dolfen
09-04-2007, 23:41
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptınız, onu söyleyin!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Teşekkür ediyorum; hatırlatıyorsunuz, söylüyorsunuz, biz de yapıyoruz. Tabiî, bir söyleyen olacak, bir de yapan olacak; öyle değil mi arkadaşlar... (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Cumhuriyetimizin değerlerini teker teker satıyorsunuz.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptın, onu söyle!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Evet, şimdi, gelelim…
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Limanlarımızı, tersanelerimizi teker teker peşkeş çekiyorsunuz.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptıysan onu söyle!
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, karşılıklı konuşmayalım lütfen.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptın onu söyle!
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Sayın Bakan, ölenlerin ruhu çarpacak, çarpacak!
TUNCAY ERCENK (Antalya) - Sayın Bakan, ne yaptın!..
BAŞKAN - Sayın Ercenk… Sayın Tandoğdu…
Sayın Bakan, Genel Kurula hitap ediniz efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Arkadaşlar, lütfen, dinleyin; daha söyleyeceğim çok şey var; lütfen, dinleyin.
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Ölenlerin ruhu çarpacak sizi!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Lütfen, dinleyin.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Yalanla peynir gemisi yürümez!
BAŞKAN - Sayın Arz, lütfen…
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına yaptım diyor; nesini yapmış, onu söylesin!
BAŞKAN - Sayın Bakanım, Genel Kurula hitap edin.
Buyurun efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Sayın Başkan…
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ne yaptığını söyle; hiçbir şey yok!..
MUHARREM İNCE (Yalova) - Ne zaman yeni gemi alacaksınız?!.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, sükûnetle dinleyelim.
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Ölenlerin ruhu sizi yakacak, yakacak!
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Daha bu sabah bindim geldim uçakla Trabzon Havaalanından; ne yaptıysa, bir söylesin!
Buyurun Sayın Bakan.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ne yapmış?.. Ben bu sabah geldim Trabzon Havaalanından; ne yapmış, allahaşkına, söylesin yahu!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Trabzon'dan yeni geldiysen, bir şey söyleyeyim sana: Trabzon'a, günde sadece 5 uçak iniyordu, bugün 30 uçak iniyor, 30! (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Bunun seninle ne ilgisi var?!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - İnsaf ve merhamet!.. İnsaf ve merhamet!..
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Uçaklar uluslararası havaalanından geliyor; bunun seninle ne ilgisi var?!
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Bunun sizinle ilgisi yok.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Onlar dün de geliyordu, bugün de geliyor; bunun seninle ne alakası var?!
BAŞKAN - Sayın Bakanım, sürenizi olumlu kullanınız; Genel Kurula hitap ediniz.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Onlar dün de geliyordu, bugün de geliyor; bunun seninle ne alakası var?!
Buyurun efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Onların uçması için, gereken teşvikleri, gereken destekleri biz verdik de onun için alakası var. (AK Parti sıralarından alkışlar) Yaa, gördün mü?!.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Bunun seninle alakası yok! CIA uçakları geliyor, Afganistan'a gidiyor; sizinle ilgisi yok.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bir dakika müsaade edin de, şu işleri anlatalım; bak, zamanımı çalıyorsunuz ha!
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ama sizinle ilgisi yok, onlar dün de geliyordu, sizden önce de geliyordu.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Vatandaşımıza yaptıklarımızı anlatmamız lazım; zamanımızı çalmayın lütfen.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ama, Trabzon'a bir şey göndermiyorsunuz, palavra atma!
BAŞKAN - Sayın Bakan, Genel Kurula hitap ediniz efendim.
Buyurun.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Değerli arkadaşlar, sivil havacılıkta iş bununla da kalmıyor. Başka ne var? Başka ne var, onu size söyleyeyim.
ABDULKADİR ATEŞ (Gaziantep) - CIA var, CIA; ondan da bahset.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Hepsini söyleriz, merak etmeyin.
Bakın, bir şirketimizin uçuşunu 4 ülke durdu, hatırlarsınız, geçen yazın başında ve süresiz uçma yasağı getirdiler. Kim; Almanya, Hollanda, İsviçre ve Belçika. İşte, bu hükümet, onun ulaştırma bakanı, süresiz yasak edilen bu uçuşu 12 günde başlattı. (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar) İşte, Türkiye'nin gücü, onuru budur. Onur Havayollarının onurunu da, bu ülkenin onurunu da bu hükümet, bu hükümetin bakanı kurtardı. (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Bu sizin göreviniz, bunu da mı anlatıyorsunuz?!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bunlar, bizim, kaşımıza gözümüze meraklı değil.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sayın Bakan, bu sizin göreviniz, bunu anlatma.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Ülkenin gücüne, ülkenin iktidarının iktidarına göre iş yapıyorlar.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sizin bunu 12 gün bile bekletmeniz büyük hata, bunu bir günde çözecektiniz, bir günde, 12 gün bile bekletmeyecektiniz. *
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bırakın bunları; 4 aylık, denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı oldunuz. SHP'nin Ankara Belediyesinde seçim kaybetmiş bütün kadrolarını oraya aktardınız. Denizciye hasrettik Denizcilik Müsteşarlığında Sayın Bakan. (AK Parti sıralarından alkışlar) Denizciliğe hasret kalmıştı. İşte, şimdi, denizcilikte 230 uzman var.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sayın Bakan, yalan söylüyorsunuz!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Teşekkür ediyorum; hatırlatıyorsunuz, söylüyorsunuz, biz de yapıyoruz. Tabiî, bir söyleyen olacak, bir de yapan olacak; öyle değil mi arkadaşlar... (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Cumhuriyetimizin değerlerini teker teker satıyorsunuz.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Evet, şimdi, gelelim…
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Limanlarımızı, tersanelerimizi teker teker peşkeş çekiyorsunuz.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptıysan onu söyle!
