PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elementlerle ilgili iki soru

pandora5
08-05-2016, 13:40
1-elementler ilk nasıl bir araya geldi?sırayla mı yoksa birkaç element biranda birleşti mi?bununla ilgili bilimsel bir çalışma varmı?

2-genel olarak bitkilerdeki elementler biliniyor.fakat,bir lale bitkisi ile elma ağacındaki elementler biliniyor mu?aynı şekilde değişik hayvan türlerindeki elementler biliniyor mu?bilimin bu konuda çalışmaları varmı?

Sundance
08-05-2016, 14:56
1-elementler ilk nasıl bir araya geldi?sırayla mı yoksa birkaç element biranda birleşti mi?bununla ilgili bilimsel bir çalışma varmı?

2-genel olarak bitkilerdeki elementler biliniyor.fakat,bir lale bitkisi ile elma ağacındaki elementler biliniyor mu?aynı şekilde değişik hayvan türlerindeki elementler biliniyor mu?bilimin bu konuda çalışmaları varmı?

Hoşgeldiniz;

1-Element derken atomları kastediyorsunuz sanırım. Hidrojen dışındaki atomlar yıldızlarda oluşan füzyon reaksiyonu sonucunda gerçekleşti. Evrenin ilk çağlarında ortalıkta bulunan hidrojen atomları lokal noktalarda kütle çekimi ile bir araya geldi. Oluşan kütle çekimi gücü belirli bir noktaya ulaştığında füzyon reaksiyonu başladı yani yıldız oluştu. Füzyon reaksiyonu sonucu hidrojen atomunun birleşiminden daha yüksek atom numaralarındaki atomlar oluştu. Hidrojen yakıtı bittikçe kütle çekim kuvveti daha karmaşık atomların daha karmaşık füzyon reaksiyonlarına girmelerine neden oldu. İlk yıldızlar ömürlerini tamamlayıp süper nova patlamaları ile patladıklarında bu oluşan atomlar uzaya saçıldılar. Dünyada bildiğiniz tüm elementler daha önce bir yıldızda füzyon reaksiyonu ile oluşmuş elementlerdir. Hepimiz yıldız çocuklarıyız veya bir yıldız tozuyuz denmesinin sebebi bu.

2-Genel olarak canlıların hangi elementlerden oluştukları biliniyor. Dünyadaki bütün canlılar karbon temellidir. Bunun sebebi karbonun kimyasal bağ oluşturabilme yeteneğidir. Ancak lale bitkisinde hangi elementten kaç tane vardır, gül bitkisinde hangi elementten kaç tane vardır gibi bir bilimsel araştırma oluş olmadığını bilmiyorum.

İlginç bir nokta nitrojen atomu da daha az da olsa karbona benzer özellikte bağ oluşturma yeteneği olan bir atomdur. Günün birinde nitrojen temelli bir dünya dışı yaşamla karşılaşmak çok ilginç olurdu.

Sundance
08-05-2016, 14:59
Hoşgeldiniz;

Hidrojen dışındaki atomlar yıldızlarda oluşan füzyon reaksiyonu sonucunda gerçekleşti.

Atomların da alt yapı taşları bulunuyor. Proton, nötron, elektron.

Bunların da normal maddeye göre biraz daha değişik hareket eden alt yapı taşları bulunuyor, quarklar.

Benim gördüğüm kadarı ile maddenin yapı taşlarına indikçe enerjiye biraz daha yaklaşıyorsunuz.

pandora5
08-05-2016, 15:13
Sundance verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

bitkilerde yaklaşık 15 element bulunuyor.insanda ise 28 element var.insan oluşurken elementlerin hepsi aynı anda biraraya gelip insan oluştu yoksa;diyelim ki 15 element zaten vardı bunun üstüne sırayla onaltıncı element sonra onyedinci element diye devam etti.

bu soruyu şu konuya taşıdım:

https://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=585584#post585584

verdiğim linke cevaplarsanız sevinirim.

pandora5
08-05-2016, 15:18
bitkilerde yaklaşık 15 element bulunuyor.insanda ise 28 element var.insan oluşurken elementlerin hepsi aynı anda biraraya gelip mi insan oluştu yoksa;diyelim ki 15 element zaten vardı bunun üstüne sırayla onaltıncı element sonra onyedinci element diye devam etti.

