Orijinalini görmek için tıklayınız : Halep Ölüyorken Ateistlere Serzeniş
Rusya ve Esad Halep'i her gün bombalıyor,üstelik çoluk çocuk,kadın,yaşlı demeden.Resmen soykırım yapılıyor.Avrupa,Amerika,medenî dünya buna sessiz ve tepkisiz. BM kınamak ve çağrı yapmaktan başka bir etkinlik gösteremiyor,tam bir acizlik ve utanç tablosu.Dünya açısından durum önce de şimdi de böyleyken asıl şaşırtıcı ve üzücü olan şey ise Halep'teki vahşet ve soykırım ile ilgili ülkemizdeki o sürekli vicdan,insanlık,merhamet vurguları yapan ateist kesimin sessizliği ve tepkisizliği. Niye böyle diyorum,çünkü ne sosyal medya platformlarında ne de Turandursun.com gibi Türkiye sanal aleminde halihazırda en popüler olan köklü bir ateizm-din tartışma forumunda bu meselenin ateistler nezdinde hiç gündeme gelmemesi . Bakınız, bu konuda bu forumda açılmış bir tane bile başlık yoktur. Bu durum,yıllardan beri ateistlerle sanal iletişimde olmanın tecrübesiyle,ateistlere dair çeşitli konularda olumlu düşünce ve izlenimleri olan beni çok üzmekte ve bazı sorgulamalara sevk etmekte. Kendimi anlatabildim umarım,şimdi sıra sizlerin fikir ve görüşlerinizde ateist arkadaşlarım.
bilgivehis
30-11-2016, 22:09
Bu savaşı tarif ediş biçiminiz Suriye'ye saldıran AKP ile aynı zihniyeti taşıyor.
Rusya ve Esad'ın kendi halkını bombalama gibi bir olgusu AKP ve yandaşlarının kurgusundan ibarettir.
Avrupa, Amerika, BM ve medeni dünya dediğiniz ülkeler ve örgütlerin kendisi zaten emperyalist ülke ve örgütlerden meydana gelmektedir. Bunlardan herhangi bir katliama ses beklemek safdillik olur, çünkü bütün katliamların kaynagı zaten kendileridir.
Hal böyleyken Suriye ordusunun yaptıgı vatan savunmasına ateistlerden tepki beklemeniz belki iyi niyetinize dayanıyor olabilir ama kendi adıma nerede bir vatan savunması varsa onun yanında olduğumu belirteyim.
Ayrıca Türkiye'de şu anda çok farklı bir durumda değil, ülkenin getirildiği nokta tam bir kaos ortamı olmasa da ona yakın bir pozisyonda seyrediyor.
Kendi ülkemizdeki bu duruma halkın yeterli tepkisi yokken ve hatta milyonların beyin dağarcığında bir cenneti alem sanarken ve kendimiz bir ateşin ortasındayken farklı mecralara kaymamız kendimizi komik duruma düşürür...
Esad'ın vatanını savunduğunu ve anlattığım şeylerin kurgu ve hayal ürünü olduğuna nasıl hükmedebiliyorsunuz?
bilgivehis
30-11-2016, 22:37
Esad'ın vatanını savunduğunu ve anlattığım şeylerin kurgu ve hayal ürünü olduğuna nasıl hükmedebiliyorsunuz?
Bunun kısmi cevabı ilk iletimde var ama önce şu soruyu kendimize soralım isterseniz.
Suriye'ye bir yandan saldıran bir terörist devlet olan İsrail değil mi?.
Suriye'ye saldırması için dünyadan toplanmış paralı allahuekberciler bizzat AKP tarafından maddi-manevi destek görmüyor mu?
Suriye'ye saldıran bir başka allahuekberci örgüt olan Işid'i senin o medeni dünya dediğin emperyalistler üretmedi mi?
Suriye halkını Esad'a karşı kışkırtan ABD ve AB değil mi?
Bu durumda Esad'ın yaptığına ne gibi bir ad koymamız gerektiği bu soruların cevabındadır...
Ahlaksız
30-11-2016, 23:12
........ateist arkadaşlarım.
Merhaba..
Ateistler bu forumda bir konu açıp Esad'ı eleştirseydi,üzülmeyecek miydiniz yani?
Dünya'nın en büyük gücü Amerika bile Suriye konusunda aciz duruma düşmüşken,yani Esad'ı devirememişken;3-5 ateist Esad'ı kınasa ne olur,kınamasa ne olur..!
Esad konusunda haklısınız..Esad bir canavardır ama Esad'ı devirmeye çalışanlar da canavardır..Esad'ın ''vatan savunması'' adı altında çocuk parklarına bomba atmasını görmezden gelenler de canavardır..(Canavardan kastım,kötü insan)
Gerçi ''iyi insan'' diye bir şey var mı acaba?!
Vefik Sami
30-11-2016, 23:44
''iyi insan'' diye bir şey var mı acaba?!
Bu, "iyi insan" kavramına ne gibi bir anlam yüklendiğine bağlı. "İyi insan var mıdır" sorusuna ben de cevap veremem. Ancak; "niyet olarak iyi" insanların olduğu kanâ'atindeyim. Niyetler ve düşünceler davranışa dönüşürken, ârıza çıkabiliyor. Böyle olunca da insan ilişkilerinde güven eksikliği etkin oluyor.
Biraz geç öğrendim ama; şunu öğrendim. Olması gerekenlerden herkes söz eder. Ama; bu "gerekenler"in eyleme dönüşmesi çoğu zaman mümkün olmaz. Sigarasından deriiinn bir nefes çektikten sonra, öğrencilerine sigaranın sağlığa "ne kadar zararlı" olduğunu anlatmaya çabalayan, "Kumar oynamayın" deyip, şehir kulübünde konken-poker masalarından kalkmayan "öğretmen"ler tanıdım.
İnsanlardan fazla beklentiye girmemek gerek. Hiç bir faydasını görmeseniz de çevresine zarar vermeyen yahut en az zarar veren insan, mevcut şartlarda "iyi" insandır.
İlahimasal
01-12-2016, 00:04
Yıl ortasına kadar El Nusra Cephesi olarak bilinen Fetih el Şam öncülüğünde oluşturulan bir koalisyon olan Fetih Ordusu'nun 'Yüksek Askeri Konseyi' tarafından dağıtılan broşürlerde şu ifadeler yer alıyor:
"Yönetimimiz, sivillerin, bombardımanlar ve mahallelerinin Suriyeli askerler tarafından ablukaya alınması nedeniyle çektiği acının farkında. Bu nedenle kardeşlerimizle görüştükten sonra, 14 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük sakinlerin kentten ayrılmasına izin verme kararı aldık. Bu kişilerden her biri kentten ayrılmaları karşılığında 150 bin Suriye lirası ödeyecek. Bu para cephelerdeki kardeşlerimizi desteklemek için kullanılacak"
Halep sakinleriyse bunun, 'yiyecek ve içeceği bile olmayan insanlar için ödenemeyecek bir para olduğunu' söylüyor
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201611021025599036-halepteki-cihatcilar-kentten-ayrilacak-sivillerden-para-istiyor/
İlahimasal
01-12-2016, 00:12
Suriye ordusunun Halep’teki ilerleyişi devam ediyor.
Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201611301026077180-suriye-halep-ordu-seyh-said/
https://cdntr1.img.sputniknews.com/images/102548/19/1025481970.jpg
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201611301026077180-suriye-halep-ordu-seyh-said/
İlahimasal
01-12-2016, 00:27
Sene sonuna kalmaz Halep şehri terörist cihatcılardan temizlenir ve halkda cihatcı zulmünden kurtulur.
Halep Halkı, Suriye devletinin karşısına canlı kalkan olarak koymaya çalışan terörist cihatcı gruplar yıllardır halep halkını canından bezdirdi. Bu cihatcı grupların suriyeli de olmadığı ,haleplide olmadığı herkesce bilinen bir gerçek.
Suriye devleti ordusu tarafından Gebertilerek yok edilecek olan bu terörist cihatcı gruplar Halep halkına artık zarar veremeycekler.
Bu teröristler yok edildikden sonra ,halep halki ile yapılacak olan röpörtajlar elbette olucak, terörist cihatcı grupların halka neler yaptığıda tamamen gün yüzüne çıkıcak.
Halkı canlı kalkan olarak kullanan bu aşşağılık terörist cihatci grupların yok edilmesi , şimdiye kadar olan tüm pisliklerin ortaya çıkmasınada sebep olucak..... hangi şerefsizler buralarda neler yapmış hep beraber görüceğiz.
aliyarasfal
01-12-2016, 09:44
Sevgili Baybars;
Gözlerime inanamadım; Demek Halepte soykırım var ve vahşet var. Kusura bakmada sen nerden öğreniyorsun bunları? Oportunist bir bakış seziyorum.
Suriye Ölüyorken diye bir başlık atsaydın belki hak verirdim.
Halepte zalim Esad halkı öldürüyor, bu söylem çok isabetsiz bir söylem. Ağır oldu biliyorum bu ancak düşünmeni isterim, Fastan Irağa kadar bir operasyon yapılıyor, geneli diktatör olan yöneticiler katledilerek, zorlanarak ve bir çok insanda emperyalizmin tetikçiliğine alet olarak ölüyor öldürüyor ve neden bilmem, yandaş emperyalist uşağı medyanın ağzıyla konuşmaktasın ve tıpkı onların her yediği haltı başkası yapmış gibi algılatma çabasına, hedef şaşırtmasına alet oluyorsun.
