spartacus
16-12-2016, 12:53
Çocuk gibisiniz, sevgili dostum, çocuk gibi ve fazlasıyla dindar(inanç türevi düşünme modeli, sizleri histerik yapmış)...
Milyar yıl boyunca da oturup Fidel öldü deseniz anlamı yok, kim ölmedi ki?
Bazı şeyler vardır içinde yaşanır, bazı şeyler vardır ki insanlar AFİŞELİK bekler, süreğen afişe edilsin ister, bu istimardır ya da diğer yönüyle garip bir inanç mahsulüdür veya sözde materyalist olduğunu iddia edenler, tabusal-inançsal, sembolik tabular derdindedir, bağdaşmaz.
Ölenin ardından ne denebilir, onu söyleriz, bu forum genel-geçer konular dahilinde bir forum, özel değil ve özelde siyasi de değil... Histerik davranılacak bir durum da değil ve kaldı ki kimin ne düzeyde üzülüp, üzülmediğini yaptığı gösteriş belirlemez...
İnsanlar ister dahil olur, ister olmaz ama bir başlık süreğen açık kalsın diye bir kaide nasıl olur? Ne yapacağız o başlığa her gün girip, Fidel öldü, güncelleme mi diyeceğiz? Yapmacık biçimde? kaldı ki, Fidel bu foruma has ve bu forumun darlığına ait bir isim değil, insan doğar, yaşar, ölür...
Fidel yaşarken kendisinin afişe edilmesini istedi mi?
İnsanlar doğar, yaşar ve ölürler, asıl mesele afişe-propaganda malzemesi yapmak değil, kişinin düşünceleriyle ve bilhassa hayat da iken buluşabilmektir, ölünce de buluşabilmektir çünkü Fidel bedenen ölür, sahip olduğu düşğnceler, fikirler ise hepimizde yaşar, yaşayabilir ve O'da önce Küba'dan bunu bekler...
Siz madem bireysel olarak tepkilisiniz, o başlığı devam ettirebilirsiniz değil mi? Peki ne sunacaksan, sunmaya devam edebilirsin, engeliniz yok. Moderasyondan beklentiye girmeniz de bürokratik, çünkü burası moderatörlerin sunum yaptığı bir alan değil, katılımla anlam kazanan bir alan, sizde o katılımın bir parçasısınız, her moderatr üyedir, hakalrı ve kullanım şartı sadece üyeliklerindendir ve foruma katılım yapmaları sadece üyelikle ilgilidir, forum alanında moderatör diye bir şey de yoktur, bir etiket de, bir ayrıcalık da hepsi üyedir, moderatörlük kısmı ise hamaliyettir, tekniktir. Kısaca modertaör ne ise sizde osunuz, siz ne iseniz moderatörde o burada, üye-katılımcı. Sitem ediyorsanız, siteminiz kendinize, zira başlık açabilir, cevap yazabilirsiniz, bu işler yapmacık planlarla, bürokratik klişelerle olmaz...
İnsanlara verilen değeri, AFİŞE konusuyla ölçen bir toplum içindeyiz, yani cahil, değer denilen şeyide şişmiş naylona çevirdiler ve sanıyorlar ki değer vermek şu ya da bu kişiyi süreğen afişe etmek, resmini paylaşmak, durmadan adını anmak, andırmak, histerik durumlar üretmek veya egosal arızalar sunmak... Bunu yapma durumları kalmazsa, her gün ellerinde bir telefon, o muşmula sifatlarının resmini çekip, sosyal ağlarda bıktırana kadar kendi resimlerini paylaşırlar(ve elbette ben bunu yapan her arkadaşımı silerim, zira ego ve psikolojik rahatsızlık gırtlağa dayanmışsa, o rahatsızlığın nüksettiği alanı genişletmek istemem, eline sosyal ağ imkanı verilmiş, fikir, görüşlerini paylaşım teati edebileceği, ama o her gün sabah bir, akşam bir, pişmiş kelle gibi sırıtan ve yetmez resim işleme programlarıyla gözlerini, yüz ifadelerini yapay yoldan güzelleştirip, muşmula suratının resmini çekip, sosyal paylaşım diye sunacaktır olmadı lüks yerlerde veya metalarla(ticaret malı) haşır neşir olabilirse, o anlarını gösteriş için suncaktır, görmemişin oğludur çükünü kesmiştir, arızadır. Bu salt psikolojik bir sorun değil, bu toplumun fertlerinin yetişme, ve bağlılık ve bağımlılıklar arasındaki farkıda bilmeyen, ve daha dünyaya gelir gelmez, canım peygamberim, atam vb diye tabusal ve histerik biçimde yönlendirilmesininde, bilinçsizsizliğinde ürünüdür, neye nasıl değer vereceğini, değer verdiği şeyi afişe etmek sanan, böylece üfürk tatmini yaşamak sanan bir davranışa