PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikey Orman

Felâsife
07-02-2017, 19:49
Sanırım gelecekte bu kavram ile daha çok karşılaşacağız "Dikey Orman"
Şehirler bu kadar büyüdükçe, nüfuslar bu kadar arttıkça, kirlenen havalar zaten problemdi, iyice ciddi problem olacak.
Gerçi kirlenen sadece havada değil ama enteresan bir çözüm gibide duruyor, çözüm ne kadar olur o da zamanla görülür harhalde.
Ayrıca belgesel tarzı videoları da varmış youtube de.
-- 0 --

Çin'den Büyük Adım! 'Dikey Orman' Kulelerin Yapımı Başladı
Hava kirliliği ile boğuşan Çin'de, bir şirket 'Dikey Orman' adı verilen, yüzlerce ağacı içinde barındıran kulelerin yapımına başladı. Gelecek yıllarda şehrin bu kulelerle kaplanması bekleniyor.
Çin'de boydan boya ağaçlarla kaplı iki binanın yapımı resmen başladı. Yılda 25 tona yakın karbondiyoksit salınımını engelleyecek binalar ile Çin'deki hava kirliliği sorununun çözümü hedefleniyor. Uzmanlar ise, "Geleceğin mimari yapıları" yorumunu yapıyor.

KİRLİLİĞE ÇÖZÜM OLACAK
Nanjing'e inşa edilen binalar, yüzlerce ağacı içinde barındıracak. Sulanarak büyümeye devam edecek doğal ağaçlar ile şehirde hızla yükselen karbondiyoksit seviyesine çözüm getirmek amaçlanıyor. Binaların yılda 25 tona yakın karbondiyoksit salınımını engellemesi bekleniyor.
http://foto.haberler.com/haber/2017/02/07/dikey-orman-kulelerin-yapimi-cin-de-basladi-9239586_6277_o.jpg

ÇOK AMAÇLI KULLANILIYOR
180 metrelik uzun kulede, yeşil mimariye katkı verecek bir mimarlık okulu ve müze olacak. Daha kısa olan kule ise hotel olarak kullanılacak.

AVRUPA'DA ÖRNEĞİ GÖRÜLMÜŞTÜ
Nanjing kulelerinin 2018'te tamamlanması bekleniyor. Ayrıca kuleler Asya'daki ilk 'dikey orman' kuleler olacak. Bu kulelerin bir örneği, daha önceden İtalya ve İsviçre'de görülmüştü.

http://foto.haberler.com/haber/2017/02/07/dikey-orman-kulelerin-yapimi-cin-de-basladi-9239586_5839_o.jpg

UZMANLAR: GELECEĞİN MİMARİSİ
Projenin başındaki şirket Çin'in birçok şehrine bu kulelerden yapmayı planlıyor. Uzmanlar, dikey orman adı verilen bu yapıların gelecekte yer tutacağını, çevre-bilinçli mimari yapıların artacağını öngörüyor.
http://foto.haberler.com/haber/2017/02/07/dikey-orman-kulelerin-yapimi-cin-de-basladi-9239586_5394_o.jpg
Kaynak: haberler.com (http://www.haberler.com/dikey-orman-kulelerin-yapimi-cin-de-basladi-9239586-haberi/)

İlahimasal
07-02-2017, 20:35
Çok hoş yapılar. Mimarları bulup kutlamak lazım. Gerekirse önlerinde japonlar gibi selamlama yapmak lazım.Övülesi ,takdir edilmesi gereken yapılar.

felasife bizlerdede bu yöntem var ama buna göre mikro

Eşlerimiz,Annelerimiz , kendimiz cam önüne saksı koyarak yeşillendiririz. Onlar hedefi büyük tutmuşlar. Umarım tüm dünyada bu uygulamaya geçilir . Hatta kanunlaşır.

Bu tarz insanlar oldukça dünya deişir. ARTVİNDE ve benzeri yerlerdeki yeşile saldıran gözü dönmüş insanımsılarıda bu konuda eğitmek şart. ağacı kesip bina yapacağına , binaya ağaç dik.

Seviyorum böyle insanları.HUZUR veriyorlar.

Felâsife
07-02-2017, 21:08
Çok hoş yapılar. Mimarları bulup kutlamak lazım. Gerekirse önlerinde japonlar gibi selamlama yapmak lazım.Övülesi ,takdir edilmesi gereken yapılar.
Banada ilginç geldi sevgili İlahimasal,
Hiç bir şey yapmayıp seyirci kalmaktansa, küçükte olsa böyle düşünmek yaşamak adına sevindirici, aslında bunun başka bir çeşitide teraslarda, balkonlarda filan tarım yapmaktı, sanırım forumda o konuda olacaktı.
Tabi gerçek ormanın yerini de tutmaz ama genede hiç yoktan iyidir.

Çin, çevre kirliliği konusunda en sıkıntılı ülkelerin başında geliyor, bir kaç belgeselde seyretmiştim, adamlar da nüfus kalabalık olduğu gibi, dünyada da mal satıyorlar, haliyle şehir kirliliği tavan yaptığı gibi, birde çölleşme sorunları var, 3/2 si çöl durumdaymış, Pekin gibi şehirlerinde ara ara kum fırtınaları oluyormuş.
Çölleri bile ağaçlandırmaya başlamışlar vs.

felasife bizlerdede bu yöntem var ama buna göre mikro

Eşlerimiz,Annelerimiz , kendimiz cam önüne saksı koyarak yeşillendiririz.
:third:

Onlar hedefi büyük tutmuşlar. Umarım tüm dünyada bu uygulamaya geçilir . Hatta kanunlaşır.

