Orijinalini görmek için tıklayınız : Tayyip: "Milli Seferberlik İlan Ediyorum"
spartacus
14-12-2016, 19:35
Yani biz bunu düğmeye basmak olarak algılayacağız, kısaca Erdoğan düğmeye bastı, sivil terörü örgütleyecek. Zira hiç bir veri, bilgi(enformasyon) elinde hukuksal delil olmayan milyonlarca cahil, kaşını, gözünü, inancını, fikrini beğenmediği herkesi terörist ilan edecek, kimisi ihbar edecek kimisi direk linç etmeye kalkacak ve kimin sözde hain, terörist, kafir, şeytan vb olduğuna kendisi terörist zombi bir kesim karar verecek...
Hüsnü mahalli medyayı eleştiren ve başka bir ülkde devlet güçlerinin, bir şehiri çeteler ve Nusra gibi amacı terör olan örgütlerden aldığına ilişkin bir tweet yazdı diye, sen "katilin itisin" vb diye davranan şov programcısı bile AKP kitlesinin yarısından daha ileride.
Süreç, tahminlerimiz doğrultusunda, iç çatışma ve kamplaşmayı hızlandırma biçiminde işliyor...
Bilerce polisi, jandarması, askeri ve diğer yanda sözde hukuk kuruları dururken, kendi kitlesine toplumun diğer kalanına karşı baskı, haksız, hukuksuzluk işletebilmesinin yolunu açıyor. O toplum o düzeydeki, yarısı CHP'ye bile oy verenleri komünist, terörist diye görüyor...
Bizim siteye uğrayan bazı ileri cahiller dahi fikir vermektedir, bir konuda görüşümüz aydın, insanca ve onlar gibi düşünmeyen türden olursa bizede isnatı yapıştırıyorlar işte, hain, terörist vb...
Faşizmin cadı avı fiziksellikten, düşünce ve inanç alanına, fiili ama politize edilmiş kitlelere doğru hızla indiriliyor ve CAHİL toplumunun yapacağı her taşkınlıktan Erdoğan ve azmettirdiği kitleler sorumludur. Bize, bizim gibilere(bilimcilerden tutun da aydın, cahil olmayan kitlelere, konulara hukuki ve insani temelde yaklaşabilen herekese), her önüne gelen farklı inanç, etnisiteye sahip olana PKK'lı diyen güruhun milyonlarca olduğunu düşündüğümüzde, umalım ki, cahil-zombi kesim, kendisinden beklenilenin, polis, ordu, savcı, yargıç, hakim ve cellat olmak olduğu kanısına kapılmasın, aksi taktirde ortalık yangın yerine dönecek...
dine mine ne
14-12-2016, 22:24
Neler yaşıyoruz biz bu ara,bir sürü bir sürü travmalar üst üste geliyor .Biz bir yasi yasayamadan biz baska bir hüzüne savruluyoruz. Bu cok zor birsey.Ruhun bazı şeyleri hazmetmek için zamana ihtiyacı vardır ,maalesef Türkiye şer odaklarının o kadar büyük bir kuşatması altındaki bir saldırı bitiyor başka bir saldırı başlıyor ve bizler ruhumuzda bütün bunları sindirebilecek kadar bir zaman yaşayamadan sürekli alelacele başka bir yasa geçiş yapmış oluyoruz, buda bizi çok yorgun birakiyor. Tabiki insanlar bir süre sonra duyarsiz da olabiliyor.
Terörün zaten yapmak istediği şey tam da bu, yani bizi yılgınlaştırmak, bize Çaresizlik hissi vermek ,geleceğimize el koyduğunu ve kendisinin yenilemez olduğunu bize göstermek istiyor. Bizim direncimiz bizim,bizim gelcege hala umutla bakıyor oluşumuz terör giriletecek en önemli şeylerden bir tanesidir.