düşmektir.. neys euzatmayım, facebook'da kişi tepki vermek istiyordur bir bakmışsınız yakışıklı bir Atatürk resimi, tatmin olup, tepkisinide söndürmüştür, Atatürk mezardan çıkıp, sanki gelip düzeltecektir, sanki insanın gözü, kulağı, iradesi, fiziğin gücünü kullanma yetisi yokturda, sokağa çıkamaz, yumrupğunu masaya vuramaz da, aman bir isa gelsin bunalrı kurtarsın, sonrada tek başına kaldığı ve kitlesel hareket olmadığı için çarmıha gerilsin, bunlar için bedel ödesin, bunlarda üzerine düşen tek vazife olarak gördükleri şeyi yapsın, ardından ağıt yaksın, ohhhh çarmıhta İsa'ya can verdirtselerde, en azından öldükten sonra hiç duymayacağı, görmeyeceği ve hiç bir yarar sağlamayacağı biçimde ardından ağıt mefhumuyla her şeyi bir tamam etmişlerdir artık, gönülleri rahattır.)
Totem ve Tabu, insanın doğa karşısında aczini perçinlemekten ve ayağa kalkıp harekete geçip(ki fizik bunu engellemiyor, sağlıyor) aciz düştükleri meseleleri çözmeye meyletmektense, olmayan bir toteme, bir tabuya bütün sorumluluklarını ve iradelerini teslim edecekler, onlarda sözde gelecek ve bunlar için beklentilerini gerçekleştireceklerdir. kim? totemler ve tabular ya da ölmüş insanlar,, aman bunların kendisi hiç zahmet etmesin, aman etmesin, ağıt dizsin, hayalden uydursun olağanüstü sıfatlar yüklesin ve bol, bol reklam-propaganda yapsın, malzeme edip, içini boşalttıkları bir resime çevirsinler... aferin..
İkincisi Hüsnü mahalli konusunda da yanılıyorsun, kaç tane başlıkta işlenmiştir, burası siyasi bir erk değil ki, forum ve hepimizin katılımı internet ve PC başı ve fikri düzey olarak sınırlı(yani hayatımızın bir parçası bu forum ama ne yazık ki tümü değil, bir parçası ve biz her şeyimizle salt bu parçada yaşamıyoruz, dahi bizim yerimize de geçemez, forum fikri katılım esasıyla var oluyor, kendinden münhasır bir şey değil) eğer yanıyorsanız, katılım göstermemekle o yangını siz başlatmışsınız... Bir yerlerden bir şeyler beklemeyin bu forumda, beklentilere de girmeyin, çünkü burada beklentilere yer vermiyoruz, fırsat da vermiyoruz dahi kimse de protokollerden geçip yazıalrı birilerinin onayıyla işleme girmiyor, geleceksin, adımını atacaksın, dilediğin konuyu açacaksın, kimseden izin almayacaksın, beklenti yok, beklentiye ihtiyacın yok, yap ve olsun.
Gezi eylemlerinde de sitem edenler olmuştu, yahu eylemdeyim, gelip forumda reklam etmedim diye sorun mu oluyor? Başlık açılmış, gelişme oldukça katılım sağlanmış, bundan fazlası zaten olmayacak, eyleme katılıyorum ama gelip forumda yaaa adımız çok geçmemiş ama diye sitem etmiyorum, çünkü aslolan neydi, eylemde olmak, yani hayatla bir, işte Fidel içinde öyle, hayatla bir olacak ve kıvamında, gösterişte değil... hayat nerede başlar, nerede biter, nerede sürer? Fidel, kendimi bildiğimden beri (13 yaşımdan beri) komünistim, her günüm Fidelle bir geçti(aynı ortak düşüncelerle birlikteydik), gelip forumda reklam yapmıyorum diye, afişe etmiyorum diye -ki üzerime düşeni yapmışımdır, katılım göstermişimdir- bütün hayatımın %99'luk geriye kalan kısımı yok mu oldu? Siz mi öğreteceksiniz neyin değer olduğu neyin olmadığını, değerin afişe etmek olduğunu mu sanıyorsunuz? Ölenleri rahat bırakın ve bilin ki gerçek üzülenler afişe etmeyenlerdir, hayatın ve parçası olan kendisinin içinde yaşar-yaşatırlar, ben yıllarca bunu söylemişimdir, devrim şehitleri ölümsüzdür diyene dahi siktir oradan demişimdir hem şehitlik hem ölümsüzlük, aynen şehit olmanın çok iyi olduğunu söyleyen ama kendi çocukalrını da askere bile göndermeyen, topluma geberin diyen AKP kodomanlarına, ölünce ölmeyeceksin cennette yaşayacaksın diyen cihatçılara dediğim gibi... Öldükten sonra ölümsüzlük olmaz, öldü ve öldü, ölümsüzlük, ölmemekten geçer, ölünce veya öldükten sonra anlamsız...
