Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi
Foruma bir süredir ulasilamadigindan konusu acilmamis,ben aciyorum.Yorumlarinizi bekliyorum.
Bilgi eklenecektir.
İlahimasal
24-07-2016, 11:57
Yorumsuz.
Fetullaha aşık ne çok adam varmış
http://www.harunyahya.org/tr/Kisa-filmler---Mutlaka-izleyin/43961/fethullah-gulen-hocaefendinin-hayati
İzlemenizi tavsiye ederim.
https://youtu.be/F9fh2BUZZV4
CÜPPELİ HOCA VE FETULLAH RÜYALARDA BULUŞURMUŞDA haberimiz yokmuş ( biz kimizki basit kullarız)
https://youtu.be/QhklSIst7nc
cüppeli hocanın hoca efendisi!
https://youtu.be/Hak8Hd4ErnI
Save The Day
24-07-2016, 21:45
''Darbe girişimi'' bastırılmıştır bizzat halk tarafından. Ya askerlerin bu girişimi çok basitçe ve başarısızdı ya da gerçek bir darbe değildi.
spartacus
24-07-2016, 22:21
Darbeleri halk bu şekilde bastıramaz, bu mümkün değil zira darbeler ancak uzun erimli kitlesel örgütlenme ile halk tarafından bastırılabilinir ki, bununda başarı ihtimali düşüktür(DEVRİM koşulları gerektirir), zira bir yönetim biçimini, diğerine karşı muhafaza işi o kadar basit değildir(aynı araçla, aynı aracı savunmak veya karşı çıkmak ama yine araçla, aynı araca), zira darbe yapanda, savunulan da özünde aynı devlet, bürokrasidir. Diğer mesele ise, darbe girişimi ayrı darbe ayrıdır ve eğer bunalrın planları yolunda gitseymiş, Sultanbeyli'den yola çıkıp köprüye gidebilmek imkansız olurdu, zira kişiler sokağa çıksa bile 10 adımdan öteye gidemezdi, çıkışlar teker, teker olacağı içinde geri evlerine dönmeleri hiçte zor olmayacaktı, o halk o saatten sonra(darbe girişimi yenildikten sonra) sokağa çıkmasada zaten darbe başarısız olmuştu..
Darbecilerin planları incelendiğinde ciddi anlamda zırhlı birlik ve askerlerle bir çok caddey teslim alacaklarmış, darbe gece 03:00 başlayacak, sıkıyönetim fiili anlamda sabah 06:00'da olacakmış, lakin darbeciler içerisindeki ajanlar ve sabote edecekler erken davranmış, planlı, KONTROLLÜ bir darbe engellemesi yapılmış, ne zaman darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı, işte o zaman işin şov tarafı, bir telefon görüşmesiyle başlatıldı(kısaca darbenin başarısız olacağından emin olduktan sonra, birileri şov için düğmeye basıverdi)...
Darbe girişiminin başarısızlığı altında görülen şu ki, en tepesinde bulunan ajanlar tarafından darbe sabote edilmiş, sabote edilen bir darbenin başarı şansı neredeyse hiç yoktur denebilir...
Ancak sonuç şu,
DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ DA OLSA, DARBE OLDU. darbenin kim ya da nereden geldiğinden ziyada darbenin yapılıp yapılmadığı önemliydi ve o darbe yapıldı. Kısaca askeri darbe girişimi başarısız olsada polis-emniyet devleti darbesi başarılı oldu, birinin başarısızlığı diğerini sağlamlaştırdı... (Bu düşüncelerimi darbe başarısız olduğu gün ifade ettim, olan bu, DARBE BAŞARISIZ OLMADI)
Neyse üzerinde çokça yazılıp, çizilmesi gereksede pek bir anlam taşıcağını sanmıyorum, bundan sonrası için hakim olan yalan, dolan, komplo teorileri olacak ki, bu da darbe girişimi kadar bundan faydalananların perde gerisinin anlaşılabilirliğini ortadan kaldıracak...
12 Eylülde küçük Hitler'in dediği gibi "Biz ieçrdeyiz ama düşüncemiz iktidarda"
Şimdi aynı şeyi F.Gülencilerde rahatlıkla diyebilir aslında
"Bizim darbe girişimi başarısız oldu lakin zihniyetimiz iktidar"...
neydi aralarındaki husumet?
basit;
Pasta paylaşımında çıkan ÇIKAR çatışması, çatışma ideolojik değildi, ekonomik ve konumsal çıkarlara ve bu temelde çatışmaya dayalı idi, yoksa AKP'yi iktidara getirmek kadar oralarda tutmak işinin belkemiğinde, GÖNÜL BİRLİĞİ temelinde olanların başında gelen yapılardan birisi, Gülen Cemaati idi...
Save The Day
24-07-2016, 22:27
Halk nasıl bastıramaz sevgili spartacus? Kafa kesme olaylarını, dövme ve askerlere işkenceleri görmedin mi? Orada olan bir kişi ikinci bir istanbul fethine şahit olduk diyor. Askerler hiçbirşey yapamıyor bu olay karşısında. O kadar silah, tank, helikopter, uçak var fakat kullanmayı bilmiyorlar mıdır anlamadım orasını. Halk silahlı askerin üzerine gidip onu öldürebiliyor. Nedir nasıl oluyor sence?
spartacus
24-07-2016, 22:37
Halk nasıl bastıramaz sevgili spartacus? Kafa kesme olaylarını, dövme ve askerlere işkenceleri görmedin mi? Orada olan bir kişi ikinci bir istanbul fethine şahit olduk diyor. Askerler hiçbirşey yapamıyor bu olay karşısında. O kadar silah, tank, helikopter, uçak var fakat kullanmayı bilmiyorlar mıdır anlamadım orasını. Halk silahlı askerin üzerine gidip onu öldürebiliyor. Nedir nasıl oluyor sence?
Sevgili Save The Day
yenilmiş bir darbeyi yenmekten söz edersek burada mantık hatası olmaz mı?
Köprüde 40-50 asker midir darbenin sembolü?
Kısaca darbe saatler öncesinden bitmiş, yenilmiş, geri çekilmekte idi, hiç bir darbeyi halk bu şekilde bastıramaz(Mısır örneği kaç yıldır gözlerinizin önünde) çünkü darbe planlandığı gibi gitse evinden çıkamazdı, çıksa bile o tankların namlusundan çıkacak tek bir atış dahi o kalabalığı dağıtırdı... bu halde görülen şu ki, cılız bir direniş durumu vardı, gittiler, kendilerine direniş göstermeyen askeri linç ettiler, tankın karşısında, bir anlık kalkışma ile etle durmak imkansızdır...
darbeler HALKA karşı yapılır, kimileride iktidara karşı(bu ikincisi idi, ama sonuç yine halka karşı olur), lakin hiç bir başarılı darbe yoktur ki, HALKA DOĞRULTTUĞU silahın tetiğine dokunmaktan geridursun, zira DARBE BAŞARILI olursa SIKIYÖNETİM gelir, sıkıyönetimde ise sokağa çıkma yasak ise, RESMİ OLARAK uymayanlara VUR EMRİ verilir ve vuranda HAİN filan ilan edilmez, neden çünkü emri veren iktidardır, artık kendisini de, yasalarını da, sokağa çıkılmama direktifini de meşru görür, aynen Gezi'de öldürülen insanların ölüm emrilerini bizzat Erdoğan'ın vermesi gibi, oysa halkına kurşun sıkan asker vatan haini ise, halkına kurşun sıkan polis ve ona en tepeden emreden ne oluyor?
Demek ki toplum olarak esas-temel sorunumuz bilinçsizliğimiz. 12 Eylül darbesinde kaç sivil hayatını kaybetti?
Sonuç olarak, darbe yapan sıkıyönetim ilan ediyor, halka ise ya uyarsın ya da deniyor, zaten her sokakta asker oluyor nöbet tutuyor, neyse...
halkların darbeleri engellemesinin yolu uzun erimli örgütlenmeden her şeyden önce BİLİNÇLİ KİTLELERDEN geçer, çıkıp cihaaat, ölüm, tekbirrr diye bağıran bir halk darbeye engel olamaz, ancak besler... Avrupa'da neden darbe olmuyor?
İkincisi darbeler silsiledir, bundan sonra ne olacak? (Muhtemel darbe olacak, zira AKP bu acı, sefalet, yoksulluk ve yoksunluk koşullarını kendi ve bir kişinin ve etrafının KİŞİSEL ve/veya mutlak İKTİDAR çıkarı için kullanma yolunu seçti ve demokrasiyi güçlendirmek yerine-ki darbeleri erteleme ve etkisiz kılmanın tek yolu idi-, SIKIYÖNETİM(darbe koşulları) esasına dayalı, muhalifleri yok etme taktiğini seçti, yani kendi eliyle darbe koşullarını örgütlüyor, iç çatışmayı-ayrışmayı tırmandırıyor bunu TABANA yayıyor, darbe koşullarının panzehiri demokratik hak ve hürriyetler iken, o demokrasiyi(demagograsiyi) kırpma, panzehiri zayıflatma yolunu seçiyor, bu ne demektir? Gelecek günler çalkantılara gebe...)
spartacus
24-07-2016, 22:50
Son olarak
Generallerin kulağı doğranmış, yüzleri morartılmış biçimde afişe edilmeside kolayca hain ilan edilerek binlerce askerin, memurun alakasız yerlerin heleki üniversitelerin, çşitli alaksız derneklerin kapatılması(ENSAR hariç!?) bir felakettir.
Ordu açısından düşünürsek, bir generalin o hale getirilip, sunulması hazmedilemez ve edilmeyecektirde(bundan emin olabiliriz), zira bir general, hatta albay demek bir ömür demektir, bu kişilerin kurumsal devlet anlayışı gereği, salt cisimlerinin değil ait oldukları rütbeninde tarifi zor yüksek derecede bir saygınlığı vardır...
İkincisi bir çok generali alıp o gün resmedip, 2 gün sonra polislerce işkence edilmiş biçimde tekrar resimlemek(ki bu zaten bir hukuk, demokrasi suçudur yani DARBE zihniyetidir) aslında suçtur, buradan dahi anlaşılan şu ki, gelecek günler darbe koşullarında yaşanacak.
Save The Day
24-07-2016, 23:27
Darbeleri halk bu şekilde bastıramaz, bu mümkün değil zira darbeler ancak uzun erimli kitlesel örgütlenme ile halk tarafından bastırılabilinir ki, bununda başarı ihtimali düşüktür(DEVRİM koşulları gerektirir), zira bir yönetim biçimini, diğerine karşı muhafaza işi o kadar basit değildir(aynı araçla, aynı aracı savunmak veya karşı çıkmak ama yine araçla, aynı araca), zira darbe yapanda, savunulan da özünde aynı devlet, bürokrasidir. Diğer mesele ise, darbe girişimi ayrı darbe ayrıdır ve eğer bunalrın planları yolunda gitseymiş, Sultanbeyli'den yola çıkıp köprüye gidebilmek imkansız olurdu, zira kişiler sokağa çıksa bile 10 adımdan öteye gidemezdi, çıkışlar teker, teker olacağı içinde geri evlerine dönmeleri hiçte zor olmayacaktı, o halk o saatten sonra(darbe girişimi yenildikten sonra) sokağa çıkmasada zaten darbe başarısız olmuştu..
Darbecilerin planları incelendiğinde ciddi anlamda zırhlı birlik ve askerlerle bir çok caddey teslim alacaklarmış, darbe gece 03:00 başlayacak, sıkıyönetim fiili anlamda sabah 06:00'da olacakmış, lakin darbeciler içerisindeki ajanlar ve sabote edecekler erken davranmış, planlı, KONTROLLÜ bir darbe engellemesi yapılmış, ne zaman darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı, işte o zaman işin şov tarafı, bir telefon görüşmesiyle başlatıldı(kısaca darbenin başarısız olacağından emin olduktan sonra, birileri şov için düğmeye basıverdi)...
Darbe girişiminin başarısızlığı altında görülen şu ki, en tepesinde bulunan ajanlar tarafından darbe sabote edilmiş, sabote edilen bir darbenin başarı şansı neredeyse hiç yoktur denebilir...
Ancak sonuç şu,
DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ DA OLSA, DARBE OLDU. darbenin kim ya da nereden geldiğinden ziyada darbenin yapılıp yapılmadığı önemliydi ve o darbe yapıldı. Kısaca askeri darbe girişimi başarısız olsada polis-emniyet devleti darbesi başarılı oldu, birinin başarısızlığı diğerini sağlamlaştırdı... (Bu düşüncelerimi darbe başarısız olduğu gün ifade ettim, olan bu, DARBE BAŞARISIZ OLMADI)
Neyse üzerinde çokça yazılıp, çizilmesi gereksede pek bir anlam taşıcağını sanmıyorum, bundan sonrası için hakim olan yalan, dolan, komplo teorileri olacak ki, bu da darbe girişimi kadar bundan faydalananların perde gerisinin anlaşılabilirliğini ortadan kaldıracak...
12 Eylülde küçük Hitler'in dediği gibi "Biz ieçrdeyiz ama düşüncemiz iktidarda"
Şimdi aynı şeyi F.Gülencilerde rahatlıkla diyebilir aslında
"Bizim darbe girişimi başarısız oldu lakin zihniyetimiz iktidar"...
neydi aralarındaki husumet?
basit;
Pasta paylaşımında çıkan ÇIKAR çatışması, çatışma ideolojik değildi, ekonomik ve konumsal çıkarlara ve bu temelde çatışmaya dayalı idi, yoksa AKP'yi iktidara getirmek kadar oralarda tutmak işinin belkemiğinde, GÖNÜL BİRLİĞİ temelinde olanların başında gelen yapılardan birisi, Gülen Cemaati idi...
çünkü kimse denenemiş.darbe dendiğinde herkes evine kapanmış korkudan.burada tankın topun ateşinin önüne atlamış ölürsem öleyim diyen insanlar var.kolay değil bu kadar adanmışlığa başetmek.10 kişiyi öldürdün 100 1000 sonra ne olacak?adamın aklını alırlar ondan sonra.olacağı en iyi ihtimalle içsavaş.bunu göze alamadılar işte.suriye gibi ırak gibi olmayı göze alamadılar.bence üst kademeden çok subay var işin içinde bundan sonra kıvırdı zaten fetöyü ortada bıraktılar.herkes evinde kalsaydı onlarda darbecilerle beraber devam edecekti.akın öztürk çıkıyor ben darbeyi önlemek için oradaydım genelkurmay diyor biz yoladık 2. başkan gözlerimi açtığımda akın öztürk karşımdaydı diyor.ellerimi çözdü şimdiye kadar duymamış olmasının iimkanı yoktu.bana ya yaşar sen ne yapıyorsun abicim burada benim senin burada olduğundan haberim yoktu falan diyor.kimin ne dediği ne yaptığı ne yapmadığı hala belli değil tam bir bilmece.erdoğanda milleti bu yüzden eve sokmuyor.bunlar heran yeni birşey dener diye.