Halep kimin toprağı? Neden Halep ayrı tutuluyor? Kim verdi bize bu hakkı? Ordaki kirli savaşı başlatanlar karşısında en zalim diktatör dahi haklı konuma geldi, Halepte olanlar Zalim Esad Ve Alçak Rusya söylemleri kadar basitçe görülecek bir konumda mı? Siviller ölmesin? Hadi söyle o halde nasıl ölmesin? Bu güne kadar Suriyede ölenlerin tümünü öldüren Emperyalistler ve uşaklarıdır. Esad öldürse dahi artık suçlayamıyorsun. Bu savaşı başlatanlar bu sonuçları yaratmak için başlattı. Göremiyor musun?
Bir şehirde olanları neden tek taraflı medya bozuntuları ağzıyla ele alıp Suriyede yaşanmışları, yaşananları ve yaşanacakları eleştirecek hakkımız olmadığını anlamıyorsunuz? Güneydoğuda şehirleri yıktı devletimiz, Diyarbakır diyerek eleştirelim mi? Zalim kim yada kimler eleştirelim mi?
Daha dün bir videoda yakalanmış iki kadın PKK lı, eli kolu bağlı halde iken "kahraman pöh" birini uçurumdan atıp tarıyor, diğerinede makinalıyla kurşun yağdırıyor ve kanım dondu, IŞİD videosu seyrettiğimi sandım bir an.
Hadi şimdi anlat bana, "devletler" suç işleme hakkına sahip ise(görünen oki biz bol bol bu hakka sahibiz), teröristlerle savaşırken Diyarbakır yıkılırken, çocuklar dahi ölürken suçlu PKK mı devlet mi? Suriyeyi bir birine katıp bir halkı savaşa ve katliamlara zorlayıp(sayemizde) savunma hakkının savaş suçu haline dönme hallerini kime neye göre "suç " ilan edeceğiz yada "biz yapınca iyi başkası yapınca kötü mü diyeceğiz?
Nedir kıstasınız?
Bir adet ateist Halepi Suriyeden ayrı görerek bu savaşı değerlendiriyorsa onun bakışında sorun var derim. Musulda siviller ölüyor ama yandaş medyadan tık yok, ayrıca halepte kim kimi öldürüyor ne kadar doğru bilgileniyoruzki lokal eleştirelim?
Ateist vicdan yandaş olmaz, haklının yanında olmak ayrıdır, iki tarafında haksız olduğu bir yerde ise kusura bakma "yalandan "siviller ölüyor "adı ilede taraf tutulmaz. Sivillere (kim sivil bu savaşta bilen var mı? Kadın çocuklar hariç) üzülmek, savaşa karşı olmak, barış istemek ya herkes için (kendi ülken dahil) ya hiç kimse için.
Samimi olmaksa biz ateistiz, vicdanımızı faşizme göre ayarlayamıyoruz, Halepe özel "doğru bilgi "varsa paylaş ki ben bu birlgi kirlikliğinde ayırt etmekte zorlanıyorum, sen bu kadar önyargıya ne çabuk sahip oldun anlayamıyorum.
Bu kirli bir savaş, haklı yok, çok geniş coğrafyada, Yemenden Fasa, Tunustan Afganistana bildiğin din eksenli iğrenç bir savaş var, çocuklar, kadınlar ve barış isteyenlerin acımasızca katledildiği, tek noktadaki yanlı yanlış bakışlarla eleştirilmeyi en son hak eden kesiminse ateistler olduğu görüşündeyim.
Sende rica ediyorum vicdan "lokal " değildir. Bu dediğimi çok iyi anla, vicdanımız isterki "mağrur" savaşlar olsun, ama kusura bakma o tarih kitaplarında "kahraman vicdanlı ecdad " yalanlarımız ile gerçek örtüşmüyor, biz niye ateistiz, dinlerle ilgili düşünce biçimimizden, ancak yanlış olduğun nokta şu, biz materyalist sosyalistleriz. Ateizm ile bunu birbirine karıştırıyorsun.
Sen ateistsin ancak türkçüsün değil mi? Aramızdaki fark burda, biz ırka, şehire, adamına göre bakmayız, bakamayız. Lokal vicdan yapamayız, Esad yargılanmalı, Obamada, ışidcilerde, Başımızdakilerde, suç işleyen herkeste, ancak "bunu yalan makinası basın ağzıyla " öğrenilmiş bilgiyle "lokal " vicdanla değil, evrensel vicdanla yaparız biz.
Halepe ateistler neden tepki göstermiyor? Neden hepsine gösterdiğimiz(tüm coğrafyalara ve suçlulara) size yetmiyorda bölgesel tepki, kişiye özel tepki bekliyorsunuz?
Sorun sizce bizde mi? Sevgili Baybars, vicdan vurgumu iyi algılayıp irdeleyip "sosyalist" enternasyonal vicdan diye adlandırdığım, ayırt etmeksizin bir bütünü parçalara bölmeksizin adalet ve haksızlığa karşı durmak gerekliliğini anlayacağını umut ederim.
Haksızlık yaptığımı düşündüğün yerler var ise belirt lütfen.
Şimdilik saygımla gittim...
Shutur Nahundi
01-12-2016, 11:16
Putin, Tayyip Erdoğan tarafından kandırıldığını veya Erdoğan'ın yalancı olduğunu Fırat Kalkanı harekatının amacı Esed'in hükümdarlığına son vermektir demeçinden sonra anladı. Putin bile Erdoğan'a tav olmuştu ama dün irkilerek nihayet kendine geldi. Dün ve bugün halep saldırılarını Erdoğan'ın demeçinden sonra başlattılar.
bilgivehis,
Bunun kısmi cevabı ilk iletimde var ama önce şu soruyu kendimize soralım isterseniz.
Soralım.
Suriye'ye bir yandan saldıran bir terörist devlet olan İsrail değil mi?.
Evet,İsrail terör devletidir,evet, İsrail'in fırsattan istifade Esad güçlerine saldırması yanlıştır ama şunu da görelim ki bu saldırılar çok cüz'î ve cılızdır.Savaşın kaderini,güç dengelerini değiştirecek dozda değildir.
Suriye'ye saldırması için dünyadan toplanmış paralı allahuekberciler bizzat AKP tarafından maddi-manevi destek görmüyor mu?
Suriye'ye savaşmaya gelen insanlara bakış açınız yanlış, hem onlara nesne muamelesi yapıyorsunuz hem de hiçbir manevî motivasyonu, amacı ve hedefi olmayan,paraya satılmış lejyonerler olduğu imajını yaratıyorsunuz. Dünyanın çeşitli yerlerinden Suriye'ye savaşmaya gelen insanların hepsi paralı asker mi yani ? Bu insanlar konfıorunu bozup da anavatanlarından maddi menfaatler için mi ayrıldılar ? Hem bu insanlar hayatının mahvolacağını, belki de öleceklerini bile bile sırf para için, kadın için, güç için mi Suriye'ye gelmişler .( sizin söyleminizle emperyalistlerce oradan buradan toplanıp getirilmişler )
Suriye'ye saldıran bir başka allahuekberci örgüt olan Işid'i senin o medeni dünya dediğin emperyalistler üretmedi mi?
IŞİD'in Suriye'de boy göstermesi 2013'ün ortalarına denk gelmekte. Karışıklıklar başladığında ne ışid vardı, ne de el nusra vs.Işid'in nasıl doğduğu,arkasında emperyalistlerin mi olduğu konusu başka bir konudur,uzun bir konudur.Onu isterseniz burada tartışmayalım.
Suriye halkını Esad'a karşı kışkırtan ABD ve AB değil mi?
Kanıtınız var mı ? Bu mantığı Türkiye'ye uygularsak, Gezi eylemcileri de kendiliğinden değil de ABD ve AB tahrikleriyle mi harekete geçti ? Halklar kendi düşünceleri olmayan nesneler topluluğu mudur sizce ? Suriye halkının yönetime isyan etmesini gerektirecek hiçbir olumsuzluk yok muydu Suriye'de ?
Putin, Tayyip Erdoğan tarafından kandırıldığını veya Erdoğan'ın yalancı olduğunu Fırat Kalkanı harekatının amacı Esed'in hükümdarlığına son vermektir demeçinden sonra anladı. Putin bile Erdoğan'a tav olmuştu ama dün irkilerek nihayet kendine geldi. Dün ve bugün halep saldırılarını Erdoğan'ın demeçinden sonra başlattılar.
İnsaf,uzun süreden beri Halep'e her gün harekât var. Ne alakası var Erdoğan'ın beyanıyla. Bu kadar mı gözünüzü Erdoğan düşmanlığı bürüdü .
Merhaba..
Ateistler bu forumda bir konu açıp Esad'ı eleştirseydi,üzülmeyecek miydiniz yani?
Dünya'nın en büyük gücü Amerika bile Suriye konusunda aciz duruma düşmüşken,yani Esad'ı devirememişken;3-5 ateist Esad'ı kınasa ne olur,kınamasa ne olur..!
Esad konusunda haklısınız..Esad bir canavardır ama Esad'ı devirmeye çalışanlar da canavardır..Esad'ın ''vatan savunması'' adı altında çocuk parklarına bomba atmasını görmezden gelenler de canavardır..(Canavardan kastım,kötü insan)
Gerçi ''iyi insan'' diye bir şey var mı acaba?!
Merhaba.
Mesele benim üzülmem veya sevinmem değil, mesele ideolojik ve siyasi görüşlerin insanî durumu görmeyi engellemesi. Tabii ki birkaç ateistin kınaması orada hiçbir şeyi değiştirmeyecektir ama ateistlerin bu somut durumda vicdan,insanlık,merhamet gibi olgularda samimiyetini görmüş olacağız .
spartacus
01-12-2016, 22:42
Sevgili Bybars
Suriye'den kaçanlarla bir kez olsun görüştün mü? Aklı başında olanlarla?
