Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitede yeni bir bölüm açılması hakkında.
Arkadaşlar, sitenin TARİH bölümünde piramitlerle ilgili bir sürü çalışmam mevcuttur. Sonuncusu az önce bu bölümde "BENT Piramiti Kapıları'nın Seviyeleri Hakkında (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=592398#post592398)" başlığında yayımladım.
Bence, bu ortak çalışmalar için sitemizde yeni bir bölüm açalım ve hepsini orada değerlendirelim. Açılmasını önerdiğim bölüm, "PİRAMİTLER"dir. İsteyen burada istediği kadar katkıda bulunabilir!
Sizin bu konuda fikriniz nedir?
bilgivehis
07-12-2016, 23:14
Piramitler hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu yüzden bir sürü soru sorabilirim. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa memnun olurum.
Kapitalizm simgelerini neden piramitlerden seçmiştir, kapitalizmin piramitlerle alakası nedir?
Maya uygarlığının Mısır piramitlerinden önce piramitlere sahip olması Mısır piramitlerinin kopya olduğunu göstermez mi?
Bu piramitlerin sırrı nedir ki, hem mayalar, hem Mısırlılar ve hem de kapitalizm bunu kullanıyor, dahası piramitler bunlar için neden bu kadar önemli?
Ayrıca upuaut arkadaşımız bunca bilgi birikimine karşılık neden kapitalistlerin baştacı ettiği piramit konusunu seçmiştir?
Şimdilik aklıma gelen bunlar...
Piramitler hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu yüzden bir sürü soru sorabilirim. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa memnun olurum.
Kapitalizm simgelerini neden piramitlerden seçmiştir, kapitalizmin piramitlerle alakası nedir?
Maya uygarlığının Mısır piramitlerinden önce piramitlere sahip olması Mısır piramitlerinin kopya olduğunu göstermez mi?
Bu piramitlerin sırrı nedir ki, hem mayalar, hem Mısırlılar ve hem de kapitalizm bunu kullanıyor, dahası piramitler bunlar için neden bu kadar önemli?
Ayrıca upuaut arkadaşımız bunca bilgi birikimine karşılık neden kapitalistlerin baştacı ettiği piramit konusunu seçmiştir?
Ben kapitalistler gibi piramitleri düşünmem; onları inşa eden piramit yapımcıları düşünürüm hep. Onların piramit yapımındaki çektiği eziyetler (ki hatırı sayılır bir uzuv kaybı ve sakatlanmalar olmuştur) ve onların başarısını anlamaya çalışırım. Piramitteki yapıların, varsa, gizemlerini araştırırım.
Özetle, piramitler neolitik dönemde yapılmamış olsa da taş devri insanların yapıtlarıdır.
Salt piramidler ozelinde degil de, Tarihi Cografyalar, Antik Yapilar & Arkeoloji adi altinda yeni bir alt-forum mumkun olabilir herhalde (yonetime iletildi)
Salt piramidler ozelinde degil de, Tarihi Cografyalar, Antik Yapilar & Arkeoloji adi altinda yeni bir alt-forum mumkun olabilir herhalde (yonetime iletildi)
Güzel, bölümün adını "Arkeoloji ve Antik Yapılar" ya da kısaca, "Arkeo-Yapılar" koyun!
spartacus
08-12-2016, 03:12
Konu moderasyon alanında ele alınıyor...
Mantıken dam usulü binalardansa(ki kabe gibi), çatı timsali yapılar daha uzun süre dayanır. Daha az malzeme harcanır, 3 ayaklı yapıların direnci, 4 ayaklıdan daha iyidir(3 ayaklı sandalye bulursanız test edebilirsiniz, 4 ayaklıya vurduğunuz şiddetle vurduğunuzda, 4 ayak düşerken, 3 ayağın düşmediğini görme şansınız var), yine tepede ağırlık merkezinin, ortamda kapladığı alanın az olması, atmosferik ortam-basınç açısından da, yer çekimi açısından da karşı direnç yerine sönümlendirilebilir etki/tepki sağlaması da -akar-gider vermesi- diğer etkendir.