Sundance
24-07-2016, 23:49
çünkü kimse denenemiş.darbe dendiğinde herkes evine kapanmış korkudan.burada tankın topun ateşinin önüne atlamış ölürsem öleyim diyen insanlar var.kolay değil bu kadar adanmışlığa başetmek.10 kişiyi öldürdün 100 1000 sonra ne olacak?adamın aklını alırlar ondan sonra.olacağı en iyi ihtimalle içsavaş.bunu göze alamadılar işte.suriye gibi ırak gibi olmayı göze alamadılar.bence üst kademeden çok subay var işin içinde bundan sonra kıvırdı zaten fetöyü ortada bıraktılar.herkes evinde kalsaydı onlarda darbecilerle beraber devam edecekti.akın öztürk çıkıyor ben darbeyi önlemek için oradaydım genelkurmay diyor biz yoladık 2. başkan gözlerimi açtığımda akın öztürk karşımdaydı diyor.ellerimi çözdü şimdiye kadar duymamış olmasının iimkanı yoktu.bana ya yaşar sen ne yapıyorsun abicim burada benim senin burada olduğundan haberim yoktu falan diyor.kimin ne dediği ne yaptığı ne yapmadığı hala belli değil tam bir bilmece.erdoğanda milleti bu yüzden eve sokmuyor.bunlar heran yeni birşey dener diye.
Boğaz köprüsünde halk olmasaydı ne yapacaktı askerler? Halk neyi sağladı? 9 saat boyunca askerleri taciz ederken 1 milim yerlerinden kıpırdatabildiler mi? En son polis gelip teslim olmaya çağırıp teslim alıyor askerleri.
TRT ve CNNtürk baskınlarında 3'er - 5'er kişilik müdahale söz konusu. CNNtürk'de askerlerin teslim alınması darbenin başarısız olduğu belli olduktan sonra askerlerin teslim olması ile gerçekleşiyor.
Halk kaç tane tankı etkisiz hale getirdi? Nereye direndi?
Popülizm bu. Halkın yumuşak karnı okşanıyor.
Kimse de sormuyor bu adamların darbeden habersiz olmaları mümkün mü?
Binlerce kişi listelenmiş önceden, e madem bunları biliyordular, bunlar habersiz nasıl darbe yaptı?
Neden sivil halkı öne sürüldü? Müdahale etmek sivil ölümler, TBMM bombalaması olmadan mümkün değil miydi?
TSK'da askeri liselerden yetişen subaylar mobbing ile tasfiye edilirken, yerlerine cemaatten hainler yerleşirken niye müdahale edilmedi, şikayetler neden dikkate alınmayarak üzeri örtüldü?
Ergenekon, Balyoz ile TSK tasfiye edilirken neden müdahale edilmedi?
spartacus
25-07-2016, 02:25
Kapından çıktın, asker bekliyor ne yapardın?
Gezide milyon insan polisi yenebildi mi? Oysa en demokratik haklarını kullanıyorlardı, iktidarın tek yapması gereken polisi uzak tutmaktı(eğer AKP darbe karşıtı olsaydı azıcık demokratik olabilseydi)
Kitleyi ikide bir sokağa çağırması, tekrar darbe olur diye değil, Sıkıyönetim ve muhalifleri sonuna kadar sindirmek için elinde devamlı koz olarak kullanabileceği ve sıcak-süreğenlik arzeden bir malzeme gereksiniminden :)
Yoksa kendiside biliyor darbe olsa, öyle telefonla sokağa çıkın demekle engellenemeyeceğini, zira darbe olsa zaten sokağa çıkılamaz :)
Bu ülke asker dipçiği altında referanduma gidip Kenan faşizmine evet demişti, yine aynı ülke 12 Eylül'ü gördü ama ondan önce 12 martıda görmüştü...
Çok basit düşünmemeli, ha AKP çok basit argümanlarla ve oyun gibi kolay oyuncaklarla oynadığı için geniş bir kitle gerçekten de hayatı ve sistemi bu kadar basit sanıyor, yani bir darbe olsa sokağa çıkabileceğine vb inanıyor, inandırılıyor.
Misal bu adam ne diyor?
http://haber.sol.org.tr/dunya/bilkent-hocasi-norman-stone-turkiye-kuculebilir-darbe-girisimi-son-olmayabilir-163121
Peki Fikret hoca ne diyor?
http://www.birgun.net/haber-detay/restorasyon-121272.html
Neyse ister işin sosyal derinlemesine boyutlarına girelim ama isterse basit yanıyla teknik, kaba yanlarına girelim, darbeyi heleki TESLİM OLMUŞ ASKERLERE KARŞI(?)tankların önüne durarak engellemek mümkün değildir, insanları DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞARISIZ OLDUĞUNU BİLE, BİLE 3-5 tankın önüne salmak ise sadece ama sadece oy, onay ve ZAFER FIRSATINI DEĞERLENDİRMEK kaygısıyla binlerce insanın linç olabileceği bir tehlikeye sürmekten başka bir şey değildir. O anda zaten, olaya EMNİYET, ordunun diğer ana kesimleri hakim olmuş, darbe bitirilmiş.
Askerler zaten teslim olmuş, bu neyin ahmaklığı?
https://tr.wikipedia.org/wiki/M60_Patton
Darbeyi halk engellemedi, darbe kendi içinden çöktü, emir, komuta zincirini sağlayamadılar ve ajanlar hızlı davrandı olayın özü bu..
SIKIYÖNETİMLE KİMİ SIKI YÖNETİRLER? -> HALKI, eee halkta bir kalkışma mı var ki sıkıyönetim ilan ediyorsun, kimi, kime karşı nasıl sıkı yönetecek?
Bu tür durumlar ve benzer yaşanmışlıklar tarih gösteriyor ki her diktatörün başlangıcı veya sonudur, Hitler için ilk kaos, kargaşa bir başlangıç iken son kargaşa ve ortalığı yangına vermesi sonu idi, tümü böyledir, o kaos, kargaşa, yarılmışlık ortamında, kısaca sisli ortamda şansını değerlendirirler veya kaosları lehlerine çevirerek bir süre daha kendilerini, kitlelerin kalbine çivi gibi çakarlar.
neyse
sana karşı yazmıyorum, "halk darbeye engel oldu" lafzının özünde ne kadar yanlış ve kof olduğunu bildiğimden görüşümü paylaşıyorum, zira yenilmiş bir darbeyi tekrar yenmek diye bir şey yoktur, ve canlı tanığım, ortada ne bir darbe vardı(fiyasko olmuştu) ama nede meydanlarda gerçekten darbe karşıtı bir halk... ama yenilmeyen darbeyide bu şekilde engelleyeceğini sanmak sadece ahmaklık olur veya birilerine meze.
https://tr.wikipedia.org/wiki/12_Eyl%C3%BCl_Darbesi
dine mine ne
25-07-2016, 09:22
Darbeleri halk bu şekilde bastıramaz, bu mümkün değil zira darbeler ancak uzun erimli kitlesel örgütlenme ile halk tarafından bastırılabilinir ki, bununda başarı ihtimali düşüktür(DEVRİM koşulları gerektirir)
Hulusi Akar imza atsaydi darbecilerin elinde 600.000 Asker olucakti, ama imzayi atmadi ve darbe kücük capta kaldi diye düsünüyorum .
Kücük capta kaldigi icinde Halk sokaga cikmakla ve direnmekle bu darbeyi önleye bildi.Kaldiki 600.000 bin Askerle darbenin verdigi resim baska olurdu.
Ama benim anlamadigim Sabahtan aksama kadar Demokrasie diye agliyanlar agzina bu lafi almaz oldu.
kasarsis
27-07-2016, 01:58
darbe girişimi bu ülkeye güzel bir iz bıraktı "Demokrasiye sahip çıkmak" her ne kadar demokrasimiz tartışılsa da bundan sonra 15 Temmuzu demokrasi bayramı ilan ettirmek gerek, neden: çünkü böylelikle demokrasiyi öğrenir belki de özümseriz.
Saint-Just
27-07-2016, 23:51
aklı başında olan insanlar bu girişim daha olurken dahi çok tuhaf bir olay olduğunun farkına vardı zaten. ben girişim gecesi bunun tamamen hükümet tarafından planlanmış bir tiyatro olduğunu düşünüyordum. sonradan anladımki tiyatro değil, gerçek bir girişim ama tamamen doğal bir gelişim izlemiyor.
daha öncede söylendiği gibi darbe zaten çok önceden basarisiz olmus ve bu iş hükümet tarafından kimsenin canı umursanmadan bir şova dönüştürülmüştür.
bu darbe girişiminin sorumlusu cemaatin olduğu kadar erdoğan ve akp hükümetinindir. insanımızın çoğunun bunları ''demokrasi'' kahramanı olarak görmesi dahası osmanlı tuğralı doblo'yla falan darbe engellediklerini sanması gerçekten acınası bir durum. bunların daha bir kaç yıl öncesine kadar aralarından su sızmıyordu. ergenekon ve balyoz gibi düzmece duruşmalarla nitelikli subaylar tasfiye olup hapse atırlırken, bunlar gibi adamları başımıza subay diye kendileri atadılar. yine daha önce söylendiği üzere aralarında çıkan çıkar çatışması ile birlikte ancak araları bozulabildi.
yinede ne olursa olsun fetullah gülen cemaati bir terör örgütüdür. tsk gibi alış koşulları sert ve girmesi zor bir kuruma bu kadar sızabildilerse durum vahimdir. bütün devlet kurumlarından temizlenmeleri onlardan çok da fazla farkı olmayan (al birini vur ötekine) aşağılık bir hükümet tarafından yapılıyor da olsa çok gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum.
leman dergisinin kapağı zaten durumu tamamen özetliyor;
http://www.timeturk.com/resim/dresim/2016/cqCWu_1468985036_7341.jpg
Darbeleri halk bu şekilde bastıramaz, bu mümkün değil zira darbeler ancak uzun erimli kitlesel örgütlenme ile halk tarafından bastırılabilinir ki, bununda başarı ihtimali düşüktür(DEVRİM koşulları gerektirir)...
Chavez'e yapılan darbe'nin nasıl engelledini düşünüyorsun? başarı ihtimali düşük bir olay mı gerçekleşti? yoksa başka sebeplermi var sence?
Kiz ogrencilerin devlet universite ve kurumlarina, baslarini ortmus olduklari icin alinmamasini, bir demokratik haksizlik olarak ortaya atan AKPnin, Binlerce ogretmeni, meslek sahibini, memuru, siyasi goruslerini bahane ederek, hic de demokratik olmayan, insan hak ve ozgurluklerini engelleyici bir tutum icinde, geleceklerini devlet olarak engellemesi nasil bir demokrasidir anlayan, lutfen bana da anlatsin.
missysoul
29-07-2016, 13:33
Darbe girşiminin Fetullah Gülen cemaati tarafından yapıldığını düşünmüyorum , hiç bir elle tutulur mantıklı kanıt yok , darbe trtdeki bildiriside bu düşüncemi destekliyor.Darbenin şuanki hükümetden daha iyi bir ortam sağlayacağına inanmıyorum , darbe başarılıda olsa başarısızda olsa bu ülke için kötü bir sonucu olacaktı.
Darbenin tiyatro olduğunuda düşünmüyorum, planları deşifre olduğu için , panikleyerek ani kararlar aldılar ve sonuçda başarısız oldular.
Deşifre olduklarında harekete geçmemeleri darbeciler açısından daha iyi olurdu :).
Şimdi , Askerden çok tutuklanan muhalif gazeteci,öğretmen vs.. var giderek daha az yaşanır bir ülkeye uyanıyoruz :(
dine mine ne
07-09-2016, 22:00
Yargının açılış yıldönümü olayinda Bu toplantı konferans salonunda yapılmasaydi herhangi bir otelin salonunda olacaktı. Buradaki sıkıntı şu . Işadamları Derneği Tuskon Tepesi açığa alınmış hala üyelerinin üzerine gidiliyor. Kimlerin Tuskon üyesi kimlerin Daha değil tam netleşmemiş böyle bir ortamda Tuskon üyesi bir iş adamının otelinde bile yapılınca yargı bağımsız olmaya devam ediyor ama Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki bir konferans salonunda yapılınca bağımsızlığın gidiyor.
Sayık bökenin konuşmalarına baktığımız zaman başka arızalar olduğunu görüyoruz. Biz oraya gitmiyoruz çünkü laiklik elden gidiyor, biz oraya gitmiyoruz çünkü Polislere de başörtü özgürlüğü geliyor. Bunlar yerinde tartışılacak kavramlar değil. Mekanı tartışmak yerine orada konuşulan konuşmaların içeriği Cümleleri önemlidir.Yargı üyelerinin bir kısmını doğrudan Cumhurbaşkanı atar, bir kısmı Hakimler Savcılar Yüksek Kurulundan belirlenir, bir kısmı meclisten seçilir, yani sanki Cumhurbaşkanlığı külliyesine gidince bağımsızlık elden gidiyormuş gibi tablo çizilmek istendi. CHP'nin ve belli kesimlerin külliyeye karşı bir önyargısı eleştirisi zaten hep vardı . Kavramlar karıştırılıyor heb oyun üzerinden bir yerlere varmak isteniliyor. Alkış ve salon meselesi gibi.
Cumhurbaşkanı salona girdiğinde ülkenin Cumhurbaşkanı geldi diye ( alkış bu yüzdendir) alkışlayan ve ayağa Kalkan yargıçlar başka salonda olsa aynı şeyi yapmayacaklar mıydı. Bu toplantının nerede yapıldığından ziyade Türkiye'nin 2016 15 Temmuza kadar 16 tane açık darbeler tarihi var. 2016 15 Temmuz da darbeleri bitirme tarihi başlıyor. Ankara'da 1 patlama oluyor ertesi gün Muhalefet partileri birisi Devleti birisi hükümeti suçluyor, Paris'te bir patlama oluyor ne muhalefet ne gazete hiç eleştiren yok, olağanüstü hal Fransa'da neredeyse bir yıla çıkıyor, bizde diyorduk ya Hiç değilse Teröre karşı milli olalım,o özlemimiz karşılandı ama Şuanda taşlanmak da.
Burada cumhurbaşkanına laiklik Dolayısıyla başka şeylere başörtüye tüm kızgınlıklar bir salon üzerinden ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu gittiğinde nasıl CHP külliyeye cumhurbaşkanına bağlanmamış sa , salonda bir toplantı yapınca yargıda bağlanmaz.
Bugün belgelerine ulaşıyoruz 1988 de askeri liselere girecek öğrencilere soruların verildiğini görüyoruz daha 2010 da KPSS hırsızlığıni biliyoruz ,yani soruşturması yıllardır devam ediyor Üzerine gidiliyor. Cumhuriyetimizin ilanından 15 temmuza kadar demokrasi yolculuğu 10 yılda bir haddi bildiren darbe tarihi 15 Temmuzda ise Yeni Bir Başlangıç. Islam dünyasından Türk dünyasından artık siyasetçilerin konuşmalarında Türk milletini örnek almak Siyasetini örnek almak cumhurbaşkanının örnek almak darbe karşısında dik duruşunu öven açıklamaları duyuyoruz. Bunu duyarken batının Amerika ve Avrupa'nın hala budarbeye niçin darbe diyemediğini Hatta darbe başarılı olmadığı için üzüntülerinin her halinden belli olduğunu da görüyoruz. Hiçbir demokratik ülkede Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanıyla yargıyı kavga ettirmek için uğraşan Ana muhalefet yoktur. Fransa'da kilise ile kralın arasıni bulmak için ombusman olarak getirilmiş bir kavramdır. Hristiyan ilahiyat ile müslüman ilahiyatni karıştırıp ezanı 18 yıldır Türkçe Okutan kafasında girenler,laikliğin ateist ateistliğin dindar'ın dindarlığının teminatı olmasına tahammül edemeyenlerdir. Polisin başörtülü olmasına, öğretmenin başörtülü olması bu yüzden hazm edilemiyor. Günümüzde Islam medeniyeti ile Batı uygarlığı arasında bir mücadelenin olduğunu unutmamak lazım. Victor Hugo diyor ki: batıda bir insan öldürüldüğünde bunun adı cinayettir, doğuda 50 bin kişi bile katledilse bu sadece bir meseledir diyor.