Ben görüştüm, imkanım olsa alayıyla görüşmek isterim ama yok...
Ne dediler?
Türkiye çok sefil, aç, yoksul, savaş bitse de gitsek(Suriye'de ekmek bedava, herkesin evi var, yok mu devlet veriyor.... vs)...
Kimden kaçtınız?
IŞİD'den, amcamı kestiler, gözümün önünde, sabah namazının rekatını sordular, o da sünnetiyle söylediği için öldürüldü!
IŞİD'in ve AKP'nin desteklediği türden çetelerin katlettiği insan sayısı, yekünün çoğunluğu ama nedense hiç kınamıyorsunuz(kınamak ne ise, o da ayrı bir sorun, sanki kına yakmak gibi!)
Kabul de, Suriye'de akan kanın en büyük sorumlusu ABD, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan...
Bir kez olsun sizler, Türkiye'den El Nusra'ya(El kaide!), kimyasal silah yapımında kullanılan malzemeler giderken ne için gittiğini sorguladınız mı?(Kitle imha silahı),MİT tırları için sokaklara düştünü mü yoksa aksine haber yapanları mı linç ettiniz(ellerini, alınalrını, gözlerini öpmeniz gerekirken)
Peki Halep El Nusra ile aynı yapıya sahip olan ve uzun yıllar AKP'ce desteklenen hatta Arabistandan gelen lojistik paralarını baş ile aykların birlikte aralarında pay ettiği zamanlar da ölmüyor muydu? bir kez olsun kınadınız mı?
Halep'i düşünüyorsanız önce AKP'yi kınamalısınız, ABD'yi, Katar'ı, Arabistan'ı.... Zira Halep bugüne kadar çetelerin elindeydi, siz Halep'in öldüğünü şimdi dillendiriyorsunuz, peki yıllardır IŞİD'in elinde iken ölmüyor muydu?
Biz şaşırdık, çünkü YANDAŞ(YALAN) BİR MEDYA var, hangisini açsanız aklı başında her insan tiksinir, kusar, AKP destekli çeteler kimyasal silah kullanıyor, Yandaş medya Suriye ordusu katliam diye veriyor, uluslararası gözlemciler ise Suriye'nin yapmadığını ispatlıyor, ele geçirilen IŞİD'liler ise, botlarının, kimyasal malzemelerin, giysilerinin Türkiye'den geldiğini ve Türkiye'de -yer göstererek- şurada eğitildiklerini söylüyorlar, hangi yandaş medyada okuyabilirsiniz, ama o aynı yandaş medya yalan haberlerini tekzip etmiyor...
şaşırdık, hem yukarı tükür bıyık, aşağı tükür silme sakal hem de biz bile kimin neyi nasıl yaptığını öğrenemiyoruz artık.
Kimi kınayacağız onu bile şaşırdık ve uzun zamandır -misal ben- Suriye konusuna hiç girmiyorum, çünkü bizden dürüstlük bekleyenlerin hiçbirisi dürüst değil ve ne anlatırsak anlatalım aynı tas hamamlar, baksana halep yılalrdır ölü iken, şimdi aklına geldi Halep'in öldüğü, oysa koskaca Suriye ölüyor, buradaki kıçına takıldığınız siyasetçiler ise llerini ovuşturuyor, en büyük dertleri yıkılmış coğrafyalarda binalar yapmak, yollar yapabilmek ve para toplamak, yeterki ihale onlara kalsın, ama bunun içinde Türkiye'nin Suriye içlerinde daha aktif olmasını istiyorlar, asıl mesele de burada! Ölen, yiten hiç bir zaman umurlarında değil, ne kadar ev yıkılır, yollar patlatılır, o kadar çok seviniyorlar ve dahi politikaları da bunu sağlamaya dönük işliyor!.
Net bir soru soracağım ve net bir cevap;
Halep ne zaman öldü?
Ha fikrimi soruyorsan söyleyim;
AKP bir çok ilçeleri, Suriye ordusu gibi, 90 günlük sokağa çıkma acından öl işkencesini, sırf batıdan alacağı 4 puan oy için yaparken, tanklarla evleri yıkıp, TOKİ'ye rant alanı sağlarken, bombalarken de senden kınama görmedim, değil Suriye ordusu hangi ordu tek bir cana kıyıyorsa lanet olsun, elimde imkan olsa o bombayı atanı içeri tıkarım ama sen kendi ülkene bile kör, sağır, dilsizsin ve şimdi sırf Halep IŞİD'in elinden düşüyor diye ilgini çekebiliyor, IŞİD vb çetlerin elinde iken de diri-canlı olduğunu düşünüyorsun? Ne iş?...
Şimdi ilgili haberler için haber kaynağı vermeni de istiyorum -ki yıllardır Yandaş medyanın bizi kandırdığı, yalan yazdığından mütevellit şaşkınlığa düşmeyim...
Sevgili Bybars beni yanlış anlama, tek bir karınca ölse üzülüyorum, evimde kedi ordusu var(sokaktakileri besliyorum), sevmediğim şeylerden birisi de istismardır.
Bu sitede sende özgürce yazabilirsin, bu site senin!, bir yerin mi düşer başlık açıp kınasan? haklısın siyasi, ideolojik görüş eğer subjektif temellerden nasipleniyorsa, gözü, kulağı kör, dili lal eder, haklısın, sonuna kadar haklısın, farkındasın da ama ne hikmettir kendi sözüne riayet etmiyorsun...
spartacus,
Suriye'den kaçanlarla bir kez olsun görüştün mü? Aklı başında olanlarla?
Hayır, hiçbirisiyle görüşmedim ama hatırlar mısınız ya da takip ettiniz mi bilmem, bilginiz yoksa netten bakınız lütfen, Suriye'den buraya ilk göç 2011 Nisan ayının son günlerinde (29 Nisan 2011 ) gerçekleşti, bu arada dikkatinizi çekerim, Suriye'de karışıklıkların başladığı tarih ise bu ilk göç dalgasından sadece 2 ay önceydi,yani 2011 Şubat ayı idi ve bu tarihte halen Esad muhalifi halk kesiminin elinde doğru dürüst bir silah, belki de çakı bile yoktu.
Suriye'den Türkiye'ye Göç Başladı=
http://www.dogruhaber.com.tr/haber/3166-suriyeden-turkiyeye-goc-basladi/
http://www.mynet.com/haber/guncel/korkulan-oldu-suriyeden-goc-568468-1
Türkiye çok sefil, aç, yoksul, savaş bitse de gitsek(Suriye'de ekmek bedava, herkesin evi var, yok mu devlet veriyor.... vs)...
Çadırkentlerde misafir edilenler ne der acaba ? Buraya göç ederken Türkiye'nin bir Norveç olmadığını biliyorlardı herhalde. Bir de siz onlara neler söylüyorsunuz , merak ettim ?
IŞİD'in ve AKP'nin desteklediği türden çetelerin katlettiği insan sayısı, yekünün çoğunluğu ama nedense hiç kınamıyorsunuz(kınamak ne ise, o da ayrı bir sorun, sanki kına yakmak gibi!)
Bu istatistiği nasıl tespit ettiniz ki ?
Ben her türlü terörü ve vahşeti kınıyorum, bunu sizden de bekliyorum. Sürekli ışid ve benzeri grupları ön plana alarak en az ışid vb. gibi vahşi ve insanlık dışı Suriye,Rusya ve İran ortak yapımı devlet terörünü,iran güdümlü hizbullah terörünü,şii milis terörünü aklama ve saklama çabasındasınız gibi geliyor bana üzgünüm ki .
Bir kez olsun sizler, Türkiye'den El Nusra'ya(El kaide!), kimyasal silah yapımında kullanılan malzemeler giderken ne için gittiğini sorguladınız mı?(Kitle imha silahı),MİT tırları için sokaklara düştünü mü yoksa aksine haber yapanları mı linç ettiniz(ellerini, alınalrını, gözlerini öpmeniz gerekirken)
Bir sürü söylenecek söz var bu konuda ama velev ki durum sizin iddianızdaki gibiyse Türkiye hükümetini sonuna kadar eleştirelim,kınayalım ama durum öyle değil de öyle göstermeye çalışanlar bu kara propagandayı Türkiye hükümetini uluslararası hukuk açısından ofsayta düşürmek ve bunun sonucunda gelecek hukuki,ekonomik,siyasi yaptırımlarla Türkiye'de yönetimi değiştirmek için yürütüyorsa ?
Halep'i düşünüyorsanız önce AKP'yi kınamalısınız, ABD'yi, Katar'ı, Arabistan'ı.... Zira Halep bugüne kadar çetelerin elindeydi, siz Halep'in öldüğünü şimdi dillendiriyorsunuz, peki yıllardır IŞİD'in elinde iken ölmüyor muydu?
Halep hiçbir dönemde ışid'in eline geçmemiştir.Türkiye hükümeti'ne, ABD'ye,Katar'a , S. Arabistana,muhalif gruplara ben kefil olmam. Orada yaşananlar biraz kapalı kutu. Doğru dürüst , güvenilir enformasyon yok bu şartlarda doğal olarak.
Halep ne zaman öldü?
TV'lerde, sanal alemde her gün savaş uçakların şehrin göbeğindeki sivil insanları bombaladığını ve onlarca insanın çığlık çığlığa, kan revan içerisinde kaçıştğnı görüyoruz, bu görüntülerin yüzde 1'i, 10'u veya 20'si bile gerçek olamaz mı ? Bu görüntüler uzaydan veya paralel evrenlerden mi geliyor ?
