Vefik Sami
29-01-2017, 10:23
Son günlerde AKP'li vekillerin birbirlerine "Hayırlı Cumalar" demedikleri söyleniyor. Bu sözcüğün siyâsi olarak istismar edilebileceği varsayımından hareketle, artık; "Cumanız mübârek olsun" diyorlarmış.
Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek'in bugün yayımlanan köşe yazısı...
Her cuma çok sayıda "Hayırlı cumalar" mesajı alırım...
Eminim siz de çokça alıyorsunuzdur.
Çoğu, teknoloji sayesinde otomatiğe bağlanmış ‘toplu' mesajlar.
Dün de cumaydı.
Ancak tek bir ‘Hayırlı cumalar' mesajı gelmedi.
Cuma namazı bitti, üzerinden birkaç saat geçti yine ses yok...
Bir ara telefonumun ayarlarında bir sorun olduğunu bile düşündüm.
Durumu Twitter'a bakınırken çözdüm.
Bir MHP'li siyasetçi, takipçilerine hitaben ‘Hayırlı cumalar' yazmıştı ve altında, referanduma göndermede bulunan onlarca "Size de ‘Hayır'lı cumalar" mesajı vardı. Referandumda muhtemelen ‘Evet' diyecek MHP'li siyasetçinin mesajını, "Cumalı ‘Hayır' mesajı" gibi yorumlayanlar bile vardı.
Biraz daha bakınınca, ‘Hayırlı cumalar' yerine ‘Cumanız mübarek olsun' mesajının kullanıldığını, hatta Twitter'da TT olduğunu gördüm.
Anlaşılan, referandumda Anayasa değişikliğini destekleyecek milliyetçi ve muhafazakâr vatandaşlar, ‘Hayır' sözcüğünü, iyi bir dilek cümlesinde kullanmayacak kadar hassaslar.
Kaynak (http://www.msn.com/tr-tr/haber/yazarlar/sanal-propaganda-karşısındaki-çaresizliğim/ar-AAmkidS?li=BBpmdUa)
Atalarımız; "İşkilli büzük dingilder" demişler.
Ne de güzel söylemişler.
"Şeytan'a uyma"dan sonra, bu söz de kapak olsun.
Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek'in bugün yayımlanan köşe yazısı...
Her cuma çok sayıda "Hayırlı cumalar" mesajı alırım...
Eminim siz de çokça alıyorsunuzdur.
Çoğu, teknoloji sayesinde otomatiğe bağlanmış ‘toplu' mesajlar.
Dün de cumaydı.
Ancak tek bir ‘Hayırlı cumalar' mesajı gelmedi.
Cuma namazı bitti, üzerinden birkaç saat geçti yine ses yok...
Bir ara telefonumun ayarlarında bir sorun olduğunu bile düşündüm.
Durumu Twitter'a bakınırken çözdüm.
Bir MHP'li siyasetçi, takipçilerine hitaben ‘Hayırlı cumalar' yazmıştı ve altında, referanduma göndermede bulunan onlarca "Size de ‘Hayır'lı cumalar" mesajı vardı. Referandumda muhtemelen ‘Evet' diyecek MHP'li siyasetçinin mesajını, "Cumalı ‘Hayır' mesajı" gibi yorumlayanlar bile vardı.
Biraz daha bakınınca, ‘Hayırlı cumalar' yerine ‘Cumanız mübarek olsun' mesajının kullanıldığını, hatta Twitter'da TT olduğunu gördüm.
Anlaşılan, referandumda Anayasa değişikliğini destekleyecek milliyetçi ve muhafazakâr vatandaşlar, ‘Hayır' sözcüğünü, iyi bir dilek cümlesinde kullanmayacak kadar hassaslar.
Kaynak (http://www.msn.com/tr-tr/haber/yazarlar/sanal-propaganda-karşısındaki-çaresizliğim/ar-AAmkidS?li=BBpmdUa)
Atalarımız; "İşkilli büzük dingilder" demişler.
Ne de güzel söylemişler.
"Şeytan'a uyma"dan sonra, bu söz de kapak olsun.