PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyetin temel birikimini korumak

Deep
15-05-2016, 23:11
Rejimin ciddi ciddi tehlikede olduğu göz önüne alindiginda cumhuriyetin sanat ve fikir birikimini korumak adina harekete gecmemiz gerektiğini düşünüyorum.Geçenlerde MEB in bazi kitaplarin içeriklerini incelemeye aldigini ve sanirim cikardigini,topladigini da okumuştum.Aklima izlediğim bir belgeselde Humeyni yanlilarinin devrim öncesinde filmleri,kitap evlerini ateşe verdiği aklima geldi ve urktum.Olmaz değil,olabilir de.Bu birikimi kaybetmemek gerekiyor,ne yapilabilir,bir eylem plani hazirlanabilir mi?

Tumagü İskicap
23-05-2016, 08:31
Demokrasi açısından Türkiye her geçen gün daha da kötüleşiyor. Gerçek dışı suçlamalarla Kemalizm - Atatürkçülük müslümanlar tarafından eleştirilirken, dünkü akp kongresinde demokratik müslümanlar, Erdoğan'ın mesajı salonda okunurken herkes put gibi ayakta dinlediler, güya herkes hoşnut. Binali tek adaydı kongrede ve seçildi haliyle, güya demokrasi. Dindarların oyuncağı olan demokrasinin yerine Laikliğe fayda sağlayan veya laikliği destekeleyen bir din olsaydı keşke ama o zaman da laikliğe gerek kalmazdı. Dünyada laiklik ile çatışan dinlerin temsilcileri öyle kibirli insanlarki, o insanların tevazu ile anılmaları şaşırtıyor beni. Tayyip Erdoğan acı bir örnek. Tayyip Erdoğan'ın mesajı okunurken herkes ayaktaydı ya, sanki istiklal marşı veya quran okunuyor. Hani toplumsal anlamda kutsal sayılan! Dinsiz sistemde laiklik, eser miktardaki dindar kitleye, sosyal gerçeklikten verilen yanıtların niteliğiyle gerçekleşebilir. Bu yanıtları akp kısmi olarak kömür - makarna şeklinde yapıyor ama benim kastettiğim bu değil.