Gördüğümüz tdin savaşı değil Insanlık savaşıdir. Ispanyol aktivistlerin Hristiyan Yahudi aktivistlerin Suriye'deki diktatörün öldürdüğü çocukların Can emniyetine sahip çıkarken onlar ne o çocukların nede kendi dinlerine bakmışlardır. Burada söylemek istediğim şey, batıda kendi ülkelerinde bir balina bile karaya vurduğunda kıyameti Koparan ve demokrasinin ve insan haklarının Merkezi olduğu düşündüğümüz zannettiğimiz, bunun için müracaat ettiğimiz Avrupa Amerika bugün öldürülenlerin kendinden olmadığında o insan hakları ve demokrasi putlarını yok edebiliyorlar, yiye biliyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil. Dün oyun dışında idi bugün oyun bozuyor, oyun kurmak icin hareket eden bir Türkiye var artik.
İlahimasal
07-09-2016, 22:44
Eeeeee ne anlatmaya çalışıyorsun. A.Q çocuğu?
dine mine ne
08-09-2016, 03:43
Duydum ki, bizi bırakmaya azmediyorsun; etme!
Başka bir yâr, başka bir dosta meylediyorsun, etme!
Ey Ay, felek harâb olmuş, alt-üst olmuş senin için
Bizi öyle harâb, öyle alt üst ediyorsun, etme!
Sen, yüz çevirecek olsan; Ay, kapkara olur gâmdan,
Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme!
Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize;
O zehri o şekerle sen bîr ediyorsun, etme!
İsyân et ey arkadaşım, söz söyleyecek ân değil;
Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme!
aliyarasfal
08-09-2016, 04:43
Ispanyol aktivistlerin Hristiyan Yahudi aktivistlerin Suriye'deki diktatörün öldürdüğü
Yukardaki cümle bir ruh hastasının cümleleri değilse İlahi Masalın sözüne eşdeğer birine aittir.
Yani diyorki bu insanımsı ;
Bu güne kadar Fetullah, Pkk , Abd vesaire ile ortaklaşa bizlere tecavüz eden zihniyet, yine özellikle ABd ile topladıkları ruh hastalarıyla tecavüzüne devam ederken suriye Irak gibi yerlerde, şimdi tecavüz sırası konusunda tartıştığı fetoşçularıda yanımıza koyup , tabiki Pkk yıda, bizlere tecavüz etmeye devam edecektir.Tabiki cemmatler ortaklığı ABd projesi Akp yine cemaatlerle devam edecek ve tüm suçlarını örtpas için fetoşçu soruşturmalarıda siyasi ayağına gelmeden sulandıracak,ki sulandığı çoktan belli, muhalif solcu, atatürkçüler Olağanüstü el çabukluğuyla araya katılıp şutlanıyor, Ohal işleri :) bir taşla tonla kuş, mağdurumda mağdurum.
Yani tecavüzcümüz diğer ortakları tarafından sıra kavgasında hedef olduğundan, artık tek başına ve topyekün tecavüz etme hakkına sahiptir.Yani bu tecavüzde mağdur edilmiştir sırasına göz koyularak.
Şimdi ordumuzu ve kendini ABd ye pazarlarken ve diğer cemaatlerle ülkeyi soymaya ve dinle uyutmaya devam ederken, Abd nin istediği Şeriatçı kürt devleti için bizler bu diktatörün tüm tecavüzlerine ses çıkarmamalıyız ve hatta haklı görmeliymişiz. Neyse sabredin, yeni danışman eyalet hikayesini yumurtladı, Irak tamam, Suriye tamam, bilin bakim sıra kimde? Barzani denen tarikat kardeşiyle Osmanlıcık oyunu için ABd güdümlü oyuna harika zemin oluşturuldu, şimdilik Esed demeye devam, Suriyeye sıtmayı gösterip ölüme razı ederiz mantığı devrede.
Ha bu arada Irakta Katil Saddamla Kuzey ırak , Suriyede katil Esedle Kuzey Suriye tamam, Türkiyedeki katil kim acep?Suriyedeki kürt bölgesinde ABd -İngiliz vesaire özel kuvvetleri konuşlandı ve bizim tecavüzcüler Fıratın Batısı demek dışında bi halt demiyorlar, Doğusu için kör sağır dilsizler, tıpkı Iraktaki kuzey bölgesini legalleştirdikleri gibi onuda çoktan legal yaptılar, tek sıkıntı Barzaniye biat ettirme meselesi, onuda hallederler dert etmeyin.
Bu arada çapulcular sürüsüyle dalınan suriyede borç gırtlağa dayanmış ülkenin(bizim) tek gelir kaynağı askeri gücü pazarlamak ve siyasi söz hakkına sahip olmak ve tabiki ordaki pastadan pay kapmak telaşı.uzun hikaye, kör değiliz ama neylersin çaresiz bırakılmışız cahil ve dinle uyuşmuş bir halkın sayesinde.
Bu insanımsıda burda kaldığı yerden algı yönetimine devamda. sanırım bizim siteden sorumlu maaşlı trolde bu.
Site yönetimine diyeceğim oki, bu insanımsını zincirlerini çözmek sizce akıllıca bir kararmıdır?
Şimdilik saygımla gittim...
dine mine ne
08-09-2016, 16:59
https://www.youtube.com/watch?v=DCe4onijzZE
Gördüğünüz gibi Profesör Özsoy darbeden bahsediyor, cuma günü oluyor diyor, sokağa çıkamazlar diyor. Bunların zaten başarısız olmalarının sebeplerden biri, kendi söyledikleri yalanlara kendileri inandılar. Mesela sosyal medyada CHP'li kılığına girerek, aşırı sol kılığına girerek, PKK'lı kılığına girerek herkese böyle mesajlar yolladılar, memlekette öyle bir hava yarattılar ki sakili dindarlarla laik yaşam tarzına sahip olanlar arasında büyük bir çatışma varmış gibi, Sanki herkes Erdoğan'a düşmanmış gibi, sanki memlekette çok büyük bir gerginlik ve kutuplaşma varmış gibi bir hava yarattılar. Ve böylece bu yarattıkları Hayali ürününe kendileri inandılar, ve buna uygun raporlar bir yerlere yurtdışına, darbeyi destekleyen istihbarat servislerine gönderildi ve istihbarat servisleri buna inandı. Darbeyi küçük bir fethullahçı grup başlatacak, Ordu'nun diğer kesimlerindeki Erdoğan'a karşı olduğu zannedilen kesimlerde bunu destekleyecekler ve hep birlikte bir şekilde belli bir plan doğrultusunda darbe yapilacak.En azindan yani iktidara karsi olan kesimlerin bu kalkışmaya büyük destek verecek ve bu şekilde bu darbeyi başarıcaklarını zannettiler çünkü bu mitomatikler kendi uydurdukları imaja inanıyorlardı. Mitomani kötü hastaliktir ve bu darbeciler ve bunu destekleyenler bu hastaligin kurbani olmuslardir.
Yüzde 50 lilik bir kesim var, bu yüzde 50 lik kesim direnç gösterirse ne olur, Ciddi ciddi bunu konuşmuşlar,bu onlara verilen mesaj, çok net bir şekilde mesaj veriliyor, burada bir sorun olmaz ses çıkmaz diye. Işte Neyin çıktığını şu anda görmüş oldular.
Milletimizin yüzde 90 lara Varan birliğini kendi yaptığım analizlerimde hep vurgulamışımdır ve olan bitenler analizlerimin doğru olduğunu göstermekte.
Eeeeee ne anlatmaya çalışıyorsun. A.Q çocuğu?
Yukardaki cümle bir ruh hastasının cümleleri değilse İlahi Masalın sözüne eşdeğer birine aittir.
küfüre başvuranlar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına ana avrat küfür edebilecek ve akp seçmenine küfür ve hakaret edecek kadar azıtmıslardır bu zihniyetin demokratik kesimin olması dikkat çekici husustur benim bildigim demokraside küfür olmaz eleştiri olur.
Şimdi ordumuzu ve kendini ABd ye pazarlarken ve diğer cemaatlerle ülkeyi soymaya ve dinle uyutmaya devam ederken, Abd nin istediği Şeriatçı kürt devleti için bizler bu diktatörün tüm tecavüzlerine ses çıkarmamalıyız ve hatta haklı görmeliymişiz.
Ses cikarmayin diyen yok ki size.Hele hele hakli görmelisiniz diye de bir sey yok. olan bitenler üzerinden kendi fikrimi yaziyorum. Sen de yaziyorsun iste ne güzel.Erdoanin dedigi gibi , rahat ol neden kiziyorsun.
Ben sana ulan beynini bilmem ne yaptigimin cocugu diyormuyum.
Fikrini yazmak algi yönetimimi oluyor?. Senin yazdiklarin senin kendi fikrin degilmi?.Benim yazdiklarimi yönetime sikayet etmekle neyi hedefliyorsun. Benim analizlerim hosuna gitmiyorsa güler gecersin o kadar basit. Saygisizliga neden arka cikiyorsun anlamis degilim.Insanlarin fikirleri hosunusa gitmeye bilir ,benimde sizinkiler gitmiyor ama size küfür etmiyorum.
İlahimasal
08-09-2016, 18:18
Bu üstteki yaratik ne zaman ban yiyecek umut ile bekliyorum.
Bir siyasi ideoloji üzerinden yaptiğı propaganda forumumuzu terörize ediyor.
Terörist kafali birisi forumu ,fitne çikartarak zarar vermeye çalışiyor.
Bu arada mazot 4 lira seviyesini aşdı.
aliyarasfal
08-09-2016, 19:58
Ben ortada fikir göremiyorum, hakareti belden aşağı söz dışında yok hükmünde sayan zihniyet demokrasi masalı ile geziniyor ve saygıdan bahsediyor .:)
Demokrasi uygulama ile olur ki henüz bu coğrafyada haklının yanında ve hukukuna ilişkin uygulama yada taraf alan bilinçli bir toplum ve yönetim görülmemiştir.
Suriyeye ABd destekli binlerce ruh hastasını salıp tecavüz, insan katliamı vesaireyi sağlayanlara arka çıkmak ve onları kahraman göstermeye çalışmak ve yapılanların keskin dille analizini hakaret saymak hakaretin ağababasıdır. Esad katilmiş, he diğerleri ve özellikle ABd sever başımızdakiler süper adaletli mazlum kahraman.:)
Sen hedef saptırmaya, maaşını haketmeye devam et troll. Sen hakarete bile değecek kapasitede değilsin, sadece şu ülkedeki din çemberinde cehaletle pompalanmış kitlenin uyumasının kaymağını yemeniz dışında insan olarak adaletin olduğu bilinçli bir toplumda yüzünüze bile tüküren olmaz.
Tekrar yazıyorum, bu insanımsı bu sitede böyle iğrençliğe devam ederken yönetim buna ses çıkartmayacaksa kendi yerimiz sandığımız bu sitenin bu iğrenç propagandalara alet olmasına izin verilecekse , başkacişimiz gücümüz yokmuş gibi bu kara propagandaların yanlış ve yalanlarla dolu olduğunu anlatmak için çaba harcayacaksak ki gayet farkında insanımsıki bu gün hukuk yandaşa işlemez, bize ise hukuk celletlık müessesi olarak kullanılmakta , bizlerin bu siteye girmesi artık anlamsız olmakta.
Yok sorun yoksa hepinize kolay gelsin, beni üyelikten silebilirsiniz.Bu bir ricadır, hiç cevap yazmayın, direk silin.
Bir daha geldiğimde bu insanımsı hala yazıyorsa bana cevap diye yazdığınız hiç bir yazıyı okumadan bir daha bu sitede yazmayacağımı ve ısrarla üyeliğimin silinmesini istiyorum.
İlahimasal
08-09-2016, 20:16
Ben ortada fikir göremiyorum, hakareti belden aşağı söz dışında yok hükmünde sayan zihniyet demokrasi masalı ile geziniyor ve saygıdan bahsediyor .:)
Demokrasi uygulama ile olur ki henüz bu coğrafyada haklının yanında ve hukukuna ilişkin uygulama yada taraf alan bilinçli bir toplum ve yönetim görülmemiştir.
Suriyeye ABd destekli binlerce ruh hastasını salıp tecavüz, insan katliamı vesaireyi sağlayanlara arka çıkmak ve onları kahraman göstermeye çalışmak ve yapılanların keskin dille analizini hakaret saymak hakaretin ağababasıdır. Esad katilmiş, he diğerleri ve özellikle ABd sever başımızdakiler süper adaletli mazlum kahraman.:)
Sen hedef saptırmaya, maaşını haketmeye devam et troll. Sen hakarete bile değecek kapasitede değilsin, sadece şu ülkedeki din çemberinde cehaletle pompalanmış kitlenin uyumasının kaymağını yemeniz dışında insan olarak adaletin olduğu bilinçli bir toplumda yüzünüze bile tüküren olmaz.
Tekrar yazıyorum, bu insanımsı bu sitede böyle iğrençliğe devam ederken yönetim buna ses çıkartmayacaksa kendi yerimiz sandığımız bu sitenin bu iğrenç propagandalara alet olmasına izin verilecekse , başkacişimiz gücümüz yokmuş gibi bu kara propagandaların yanlış ve yalanlarla dolu olduğunu anlatmak için çaba harcayacaksak ki gayet farkında insanımsıki bu gün hukuk yandaşa işlemez, bize ise hukuk celletlık müessesi olarak kullanılmakta , bizlerin bu siteye girmesi artık anlamsız olmakta.
Yok sorun yoksa hepinize kolay gelsin, beni üyelikten silebilirsiniz.Bu bir ricadır, hiç cevap yazmayın, direk silin.
Bir daha geldiğimde bu insanımsı hala yazıyorsa bana cevap diye yazdığınız hiç bir yazıyı okumadan bir daha bu sitede yazmayacağımı ve ısrarla üyeliğimin silinmesini istiyorum.
Sayın aliyarafsal sen neden gidiyormuşsun. Sen buranin temel taşısın.
Bu trolmü,troliçemi oldugu belli olmayan teröristin gitmesi için, onun güyaa savunduğu demokratik yollardan ona yol verelim.
Terorist trolün gidip kalması için bir başlık açalım ve oylayalım. ( gitmesi kesin)
Bu yöntemle yoneticilerde zor durumda kalmaz.
Oylama için başlığı kim açıcak mesele orda. Kim açarsa açsın benim oyum DEFOLUP GİTSİN PARALI TERÖRİST.
dine mine ne
08-09-2016, 21:01
Forumumuzu terörize ediyor deniyor iyide kimin forumundan bahsediyorsunuz ?.