Üzerine gelen rüzgarın, yağmurun vb etkilerin yüzeyde tutunma oranı da daha düşüktür, insan aklı ve mantığının bu kadarı idrak etmesinde şaşılacak bir durum yok..
Kapitalistlerin pramitleri vb seçmesinin mantığı ise, sanırım elit bir azınlığın, milyonlara hükmedebilmesi, milyonları köle kılmışken kendilerine efendi payesi biçmeleri böylece milyonlarca kölenin kabul noktasındaki baş eğmişliğini yansıtması-temsili olabilir.
Bununla birlikte bir çok komplo teorisi, gizem, mistik zırvalar ise, günümüz zırvalarından başka bir şey değildir ve hatrı sayılır düzeyde gelir sağlayıcı ve kitle edinebilme ve kitlelere en zahmetsiz, reklam gideri olmadan ulaşabilme şansı verdiği içinde tercih ediliyor olabilir.
örneğin yıllar öncesinden
canimpeygamberim.com, kuranmucizeleri.com, islamustundur.com, kurandakibilim.com, kurandakiilim.com.....
gibi siteler açsaydım, köşe olurdum diye düşünüyorum. Çünkü hazır bir kitle potansiyel var, ama bilim.com gibi bir site açarsanız hitap ettiğiniz kitle çok sınırlı olacağı gibi size ulaşan birisinin kendi dışında bir kaç kişi getirmeside istisnadır. Bir din sömürüsü sitesi açsaydım, 100 kişi gelse o 100 kişi kısa sürede 1.000, 1.000 -> 5.000 kişi ederdi, katlanarak ilerlerdi, çünkü potansiyel jhazır, kitle hazır, size kalan az bir maaliyete girip, bir kaç yerde reklam yapmak. Bir facebook grubunda bile olabilir, "canım peygamberim" yazan ve altında, sağında solunda güller, altına da bir Hadis veya şifa verici olduğunu iddia edilen bir ayet...
Sosyal ağ paylaşımalrı, beğenileri bile bir fikir verir, bilimsel bir haber ya da siyaseten gerçeğe dayalı bir haber paylaşırsanız, atıyorum beğenme-paylaşma oranı %5 ise, şu ayeti okursanız şu hastalığa şifadır türünden bir şey paylaşırsanız o oran çok daha yüksek belkide 3-5 katı olacaktır, hata bir resim koyup, işte kafir(bunalrda çoğunlukta), şeytan, yahudi vb derseniz bu türden kara propagandaların da paylaşılma oranı yüksektir, birde bu tür paylaşımlarınıza tıklandığında sizin sitenize gidiyorsa değmeyin keyfine...
Eğer karanlıktan beslenmeyi düşünürseniz, hayli kapılar açar, ama aydınlıktan yana taır koyarsanız bütün cahilleri kaybediyorsunuz, ne yazık ki bunlarda bizim coğrafyamızda kitlenin(pastanın) %70-80'ini temsil ediyor, dünya nüfusuna göre bakarsak bu oran yine de pek değişmiyor... Dinsel karanlıkla elde tutulamayan kitle mistik söylemlerle yine bir şekilde karanlık tarafta tutulabiliyor ve sömürülebiliyor.
bilgivehis
08-12-2016, 21:40
Teşekkürler arkadaşlar.
Piramitlerin başlangıç nedeni nedir, bir ihtiyaç mı, yoksa sadece kendini tanrı görenlerin mezarlığından ibaret mi, yüz binlerce köleyi onlarca yıl çalıştıracak kadar ne gibi bir önem arz ediyor? Yani kitaplarda, wikide geçen anlatımların dışında, piramitlerin perde arkası beni daha çok ilgilendiriyor. Çok soru sordum ama işin gerçek yüzünü siz dostlardan öğrenmek istiyorum:)
Teşekkürler arkadaşlar.