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, karşılıklı konuşmayalım lütfen.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına ne yaptın onu söyle!
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Sayın Bakan, ölenlerin ruhu çarpacak, çarpacak!
TUNCAY ERCENK (Antalya) - Sayın Bakan, ne yaptın!..
BAŞKAN - Sayın Ercenk… Sayın Tandoğdu…
Sayın Bakan, Genel Kurula hitap ediniz efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Arkadaşlar, lütfen, dinleyin; daha söyleyeceğim çok şey var; lütfen, dinleyin.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Lütfen, dinleyin.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Yalanla peynir gemisi yürümez!
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Trabzon Havaalanına yaptım diyor; nesini yapmış, onu söylesin!
BAŞKAN - Sayın Bakanım, Genel Kurula hitap edin.
Buyurun efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Sayın Başkan…
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ne yaptığını söyle; hiçbir şey yok!..
MUHARREM İNCE (Yalova) - Ne zaman yeni gemi alacaksınız?!.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, sükûnetle dinleyelim.
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Ölenlerin ruhu sizi yakacak, yakacak!
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Daha bu sabah bindim geldim uçakla Trabzon Havaalanından; ne yaptıysa, bir söylesin!
Buyurun Sayın Bakan.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ne yapmış?.. Ben bu sabah geldim Trabzon Havaalanından; ne yapmış, allahaşkına, söylesin yahu!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Trabzon'dan yeni geldiysen, bir şey söyleyeyim sana: Trabzon'a, günde sadece 5 uçak iniyordu, bugün 30 uçak iniyor, 30! (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Bunun seninle ne ilgisi var?!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - İnsaf ve merhamet!.. İnsaf ve merhamet!..
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Uçaklar uluslararası havaalanından geliyor; bunun seninle ne ilgisi var?!
İ. SAMİ TANDOĞDU (Ordu) - Bunun sizinle ilgisi yok.
Buyurun efendim.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Onların uçması için, gereken teşvikleri, gereken destekleri biz verdik de onun için alakası var. (AK Parti sıralarından alkışlar) Yaa, gördün mü?!.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Bunun seninle alakası yok! CIA uçakları geliyor, Afganistan'a gidiyor; sizinle ilgisi yok.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bir dakika müsaade edin de, şu işleri anlatalım; bak, zamanımı çalıyorsunuz ha!
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ama sizinle ilgisi yok, onlar dün de geliyordu, sizden önce de geliyordu.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Vatandaşımıza yaptıklarımızı anlatmamız lazım; zamanımızı çalmayın lütfen.
ŞEVKET ARZ (Trabzon) - Ama, Trabzon'a bir şey göndermiyorsunuz, palavra atma!
BAŞKAN - Sayın Bakan, Genel Kurula hitap ediniz efendim.
Buyurun.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Değerli arkadaşlar, sivil havacılıkta iş bununla da kalmıyor. Başka ne var? Başka ne var, onu size söyleyeyim.
ABDULKADİR ATEŞ (Gaziantep) - CIA var, CIA; ondan da bahset.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Hepsini söyleriz, merak etmeyin.
Bakın, bir şirketimizin uçuşunu 4 ülke durdu, hatırlarsınız, geçen yazın başında ve süresiz uçma yasağı getirdiler. Kim; Almanya, Hollanda, İsviçre ve Belçika. İşte, bu hükümet, onun ulaştırma bakanı, süresiz yasak edilen bu uçuşu 12 günde başlattı. (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar) İşte, Türkiye'nin gücü, onuru budur. Onur Havayollarının onurunu da, bu ülkenin onurunu da bu hükümet, bu hükümetin bakanı kurtardı. (AK Parti sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Bu sizin göreviniz, bunu da mı anlatıyorsunuz?!
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bunlar, bizim, kaşımıza gözümüze meraklı değil.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sayın Bakan, bu sizin göreviniz, bunu anlatma.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Ülkenin gücüne, ülkenin iktidarının iktidarına göre iş yapıyorlar.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sizin bunu 12 gün bile bekletmeniz büyük hata, bunu bir günde çözecektiniz, bir günde, 12 gün bile bekletmeyecektiniz. *
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Devamla) - Bırakın bunları; 4 aylık, denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı oldunuz. SHP'nin Ankara Belediyesinde seçim kaybetmiş bütün kadrolarını oraya aktardınız. Denizciye hasrettik Denizcilik Müsteşarlığında Sayın Bakan. (AK Parti sıralarından alkışlar) Denizciliğe hasret kalmıştı. İşte, şimdi, denizcilikte 230 uzman var.
MEHMET SEVİGEN (İstanbul) - Sayın Bakan, yalan söylüyorsunuz!