PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Siyâsi' Yağmur

Vefik Sami
29-11-2016, 18:40
Başlık, sanırım tuhaf oldu. Yağmurun siyaset yapması mümkün değil. Ne var ki; artık "Hz. yağmur" da siyâsetten nâsibini aldı. Bu gün akşam üzeri haber kanallarını tâkip etmeye çalışıyordum. Kanallar arasında 'zaping' yaparken Kanal 7 haber bültenine rastladım. İzmirde yağmur yağmış. Yağmur şiddetli olduğundan rögarlar dolmuş. Yağmur ile karışan kanalizasyondaki pis su caddelere taşmış. Kanal 7 muhabiri orada bulunan bir "vatandaş"a mikrofon uzatıyor. Vatandaş; "Her sene yağmur yağınca burası böyle doluyor" diyor. Yahu, sanki Istanbulda, Ankarada, Adana veya Bursada farklı görüntüler olmakta. AKP'li belediye başkanlarının olduğu illerde haber aynen şöyle olur.

"Belediye ekipleri sabaha kadar canla başla çalışıp, caddelerde birken suları tahliye etti"

Ama İzmirde çalışan falan olmaz tabii.
Çünki orası "gâvur" İzmir.
Belediye başkanı da CHP'den

Halkımızın bir sözü vardır.
Yapılan iş çirkin olunca "Dört kitaba da sığmaz bu" derler.
Yağan yağmurdan siyasi rant teminine tenezzül edecek kadar yerlerde sürünmekte seviye.
Hattâ siyâsette bir "seviye" olduğundan bile şüphedeyim artık.

spartacus
29-11-2016, 20:52
Sevgili Vefik Sami

Basın, medya da zaten seviyesiz iktidarların, gücün yanındadır, çünkü o iktidar zaten onlarındır(basın, medya, yayın zaten kodomanalrın elindedir)...

Bu arada gerçek şu ki, aksine AKP'nin belediye olduğu yerler sefil durumda, sadece nsanalr dğeil sokak hayvanalrı dahi, sakat halde geziyor, kimisinin kuyruğu kesilmiş, kimisinin çenesi kırılmış, kimisinin bacağı, heleki AKP'nin neredeyse tümünü temsil ediyor diyebileceğiz yerler, insan ve hayat düşmanı anlayışını her yere yansıtmışlar. belediyeyle iş yapmak zorunda kalan birisinden bilirim, 3 yıl uğraştı, yine de doğru düzgün bir konuma sağlayamadı, kendisine AKP'lilerce verilen akıl ise, şurada ya da burada başkana arsa al vs, ilk dönem hariç, sonraki her dönemde AKP'nin adının geçtiği her yer(ki elbette istisnalar hariçtir) sadece rant, rüşvetle anılıyor, başka bir şey dönmüyor...

İstanbul'daki ihalelere -heleki naylon ihaleler- bakılması bile yeterli, işler Albayraklar(vb) veya paravan kuruluşlarına veya fasoncularına verilir durur hatta öyle ki, AKP'nin bir kaç günde ihale yasasını tekrar, tekrar değiştirdiği dahi olmuş...

Facebook'da o türler öyle paylaşımlar yapıyor ki, artık akıl almaz durumda, rezil, rüsva, rezalet gırtlakalrını aşmış. Bu zihniyettekilerin elbette bir yağmur taşkınında bile böyle anlatması normal...

Aynı ALÇAK KANAL ya da benzerleri ise
Sirtte olan göçüğe gelince ne yaptı peki? Ya tüm diğerlerinde...

3 iş makinesi ve 8 kamyon zarar gördü dedi, tek dertleri buydu, zira madeni işleten de, doğadan çalan hırsızlarda kendileri(zihniyet, siyasi görüş olarak)...

Artık benim kanaatim, sadece yandaş medya izleyip ağzı köpüklü etrafa küfredenlerin veya gerçekten her şeyin öyle olduğu ve bütün siyasetlerinin REİS aşağı, reis yukarıda öte geçmeyen boş bir propaganda olan tümünün bir çeşit kuduz hastalığına yakalandığı ve zombileştiğidir(artık cehalet demiyorum, zira zombiliğin yanında cehalet süt gibi kalır ve cehaletin de onuru, hmmmmm noktası vardır, ak ile karayı gösterdiğinizde anlayabilme durumu vardır)

O derecede reziller ki
Bu günlerde Abdullah Gül'ün parti kuracağına dair duyum almışlar, tüm AKP'liler hep bir ağızdan Gül'ü HAİN ilan etmiş durumda ve resmen bir linç kampanyası sürdürüyorlar...

Bir insan dilediği partiyi kurabilir, dahil olabilir vs hainlik nerede? AKP kurulurken de, Refah partisi yok muydu, ee demek ki bunlarda hain o zaman, cahil bile bunu idrak edebilir ama zombi asla...

kaldı ki yağmur haberiyle bile rahatça güdülürler, TALEP ne? ARZ o, lamı, cimi yok.

Neva
30-11-2016, 12:32
Siyasette seviye maalesef kalmadi. Ne ic siyasette, ne de dis siyasette.