PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngilizce Sorunu

world
29-03-2016, 21:16
İngilizcem kötü sayılmaz ama gelin görün ki yeterli değil. Her defasında sözlüğe bakmaktan gına geliyor artık bir yanda tanslaete diğer yanda İngilizce sayfa açık oluyor ve takdir edersiniz ki translate konteks içi bağlama göre çevirmiyor ifadeyi. Ne ypmam lazım film izliyorum ama filmler günlük hayat konuşmaları akademik makalelere zerre kadar katkısı yok İngilizce anlamında. İlla mı kursa mı gideceğim önerisi olan yok mudur?

pianola
29-03-2016, 21:21
Gramer altyapin varsa 3-5 kalin kitap bitir dostum (kalin ama), bazi kelimeleri bilmesen dahi inatla okumaya devam et. Zamanin nasil gectigini farketmeden, bi bakmisin bir Ingiliz'den daha iyi Ingilizce konusuyorsun.

world
29-03-2016, 21:22
Gramer altyapin varsa 3-5 kalin kitap bitir dostum (kalin ama), bazi kelimeleri bilmesen dahi inatla okumaya devam et. Zamanin nasil gectigini farketmeden, bi bakmisin bir Ingiliz'den daha iyi Ingilizce konusuyorsun.

Bir cümledeki çoğu kelimeyi anlamıyorum.Sanırım lise seviyesinde İngilizce ile öleceğim.

pianola
29-03-2016, 21:25
Gramer biliyosan sorun yok, vocabulary (https://www.vocabulary.com/) pek muhim bir sey degil.

world
29-03-2016, 21:31
Gramer biliyosan sorun yok, vocabulary (https://www.vocabulary.com/) pek muhim bir sey degil.

Hocam her defasında sözlüğe bakıyorum geçen bir makale çevireyim dedim ölüyordum yemin ederim en son uzunluğunu görüp caydım yarısında. Gramer bir yana o phrasal verbler falan deli ediyor insanı o deyimler falan.

pianola
29-03-2016, 23:07
Hocam her defasında sözlüğe bakıyorum geçen bir makale çevireyim dedim ölüyordum yemin ederim en son uzunluğunu görüp caydım yarısında. Gramer bir yana o phrasal verbler falan deli ediyor insanı o deyimler falan.

Phrasal verbleri Ingilizce konusulan forumlarda sohbet ederek cozersin, filmleri vb de Ingilizce izle hep, Ingilizce muzik dinle, parcalarin sozlerini oku..

Ama altyapi varsa dedigim gibi 3-5 kalin kitap bitir, sekerek gitmek yerine sirikla atlamis olursun :)

Kurdistannn
28-04-2016, 11:55
İngilizcede kendine öncelikle hedef belirlemen gerek. Hangisini istiyorsun ona karar ver
1-Okuduğunu anlamak mı?
2-Dinlediğini anlamak mı?
3-İyi düzeyde konuşup, okuduğunu ve dinlediğini anlamak mı?

Hedef koymak ve ona göre çalışmak şart.
Benim yeğenim, İngilizcedeki her makaleyi süper derecede çevirir. Zamanında KPDS dil sınavından 96 almış. Ama gel gör ki, konuşamaz.
Yani telaffuzu çok kötü, zaten adam gibi cümlede kuramıyor, konuşamıyor. Ama okuduğu metinleri harika çevirir.

Amerikada tanıdığım, santralde çalışan bir Türk ise, şakır şakır İngilizce konuşuyordu. Santral görevlisi idi zaten. Ama İngilizce bir kitabı eline ver, okuyamaz doğru düzgün. KPDS-YDS sınavlarına girse, 50 bile alamaz belki. Ama ana dil gibi konuşuyor, çünkü Amerikada sadece konuşarak öğrendi. Okuması yok gibi.

Dediğim gibi hedef şart.
Okuduğunu ve dinlediğini anlamak, ayrı ayrı kısa sürede hallolur ama 3.sü için, yani hem dinleme-hem okuma hem konuşmada iyi olmak için,her gün düzenli zaman ayırsan bile 5-6 yıl lazım. Bir de hangi İngilizce? Buna karar vermen, ilerlemeni hızlandırır.
Kanada İngilizcesi mi, Amerikan İngilizcesi mi, Britanya İngilizcesi mi, Avustralya İngilizcesi mi...
Aralarında dağlar kadar fark yok ama zamandan ve emekten tasarruf için, birini seçip ona odaklanmalısın. Komple hakim olmak çok zor.
Amerikalılar bile İngilizleri bazen anlamadıklarını söylüyorlar. CNN i en iyi Amerikalılar, BBC yi en iyi İngilizler anlar.