Sundance
08-05-2016, 15:26
bitkilerde yaklaşık 15 element bulunuyor.insanda ise 28 element var.insan oluşurken elementlerin hepsi aynı anda biraraya gelip mi insan oluştu yoksa;diyelim ki 15 element zaten vardı bunun üstüne sırayla onaltıncı element sonra onyedinci element diye devam etti.

Böyle düşünebilmek için ancak evrim teorisinin ne anlattığını hiç bilmemek gerekiyor. Zira işte bu insan oluştu diyebileceğiniz bir ilk insan asla var olmadı. İnsana kadar olan tüm canlılar daha önceki ebeveynleri tarafından doğuruldu. Bu uzun süreç boyunca zaman zaman mutasyonlar gerçekleşti, gerçekleşen mutasyonların bazıları yeni doğan canlının bulunduğu ortamda diğerlerine göre yaşama, üreme ve genlerini yeni nesile aktarma şanslarını arttırdı. Bu karmaşıklaşmayı ve farklılaşmayı getirdi.

Daha önceki element bileşimlerini taşıyan canlıların dölleri gittikçe karmaşıklaşıp karmaşık döller oluşturdular. Şu şu elementler bir araya geldi de ilk insan oluştu diyebileceğiniz bir ilk insan yok anlayacağınız. Adem ile Havva diye iki insan hiç olmadı.
Daha önceki element bileşimlerini taşıyan canlıların dölleri gittikçe karmaşıklaşıp karmaşık döller oluşturdular.

pandora5
08-05-2016, 15:33
sayın Sundance

"Daha önceki element bileşimlerini taşıyan canlıların dölleri gittikçe karmaşıklaşıp karmaşık döller oluşturdular."demişsiniz.fakat,bitkilerde 15 element varsa,insanda 28 element varsa bu aradaki 13 element nasıl bir araya gelip insan oldu.bu sonradan eklenen 13 element nasıl bir araya geldi?

Sundance
08-05-2016, 15:40
sayın Sundance

"Daha önceki element bileşimlerini taşıyan canlıların dölleri gittikçe karmaşıklaşıp karmaşık döller oluşturdular."demişsiniz.fakat,bitkilerde 15 element varsa,insanda 28 element varsa bu aradaki 13 element nasıl bir araya gelip insan oldu.

Öncelikle insan bitki kökenli değil, hayvan kökenli.

İnsandan geriye gittikçe aradaki nesil farkları açılır. Dolayısı ile farklılaşma fazlalaşır. Eğer insan ile çok daha basit bir atasını karşılaştırırsanız arada elbette çok fark görürsünüz çünkü bu farklılaşmayı yaratacak milyarca yıllık nesil sayılık farklılaşmayı karşılaştırmış olursunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=tbuGsGiuFoY

pandora5
08-05-2016, 15:54
verdiğin videoyu izledim.farklı fotoğraf karelerinden bahsediyor fakat bu gün sen ve ben gibi insan varsa mutlaka bir fotoğraf karesinde tam olarak insan oluşmuştur.

insan hayvan kökenlidir fakat bir sürüngenle insandaki elementler aynı olabilir mi?daha doğrusu ilk element hidrojen olduğu hakkında yabancı bilimsel belgesel izledim.ve o belgeselde şu cümle var:"Yaşam karbon,hidrojen,oksijen ve azot elementlerinden oluşur" bu 4 elementten sonra ister bitkiler nasıl 15 elemente çıktı diyelim ister bilimin dediğine göre bu günkü insan 28 elementten oluşmuştur.bu aradaki elementlerin nasıl bir araya geldiği hakkında evrimin veya bilimin bir açıklaması var mı?

şimdi yine ilk insan yok diyeceksin,bende soruyu değiştireyim:bu günkü insanda , bu günkü bilimin kabul ettiği 28 element nasıl bir araya geldi?benim tahminim evrim bu 28 elementin birden aynı anda gelemeyeceği yönünde olmalı.fakat,sonradan eklenen elementler nasıl eklendi?yoksa ilk hücrelerde bu elementler varmıydı?