Şimdi ilgili haberler için haber kaynağı vermeni de istiyorum -ki yıllardır Yandaş medyanın bizi kandırdığı, yalan yazdığından mütevellit şaşkınlığa düşmeyim...
Ben savaş muhabiri değilim, olsam ve benim bizzat çektiğim hatta hatta canlı yayınladığım Halep'ten olduğuna dair bazı görüntüler izletsem, ben nereden bileceğim anlattıklarının, izlettiklerinin vs doğru ve gerçek olduğunu diyeceksindir muhtemelen, en basitinden ve kendimden bir örnek verdim, umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Sevgili Bybars beni yanlış anlama, tek bir karınca ölse üzülüyorum, evimde kedi ordusu var(sokaktakileri besliyorum), sevmediğim şeylerden birisi de istismardır.
Yanlış anlamıyorum spartacus, sadece anlamak istiyorum. Kedilerinize selam söyleyin ve sevin onları benim için.
bilgivehis
02-12-2016, 01:24
Bybars, bir olayın perde arkasını öğrenmenin ve tahlil etmenin tek kaynağı basın veya kişiler değildir.
Eğer olaylara eleştirel gözle bakarsan ve biraz da antiemperyalist yapın varsa bir çok konunun iç yüzünü açığa çıkarabilirsin.
Hastanelerde en acil hastalar dahi saf dışı bırıkılıp Akpnin allahuekbercilerine öncelik verildiğine bizzat tanık olmuşumdur.
Akpnin Suriye'ye saldıran beslemelerinin dokunulmazlığı olduğunu biliyor muydunuz acaba, istediklerini yapma özgürlüğü verilmiş bunlara, ben kendim şahit olmazsam belki inanmayabilirdim.
Yani olayları çok yönlü araştırmanızı öneririm...
..ya da takip ettiniz mi bilmem, bilginiz yoksa netten bakınız lütfen, Suriye'den buraya ilk göç 2011 Nisan ayının son günlerinde (29 Nisan 2011 ) gerçekleşti, bu arada dikkatinizi çekerim, Suriye'de karışıklıkların başladığı tarih ise bu ilk göç dalgasından sadece 2 ay önceydi,yani 2011 Şubat ayı idi ve bu tarihte halen Esad muhalifi halk kesiminin elinde doğru dürüst bir silah, belki de çakı bile yoktu.
Hic de objektif olmayan bir bakis acisi siyaseten ortaya koydugunuz.
Elbette yakinen takip etmisti TD sitesindeki ateistler, dinsizler Suriye bahsini.Hala da eder. Bu minvalde yaptiginiz serzenis oldukca yersiz ve manasiz. Ama sizin Suriye'nin tamaminda olen vs. insanlar, cocuklar degil de, ozellikle Halep'e iliskin ayricaliginiz varsa o baska tabi.
Yani vicdan filan demissiniz, vicdan insan olumlerine, cocuk olumlerine vs. iliskin taraf tutmaz bizim bildigimiz.
Ulkeye insani sebeplerle(insan haklarina iliskin) gelmis olan multecilerin dahi siyasi rant malzemesi olarak kullanildigi bir donemde, sizin sadece Halep'i dikkate almaniz ilginc. Vicdani duyarliliginiz tarafli mi calisiyor? Siniri kevgire donduren, sonuna kadar acan da ateistler miydi? Insani sebeplerle mecburi giren sivil halkin arasinda, kimler, kimler girdi bu ulkeye farkinda degil misiniz, yoksa gormezden mi geliyorsunuz? Hatay'da "bilmemkac sunni vatandasimiz oldu" terennumleri, dogudaki bircok il'in radikal dinci orgutlere ev sahipligi yapmasi ve bunun gormezden gelinmesi , onca insanin farkli illerde, meydanlarda patlamalarda olmesi vb. tek tek saysak sayfalar alir, ardindan Ataturk Havalimani saldirisi vs.
Ustelik verdiginiz tarihler cok yeni, 2011 cok gec donem, mesela soyle ortalama bir geriye dogru uzanin ve Halep'e "Islam Kultur Baskenti" unvani verildigi yillara bir bakin. 2006'da verilen bu unvan, IEBKO(Islam Egitim Bilim Kultur Orgutu) tarafindan ne amacla verilmisti? Arap bolgesinin kultur baskenti olacakti Halep degil mi? Tiyatro, film gosterileri , kitap fuarlari vs. amacliydi degil mi? Bu unvan IKO'nun(Islam Konferansi Orgutu) 2001'de(hani su Turkiye'deki ekonomik kriz donemi) Doha'da yaptigi toplantida aldigi kararla uygulamaya gecmemis miydi?
Gorunen o ki , tiyatro, film devri acalim derken cigir acildi bolgede. Daha da geri gideriz dilerseniz tarihsel acidan hic onemli degil.
Esad tarafi da, tarihsel sutten cikma ak kasik degildir elbette,buna ragmen ortalama tutarli bir siyasi diplomasi vardi neticede iki ulke arasinda gecmis tarihe iliskin, ancak bizim, ulke/Turkiye olarak baska ulkelerin ic islerine karismak gibi bir luksumuz var miydi?
Yani kisaca demek istediginiz su mudur? Esad muhalifi halkin elinde caki bile yoktu, eh biz de hem savas ekonomisine destek olsun, hem de mezhepciligimizi gostermis olalim vs. diye caki yolladik filan gibi birsey mi?
Putin Turkiye'deki toplantida , bu masada oturanlar Suriye'deki terore destek veriyor dediginde de oturup bu duyarli yaklasiminizla, acaba kimi kastetti diye dusundugunuz olmus muydu? Veya o donem iktidara iliskin aklibasinda bir siyasi kalkip da, sen demek istiyorsun dedi mi? Erdogan taraftarlari kendi siyasilerine ne demek istiyor bu adam gibi bir baski yapti mi? Bakin bu itham uluslarasi siyasi platformda Turkiye nezdinde ciddi bir ithamdir. Digerleri ustune alinmayabilir ama bu bizi baglayici olmamaliydi. Tesadufe bakin ki, Erdogan kisa sure once, "Suriye'de zalim Esed'in hükümranlığına son vermek için oraya girdik" diyor, sonra da soylemini geri cekiyor!?
Her turlu toplumsal uzucu olayin, siddetin, "kader", "fitrat", "Allah'in takdiri" olarak algilatilmaya calisildigi, ateistlere vicdan istismari yapilan bir ulkede, onlardan bir kesim muzigi ve sanati sever ve pek tabi ki Schubert'in "Alabalik Beslisi" ni de.. Siz Shangay Beslisi niyetine de dinleyebilirsiniz.
Meydana gelmis olaylari, salt sonuclar tarzinda yorumlamak yerine, sorunun kendisine, kokenine bakarsaniz daha tutarli yorumlar yaparsiniz.
Neva,
Hic de objektif olmayan bir bakis acisi siyaseten ortaya koydugunuz.
Tam olarak ne demek istiyorsunuz ?
Elbette yakinen takip etmisti TD sitesindeki ateistler, dinsizler Suriye bahsini.Hala da eder. Bu minvalde yaptiginiz serzenis oldukca yersiz ve manasiz. Ama sizin Suriye'nin tamaminda olen vs. insanlar, cocuklar degil de, ozellikle Halep'e iliskin ayricaliginiz varsa o baska tabi.
Mutlaka takip etmişsinizdir, öyle diyorsanız öyledir ama benim serzenişim bu konuda değildi. Serzenişim şu anda Esad ve şürekasının operasyonlarının ve katliamlarının birkaç haftadan beri yoğunlaştığı bir şehir olması ve gündemde sıkça yer alması hasebiyle böyle bir durumda neden ateistlerin bu konuda suskun kaldığı konusuydu.
Yani vicdan filan demissiniz, vicdan insan olumlerine, cocuk olumlerine vs. iliskin taraf tutmaz bizim bildigimiz.
Bu konuda ben de çok şikayetçiyimdir. Masum,sivil insanların ölümü konusunda bile kamplaşma ve taraf tutma anlayışı ama o kahrolasıca ideolojik , siyasi, dini veya mezhebi taassup ve önyargılar var ya...
Ulkeye insani sebeplerle(insan haklarina iliskin) gelmis olan multecilerin dahi siyasi rant malzemesi olarak kullanildigi bir donemde
Net konuşuyorum, Erdoğan'ın mülteciler'e sınır kapılarını açıp Avrupa'ya gönderme konusunda sarf ettiği sözleri ben de her türlü yanlış anlamaya müsait sözler olarak gördüm, bu sözlerin arkasındaki niyet, politika vs. ne olursa olsun, ilkesel olarak yanlış görüyorum.
...sizin sadece Halep'i dikkate almaniz ilginc.
Yukarıda da belirttiğim gibi şimdiki Halep duyarlılığımın sebebi Halep'teki olayların güncel olması.
Siniri kevgire donduren, sonuna kadar acan da ateistler miydi? Insani sebeplerle mecburi giren sivil halkin arasinda, kimler, kimler girdi bu ulkeye farkinda degil misiniz, yoksa gormezden mi geliyorsunuz?
Milyonlarca insanın sığınmacı geldiği bir yerde sığınma amacıyla değil de başka amaçlarla ülkeye giriş yapanlar yok mudur , mutlaka vardır, bunu sıfıra indirmek mümkün değildir belki ama son 2 yılda arttırılan sınır güvenliği önlemleriyle beraber bu tarz geçişlerin en alt düzeye çekildiğini düşünüyorum. Daha önce de hiç kontrol ve denetleme olmadan sınırdan geçişler olduysa o da hükümetin sorunudur.
