PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spotlight Oscar aldı.

errata
29-02-2016, 13:21
Boston Globe gazetesinin Spotlight adı verilen araştırmacı gazetecilik bürosu tarafından 2001 yılında yapılan "Katolik kilisesinin çocuk tacizleri" haberinin yapılış hikâyesini sinema akıcılığıyla aktaran Spotlight isimli film en iyi film dalında Oscar ödülünü aldı.

Film önerileri kısmında Yıldıztozu'nun tavsiye ettiği bir filmdi.

Filmin sıcak gerçekliği, Katolik kilisesi ve gönülden bağlı imanlıları için çok bir şey ifade ediyormu bilinmez, ancak bu mevzunun tüm insanlığı ilgilendirdiği ve yeni bir tür aydınlanmacılık örneği olduğu aşikâr.

Bizim gibi memleketlere de doğru haber alabilme/yapabilme özgürlüğünün din, iman hilafına da olsa ne kadar önemli olduğunu göstermeli.

Boston Globe'ın ilk sayfası şöyle:
http://i.radikal.com.tr/150x113/2016/02/29/201602291148_001AGLXXX0229F.jpg

Şüpheci Dinsiz
29-02-2016, 14:38
Cumhuriyet.com.tr (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/489316/Oscar_i_alan_Spotlight_filminin_yonetmeni_Tom_McCh arty_den_Erdogan_a_ders_gibi_sozler.html)

Oscar'ı alan Spotlight filminin yönetmeni Tom McCharty'den Erdoğan'a ders gibi sözler

Oscar Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. En iyi film ödülü, Katolik Kilisesi'ndeki çocuk tacizleriyle ilgili haberler yapan The Boston Globe'daki araştırmacı gazetecilerin hikayesini beyaz perdeye yansıtan Spotlight'a verildi. Filmin yönetmeni Tom McCharty, "Bu filmi, iktidardan hesap soran ve sormaya devam eden gazeteciler için yaptık" dedi.

Dertli
29-02-2016, 16:38
Pezevenkler

Natan
29-02-2016, 16:50
Pezevenkler,bu gece hepinizi itin götüne sokacağım,okyanuslar kadar kan akacak bugün,kanlarınızla duş alacağım imansız kafirler sizi,bu memleket sahipsiz değil,turkiyeli muslumanları sefil gördünüz habire saldırıyorsunuz,bunun bir bededli olmalı,bu forumdaki herkes bu gece ayağını denk alsın,bu gün forumu kapatıp siktir olup gitmezseniz hepiniz gebereceksiniz,hepinizin adresi elimde kafirler.

Kafirler için yaşasın cehennem!Allahu akbarrrr!

Dertli;

Dostum biz ne konustuk sen ne doyosun

Konusmadik mi anlasmadik mi amk..birak tehttidi, elestir boyun boyunca dedik. Neyse dostum ama bos isler bunlar..Senin icinde ofke mi var kime neye karai ofke var..Neye kiziyorsun sorun nedir?

Guzelce anlat seni bu ofkeye sevk eden seyi?

Ey dertli,

Kan akitmak guzel mi? Guzel bir sey midir?

Cocugunun askerde olmesi mesela? Niye bu kan niye bu savas?

Baris olsun dostum.

Bizde unutalim bu savasi..

Nedir bu siddet? Nedir seni kizdiran sey? Nedir allah askina?
Soyle ben de rahat edeyim sen de..