Kendi yerimiz sandığımız bu sitenin deyip neyi kast ediyorlar anlamis degilim .
Kurani elestire elestire bunlarin kafa yapisi da kuran olmus. Çok yazık.Allah yardımcıları olsun. Kur'an'ın haram aylar çıkınca, ya giderler ya da boyun eyerler mantigi sarmış bunların dört bir yanıni .
Geri zekalılar bir de üstüne üstelik yönetimi de zor durumda bırakıyorlar. Akıl mantık bunlarda sıfır.
Her neyse, yönetim bana başlıkla alakalı yazmamı söyledi ,o yüzden fazla demagojiye girmek istemiyorum.
İlahimasal
08-09-2016, 21:03
Yonetimi zor durumda bırakma
Gidip gitmeme oylamasınin başlığını sen aç. Yiyorsa tabiki.... demokratik bir yol.
dine mine ne
08-09-2016, 21:50
Yönetimi zor durumda ben değil sizler bırakıyorsunuz. Geri kalmışların kafası üzerinden tehditler savurup Ya ben, ya da o yok deyip yönetime baskı uyguluyorsunuz.
Save The Day
08-09-2016, 23:52
dine mine ne özel mesaj attım bakar mısın
herkese merhaba;
Burda bayağı yazılmış çizilmiş 15 temmuz darbesi yada darbe girişimi üzerine düşünceler..Daha önce de bu sitedeyim ;bilmiyorum ya cenk varol yada başka bir admin beni banlamıştı..neyse..hatta bir arkadaş ROMULUS senmisin?geldiysen 2 defa tık tık de diye yazmıştı.!EVET BENİM..neyse sadede geleyim evet 15 temmuz darbesinin geleceğini hiç şüphe yokki 3-4 yıldır gerek bu forumda gerek agnostik forumda yazdım..17-25 aralıkdan beri aynı şeyleri yazdım...Burdakilerin birçoğu laga luga yaptı,darbe marbe olmaz bitti mitti vs vs aynı şeyleri yazmıştı..Ben de demiştim ki DARBE ENİNDE SONUNDA OLACAK!
15 temmuz darbesi FETÖ,METÖ,KETÖ,ZIRTnün vs vs işi değil bizatihi KEMALİST-ATATÜRKÇÜ ana damar kadroların işidir.....çok sert ve acımasız davranmışlardır..onları sonuna kadar da destekliyorum!sağı solu bombalamış ne kadar ciddi ve ölümü de göze alarak neler yapabileceklerini tüm dünyaya göstermişlerdir....
15 temmuzu yapanların çoğu(bunlar medyada konuşulmuyor-konuşulamıyor-konuşturulmuyor) çok önemli bir kısmı sarıkız-ayışığı-eldiven-balyoz-ergenekon vs vs davalarında açığa çıkmamış,TETİKÇİ SAVCI VE TAYYİP tarafından ulaşılamamış arkadaşları içerdeyken orduda sağlam kalmış uyuyan hücrelerdir.!
paralel devlet-fetö yaygarası tayyip tarafından toplumsal muhalefeti ve kıyıda köşe az da olsa kalmış olan cumhuriyetçi güçleri tasfiye etmek için kullanılan sahte bir hedeftir..
Tayyip tarafından iğfal ediliyorsunuz....Darbe stratejik açıdan BAŞARILI olmuştur...hiç öyle ne diyon lan sen ne başarısı falan filan demeyin...Erol mütercimlerin de üzerinde durduğu gibi bu bir İÇ SAVAŞ denemesiydi..Darbeyi yapan kemalistler-Atatürkçüler ve NATOcu ekip 15 temmuz kalkışmasının bir savaş sümülasyonunu da 2 yıl kadar önce yapıp topu kucağımıza attılar...hepsini geçtim 15 temmuz akşamı cumhuriyetçi-devrimci hassasiyeti olan laik vatandaşlar-Atatürkçü vatandaşlar nerelerdeydi???
el cevap;evinde DARBEnin başarılı olması için içten içe heyecanlanıp tayyip itinin yokedilmesini bekliyorlardı..AKP sürülerinin-milislerinin ve polis militanlarının dehşetengiz hareketleri karşında Korkudan sokaklara çıkamadılar bile..TBMM-PÖH gölbaşı-Ankara emniyetin neden bombalandığını hangi aşamalardan sonra darbecilerin bu kararı aldıklarını daha sonra yazacağım.....şimdilik bunlarla yetinelim hele..
dine mine ne
09-09-2016, 16:38
Bin yıldan fazla bir süredir duydukları ,gördükleri, siluetine dahi katlanamayanlar, o coğrafyada ezan sesi istemeyenler 15 Temmuz 2016 da icine sızdıkları üniformalarda ülkemize saldırdılar. Gezi olayları, bir sivil işgal denemesiydi. Gezi olaylarından sonra gelişen süreç 17 -25 Aralık, bir yargı darbesi denemesiydi. Arkasından gelişen siyasal manipülasyonlar hep bu coğrafyada gelişen ayağa Kalkan Türkiye'nin ,acaba bunları yıkabilirmiyiz sorusuyla bize saldırdıkları ve her defasında cevabı aldıkları olaylardi. Menderes asıldığı gün bu ülkede bir bardak Kırılmadı. Bu sefer bizim olanı vermeyeceğiz dedi millet. Millet kendi iradesiyle seçtiği ve milletin ilerlemesini sağlayan bir lideri , bir daha bizden alamayacaksınız dedi. Işte 15 Temmuz liderine sahip çıkarak, hareketi tersine döndürerek, biz bu coğrafyada artık sizlere boynumuzu eğmeyeceğiz dedi. Kullandıkları taşeronlar, karşımıza çıkan fetö terör örgütü ve onun uzantıları, küresel bağlantıları hepsi birlikte 15 Temmuz akşami sokaklardaydı ama karşılarında çelik gibi bir irade,alınan dersler yüzünden dimdik bir Türkiye gördüler.
2008 de açılan finansal bağımsızlığımızı kazanmamız ile başlayan ve Türkiye'nin ayağa kalktığı 230 milyar gayri milli hasıla 800 milyarlara çıkması. Türkiye'nin ekonomik dengelerinin değişmesi. Yüzde 99 bağımlı olan savunma sanayimizin bugün yüzde 70 lire Varan oranlarda bağımsızlaşması. Faiz politikaları ile beslenen bir Türkiye'den ,üreten bir Türkiye'ye geçtiğimiz dönem ve 13 yıldır türkiyeyi , icimize dinle sizdirdiklari masonik yapiyla ,liderimizi indirip türkiyeyi durdurmaya çalışan, bölmeye calisan, güçlerin oyunlari operasyonlari bunlar. Artık Ülkede bunu anlamayan hiç kimse kalmadı.
Ferasetine hayran olduğumun dine minesi. Bebem bak vakti zamanında sana ne yazmışım.
https://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38299
5 nolu posta bak. 29 Aralıkta seninkilerin nasıl bir darbe hazırlığında olduğunu yine biz söyledik sana.
Ne oldu bugün öğretmenlerin başına getirilenler o günden hazırlanmış mı? Var mı bu konuda kıçının kenarına dayalı çıkarılmayı bekleyen yumurtan.
Bak safım, zavallım, çağsızım sana nasıl acıyasım var. O kadar acıklısın yani. Enkazına gözyaşı akıyor haberin yok.
Hala bık da bık öv babam öv. He he çok büuük bişeyler oluyor ülkede.
Kimse kusura bakmasın arkadaşlar. 15 Temmuz 2016'dan bu yana sokak gösterilerine bakıldığında, asıl darbenin AKP karşıtı yaşam tarzlarına olduğunu görürsünüz.
Örneğin, dünkü Konya'da elektrik kesintisini darbe sananların davranışlarına bir bakınız:
http://www.youtube.com/watch?v=oxjt2FTg6Tk
Ne görüyorsunuz bu videoda?
Anormal bir reaksiyon olduğunu değil mi? Çünkü bu videodaki belli kesimin davranışlarını hayra yormak hiç de iyi niyetli olmaz. Bunların davranışlarında her şeye sahip olma, elindeki siyasal gücün gideceğine, dolayısıyla mamalarının kesileceğine dair büyük bir endişe var.
İşin kötüsü, bu endişe 15 Temmuz 2016'dan beri, hatta ondan öncesinde de vardı ve her daim tazeliğini koruyordu. Ulan bu adamlar, elektrik kesintisini bile darbe zannediyor. Kaldı ki oturduğum yerde zırt pırt elektrik kesilir, ama bunu hiç de darbeye yormam!!!
İşte benim 15 Temmuz 2016 gecesi şahit olduğum biricik anormallik bu idi. Biz belki bu endişeyi önleyemeyiz ama BATI bunların ciğerini biliyor ve bu yüzden hiç taviz vermiyor: AB'yi unut, mültecilerin AB'ye kabulünü unut ve tüm dertleri sen çek... Tıpkı 80 darbesi öncesindeki gibi!
Kimse kusura bakmasın ama, 15 Temmuz 2016'dan beri ya herkesin 3 maymunu oynadığı ya da görmediği tekbirler eşliğindeki bu vandallık insanı gerçekten de çok korkutuyor!
KOD ADI: KOZ adlı filmde ne diyordu Başbakan: "Türkiye artık korkmuyor; korkutucu olmaya başlıyor"
Önce 15 Temmuz 2016 Kalkışması'nda şuna dikkat etmek gerekiyor: Kalkışmaya asıl reaksiyon gösterenler, AKPliler'dir. hal böyle olunca, Jagland'ın, "Türkiye darbe kanıtlarını ortaya koyamazsa AİHM'e verilir! (http://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-jagland-turkiye-aihme-verilebilir-1383143/)" sözünün ne anlama geldiği açık hale gelir. Çünkü bu bir darbe değil; Siyasal İslamcı kanatlardan birinin (FETÖ) diğerine karşı (AKP) yaptığı bir kalkışmadır.
Buyrun, bir millet nasıl darbe manyağı yapılır, görün!
1. Elektrik Kesildi, Darbe Var Sandılar! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=71&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwip1-au-4LPAhVEtRQKHbv3ChU4RhAWCBkwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gazete2023.com%2Fguncel%2Fele ktrik-kesildi-darbe-var-sandilar-h53119.html&usg=AFQjCNHuMRLONMji69TdneB5Nl0thc3Lwg&bvm=bv.131783435,d.d24)
2. Yine Konya: Elektrik Kesildi, Halk Darbe Oluyor Sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwimoIe1-ILPAhVG8RQKHQ84Bv0QFggjMAM&url=https%3A%2F%2Fonedio.com%2Fhaber%2Fyine-konya-elektrik-kesildi-halk-darbe-oluyor-sandi-730090&usg=AFQjCNEW72dughAHOkvE9pjMdv_-xnxZtw&bvm=bv.131783435,d.d24)
3. ATV Haber oyun şifresini darbe şifresi sandı, sosyal medya yıkıldı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwimoIe1-ILPAhVG8RQKHQ84Bv0QFggqMAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.tr%2Fatv-haber-oyun-sifresini-darbe-sifresi-sandi-sosyal-medya-yikildi-40179797&usg=AFQjCNFuG7Qi4V3b0eOr1lrj-_CsDefzBg&bvm=bv.131783435,d.d24)
4. Helikopter pazara dalınca vatandaş darbe sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjZo4W3-oLPAhXEtRQKHdSPDiw4ChAWCBkwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.haberiyakala.com%2F2016-08-09-samsunda-helikopter-pazara-dalinca-vatandas-darbe-girisimi-sandi-h256166.haber&usg=AFQjCNGamO7WzTDYIIIBrSJJ_dsHZ_Iqpg&bvm=bv.131783435,d.d24)
5. Siirt'te ezan erken okununca darbe girişimi sandılar! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=32&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwibiIrK-oLPAhVF1hQKHYjJAqE4HhAWCB8wAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.haksozhaber.net%2Fezan-erken-okununca-darbe-girisimi-sandilar-81372h.htm&usg=AFQjCNHZwgopUtBPObaToNIvTUDjG9EL1A&bvm=bv.131783435,d.d24)
6. Hulisi Akar darbeyi şaka sanmış! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=39&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwibiIrK-oLPAhVF1hQKHYjJAqE4HhAWCEYwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.birgun.net%2Fhaber-detay%2Fhulisi-akar-darbeyi-saka-sanmis-120773.html&usg=AFQjCNGoNfJ-PBxc1Lhxq2YcJrsNN6Y4Mw&bvm=bv.131783435,d.d24)
7. TRT Bildirisinde Atatürkün adını duyanlar TSK darbe yaptı sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=68&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi8i9SB-4LPAhUG6RQKHZijBO44PBAWCEQwBw&url=http%3A%2F%2Fnediyor.com%2Ftweet%2FFARACYAZIYO R%2Ftrt-bildirisinde-ataturkun-adini-duyanlar-tsk-darbe-yapti-sandi-acele-etmeyin-oysa-orduya-darbe-var%2F&usg=AFQjCNHP_cPeK5O5t8MYxkv8t8xY1MIJmg&bvm=bv.131783435,d.d24)
8. 400 asker belediyeyi bastı, halk darbe sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=80&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwip1-au-4LPAhVEtRQKHbv3ChU4RhAWCE8wCQ&url=http%3A%2F%2Fwww.haber7.com%2Fguncel%2Fhaber%2 F330023-400-asker-belediyeyi-basti-halk-darbe-sandi&usg=AFQjCNGeG8flI5QTlojIEr4Vl0EPRVLqcA&bvm=bv.131783435,d.d24)
9. Foça'da asker yürüdü, halk darbe oldu sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=89&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUmdPT-4LPAhXJ6RQKHRMcCjU4UBAWCEkwCA&url=http%3A%2F%2Fyurthaber.mynet.com%2Fyorum%2Flis te%2F45679&usg=AFQjCNG3Pz70AB-AKag4SZdGzdQE4ulQ7A&bvm=bv.131783435,d.d24)
10. Üniformalı Kadın televizyona çıktı! Herkes darbe oldu sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=93&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjtkNfy-4LPAhXEORQKHY66DL04WhAWCCUwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.kadinhaberleri.com%2Fmagazin% 2Fazra-akin-kivanc-tatlitug-birliteligi-bittitelevizyon-haberleri%2Fenver-ayseverin-cem-adriana-aykiri-sorusu-ters-teptiegitim%2Fogretmenlerin-ozur-durumuna-bagli-subat-donemi-yer-degistirmelere-iliskin-sonuclari-acikladigundem%2Fdeniz-otobusune-tanker-ca-h41121.html&usg=AFQjCNGdrBuqPebHsbv_PoXgNIsyZJtSOA&bvm=bv.131783435,d.d24)
11. Bursa'da trafo patladı, herkes darbe sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=148&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjs7OSr_ILPAhWCbhQKHWrFDHg4jAEQFghCMAc&url=http%3A%2F%2Fwww.kentgazetesi.com%2F%3Fh%3D957 32%26bursada_trafo_patladi_herkes_bomba_sandi%26s% 3D9&usg=AFQjCNGmTjk0GlsopkCMoVGLU8ZBpQhSJw&bvm=bv.131783435,d.d24)
12. Kamyon Yan Yattı, Vatandaşlar Darbe Oluyor Sandı! (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=156&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjS75DQ_ILPAhXCthQKHVz2Buc4lgEQFgg5MAU&url=http%3A%2F%2Fwww.81haber.com%2Fkamyon-yan-yatti-vatandaslar-atis-talimi-sandi.html&usg=AFQjCNE1KgagNWDrqhpyA2xttTQpUHrktg&bvm=bv.131783435,d.d24)
Kim ne derse desin, 15 Temmuz günü İslamcı kesim dik durmuş ve kendi iktidarlarına hayatlarına pahasına da olsa sahip çıkma cesaretini gösterebilmişlerdir. Kendi haklarını ölüm pahasına müdafaa edebilmişlerdir. Eğer Ak Parti muhalifi kesimlerde iktidar olmak, kendi hakları savunmak istiyorlarsa Ak Partililer kadar cesur olmak zorundadırlar.
spartacus
10-09-2016, 23:03
Din, iman, inanç, düşman edebiyatı, vatan, milelt, sakarya, bayrak, ezan edebiyatına dayanan bir siyasette, başka türlüsü beklenemez, çünkü ortada kararlarını verebilen bir toplum ve fertleri yok, birileri onalr adına sujektif saçmalıkalrla, boş, kof kandırmacayla kandırıp karar verir, bunlar ise yeminli gibi, kendielri adına sözde karar veren başkalarının kulu, kölesi olur.