Hatay'da "bilmemkac sunni vatandasimiz oldu" terennumleri,
Ölen insanları sünni veya alevi diye ayırmak ilkesel olarak yanlış, kim yaparsa yapsın.
dogudaki bircok il'in radikal dinci orgutlere ev sahipligi yapmasi ve bunun gormezden gelinmesi , onca insanin farkli illerde, meydanlarda patlamalarda olmesi vb. tek tek saysak sayfalar alir, ardindan Ataturk Havalimani saldirisi vs.
Bu konuda istihbarat ve güvenlik zaafiyeti olduğu kesin ama görmezden gelindiği iddiası çok ağır ve kanıtlanması gereken bir iddiadır.
Ustelik verdiginiz tarihler cok yeni, 2011 cok gec donem, mesela soyle ortalama bir geriye dogru uzanin ve Halep'e "Islam Kultur Baskenti" unvani verildigi yillara bir bakin. 2006'da verilen bu unvan, IEBKO(Islam Egitim Bilim Kultur Orgutu) tarafindan ne amacla verilmisti? Arap bolgesinin kultur baskenti olacakti Halep degil mi? Tiyatro, film gosterileri , kitap fuarlari vs. amacliydi degil mi? Bu unvan IKO'nun(Islam Konferansi Orgutu) 2001'de(hani su Turkiye'deki ekonomik kriz donemi) Doha'da yaptigi toplantida aldigi kararla uygulamaya gecmemis miydi?
Gorunen o ki , tiyatro, film devri acalim derken cigir acildi bolgede. Daha da geri gideriz dilerseniz tarihsel acidan hic onemli degil.
Bu yazdıklarınızın Suriye'deki savaşla hiçbir alakası yok bence. Nasıl bağlantı kuruyoyrsunuz anlamıyorum.
Esad tarafi da, tarihsel sutten cikma ak kasik degildir elbette,buna ragmen ortalama tutarli bir siyasi diplomasi vardi neticede iki ulke arasinda gecmis tarihe iliskin, ancak bizim, ulke/Turkiye olarak baska ulkelerin ic islerine karismak gibi bir luksumuz var miydi?
Suriye bizim en uzun kara sınırımız olan bir komşu ülke. Tarihi,kültürel,ekonumik,etnik bağlarımız var ve çok güçlü. Orada yaşananlar bizi doğrudan veya dolaylı olarak etkiliyor. Böyle bir olgu varken bizim orada yaşananlara duyarsız kalmamız mümkün olabilir mi ? Okyanus ötelerinden gelen ülkelere herşey serbest ama Türkiye bu meselede hiç söz hakkı sahibi olmasın .
Yani kisaca demek istediginiz su mudur? Esad muhalifi halkin elinde caki bile yoktu, eh biz de hem savas ekonomisine destek olsun, hem de mezhepciligimizi gostermis olalim vs. diye caki yolladik filan gibi birsey mi?
Söylediklerimden bunu mu çıkardınız gerçekten. Çok önyargılı yaklaşıyorsunuz. Ben bir durum tespiti yaptım spartacus'un ifadelerine cevap olsun diye.
spartacus
02-12-2016, 17:40
yazım, her gün sayfalar dolusu yalan propaganda, yazı, haber okuyan böylece benim yazımdan fersah, fersah kalın olan kof içeriklere rağmen, uzun diye okunmaz, önemi yok, zira okunsada okuyucuların kimileri içeriğe objektif yaklaşmak yerine, kendi subjektif şartlanmaları gereği bir şey almak istemezler..
Çadırkentlerde misafir edilenler ne der acaba ? Buraya göç ederken Türkiye'nin bir Norveç olmadığını biliyorlardı herhalde. Bir de siz onlara neler söylüyorsunuz , merak ettim ?
Bir delilik yapmamalarını, mevcut koşullara katlanmalarını söylüyorum - zira kaçak da olsa dönmek istiyorum diyenler var-
Ben her türlü terörü ve vahşeti kınıyorum, bunu sizden de bekliyorum. Sürekli ışid ve benzeri grupları ön plana alarak en az ışid vb. gibi vahşi ve insanlık dışı Suriye,Rusya ve İran ortak yapımı devlet terörünü,iran güdümlü hizbullah terörünü,şii milis terörünü aklama ve saklama çabasındasınız gibi geliyor bana üzgünüm ki .
IŞİD vb AKP'nin desteklediği gruplar kitle imha stratejisine sahip gruplar, terör geniş bir kavram, ona bakarsanız terör devleti 2 örnek vereyim, birisi İsrail, diğeri Türkiye... Mesele oturuduğumuz yerden kınamak değil, kınama işini yapmam, yapmadım, bana ters, aksine olayların olguların ve süreçlerin analiz, tahlilini yapıp gerçekte asıl sorumluluları deşifre etme yolunu ve elbette tepkimi dile getirirken, kınama işi değil tepkinin örgütlendirilebilmesi yollarını seçiyorum. Zira kınamak ile göte kına yakmak arasında, birinin, diğerini dolayımda sağladığı türden bir ilişki görüyorum, yap, et, kına, yapsın, etsin, kına, böylece yapılan ve edilenler edilirken, yapılırken,fiilde varlık gösterme de sonuçta varlık göster, böylece de yeni yapılacak, edileceklere dair hiç bir varlık, etkinlik göstereme(haliyle kına yak o halde).
Bir sürü söylenecek söz var bu konuda ama velev ki durum sizin iddianızdaki gibiyse Türkiye hükümetini sonuna kadar eleştirelim,kınayalım ama durum öyle değil de öyle göstermeye çalışanlar bu kara propagandayı Türkiye hükümetini uluslararası hukuk açısından ofsayta düşürmek ve bunun sonucunda gelecek hukuki,ekonomik,siyasi yaptırımlarla Türkiye'de yönetimi değiştirmek için yürütüyorsa ?
Halep IŞİD vb elinden giderken aklına gelmesi garip mi değil mi? İyi düşün, Halep bugün değil yıllar öncesinden öldü, ben Halep konusunda, uçakların sivillerin yaşam bölgelerini de bombalamasına dair ifadelerine itirazda bulunmuyorum, benim sana itirazım, senin şimdi bana itirazına dayalı.(Oysa başlık aç kına, serzenişin istismarı olmasın ve dahi Suriye'de yüzlerce, binlerce kez süreğen katliam yapan IŞİD, El Nusra vb'nin katliamları için de başlık açmamışısızdır, biz ağırlığı IŞİD vb bölgeye dair yalanlar ile gerçeklerin ne olduğuna emek harcamışısız, çünkü bilinçlenemezsek, durduramayız! peki nerededir, yıllardır ölen insanlara dair inceliğin, duyarlılığın, vicdanın-kendine sor-?!). AKP destekli çetelerin elinde olan bölgelerin alınması harekatına karşı propaganda yapıyor olmana karşı(Halep'e Suriye henüz harekat yapmamışken bu medya karşı-kara propaganda örgütlüyordu, sebep? IŞİD, El kaide artığı, tüm işi kitle imha stratejisine bağlamış yapıların andığım petrol, inşaat sektörü baronların avuçlarını okşadıkları paravanları olması, Suriye düşer ise ölüler diyarına giriş yapan akbabalar olacaklarının hayali.
Vaktim yok, ama bana vakit ayır dersen(ki önceki mesajındaki sözlerine riayet edersen benim de uğraşım gereksiz olacak) ayırayım, buraya 5 yıl boyunca sizlere söylenen yalanlarla, gerçekleri kıyaslayalım ve haklı olarak soruyorum, bu güne kadar yapılmış onca katliam, üstelik katliamı yapanlar VİDEO YAYINLIYOR YAHU! hiç sesiniz çıkmazken, hatta "eline sağlık IŞİD!!!" diyenlerin hakim olduğu medya organlarında kör, sağır, dilsiz hale gelmişken, bu çifttaraflı davranışın kökünde yatan "insan ölümleri" olmadığı açık değil mi? İSTİSMARdan nefret ederim diyorum, ikiyüzlülükten de, sen ise kendi sözüne riayet etmekten uzaksın...
Halep hiçbir dönemde ışid'in eline geçmemiştir.Türkiye hükümeti'ne, ABD'ye,Katar'a , S. Arabistana,muhalif gruplara ben kefil olmam. Orada yaşananlar biraz kapalı kutu. Doğru dürüst , güvenilir enformasyon yok bu şartlarda doğal olarak.
Halep IŞİD
Örneğin Şubat 2014, Halep ne zamandır ölüyor? sandığın gibi de Halep IŞİD'in eline geçmemiş filan değil, IŞİD zayıfladığı için Halep'e AKP, Katar, Suud'un desteklediği kitle imha stratejisine sahip(alevileri, nusayrileri, sünnetçi sünnileride! yok etmek esaslı mezhep çatışmalı rolleriyle -işte terör buna deniyor-) çeteler doluştu, ama siz sünni olduğunuz için katledilen tüm diğer insanları görmezden geliyor ya da genelde eline sağlık IŞİD diyenlerin propagandalarıyla besleniyorsunuz(farkına var, varma), oysa o çeteler orada olsanız sizi de öldürecek ya da baskı altına alacak.
şimdi ise o çeteler sıkıştı, ama o çeteler petrol ve inşaat baronlarının para kaynağı olacaktı!!!!.
Halep, Suriye toprağı değil mi?
Herhangi bir grup Türkiye'nin herhangi bir bölge, şehrini, bölgede çıkarları olan ülkelerinde desteği ile ele geçirse, ne düşünürdün? Öyle ya da böyle, heleki işgalciler, dış ülke petrol ve inşaat sektörü baronlarının ve onalrın hakim siyasetinin paravanı durumunda ise ve bu açık, aleni ortada ise!