Sundance
08-05-2016, 16:11
verdiğin videoyu izledim.farklı fotoğraf karelerinden bahsediyor fakat bu gün sen ve ben gibi insan varsa mutlaka bir fotoğraf karesinde tam olarak insan oluşmuştur.

insan hayvan kökenlidir fakat bir sürüngenle insandaki elementler aynı olabilir mi?daha doğrusu ilk element hidrojen olduğu hakkında yabancı bilimsel belgesel izledim.ve o belgeselde şu cümle var:"Yaşam karbon,hidrojen,oksijen ve azot elementlerinden oluşur" bu 4 elementten sonra ister bitkiler nasıl 15 elemente çıktı diyelim ister bilimin dediğine göre bu günkü insan 28 elementten oluşmuştur.bu aradaki elementlerin nasıl bir araya geldiği hakkında evrimin veya bilimin bir açıklaması var mı?

şimdi yine ilk insan yok diyeceksin,bende soruyu değiştireyim:bu günkü insanda , bu günkü bilimin kabul ettiği 28 element nasıl bir araya geldi?benim tahminim evrim bu 28 elementin birden aynı anda gelemeyeceği yönünde olmalı.fakat,sonradan eklenen elementler nasıl eklendi?yoksa ilk hücrelerde bu elementler varmıydı?

Bakın yazınızda hatalı olan yeri bold kırmızı ile belirttim. Birden olmadı. Daha az karmaşık canlılar, nesilden nesile oluşan mutasyonların aktarılması ile karmaşıklaştılar. Primatlardan insanın evrimi bile 6 milyon yıllık bir süreç. Canlılığın evrimi 4,5 milyar yıllık bir süreç. Ne kadar canlı yaşadı, ne kadar doğum oldu, ne kadar mutasyon gerçekleşti zihninizde tartabilirseniz anlayabilirsiniz ne demek istediğimi.

pandora5
08-05-2016, 16:18
sayın sundance:
bilgili bir insan olduğunuzu daha önceki mesajlarınızdan belli

"benim tahminim evrim bu 28 elementin birden aynı anda gelemeyeceği yönünde olmalı".demiştim evet.fakat bende zaten birden oldu demiyorum.

ben en iyisi en net bir şekilde soru sorayım:insandaki 28 element(sürüngenle insandaki element sayısı elbetteki farklıdır) evrime göre nasıl bir araya geldi?

Sundance
08-05-2016, 16:37
sayın sundance:

"benim tahminim evrim bu 28 elementin birden aynı anda gelemeyeceği yönünde olmalı".demiştim evet.fakat bende zaten birden oldu demiyorum.

ben en iyisi en net bir şekilde soru sorayım:insandaki 28 element(sürüngenle insandaki element sayısı elbetteki farklıdır) evrime göre nasıl bir araya geldi?

Şöyle yanıtlayayım; aradaki fark sürüngenler ile insanlar arasındaki sayısız nesil boyunca doğan yavruların mutasyonlar sonucu farklılaşması ile meydana geldi.

İlk canlıda hangi atomlar bulunuyordu (carbon, hidrojen ve oksijen kesin) farklılaştıkça hangi atomlar ilave geldi bilmiyorum. Ancak aradaki fark nesilden nesile aşama aşama gerçekleşti.

Sundance
09-05-2016, 03:54
Şöyle yanıtlayayım; aradaki fark sürüngenler ile insanlar arasındaki sayısız nesil boyunca doğan yavruların mutasyonlar sonucu farklılaşması ile meydana geldi.

İlk canlıda hangi atomlar bulunuyordu (carbon, hidrojen ve oksijen kesin) farklılaştıkça hangi atomlar ilave geldi bilmiyorum. Ancak aradaki fark nesilden nesile aşama aşama gerçekleşti.

Bir ekleme:

Bu atomlar nasıl bir araya gelip insanı oluşturdu? Mümkün mü böyle şey? safsatası nurcuların safsatasıdır.

Binlerce kez cevap verildi. Bilimin çok net açıkladığı bir şey. Bu safsataları ancak evrimin ne olduğundan zerre haberi olmayanlara satarlar. Çeşitli nedenler ile okuyamamış, bilmeyen insanlar da yer bunları mecburen maalesef.

Bu nurcuların sözler köşkü, hayal hanesi, çay vakti vs gibi programlarda da aynı taktik uygulanır hep. Öyle bir laf ebeliği yaparlar ki zırvalığı yedirtirler adama. Yorumlar denetim altındadır. Yorum onayı verilmeden yayınlanmaz. Dolayısı ile zırvalarının tek yanlı olmalarını garanti altına almışlardır. Cevaplar ancak burası gibi serbest kürsülerde verilebilir. Bu gibi kürsülere de gerçeği duymak istemeyen pek girmez. Haberi bile olmaz.

