PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mülteci mi işgalci mi gitmeli?

bilgivehis
09-02-2017, 21:07
Abd başkanı Trump'ın mülteci kararlarına imza atması aklıma bu soruyu getirdi.

Mülteciler izinle veya kaçak giren daha sonra isterse ve bulundugu ülkenin yasaları izin verirse oranın yurttaşı olabilen insanlardır.
Oysa mülteci kararlarına imza atan Trump'ın kendisi bir işgalci torunudur.
İzinle giren bir mültecinin karşısında milyonlarca insanı öldürerek orayı işgal edenlerin mültecilere getirdigi zorluk, sınırlama ve mülteci kabul etmeme gibi kararlara imza atması bana çok komik geldi.
Üstelik bu kararlar tamamen dinsel ve ırksal bir yapıdaysa ki öyledir, bu durum komiklikten öte trajikomik bir hal alıyor.
Ateş kusan makinelerin mızrak karşısındaki üstünlügü sayesinde Amerika kıtasını işgal eden Avrupalıların, yerli Kızılderililer üzerinde soykırım yaparak oraya eğemen olması ve izinle giren mültecileri istememesi aynı zamanda bir başka trajediye yönümüzü çeviriyor.

Trump'ın imza attıgı mülteci kararlarında özellikle Irak, Libya, Suriye, Iran, Sudan, Somali ve Yemen gibi Müslüman ağırlıklı ülkelerin olması ve bütün mültecilere de sınırlamalar getirmesi dinsel ve ırksal oldugu açıkça ortada oldugu görülüyor.
Ancak işin içinde dikkat çekmeyen daha önemli bir noktaya bakalım.
Abd'nin mültecileri istememesi dinsel-ırksal bir olaydan ibaret değildir, zira vatandaşlarına yasak koydugu ülkeler, Abd'nin kendisi tarafından dolaysız veya dolaylı işgal ettigi ülkelerden oluşuyor.

Bu olay Trump'ın kişisel egosuyla sınırlıymış gibi gösteriliyor, oysa Trump'ın aldıgı bu karar, Abd'nin işgal projesinin-işgalin bir parçasıdır.
Bu ülkelerden kaçıp Abd'ye sıgınmak isteyenler diğer anlamda dolaylı olarak kendi işgalcisine başvuranlara kapı kapanarak "ben seni işgal ettim, git orada öl " denmektedir...

Bu yüzden insan sormadan edemiyor " Mülteci mi işgalci mi gitmeli? "...

Felâsife
09-02-2017, 23:11
Amerikalıların hayatları yalan ve ihtiras üzerine inşâ edilmiş, onların torunları da bunu devam ettirmiş. Tam da başkanlarını da bulmuşlar durumdalar. Daha çok saçmalıklarını bir fazilet olarak duyarız.