Piramitlerin başlangıç nedeni nedir, bir ihtiyaç mı, yoksa sadece kendini tanrı görenlerin mezarlığından ibaret mi, yüz binlerce köleyi onlarca yıl çalıştıracak kadar ne gibi bir önem arz ediyor? Yani kitaplarda, wikide geçen anlatımların dışında, piramitlerin perde arkası beni daha çok ilgilendiriyor. Çok soru sordum ama işin gerçek yüzünü siz dostlardan öğrenmek istiyorum:)
Piramitler hakkında Wiki ve diğer sitelerde genelgeçer anlatılanlar doğru değildir. Doğrusunu öğrenebilmek için araştırma yapmanız gerekir. Örneğin, ilk mesajımda verdiğim tartışmaya (ki bu, daha çok bilgilendirme amaçlıdır) girdiğinizde orada sizi bekleyen bir makale bulursunuz. Eğer imkanı olan varsa, bu makaleyi BENT piramiti karşısında cep telefonunda açar ve neyin doğru olup olmadığını yerinden tespit edebilirsiniz. Yani bit tür canlı yayın gibi.
Perde arkasında aradığınız şey bu olmalıdır. Sözkonusu bu makaledeki bilgileri öyle her tarafta bulamazsınız; pekçok kaynak derlenerek yüksek imajlı resimler üzerinde yapılmış araştırma sonuçları vardır orada. Özetle, bu makaledeki orijinal keşiflerin olduğu bilgileri hiçbir kaynakta bulamazsınız. Bunlar araştırma sonuçlarıdır. Hobisi olan, bunları yerinde gözlemler!
bilgivehis
09-12-2016, 01:07
upuaut çalışmanı okudum, çok emek verdiğin her haliyle belli oluyor, emeğine teşekkürler.
Bu konuda ulaştığın sonuçlarla yalanları ifşa etme gibi bir çalışman var mı, yoksa seninle veya bir kaç kişinin bilgisi dahilinde eriyip gidecek mi?
Bence bu tür somut verileri daha yaygın bir şekilde paylaşmanız çok önemli diye düşünüyorum, zira malumunuz herkes olayı bizim açımızdan çözümlemeye çalışmaz...
upuaut çalışmanı okudum, çok emek verdiğin her haliyle belli oluyor, emeğine teşekkürler.
Bu konuda ulaştığın sonuçlarla yalanları ifşa etme gibi bir çalışman var mı, yoksa seninle veya bir kaç kişinin bilgisi dahilinde eriyip gidecek mi?
Bence bu tür somut verileri daha yaygın bir şekilde paylaşmanız çok önemli diye düşünüyorum, zira malumunuz herkes olayı bizim açımızdan çözümlemeye çalışmaz...
Hayır, benimle eriyip gitmeyecek. Bu işin dünya çapında hastaları vardır.
Örneğin, Büyük Piramiti ele alalım. Bu piramit hakkında yaklaşık 2500 yıllık bir kütüphaneyi dolduracak kadar yayın vardır. Ama hiçbiri bu piramitin orijinal ölçülerine göre planını vermez!
Bu piramitte modern bilimin kullanımı ilk kez 1865'te Smyth ile başlar (ki Perring-Vyse'ın 1837'deki ölçümleri buna yalnızca giriş niteliği taşır). Smyth'ın hatalarını düzeltmek için 1880-1882'de piramitte çalışan Petrie çok yol aldı ama onun da bir sürü hatası vardır. Ne yazık ki sonrakiler onlar kadar başarılı olamadı ya da onlar kadar performans gösteremedi. Doğrusu, 1837'den beri epey bir mesafe alındı ama deyim yerindeyse, daha yeni başlıyoruz!
İşte bu yüzden bu ve diğer piramitler hakkındaki bilgiler erimez, kaybolup gitmez!