Nurcuların hiç biri bu gibi sitelerde gözükmez. Ağızlarının payını alacaklarını çok iyi bilirler. Çağırırsan da gelmezler. Biz sadece yüz yüze anlatabiliyoruz filan gibi bahaneler sayarlar. Yazılı olmasın isterler ki hem kayıt altına alınmasın hem de önlerine şak diye kanıt konulmasın. Kanıtsız serbestçe sallama özgürlükleri olsun.

Save The Day
09-05-2016, 04:46
Bir ekleme:

Bu atomlar nasıl bir araya gelip insanı oluşturdu? Mümkün mü böyle şey? safsatası nurcuların safsatasıdır.

Binlerce kez cevap verildi. Bilimin çok net açıkladığı bir şey. Bu safsataları ancak evrimin ne olduğundan zerre haberi olmayanlara satarlar. Çeşitli nedenler ile okuyamamış, bilmeyen insanlar da yer bunları mecburen maalesef.

Bu nurcuların sözler köşkü, hayal hanesi, çay vakti vs gibi programlarda da aynı taktik uygulanır hep. Öyle bir laf ebeliği yaparlar ki zırvalığı yedirtirler adama. Yorumlar denetim altındadır. Yorum onayı verilmeden yayınlanmaz. Dolayısı ile zırvalarının tek yanlı olmalarını garanti altına almışlardır. Cevaplar ancak burası gibi serbest kürsülerde verilebilir. Bu gibi kürsülere de gerçeği duymak istemeyen pek girmez. Haberi bile olmaz.

Nurcuların hiç biri bu gibi sitelerde gözükmez. Ağızlarının payını alacaklarını çok iyi bilirler. Çağırırsan da gelmezler. Biz sadece yüz yüze anlatabiliyoruz filan gibi bahaneler sayarlar. Yazılı olmasın isterler ki hem kayıt altına alınmasın hem de önlerine şak diye kanıt konulmasın. Kanıtsız serbestçe sallama özgürlükleri olsun.

Hocam gelmeyeceklerini nerden biliyorsunuz ve nasıl bu kadar eminsiniz? Serkan aktaş efe aydal ile younow'da tartışmıştı ve videosu youtube'da var. Ayrıca tartışmak isteyenleri yanlarına çağırıyorlar ya da istersen facebook adresini veriyor ordan yazışıyorsunuz.

Sundance
09-05-2016, 05:15
Hocam gelmeyeceklerini nerden biliyorsunuz ve nasıl bu kadar eminsiniz? Serkan aktaş efe aydal ile younow'da tartışmıştı ve videosu youtube'da var. Ayrıca tartışmak isteyenleri yanlarına çağırıyorlar ya da istersen facebook adresini veriyor ordan yazışıyorsunuz.

Gelmeyeceğini, yüz yüze konuşmadan tartışamayacağını bizzat bu nurculardan birisi söyledi.

10 dakika izledim Serkan Aktaş'ı youtubeda. Video prodüksiyonlarındaki delikanlıdan eser göremedim. Ki Efe Aydal'dan çok daha üst düzey tartışabilecek olanlar var.

Ben görmek istiyorum forumlarda. Şöyle bir dibine kadar tartışsınlar da görelim.

Bu content controlu neden uyguluyorlar dersiniz?

Nana Buluku
09-05-2016, 16:56

Lisede hiç mi kimya dersi görmediniz ?

Neva
09-05-2016, 17:17
insan hayvan kökenlidir fakat bir sürüngenle insandaki elementler aynı olabilir mi?

Sizce olabilir mi? Olursa nasil, veya olamazsa sayet neden olamaz?

sayın sundance:

Bu "birden" bahsi/lafzi da cok ilginc!..

Peki junk(cop) DNA nedir?

spartacus
09-05-2016, 22:55
Bir aradalıkla kastınız nedir bilmiyorum ama zaten bir aradaydıla(doğada), ilişkisel ağda idiler(çeşitlenme olsa bile)...

Birey(canlıdan ehrhangi birisi) ise seçici davranabilir bu da süreçle, koşulla, niteliğiyle vb süreçle ilgili...