Elbette kitlesel bir travmaya yaşıyoruz ve bir millet olarak ortak bir acı yaşıyoruz yakın zamanda kaybettiğimiz gencecik polislerimiz sivillerimiz ve terörün bu kadar ulu orta hepimizin güvenlik hissine meydan okuması bizi üzüyor, bize yıpratıyor, hırpalıyor ,ruhsal anlamda bu bir travmadır ve kitlesel bir travmadır, kolektif bir travmadır. Bir de sadece biz yani yıllardır bu Olay yaşamadık ki 2016 yılında bu tür kitlesel ölümleri maalesef çok yaşadık ,her seferinde hırpalandık ,her seferinde savrulduk, her yara bir öncekini kanatıyor, her ruh yarası bir öncekini kanatıyor ve tabii oradaki tepkileri daha da ortaya çıkarıyor ve bizim çok acilen bir toplumsal
rehabilitasyona ihtiyacımız var.Toplumun incilmezlik hissi yaralanmis gibi bir şey.
dine mine ne
14-12-2016, 23:39
A veya B ideolojisini suçlamakla Halep'te bombardıman altında hayatta kalma mücadelesi veren mazlum insanlara yardımcı olamayiz, ama benim yaptığım bir şey Eğer bu insan hayatına bir pozitif katkı olarak dönecekse onu esirgemem de insanlık olarak kabul edilemez bir şeydir. Dolayısıyla biz elimizden geleni pozitif anlamda insanların hayatına katkı sunacak anlamda yapmak zorundayız. İşte bu yardım olabilir, seferberlik çağrısı olabilir,sokağa çıkıp haykırmak olabilir ,İnsanların dikkatini çekmek olabilir insanları duyarlılık seferberliğine davet etmek olabilir yani tepkilerinizin yapıcı olmasına ve masum insanların Mazlum insanın hayatını bir ışık düşürmesine dikkat etmemiz lazım gibi geliyor bana.Sadece suçlamak,
sadece bizi rahatlatıyor başkasını suçluoruz.Özel hayatta bile böyle değil midir, kocasını suçlar ,karısını suclar,çocuğu suçlar.Bu çok İlkel bir savunma mekanizması,kendimizi aklamak kendimizi temize çıkarmak için bir başkasını suçlu Günah Keçisi ilan etmek bu çok olgunlaşmamış bir tepki. Aslında en olgun tepki bana sorarsanız şu olmalı
Ben ülkem için ne yapabilirim yada ben halep'teki Mazlum insanlar için ne yapabilirim. Burnumuzun dibinde müthiş bir katliam yaşanıyor gerçekten yani Sessiz kalmak insan doğasına aykırı diye düşünüyorum. Vicdanları kanatanlar
vicdanlari çok daha öfkeli ve çaresiz bırakıyor maalesef.
Terör bu serseri mayın hürriyetiyle ne zaman nerede olacağını bilmediğimiz için bizim bu güvenlik hissimizi bu incinmezlik hissimizi ,onu tamamen yok ediyor ve bizi çok incinebilir varlıklar olduğumuz gerçeği ile yüzyüze geliyoruz. Çaresizlik duygusu
öfkelendirir, öfkelendiğimiz zaman da ne yapıyor maalesef bizim toplumumuz. Olgun olmayan tepkilerden bir tanesi şu çok kolaylıkla bir düşman arama ihtiyacına gidiyoruz, duygusal boşalım istiyoruz öfkemizi boşaltmak istiyoruz ve kendimzi rahatlamak istiyoruz. Düşman budur işte, Twitter'da şöyle tweet atan birisi Şurada şöyle yazdi falan filan.Birisi veya tepkilerini öteden beri hoşumuza gitmeyen bir insana hızlı ve öfkemizi yansıtıp hemen rahatlamak istiyoruz, ama işte terör dediğimiz şey tam da bunu yapmak istiyor, bizde yılgınlık ve Çaresizlik yaratarak aramızda ikilikler yaratmak istiyor. Bizi kolayca ötekine saldırabilir kolayca ötekini düşmanla açtırabilir birbirine güvensiz bir toplum haline getirmek istiyor. Zaten güvenc
endeksimiz çok alt sıralarda maalesef .Birbirimize güven duyma konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz ve bu sinir uçları kaşındığı zaman o güven artık iyice kayboluyor ve işte bir düşman yaratarak hayali bir düşman yarattıp, bir şeytan yaratip bunu taşlayarak rahatladığımizi zannediyoruz .Oysa tamamen kaosa hizmet etmiş oluyoruz. Farkına varmadan bastırdığımız şey değişik yerlerde birden hortlayi veriyor.Toplumsal hayatta hepimiz bir başkasına çabuk kıza biliyoruz ,trafikte daha sinirli davranıyoruz daha astigi astık ,kestiği kestik insanlar haline gelebiliyoruz.