Dini kullanan aşırı sağ, örneğin darbeyide siyasi çıakr malzemesi yapar, yapıyorsa, toplum ne yapsın? Bilemem, ama bildiğim asıl suç da, suçluda toplumdur, esası budur. Diğeri sırtına semer vuracak eşek bulmuş, semerini vuruyor...
Her söylemleri de yalan, son 6 yılda, tek bir an için dahi doğru söylemediler, bu toplum zor öğrenen bir toplum, yalanın yalan olduğunu öğrenmesi için bile 50 yıl geçmesi gerekiyor, çünkü bu ülkede yalancının mumu, fil kalınlığında, akşamdan, sabaha sönmüyor.
lakin bir gerçek daha var, bugün bu toplumu kendisine KÖLE KILAN SİYASET, BUGÜN HORTLAMADI, bu ülke kurulduğu anda bile SUBJEKTİF-KOF SİYASET VE VAAD-NUTUK ESASLI kuruldu, BİÇİMSELDİ, KABUĞA DAYANIYORDU, bürokratikti, asker-siil hiyerarşsine bağlıydı, tamamen subjektif esaslı söylemlerden ibaretti, başından beri EFENDİELR belli idi, belli edilmişti vve tüm ülke yönetimi büroksariye teslim edildi, çünkü fiili siyasetin yerini, subjektif tumturaklı tabu, kılıf, kabuk siyaseti aldığında, karpuzun içi ve dışı farklı oluyor...
Şimdiki durumdan da asla bu türden subjektif, sözde aidiyet siyasetiyle, kul-köle siyasetiyle, subjektif değer(subjektif, yani hiç bir objektif değer taşımayan-kalmamış), boş-kof-yalan siyasetiyle de kurtulanamaz...
İnsanların büyük çoğunluğu KORKUNÇ BİR YOKSULLUK içinde yaşıyor(AKP döneminde bu toplum DAHA DA YOKSULLAŞTI, ÇOK DAHA FAZLA ma doğru orantılı olarakta ırk, mezhep, subjekif değer siyaseti arttı-rıldı), YOKSULLUĞUN DOZAJI ARTTIKÇA, VATAN-MİLLET-SAKARYA-EZAN-BAYRAK siyasetide doğru orantılı olarak artıyor.
Bu tür siyasetler her zaman bir patlama noktası yaratır, toplumlar ister farkına varsın, ister varmasın, zira bu tür siyasetin etkisi ve sıklığı, toplumun yoksulluğu, çaresizliği ile doğru orantılı bir durum sergiler, bu durumda günde 3.000 kalem boş teneke siyaseti, 6.000 kaleme hatta 60.000'e çıkabilir ama yoksulluk, çaresizlik, sefalet, kandırılmışlık, umutsuzluğun ise ne bir sınırı vardır...
Her şeyi yalan züerine kurulu bir iktidar, sadece kul ettiklerini kandırıyorlar, ama dünyayı, aklı başında bilinçli insanları değil tabi.
Misal bir topluma göğüs kabartarak siz osmanlısınız desen ne, demesen ne? İnsan gibi yaşamıyor bile, sonra çıkıp sakal bir karış, ayakta çarık, şalvar ile tekbirr diye bağıran Arabistan kafalı örümcek beyinliyi işte Osmanlı diye sunup yalan söylesen ne, söylemesen ne? Bu tür edebiyat 1 ekeme 1 ekmek, aşa bir aş daha mı katıyor? hayır, sofrada olanı çalıyor...
Aklıbaşında insan gerçekten Osmanlı soyuna bakar, hepside modern ve dedeleri padişah olan bu insanalşr AKP siyasetinden müthiş rahatsız, bu gidişatın sonunu sağır sultan bile anlayabilir artık...
darbe üzerinden estirilen FAŞİZM ise birgün geri tepecek, şu anda uygulanan AÇIK FAŞİZMDİR, FETÖ lafzı adı altında ne kadar sosyal demokrat, solcu varsa meslekten atıyor, i,çeri tıkıyorlar vs, ama böyle olacağını da 16 temmuz da zaten yazmıştım.
Bu ülkede başarısız darbe yoktur, her darbe başarılıdır, ucunda darbeyi yapanın kellesi bile gitmiş olsa, darbe kulvarı 1 değil 3-5 koşu bandlıdır, FETÖCÜLER darbeyi kaybederken, bütün pislikleri açığa çıkmış, cehaletten beslenen ve aslında ihaleleri kendilerine eşkeş yapmakla iş yaptığyla övünen kleptokratik iktidar, polis devleti esaslı darbesini nihayete bağladı, sonuçta bir darbe gerçekleşti, birisi askeri faşist darbe olacaktı, beriki kendi sivil faşist darbesini üzerinden pekiştirdi!
Öyle ki anayasaya tamamen aykırı, OLAĞANÜSTÜ HAL KANUNU diye MECLİSTEN GEÇMEYEN YANİ SEÇİLMİŞLERE DOLAYISIYLA KENDİ TİYARTOLARINDA HALKA SORMA YOLU OLAN MECLİSİ KULLANMAYIP, HALKADA SORMAYAN bir faşsit iktidar var, oysa OHAL halinde KANUN ÇIAKRTMANIN SINIRI DA, NEYE DAİR OLABİLECEĞİDE BELİRLİDİR, aldıkalrı kararları sözde kanun diye yaptıkları faşizmin %90'ı anayasal suç!
Kısaca ne diyorlar, artık faşizm koşulları geçerli, canımız ne isterse kanun yaparız... Kısaca hukuk, esamesi okunmayan ama lafzı olan demokrasi gibi siyaset de bitti. İçinde bulunulan koşullardan azıcık rahatsız olsanız ya da bir sebebş olsa, bittiniz!
Misal PANCAR ÜRETİMİ AKP tarafından YABANCI bir TEKEL'İN çıkarı uğruna peşkeş çekiliyor(başta başta olan ve çevresindekiler bu işten nasıl bir ççıkar elde ediyor, bu belli, evvelce nasılsa, bir kaç bin kişi arasında pay edilecek, hazır FETÖCÜLER de saf dışı iken sayı daha da düşmüş), tamda DARBE FIRSATIYLA, masabaşında yasalaştırmaya çalışıyorlar, yani bu ülke çiftçisi pancar üretemeyecek, yabancı bir şirketin ürettiği nişasta şeker ülkede egemen olacak.
Ha benim duruma dair kaygım ne? Hiç, zira toplum müstehak, çıkıp bir çiftçiye arkadaş pancar üretimin güme gidiyor desen, anında ya sana FETÖCÜ diye saldırır ya anında terörist der, vatan haini der, darbeci der, ankaşıldı ki, 1 musibet, bin nasihatten iyi(gerçi musibet bini geçti ama neyse), musibeti iyice yaşayıp anlayacak ki, ona göre davransın...
Son olarak;
Türkiye büyümüyor, YALAN, aksine küçülüyor, hem de her alanda... Büyümenin kıstası eskiye göre yapılmaz, mevcut koşula göre yapılır, arkadaş nüfusun artarsa gayri-safi milli hasılan da artar, rakamlar arası kıyas anlam taşımaz(KIYSA ALTIN ÜZERİNDEN ve altın stoğu üzerinden YAPILIR), ülke kaynaklarının %60'ı, %1'in elinde olursa, bu %1, %61'i ele geçirdiğinde toplam rakamlar yükselme varmış gibi görünür, ama asıl gerçek küçülmedir :)
kapitalist ilişkileri, tümüyle kişisel çıkarları şeklinde kullanan veya bu uğurda kendisini kullandırtan bir çete, öyle bir batağa girer ki, çıkamaz, kleptokratik yönetimlerin can simidi faşizmdir (https://tr.wikipedia.org/wiki/Kleptokrasi), ama faşizmde kuyruğunu yiyen yılan gibidir, ya, ya, ya, şa, şa, şa ise sonsuza kadar sürmez, bir toplum sonsuza kadar seyirci olup alkış tumakla görevlendirilemez, öyle anlar gelir ki sahaya iner...
Biraz da görüntülü olsun...
https://onedio.com/haber/maddede-hirsizlar-yonetimi-kleptopraksi--421750
Erdoğan çağrı yapmadan önce bile, bu işin darbe girişimi olduğunu kavrayıp sokağa fırlayan insanlar vardı, hiç değilse bu insanlara haksızlık yapılmasın. Şunu unutmayın, hiçbir millet , bir diktatör için sokaklara çıkıp tankın önüne yatmaz. O gece sadece Ak partililer meydana çıkmadı, bunu herkes biliyor.
Erdoğan çağrı yapmadan önce bile, bu işin darbe girişimi olduğunu kavrayıp sokağa fırlayan insanlar vardı, hiç değilse bu insanlara haksızlık yapılmasın. Şunu unutmayın, hiçbir millet , bir diktatör için sokaklara çıkıp tankın önüne yatmaz. O gece sadece Ak partililer meydana çıkmadı, bunu herkes biliyor.
Haklısın. Yeni çıkan görüntülerde bu tespit açık bir şekilde görülüyor. Ama gerçek bu olsa bile, Türk-İslam sentezinin Radikal İslam'a kaydığı ülkücüler desteğinde AKPliler her tarafta bağırarak (*) darbeyi, dolayısıyla darbe girişimindeki başarıyı kendi üzerine çekmeye çalışıyor.
(*) Bkz. "Erdoğan ABD'de protesto edildi, korumaları bağırarak susturmaya çalıştı"
http://www.youtube.com/watch?v=acVIOy4uQLE
Ne bağırıyorsunuz kardeşim?
1. Bu darbe girişimini kim/ler yaptı?
2. Bunları Devletin her kademesini kimler yerleştirdi?
3. Bunlar Devletin her kademesinde tepe yöneticileri olarak hukuksuz bir şekilde yerleşirken kimler görmezden geldi?
Eee, % 50'nin dışında kalan vatandaşlar, haliyle bu olan bitenden kendisini suçlu hissetmeden bu olayları anlamaya çalışırken, bazıları da sokaklara çıkarak tepki göstermişler. Yani bu vatandaşların sokaklara çıkması, tankların önlerine ve hatta üstlerine çıkarak engellemesinde diktatörlükle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Onlar ülkemize musallat olan 2 Paralel Devlet'ten (AKP+FETÖ) birinin diğerini alaşağı ederek ülke yönetimine çöreklenmesine karşı çıkmışlardır.
Kimse kendisini kandırmasın ve darbe girişimi başarısının üzerine yatmasın. Yani şu söze dikkat lütfen!
"€œBazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz; ama bütün insanları her zaman kandıramazsınız"€, Abraham Lincoln.
heye k heye darbeyi tankların önüne yatan,F-16lara kafa atan AKP it sürüleri önledi heye...
Darbeyi genelkurmay komuta kademesi önledi!En temeldeki başarısızlık yani darbenin önünü tıkayan etken ise;Hulusi akar adlı adamın silah arkadaşlarını satmış olmasıdır..Hulusi akar darbenin 1 numarasıdır,darbeyı planlayanlar arasında kendisi de vardır..önce silah arkadaşlarına yürüyün emri vermiş sonrasında ise satmışdır.Akın öztürk paşa her bi boku bilmektedir..Akın öztürk'ün ifadeleri ve mahkeme süreci ile göreceğiz ki Türkiye kaynayan bir kazana dönecektir.durun bakalım şu mahkeme safahatı hele bi başlasın göreceğiz ak g..kara g..t..u
15 temmuz darbesi ile görüldüki Türkiye'de darbe mekanizması hala çok güçlüdür ve dinamikdir.Devleti yönetenler hala bıçak altındadır ve söyledikleri gibi devlete hiç de hakim değillerdir! .hala diri-canlı cuntalar TSK içindedir(çoğu Kemalist-Atatürkçü kadrolardır) ve 15 temmuz sonrasında komutanlarına ve silah arkadaşlarına yapılanları(polisin paşaları maymun etmesi,bazı generallere şişe sokulması,içerdekilerin aile ve kız çocuklarına it kopuklar tarafından taciz tasallut ettirilmesi) misliyle ödettirecekler ve bu sefer çok daha acımasız olacaklar..TSK içinde komutanlarına yapılan muameleyi gören-duyan-bilen büyük bir kesim intikam hırsıyla hareket edecek ve çok daha kanlı olayların yaşanacağı bir döneme gireceğiz....
Darbeyi halkın önlediği iddası koca bir safsata ve algı operasyonudur..bu cuntacıların (sözde gözü dönmüş)emrindeki F-16ların ve kobra helikopterlerinin TBMMyi-PÖH gölbaşıyı-ankara emniyeti-ve AKP kitlesini bilerek ve isteyerek bombalamasının tek bir cevabı var;İÇ SAVAŞ simulasyonu...savaş uçakları ve helikopterler AKP kitlesini yoketmek için yada dağıtmak ,onlardan nasıl nefret ettiklerini göstermek kanıtlamak için büyük bir vahşet(sözde) sergilediler....F16ların PÖHü bombalamasının sebebi RTE'nin onları teyakkuza geçirip genelkurmay karargahına göndermek istemesi yüzünden.Cuntacılar polisden ama özellikle de PÖHcülerden nefret etmektedirler....Bu nefretlerin sebeplerinden biri de 1 yıla yakın zamandır beraber yaptıkları güneydoğudaki BTÖ operasyonlarında pöhcülerin hep g.tu kalkık davranmaları,emir komutayı takmamaları, jandarma komutanlarına olan karşı lakayt hareketleri ve genel disiplinsizlik ve başına buyruk olmalarıdır...siyasi iktidarın ve RTE nin tasmalı kopek ordusu oldukları gerçeği ise en temeldeki ayrışmadır....çok şey daha yazacağım buraya biraz sabredin...
dine mine ne
11-09-2016, 07:08
Ne kadar da farklılıkların olması doğru olsa da, düşünce ve siyaset konusunda bir rekabet ve kaliite getireceğinden hiç kuşku yok ama Türkiye'de sol bu konuda çok geride.HDP Partisi de kendisine sol Partisi diyor.Sol Maalesef son dönemlerde kendisini başka alanlarda tanımlıyor, Avrupa'da da öyle. Sol partiler ,Türkiye ye karşı düşmanca politikalarının arkasında, Hristiyan demokratlar dan daha önde. O açıdan solun eğer buToprakla bir bağı kalmadıysa, o zaman o solda anlamını yitiriyor. Şunu Bence gözden kaçırmamak lazım, ayaklarını yere basan ve bu toprakların değerlerine saygı duymayan , birlik ve bütünlüğünü göz ardı etmeye çalışan partiler, kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasinlar, bu ülkede bana göre iktidar olma şansları yok. Öncelikle ülkenin değerlerine sahip çıkmak gerekiyor. Ülkenin birlik ve beraberliği, bütünlüğünü ve aynı zamanda Emperyalist ülkeler ile mücadelesi çerçevesinde kendinisi yanlış yerde konumlandırdıgınız takdirde, üstünden den 500 sene de geçse, iktidar olamazsiniz.
