Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakan Albayrak-Dengeler Adına (Şiir )
Yaşasın Konfederasyon
Yaşasın kamçılar ve köleler
çünkü siyahları sevsem de
LINCOLN'in bir yalancı olduğunu biliyorum
dengeler adına vuruldu kim vurulduysa
çiftçiler, Marlyn Monreo, Bağdat
dengeler adına bırakıldım kendimle başbaşa
burada, şehremini'de
ve bir hallaç pamuğuna dönüşmüş olarak
kimim ben nereden gelip nereye gidiyorum
bunun ne önemi var
Mossad besliyor kafka'yı
ZEN'i Amerika finanse ediyor
çünkü hepimizi uyuşturup
ortadoğu'yu ateşe vermek istiyorlar
ikilem,
üçlem ve dörtlemler
alternatif çöplüğüne döndü
üçüncü dünyanın beyinleri
"Hiç Akletmez misiniz?"
"Hayır etmeyiz..."
felsefenin soysuz çarkına teslim ederiz ayetleri
öyle büyüttük öyle büyüttük ki felsefeyi eylemide aldı içine
ve ateşler içinde,Bağdat'ın orta yerinde çırılçıplak kaldık
işte dengeler adına silahsız
dengeler adına şahsiyetsiz miskin, geveze, entellektüel
dengeler adına vurmadı bizi kim vuramadıysa
dengeler adına şair yaptılar bizi
...
Hakan ALBAYRAK
Kusasım geldi.
''Yaşasın kamçılar ve köleler"
Hangi it bu çağda böyle adi bir cümle kurar?Vehangi köpek buna şiir der.
Lafa bakarmısınız ve embesilliğe?
"felsefenin soysuz çarkına teslim ederiz ayetleri"
Ayetlere soyluluk bilime soysuzluk giydiren lavuklar, hastalandığında doktora gitmesin.Bilime soysuzluk giydiren cümleler, irin dolu bir beyin ister.
Buna şiir diyenler it ulumasına ağlıyor olmalı.
Sultan Mecidin gecelik aleti bunlardan zekidir.Aptal şeriatçiler.
Osuruktan şiir bu kadar özlüdür
japonsa çekik gözlüdür.
2 tane cümle bulmuşsun,mal bulmuş mağribi gibi atlamışsın.Şiir bütününde ne diyor,ne hisler barındırıyor farkedemiyorsun.
https://www.youtube.com/watch?v=LCB0eMvIYCM
Şüpheci Dinsiz
30-04-2016, 02:20
Sevgili Bybars,
[...]
dengeler adına şair yaptılar bizi
[...]
Bir şiir okuyucusu olarak böyle zulüm görmedim.
Kafka, Bağdat, Şehremini, dengeler filan...
Bu boyutta bir yitiklik ancak köktendincilerde görülür. (Varsa) Allah acil akıl-fikir-idrak-felsefe-bilim versin bu Hakan kişisine.
Sevgiler
İlahimasal
30-04-2016, 07:50
" Felsefenin soysuz çarkına ? Teslim ederiz ayetleri. " demiş şair .......
Ogulluğunun karısına zıplayan adamın YAZDIĞI Ayetler , felsefe gibi bir ,dinsiz ,imansız,munafık,kafirrr,ve KUR-AN'A yazılması unutulmuş 'hatta ön görülememiş A-TEİST 'lere. Teslim edilirmi !
Lut kavmine kızıp,karaman kavmine alkış tutan neslin bebelerinden ancak bu kadar şiir........ çıkar. ÇÖP.
Böyle bir şiir......... dinleyipde duygu patlaması yaşayan salak varmıdır? Belkide var!
Bunu önce yazacaktım aslında,neyse,arkadaşlar ben bu başlığı tartışmak için açmadım,begendiğim bir şiiri sizlerle paylaşıp yorumlarınız varsa onu görmek istedim sadece.Yorumlarınız benim için saygıdeğerdir.
Saygılar
Ot ,çöp,bok ,püsür şiir diye kirlilik yaratmak!, iğrenç.Akpye yalakalık yapacağına biraz nazım oku Bertrol Breth oku,Neruda oku.beynini geliştir.İnsan prim için midesizeşmemeli.Zır cahil! şiirmiş?
