Orijinalini görmek için tıklayınız : Gırgır ve tepki çeken karikatürü
Ahlaksız
17-02-2017, 18:31
Dünden beri bir karikatür muhabbeti var..Bir vatandaş,bir karikatür çizmiş..Hemen tepkiler yükselmiş ve sonrasında hoooop,karikatürü çizen dergi KOMPLE kapatılmış..!
KOMPLE..!
Böyle bir şey olabilir mi?
Karikatürde de bir şey yok..Argo birkaç ifade,hepsi o..İfadeleri de bilerek sansürlü bir şekilde yazmışlar zaten..Öyle açık açık yazılmamış..Görünce anlarsınız..
''Ben bu karikatürü beğenmedim,kapatsınlar bu dergiyi'' demek NEDİR?
Nedir bu ego?
Oğlum,kızım sizde hiç mi akıl/beyin yok?
Bu ülke insanı komple kafayı üşütmüş..
Hani nerde düşünce/ifade özgürlüğü?
''Ama benim dinimin peygamberi ile dalga geçildi'' deniyor..Haklısın..Dalga geçilmiş,biraz abartılmışta ama bunun için komple derginin kapatılmasını istemek,bu insanlara dava açılmasını istemek,bu insanları komple linç etmeye çalışmakta nedir?
Ne oldu sizin HOŞGÖRÜ dininize?
Gül geç..Hepsi bu..Ya da küfret geç..
Şuradan bakabilirsiniz;
http://www.diken.com.tr/girgir-berbat-karikaturune-gelen-tepkiler-sonrasi-kapatildi/
Vefik Sami
17-02-2017, 19:02
Kararsızları yönlendirme adına, 16 Nisan'a kadar daha ne oyunlar oynanır; kim bilir ?
Ahlaksız
18-02-2017, 18:24
Tartışma devam ediyor;
http://odatv.com/vid_video.php?id=8ED05
Erdogan Turkiye'de batidan daha ozgur bir medya oldugunu acikladi. Demek ki bunlarin ozgurluk anlayisi farkliymis. Ozgurluk, cok cok dindarlasma, dinin sekuler sisteme hakim olmasi, yesil bayraklarin sallanmasiymis. Bu bakimdan anlasilabilir Erdogan'in sozleri.
Bir yerde okumustum; kapanmak, dincilesmek ozgurlukse Iran dunyanin en ozgur ulkesi olurdu diye. Bunlar insan zihnini de kapatmak istiyor. Ifade ozgurlugunun icine ..tilar bunlar.
Sistem degisikligi olunca daha legalize edilecek bu sansur. Hep cirpiniyoruz birseyleri degistirmek icin ama galiba bos cabalar bunlar. Mustafa Kemal Turk milletini zeki olarak nitelendiriyor. Ya bunlar farazi seyler yada suanki Turk milleti Turk degil.
Mizah sansurleniyor, mizahcilar, gazeteciler, akademisyenler, avukatlar da iceri aliniyor, davalar aciliyor. Olum tehlikesiyle karsilasiyor.
Cozum var mi?
Yok galiba.
Gozunu kapatip zevk almaya baslayacaksin.
Yoksa intihar edersin,
Verem olursun.
spartacus
19-02-2017, 01:56
Erdogan Turkiye'de batidan daha ozgur bir medya oldugunu acikladi. Demek ki bunlarin ozgurluk anlayisi farkliymis. Ozgurluk, cok cok dindarlasma, dinin sekuler sisteme hakim olmasi, yesil bayraklarin sallanmasiymis. Bu bakimdan anlasilabilir Erdogan'in sozleri.
Koro, ezberletilmiş şarkıyı ve tabi Erdoğan'ca yazılmış boş sözlerini, bıktırana kadar tekrar eden nakaratlarını, koroca söylemek, bu serbest gerisi dert ve tasa...
NickMickyok
19-02-2017, 03:25
Erdoğan ve çevresinin özgürlük anlayışı malum.Bence onların samimi görüşü bu.
Kendileri gibi düşünmeyenlerin ölmek ya da en azından cezaevlerinde sürünmeleri zaten o insanların hak ettiikleri bir şey,bunlara göre.
%50 de özgürlüğü böyle anladığı için sorun yok.
Ha ne Batı yutuyor bunu ne de biz.O ayrı ama ne önemi var ki.Kendileri ve %40-50 lik bir kitlenin inanması yeterli. Dünyanın onayına ihtiyaçları yok.Amerika vb güçler içinde demokratik olmamızın önem yok.Devletler için çıkar ilişkileri önemlidir.Türkiyede demokrasi varmış yokmuş kimsenin umrunda olmaz.
Avrupada sesini yükseltenler de solcular zaten.Onlarda evrensel solun gereklerini yine getiriyorlar.
Cercis Hz Circis
19-02-2017, 11:10
Alenen peygambere hakaret etmek, ifade özgürlüğü olamaz. Gırgır'a yakışmadı böyle veda etmek. Referandum öncesi kumpas mı diye kuşku da barındırıyor ayrıca.
Ahlaksız
19-02-2017, 11:42
Sn.cercis,neyin ifade özgürlüğü olup olmadığına kim karar veriyor?
Bu ülkenin en tepesindeki isimler,ateistleri teröristlerle bir tutarken ifade özgürlüğü hakkını kullanıyorlar ve haklarında hiçbir işlem yapılmıyor..
Burada bir karikatür yayınlanıyor ve ''halkın büyük kesminin tepkisi var'' denilerek,linç uygulanıyor adeta..
Demek ki ifade özgürlüğü denilen şey,çoğunluğun tasvip ettiği şeymiş..
Cumhur başkanı danışmanı İbrahim Kalın. Gırgırdaki mizah için şunu diyor.
Bunun adı Mizah ve ifade özgürlüğü değil Ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukkaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum.
Kınama ve eleştiri çok normal bir tepki soruşturma açılmasıda hukiki bir davranış
Bir de Mizaha tahammülsüzlüğün ölçüsü sorgulanmalıdır. Başkalarının inancaları için her türlü kötü sözü söyleyenler kendi inançları içinde ne duyacaklarını bilmelidir.
Peygamberler yaşadıkları dönemlerde ne gibi sorulara ne gibi eleştirilere maruz kalmıştır bunu da bilmeleri gerekmektedir.
Maksat gücü kullanma yöntemidir. Güç sana adaleti sağlamak için verilmişse bunu yapacaksın mizaha da gülüp geçeceksin.
Karikatür aslında çok anlamlı. Musa ile o dönem halkın çok farklı dünya yaşadığını anlatıyor.