Uzun lafın kısası, okuduğunu anlamak ise mesele; İngilizcede en çok kullanılan 4-5 bin kelimeyi ezberlemelisin ama kelime ezberi değil. Cümle içerisinde. Kelime ezberlemek kadar safça bir şey yok. Daha sonra da, çevrilmiş romanları ya da tarih kitaplarını okumalısın(ya da sevdiğin başka tür kitapları) Hem İngilizce orjinalleri hem de çevirileri elinde olsun.

Dinlediğini anlamada ise, Family Guy, The Simpsons gibi çizgi filmleri İngilizce alt yazıları ile izle. Sözlüğe bakma. Anlamadığın şeyler olacaktır. Sözlüğe yönelme.
Çocukluk dönemini düşün. Türkçeyi nasıl öğrendin? Okula bile gitmeden ailen konuştu, sen dinledin.Sonra ağır ağır konuşmaya başladın. Kimse sana sözlük ya da başka bir şey vermedi. Çizgi filmlerden başla, diğer dizilerden devam et.Çizgi filmlerde kelime sayısı az, en sık kullanılan kelimeler kullanılır. Bu yüzden temeli sağlam alırsın.
Yabancı dillere de çocuklukta ana dili öğrendiğin yöntemle yaklaşmak lazım.

Nana Buluku
28-04-2016, 14:11
https://tr.duolingo.com/

Duolingo'da ki tüm alıştırmaları tamamlarsan B1 seviyesine kadar gelirsin. Daha sonra kursa yazılıp son seviyeye ulaşmaya çalışabilirsin.

Aleph
28-04-2016, 19:40
İlk emri uygula, oku!.. ;) :thumb:

Bugünden yarına olacak iş değil. :nerd:

world
28-04-2016, 19:54
Sağolun tavsiyeleri deneyeceğim. Çok kelime var yahu bu İngilizce'de.

Az önce karşıma ''inasmuch'' diye bir kelime çıktı bunlar yanlışlıkla birleşik yazmışlar bu 3'ünü sandım meğersem anlamı ''mademki'' imiş.Tövbe tövbe.

istatistik
28-04-2016, 22:22
İngilizce - Türkçe sözlük yerine İngilizce - İngilizce sözlük kullanmanı öneririm.

Natan
29-04-2016, 16:25
Esasinda dostum,

Dil dile degmedikce ogrenilmez bu zirt :)

Yabanci bi sevgili bul, gor bakalim nasil ilerliyor.
Hem ogrenmek icin motivasyonun olacak, hem de mesajlasma fln yol alacaksin.

Calissmak icin istegin olacak.
Ben daha cok hikaye kitabi okuyorum.
Onun disinda din kitaplari ve dinsel dergilere bakiyorum.
Hergun bir sayfa cevirsen kàrdir.
Yani ilgili oldugun alani belirle o konuda okumaya calis.
Bu sekilde olunca daha az zıkilirsin.

Gunde ne kadar calisiyorsun?

world
29-04-2016, 16:55
Esasinda dostum,

Dil dile degmedikce ogrenilmez bu zirt :)

Yabanci bi sevgili bul, gor bakalim nasil ilerliyor.
Hem ogrenmek icin motivasyonun olacak, hem de mesajlasma fln yol alacaksin.

Calissmak icin istegin olacak.
Ben daha cok hikaye kitabi okuyorum.
Onun disinda din kitaplari ve dinsel dergilere bakiyorum.
Hergun bir sayfa cevirsen kàrdir.
Yani ilgili oldugun alani belirle o konuda okumaya calis.
Bu sekilde olunca daha az zıkilirsin.

Gunde ne kadar calisiyorsun?

İki-üç İngilizce forumuna üyeyim yararlı oluyor ama kısaltmalar falan kullanıyorlar beynim mikiliyor. Aslında anlayabiliyorum ama cümle kurmakta çok sıkıntı var bende,mesela Craig ile Sean Carrol arasındaki 1 saatten uzun süren tartışmayı neredeyse tamamen anladım ama aynı cümleleri kur desen tıkanır kalırım.

2 saat ayırıyorum günde diyebilirim İngilizce'ye.

jura999
12-06-2016, 22:48
3-5 kalın kitap diyor herkes, denemeye değer....