Bir toplum ve devlet düzeni açısından baktığımızda, milli ve gayri milli olacak Şimdiden sonrası gibi bir Saptama, ya da değişik düşünce gruplarının da olabileceği hususların hepsi, milletin yapısının ,devletin yapısının nasıl olması gerektiği tartışması aslında. Şimdi sıkıntı burada başlıyor. Siz bir devletin ya da bir milletin yapısının nasıl olmasını söylemeye hak sahibi değilsiniz. Hiçkimse değil. Zaten demokrasi denilen şey de tam da bu. Yani öyle bir yapi öyle bir Devlet nizami olmali ki, zaten hukuki olarak anayasalar bunun altyapısını oluştururlar. Isteyen solcu olur, isteyen sağci olur, isteyen komünist olur. Tartışmasız şekilde bir demokrasidir, yani bu düşüncelerin seçimlerle kendisini serbestce ifade ettiği bir ortamda(HDP,nin kendisini bombalamasi bu yüzdendir) iktidara girebilme şansının olmasıdır. Buna Sahip olduğunuz müddetçe, Türkiye gelişmiş bir demokrasidir, temel hak ve özgürlüklerin Garanti'de olduğu bir yer demektir. Ta ki şiddete baş vurmadıkları müddetçe. ta ki Tabii ki bölücü, parçalayıcı, ayrıştırıcı bir politika izlemedikleri sürece, buna hiçbir demokrasi ,hiçbir ülke buna izin veremez, öyle bir şey Tabii ki yok.
Cumhuriyet'i kuran insanlar devleti önce parti olarak sonra Bürokrasi olarak sonra askeri olarak kendisinin malı gibi görürlerse, birileri de bu devleti ele geçirmek için siyaset yolu ile mücadele eder. Bu ülke ne atatürkçülerindir,ne milliyetçilerindir, ne dindarların dir, bütün vatandaşlarındir. Önümüzdeki ödev şu. Bu ülkeyi tüm vatandaşların rahatsız olamayacağı bir şekilde nasıl yaşayacak hale getirebilriz olmasi lazim.
Türkiye'nin hani askeri sistemi içerisinde muhafazakar insanlara yer vermediği ile ilgili bir şey söylemek için bir kanıt istemek, olayı Provoke etmektir.Hakikaten bu Çok açık ve net olarak bilinen bir şeydi. Kendine göre bir sistematigi vardı ,toplumla arazinda büyük bir mesafe vardı. Türkiye'de devlet ve toplum arasında bir çatışma var. Iç dinamikler arasında bir ortak paydada buluşturma ile bir sıkıntı var ve FETÖ de bundan yararlandi. Kemalistlerinde, Atatürkcülerinde, Alevilerin de yani Herkesin kendini orada görebilmesi için, tepeden tırnağa bütün partilerin ittifakı ile bir anayasa İnşaa edip ve tartışan tartışa bu ülkenin gerçeklerine uygun bir sistem kurulursa selamete ereriz.
Bu darbe girişimi Şunu hedefliyordu bir, cumhurbaşkanına bir suikast hedefliyordu, bu suikasttin görüntüleri servis edilecekti, bir iç çatışma çıkacakdi Sonrasında nir işgal gerçekleşecekti. Ben açıkça işgal olacaktı düşünüyorum. Bunun içerisinde PKK var dışarıdan destek olma anlamında değil. Görüşme notlarında Öcalan'ın sürekli darbe mekaniğinden bahsettiği ve sürekli sivil siyaseti darbe ile tehdit ettiğini okuduğunuzda var. İmralı notlarında Bunları hep sürekli söylüyor. Çözüm süreci Eğer bir yere gitmezse darbe mekaniğini hayata geçeceğini söylüyordu .Işin içine fetö ve Amerikayida kattığınızda ortaya bambaşka bir tablo çıkıyor. Normalde Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi şuydu bana göre. 3 ,4 ülkede kaos planlıyordu. Bunlardan birisi İran, Türkiye, Suudi Arabistan ve mısır. Türkiye'de bunu başaramadı, bunu başarmak için çabaladı yani şöyle olmadı. Gülenciler PKK'yı çağırdı yarın ben burada Kaos planlıyorum size bu ihaleyi veriyorum yapın diye olmadı. Tam tersine bu iki örgüt gitti Amerika'ya dedi ki; biz sizin planınızı biliyoruz, gördük ve bu işin ihalesini alabiliriz. Bizim iş bitirmemizde var, bir sürü iş yapmışız. Benim elimde kozmik odadaki bilgiler var PKK da işte benim toplumda 6- 7 Ekim gibi provokatif eylemler yapabiliyorum. Bu iki örgüt Amerika'ya rüştnü ipatladıktan sonra burada bir kaos oyununu hayata geçirmek istediler. Karşı koyması gereken en önemli aktörler sol olması gerekiren maalesef olamadı. Biz bu coğrafyada gerçekten demokrasinin şeffaf bir devlet yönetimini tesis edilmesiyle ilgili çok başarılı bir geçmişe sahip değiliz. Günahı birisine yüklemenin Çok da anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Coğrafya farklılıkları içinde barındıran bir coğrafyadır.Değişik etnik yapılardan, mezhepsel farklılıklardan inanç gruplarından gelen insanlar var ve bu insanları birlikte yaşatacak bir şeffaf sistemi tesis etmek zorundayız, başka yol yok.
Önce 15 Temmuz 2016 Kalkışması'nda şuna dikkat etmek gerekiyor: Kalkışmaya asıl reaksiyon gösterenler, AKPliler'dir.
Degil mi, bu kisim ayrica bir ilginc komediydi.
Kimse kusura bakmasın ama, 15 Temmuz 2016'dan beri ya herkesin 3 maymunu oynadığı ya da görmediği tekbirler eşliğindeki bu vandallık insanı gerçekten de çok korkutuyor!
Kuskusuz, ama bu film daha once de sinemalarda oynamisti, hani coook gecmis yillardaki, kislaya Kuran sokan hareketlerin sonucu 31 Mart vakasinda da pencereyen atlayan meczuplarin ceplerinde Ingiliz parasi bulundu diye yazar tarih.
Yeni versiyonda ise, bir avuc tekbir getiren vandal, bu kez Suudi ve Katar paralari destegiyle, emir komuta zincirindeki en alt duzey erat'i dahi linc etmeye yonelmek amaciyla ortaya atilmislar gibi duruyor.
Kuskusuz, ama bu film daha once de sinemalarda oynamisti, hani coook gecmis yillardaki, kislaya Kuran sokan hareketlerin sonucu 31 Mart vakasinda da pencereyen atlayan meczuplarin ceplerinde Ingiliz parasi bulundu diye yazar tarih.
Yeni versiyonda ise, bir avuc tekbir getiren vandal, bu kez Suudi ve Katar paralari destegiyle, emir komuta zincirindeki en alt duzey erat'i dahi linc etmeye yonelmek amaciyla ortaya atilmislar gibi duruyor.
Herşey daha çok yeni ve taze...kafalar da karışık..çok değil 3-5 bilemedin 1 yıl sonra tekbirlerle genelkurmaya giren it sürülerine ve boğaz köprüsünde ellerinde kemer-kayış ve palalarla asker döven itlere de tutuklamalar gelecek...
Darbeyi ordu içinden bir klik inanarak ve ölümü göze alarak yaptı. Ordunun içinde 15 Temmuz darbesine katılmamış ama AKP/Erdoğan ile hesaplaşmak isteyen azımsanmayacak büyüklükte öfke kümeleri de şuan hala mevcut.
şunu iyi okuyun derim.http://sendika10.org/2016/07/darbeyi-onleyen-kimdi-sokaga-cikanlar-kim-ali-ergin-demirhan/
spartacus
11-09-2016, 12:32
Biraz da görüntülü olsun...
https://onedio.com/haber/maddede-hirsizlar-yonetimi-kleptopraksi--421750
Kleptokrasi Rejimi otoriterdir.
Kleptokrasilerde Güçler Ayrılığı Yoktur.
Kleptokrasi Rejiminin Temel Özellikleri: Kamu kaynaklarının hesap vermeden, kişisel amaçlar için kullanımı
http://www.kesk.org.tr/2016/09/08/kamu-emekcilerine-yonelik-aciga-almalar-ve-ihraclara-yonelik-hukuki-bilgilendirme/
KP iktidarı özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında demokratik tepkileri de yasaklamasının yanı sıra geliştirdiği tüm haksız, hukuksuz uygulamalarına karşı hukuken de "tüm yolların kapalı olduğu" algısını yaratmaya çalışmaktadır. Devleti tümüyle AKP'lileştirdiğini düşünen ve buradan aldığı güçle de böylesi bir algı yaratmaya çalışması demokratik mücadeleye inançsızlığı geliştirme ile yakından bağlantılıdır.
İlan edilen OHAL ve sonrasında çıkarılan kararnamelerden de anlaşılacağı üzere Anayasal düzlemde teminat altına alınmış birçok temel hak Anayasa 15/2. maddesi ihlal edilerek süresiz ve orantısız bir şekilde çiğnenmektedir.
Faşizm kitle desteği olmaksızın süremez, sürdürülemez.
Faşizmin kitle desteği insanın KORKULARI, KAYGILARI, aidiyetleri ve bunları siyasileştirme(ırk, renk, mezhep), SAFLIĞI, subjektif sloganlarla sersemliği, cehaleti, subjektif propagandaya köle edilmesi esasıyla, KOLAY KİTLESELLEŞİR. Her faşist siyaset rahatça kitleselleşir ve kendisine köle bulur.
Belli ki gelecekte de, 21. Yüzyılın bir dönemi, Türkiye şahsında açık faşizm ve kleptokrasi olarak anılacaktır.
bilgivehis
11-09-2016, 12:37
Gerçi spartacus ile bu konuda anlaşamadık ama ben halen ABD-FETO-TAYYİP anlaşmasıyla danışıklı yapıldığını düşünüyorum.
Girişimden günümüze yapılanlara baktığımızda BOP görevinin daha yetkili bir şekilde devam ettiğini görüyorum.
Girişim, amacına ulaşması için başarısız olması gerekiyordu. BOP projesi için demokrasinin bir şekilde dondurulması ve iktidarın bütün yetkilerle donatılması amaçlanmıştı. Çünkü normal koşullarda OHAL gibi bir başka darbe getiremezlerdi. Günümüz koşullarında 12 Eylül darbesi gibi bir darbe amaca hizmet etmiyordu, avcı olmak için önce av yaratmak zorundaydılar. Feto avı adı altında kendi yarattıkları milyarderlerden geri almaya başladılar ve kullandıkları yüzbinlerce Feto mensubunun artık gereği kalmamıştı. Bu hem bir yatırımdı hem de planın sadece bir parçasıydı. Hedefledikleri din devleti-Osmanlıcılık önündeki diğer engelleri yok etme imkanını yine sözde başarısız darbe sağladı. Bugün şeriata karşı gelecek her türlü örgüt ve bireylerin hak iddia etme şansı ortadan kaldırıldı. Hatta Fetoculukla hiç bir alakası olmayan bu insanların işten çıkarılması için sosyal medyada Fetoyu yeterince eleştirmemesi dahi yetiyor...
BOP projesi mi, buyurun işte adım adım uygulanıyor...
Sözde başarısız denilen gerçekte başarılı olan darbe, üçlü ittifak tarafından bilinçli olarak başarısız gösterildi ve en büyük görevi üstlenen de bizzat Tayyibin kendisidir...
Faşizmin kitle desteği insanın KORKULARI, KAYGILARI, aidiyetleri ve bunları siyasileştirme(ırk, renk, mezhep), SAFLIĞI, subjektif sloganlarla sersemliği, cehaleti, subjektif propagandaya köle edilmesi esasıyla, KOLAY KİTLESELLEŞİR. Her faşist siyaset rahatça kitleselleşir ve kendisine köle bulur.
Kuskusuz oyle, ozellik de uzun bir donemden beri, toplum fertleri uzerinden ayristirma, bir nevi fisleme vb. hareketlerle seyrediyor.
Keza cadi avi da bir yandan.
Kleptokrasi Rejimi otoriterdir.
Kleptokrasilerde Güçler Ayrılığı Yoktur.
Kleptokrasi Rejiminin Temel Özellikleri: Kamu kaynaklarının hesap vermeden, kişisel amaçlar için kullanımı
http://www.kesk.org.tr/2016/09/08/kamu-emekcilerine-yonelik-aciga-almalar-ve-ihraclara-yonelik-hukuki-bilgilendirme/
Faşizm kitle desteği olmaksızın süremez, sürdürülemez.
Belli ki gelecekte de, 21. Yüzyılın bir dönemi, Türkiye şahsında açık faşizm ve kleptokrasi olarak anılacaktır.
Spartacus üstad merhaba..
Türkiye çok kanlı süreçlere gebedir ve bu iş daha da katmerleşerek bir SİSTEM-REJİM savaşına dönecektir..15 temmuz itibariyle de bu zaten başlamıştır..benim size sizlere söyliyeceğim o akşam sokakları dolduran it sürülerine karşı çok yakın bir zamanda savaş vereceksiniz vereceğiz....İç savaş koşulları fazlasıyla mevcuttur şuan ülkede ve bu durum yani kutuplaşmanın ayyuka çıktığı bu siyasi politik ortam da zaten inceldiği yerden kopacak bundan kimse kaçamaz ve erteleyemez..O akşam ellerinde silah-pala olan parti it sürülerinin ağzında laiklere kemalistlere ölüm sözleri vardı..merkez medya dahil korkutuğundan bu videoları-görüntüleri veremiyor.havuz medyasında ise kararsızlıklar var..ama yukardan havuz medyasına emir geldiği zaman bu videolar kendi kanallarından an be an yayınlanıp 15 temmuzun FETÖcüler tarafından değil laik-kemalist-Atatürkçüler tarafından yapıldığı propagandasını başlayıp ortalığı terörize edecekler...kimse bunlardan kaçamaz...hepiniz hepimiz o gün geldiğinde eşşek gibi savaşacağız bu it sürüleriyle...işte o kadar..öyle kolay özgürlük demokrasi yok bedel ödeyeceğiz hep beraber..
