PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışmalar ve Saçmalamalar

sys_init
24-02-2016, 22:01
Merhaba arkadaşlar.
din hakkında son bir haftadır tartışmalara girdim.
Tartıştıklarım ateistleri oldukça ahmak,aptal,hiç birşey bilmeyen olarak biliyordu.bunu anlayabiliyorum çünkü zamanında bende kendini ateist sayan ama ateizmi dogma olarak kabullenmiş böyle gelmiş böyle gider kafasında insanlarla karşılaştım.Muhataplarımın teoloji,ontoloji,epistemoloji konularında oldukça zayıf olmaları beni çok yordu.neyse ki benden sonra fikirleri değişenlerde oldu ama o konuşmalardan aldığım cevapların bazıları:

Saçmalama -1 >-abi saçmalama insan dediğin şey spermden meydana geliyor.
Saçmalama -2> Sözler köşkünde portakal argümanını dinledinmi dinleseydin böyle olmazdın .
Saçmalama -3 > ya bir s.git bireylerin yaptıklarını islama yükleyemezsin.(birey dediği ise islamın peygamberi muhammeddi ben konuşmada muhamedden örnekler vermiştim.)
Saçmalama -4> herşey mükemmel gerçekten siz körmüşsünüz.

diye uzayıp giden ama aklıma gelen saçmalamalar bunlar.

işte böyle.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Barlas
24-02-2016, 22:06
Mükemmel olan İslam'dır, insanlar (Müslümanlar) değil.
Allah öylesine yüce ki, senin gibi bir kâfire bile nimet, rızk veriyor.
Bir iğne bile ustasız olmazken, koca kâinat Allah'sız nasıl olsun?
Allah yoksa seni kim yarattı?

...

Benim ilk aklıma bunlar geldi.

Natan
24-02-2016, 23:12
Nasil ki her ev bir insan tarafindan yapiliyorsa, tum bu komplex canlilar ve evren nasil kendiliginden olsun? Evi gorunce kim yapti diye soruyon da evreni/hucreyi gorunce niye sormuyon?

Bilimsel bir kitap ve icerigini nasil ki biiri yazmissa ve bilgi kitapta rasyonel harf dizimi/ anlam olusturuyorsa, Dnadaki 3 bucuk milyon/milyar( kac adet oldugunu cikaramadim simdi) harf nasil olusup bilgi denilen yazilimi meydana getirsin? Kitaptaki bilgi de kendiliginden mi oldu?

Yada kuantum fiziginin babasi Max Planck yada Erwin Schrödinger'den daha mi zekisin de doga kanunlarinin kaynaginin ustun bir akli isaret etmedigini dusunuyorsun?

Gibisinden sacmaliklar..

Sorular uzar gider. Insan akli var oldukca bu konular da tartisilmaya devam edecektir. Aldirmamak lazim. En iyisi mi ic sarabi genis bir nefes al, kac nefes alacagin belli degil diyen Hayyam'a kulak vermektir. Soru cevaptan once gelir bana gore. Dolayisiyla bu tarz anlamsizliklarla ugrasmamak gerekiyor.

Kurdistannn
24-02-2016, 23:20
Bu aslında sadece dindar-ateist ayrışmasında değil, Türkçü-Kürtçü, sağcı-solcu gibi ayrışmalarda da aynı.
Herkes muhatabını aptal görüyor.

Herkes nirvanaya çoktan ulaşmış bile:)

Sundance
25-02-2016, 16:20
İnsan beyni allahı tamamıyla idrak etmeye müsait değil.

Kuranda ne olursa olsun inkar edeceğiniz yazıyor zaten.

Bilim adamları yaşamın oluşmasına izin veren evrenin olasılığının imkansıza yakın olduğunu hesapladı.

Kuran hede hödö keşfini 1400 yıl önceden bilmiş.

Siz allahtan nefret ediyorsunuz. Sırf islam karşıtı olmak için ateist olmuşsunuz.

Saygı gösterin benim inancıma.

Ha en önemlisini unutmuşum ekleyeyim: Cehennemde görürsünüz.

Natan
25-02-2016, 16:48
Allah yoksa dunyayi kim yaratti ? :blabla:

Hahahha