Önce şiir nedir onu öğren.Şiir zevkin buysa tedavi ol,manyaklaşma....Burası paylaşım ve tartışma portalı,minik beyinli hasta trol.Hislenmişmiş!!! Neresine hislendin bu şizoit karalamanın?
Ot ,çöp,bok ,püsür şiir diye kirlilik yaratmak!, iğrenç.Akpye yalakalık yapacağına biraz nazım oku Bertrol Breth oku,Neruda oku.beynini geliştir.İnsan prim için midesizeşmemeli.Zır cahil! şiirmiş?
Önce şiir nedir onu öğren.Şiir zevkin buysa tedavi ol,manyaklaşma....Burası paylaşım ve tartışma portalı,minik beyinli hasta trol.Hislenmişmiş!!! Neresine hislendin bu şizoit karalamanın?
Evren bir ayna, gördüğümüz kendimiz.
Şimdi anlaşıldı mesele=Boka bakınca kendinizi görüyorsunuz,çok vahim şeriat sapığı.
Geçmiş olsun.
Şimdi anlaşıldı mesele=Boka bakınca kendinizi görüyorsunuz,çok vahim şeriat sapığı.
Geçmiş olsun.
Sizinle muhatap olmuyorum ve buradan yönetime şikayet ediyorum,bana sapık felan diyemezsiniz,yönetimden adalet bekliyorum.
Sizinle muhatap olmuyorum ve buradan yönetime şikayet ediyorum,bana sapık felan diyemezsiniz,yönetimden adalet bekliyorum.
Siz okuduğum bölüm olan felsefeye soysuz çark dediniz(diyenleri paylaştınız) ben de sizi şikayet edeceğim.
Siz okuduğum bölüm olan felsefeye soysuz çark dediniz(diyenleri paylaştınız) ben de sizi şikayet edeceğim.
Felsefe eleştirilemez diye bir şey mi var ? Hem şiirde kişilere yönelik bir ifade yok ki. Velev ki soysuz dedi,hakaret bunun neresinde?
Felsefe eleştirilemez diye bir şey mi var ? Hem şiirde kişilere yönelik bir ifade yok ki. Velev ki soysuz dedi,hakaret bunun neresinde?
Okuduğum bölümü itibarsızlaştırdınız.Filozoflara ve bana hakaret etmiş oldunuz.
Okuduğunuz bolumu nasıl okudunuz bilmiyorum ama fark ederseniz , " felsefenin soysuz çarkına teslim EDERİZ " diyerek şu veya bu grubu/kişiyi hedef alarak değil ,kendisini,genel bir ifade kullanarak kendi camiasını da katarak yazmış.
Okuduğunuz bolumu nasıl okudunuz bilmiyorum ama fark ederseniz , " felsefenin soysuz çarkına teslim EDERİZ " diyerek şu veya bu grubu/kişiyi hedef alarak değil ,kendisini,genel bir ifade kullanarak kendi camiasını da katarak yazmış.
Salak saçma konuşup durma şurda insanları şikayet edecem diyeceğine şu saçma sapan şiir yerine gerçek şiir oku. Bu ne anasını satıyım ya ne bir sanat var ne bir şey.
Ayrıca felsefe okuduğum için söylüyorum imzandaki cümle yanlış:
''Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var? ''cümlesinde var olmak ifadesini hem ''hiçbir şey''i hem de ''bir şeyler''i nitelemek için kullanmışsın. ''Hiçbir şey'' var olamaz zaten ''hiçbir şey'' ''var''ın olumsuzudur. Git önce felsefe öğren gel sonra cümle kur.
Salak saçma konuşup durma şurda insanları şikayet edecem diyeceğine şu saçma sapan şiir yerine gerçek şiir oku. Bu ne anasını satıyım ya ne bir sanat var ne bir şey.
Ayrıca felsefe okuduğum için söylüyorum imzandaki cümle yanlış:
''Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var? ''cümlesinde var olmak ifadesini hem ''hiçbir şey''i hem de ''bir şeyler''i nitelemek için kullanmışsın. ''Hiçbir şey'' var olamaz zaten ''hiçbir şey'' ''var''ın olumsuzudur. Git önce felsefe öğren gel sonra cümle kur.
Herkes aynı şiirden aynı tadı almaz zaten,bu bakımdan düşüncelerinize saygı duymak zorundayım.