Buyrun bir haber! Ölen Halep ve IŞİD!
http://www.posta.com.tr/isidden-giderayak-katliam-yapti-videosu-514928
Bir katliam videosu(yukarıdaki haberde), Halep'den, yandaş medyalarda uzun yıllar(!) ve yıllar önce yazılmayan -şimdi hasbelkader IŞİD'le çatışma lafzıyla gelip, geçiştirilen türden haber yapılan- binlerce katliam... Peki hiç kınadın mı, hem hangi birisini değil mi?
Bak Afganistan, Suriye değil, Esad'da yok orada, o halde sorun nedir? Düşün bakalım, Esad düşsün yerine baronalrın çetesi geçsin, ne olacak sonu? Kör, sağır, dilsizi oynayan medya ile kandırılıp duracaksın, ama ortam daim katliam zemini olacak, halk mezheplerdei, tarikatti, gruplardı parçalanıp, birbirine kırdırılmaya devam edecek, yani şimdi kınamamızı istediğin ortam kalıcı hale gelecek. ORTADA BİR HALK AYAKLANMASI YOK Kİ, olsa amenna, olsa -eminim o zaman da sırf Gezi eylemlerini izlerken katledilen insanlara karşı, AKP faşizmini destekliyor olurdunuz, şimdi Suriye'de çetelere destek veriyorsunuz, Suriye'de ayaklanan halk olsa ve bu halk'da kapitalist zinciri kıran bir eylemlilikte olsa aksine destek verilmezdi! Sizler bir avuç baronun yönettiği ülkelerde baronların köhne propagandalarına destek verirken, halka karşı tarifi zor bir düşmanlık içindesiniz ve bir türlü sizleri öğütleyen yalan medyanın eliyle farkedemiyorsunuz...
86m_f4Gazbc
AKP'nin yakını El Nusra katliamlarından binde birinin videosu!
GBDeOryWUqs
AKP vb arkasında andığım inşaat baronları, kodomanları, petrol paycıları, bugüne kadar petrolünü, kaynaklarını bunlara akbaba gibi yedirmek yerine, petrol gelirini halkın yararına kullanımı seçen ülkelerden birisi olduğu için onyıllardır topun ağzında idi...
Mezhep siyaseti izleyerek kendine yer edinmek isteyen ve edinen baronlar ve onların medyası ile, yıkılan her binanın, düşen her türlü bölgenin ortada kalacağı ve böylece aralarında pay edip, ihale alacakları hayaliyle, ölümün/yıkımın ardınca avuçlarını ovuşturuyor.
TV'lerde, sanal alemde her gün savaş uçakların şehrin göbeğindeki sivil insanları bombaladığını ve onlarca insanın çığlık çığlığa, kan revan içerisinde kaçıştğnı görüyoruz, bu görüntülerin yüzde 1'i, 10'u veya 20'si bile gerçek olamaz mı ? Bu görüntüler uzaydan veya paralel evrenlerden mi geliyor ?
AYNI GÖRÜNTÜLERE, 2017 HAZİRAN YENİLGİSİNDEN SONRA KÜRT BÖLGELERİNİ TANKLARLA YIKAN ÖZEL HAREKATÇI(FAŞİST SS) kıyımlada her gün gördük! Gördünüz, ama diktatör Erdoğan'ın 4-5 puan oya ihtiyacı vardı, siz meseleyi PKK'ya karşı olara okuyup, okutulurken asıl mesele bu idi...
Suriye sorununda siz meseleyi mezhep ayrımı vb diye okurken asıl mesele Suriye petrolü ve Irak gibi yıkılması, inşaat sektöründe Türkiyenin büyük pay alması, Türk halkının zerre kazanamdığı ama bir avuç baronun servetlerine servet, güçlerine gç kattığı bir sömürü cenneti olması, oldurulması. (Irak'da yapılan inşaatlara bakın, birde inşaat sektörünün en azından kuzeyde kimlerin elinde olduğuna ve elbette birde petrolün hangi petrol tekelleri arasında pay edildiğine)
benim bildiğim
Suriye'de en önemli mevkilerde sünnilerin olması, Türkiye'de ise tarikat ve cemaatlerin hakimiyeti, Türkiye'de kabinede, ayrımsız olarak halkın çeşitli dil, din, inanç renk, cinsiyetinden katılım sağladığına dair tek bir sözün olabilir mi?
Hangi bakan alevidir?
Suriye'de bir kez olsun duymuşsundur, camiler cümbüş yeri dendiğini ama Türkiye'de diktatör Erdoğan çıkıp Cemevleri cümbüş yeri diyor ya da demeye vardırıyor...
Suriye'de hiç bir zaman mezhep sorunu olmadı! Mezhep sorunu olan ülke aksine Türkiye!
Esad şöyledir böyledir ayrı ancak Suriye halkı mezhep çatışmasına dayalı oluşan grupların ve eylemlerinin yanında değil karşısında yer aldı. Bu gerçeği ne yapacaksınız? Esad defalarca masya ourmak istedi, ne istedikleri almak istedi. Oysa Türkiye'de Erdoğan diktatörlüğü
En demokratik hak olan basın açıklaması, protesto eylemleri veya taleplerini haykırma eylemlerinde, onlarca insanı katletti, yüzlerce insanı yaraladı...
Aynı boku, zamanında Esad'da yedi!
Sorun şu, dinime küfreden bari müslüman olsa.
Biz, Erdoğanında, Esad'ında o türden baskı-zulüm kesilmesine karşı iken, sizler (yandaş medya esirleri) Erdoğanınkini destekliyor hatta elde imkan olsa ülkedeki milyonlarca azınlığı yok etmek için çırpınıyorsunuz, yani tabiri caizse, insan hak ve özgürlüklerine sosyo-kültürel sebeplerle zulüm kesilen, ANDIĞINIZ SURİYE DEĞİL TÜRKİYE, Suriye için ne diyorsanız, o Türkiyenin üzerine biçilmiş kaftan gibi oturuyor... Demek ki, bu kadar ağır mezhep, görüş ayrılığının baskılandığı ülke Türkiye hala yangın yeri değilse, bu düzeyde ayrımalrın yaşanmadığı Suriye'deki yangının da asıl sebebi bu türden ayrımcılık söylemleri olamaz.
Türkiye'de her şey mezhebe göre ayrıştırılıyor ama Suriye de o yoktu. yani Esad'ın sert tutumu eleştirilebilirken, Erdoğanın tutumu neresinden baksanız rezillik, Suriye 3 parmak diktatörlük ise Türkiye 5 parmak. Bunları neden anlatıyorum, sizin 10 yıldır efendim Esad mezhep ayrımı yaptı tadındaki zırvalıkalrınız geçerli de, yeterli de değil, asıl sorun başından dile getirdiğim gibi petrol ve diğer sektör baronlarının, leşe düşmüş akbabalık hayalleri.
Ben Suriye ordusunun hedef gözetmeksizin ya da hedef şaşırmış bombalarına KARŞIYIM, ama sizin görüş fikir ve akbabalaığınıza ise binlerce kez daha fazla karşı olmak zorundayım, çünkü katliamların gelip geçici olması ile kalıcı olması arasında ayrım yapmalıyım ve sizler kalıcı olması için çalışmaktasınız, bizler ise Suriye'nin kaderini tayin etmesinden ve o BARON ÇETELERİNİN etkisinin tamamen sönümlendirilmesinden yanayız, ve defalarca çağrı yapıldı, hatta uluslararası diplomaside defalarca bunlarla diyalog arandı, gönül ister ki, diyalogla çözülsün.
Eğer iddia ettiğiniz gibi Suriye, Türkiye gibi mezhep ayrımcılığın, faşizmin, diktataörlüğün bu kadar aleni olduğu ve diktatörlüğünde kitlelere zulmettiği bir ülke olsaydı, yani propagandalarınızın gerçek payı olsaydı, zaten senle, ben böyle bir konuda tartışıyor olmazdık, o halde bir yerde bir terslik var, onu çözmek de salt benim değil, senin de işin olmalı.
Bana deki
petrol, inşaat baronları ve elbette Türkiyede iktiarda olan sermaye de yok işin içinde, ama bunu bana lafızla değil, neden olmadıklarını objektif temellere dayanarak söyle.
Rusya dahi Suriyede baronluk için bulunuyor, suya düşürülmüş Suriye, yılanlara sarılıyor ve bizim diktatörümüz ise yılan bile olamadı, aksine çıyan çıktı ve bu davranışının bedelini de yenilmiş diplomasi ve siyasetiyle ödedi, şimdi 3-5 baron için askerlerimizi, paraya satılmış 3-5 çete ile paravan, oralara sürüp öldürmek için çırpınıyor ve yine aynı türden sahte propaganda ile PKK lafzıyla, oysa girilen o topraklar bunlarca desteklenen çetelerin elinden muzdarip.
Bütün mesele petrol, Türkiye'ye yedirmezler bunu biliyorlar, ancak Türkiye'de de güçlü bir inşaat baronluğu hakim, ihalede kendilerine düşecek payın bu sektörlerden hareketle olacağının farkındalar. Esad kalırsa, bu acımasız, vampir sermaye ihale alamayacağını, alsa bile umdukları ölçeğin binde birini aşmayacağının farkındalar, öteki petrol baronları da kendilerine pay düşmeyeceğinin kaygısında. Bunlar perde gerisine AHMAKLARI KOLAYCA KANDIRAN TÜRDEN PROPAGANDALAR VE HEDEF SAPTIRMALARLA gizlenen ama aklı başında her insanında rahatlıkla göreceği GERÇEKLER...
