PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Matematik ve Fizik olimpiyatlarına hazırlık

Kurdistannn
25-04-2016, 02:32
Arkadaşlar, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 2017-2018 dönemi ulusal ve uluslararası matematik ve fizik olimpiyatlarına öğrenci hazırlayacağız.

Fizik olimpiyatları için kardeşim 3 ay ders verecek. Kendisi zamanında TÜBİTAK Fizik olimpiyatlarında madalya almış, Boğaziçini bitirdikten sonra yurtdışında başarı ile doktorasını vermiş birisidir.

Matematik olimpiyatlarına hazırlık dersini ise ODTÜ Matematikten sınıf arkadaşım Sinan Cemgir verecek. Başarılı ve yetenekli bir arkadaşımdır. Matematiği Tarih gibi eğlenceli ve keyifli hale getiren, bu noktada benden birkaç gömlek üstün bir arkadaşımdır.

Yalnız yer konusunda, henüz kararsızız. Sanırım Mayısın ilk haftası netleşecek. Ali Nesin in Matematik köyünde bu dersleri vermeyi düşünüyoruz. Bu hafta Ali Nesin ile irtibata geçip, fikrimizi ileteceğiz. Kabul ederse, sanırım köyde kalmanın bir konaklama masrafı olacak gibi.
Olimpiyatlara hazırlık dersleri ücretsiz olacak ama köy için sanırım matematik köyüne cüzi bir ödeme yapılabilir.

Netleştiğinde, buradan duyuracağız.
Aileniz de ya da akrabalarınız arasında yetenekli gençler varsa, heba olmasınlar. Önlerindeki bu fırsatı kaçırmasınlar. Eğitim öncesi seviye tespit sınavı yapılacak, belli bir seviyenin altı alınmayacaktır. Zira olimpiyatlar, seviye yeterli değilse 3 ayda hallolacak bir şey değildir.
Katılmak isteyenler özel mesajla bana ulaşabilir.

Yıldıztozu
25-04-2016, 15:28
Lisedeyken matematik olimpiyatlarına katılmıştım. Hiçbir eğitim almadan katıldığımız için anca eğlence olmuştu. Devamında o sene okulda yılın matematik öğrencisi seçilip olimpiyat kitabı hediye almıştım. :)

Güzel bir uygulama yapıyorsunuz. Eminim faydalı olacak gençler vardır. Ama onları bulmak önemli. Genelde bu eğitimler özel kolejlerde, liselerde okuyan çocuklara veriliyor. Önemli olan küçük yerlerdeki zeki gençleri yönlendirmek.

Kurdistannn
26-04-2016, 09:18
Olimpiyatların iyi tarafı, Uluslararası çapta madalya alırsan, Dünyanın diğer büyük üniversitelerine başvurduğunda, sana ciddi avantaj sağlıyor.
M.I.T, Harvard, Oxford gibi üniversitelere lise sonrası lisans okumak için başvurmak istediğinde ciddi avantajın oluyor.Tabi başvurduğun ülkenin eğitiim sistemine göre 1-2 yıl daha lise okuman gerekebiliyor bazen.

Bu yüzden gençlerin önemsemesi gerekli.