Neva, sen beni yanlış anlıyorsun ya da olayları doğru değerlendiremiyorsun. En kısa zamanda bir kafa doktoruna görününüz!
Şimdi ben o tespitleri 15 Temmuz gecesi televizyonda çeşitli kanallardan izlediğim görüntülere göre yapmıştım.
Diyelim ki ben hatalı tespitlerde bulundum. Peki amos26'nın verdiği linkteki şu tespitlere ne diyeceksin?
1. Erdoğan-AKP taraftarlarından ibaret bu “sivillerin” bir kısmının, iktidarla yakın ilişki içinde Suriye ve Irak’ta savaş deneyimini çoğaltan İslamcı örgütlerin ya da tarikatların üyeleri olduğunu da bir kenara not etmeli.
2. Bu kitle, bir yönüyle de kaybedeceği bir kavgada ısrar etmeyecek ama güvenceli bir galibiyet varsa kolayca vahşileşebilecek, çatışma sertleşince arazi olan, karşı taraf teslim olunca gırtlağına bıçak dayayan bir kitleydi.
3. Ayrıca, sokağa çıkan topluluk; iktidarın doğrudan çağrıları, diyanetin camileri kullandığı yoğun dini ajitasyonu ve polisin silahlı koruması altında harekete geçmesine rağmen, sayısal olarak da direngenlik anlamında da pek iç açıcı durumda değildi. AKP açısından unutulmaz bir ölçüt olan Gezi direnişçilerinin yanına yaklaşmaktan uzak bir topluluktu.
Bütünüyle halkın özgücüyle ve yoğun devlet terörüne rağmen gerçekleşen Gezi Direnişi’nde devletin kendi rakamlarına göre dahi sokağa çıkanlar milyonlarla ifade ediliyordu. Hükümetin, emniyet teşkilatının, Diyanet’in ve belediyelerin bütün teşvik, koruma ve desteğine rağmen 15 Temmuz gecesi sokağa çıkanların toplam sayısı ise iyimser rakamlarla birkaç yüz bin kişide kaldı (Bkz. "Darbeyi önleyen kimdi, sokağa çıkanlar kim? – Ali Ergin Demirhan (http://sendika10.org/2016/07/darbeyi-onleyen-kimdi-sokaga-cikanlar-kim-ali-ergin-demirhan/)").
Bu tespitler 2 gün (17 Temmuz) sonra yapılmış ve açıkça itiraf etmem gerekirse, bu analizi o tarihte görmeme rağmen tamamını okumamış, şöyle bir göz atmıştım. Ama şimdi bakıyorum ki o analizdeki tespitler ile 15 Temmuz gecesinde televizyonlarda gösterilen görüntüleri tarafsız bir gözle analiz ettiğinizde aynı sonuçların çıktığını görürsünüz.
Öyle görünüyor ki Erdoğan-AKP taraftarlarından ibaret bu kitle bir iç savaş için kışkırtılıyor. Oyuna gelmesinler. Tıpkı benim yaptığım gibi evlerinde paşa paşa otursunlar!
dine mine ne
11-09-2016, 17:25
Üç tane cemaatçi ve bir tane AK Partiliye alıp da bir yerlere varmak mümkün değil. Ergenokon, Balyoz, askeri casusluk, 17 Aralık bunların hepsinin aslında hakikaten bir terör örgütünün devleti ele geçirme projesi olduğu ortaya çıktı. Burada şöyle bir mesele var. Türkiye'deki bütün tartışmalarda ilk taşı günahsız olan atsın prensibi unutuluyor.
Evet AK Parti'de eleştirelim bunlara bu kadar alan açtığı için. Fakat bu ülkede Gülen ile iş birliği yapan sadece Ak parti miydi, 40 yıllık bir hareketten bahsediyoruz, Türkiye'deki birçok siyasi hareketle ittifak yapmış siyasetçi var. Karşı diye bir gazete kuruldu. Bu Gezi ruhuyla Gülen Operasyonunu birleştirmeyi hedefleyen bir oluşumdu. CHP'nin bunların argümanlarını kullandığını görmek mümkün. Ki bu yine bütün bu örgütün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunun artık Ayan Beyan ortaya çıkmasından sonra olan gelişmeler.HDP aynı şekilde, MHP içinde örgütün bir yapı kurduğunu öğreniyoruz, dolayısıyla yani bu FETÖ ihalesi Türkiye'de sadece bir grubun başına bırakılamaz.
Eğer kalırsa o zaman burada dürüstlük aramaktan ziyade Bir siyasi amaç güdüyor oluruz. Bu bir siyasi hesaplaşmaya dönüşür. Ergenekon sürecinde yaptığımız hataların aynısını yapmış oluruz. Bu artık bir milli meseledir bir Ulusal güvenlik meselesi. Bu artık siyasi hesaplaşmanın siyasi tasfiyenin bir unsuru olması, olmaması gereken bir şeydir. Bunu bu anlamda gündelik siyaset için kullanmayı Doğru bulmuyorum. 40 yıllık bir öykü olduğu kesin.
Bu 40 yıllık Öykü'nün siyasi iktidarlar hemhal olmasida çok açık. Bütün siyasileri işin içine atmayalım ama meclise girmiş Başbakanlık noktasına gelmişler üzerinde bir gruplandırma yapalım. Hepsinin bir şekilde ilişkisi olmuş, bir temas kurmak istemişler, niye?. Koca koca partiler haline gelmişler, önemli Oylar almışlar ama, buugün de görüyoruz o kadar da tabanı olmayan Gülen'de ne görmüşler. Arkasındaki gücü görmüşler. Bu güçle bir şekilde, sonuçta siyaset bir güç mücadelesidir yani bu kanaldan o güce dokunarak destek almayi istemişler.
Içerideki organizasyon kabiliyetinden hem yararlanmak istiyorlar, zaten Gülen'in gücü de buradan geliyor, adam her yere okul yapiyor. Arkadaki güçlede gelmiş hukuk bürokrasisinin içine çökmüş, emniyet güvenlik bürokrasisinde güçlü hale gelmiş (Polis devleti). Toplumsal tabanı olmayışını, AK Parti ile cemaat kapışmasi sonrası ilk seçimde gördük. Yani belki siyasi partiler kamuoyu araştırmalarında daha organizmanın içindedirler, belki test ediyorlardı ama asıl onları çeken şey,o sandıktaki sayıdan çok o güçdü. Daha da Ötesi devletin içindeki güçdü, iktidar olan bunu görüyordu.
Yargı ellerinde, emniyet ellerinde, bir şekilde (Polis devleti hali), Fethullaha laf eden kendini hapiste buluyordu. AK Parti iktidar olduğu noktadan sonra, millete yaptığı hizmetlerden dolayı gücünü katmerleyerek geldiğinde, pazarlık güçleride artmaya başlamıştı. Tabii tam o dönemde bu çok önemliydi. Askerde bir Hareketlilik var, işte bu konuda bir rahatsızlık oluşuyor, başörtü üzerinden Çankaya'ya başörtülü bir eşin girmesi sorun ediliyor deniliyor, bu konuda algı yönetimi haberleri yapılıyor.
Ana istihbarat kaynağını ,bu unsurun ,bu örgütün unsurları oluşturduğu için bunu sürekli de aslında, kumpaslar la abartarak ,sidiler üreterek, işte görüyoruz özellikle yaverler düzeyinde, özel kalemler düzeyinde kuvvet komutanlarının işte etrafındakilerden ,üretilmişlerden toplayarak, bunların hepsinin Arzı Sayın Erdoğan'a yapıldı .
Muhaledeftinde bu oyunlar üzerinden muhalefet yapmasi yani demek istedigim, Erdoğan'ın bu konuda ne kadar yanlız birakildigi ,artık görülüyor.
Türkiyede entelijansiya problemi var. Türkiye'de bu sol, kendine ilerici diyen ,Demokrat diyen, liberal diyen, Sosyalist diyen bir entelijansiya Erdoğan'ın savaşını görmesi gerekirken, bu savasi görmezden geldi.Kendileri ne yaziktir ki ,istemedikleri polis devletinin yaninda yani fetön sloganlarinin yanindan durdu .Savasan erdogana güya siyaset üzerinden muhalefet ediyorum oyunu ile fetöye destek oldu ,bunu artik halk gördü.Zamaninda Kimsenin haberi yok iken kimi bombaliyorsun,sen tasi tpragi bombaliyorsun diyenler, yada önümüzdeki günlerde komplo teorilerini sıkça göreceğiz diyenler, asıl olup bitenleri örtbas etmek isteyenlerdir, işin aslını bilenlerdir.
Yahu dine mine ne, 40 yıllık bir hikayeden bahsetmişsin ve son 40 yıl boyunca iktidarda kim varsa hepsinin suçlu olduğunu söylüyorsun. Ama şunu unutuyorsun:
http://odatv.com/images/2016_08/2016_08_24/erbakan-olsaydi-darbe-gerceklesmisti-diyen-cubbeliye-fatih-erbakan-ne-yanit-verdi-2408161200_m2.jpg (http://odatv.com/erbakan-olsaydi-darbe-gerceklesmisti-diyen-cubbeliye-fatih-erbakan-ne-yanit-verdi-2408161200.html)
Cübbeli'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili "Erbakan Hoca olsaydı, darbe gerçekleşmişti." sözlerine yanıt veren Fatih Erbakan, "Erbakan olsaydı mevcut cemaat ya da örgüt bu şekilde örgütlenemezdi" dedi.
Evet usta, ne diyorsun bu hususta? 40 yıllık kani, olur mu yani?
Bu arada, bugün 9/11 Saldırıları'nın 15. Yıldönümü. Sahi, 9/11'den sonra 2. Körfez Savaşı için kim iktidara getirilmişti?
Neva, sen beni yanlış anlıyorsun ya da olayları doğru değerlendiremiyorsun. En kısa zamanda bir kafa doktoruna görününüz!
Şimdi ben o tespitleri 15 Temmuz gecesi televizyonda çeşitli kanallardan izlediğim görüntülere göre yapmıştım.
Diyelim ki ben hatalı tespitlerde bulundum. Peki amos26'nın verdiği linkteki şu tespitlere ne diyeceksin?
Bence siz bir kafa doktoruna gorunmelisiniz sevgili Upuaut, beyniniz bulanmis, ben yukarida nerede size "yanlis tespit" dedim ki? Alin getirin koyun ben de goreyim!???
Dedigim gayet acikti oysa,
dine mine ne
13-09-2016, 01:51
Evet usta, ne diyorsun bu hususta? 40 yıllık kani, olur mu yani?
Bu arada, bugün 9/11 Saldırıları'nın 15. Yıldönümü. Sahi, 9/11'den sonra 2. Körfez Savaşı için kim iktidara getirilmişti?
1.)http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/08/13/feto-elebasi-gulen-40-yil-once-darbeyi-haber-vermis
2.)9/11 saldirilari olmadi ,9/11 bir devlet katliamiydi.
3.)AKP.Recep tahip erdogan.
Körfez savasinin ikinci ismi de Irak'ı Özgürleştirme Operasyonuydu. O yüzden Hak ve özgürlükler pesinden kosanlar iyi dikkat etmeli.
İlahimasal
21-09-2016, 01:21
............sory
İlahimasal
21-09-2016, 01:29
Bu adam bu haber dogrulandıkdan sonra forumu terk eder. Yada özür diler. Yadaaaa bukelemun misali renk deiştirip nik deişikliği ile geri gelir.
Bilin bakalım alttaki yazıyı hangi pust yazdı?
Ulan suriye halki esedi tam indirecek iken esedin son nefesine Petrol icin imdatina kim yetisti ?.
Su yukaridaki tükürduklerini yalayacaksin.......la sendemi fetoşşşşcusun yoksa.
Nasıl kıvırmalar yapıcaksın merakla bekliyorum. Mesele linkde yazılı
http://odatv.com/darbe-girisiminde-e...009161200.html
Sam'da namaz kilmaya gitmemisler miydi !?
Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi: Memleketi darbe noktasına kim taşıdı?
Kılıçdaroğlu, 14 yıllık iktidarı süresince Ak Parti’nin istikrarı getiremediğini öne sürerek şöyle dedi: “Sürekli, ‘istikrar, istikrar, istikrar’ dediniz ama 14 yıl süresince istikrarsızsınız. 14 yılda istikrarı getirmediyseniz kaç yılda getireceksiniz? Kaç yıl mücadele edeceksiniz istikrar için. İstikrarsızlık istikrar haline geldi.â€
‘Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara sattılar’
Ekonomiyle birlikte ülkede terör ve dış politika sorunu olduğunu savunan CHP lideri, şöyle devam etti: “Gittik Suriye’yi karıştırdık, Mısır’la kavga ettik. Senin Mısır’la ne işin var arkadaş, Libya ile ne işin var. Niye gidip kavga ediyorsun? Rusya’yla kavga etti, sonra el pençe divan durdu, Türkiye’nin itibarıyla oynamaya kimin ne hakkı var. İsrail’le kavga ettiler, İsrail ablukayı kaldırmadı, bunlar da kabul etti. Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara sattılar.â€
---/----
Baskı, öfke ve kinle devlet yönetilmeyeceğini, ve istikrarın olduğu ülkede darbenin niye geldiğini herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkarılan kararnameler ile intikam alındığını belirtti.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Şimdi FETÖ diye konuşuyorlar. İyi de bunu Türkiye’nin başına kim bela etti? Kim getirdi? ‘Ne istediniz vermedik’ dediler, ben de; ‘Onlar ne istedi, sen verdin?’ diye soruyorum. OHAL çıkardılar ve şimdi insanlar bedel ödüyor. Öğretmenler, üniversitede akademisyenler darbeci diye fatura ödüyor. Sanayicilerin ne günahı var, işveren mi darbeye kalktı onlar fatura ödüyor. Hakim ve savcıları tutup hapse attılar darbeci diye. Çok ağır tabloyla karşı karşıyayız. Gazetecilerin ne günahı var? Onların tek silahı kalemidir, onun dışında bir şeyleri yok, hala hapisteler. Sanatçıların darbeyle ne ilgisi var, onlara da fatura ödettiler, kimi işten çıkartıldı, kimi hapse atıldı. 15 Temmuz akşamı er ve erbaşlar komutan emriyle çıkmış ve hepsi cezaevinde. Tutuklayacaksan emri veren komutanı tutukla. Er ve erbaşla niye uğraşıyorsun?â€
http://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-hukumete-yuklendi-memleketi-darbe-noktasina-kim-tasidi/
Corpse Bride
14-11-2016, 14:06
Çakma darbeye Faruk Arslan analizi
0luNxyWaT9I
----------
Michael Rubin 'Sivillerin çoğunu Saray'a bağlı SADAT milisleri öldürdü'. Kim dir bu SADAT RC4Bf16ch2k
-----
Darbenin gerçek yüzü
y3UbWxLjBCw
Saraydan Darbecilere Para Aktarıldığı İddiası
6 AYDIR ÖRTÜLÜ ÖDENEKTE BİRİKEN 1.3 MİLYAR DOLAR. ANLAŞILMASI ZOR BİR ŞEKİLDE İSVİÇREDE BULUNAN ÇEŞİTLİ HESAPLARA AKTARILMIŞTI.