ABD, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan 3 ay o ülkeyi yıkma faaliyetinden uzak dursun, terörün en kötüsü olan kitle imha stratejili aslında kitlesel de değil bir avuç orada, bir avuç burada fakat silah, mühimmat, teçhizatını Türkiye, Suudi Arabistan gibi ülkelerden sağlamanın avantajını kaybetsin, milyonlarca insanın hayatı kurtulur(salt ölüm demiyorum, savaş koşulalrında diri, diri ölü olmaktan kurtulur)...
TERÖR demek
Bir hedefe, bir amaca ulaşmak için KORKUYU KULLANAN YA DAKORKUYU ÖRGÜTLEYEN BÖYLECE VARMAK İSTEDİĞİ HEDEFLERE YA DA KALICI KILMAK İSTEDİĞİ STOTÜKOYA kolayca sahip olmak namına girilen bir taktik platformdur.
Kitle imha ise terörden daha farklıdır, daha fecidir, terör taktiği değildir, YOK EDEREK, TÜKETEREK ORTADAN KALDIRMA STRATEJİSİ-TAKTİĞİDİR.
EL KAİDE, EL NUSRA, IŞİD bölgede Terör taktiğini korku salıp direnci kırmak için kullanırken, kitle imha stratejisini ise saklı tutuyor, o noktaya varmak için de teröre başvuruyor, ama hakim olduğu bir bölge olursa anında kitle imhaya yöneliyor, terörüde aşıyor.
Örneğin kafa kesme işleri ve bunu videolarla dünyaya yayınlamakta amaç, terör taktiğinin hayata geçmesi, bölgelerdeki halkların karşılarına çıkmaktan korkması böylece bu korkuyla ya direnmemesi ya da kaçması esaslıdır ve IŞİD bu taktikle, çok az askere sahip olduğu halde, bir çok bölgeyi dirençsiz ele geçirmiştir...
Örneğin aylardır FETÖ diye, diye her türlü muhalefete sorgusuz, sualsiz gösterilen baskıda terördür ve FETÖ diyerek yıllarca FETÖYE karşıt olduğu için zulmettiği kesimlere, şimdide FETÖ diyerek zulmediyor, yani AKP'yi eleştirmeyin, eleştirirseniz!!!!! Bu algıyı oluşturuyor ki, böyle bir algının kitlesel oluşmasının koşuu olarak da kısa yoldan sonuç alıcı terör taktiğine başvuruyor.
Terörmüş keşke ne olduğunu bilseniz, hatta teröre ortak olup terörden bahsetmeseniz gam yemeyeceğim. Terör içinizde, hayatınızın her anında ciğerlerinize dek işlemiş, evde, iş'te, okulda, sokakta, her yerde terörsünüz, tehditler, şantajlar, faşist yöntemler tümüde terör kapsamındadır...
Bir çok insan AKP'yi gerçek kimliğiyle eleştiremiyor, hiç bir uygulamasına kaygıya düşmeden itiraz koyamıyor, neden mi? terör, her insan Facebook, Twitter üzerinden fişleniyor ve her fişlenen insanın memur olup olmadığına, bir yerde çalışıyorsa nerede çalıştığına bakılıyor ve sırf AKP'yi desteklemediği için içlerinden rastgele(bir kaç bin!!!!) insanı işten atttırıyor, meslekten men ediyor böylece kalan milyonlara hımmmmmmmm!!!! aynısı sizinde başınıza gelir algısını zımbalıyor, işte terör yöntemi böyle bir yöntemdir. Bir avucu kalan milyonlara ders olsun diye feda edersin, kalan milyonalrda aman ses etmeyim başıma gelir diyerek kabulleniyor, böylece terör taktiği en masrafsızından, kitleleri ele geçirmenin bulunmaz hint kumaşı oluyor. Terör kitlesellik bakımından en kısa vadede ve en masrafsız sonuç alıcı bir taktiktir, kişiler terörist olmaz, stratejileri ne ise onun "ist"i olurlar, teröre ise başvurabilirler çünkü terör bir strateji-ideoloji değil, herkesin her türden menfaati uğruna kullanabileceği bir taktiktir, yöntemdir.
Hasılı kmin teröre başvurduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yoktur, ideolojisini, görüşünü, düşüncesini, amaçalrını hakim kılarken, kitlelere gözdağı vermekten, görüş ve fikirlerini tartışılamaz kılmaktan, TALEPLERİNİN kabul edilmesi için(bu da sivil terör) ekonomik, siyasi zararlar verme vb tümüde terördür.
Terör'ün en kolay meşrulaşacağı alanlar ise TABU, KUTSAL yani dokunulamaz ve tartışılmaz addedilen şeyleri arkaya almakla sağlanır. örneğin bir TV kanalında AKP'li çıkıp, kız çocuklarının 18 yaşına kadar ergen olamayacağını iddia eden muhatabına "sen dine karşı geliyorsun" yönlü yaklaşımının ürettiği terördür, böylece dokunulmaz kıldığını arkasına almış muhataba sınır çizmiştir. Eğer elinde imkan varsa, sırf muhatap dine karşı ayağıyla baskıya alınabilirse, işte o koşulda terörün meşrulaştığı, böylece ondan sonra hiç bir muhatabının karşısına çıkıp görüşlerini savunamayacağı bir ortam sağlamış olur. Evveliyatında ise IRKÇILIK aynı biçimde kullanılıyordu, ama Menderes iktidarından sonra yerini, dinciliğe bıraktı, daha etkin bir dokunulmazlık sağladığı için.
Böylece Ortadoğuda terörü hakim kılmak ve terörün muazzam sonuç verici tablosunda hakim olmak için, din kullanılır, en etkin yol olarak, böylece Ortadoğu yüzyılalrdır görnüşte mezhep savaşlarına sahne olurken, özünde asıl bakılması gereken nokta terörün kendisi değil, kimin hangi strateji namına başvurduğu, kullandığıdır. Çünkü terör, KULLANILAN bir yöntemdir, bu bahisle kimlerin, hangi amaçla kullandığını analiz etmeden sağlıklı bir görüş elde edilemez.
Benim örneklerim kaba ve lokaldir, siz bunları birde çeteleşmiş iktidarların her türlü gündelik ilişkisi, aldı, verdileriyle genele yayın...
spartacus
02-12-2016, 18:29
Sevgili Bybars
Bir konuyu da netleştirelim.
Sen Esad'ın gitmesini istiyorsun. Doğru mu?
Peki nasıl gitmesini istiyorsun?
Bir kaç avuç çetenin, yerleşkeleri ele geçirip katliamlar yapması, ülkenin topyekün karıştırılıp ya ele geçirilerek ya da olan bitenin suçlusunun Esad olduğu, Esad giderse bu kargaşanın da sona ereceği propagandasını yapmak/yaymakla...
Tercihin, seçimin bu! Dahi sana bu propagandaları aşılayan baronlar da, kendi ülkesinde "Başkan seçin ölmeyin" propagandası da yapmadı mı?
Şimdi bakalım;
Ben de Erdoğan'ın gitmesini istiyorum...
Savunduğun yol, yöntem ve ettiğin propagandayı bana da öneriyor musun?
Böyle bir yol doğru mu? Değilse neden başvuruluyor ve savunuyorsun? ( Demek ki farklı birilerinin, halkı, toplumları, canlarını önemsemeyen, öldür, yak, yık böylece amacımıza ulaşaım tarzındaki farklı çıkarları sözkonusu).
Soru açık;
Erdoğan'ın gitmesini istiyorum -ama bu gidişi sizlerin vahşi yollarınızla olsun istemiyorum, toplumsal ve kitlesel bilinçle, artık tercih etmemek seçeneğiyle olsun istiyorum-, bu halde Esad'ın gitmesi için kullandığın yol, yöntem ve propaganda biçimini meşru görüyor ve bizlere de öneriyor musun? Öyle bir yola girilirse destekler misin? Yani bizlerde 3-5 baronun alçak sömürüsü ve dolarlar elde etmesi namına giriştiği akbabalıkalra teslim olup, sizler gibi mi düşünelim, sizler gibi yak, yık, yok et, işgal et, karıştır zihniyetiyle ve böyle bir zihniyetinde propagandasıyla mı hareket edelim?
Ya da, bu kadar basit sorular, hatalarının farkına varman için kafi geliyor mu?
Ahlaksız
02-12-2016, 18:46
Merhaba.
Mesele benim üzülmem veya sevinmem değil, mesele ideolojik ve siyasi görüşlerin insanî durumu görmeyi engellemesi. Tabii ki birkaç ateistin kınaması orada hiçbir şeyi değiştirmeyecektir ama ateistlerin bu somut durumda vicdan,insanlık,merhamet gibi olgularda samimiyetini görmüş olacağız .
Bybars,sadece şu konuyu belirteceğim..Bu çok önemli..
ATEİSTLER diye bir şey yoktur..
Ne demek bu?
Ateizm bireysel bir duruştur,felsefedir..vb
Ateist olan kişi mutlaka ama mutlaka birey olarak,tek başına değerlendirilmelidir..Müslümanlar veya Hristiyanlar gibi,ateistleri değerlendiremezsiniz..Ateist olmak kişiyi bir zümreye/fırkaya/topluluğa ait yapmaz,bilakis ateist olan kişi birey olmuş olur..Tamamen yalnızlık yani..
Bu bakımdan ateistlerin samimiyetini görme ifadeleriniz yanlıştır..Ancak benim veya bir başka ateistin x konusunda görüşlerini öğrenmek isteyebilirsiniz..
bilgivehis
02-12-2016, 21:27
Sevgili spartacus, son iki yorumunda olayları o kadar güzel ve net açıklamışsın ki, halen anlamayan varsa o anlamak istemediğinden veya aklı-cennetlü tarafların esareti altında demektir...
