PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eğitim Eğitim Bir-Sen'e emanet

bilgivehis
16-01-2017, 04:57
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bir-Sen ne diyorsa onu yapıyor.
Bir dinci dernek olan Eğitim Bir-Sen'in dernek sıfatı taşımasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığından daha çok yetkili pozisyona gelmiş durumda.
Atatürkçülüğü eğitim sisteminden kaldırma önerisi (veya emri) Eğitim Bir-Sen'den geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu dernegin bir dediğini iki etmeden hemen uygulamaya geçirdi.
Kindar-dindar nesil yetiştirme doğrultusunda şimdi de eğitim müfradatından başta evrim teorisi olmak üzere bilim de kaldırılıyor.
Evrim teorisinin eğitim sisteminden kaldırılması yine Eğitim Bir-Sen'in önerisi.
Bu öneriyi de ikiletmeden yerine getiren Milli Eğitim Bakanlığı öyle anlaşılıyor ki, bundan sonra formül geregi bulunarak eğitimi dinci derneklere, tarikatlara bırakacak...

NickMickyok
16-01-2017, 08:52
Hadi Atatürkçülük neyse de, evrimin kaldırılması ciddi darbe vuracak Türkiyeye.

Tamam bilimde gelişmiş bir ülke değildik ama en azından yerimizde sayıyorduk, şimdi gerisin geri gideceğiz.

bursali68
17-01-2017, 11:42
Merhaba,

Eğitim Sendikaları da ülkedeki bir çok sendika gibi sadece tabelalarında " Sendika " yazan oluşumlardır.Eğitim Bir-Sen de diğer eğitim sendikaları gibi ideolojik, inanç bağlamında kendisini ayrı tutmaktadır.Şu anda da o sendika düşüncesindeki yönetim başta olduğundan, doğal olarak onların istedikleri doğrultuda eğitim yürütülmektedir.

Gerçi özellikle 80 sonrasındaki eğitim sistemi ne kadar doğru, sorgulanacak yönü budur diye düşünüyorum.80 sonrasında gitgide geriye giden, dip yapan bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız.

Şu anki eğitim sisteminden mezun olan öğretmen, öğretmenlik yapıyor.Dejenere olmuş bir eğitim sisteminden nasıl bir öğretmen ortaya çıkar? İstisnalar olsa da " dejenere olmuş " öğretmen ortaya çıkar.Onların vereceği eğitimi de buyrun düşünün...Bu bir sarmal, kurtulması oldukça zor bir sarmal.Eğitimde " radikal " kararlar, reformlar yapılmadığı sürece eğitim sistemi daha da geri gitmeye devam edecektir.Gerçi şu an bir reform yapılsa en az 20 yıla gereksinimi vardır, sistemin doğru işlemesi ve geleceğin daha güzel olması adına umutların yeşermesi için....

Sağlıcakla kalınız...