bilgivehis
16-12-2016, 15:06
Sevgili xcan, başlığı gündemde tutmayınca kırk yıllık devrimcilik, fedakârlık, kayıplarımız, mücadelemiz ve bütün değerlerimizi bir anda yok etmek senin mantığına da uyduğunu sanmıyorum. Bu bir üzüntünün getirdiği kontrolden çıkma olsa gerek, zira Fidel'e en az senin kadar üzüldüğüme eminim. Devrimciler de üzülür, ağlar elbet, hatta devrimciler bu gibi konularda daha duyarlıdırlar ama bizler mücadele ettikçe ölenin fikrini yaşatacağız.
Sevgili arkadaşım, duygularını anlıyorum ancak bu bir yere kadar olmalı, duygularının esiri olmak bize yakışmaz...
bilgivehis
10-02-2017, 23:55
Fidel kim ya?!
Yapmayın ama..
Bu tepki çok garip..
Belli ki daha önce birşeyler yaşanmış,,Forumdan uzaklaşmak adına bu Fidel konusu da bahane olmuş..
Ne olursa olsun..Aktif bir üyeydi..Forum adına kayıp..
xcan arkadaşımızın bu davranışı bence de dogru değil ama senin Fidel kim ya dediğin kişi benim için adamın hasıdır, komünisttir, ateisttir, devrimcidir ve daha önemlisi bu yapısını son nefesine kadar sürdürmüştür.
Fidel'e de değer vermezsek o halde hiç kimse değerli olamaz anlayışı çıkar, bu anlayış bana göre egoist bir yaklaşımdır ve bana uymaz...
Ahlaksız
11-02-2017, 18:53
Fidel'i tanımakla veya Fidel'e bir forumda yöneticilerin gereken ilgiyi göstermemesine kızmakla bu işler olmaz..
Çevirin akp seçmenini,sorun bakalım ,Fidel'i veya Che'yi..Hangisi bilebilir bu isimleri?!
Solcuyum,komünistim,Fidel'ciyim,Che'ciyim..Eeee..
Ülke elden çıkmış,solcular hep aynı nakaratları ediyorlar..Tamam Fidel süper de,milletin derdi bu mu?
Ben size demiyorum sn.bilgivehis..
Sol cenahın ne durumda olduğunu iki cümleyle söylemeye çalışıyorum..
15 temmuzda,Türk askerinin Türk vatandaşlarını kurşunladığını,bombaladığını gördük..Ülke bu hale gelmiş ise,bu ülkede kimseye Fidel'i filan anlatamazsın..İnsanlara bu konjonktürde anlatılacak en önemli şey laiklik olmalıdır..Madem bir mücadele yapılacak,önce şu laikliği millete bir anlat bakayım..
Atatürkçüler de böyle..Tapıyorlar adama..Bir taraf Fidel'e,Che'ye tapıyor,öteki taraf Atatürk'e..
Referandumda hayır da hayır filan..
Yahu,bu ortamda seçim olmaz..Olağanüstü hal içindeyiz..Televizyonda nerdeyse tüm kanallar evet propagandası yapıyor..''Böyle adaletsizlik durumda seçim ol(a)maz'' demiyorlar da;hayır hayır..
Kapasiteleri bu kadar..Vatandaşa şu durumda seçim olmaz diyeceklerine,neden hayır demelisinizi anlatmayı umuyorlar..
Akp seçmeni neyse,karşısındaki seçmen de aynı..Değişen bir şey yok..Solcumuz da aynı,sağcımız da..Hepsi sığ,hepsi..