PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DNA built-in Error Check and Auto Repair

alpha
03-08-2016, 10:04
DNA müthiş bir software. Yani yazılım.

Öyle ki DNA kendine ait defaultta error checking (hata kontrol) ve DNA tamir fonksiyonu mevcut. Yani DNA herhangi bir değişiklik olursa bu durdurulur ve geriye alınır.

https://en.wikipedia.org/wiki/DNA_replication

Mutasyonlar zaten zararlı ve çok nadir, bir de varsa bile bunu kontrol edip düzelten bir otomatik ve gelişmiş bir hata kontrol sistemi var.

bilgivehis
03-08-2016, 10:35
Bak arkadaşım, yorumlarını okuyorum sürekli kendinle çelişiyorsun ama bunun farkında değilsin.
Metafizigi savunuyorsun ama verdiğin örnekte geriye alınmaktan bahsediyorsun. geriye alınmak da bir değişim değil mi ve metafizik anlayışına ters değil mi? Öyle ya geriye gitmek dahi olsa sonunda bir değişim var ortada. Kaldı ki, olayı geriye gitmek şeklinde değerlendirmek de özgürlükçü-bağımsız bilimle uyuşmaz...

alpha
04-08-2016, 17:27
Metafizik savunmam falan yok. Herşey fizik. Herşey matematik. Herşey kimya. Herşey bilim. bana göre.

Geriye alınmak bir değişim değil, değişim (ki bilimsel olarak faydalı mutasyon yok, faydalı değişim yok, sadece bozuk değişim var, arızalı değişim, arızalı mutasyon, "bug"lar oluşturan b,r değişim) var olur ise, bu poarantez içinde yazdım ya, öyle kötü değişimler mükemmele ermiş yazılımı çökertmesin diye bir koruma sistemi. Antivirus gibi.

Bilimin özgürlükçü olması ile DNA nın kendini buglara karşı koruması aynı kefede olmayan saçma sapan bir karşılaştırmadır.

Bilgisayarınıza antivirus kurmanız acaba sizi antiözgürlükçü mü yapıyor ? Bırakın firewallunuz açık ve antivirusunu installed olmasın............................ mı ?

bilgivehis
04-08-2016, 19:59
Bilimin özgürlükçü olması ile DNA nın kendini buglara karşı koruması aynı kefede olmayan saçma sapan bir karşılaştırmadır.

Metafizik anlayışı, geriye dönüşümü kendini koruma veya asli varlığına dönüşüm olarak görür, herhangi bir din veya baskı unsurunun etkisi altında kalmayan özgürlükçü bilim ise ileri veya geri olarak yorumlanan bütün dönüşümleri evrimin değişimi olarak görür. Daha başka ifadeyle, biri tilkinin kürkçü dükkanına dönmesini hiç bir değişim olmamakla yorumlarken, diğeri her halikularda büyük değişim olduğunu yorumlar...

DNA'nın kendini buğlara karşı korumasını bahsettiğim her iki anlayışı yok sayarak salt tek düze-tek taraflı yanıltıcı bir sonuç çıkar. Umarım saçma-sapan dediğin karşılaştırmanın önemini anlamışsındır.

alpha
05-08-2016, 10:45
felsefik tartışmanız şu an konum değil, anlamıyorum, ben burada DNA nın zaten de olması düşük ihtimal olan ve olsa dahi zararlı olduğu bilim tarafından tespit edilmiş olan mutasyon bozukluklarına karşı kendini koruma sistemine sahip olduğudur. Bu da evrim teorisine bir eksi daha yani.

Evrim teorisi DNA nın bilinçli ve mantıklı hem de tamamen revize edecek şekilde DNA yı değiştiren etkenlerin ne olduğunu bilimsel olarak söyleyememiştir. Hala.. bu böyle.