PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : T-D forumun özelligi

bilgivehis
13-02-2017, 20:10
T-D (Turan Dursun) forum bir çok forum gibi eğitici-öğretici bir forumdur.
Ancak bu özelligi taşıyan diğer benzer forumlardan yapısı itibariyle bir adım önde olma niteligine sahiptir. Ona bu niteligi kazandıran en başta sloganında taşıdıgı özgürlük anlayışıdır. Yönetici kadronun forumu bugüne kadar ayakta tutması bu anlayışa sadık kalmasındandır. Forumun bu özelligi doğal olarak genelde birikimli üyeleri kendine çekmektedir. Bu da forumun eğitici-öğretici özelligini güçlendirmektedir. İnsanlar bir şeyler öğretirken öğrenebiliyor veya öğrenirken öğretebiliyor. Bu anlamda T-D forum amacıyla örtüşerek yoluna devam etmektedir. Dinlerden özgürlügün sesi sadece özgürlük değil, daha ziyade özgürlügün reel anlamını bozmadan yerinde ve zamanında kullanabilmektir. T-D forum bizlere her özgürlügün özgürlük olamayacagını düşünce özgürlügüne saygı gösterdigimizde ancak gerçek özgürlügün ve gerçek dogruların bulunacagını göstermiştir.
Bu noktayı anlayamayan veya kabullenemeyenlerin forumdan ayrılması normaldir. Normal olmayan, T-D forumun bizlere öğrettigi özgürlük anlayışını bir çogumuzun anlamakta zorlanmasıdır. Oysa T-D forum, benim dogrum, benim görüşüm, benim yargım gibi anlayışlara özgür bir ortam açarak insanların ön yargılarını soruşturmasını sağlamış ve bunu başarıyla sürdürmektedir.
Foruma üye olmadan önce forumun bu özelligini sadece hissetmiştim, üyelik sürecinde T-D forum nedir sorusunun cevabını kavrayabildiğim için kendimi mutlu sayıyorum. Umarım herkes bu gerçegi anlar ve T-D forumun eğitici-öğretici gerçek özgürlükçü özelligine sahip çıkar...