Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi maymun türünden geldik?
pandora5
13-05-2016, 17:43
arkadaşlar,hangi maymun türünden geldiğimiz biliniyor mu?tam bir evrim haritası var mı?
not:evrim,cafe bölümlerine konu açamadığım için buraya konu açtım.
Dialectics
13-05-2016, 18:01
Sn. pandora5,
Öncelikle şunu belirteyim, yaptığınız şeyin adı "konu açmak" değil. Elbetteki sorup öğrenebilirsiniz ancak genel olarak birkaç cümlelik sorulardan ibaret konular açıp duruyorsunuz. Gerçekten amacınız bir şeyler mi öğrenmek ki -böyle bir durumda ben öncelikle Google amcaya , turan dursun forumundaki arama motoruna, yeteri kadar ilginç bir konuysa da kaynak kitap arayışına yönelirim- yoksa kafanıza bir takım teoriler var da onlara dayanak mı arıyorsunuz? Şayet böyle bir durum var ise onları paylaşmanızı isteyebilir miyiz?
Yok ille de sorduğunuz soruları Google da başka birisi sizin yerinize aratıp buraya cevap versin diyorsanız başka..
pandora5
13-05-2016, 18:09
googlede arayıpta bulamadıklarımı burda soruyorum.bilgisi olan için çok basit sorular bunlar.sadece istediğim bir tür adı veya bir link
evrimi öğrenmeye çalışıyorum ve aklıma gelen soruları benden daha çok bilgiye sahip insanlardan öğrenmeye çalışıyorum
googlede arayıpta bulamadıklarımı burda soruyorum
Tam olarak nasil ariyorsunuz Google'da?
-----
arkadaşlar,hangi maymun türünden geldiğimiz biliniyor mu?
Bilimsel siniflandirmada insan, "Eski dunya maymunlari" infra takimina dahil edilen Insansilar (Hominoidea) ust familyasi dahilindeki "Insangiller" yahut "Insansi_maymunlar" (Hominidae) adli gen havuzunun evrimsel duzlemde niteliksel olarak en gelismis uyesidir (homo sapien). Eski dunya maymunlarinin bir diger ust familyasi ise Gibongillerdir (Hylobatidae), orn; Beyaz elli gibon.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/Hominini.svg/400px-Hominini.svg.png
Hominidae [Pongid (orangutan) ve Hominidler{Homininae} (sempanze, goril, insan)] ve Lemurlar ortak atasi ise miyosen doneminde yasayan primat turlerine kadar gider.
http://i.imgsafe.org/17f2045.jpg