HALKMEDİA ‘NIN GEÇTİĞİMİZ AY GÜNDEME GETİRDİĞİ BU HESAPLARIN SAHİPLERİMİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ.
Bankalar birliği komisyonunun raporu neden gizlendi?
Tuğgeneral Ali Osman Gürcan : BANK JULİUS BAER&CO.LTD. : 185,500,000 $
Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz :UNION BANCAIRE PRIVÉE : 185,500,000 $
Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü : BANK JULİUS
http://www.asikurtlar.com/saraydan-darbecilere-para-aktarildigi-iddiasi.html
tıpkı ırak ve suriyedeki örgütler gibi kim kiminle belli değil. kaostan çıkar sağlayanlar belli. ayrıca oturduğum yerden yazmak ahkam kesmek gibi anlaşılıyor, keşke bilsemde ahkam kessem gerçekten üzgünüm bu ülke bu halk bu duyarsızlık bu cehalet. bilenler susuyor. tek başıma bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesemde gıkım çıkmıyor korkudan. egede ufak şirin mi şirin kasaba ya da selanikten doğacak yeni bir güneşmi bekliyoruz her hal ve karda sadece bekliyoruz.
dine mine ne
18-12-2016, 16:19
PKK diyorki Türkiye cumhuryeti tarihi en zor dönemini yaşıyor dolayısıyla da biz bu fırsatı devrim sürecine doğru çevirebilirsek biz burada bir devrim süreci gerçekleştirebiliriz biz bunu şimdi başaramazsak tarihte yok olup gideriz. PKK geçmişte ne yapıyordu sorusunun cevabı dağlarda savaş tarzı vardı. Şehirler'de sovjetik yapısı bir halk ayaklanması çıkarmaya çalışıyordu, o da olmadı. Üçüncüsü ise bu son karşımıza çıkan şehirlere dayalı birlikte dengeli ortak bir şekilde yürütecekleri savaş. Şimdi baktığımızda bunu denemeye başladılar mı, başladılar. Hendekler kazıldığında aslında bu işin güvenlik uzmanları bunu söylüyordu. Diyorlardı ki Türkiye cumhuriyeti Ordusunu şehir savaşına hazırlıklı olup olmadığını test ediyorlar. PKK'nın alt birimleri içerisinde bunların Şahinler'i var, savunma birliği var, Ölümsüzler taburu var. PKK sıkıştığı anda bunları çok net kullanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sıkıştırma noktasında bir tarihsel dönemde olduklarını ifade ediyorlar. Bölgedeki örgütlerin artık bir paralı asker olduğunu artık görmek lazım.. Haçlı şabi bir yerden çıkıyor,ypg bir yerden çıkıyor, PKK bir yerden çıkıyor, Hizbullahın alt kolları bir yerden çıkıyor. Haçlı Şabi ile PKK'nın ortaklaşa işbirlikçiliği zaten biliniyor. Açık kaynakları fotoğrafları her şeyleri var. Buraya baktığımızda aslında diyorlar ki; biz sıkıştığımız zaman itibariyle bu tür terör eylemlerine baş vuruyoruz!. Bir sıkışmışlığı kendileri çok net ifade ediyorlar. Türkiye'nin Suriye ile temel devlet politikası neydi. Ben diyordu orada ypg oluşumuna asla izin vermeyecegim , ve bunlar ile birleştirmiyecem . Bu noktada müttefikleri türkiye'yi aldattıkları için inisiyatif olarak aşağıya doğru indi. Aşağıya doğru inerken bu hattı tamamlama noktasında çok ciddi anlamda aşağıya doğru gitti. 15 Temmuzun neden istendiği aslında bunun cevabı işte burada yatmakta. Bu bölge sadece provakatik açıdan düşünülecek bir bölge değil aynı zamanda jeopolitik olarak yani enerji koridoru olarak da düşünebilinecek bir bölge. Adamların bir klasik planı var. İsrail'in güvenliği açısından bu bölgede bütün her şeyi tekrar dizayn edebilecek bir yapı ve dolayısıyla da burada devletcikler istiyorlar ve bu devletciklerinde oluşmasını sağlamaya çalışıyorlar. İrakın'ın , Suriye'nin, Lübnan'ın , Türkiye, İran'ın bölünmesi bu proje dahilinde gerçekleşen bir olay. Büyük sorun burada kullanabilecekleri ülke Türkiye mi sorusuna baktığımızda, Türkiye kullanma meselesini yakın zamanda bıraktı. Dedi ki kardeşim ben senin bu planlarına rest çekiyorum ve senin bu planlarını kabul etmiyorum, olay bu. İçeri girdi ama karşısında nasıl bir tablo çıktı. Bir taraftan Rusya bir taraftan Amerika'nın pyd konusunda anlaştığı bir tablo karşısına çıktı. Şimdi Türkiye bu hattı kırmaya çalışıyor .
Herşey daha çok yeni ve taze...kafalar da karışık..çok değil 3-5 bilemedin 1 yıl sonra tekbirlerle genelkurmaya giren it sürülerine ve boğaz köprüsünde ellerinde kemer-kayış ve palalarla asker döven itlere de tutuklamalar gelecek...
Darbeyi ordu içinden bir klik inanarak ve ölümü göze alarak yaptı. Ordunun içinde 15 Temmuz darbesine katılmamış ama AKP/Erdoğan ile hesaplaşmak isteyen azımsanmayacak büyüklükte öfke kümeleri de şuan hala mevcut.
şunu iyi okuyun derim.http://sendika10.org/2016/07/darbeyi-onleyen-kimdi-sokaga-cikanlar-kim-ali-ergin-demirhan/
Buyur, merakını gidermen için bu örnek yeter mi?
http://gazetemanset.blob.core.windows.net/resim/egazete/2017/02/03/sozcu/365d104b-aacb-46e5-aa7e-47fd24e867d4.jpg
Daha fazla bilgi için #45 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=589153&postcount=45) no'lu mesajıma bakınız! Bu mesajda malum kitlenin psikolojini anlatan mükemmel bir analiz yazısı ile 15-16 Temmuz'da televizyon kanallarında gördüklerimi karşılaştırmış, dolayısıyla oradaki tespitlerin 2 farklı yerden doğru olduğu sonucu çıkmıştı. Peki ya siz ne görmüştünüz?
Asinus Orientalis
03-02-2017, 19:56
PKK diyorki Türkiye cumhuryeti tarihi en zor dönemini yaşıyor dolayısıyla da biz bu fırsatı devrim sürecine doğru çevirebilirsek biz burada bir devrim süreci gerçekleştirebiliriz biz bunu şimdi başaramazsak tarihte yok olup gideriz. PKK geçmişte ne yapıyordu sorusunun cevabı dağlarda savaş tarzı vardı. Şehirler'de sovjetik yapısı bir halk ayaklanması çıkarmaya çalışıyordu, o da olmadı. Üçüncüsü ise bu son karşımıza çıkan şehirlere dayalı birlikte dengeli ortak bir şekilde yürütecekleri savaş. Şimdi baktığımızda bunu denemeye başladılar mı, başladılar. Hendekler kazıldığında aslında bu işin güvenlik uzmanları bunu söylüyordu. Diyorlardı ki Türkiye cumhuriyeti Ordusunu şehir savaşına hazırlıklı olup olmadığını test ediyorlar. PKK'nın alt birimleri içerisinde bunların Şahinler'i var, savunma birliği var, Ölümsüzler taburu var. PKK sıkıştığı anda bunları çok net kullanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sıkıştırma noktasında bir tarihsel dönemde olduklarını ifade ediyorlar. Bölgedeki örgütlerin artık bir paralı asker olduğunu artık görmek lazım.. Haçlı şabi bir yerden çıkıyor,ypg bir yerden çıkıyor, PKK bir yerden çıkıyor, Hizbullahın alt kolları bir yerden çıkıyor. Haçlı Şabi ile PKK'nın ortaklaşa işbirlikçiliği zaten biliniyor. Açık kaynakları fotoğrafları her şeyleri var. Buraya baktığımızda aslında diyorlar ki; biz sıkıştığımız zaman itibariyle bu tür terör eylemlerine baş vuruyoruz!. Bir sıkışmışlığı kendileri çok net ifade ediyorlar. Türkiye'nin Suriye ile temel devlet politikası neydi. Ben diyordu orada ypg oluşumuna asla izin vermeyecegim , ve bunlar ile birleştirmiyecem . Bu noktada müttefikleri türkiye'yi aldattıkları için inisiyatif olarak aşağıya doğru indi. Aşağıya doğru inerken bu hattı tamamlama noktasında çok ciddi anlamda aşağıya doğru gitti. 15 Temmuzun neden istendiği aslında bunun cevabı işte burada yatmakta. Bu bölge sadece provakatik açıdan düşünülecek bir bölge değil aynı zamanda jeopolitik olarak yani enerji koridoru olarak da düşünebilinecek bir bölge. Adamların bir klasik planı var. İsrail'in güvenliği açısından bu bölgede bütün her şeyi tekrar dizayn edebilecek bir yapı ve dolayısıyla da burada devletcikler istiyorlar ve bu devletciklerinde oluşmasını sağlamaya çalışıyorlar. İrakın'ın , Suriye'nin, Lübnan'ın , Türkiye, İran'ın bölünmesi bu proje dahilinde gerçekleşen bir olay. Büyük sorun burada kullanabilecekleri ülke Türkiye mi sorusuna baktığımızda, Türkiye kullanma meselesini yakın zamanda bıraktı. Dedi ki kardeşim ben senin bu planlarına rest çekiyorum ve senin bu planlarını kabul etmiyorum, olay bu. İçeri girdi ama karşısında nasıl bir tablo çıktı. Bir taraftan Rusya bir taraftan Amerika'nın pyd konusunda anlaştığı bir tablo karşısına çıktı. Şimdi Türkiye bu hattı kırmaya çalışıyor .
Büyük ölçüde doğru bir analiz. PKK bir emperyalist maşa. O yüzden bu örgütün destekçisi ve savunucuları aynı zamanda 15 Temmuz planlayıcılarının da adamı. Bu sitede de destekçileri görüyorum. Ama bilmeliler ki PKK'yı savunarak kirli ABD poposu öpmek artık hiç karizmatik değil. :twitch:
Aynı anda hem ABD'sine hem de Rusya'sına rağmen sahada olmak ciddi bir risk. Ama bu risk doğru yönetilir/yaşanırsa bu ülke sağlam bir noktaya gelecek. :pop2:
PKK/PYD hiç bir vatanseverin bu ülkeye katamadığı kazanımları, savunma endüstrisini, patenti yerli silahları, drone teknolojilerini kazandırdı ve devam ediyor. Bu terör örgütü olmadan son 33 sene geçseydi, TSK hakikaten baloncuktan bir dev kalırdı. Hırslı ülkelere terör örgütlerini musallat etmek, savunma sanayilerini uçurmak demek, ki tam da bu oldu.
Bu merkebe en ağır gelen, ucuz emperyalistlere kendimizi savunmak için hala silahlarına dolar ödüyor olmamız.
15 Temmuz, bizim islami palyaçolara, zaten bildiğimiz bir gerçeği gösterdi. Ne derler, şer-hayır ilişkisi. :)
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara (http://www.sondakika.com/ankara/)'nın Polatlı (http://www.sondakika.com/polatli/) ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin açılan davanın üçüncü haftası yarın başlıyor.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan (http://www.sondakika.com/sincan/) Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülecek davada, 245'i tutuklu 330 sanık yargılanıyor.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar (http://www.sondakika.com/hulusi-akar/), Jandarma (http://www.sondakika.com/jandarma/) Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler (http://www.sondakika.com/yasar-guler/) ve emekli Korgeneral Mehmet Şanver'in müşteki olarak yer aldığı davanın bu haftaki duruşmalarında "darbenin beyin takımı isimleri"nin yer aldığı sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu general ve albaylar savunma yapacak.
Bir hafta boyunca devam edecek duruşmalarda, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinden eski Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü (http://www.sondakika.com/osman-unlu/), eski 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün (http://www.sondakika.com/murat-aygun/), eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz ile 58. Topçu Tugayı Komutan Yardımcısı Albay Selçuk Serhat Pesek'in savunmaları alınacak.
Önceki duruşmalarda, " Polatlı (http://www.sondakika.com/polatli/) Merkez Camii'ne baskın", "TÜRKSAT ve TİB'in ele geçirilmeye çalışması" ve "Ankara'daki kritik kavşakların tutulması" eylemlerinden sorumlu tutulan eski subay, astsubay ve uzman erbaş toplam 177 sanık savunma yaptı.
Uzman erbaş ve astsubaylar, darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara (http://www.sondakika.com/ankara/)'da büyük bir terör eylemi gerekçesiyle komutanların emriyle kışlalarından çıktıklarını, bu nedenle darbe girişiminde yer almadıklarını savundu.
Sanık subaylar ise eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün (http://www.sondakika.com/murat-aygun/)'ün emriyle Ankara (http://www.sondakika.com/ankara/)'da yaşanan terör saldırısına karşı kolluk kuvvetlerine destek olmak için kışlalarından ayrıldıklarını, ilerleyen saatlerde darbe girişiminden haberdar olduklarında ise halka zarar vermeden birliklerine geri döndüklerini öne sürdü.
Sanıklar, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", " Türkiye Cumhuriyeti (http://www.sondakika.com/turkiye-cumhuriyeti/) Hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "kasten adam öldürmek" suçlarından yargılanıyor.
Ayrıca sanıkların tamamının, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da da cezalandırılmaları talep ediliyor.
http://www.sondakika.com/haber/haber-yurtta-sulh-konseyi-uyesi-generaller-savunma-9392359/
Büyük ölçüde doğru bir analiz. PKK bir emperyalist maşa. O yüzden bu örgütün destekçisi ve savunucuları aynı zamanda 15 Temmuz planlayıcılarının da adamı. Bu sitede de destekçileri görüyorum. Ama bilmeliler ki PKK'yı savunarak kirli ABD poposu öpmek artık hiç karizmatik değil. :twitch:
Aynı anda hem ABD'sine hem de Rusya'sına rağmen sahada olmak ciddi bir risk. Ama bu risk doğru yönetilir/yaşanırsa bu ülke sağlam bir noktaya gelecek. :pop2:
PKK/PYD hiç bir vatanseverin bu ülkeye katamadığı kazanımları, savunma endüstrisini, patenti yerli silahları, drone teknolojilerini kazandırdı ve devam ediyor. Bu terör örgütü olmadan son 33 sene geçseydi, TSK hakikaten baloncuktan bir dev kalırdı. Hırslı ülkelere terör örgütlerini musallat etmek, savunma sanayilerini uçurmak demek, ki tam da bu oldu.
Bu merkebe en ağır gelen, ucuz emperyalistlere kendimizi savunmak için hala silahlarına dolar ödüyor olmamız.
15 Temmuz, bizim islami palyaçolara, zaten bildiğimiz bir gerçeği gösterdi. Ne derler, şer-hayır ilişkisi. :)
PKK ABD'nin poposunu ne zaman yalamadı ki? İmralidaki elebaşı da yakalanınca ben Cumhuriyetimin yanındayım diye re yapmadı mı? Bunlar dönek bunlar ne solcu ne ne komunist ne insan. Salak sadece.