dine mine ne
18-12-2016, 14:59
A veya B ideolojisini suçlamakla Halep'te bombardıman altında hayatta kalma mücadelesi veren mazlum insanlara yardımcı olamayiz, ama benim yaptığım bir şey Eğer bu insan hayatına bir pozitif katkı olarak dönecekse onu esirgemem de insanlık olarak kabul edilemez bir şeydir. Dolayısıyla biz elimizden geleni pozitif anlamda insanların hayatına katkı sunacak anlamda yapmak zorundayız. İşte bu yardım olabilir, seferberlik çağrısı olabilir,sokağa çıkıp haykırmak olabilir ,İnsanların dikkatini çekmek olabilir insanları duyarlılık seferberliğine davet etmek olabilir yani tepkilerinizin yapıcı olmasına ve masum insanların Mazlum insanın hayatını bir ışık düşürmesine dikkat etmemiz lazım gibi geliyor bana.Sadece suçlamak,
sadece bizi rahatlatıyor başkasını suçluoruz.Özel hayatta bile böyle değil midir, kocasını suçlar ,karısını suclar,çocuğu suçlar.Bu çok İlkel bir savunma mekanizması,kendimizi aklamak kendimizi temize çıkarmak için bir başkasını suçlu Günah Keçisi ilan etmek bu çok olgunlaşmamış bir tepki. Aslında en olgun tepki bana sorarsanız şu olmalı
Ben ülkem için ne yapabilirim yada ben halep'teki Mazlum insanlar için ne yapabilirim. Burnumuzun dibinde müthiş bir katliam yaşanıyor gerçekten yani Sessiz kalmak insan doğasına aykırı diye düşünüyorum. Vicdanları kanatanlar
vicdanlari çok daha öfkeli ve çaresiz bırakıyor maalesef.
Terör bu serseri mayın hürriyetiyle ne zaman nerede olacağını bilmediğimiz için bizim bu güvenlik hissimizi bu incinmezlik hissimizi ,onu tamamen yok ediyor ve bizi çok incinebilir varlıklar olduğumuz gerçeği ile yüzyüze geliyoruz. Çaresizlik duygusu
öfkelendirir, öfkelendiğimiz zaman da ne yapıyor maalesef bizim toplumumuz. Olgun olmayan tepkilerden bir tanesi şu çok kolaylıkla bir düşman arama ihtiyacına gidiyoruz, duygusal boşalım istiyoruz öfkemizi boşaltmak istiyoruz ve kendimzi rahatlamak istiyoruz. Düşman budur işte, Twitter'da şöyle tweet atan birisi Şurada şöyle yazdi falan filan.Birisi veya tepkilerini öteden beri hoşumuza gitmeyen bir insana hızlı ve öfkemizi yansıtıp hemen rahatlamak istiyoruz, ama işte terör:tape2: dediğimiz şey tam da bunu:fencing: yapmak istiyor, bizde yılgınlık ve Çaresizlik yaratarak aramızda ikilikler :fencing:yaratmak istiyor.
dine mine ne
18-12-2016, 15:01
Bizi Terör kolayca ötekine saldırabilir kolayca ötekini düşmanla açtırabilir birbirine güvensiz bir toplum haline getirmek istiyor. Zaten güvenc
endeksimiz çok alt sıralarda maalesef .Birbirimize güven duyma konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz ve bu sinir uçları kaşındığı zaman o güven artık iyice kayboluyor ve işte bir düşman yaratarak hayali bir düşman yarattıp, bir şeytan yaratip bunu taşlayarak rahatladığımizi zannediyoruz .Oysa tamamen kaosa hizmet etmiş oluyoruz. Farkına varmadan bastırdığımız şey değişik yerlerde birden hortlayi veriyor.Toplumsal hayatta hepimiz bir başkası çabuk kıza biliyoruz ,trafikte daha sinirli davranıyoruz daha astigi astık ,kestiği kestik insanlar haline gelebiliyoruz.