İmzamdaki cümle zaten bana ait değil, bir filozofun sözüydü ama ismini şimdi unuttum. Denmek istenen şu, neden yokluk değil de varlık var .
Edit:Sözün sahibi Leibniz'miş.
Edit 2: "Neden hiçlik yerine birşeyler var " şeklinde kullanımı da var.
Herkes aynı şiirden aynı tadı almaz zaten,bu bakımdan düşüncelerinize saygı duymak zorundayım.
İmzamdaki cümle zaten bana ait değil, bir filozofun sözüydü ama ismini şimdi unuttum. Denmek istenen şu, neden yokluk değil de varlık var .
Edit:Sözün sahibi Leibniz'miş
Orjinal cümle: ''Neden hiçbir şey yok değil de bir şeyler var?''
Orjinal cümle: ''Neden hiçbir şey yok değil de bir şeyler var?''
O da iyiymiş. Sonuçta neden hiçlik/yokluk değil de varlık var denmek isteniyor diye duşunuyorum.
O da iyiymiş. Sonuçta neden hiçlik/yokluk değil de varlık var denmek isteniyor diye duşunuyorum.
O da iyimiş değil Leibniz'in sözünün orjinali bu yanlış yazmışsın.
Varlığın nedeni olmaz varlığın özelliği zaten var olmasıdır o yüzden bu soru absürdtür zaten oraya hiç girme şimdi.Sen sözün doğusunu yaz ben razıyım biraz felsefe öğren ona sövmeden.
O da iyimiş değil Leibniz'in sözünün orjinali bu yanlış yazmışsın.
Varlığın nedeni olmaz varlığın özelliği zaten var olmasıdır o yüzden bu soru absürdtür zaten oraya hiç girme şimdi.Sen sözün doğusunu yaz ben razıyım biraz felsefe öğren ona sövmeden.
Uyarınız iyi oldu,cumledeki hatayı farketmiş oldum,yuklem olan " var " a " ne " sorusunu sorunca hem " hiçbirşeyi " hem de " birşeyleri " işaret ediyor.
İnsan beyni yokluğu algılayamadığı içindir ki o yokluktan çıkan varlığın arkasındaki sebebini idrak etmekte zorlanıyor.
Nana Buluku
30-04-2016, 15:45
İnsan beyni yokluğu algılayamadığı içindir ki o yokluktan çıkan varlığın arkasındaki sebebini idrak etmekte zorlanıyor.
Yokluktan çıktığını nereden biliyorsun ?
Arkasında ki sebep nedir ?
Yokluktan çıktığını nereden biliyorsun ?
Arkasında ki sebep nedir ?
Arkasındaki sebebi konuşuruz da siz varlığın ezelden beri geldiğini nereden biliyorsunuz ya da size göre nereden çıktı ?
Nana Buluku
30-04-2016, 16:31
Arkasındaki sebebi konuşuruz da siz varlığın ezelden beri geldiğini nereden biliyorsunuz
Bilmiyoruz ki.
ya da size göre nereden çıktı ?
Bu sorunun cevabını da bilmiyoruz. Ancak siz cevapları biliyorsunuz sanırım. Söyleyin de bizde öğrenelim.
Bilmiyoruz ki.
Bu sorunun cevabını da bilmiyoruz. Ancak siz cevapları biliyorsunuz sanırım. Söyleyin de bizde öğrenelim.
Ben de zaten bildiğimi soylemedim,beynimizin sınırlı olması hasebiyle algılayamadığımızı belirttim.
Nana Buluku
30-04-2016, 16:41
Ben de zaten bildiğimi soylemedim,beynimizin sınırlı olması hasebiyle algılayamadığımızı belirttim.
Cevapları bilmediğimize göre algılama sorunu yok.
Cevapları bilmediğimize göre algılama sorunu yok.
Bizim algılayabileceğimiz bir cevabı var mı ?
Nana Buluku
30-04-2016, 16:43
Bizim algılayabileceğimiz bir cevabı var mı ?
Olmaması için bir sebep yok.
Olmaması için bir sebep yok.
Varlığın kökeninin insanoğlu tarafından hiçbir zaman tam anlamıyla çözülemeyeceğini düşünüyorum.