar üzerinden yüce İslam inancını itham etmeleri de ancak materyalist modernizmin iki yüzlülüğü ile açıklanabilir sanırım.
İlahimasal
16-02-2016, 21:27
Sonuç deişmiyor.
2 + 2 = 4
Biz demiyoruz O diyor.
67- KİTÂBU'N-NİKÂH
60- Dokuz Yaşında Bulunan Bir Kadınla Zifafa Giren Kimse Babı
90-.......Bize Sufyân es-Sevrî, HişâmibnUrve'den; o da baba*sı Urve'den tahdîs etti ki, Peygamber (S)Âişe ile, Âişe altı yaşında iken akd yapmış, dokuz yaşında iken de zifaf yapmıştır. Âişe, Peygamber'in yanında dokuz sene kalmıştır
muhammedin evlatlığını boşatıp karısını alması GARİP gelmiyor da ...
9 yaş ayşe ile gerdeğe girmesi mi garip geliyor ve inkar ediyorsunuz ey müslümanlar ?
komedi bunlar yaw !!!!
spartacus
17-02-2016, 03:25
GFWHMO-p87o
%90'ı temsil ediyor, inanç mı bu şimdi? Robot mu?
GFWHMO-p87o
Caner Taslaman'dan iyi :)
Kurdistannn
17-02-2016, 09:35
Dip not olarak belirteyim. Bahsettiğim 2 kişiyi de uzaktan tanıyorum. Birisi doktor, diğeri mühendis .
Bakmak,Görmek, Algılayabilmek ...Bunların hepsi birbirinden keskin çizgilerle ayrılıyormuş demek ki.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12360427_1061662563854651_7156830764418268402_n.jp g?oh=34bab7d536c9345211708812a75a048b&oe=572DF095