Şehirlerin dahada büyüyeceğini hesap edersek, zaten bu gibi çözümler ister istemez furya gibi olacaktır, yoksa nefes alamadıktan sonra, şehir büyümüş bir anlamı da yok.

İlahimasal
07-02-2017, 21:24
Felasife bir belgeselde izlemişdim , bu Çinliler fena adam deil. eksikleri çok , kendileri kalabalık olmalarına rağmen.

Bir şehir kurmuşlar ve bu şehrin tüm enerjisini solar ( güneş enerji panelleri) enerji yöntemi ile karşılıyorlar. Şehir görsel olarak bi garip duruyor ama olsun , sanki bizdeki hangi beton yapı iğreti durmuyor.
Dünya solar panel ticaretinin % 50 civarıda oraya yakın bir fabrikada tesis edilmiş. Hem istihdam hemde temiz hava .

Felâsife
07-02-2017, 21:54
Ufak tefek olmalarına lakin Çinliler çalışkan adamlar yaparlar inanırım.
Güneş enerjisi olayı bence de çok çirkin bir görüntü ama mecbur kalınca da gözde alışır tabi.

bilgivehis
07-02-2017, 23:06
Yetmişli yıllarda TRT de bir haber izlemiştim, bana ne kadar ilginç gelmiş ki, halen unutmamışım...

Yanılmıyorsam Almanya'da olacak su ile ürün yetiştirmişler, hatta kamera göstermişti.
Bir tarlaya üst üste gelecek şekilde bir kaç kat sulu bölüm yapmışlar, ürünlerin kökü suyun içinde, ürünün yetişmesi için suya gereken bazı maddeler eklemişler ama görünürde su ve ürünün kendisi var, hatta katları tutan levhalar cam ile yapılmış. Böylece yedi kat oldugunu varsayalım, yüz metre tarla yediyüz metre oluveriyor. Üstelik stabil oldugu içinde ürün alamama sorunu yok...

Yetmişli yıllarda gördügüm bu haberden sonra bu konuda bir daha da hiç bir şey ne duydum ne de okudum, sadece tahminde bulunayım.
Belki de şimdilik askıya alıp dünya genel bir gıda kaosuna girdiğinde böyle bir şeyi uygulamayı düşünmüş olabilirler...

Felâsife
07-02-2017, 23:39
Yetmişli yıllarda gördügüm bu haberden sonra bu konuda bir daha da hiç bir şey ne duydum ne de okudum, sadece tahminde bulunayım.
Belki de şimdilik askıya alıp dünya genel bir gıda kaosuna girdiğinde böyle bir şeyi uygulamayı düşünmüş olabilirler...
Aynen sevgili bilgivehis, tarım yapılacak alanlar kısıtlandığı sürece, ne bileyim nakliye, yağmur, güneş filan da dedikçe, olayı daha bir kontrol altına almak için, çok şeyler geliştiriliyor anladığım.

Bir ara balkonda bişiler yapayım demiştim ama hakikaten evin konumu, balkonun durumu filan dedikçe vaz geçmiştim. Tabi birde bu işle özel ilgilenmek gerekli ki sağlık sıkıntı olunca bırakmıştım.

Hasılı evler için topraksız tarım (http://akilligelisim.com/balkonda-topraksiz-tarim/) diye bir şeyde var, ama bahsettiğin kadar su kapsamlı bir olay mıdır bilemem.
Bunda da Su, kökün tutunacağı yüzey ve mineraller gerekliymiş. Tabi bu mineralleri ekstradan almak gerekiyor.

Engse Hohol
09-06-2018, 14:14
https://indigodergisi.com/wp-content/uploads/2017/06/marmaris-okluk-koyu-cumhurbaskanligi-yapay-kumsal-sahil-devlet-konuk-evi-1-1.jpg

✔ (https://indigodergisi.com/2017/06/marmaris-okluk-koyu-cumhurbaskanligi/) Tayyip'in yazlık sarayı için Marmaris Okluk koy'unda 50 bin ağaç kesildi. Okluk koy'unda ilkin Turgut Özal ağaç kestirmişti. Tayyip devam ettiriyor. 300 odalı, dubai usülü plaj yaptırıyor. islamcıların doğayı sevmediklerini biliyordum ama bu denli öldürmelerine ilk kez tanık oluyorum.

Leonardo
09-06-2018, 18:22
Dikey yapılar.

Bu yapılar bence inşaat alanındaki teknolojik gelişmelerin önemini kanıtlıyor.

Su sıkıntısı olan Hindistan'da, aynı mantıkla, her katında yüzme havuzu olan süper-lüks apartmanlar da yapılıyor.

Yani kapitalizm dedin mi şöyle bir durup düşüneceksin.

"Dikey Orman" olamaz. Bence Batı ülkeleri gibi / Japonya gibi, artık nüfusun (göç alınmasına rağmen) artmadığı ülkeler olması gerekiyor. Sonra da mevcut ormanı kesmemek gerekiyor.

Yine Atatürk'ün daha 1920'Lerde bu meseleyi anlamış olması durumu var. "İslami" kişi anlamaz. Çünkü aynı bilgiye / genel kültüre sahip değil. Bu adamlar "kitapsız". Mesela Atatürk'ün kütüphanesindeki kitap sayısına bakın. İslamcı kişi aynı sayıda kitap okumuş mu? - Okumadıysa nasıl anlasın. Yine burada çok konuşulan bir konu ama. Kuran / Eski ahit: "Ağaçları kesmemelisin, bir kişinin soluduğu oksijeni üretmek için kişi başına 3 ağaç lazım" demez.

Yani cahil insan ateist olunca cahildir. Müslüman olunca da daha beter cahildir.