Milyonlarca insanın sığınmacı geldiği bir yerde sığınma amacıyla değil de başka amaçlarla ülkeye giriş yapanlar yok mudur , mutlaka vardır, bunu sıfıra indirmek mümkün değildir belki ama son 2 yılda arttırılan sınır güvenliği önlemleriyle beraber bu tarz geçişlerin en alt düzeye çekildiğini düşünüyorum. Daha önce de hiç kontrol ve denetleme olmadan sınırdan geçişler olduysa o da hükümetin sorunudur.
Iste birileri de "hukumetin sorunudur" diye kestirip atmiyorsa ve buna iliskin elestiri veriyorsa, bu da son derece kabul edilebilir bir durumdur, bunu da bir dusunmek gerekir degil mi? Son iki yilda sinir guvenligini arttirsaniz ne farkeder, girenler zaten girmis!?
Bu konuda istihbarat ve güvenlik zaafiyeti olduğu kesin ama görmezden gelindiği iddiası çok ağır ve kanıtlanması gereken bir iddiadır.
Iddia olur mu hic, ulkeye iliskin dogudaki bir kisim illerde ve sonrasinda da batidaki bu tip yapilanmalari(asiri radikal dinci orgutler, Isid vs.) gormek hic zor degil oysa. Cok basitce, o gunden bugune tarafiniz ne olursa olsun, objektif sekilde yandas veya degil her turlu haber kaynagini arastirmaniz inanin hic zor degil.
Bu yazdıklarınızın Suriye'deki savaşla hiçbir alakası yok bence. Nasıl bağlantı kuruyoyrsunuz anlamıyorum.
Anlamamaniz normal, Halep'den bahseden siz degil miydiniz basliga iliskin? Tam tersi biz size Suriye resmini sunduk degil mi, Halep'in bir ayricaligi mi var diyerek!?
Suriye bizim en uzun kara sınırımız olan bir komşu ülke. Tarihi,kültürel,ekonumik,etnik bağlarımız var ve çok güçlü. Orada yaşananlar bizi doğrudan veya dolaylı olarak etkiliyor. Böyle bir olgu varken bizim orada yaşananlara duyarsız kalmamız mümkün olabilir mi ? Okyanus ötelerinden gelen ülkelere herşey serbest ama Türkiye bu meselede hiç söz hakkı sahibi olmasın .
Olabilir, Suriye acisindan da, anilan kara sinirina dair, Turkiye bu sekildedir. Ayni sekilde kulturel vs. baglar olabilir, o halde Suriye de ayni hakka sahip midir ve Turkiye'de olan bitenlere(bu savasa iliskin) duyarsiz kalmali midir? Neticede bunlar resmi olarak iki ayri ulkedir.Ayni sekilde okyanus otelerinden gelen ulkelere hersey serbestken, Turkiye bunlarla ittifak yapabiliyorken, Suriye'nin kendi varligina dair, ittifak babinda hic soz hakki olmamali midir? Dut yemis bulbul gibi susmali ve kaderine boyun mu egmelidir? Sizin icin "vatan" kavrami neyse, Suriye icin de "vatan" kavrami odur. Bunu anlamaniz, empati kurmaniz, objektif bakmanizbu kdar zor olmamali herhalde...?
Antidogmatik
03-12-2016, 15:06
Halep ölüyorsa dincilerin bunda suçu yok mu? Hala Esedi devirmek için Suriyeye girdik diyen Erdoğana söyle o lafı sen. Erdoğan zamanında Esed ile anlaşsa idi hem halep kurtarılabilirdi hem de PYD bu duruma gelmezdi. Msülümanlar kendi aptallıklarını başkasına yüklemesin.
İlahimasal
03-12-2016, 16:59
Hepinizmi safsınız anlamadımki?
Bu adamı ve benzerlerini ikna etmek icin bu ne cabadır boyle?
Bu tipler sanki orada ne halt olduğunu bilmiyorlarda , sizler öğretmeye ugraşıyorsunuz.
Ne bunun, ne de digerlerinin umurunda deil halepde insanların başına gelenler. Tek dertleri mhmdist bakış açilarınin galip gelmesidir. 2011 yılından beri suriyede yüzbinler öldü, göç ettiler. Bu güne kadar ses ettiklerini duydunuzmu?
Bu gun halep kendilerine göre zıt fikirlinin eline gecerse ,şimdiye kadar cabaladiklari pis ideolojileri olan mhmdistcilik( sünni mezhepci kafa) yenilgiye ugrayacak. Dert bu.
Az kaldi mhmdist itler ya geberecek ya orayi terk edecek , careleri kalmadi.
Halkın bu işle alakası yok zaten. Halkı kendilerine siper edip o pis ideolojilerini galip kılmakdır ,mhmdistlerin tek derdi.
Az daha sabır . putin bunların ve amerkalı p-i-c-l-e-rin ağzina sıçmak üzere.
Bravo putin......seni 2016 yılının TANRISI ilan ediyorum.
bilgivehis
03-12-2016, 20:40
Hepinizmi safsınız anlamadımki?
Bu adamı ve benzerlerini ikna etmek icin bu ne cabadır boyle?
Bu tipler sanki orada ne halt olduğunu bilmiyorlarda , sizler öğretmeye ugraşıyorsunuz.
Sevgili ilahimasal, bizim amacımız bilinçli dincileri ikna etmek değil, bilinçsiz dindarları uyarmaktır.
Örnegin sen de ben de ve hatta Turan Dursun da bir zaman saf dindardık.
Biz birilerine cevap verirken asıl amacımız saf dindarlara bir şeyler verebilmek, onlara dönen dolapları anlatmaktır.
Bugün bize karşı olan bu saf dindarlar bu forum sayesinde yarın bizden daha bilinçli bir üyemiz veya taraftarımız olabilir.
Yani biz art niyetli veya dinden çıkar sağlayanlara cevap verirken, aslında bize karşı olan ama gerçekte bilinçsiz, saf iyi niyetli dindar veya kandırılmışlara bir şeyler verebilmektir bizim çabamız:)
Dusunen adam
03-12-2016, 20:52
Insanlarin unuttugu, goremedigi, ya da bazilarinin (Islamcilarin) gormek istemedigi bir sey var. O da su; Esad diktator ve zalim fakat bunun nedeni o Suriye/Arap toplumunun, kulturunun bir yansimasi olmasidir. Esad gitse bile asla daha demokratik bir lider gelmeyecek. Tam tersi Islamcilar gelirse Suriyeliler Esad'i mumla arayacak. Yani Musluman ulkelerde asil sorun kimin basa gelip gelmedigi degil, halkin buyuk cogunlugunun cahil, dinci, yobaz ve fasist ruhlu olmasi. Biraz agir oldu ama oyle. Aydinlanma yasamalari lazim, egitim duzeyi yukselmeli, bilinc olusmali, bu da korkarim ki daha cooook uzun bir zaman gerektirecek.
Engse Hohol
19-12-2016, 00:31
✔ (https://www.facebook.com/hashtag/halep) Belediye otobüslerine Halep'den binen Suriyeli siviller bunlar. Mağdur edebiyatı yapan AKP'ye kendi seçmenlerinin inanıyor olması, onları haklı yapmaz. Teröriste heryerde Terörist denir.
https://lh3.googleusercontent.com/-JUKzrVSPDAM/WFZHUmO7ztI/AAAAAAAAIq8/oWTfq8DAZ8AjwLUduHnk0FIqvYdKuxnOgCJoC/w579-h425-p/bl1.jpg
Engse Hohol
19-12-2016, 00:31
✔ (https://www.facebook.com/hashtag/halep) AKP'nin allah bir dediği de yalan. Halep'den gelen otobüslerden 6,000 işid indi. Ne var bunda şaşılacak. Mücahitler ile AKP'nin ittifak yaptığını biliyorduk biz.
✔ (https://www.facebook.com/siyasihaberorg/videos/1318987541496961/) Gazeteci Eva Barlett, Halep'te katkiam var yalanlarını açıklıyor.
https://lh3.googleusercontent.com/-45teFkIAm8k/WFZOSoFpmgI/AAAAAAAAIrs/p3NI-gnmOF8a7oJST-cGLNXdINeSWuONgCJoC/w579-h484-p/vfp24.jpg
Engse Hohol
19-12-2016, 00:32
✔ (http://odatv.com/kim-bu-ak-migferler-2211161200.html) Suriye ve Rusya ordusu ne zaman bir mesafe alsalar, mutlaka ya bir Pazar yeri, ya da okul veya hastane bombalanıyor, Ak Miğferler yaralı ölü çocuk görüntülerini medyaya servis ediyorlar ve bu görüntüler Suriye dışı dünyanın başka bölgelerinden afetlere ait görüntüler oluyor.
✔ (http://www.aydinlik.com.tr/ak-migfer-icindeki-iblise-nobel-odulu) Kimdir bu Ak Miğferler?
★ (http://www.france24.com/en/20160916-syria-white-helmets-netflix-nobel-peace-prize) Who are the White Helmets?
http://odatv.com/images/resimler/1(944).jpg
Corpse Bride
22-12-2016, 01:38
Halep’ten gelen ‘veda mesajları’ yardım çığlığı mı, propaganda mı?
Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/rusya/201612151026329101-suriye-halep-veda-mesaji/
Mısır'da, ‘Halep'te yaralılar' kurgusuyla çekilen fotoğraflarla ilgili 5 gözaltı
Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201612201026403971-misir-polis-kurgusu-fotograf-ceken-gozalti/