PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ERIN STERN den zayıflama önerileri

Kurdistannn
22-04-2016, 14:23
Dünyaca ünlü fitness uzmanı ERIN STERN den zayıflama notlarını buradan parça parça paylaşacağım.
Kilo konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara faydalı olur umarım.
Erin Stern in kendi sitesinden alıntıdır.
http://www.erinstern.com/blog/

The more muscle tissue you have, the more calories you will burn. This is why world class weight lifters must eat thousands of calories a day to maintain their weight. Muscle is active tissue, fat is not. Thus, muscle "burns" a significant number of calories each day for its own maintenance. Alternate your cardio days with weight training days. Don’t listen to those people who advocate only weight training, or only doing cardio. When combined with a healthy diet, they work synergistically to give you 10x the results had you just done one or the other.

Ne kadar çok kas dokusuna sahip olursanız, o kadar çok kalori yakarsınız. Bu, dünyaca ünlü ağırlık kaldıran sporcuların kilolarını korumak için neden binlerce kalori aldıklarının nedenidir. Kaslar, yağ dokusunun aksine aktiftir.Bu yüzden kaslar varlıklarını korumak için her gün önemli miktarda kalori yakar. Kardiyo ve ağırlık antremanlarını ayrı günlerde yapın. Sadece ağırlık kaldırmanızı ya da sadece kardiyo yapmanızı söyleyen insanları dinlemeyin.Bu ikisi sağlıklı bir diyetle kombine edildikleri zaman, sinerjik olarak çalışacaklarından, bunları tek tek çalışmanızdan 10 kat daha iyi sonuçlar verecektir.

Kurdistannn
22-04-2016, 14:28
Yani, yukarıda söylenen şu: Ağırlık çalışması, çok hızlı kilo kaybettirir. Bu gerçekten de doğrudur. Çünkü, siz çalışmanızı bitirdiğinizde, kaslar yağ yakmaya bir süre daha devam eder.

Eric Stern'e sadece şu konuda şerh koyacağım: Ben de 20 yıla yakın süredir Boks, Karate ve ağırlık sporları ile uğraşıyorum. Ağırlık ve kardiyoyu beraber yaptığım çok oldu. Ağırlık çalışması ile kardiyo aynı gün hatta aynı çalışma zamanında da olabilir. Öncelik, ağırlık çalışmasına verilmesi şartı ile.
Ama iyi bir beslenme ve uyku düzeni şart. Bu yoksa, ayrı ayrı günlerde yapılabilir.

Sözün özü:Ağırlık çalışması hem güçlendirir, hem de kardiyodan daha fazla yağ yakar.

Eric Stern'den alıntılar devam edecek...

Yıldıztozu
22-04-2016, 18:55
Boyum 185, kilom 77.

Bu hafta yeni bir spor salonuna yazıldım, başlıyorum bakalım. Amacım geniş omuzlar, güçlü kollar. Sonra o geniş omuza bir dövme yaptırırım belki :)

slave
22-04-2016, 21:52
Boyum 185, kilom 77.

Bu hafta yeni bir spor salonuna yazıldım, başlıyorum bakalım. Amacım geniş omuzlar, güçlü kollar. Sonra o geniş omuza bir dövme yaptırırım belki :)

Geniş omuz, güçlü kol kısmına tamam. O her iki güçlü kolun yanında biten memeler ne olacak:) şaka gibi. Tek benim mi dikkatimi çekiyor? Memleket kaslı ve memeli adam kaynıyor.

Kurdistannn
23-04-2016, 00:14
Boyum 185, kilom 77.

Ne çalışacaksın?
Body mi powerlifting mi?

Bu arada 2. mesajımda Erin i, Eric yazmışım:)

Save The Day
23-04-2016, 00:48
Ağırlık da kaldırılır boks da yapılır koşu da yapılır da beslenme sıkıntı. Diyet yapamıyorum bozuyorum hemen. Sabır edemiyorum.

Kurdistannn
23-04-2016, 14:22
Ağırlık da kaldırılır boks da yapılır koşu da yapılır da beslenme sıkıntı.
Öyle deme. Bu sporları yapman değil, nasıl yaptığın önemli. Çoğu kişi ağırlık kaldırırken sakatlanıyor, çünkü düzgün formda yapamıyor.
Ben kick boksa başladıktan 3 ay sonra, hocanın yanlış yumruk tekniği öğretmesi nedeni ile 6 ay boks yapamadım.Sonra salonu terkettim , işi bilen bir hoca arayıp buldum.
Rasgele üye olmamak lazım salonlara.
Diyet yapamıyorum bozuyorum hemen. Sabır edemiyorum.
Diyet demeyelim de , sağlıklı beslenme diyelim.
Mesela yeşil çay, acı biber gibi metabolizmayı hızlandıran besinlerin yanında krom, tarçın gibi tok tutan besinlerin ekleneceği bir sağlıklı beslenme programı ile herşey hallolur.
Her yemek öncesi su içilirse, istense de fazla yiyilmez.
Bir de, muhakkak ara öğün olarak kuru yemiş alınmalı. Sağlıklı yağlar içerirler, eğer abartmazsınız kuru yemiş miktarını, zayıflamaya yardımcı bile olur.
Piyasadaki zayıflama ilaçları ise, ya sağlığa zararlı ya da yalan dolan.
Bir de şu saatte yiyeceğim diye öğünleri sıkıştırmayın araya. Ne zaman acıkırsanız o zaman yiyin. Vücudu dinlemek önemli.Acıktığınız da, vücudunuz sinyali verecektir. Küçük atıştırmalıklarla vücudu oyaladınız mı tamamdır (Bu atıştırmalıklar protein ve kaliteli yağlar açısından zengin olan kuru yemişlerden olursa harika olur)