PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bıktık mı

byspy
26-04-2007, 19:36
Herkeze slm

Herkezden özür diliyorum yani bir çok arkadaşım burda bu işle çalışırken ben bişey yapmıyorum kısaca açıklamam gerekirse bir yandan çalışıp diğer yandan öss ye hazırlanmaya çalışıyorum bırakın pc ye oturmayı dünyadan bi haberim televizyon dahi izleyemiyorum.

Siteden ilişkimi kesmek gibi bir gayem yok aksine fırsat kolluyorum

Tekrardan tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum

Saygılar

teotihuacan
26-04-2007, 19:57
ben de buradayım... bıkmadık ve pes etmedik...
elimeki çeviriyi bitirmeye uğraşıyorum. bu sefer biraz vaktimi aldı çünkü epeydir yurtdışındaydım, bu hafta geldim. gecikmeden dolayı özür diliyorum, 1-2 hafta içinde bitireceğim.

maddeoz tebrik ederim, çeviri çok güzel olmuş...

vartor
26-04-2007, 20:13
Eh, *yavas yavas olmuslar dokuluyor. *:roll:

ravachol
22-06-2007, 23:58
uzun bir süreden beri katkım olamadı. elimden geldiğince şu an tercüme işinin nasıl gittiğini anlamaya çalıştım. evrim için makale çevirileri var sanırım *masada. elime geçen konuyu değil de, şu an işin içinde olan arkadaşların yönlendirmesi ile daha faydalı bir makaleyi çevirebilirm.
ilgili bi arkadaşla kontağa geçebilirsem sevinirim

frodo
23-06-2007, 00:32
Arkadaşlar bu metnin çevirisine ihtiyacımız var. İlgilenen olursa seviniriz.

Biography

* His father moved to Kenya from England during the Second World War to join the Allied Forces
* Richard Dawkins was born in Nairobi in 1941
* His family returned to England in 1949
* Studied at Oxford University and graduated in 1962
* Remained at Oxford to work for his doctorate with ethologist Niko Tinbergen
* Assistant Professor of Zoology at the University of California at Berkeley 1967-1969
* Lecturer in Zoology at Oxford University and a Fellow of New College from 1970
* Published his first book, The Selfish Gene in 1976
* Holder of the newly endowed Charles Simonyi Chair of Public Understanding of Science 1995
* Elected a Fellow of the Royal Society of Literature in 1997
* Richard Dawkins is married to actress and artist Lalla Ward. She has illustrated two of his books, River out of Eden, and Climbing Mount Improbable.

Books

Richard Dawkins's first book, The Selfish Gene (1976; second edition, 1989), became an immediate international bestseller and, like The Blind Watchmaker, was translated into all the major languages. Its sequel, The Extended Phenotype, followed in 1982. His other bestsellers include River Out of Eden (1995), Climbing Mount Improbable (1996), and Unweaving the Rainbow (1998).
Awards and Accomplishments

Richard Dawkins won both the Royal Society of Literature Award and the Los Angeles Times Literary Prize in 1987 for The Blind Watchmaker. The television film of the book, shown in the 'Horizon' series, won the Sci-Tech Prize for the Best Science Programme of 1987. He has also won the 1989 Silver Medal of the Zoological Society of London and the 1990 Royal Society Michael Faraday Award for the furtherance of the public understanding of science. In 1994 he won the Nakayama Prize for Human Science and in 1995 was awarded an Honorary D.Litt. by the University of St Andrews. Humanist of the Year Award 1996. Since 1996 has been Vice President of the British Humanist Association. Elected a Fellow of the Royal Society of Literature in 1997. Winner of the 1997 (Fifth) International Cosmos Prize in Commemoration of Expo' 90.

ravachol
23-06-2007, 15:08
başlıyorum bir iki saat içinde başlığın altına koyarım çeviriyi.

ravachol
23-06-2007, 16:48
Biyografi

• Babası II. Dünya Savaşı’nda müttefik kuvvetlere katılmak için İngiltere’den Kenya’ya taşımıştır.
• Richard Dawkins Nairobi de 1941 senesinde dünyaya gelmiştir.
• Ailesi 19492da İngiltere’ye dönmüştür.
• Oxford Üniversitesi’nden 1962’de mezun olmuştur.
• Doktorasını etolojist ( hayvanlarda davranışı inceleyen bilim dalı) Niko Tinbergen *gözetiminde yapmak için Oxford Üniversitesi’nde kalmıştır.
• 1967-1969 yılları arasında UC Berkeley’de Zooloji yardımcı doçenliği yapmıştır.
• 1970’ten beri Oxford Üniversitesi’nde Zooloji profesörlüğü yapmıştır ve bu yıldan beri New College *üyesidir.
• 1976’da ilk kitabı Gen Bencildir’i (Selfish Gene ) yayımlamıştır.
• 1995’te Public Understanding of Science dalında Charles Simonyi Kürsüsünü almıştır.
• 1997’de Kraliyet Edebiyat Derneği (Royal Society of Literature) üyeliğine seçilmiştir.
• Richard Dawkins, oyuncu ve çizer Lalla Ward ile evlidir. Lalla Ward, Dawkins’in iki kitabının çizimini üstlenmiştir; Cennetten Akan Irmak (River out of Eden) ve İmkansızlık Dağını Tırmanmak (Climbing Mount Improbable).

Kitapları

Dawkins’in ilk kitabı Gen Bencildir (1976; ikinci basım 1989) çok kısa bir süre içinde uluslararası çoksatar olmuştur ve Kör Saatçi (The Blind Watchmaker) gibi tüm büyük dillere çevrilmiştir. Gen Bencildir ‘in devamı Genişletilmiş Fenotip 1982’de yayımlanmıştır. Dawkins ‘in diğer çoksatarları şunlardır: Cennetten Akan Irmak (1995), İmkansızlık Dağına Tırmanmak (1996) ve Gökkuşağını Sökmek (Unweaving the Rainbow, 1998)

Ödülleri ve Başarıları

Richard Dawkins *Kör Saatçi ile 1987’de Kraliyet Edebiyat Derneği Ödülü’nü ve Los Angeles Times Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır. Kitabın televizyon filmi (Horizon) 1987’de en iyi bilimsel program dalında Sci-Tech ödülünü almıştır. 1989’da Londra Zooloji Derneği Gümüş Madalyasını ve 1990’da Bilimin geniş halk kitlelerince anlanması için yaptığı çalışmalardan ötürü Kraliyet Derneği Michael Faraday Ödülü’nü almıştır. 1994’te Beşeri Bilimler dalında Nakayama Ödülü’nü ve 1995’te St. Andrews Üniversitesi’nden fahri doktora ünvanını almıştır. 1996’da Yılın Hümanisti Ödülü2nü almıştır. 1996’dan beri Britanya Hümasint Birliği’nde (British Humanist Association) Yardımcı Başkandır. 1997’de Kraliyet Edebiyat Derneği’nde akademi üyeliğine seçilmiştir. Aynı sene içinde Commemoration of Expo’ 90 da Beşinci Uluslar arası Cosmos Ödülü’nü almıştır.

Kırmızı ile yazdığım yerleri doyurucu bi şekilde çeviremediğim için o şekilde bıraktım.